Dit zijn de 10 Beste Accuboormachines van 2022

Inhoudsopgave

Check de Beste Gereedschap Deals:

Onze Best Beoordeelde Accuboormachines

BESTE KOOP

DeWALT DCD791D2
DeWalt DCD791D2 accuboormachine

PROFESSIONEEL

Makita DHP482RTJ
Makita DHP482RTJ

BUDGET

BLACK+DECKER BDCHD18BAFC
Black & Decker BDCHD18BAFC-QW

Lees ook deze artikelen binnen de categorie boormachines:

Beste Accuboormachine - Top 10

Onderaan dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een accuboormachine die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Nu kunnen wij het je nog net even iets makkelijker maken, we laten jouw namelijk zien welke accuboormachines er in onze top 10 staan voor het jaar 2022.

10. Black & Decker BDCDC18BAFC

Black en Decker is een merk wat al voor een lange tijd meegaat, en de BDCDC18BAFC-QW is een van de meest nieuwe soorten boren van dit merk. Deze boor bevat een zeer krachtige 18V batterij, hierdoor heb je voor iedere klus genoeg batterijvermogen om het te klaren. Een groot voordeel van deze boor is dat je ruim 100 accessoires erbij krijgt, hierdoor heb je voor alle soorten werkzaamheden de vereiste opzetstukjes. Tevens krijg je er ook nog eens een luxe koffer bij. Aangezien het een heel licht apparaat is, is hij ideaal om te gebruiken voor de ietwat hoger gelegen plekken. Je hoeft nu eenmaal niet zoveel kracht te hebben om hem omhoog te houden. De ideale accuboormachine voor de klusser die regelmatig aan de slag moet gaan met een boor.

Black-Decker BDCDC18BAFC

9. Bosch PSB 1800 LI-2

Op nummer 9 staat de Bosch PSB 1800 LI-2. Dit is een ideale box set voor degene die wel houdt van klussen. Deze Bosch accuboormachine heeft genoeg kracht in pacht om je te voorzien van allerlei soorten boorwerkzaamheden. Dankzij de werkverlichting kan je ook in de avond nog alles goed zien, deze draait namelijk altijd mee richting de plek van het boren. Bij deze set krijg je ruim 240 accessoires, deze zijn te vinden in het koffertje wat er bij zit. Dankzij deze opzetstukjes kan je altijd voorzien zijn van de benodigde bits, schroeven en boortjes. Van alle accuboormachines vind je hier de meeste opzetstukjes, hier zijn zij dan ook een echte winnaar. Je kunt de accuboormachine gebruiken op diverse versnellingen, dankzij de klopfunctie is het zelfs mogelijk om bijvoorbeeld door steen heen te boren. De beste accuboormachine voor de mensen die grote klussen willen verrichten.

8. Makita DDF453SFE

De Makita DDF453SFE is een accuboormachine die een boorcapaciteit heeft van ruim 36 mm. Dit houdt dan ook in dat deze accuboormachine zonder enige problemen gebruikt kan worden voor de grotere boorgaten. Dankzij de bijgeleverde accessoires kan iedereen op elke soort ondergrond boren en schroeven plaatsen. De accu is in verhouding tot andere modellen vrij groot, daarnaast krijg je altijd 2 accu’s bij aankoop. Mocht de ene leeg zijn dan hoef je alleen maar even de batterij te vervangen, op die manier kan je altijd aan het werk gaan met een volle accuboormachine. Het apparaat weegt ongeveer anderhalve kilo, door het lichte gewicht kan men hem ook gebruiken voor de hoger gelegen plekken. Dit maakt het dan ook een prettige en lichte boormachine die voor een groot scala aan werkzaamheden gebruikt kan worden. Voor metaal zijn er betere alternatieven, echter is dit voor hout en kunststof een ideale accuboormachine.    

7. Metabo BS 18 Quick

Deze Metabo accuboormachine is op het gebied van accuduur echt een uitblinker. De Ultra M accu zal het mogelijk maken om voor een langere periode te klussen zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij leeg raakt. Mocht hij toch leeg zijn dan kan je dankzij de extra accu gelijk weer verder gaan zonder onderbrekingen. De Metabo staat bekend als een accuboormachine die weinig weegt, de ideale boormachine voor onderweg dus. De boorcapaciteit is in tegenstelling tot deze boor hierboven iets lager, het is dan ook een accuboormachine die eerder zal kunnen dienen als accuboormachine voor de wat kleinere gaten en werkzaamheden. Dankzij de bijkomende bits heb je altijd alles achter de hand om gaten te maken, te boren en om schroeven te draaien in diverse soorten materialen. Ook hier geldt dat in metaal niet echt geboord kan worden, echter kan je hem wel gebruiken voor hout.

6. Makita DF457DWE

De Makita DF457DWE is een goede accuboormachine voor iedereen die graag grote gaten wilt boren. Dankzij de capaciteit van de boor van ruim 36 mm kom je zelfs door dik hout en steen. De maximale koppel van dit apparaat bedraagt om en nabij de 42 Nm, dit maakt het mogelijk om altijd te beschikken over genoeg kracht bij het vastdraaien van diverse soorten schroeven. Hij ziet er ook nog eens mooi uit, bij aankoop krijg je talloze soorten bits en boorkoppen, door dit grote aantal opzetstukken is het een accuboormachine die vrijwel overal voor gebruikt kan worden. Plus, we hebben zelden een boor gezien die in zo’n mooi koffertje zit. Dit alles maakt het een ideale boormachine voor de mensen die graag net wat meer power willen hebben, dit brengt dan wel met zich mee dat deze machine iets groter is in omvang.

5. Makita DHP482RTJ

Weer een Makita? Jazeker, het is nu eenmaal een van de beste accuboormachines die je maar kunt vinden in het jaar 2022. Ook deze boormachine is ontzettend krachtig, met ruim 38 mm aan boorcapaciteit is hij nog net even iets krachtiger dan de bovenstaande boor. Door de grote accu van 5 Ah heb je altijd genoeg sap in de batterij over om de klus te klaren. Een lange accu is een stuk prettiger dan een kleinere, dit is dan ook de reden dat deze beter is dan die van hierboven. De LXT accu zal voor een lange tijd meegaan, tevens is het opladen zo gepiept. Klein nadeeltje, bij deze accuboormachine krijg je geen bijkomende bits of opzetstukjes. Deze zal je er dan ook nog zelf bij moeten halen. Al maakt dit voor de professionele klusser natuurlijk niet echt uit, zij hebben vaak al diverse opzetstukjes en zijn alleen op zoek naar een accuboormachine die de klus kan klaren. Laten we jou dan gelijk zeggen, dan zit je met deze Makita wel goed

4. DeWalt DCD771C2

Het lijkt een beetje een vreemde eend in de bijt, maar de DeWalt DCD771C2-QW is toch wel een bijzonder apparaat. Hij weegt maar anderhalve kilo, echter kan hij wel gewoon gaten maken van ruim 30 mm in breedte. Dit maakt het dan ook de ideale boormachine voor de mensen die net even een wat krachtiger apparaat willen, zonder dat ze hem niet meer kunnen tillen. De accuboormachine bevat een automatische spindelvergrendeling, hij heeft diverse soorten snelheden en je krijgt er ook nog eens een extra accu bij. Voor iedereen die in een keer klaar wilt zijn is dit de accuboormachine om te kiezen, door de grote koffer en de vele meegeleverde bits kan je altijd aan de slag gaan met boor en schroefwerkzaamheden.

3. Bosch GSR 18-2-LI Plus

Deze is voor degene die als een echte professional aan de gang wilt gaan. Hij heeft een zeer compact en robuuste uitstraling. In het apparaat treffen we een boorcapaciteit aan van ruim 38 mm, hiermee is het dan ook een van de accuboormachines die grote gaten kan boren. Dankzij het softgrip handvat ligt hij prettig in de hand, al is hij wel wat aan de zware kant. De maximale koppel van deze accuboormachine bedraagt 62 Nm, dit is vrij veel in tegenstelling tot andere modellen. Door deze grote draaikracht kunnen alle soorten schroeven zonder probleem worden vastgedraaid. Het is misschien wel de beste accuboormachine als het op professionaliteit aankomt, Bosch is niet voor niets een merk wat garant staat voor kwaliteit.

2. Makita DDF453RYE

Alweer een Makita, de Makita DDF446RYE is namelijk een accuboormachine die voor allerlei soorten werkzaamheden gebruikt kan worden. Het maakt niet uit of het gaat om hout, metaal of kunststof. Alles kan geboord worden door de Makita accuboormachine, door de tandwielaandrijving zal je altijd de kracht hebben om goed rond te kunnen draaien. Deze aandrijving is gemaakt van gehard staal, hiermee zal jouw accuboormachine voor een veel langere tijd mee kunnen gaan. Er zit tevens een beveiliging op tegen oververhitting. Dit geldt ook voor het doordraaien van de schroeven. Dankzij deze diverse soorten beveiligingssystemen is het mogelijk om voor een ontzettend lange tijd plezier te hebben van jouw aankoop. Deze accuboormachine zal niet alleen prettig in de hand liggen, hij zal ook nog eens voor een langere tijd kunnen werken zonder dat hij leeg raakt. Door de snel charge functie is de batterij binnen een kwartier weer opgeladen!

1. DeWALT DCD791D2

Op nummer 1 staat de DeWalt accuboormachine DCD791D2. Deze boor bevat genoeg kracht om alles te kunnen doen. Door middel van de 18 volt batterij zal je voor een ontzettend lange periode kunnen boren zonder dat je bang hoeft te zijn voor een lege accu. De uitstraling van deze boor is ook nog eens prachtig om te zien, een apparaat wat professionaliteit en kwaliteit laat zien. De maximale koppel van ruim 70 Nm is ontzettend hoog, je kunt zonder problemen grote schroeven vastzetten in de muur. Ook vind je bij deze accuboormachine een prettig LED lampje, hierdoor is het altijd mogelijk om door te werken wanneer de zon al onder is gegaan. Bij aankoop krijg je er een handig bits houdertje bij. DeWalt DCD791D2 is op het gebied van kracht, kwaliteit en snelheid echt de nummer 1 van het jaar 2022!

Beste Professionele Accuboormachine

Als je al zeker weet dat je grote klussen zal moeten verrichten dan raden wij aan om voor de Makita DHP482RTJ te gaan. Dit apparaat mag dan niet geleverd worden met bijkomende opzetstukken en bits, de kracht van het apparaat maakt dit tekort meer dan goed. Door de ruime 38 mm capaciteit kan je alle soorten gaten maken in ieder soort materiaal. De batterij heeft genoeg inhoud om je voor een lange tijd van kracht te voorzien. Wel is hij aan de zware kant, het is dus een echte accuboormachine voor degene die zwaar geschut in moet zetten om de werkzaamheden te verrichten. Dit alles maakt het dan ook tot een accuboormachine die speciaal gebruikt kaan worden voor de grote klussen, voor de kleine werkzaamheden op voornamelijk houdt is hij ietwat aan de krachtige en zware kant.

Beste Goedkope Accuboormachine

Als we de beste goedkope accuboormachine van het jaar 2022 uit zouden moeten roepen dan komen we uit bij de Black en Decker. Deze boormachine weet op een zeer prettige manier kracht en kwaliteit te combineren, en dat voor een lage prijs. Wij begrijpen maar al te goed dat je niet enkele honderden euro’s neer wilt leggen voor een accuboormachine als je deze maar af en toe een keer nodig hebt. Door te gaan voor de BDCDD12BAFC-QW kan je alle klussen op een makkelijke en vooral voordelige manier klaren. Hij zal natuurlijk iets minder krachtig zijn dan de professionele boren die je kunt kopen, echter is dit voor de meeste mensen geen probleem. Voor alle werkzaamheden op hout en dergelijke is de BDCDD12BAFC-QW de uitstekende keuze. Plus, voor de lage prijs krijg je er met ruim 100 accessoires meer dan genoeg bij om je te voorzien van alles wat je nodig hebt. De beste accuboormachine voor iedereen die niet al te veel wilt spenderen, maar die toch nog lekker aan de gang wilt gaan met boren!

Koopgids

Goed, we zullen eerst moeten kijken naar de diverse kenmerken die van belang zijn bij de beste accuboormachine. Deze kenmerken hebben vooral betrekking op de techniek en de kracht binnen in het apparaat, al kunnen ze ook te maken hebben met de bijkomende producten die je bij jouw aankoop krijgt. Door deze eisen langs te lopen en bij jezelf na te gaan wat voor soort werkzaamheden je wilt verrichten met het gereedschap is het een stuk eenvoudiger om orde te scheppen in de chaos en een goede accuboormachine te vinden.

Het voltage van het apparaat

Het voltage is het eerste waar je naar zal moeten kijken. De accu die in de boor zit zal zorgen voor een bepaald mate van spanning. Je raadt het al, deze spanning heeft voltage. Het is voor de lichtere werkzaamheden niet nodig om een accuboormachine te vinden met het meest hoog mogelijke voltage. Dit kan zelfs averechts werken: als je namelijk een boor alleen maar nodig hebt voor kleine gaten dan zullen de krachtige boren in de meeste gevallen net iets te heftig zijn. Waar moet je dan aan denken? Als je niet in metaal of steen hoeft te boren maar alleen in hout aan de slag zal gaan dan kan je dit zien als lichte werkzaamheden. Voor sterke metalen of bakstenen is het beter om te kijken naar een apparaat die toch iets meer voltage in pacht heeft. Het is verstandig om het voltage te bekijken in combinatie met de diameter van de boor. Bij een lichte boor zal je meestal gaten kunnen boren die maximaal 22 mm bedragen, voor de grote klussen zal de boor toch wel minimaal 30 mm breed moeten kunnen boren. Een goede vuistregel om te onthouden: de maximale boordiameter min 6 mm geeft een optimaal gebruik.

Versnellingen, toerental en de koppel

We zien bij de meeste accuboormachines een tweetal versnellingen. De versnelling met het lage toerental in combinatie met een hoge koppel is geschikt voor het schroefwerk, het hoge toerental in combinatie met een lage koppel is daarentegen weer bedoelt voor het boren. Het is aan te raden om altijd te gaan voor een accuboormachine die beide versnellingen heeft, op deze manier heb je namelijk een apparaat in handen wat je voor diverse doeleinden kunt gebruiken. Al moet je er wel rekening mee houden dat deze boren dan ook weer een stukje duurder zijn. Als je niet al te veel geld uit wilt geven en van jezelf weet dat je niet al te vaak de accuboormachine gaat gebruiken dan volstaat het in de meeste gevallen om 2 versnellingen te kiezen. Toch een enorme verbouwing op de planning staan? Er zijn zelfs diverse modellen te verkrijgen die nog meer versnellingen bevatten, dit is handig voor de mensen die uiterst precies te werk willen gaan bij het schroef- en boorwerk.

Accutechnologie

Niets is vervelender dan dat je wilt beginnen met klussen om er vervolgens achter te komen dat de accuboormachine helemaal leeg is. Het is dan ook van belang dat je wel even goed kijkt naar de inhoud van de accu, deze is ook wel te herkennen aan de Ampère-uur. Vaak staat er bij Ah, dit is de afkorting voor deze inhoud. Meestal is het zo dat hoe hoger dit nummer is hoe langer je de boor kunt gebruiken voordat deze leeg is. Vergelijk het een beetje met je telefoon, hoe groter de batterij hoe langer je hem kunt gebruiken. Als je iemand bent die vaak een boor nodig heeft dan is het aan te raden om te kijken naar accuboormachines die een Ah hebben van 3 of meer. Wanneer je daarentegen maar een paar keer per jaar een boor nodig hebt dan volstaat een apparaat met een Ah van 1 of 2. Kijk ook zeker even naar de tijd die er nodig is om het apparaat op te laden, diverse accuboormachines maken namelijk gebruik van een snel laad functie. Dankzij deze functie kan je vaak binnen tien tot twintig minuten alweer een volle batterij hebben. Ook is het handig om te kijken naar accuboormachines die je een extra accu leveren, zo kan je langer doorgaan met het apparaat zonder enige onderbrekingen.

Extra’s en accessoires

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar de extra’s en de accessoires die er bij de boor zitten. Zo zal je wel voldoende bits moeten hebben als je jouw boor gebruikt voor het uitdraaien en indraaien van schroeven. Er zijn nu eenmaal een hoop soorten schroefjes, door te kiezen voor een boor met diverse soorten bits heb je altijd een opzetstukje wat zal passen. Kijk hier wel even goed naar, wanneer je namelijk een verkeerd bitje gebruikt dn kan hij doordraaien, hierdoor ontstaat er vaak onherstelbare schade aan het bitje. Dit geldt ook zo voor de diverse soorten boren die je kunt gebruiken. Je kunt voor een stenen ondergrond niet dezelfde boor gebruiken als bijvoorbeeld voor hout. Vaak kan je wel een extra setje boortjes en bitjes bijbestellen, doe dit dan ook zeker als jij he meeste uit je boor wilt halen. Bij andere accuboormachines zitten deze bits er al bij geleverd, het is altijd handig om even te kijken naar de set in zijn geheel

Geraadpleegde bronnen