Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Beko Vaatwassers in 2022

Je gezondheid is natuurlijk belangrijk, en er zijn verschillende manieren waarop je die op peil kan houden. Eén van die manieren is om te zorgen dat je altijd van een schoon bord eet. Met een Beko vaatwasser weet je zeker dat dit gaat lukken. Een Beko vaatwasser staat garant voor hoge kwaliteit. Hoewel Beko misschien niet het eerste merk is waar je aan denkt bij een vaatwasser, heeft deze wel veel te bieden. Wat precies? Dat vertellen we je graag.

Voordat we naar de 5 beste Beko vaatwassers gaan kijken, leggen we je even uit waar je precies naar moet kijken als je een vaatwasser gaat kopen. Allereerst is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alles in jouw nieuwe Beko vaatwasser past. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je de vaatwasser meerdere keren per dag aan moet zetten. Dit kun je zien door het aantal couverts wat in de vaatwasser past. Couverts is de meeteenheid die we gebruiken voor vaatgoed. Eén couvert staat gelijk aan vaatgoed voor één persoon zoals een bord, kommetje, glas, bestek etc.

Daarnaast is het voor het gemak fijn om te weten hoeveel verschillende programma’s er zijn. Is het bijvoorbeeld mogelijk om een kort wasprogramma te gebruiken? Of een programma waar je de aangekoekte resten mee kunt reinigen? Ook is het belangrijk om de energielabel in het achterhoofd te houden. Dit laat namelijk zien hoe energiezuinig het apparaat is en heeft dus invloed op jouw portemonnee.

Lees ook:

Beko vaatwasser - Top 5

Beko vaatwassers staan bekend om hun goede prijs/kwaliteits-verhoudingen. Ze leveren topprestaties voor schappelijke prijzen. Maar welke Beko vaatwasser is het meest geschikt voor jouw keuken? Wij hebben dit onderzocht en een overzichtelijke top 5 samengesteld om wegwijs te raken in hun aanbod.

5. Beko DIN24215

De eerste Beko vaatwasser die we bespreken is meteen al een energiezuinige machine. Sinds 1 maart 2022 hebben alle huishoudmachines een nieuw energielabel. Door de vergevorderde technologieën zijn de oude labels niet meer bruikbaar en is het systeem vernieuwd. Het minimum energielabel is nu het oude energielabel A. Deze Beko vaatwasser heeft een energielabel F, maar dit staat gelijk aan het oude energielabel A+. Dankzij de moderne en krachtige motor is deze machine zuinig en efficiënt.

In deze Beko vaatwasser zijn er 4 programma’s voorzien, zodat voor iedere vaat de juiste instelling kan worden gekozen. Het Mini programma op 30°C is geschikt voor een korte spoelbeurt. Het Eco programma op 50°C houdt extra rekening met het milieu. Er is natuurlijk het standaard wasprogramma Clean & Shine en als laatste een intensief programma op 70°C, dat de hardnekkige vuilresten weg krijgt. Er is ook nog een halve beladingsfunctie aanwezig. Daarnaast beschikt deze Beko vaatwasser over een Water Safe beveiligingsysteem, waarmee er bij een eventueel lek waterschade wordt voorkomen.

De bestekbak is een handige uitvinding, maar hij zit in de weg als je een grote pot of pan op het onderste rek wilt zetten. De schuivende bestekbak lost dat probleem op. Je kunt de bak naar links en naar rechts schuiven om plaats te maken voor grotere vaatstukken.

Deze inbouw Beko vaatwasser verdwijnt onzichtbaar in jouw keukeninterieur, maar met een geluidsniveau van 49 decibel blijft hij auditief wel aanwezig. De laadcapaciteit bedraagt 12 couverts.

4. Beko DIN24310

Onze volgende Beko vaatwasser uit de lijst is vergelijkbaar met het vorig besproken model. Het heeft hetzelfde energielabel F. De motor is dus ook krachtig en zuinig. In deze machine is echter ook een bevuilingsgraad sensor aanwezig. De automatische sensor bepaalt de bevuilingsgraad van de vaat en kiest het meest geschikte wasprogramma.

Dit model heeft maar liefst 5 verschillende programma’s, waaronder het automatisch programma, het Quick & Shine programma, het Eco programma, een Kort 30 minuten programma en een intensief programma. Met de halve belading functie kun je ook met weinig vaat de machine gebruiken.

Deze inbouw Beko vaatwasser verdwijnt achter de keukenpanelen en heeft met 14 couverts een grotere laadcapaciteit dan het vorige model. Er is ook een Startuitstel functie aanwezig. Met deze functie bepaal je wanneer de vaat klaar moet zijn en kan je dus instellen dat hij na het werk klaar is of je laat de machine pas draaien tijdens de lagere tarief uren. Met 48 decibel is het ook een iets stiller model dan de vorige Beko vaatwasser.

3. Beko DIN28421

Deze Beko vaatwasser heeft een aantal stapjes voor op de vorige machines. Het heeft het energielabel E dat gelijk staat aan het oude energielabel A+++. Deze Beko vaatwasser is dus nog zuiniger en efficiënter dan de vorige besproken machines. Hieronder bekijken we een aantal technologische snufjes en handigheidjes die deze machine verdient op de derde plaats zetten.

