Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Bosch Cirkelzagen in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Bosch cirkelzaag? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Bosch cirkelzaag die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Bosch cirkelzaag top 5 voor het jaar 2023.

Lees ook:

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Bosch cirkelzaag - Top 5

5. Bosch PKS 40

We beginnen onze lijst met de Bosch PKS 40. Het is een Bosch cirkelzaag die op netstroom werkt en een vermogen heeft van 850 Watt. Ondanks het feit dat er dus wel een snoer aan vast zit, heb je nog wel een lengte van 2 meter om mee te werken. Als dat niet genoeg is kun je altijd nog een haspel gebruiken. Je moet dit model in principe zien als een tussenmaatje. Hij kan meer dan een minicirkelzaag maar is veel handzamer dan een grote handcirkelzaag door zijn lichte gewicht van 2,4 kilogram. De Bosch cirkelzaag heeft een onbelast toerental van 4600 – 5200 rpm. Het zaagblad heeft een diameter van 130 mm. Je hebt een maximale zaagdiepte van 40 mm wanneer je recht zaagt. Het is ook mogelijk om in verstek te zagen. Wanneer je schuin zaagt heb je een maximale zaagdiepte van 26 mm. 

Het apparaat is geschikt om door hout, kunststoffen en MDF te zagen. Dankzij het lage gewicht en de uitgedachte ergonomie kun je het apparaat moeiteloos bedienen. Er wordt gebruik gemaakt van een dubbelzijdig bedienbare inschakelblokkering waardoor de machine niet per ongeluk ingeschakeld kan worden. Een ontzettend handige functie wanneer je thuis aan het klussen bent en je de kinderen om je heen hebt. De beste werkplek is altijd een schone werkplek, en daarom is er een aansluiting voor stofafzuiging middels een stofzuiger. Bij aankoop van dit product krijg je er een speedline Wood zaagblad bij meegeleverd en parallelgeleider zodat je met precisie te werk kunt gaan.

Bosch PKS 40 cirkelzaag

Bekijk verschillende aanbieders

4. Bosch GKS 190

Waar we net nog te maken hadden met een product uit de groene lijn, stappen we nu even over naar een Bosch cirkelzaag uit de blauwe lijn. De blauwe lijn is in principe gemaakt met professionals in het achterhoofd, maar een fanatieke klusser kan natuurlijk ook gewoon gebruik maken van deze apparaten. Deze Bosch cirkelzaag is vrij krachtig met een motorvermogen van 1400 Watt. Hierdoor heb je snel resultaat bij het zagen van hard en zacht hout. Tevens is dit ook het hoogste motorvermogen in zijn klasse. Het maximale toerental staat op 5500 rpm. Deze Bosch cirkelzaag is wel vrij luid, namelijk 107 dB. Naast het hoogste motorvermogen heeft dit model ook de hoogste zaagdiepte (70 mm) en hellingsvermogen (56 graden) in zijn klasse. 

Al met al is het een flexibele Bosch cirkelzaag die je in elke werksituatie kunt gebruiken. Je hebt altijd stofvrij zicht op de snijlijn dankzij ge turboventilator. Daarnaast kun je ook gebruik maken van stofafzuiging dankzij de meegeleverde stofzuigadapter. De robuust gesloten pendelbeschermkap is gemaakt van aluminium persgietwerk. Desondanks is het altijd belangrijk om deze schoon te houden, hij moet namelijk vrij kunnen bewegen. Als er gebruik wordt gemaakt van zaagbladen zonder bekledingslaag, dan kun je deze door middel van een dunne laag zuurvrije olie beschermen tegen roetaanslag. Bij aanschaf van de Bosch GKS190 krijg je ook een binnenzeskantsleutel, HM zaagblad 190 mm en een parallelgeleider.

Bosch cirkelzaag GKS190

Bekijk verschillende aanbieders

3. Bosch PKS 66 AF

De groene lijn blijft nog altijd goede producten hebben, net zoals de Bosch PKS 66 AF. Hoewel deze is gemaakt met de fanatieke doe-het-zelvers in gedachten, kan een professional deze natuurlijk ook gewoon gebruiken als hiermee aan de verwachtingen voldaan wordt. Deze Bosch cirkelzaag werkt, net zoals het vorige model, op een 1600 Watt motor en netstroom. Het maximale toerental staat op 5000 rpm. Het snoer is 2,5 meter lang waardoor je genoeg bewegingsruimte zou moeten hebben. 

Dat de Bosch cirkelzaag op netstroom werkt is misschien een nadeel voor iemand die graag alle ruimte heeft, maar als je op zoek bent naar kracht is dit juist weer een voordeel. Het is een redelijk zwaar model met 5,4 kilogram. Als je recht zaagt heb je een zaagdiepte van 66 mm, maar je kunt ook in verstek van 45 graden zagen. In dat geval heb je een zaagdiepte van 48 mm. 

Het is altijd wel fijn als de werkplek zo netjes mogelijk is, ook tijdens het werken. Het is dan ook niet voor niets dat er een stofzak/bak aanwezig is om alle splinters op te vangen. Houd er wel rekening mee dat dit geen fijnstof opvangt. Hiervoor zul je een stofzuiger moeten gebruiken. Bij aanschaf van dit product krijg je een CleanSystem box, een Hardmetalen zaagblad Speedline Wood, een parallelgeleider en een geleiderail van 3x 35 cm. Al met al is dit een goed model waarmee je precieze zaagsneden kunt maken.

Bosch PKS 66 AF

Bekijk verschillende aanbieders

2. Bosch GKS 12V-LI

Het moment is aangebroken waarop we toch weer de ultieme winnaar moeten uitroepen. Wij vonden dat er niets anders opzat dan de Bosch GKT 55 GCE uit te roepen tot de beste Bosch cirkelzaag. Het zal je waarschijnlijk niet verrassen dat het weer een model uit de blauwe lijn is. Maar wat maakt deze Bosch cirkelzaag zoveel beter dan de andere modellen? 

Laten we eens gaan kijken naar de specificaties. Je werkt met een vermogen van 1400 Watt en een maximaal toerental van 6250 rpm. Het toerental is variabel waardoor je in een groot aantal materialen kan zagen zonder deze te beschadigen. Het is een Bosch cirkelzaag die op netstroom werkt maar het snoer is iets langer dan de vorige modellen: maar liefst 4 meter. De maximale zaagdiepte is 57 mm wanneer je recht zaagt, maar je kunt ook in verstek zagen. Wanneer je in verstek zaagt heb je een maximale diepte van 42 mm. Het geluid is niet al te storend, hij produceert namelijk 92 dB. Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige machinecomponenten zoals een precisiezaagblad en bijpassend geleiderailsysteem zodat je extreem nauwkeurige resultaten krijgt. 

Daarnaast is er een efficiënt stofafzuigingsysteem aanwezig zodat je netjes te werk kunt gaan. Je krijgt een aantal accessoires bij aanschaf van deze Bosch cirkelzaag. Allereerst krijg je natuurlijk de Bosch cirkelzaag, maar ook 2 geleiderails, 1 koppelstuk, een draagtas, een cirkelzaagblad, een binnenzeskantsleutel en een L-Boxx waar je alles netjes in kunt opbergen zonder deze te beschadigen.

Bosch GKS12V-LI cirkelzaag

Bekijk verschillende aanbieders

1. Bosch GKT 55 GCE

Het moment is aangebroken waarop we toch weer de ultieme winnaar moeten uitroepen. Wij vonden dat er niets anders opzat dan de Bosch GKT 55 GCE uit te roepen tot de beste Bosch cirkelzaag. Het zal je waarschijnlijk niet verrassen dat het weer een model uit de blauwe lijn is. Maar wat maakt deze Bosch cirkelzaag zoveel beter dan de andere modellen? Laten we eens gaan kijken naar de specificaties. 

Je werkt met een vermogen van 1400 Watt en een maximaal toerental van 6250 rpm. Het toerental is variabel waardoor je in een groot aantal materialen kan zagen zonder deze te beschadigen. Het is een Bosch cirkelzaag die op netstroom werkt maar het snoer is iets langer dan de vorige modellen: maar liefst 4 meter. De maximale zaagdiepte is 57 mm wanneer je recht zaagt, maar je kunt ook in verstek zagen. Wanneer je in verstek zaagt heb je een maximale diepte van 42 mm. Het geluid is niet al te storend, hij produceert namelijk 92 dB. Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige machinecomponenten zoals een precisiezaagblad en bijpassend geleiderailsysteem zodat je extreem nauwkeurige resultaten krijgt. 

Daarnaast is er een efficiënt stofafzuigingsysteem aanwezig zodat je netjes te werk kunt gaan. Je krijgt een aantal accessoires bij aanschaf van deze Bosch cirkelzaag. Allereerst krijg je natuurlijk de Bosch cirkelzaag, maar ook 2 geleiderails, 1 koppelstuk, een draagtas, een cirkelzaagblad, een binnenzeskantsleutel en een L-Boxx waar je alles netjes in kunt opbergen zonder deze te beschadigen.

Bosch cirkelzaag GKT 55 GCE

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is de beste Bosch cirkelzaag?

Wij hebben verschillende Bosch cirkelzagen onderzocht en hebben de Bosch GKT 55 GCE als beste Bosch cirkelzaag beoordeeld. 

Waar moet je op letten bij kopen Bosch cirkelzaag?

Als je een Bosch cirkelzaag gaat aanschaffen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Je weet al dat je een cirkelzaag van het merk Bosch wil kopen, dus een van de belangrijkste stappen zijn al gezet. Verder is het van belang om te letten op het zaagblad van de Bosch cirkelzaag. Stel jezelf ook de vraag wat je belangrijk vindt voor wat betreft de aandrijving van je Bosch cirkelzaag, wil je dat deze werkt op accu of netstroom? Kijk verder ook naar de zaagdiepte, of de Bosch cirkelzaag een lasergeleider heeft en het vermogen van de Bosch cirkelzaag. Ook goed om te bekijken of er een mogelijkheid tot stofafzuiging is en of er een geleiderails is meegeleverd/te bevestigen is of niet. 

Hoe diep moet een Bosch cirkelzaag?

De zaagdiepte van je Bosch cirkelzaag bepaalt hoe dik de stukken kunnen zijn als je ze door midden wilt zagen. Dikkere stukken hebben dus ook een grotere zaagdiepte nodig. Zorg daarom dat je voor de aanschaf van je Bosch cirkelzaag weet waar je deze voor wil gebruiken, zodat je een Bosch cirkelzaag met de juiste zaagdiepte aanschaft.

Wat zaag je met een Bosch cirkelzaag?

Wat je kunt zagen met een Bosch cirkelzaag hangt vooral af van wat voor zaagblad je gebruikt. Er zijn vele soorten materialen die geschikt zijn om met een Bosch cirkelzaag te zagen. Zo kun je bijvoorbeeld door planken zagen tijdens het klussen in de tuin, maar ook door buizen als je bezig bent met je binnengeleiding.

 

Hoe wij Bosch cirkelzagen testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Bosch cirkelzagen onderzocht, meer dan 15 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Bosch cirkelzaag vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen