Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

De Beste Bosch Klopboormachine? Koopadvies & Top 5 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Bosch klopboormachine? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Bosch klopboormachine die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Bosch klopboormachine top 5 voor het jaar 2023.

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Bosch klopboormachine 2023 - Top 5

5. Bosch EasyImpact 550

Voor een Bosch klopboormachine die gaten tot 10 millimeter kan boren in steen, zou je verwachten dat het een groot en zwaar apparaat is. Toch is de Bosch EasyImpact 550 compact en licht van gewicht met zijn 1,5 kilogram. Hij werkt op netstroom en heeft een kabel van 2,5 meter waardoor je genoeg bewegingsruimte zou moeten hebben. Een haspel of verlengsnoer kan natuurlijk nooit kwaad. De boorcapaciteit in zacht steen ligt ook op 10 mm, maar wanneer je in hout boort gaat dit al omhoog naar 25 mm. Als je te maken hebt met metaal heb je een boorcapaciteit van 8 mm. Ook tegels en baksteen kun je gemakkelijk boren. 

Deze Bosch klopboor werkt met een vermogen van 550 Watt en 50 – 3000 rpm. Je kunt zelf het toerental regelen om gedoseerd de boorsnelheid aan te passen zodat het materiaal niet kapot gaat. Dankzij de meegeleverde dieptestop boor je altijd met precisie en geel millimeter dieper dan de bedoeling is. Daarnaast wordt er ook een extra handgreep meegeleverd zodat je altijd de volledige controle hebt over jouw Bosch klopboormachine. Ook een handige koffer wordt meegeleverd bij aankoop van dit product zodat je altijd alles netjes kunt opbergen zonder dat er kans is op schade bij het opbergen. Je werkt met een snelspanboorkoop. Hierbij draai je de boor vast in zijn kop. Dit is de meest standaard type boorkop voor een accu- of klopboor. De boorkop heeft een capaciteit van 13 mm.

Bosch EasyImpact 550 klopboormachine

Bekijk verschillende aanbieders

4. Bosch AdvancedImpact 900

Heb je toch liever een wat krachtiger apparaat? Dan is de Bosch AdvancedImpact 900 precies wat jij zoekt. Deze Bosch klopboormachine werkt met een vermogen van 900 Watt. Hij werkt op netstroom en heeft een kabel van 2,5 meter waardoor je genoeg ruimte hebt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je altijd nog een verlengsnoer of haspel gebruiken. Je kunt het toerental zelf instellen tussen de 50 – 2850 rpm waardoor je met gemak en zonder gevaar voor schade in veel verschillende soorten materiaal kunt boren. Ongeacht de belasting zal het toerental in elk materiaal gelijk blijven zodat je een gelijkmatig resultaat hebt. Er zijn twee standen die je kunt gebruiken. De ene stand zorgt voor een hoog draaimoment, de andere stand voor een hoog toerental. 

Wanneer je bezig bent in (zacht) steen heb je een boorcapaciteit van 18 mm. Als je met hout aan het werken bent springt dit omhoog naar 40 mm, en in metaal heb je een capaciteit van 13 mm. Er wordt gebruik gemaakt van een Kickback Control. Dankzij deze technologie heb je geen vervelende terugslag zoals je eerder misschien had terwijl je in hard materiaal aan het boren was. Het is een vrij krachtig apparaat die vlot door harde materialen zal gaan en lekker in de hand ligt. Met 2,4 kilogram zul je niet gauw last krijgen van lamme armen. Er wordt een handige opbergkoffer meegeleverd zodat je de Bosch klopboorhamer altijd netjes kunt opbergen zonder bang te zijn voor schade.

Bosch AdvancedImpact 900

Bekijk verschillende aanbieders

3. Bosch GSB 16 RE

Ben je op zoek naar een professionele Bosch klopboormachine? Dat komt mooi uit! Met de Bosch GSB 16 RE werk je met een vermogen van 750 Watt en een variabel toerental van 0 – 2800 rpm. Dit kun je zelf instellen middels een instelwiel zodat je altijd de juiste kracht gebruikt voor verschillende materialen. De Bosch klopboormachine heeft een compacte constructie voor optimale bediening, en een robuust metalen drijfwerkbehuizing voor lange levensduur. Dankzij de kogelmof heb je een grote bewegingsruimte en vermijd je kabelbreuken. Dankzij de eenhulzige snelspanboorhouder met auto-lock kun je snel en eenvoudig van gereedschap verwisselen. Bij het boren in beton heb je een boorcapaciteit van 16 mm en bij hout 30 mm. 

Wanneer je in staal boort werk je met een capaciteit van 13 mm en in metselwerk is dit 18 mm. De boor draait zowel links- als rechtsom. Deze Bosch klopboormachine is vrij licht van gewicht met zijn 1,8 kilogram waardoor je redelijk comfortabel te werk kunt gaan, maar de softgrip helpt hier ook behoorlijk bij. De boorhouder heeft een capaciteit van 1,5 – 13 mm. Bij aankoop van dit product krijg je niet alleen de Bosch klopboormachine, maar ook een extra handgreep, diepteaanslag 210 mm, snelspanboorhouder van 13 mm en een opbergkoffer zodat je het apparaat veilig kunt opbergen zonder schade. Natuurlijk zit er ook een garantie op het product van 2 jaar.

