Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Metabo Accuboormachine nodig? Ons Advies & Top 5 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Metabo accuboormachine? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Metabo accuboormachine die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Metabo accuboormachine top 5 voor het jaar 2023.

Lees ook:

Onze keuze

Metabo SB 18 LTX Quick set​

Metabo SB 18 LTX Quick set


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Metabo accuboormachine 2023 - Top 5

5. Metabo BS 18 LTX BL

De Metabo accuboormachine BS18 LTX Bl is dankzij zijn 18V accuspanning een krachtige machine. Deze accuboor van Metabo beschikt over een brushless motor, hierdoor werkt de motor snel en met maximale efficiëntie bij het schroeven en boren. Het binnenwerk is gemaakt van aluminium persgietwerk. Hierdoor koelt de motor snel af en word de levensduur verlengd. Met de extra bijgeleverde handgreep kan je de machine goed en stevig vast houden bij het zwaardere boorwerk waardoor de veiligheid verhoogd wordt. Hiermee word ook voorkomen dat de boor doorslaat. Bij deze Metabo accuboormachine worden ook een snelwissel boor en een bithouder meegeleverd. 

Hiermee wissel je in een paar tellen je bitje of je boortje, en kan je in no-time verder werken. Aan de onderzijde van de boor zit een praktische riemhaak zodat je als het nodig is je beide handen vrij hebt. Bij de handgreep zit ter hoogte van je duim de knop om te schakelen tussen vooruit en achteruit boren of schroeven. Met slechts een enkele klik kan je dit veranderen. Met de schakelknop bovenop de Metabo accuboormachine kan je makkelijk de boorsnelheid bepalen. De boormachine is gemaakt van lichte materialen wat er voor zorgt dat de machine optimaal te gebruiken is voor de lange werkdagen. De machine word geleverd zonder accu’s en lader. Dankzij de handige opbergbox van Metabo kan je de machine wel veilig van vuil en stof opslaan en makkelijk vervoeren.

Metabo BS 18 LTX BL

Bekijk verschillende aanbieders

4. Metabo BS 18 LTX

De Metabo accuboormachine BS18 LTX is een sterke boormachine op accu. Door de inschakelbare Impuls-functie kan je makkelijk aanboren op gladde oppervlaktes, of schroeven uitdraaien. In de machine zit ook een geïntegreerde overbelastingsbeveiliging. Hierdoor word de motor tegen oververhitting beschermt. Met de extra bijgeleverde handgreep kan je de machine goed vast houden bij het zware boorwerk. Hiermee word ook voorkomen dat de boor doorslaat. Aan de onderzijde van het handvat zit een werklicht, hierdoor kan je als het donker is zonder enige problemen duidelijk zien wat je aan het doen bent. 

Aan de onderzijde van de Metabo accuboormachine zit een praktische riemhaak zodat je als het nodig is je beide handen vrij hebt. Bij de handgreep zit ter hoogte van je duim de knop om te schakelen tussen vooruit en achteruit boren of schroeven. Met slechts een enkele klik kan je dit veranderen. Met de schakelknop bovenop de Metabo Accuboormachine kan je makkelijk de boorsnelheid bepalen. De booras heeft een binnen-zeskant waardoor je niet perse een bithouder nodig hebt als je wilt schroeven. De machine wordt geleverd met twee krachtige 18V 5.2Ah accu’s en een oplader. Door de twee accu’s kan je werken met de ene terwijl de andere op de lader licht. En heb je altijd een volle accu. Dankzij de handige opbergbox van Metabo kan je de machine veilig van vuil en stof opslaan en makkelijk vervoeren.

Metabo accuboormachine BS 18 LTX BL Q I

Bekijk verschillende aanbieders

3. Metabo BS 18 LT BL Q

De Metabo accuboormachine BS18 LT is een sterke boormachine op accu. Door de inschakelbare Impuls-functie kan je makkelijk aanboren op gladde oppervlaktes, of schroeven uitdraaien. Deze accuboor van Metabo beschikt over een brushless motor, hierdoor werkt de motor snel en met maximale efficiëntie bij het schroeven en boren. Het binnenwerk is gemaakt van aluminium persgietwerk. Aan de onderzijde van het handvat zit een werklicht, hierdoor kan je als het donker is zonder enige problemen duidelijk zien wat je aan het doen bent. Aan de onderzijde van de Metabo accuboormachine zit een praktische riemhaak zodat je als het nodig is je beide handen vrij hebt. 

Je kunt ook jouw bitjes vastmaken aan de riemhaak zodat je deze altijd bij de hand hebt. Bij de handgreep zit ter hoogte van je duim de knop om te schakelen tussen vooruit en achteruit boren of schroeven. Met de schakelknop bovenop de Metabo accuboormachine kan je makkelijk de boorsnelheid bepalen. De booras heeft een binnen-zeskant waardoor je niet perse een bithouder nodig hebt als je wilt schroeven. De machine word geleverd met twee krachtige LiHD 18V 4.0Ah accu’s en een oplader. Door de twee accu’s kan je werken met de ene terwijl de andere aan het opladen is waardoor je altijd een volle accu hebt. Dankzij de handige opbergbox van Metabo kan je de machine veilig van vuil en stof opslaan en makkelijk vervoeren.

Bekijk verschillende aanbieders

2. Metabo BS 18 LTX BL Q I

De Metabo accuboormachine BS18 LTX BL Q I is een krachtige boormachine op accu. Door de inschakelbare Impuls-functie kan je makkelijk aanboren op gladde oppervlaktes, of schroeven uitdraaien. Deze accuboor van Metabo beschikt over een brushless motor, hierdoor werkt de motor snel en met maximale efficiëntie bij het schroeven en boren. Het binnenwerk is gemaakt van aluminium persgietwerk wat ervoor zorgt dat de warmte makkelijk afgevoerd word. Bij deze Metabo accuboormachine wordt ook een snelwissel boor en een bithouder meegeleverd. Hiermee wissel je in een paar tellen je bitje of je boortje, en kan je in no-time verder werken. Aan de onderzijde van de boor zit een praktische riemhaak zodat je altijd even je handen vrij kunt hebben voor iets anders. 

Bij de handgreep zit ter hoogte van je duim de knop om te schakelen tussen vooruit en achteruit boren of schroeven. Met slechts een enkele klik kan je dit veranderen. Met de schakelknop bovenop de Metabo accuboormachine kan je makkelijk de boorsnelheid bepalen. Dankzij de Ultra-M-Technologie word de accu optimaal benut wat zorgt voor een lange levensduur. Aan de onderzijde van de machine bevind zich een praktisch werklicht, wat precies op de kop van de boor gericht is. Hierdoor kan je ook als het donker is zonder problemen doorwerken. De machine word geleverd zonder accu en lader, dus zorg dat je deze zelf bijbestelt. Door de MetaLoc koffer van Metabo kan je je machine veilig van stof en vuil opbergen. Samen met je andere koffers.

Metabo BS 18 LTX BL

Bekijk verschillende aanbieders

1. Metabo SB 18 LTX Quick set

De Metabo accuboormachine SB18 LTX Quick is een krachtige en complete klopboorset. Met de extra bijgeleverde handgreep kan je de machine goed vast houden bij het zware klopboorwerk. Hiermee word ook voorkomen dat de boor doorslaat. Dankzij de klopboor functie is deze machine optimaal te gebruiken voor het zwaardere boorwerk voor in onder andere steen en beton. Deze accuklopboormachine van Metabo beschikt over een brushless motor, hierdoor werkt de motor snel en met maximale efficiëntie bij het schroeven en boren. Het binnenwerk is gemaakt van aluminium persgietwerk waardoor dit ook stevig is. 

Dankzij de inschakelbare Impuls functie kan je makkelijk aanboren op gladde oppervlaktes of vastzittende schroeven verwijderen. Bij deze Metabo accuboormachine worden ook een snelwissel boor en een bithouder meegeleverd. Hiermee wissel je in een paar tellen je bitje of je boortje, en kan je in no-time verder werken. Door het geïntegreerd werklicht kan je als het donker is makkelijk zien waar je aan het boren of schroeven bent. Hierdoor kan je ’s avonds laat ook gewoon nog doorwerken. De machine word geleverd in een mooie opbergbox met drie accu’s en een lader. De accu’s zijn 18V 4,0 Ah. Door deze drie accu’s heb je altijd een volle accu om mee door te werken. Op de accu bevind zich een capaciteitsaanduiding, hierdoor kan je makkelijk zien hoe vol de accu nog is. Dankzij de handige opbergbox kan je de Metabo accuboormachine veilig van vuil en stof opslaan.

Metabo SB 18 LTX Quick set​

Bekijk verschillende aanbieders

Waar moet ik op letten bij het kopen van een Metabo accuboormachine?

Als je een accuboormachine wilt kopen is het handig om rekening te houden met de volgende zaken:

  • Het voltage van het apparaat
  • Het aantal versnellingen, het toerental en de koppel
  • De accutechnologie
  • Extra’s en accessoires
Als je meer over deze factoren wilt weten, dan raden je aan om onze Tips bij aanschaf van jouw accuboormachine te lezen. Daar krijg je uitgebreid uitleg over alles wat je moet weten voordat je een accuboormachine kiest.

Hoe lang gaat de accu van een Metabo accuboormachine mee?

Wanneer je de accuboormachine regelmatig gebruikt, dan kan je ongeveer 3 jaar met de accu doen voordat deze toe is aan vervanging.

Wat is de beste Metabo accuboormachine?

De beste Metabo accuboormachine is de Metabo SB 18 LTX Quick set. Deze krachtige accuboormachine met klopboor is het best uit ons onderzoek gekomen en dit is dan ook de Metabo accuboormachine die wij het meest aanraden om te kopen. Lees onze review op deze pagina als je meer over dit apparaat wilt weten.

Hoe wij Metabo accuboormachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Metabo accuboormachines onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Metabo accuboormachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op.

Geraadpleegde bronnen