In deze Beko vaatwasser zit de Aqua Intense technologie verwerkt. Deze technologie creëert een krachtige reinigingszone met intense waterdruk, zodat zelfs je vuilste potten en pannen brandschoon worden. Welk gerecht je ook maakt of hoe lang het ook stooft, de vaat komt vlekkeloos uit de machine. Met het 3 Position Acrobat systeem kun je het bovenste rek op drie verschillende standen zetten om meer ruimte te maken voor grote schalen op het onderste rek. De Beko vaatwasser DIN28421 is ook uitgerust met modulaire manden. Dankzij de opvouwbare ladders en de mogelijkheid om de zijplateaus in de Beko vaatwasser te verstellen, kun je meer serviesgoed plaatsen, ongeacht hun grootte of vorm. Flexibiliteit bij het aanpassen van de ruimte helpt voorkomen dat je op de volgende cyclus moet wachten. De Led Spot geeft de status van het programma weer op de vloer bij de onderkant van de machine, één blik in de keuken en je weet of de vaat klaar is.

Met een geluidsniveau van 44 decibel is deze inbouw Beko vaatwasser de stilste machine uit de lijst en het heeft ook een laadcapaciteit van 14 couverts.

2. Beko DIN28424

Bij deze Beko vaatwasser vinden we dezelfde eigenschappen, systemen, technologieën en functies terug als bij de vorige besproken vaatwasser. Deze machine is praktisch hetzelfde op een paar extra functies na. We geven een kort overzicht en gaan dan verder met de extra’s.

Ook deze Beko vaatwasser heeft een energielabel E, oftewel het oude A+++ label. De machine is dus efficiënt en zuinig. We vinden de Aqua Intense technologie terug die komaf maakt met hardnekkig vuil. Het 3 Position Acrobat systeem staat toe om grote vaatstukken in de machine te krijgen en de modulaire manden helpen bij het optimaal benutten van de beschikbare ruimte. De Led Spot geeft weer wanneer de machine klaar is met wassen.

Dit model beschikt over een extra intensieve zone die helpt om de hardnekkigste vlekken te verwijderen. De onderlade heeft ook een handige liftfunctie. Met een geluidsniveau van 46 decibel is deze Beko vaatwasser iets luider dan zijn voorganger, maar hij beschikt wel over dezelfde vulcapaciteit van 14 couverts.

1. Beko DIN28420

Op nummer 1 staat de Beko DIN28420. Deze machine biedt de beste prijs versus kwaliteit aan. Wat deze machine onder andere zo speciaal maakt is de Pro Smart Inverter motor. Deze motor is efficiënt, duurzaam en stil. Hij helpt om water en energie te besparen en gaat langer mee dan een gewone motor. Hiernaast beschikt deze Beko vaatwasser ook over een bevuilingsgraad sensor. De automatische sensor bepaalt de bevuilingsgraad van de vaat en kiest het meest geschikte wasprogramma. Hierdoor wordt er zo min mogelijk water en energie verspilt waardoor je kosten en het milieu bespaart. Dit systeem werkt goed samen met het Auto programma. Deze functie selecteert automatisch welk programma het meest efficiënt de vaat weer schoon krijgt.

Wat ook nog handig is aan deze Beko vaatwasser is het Tray Wash programma. Het hoge druk schoonmaakprogramma doet voor jou het zware werk en heeft geen problemen met het schoonmaken van bakvormen of aangekoekte etensresten. Met de Fast + functie krijg je een reinigingsprestatie die 3 maal sneller is, maar je krijgt toch je schotels schoon. Dit kan je veel kostbare tijd besparen en is extra handig bij feestjes en gelegenheden.

Natuurlijk is ook dit model voorzien van flexibele manden. Grote, kleine of speciale vormen zijn geen probleem. Elke ingewikkelde puzzel wordt gemakkelijk, zodat je geen ruimte verliest en je vaatwasser optimaal kan benutten. De ingebouwde Soft Touch accessoire heeft een speciaal modulair design waar tot vier glazen van om het even welke grootte tegelijk in passen.

Nog een groot voordeel van deze machine is de schuifdeur. Slimme mechaniek zorgt ervoor dat het deurpaneel langs de vaatwasserdeur schuift wanneer die opengaat. Dit vermindert de plinthoogte, wat een langer keukenkastpaneel mogelijk maakt, zonder een kier tussen de plint en de deur van de vaatwasser achter te laten. De Selfit deur kan in elke positie open blijven staan en maakt het vullen en leeghalen een stuk gemakkelijker. Ook zijn er geen gewichtsaanpassingen meer nodig, want er kunnen deurpanelen met een gewicht tot 9 kg aan bevestigd worden. Kortom, deze inbouw vaatwasser is prachtig weggewerkt in jouw keuken.

Het is ook een stille machine met 46 decibel en er is een laadcapaciteit beschikbaar van 14 couverts. Deze Beko vaatwasser is terecht de nummer 1 en biedt kwaliteit, gebruiksgemak en besparingen voor een schappelijke prijs.

 

Geraadpleegde bronnen