Bosch klopboormachine GSB 16 RE

Bekijk verschillende aanbieders

2. Bosch GSB 19-2 RE

Natuurlijk is er altijd wel een Bosch klopboormachine met nog meer vermogen, en dan komen we op de Bosch GSB 19-2 RE. Met een vermogen van 850 Watt en 2 verschillende standen kun jij lekker snel werken terwijl je de kwaliteit wel blijft behouden. Je werkt met een onbelast toerental van 0-1000 / 3000 min-1 rpm. Deze Bosch klopboormachine is een van de meest multifunctionele boor- & klopboormachines omdat je er hout, metselwerk, beton, steen en metaal mee kunt bewerken. Dankzij de mechanische contactkoppeling en anti-rotation werk jij onder veilige omstandigheden. Een kogelmof zorgt ervoor dat je een grote bewegingsradius hebt en geef kabelbreuken kunt veroorzaken. 

Het wisselen van gereedschap kan moeiteloos en met één hand dankzij een eenhulzige snelspanboorhouder met auto-lock. De nieuwe veiligheidshandgreep met innovatieve bevestiging zorgt ervoor dat je altijd goed grip op de machine hebt en comfortabel kunt werken. Wanneer je aan het werken bent met beton heb je een boorcapaciteit van 18/13 mm afhankelijk van welke stand je gebruikt. Bij hout is dit 40 / 25 mm, bij staal 13 / 8 mm en bij steen of ander metselwerk 20 / 15 mm. Bij aanschaf van dit product krijg je niet alleen de Bosch klopboormachine, maar ook een diepteaanslag van 210 mm, snelspanboorhouder 13 mm en een opbergkoffer om alles netjes op te ruimen na de werkzaamheden zonder dat het beschadigd wordt.

Bosch klopboormachine GSB 16 RE

Bekijk verschillende aanbieders

1. Bosch GSB 21-2 RCT

We moeten uiteindelijk toch één Bosch klopboormachine uitroepen tot de beste klopboormachine, en dat moet toch echt de Bosch GSB 21-2 RCT zijn. Met een uitstekend vermogen van 1300 Watt kun je hier zelfs de zwaarste klussen mee klaren. Hoge diameters bij het boren of werken met holle boorkronen zijn geen probleem met deze Bosch klopboormachine. Je werkt met een nominaal toerental van 900 – 3000 min-1 rpm. Je werkt altijd met een constant toerental dankzij het Constant-Electronic systeem. Wanneer je aan het werken bent met beton heb je een boorcapaciteit van 22 / 13 mm afhankelijk van welke stand je gebruikt. Bij het werken in hout is dit 40 / 25 mm en voor staal kun je rekenen op een boorcapaciteit van 16 / 10 mm. 

Wanneer je bezig bent met metselwerk kun je rekenen op een boorcapaciteit van 24 / 16 mm. Dankzij Torque-Control kun je schroeven gelijkmatig indraaien. Natuurlijk is er ook nog gedacht aan de comfort van de gebruiker. Het gebruik van een softgrip aan de hoofdhandgreep zorgt ervoor dat je niet alleen een goede grip hebt, maar ook comfortabel kunt werken. Ook is het mogelijk om snel en moeiteloos van gereedschap te wisselen dankzij de eenhulzige snelspanboorhouder met auto-lock. Aan de veiligheid is ook gedacht, dat zien we terug aan de mechanische overbelastingskoppeling antirotation. Bij aanschaf van deze Bosch klopboormachine krijg je het apparaat, een extra handgreep, diepteaanslag 210 mm, snelspanboorhouder 13mm, technische handleiding in het Nederlands en een opbergkoffer op alles netjes in op te bergen na de werkzaamheden.

Bosch GSB 21-2 RCT klopboormachine

Bekijk verschillende aanbieders

Welke Bosch klopboormachine is het beste?

Wij hebben de Bosch GSB 21-2 RCT klopboormachine beoordeeld als beste Bosch klopboormachine van 2023. Deze klopboormachine heeft een hoog wattage en is dus ook voor de grotere klussen geschikt. 

Kan je met een Bosch klopboormachine ook schroeven?

Ja, met een Bosch klopboormachine kan je ook schroeven.  Een Bosch klopboormachine is over het algemeen krachtiger dan een Bosch schroefmachine

Waarom een Bosch klopboormachine?

Met een Bosch klopboor kan je veel kanten op: je kan boren in hout, metaal of zachte steensoorten zoals gips, zandsteen of gasbeton. Een klopboor heeft meer kracht dan een normale schroefboormachine, maar is weer niet zo sterk als een boorhamer. Wanneer je in harde steensoorten zoals marmer of beton wilt boren kan je beter een boorhamer gebruiken in plaats van een klopboor.

Hoe wij Bosch klopboormachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 12 verschillende Bosch klopboormachines onderzocht, meer dan 20 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Bosch klopboormachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog