Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

De beste Makita Stofzuiger: Top 5 in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Makita stofzuiger? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Makita stofzuiger die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld.

Veel leesplezier!

Onze Keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Makita stofzuiger 2023 - Top 5

5. Makita DCL181FZ

Waarom we fan zijn: 
De Makita DCL181FZ werkt op een LXT 18 Volt accu, dus je kan er alle kanten mee op.

Onze lijst begint met een handige Makita stofzuiger waar je prettig mee kan stofzuigen. Dit model kun je zelf instellen op een hoge of lage zuigkracht. Wanneer je een BL1869B accu gebruikt kun je op de lage instelling 1:20 uur lang stofzuigen. Bij de hoge instelling is dit 00:40 uur. 

Je hoeft geen stofzakken te gebruiken dankzij de praktische stofcapsule. De stofcapsule heeft een inhoud van 0,65 liter. Je krijgt er standaard een vloerzuigmond voor harde vloer bij, een korte kierzuigmond, een zuigbuis en een houder voor de kierzuigmond. Een leuk feitje is dat deze Makita stofzuiger voorzien is van led-verlichting. Dat is natuurlijk wel zo fijn als je aan het schoonmaken bent op een plek waar nog geen elektriciteit aanwezig is. 

Voordelen

Nadelen

Bekijk verschillende aanbieders

4. Makita DCL180Z

Waarom we fan zijn: 
De Makita DCL180Z is een lichte steelstofzuiger waar je snel het stof en vuil na het klussen mee opruimt. 

Ook het tweede model op ons lijstje werkt weer op een Makita LXT 18 Volt accu zoals het vorige model, maar de werktijd is minder lang. De Makita stofzuiger is voorzien van een praktische stofcapsule. Hierdoor hoef je niet om de haverklap nieuwe stofzakken te kopen. Je zou met deze Makita stofzuiger vrij snel klaar moeten zijn, hij heeft namelijk een luchtverplaatsing van 1300 liter per minuut. 

Met een accu van 5,0 Ah zou je ruim 33 minuten kunnen stofzuigen voordat het weer tijd wordt om het toestel op te laden. Wist je trouwens dat je deze Makita stofzuiger kunt aansluiten op elk soort Makita gereedschap dat geschikt is voor stofafzuiging middels een stofzuiger? Dat scheelt jou weer tijd die je achteraf normaal zou stofzuigen, waardoor je efficiënter kunt werken en de klus sneller kunt klaren. 

Voordelen

Nadelen

Makita stofzuiger DCL180Z

Bekijk verschillende aanbieders

3. Makita VC2012L

Waarom we fan zijn: 
De Makita VC2012L is een traditionele bouwstofzuiger op wielen waar je veel vuil mee op kan zuigen. 

Het apparaat werkt op netstroom en heeft een kabellengte van 5 meter. Hiermee zou je wel een hele ruimte moeten kunnen stofzuigen. Over kabels en snoeren gesproken, die stofzuigerslang kan soms flink vervelend zijn. Dat weet Makita ook en daarom heeft dit model een handig opbergsysteem hiervoor. 

Deze Makita stofzuiger zou je kunnen gebruiken als stofafzuiging bij bepaalde gereedschappen, maar hou er rekening mee dat deze stofzuiger en slang niet antistatisch zijn. Check daarom vooraf altijd even of deze stofzuiger geschikt is voor jouw Makita gereedschap. Mocht je deze Makita stofzuiger alsnog aansluiten op een gereedschap, dan maakt hij gebruik van een auto startsysteem bij het inschakelen van aangesloten machines. 

Naast het stof opzuigen is het ook mogelijk om nat te zuigen, maar alleen voor incidenteel gebruik en kleine hoeveelheden. Al met al, vinden wij dit een goede stofzuiger voor tijdens het klussen.

Voordelen

Nadelen

Bekijk verschillende aanbieders

2. Makita VC3011L

Waarom we fan zijn: 
Met de Makita VC3011L bouwstofzuiger kan je zowel nat als droog stofzuigen, daarom is deze heel geschikt voor het klussen en op de bouwplaats.

Soms is een Makita stofzuiger met snoer gewoon de beste keuze. Dit model is er weer een die op netstroom werkt. Je werkt met een snoer van 7,5 meter waardoor je nog meer bereik hebt dan het vorige model. Wanneer je nat zuigt heb je een capaciteit van 23 liter. Op het moment dat het puur om stof en andere viezigheid gaat, heb je te maken met 26 liter. Dat is dus een veel grotere capaciteit dan de steelstofzuigers op nummer 4 en 5 hebben. 

Dit model is geschikt om gebruikt te worden als stofafzuiging voor verschillende soorten gereedschap. Hou er wel rekening mee dat deze Makita stofzuiger niet antistatisch is en hij daarom niet gebruikt kan worden in combinatie met een sleuvenzaag, haakse slijper, schaaf, bovenfrees, breekhamer en langnek schuurmachine. Mocht je de stofzuiger inderdaad aansluiten op gereedschap, dan maakt de stofzuiger gebruik van het auto startsysteem. Dit betekent dat de Makita stofzuiger automatisch zal starten bij het inschakelen van aangesloten machines. Handig hé. 

Voordelen

Nadelen

Makita VC3011L​

Bekijk verschillende aanbieders

1. Makita VC2512L

Waarom we fan zijn: 
De Makita VC2512L heeft een geïntegreerd stopcontact waar je gereedschap direct op aan kan sluiten. 

Wij vinden dat de Makita VC2512L de eerste plek verdient. Het is een professionele stofzuiger voor nat- en drooggebruik. Het toestel wordt gevoed door netstroom met een snoer van 5 meter. Het apparaat heeft een groot (vloei)stof reservoir van 18 liter waardoor je deze niet snel hoeft te legen. Je kan deze net als de nummer 2 en 3 op verschillende Makita apparatuur aansluiten, maar check vooraf wel even de compatibiliteit omdat de slang niet anti-statisch is. 

Er wordt gebruik gemaakt van een duurzaam filter die je kunt wassen waardoor het onderhoud tot een minimum wordt beperkt. De brede wielen zorgen ervoor dat de Makita stofzuiger niet wegzakt in een zachte ondergrond. Het bijzondere aan deze stofzuiger is dat hij mede-ontwikkeld is door eindgebruikers voor eindgebruikers. En dat zal je aan zijn goede prestaties merken. 

Voordelen

Nadelen

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is de beste Makita stofzuiger?

Na ons uitgebreide onderzoek en op basis van onze ervaring hebben wij de Makita VC4210 beoordeeld als de beste stofzuiger van 2023.

Waar op letten bij het kopen van een Makita stofzuiger?

Ga je een Makita stofzuiger kopen, dan zijn er een aantal zaken belangrijk om op te letten. Bekijk goed de capaciteit van de Makita stofzuiger en bedenk wat jij nodig zal hebben. Bekijk of de Makita stofzuiger alleen droog vuil kan opzuigen of ook nat vuil. Bedenk of jij het belangrijk vindt dat de Makita stofzuiger stil is, of dat het prima is als hij wat geluid produceert. Heeft de Makita stofzuiger een goede zuigmond? En dan één van de belangrijkste factoren: wat is de kwaliteit van het filter.

Wat een is een goede betaalbare Makita stofzuiger?

Wil je graag een goede Makita stofzuiger, maar geef je er liever niet zo veel geld aan uit? Dan is de Makita DCL180Z een goede optie. 

Hoe wij Makita stofzuigers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Makita stofzuigers onderzocht, uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Makita stofzuiger vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen