Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

De Beste Accuboormachine: Koopadvies en Top 10 in 2023

In dit artikel

Ben je op zoek naar de beste accuboormachine voor jou en jouw klus? Er zijn heel veel verschillende accuboormachines op de markt. Niet alleen zijn er veel verschillende merken, ook per merk zijn er veel verschillende soorten. We hebben daarom dit artikel volledig gewijd aan de accuboormachine. We geven je alle informatie die nodig hebt om tot een weloverwogen beslissing te komen en we hebben ook onze top 10 favoriete accuboormachines op een rijtje gezet. 

Soorten boormachines

Ben je in een ander type boormachine dan de accuboormachine geïnteresseerd? Scroll dan naar beneden, daar vind je een overzicht van alle andere soorten boormachines. 

Waar moet je op letten als je een accuboormachine koopt

Ga je een accuboormachine kopen, dan is het belangrijk om de verschillende kenmerken die een accuboormachine heeft op een rijtje te zetten. Denk hierbij aan de kracht van in het apparaat, aantal versnellingen etc. Door dit langs te lopen en bij jezelf na te gaan wat voor soort werkzaamheden je wilt verrichten met het gereedschap, wordt het al een stuk makkelijker om een keuze te maken.

De verschillende factoren waar je over na moet denken zijn:

  • Het voltage
  • Maximale diameter van de boor
  • Versnellingen, toerental en de maximale koppel
  • Accutechnologie
  • Extra’s en accessoires
Alles wat je moet weten over de accuboormachine

Het voltage van het apparaat

De accu die in de boor zit zorgt voor een bepaald mate van spanning, dit is het voltage. Voor lichte boorklussen (zoals boren in hout) heb je geen hoog voltage nodig. Ga je met name boren in metalen of steen, dan heb je wel een accuboormachine met een hoog voltage nodig. 

Maximale diameter van de boor

Ook goed is het om te kijken wat de diameter van de boor is die in de accuboormachine past. Voor lichte klussen heb je aan een diameter van maximaal 22 mm wel genoeg. Voor zwaardere klussen zal de maximale diameter rond de 3o mm moeten liggen. 

Versnellingen, toerental en de koppel

De meeste accuboormachines hebben twee versnellingen. De versnelling met het lage toerental in combinatie met een hoge koppel is geschikt voor schroefwerk. Het hoge toerental in combinatie met een lage koppel is bedoeld voor boren. Ben je van plan zware klussen met je accuboormachine te verrichten? Er zijn veel modellen te verkrijgen die meer versnellingen hebben, waardoor je per klus de beste instelling kan kiezen.

Accutechnologie

Let bij het kiezen van de accu goed op de inhoud ervan: Ampère-uur (Ah). Hoe hoger het Ah, hoe langer de accu het in de regel zal uithouden (natuurlijk gaat hij bij heel intensief gebruik sneller leeg dan bij lichte klussen). Ga je de boor intensief gebruiken? Zoek dan naar een accu met 3 Ah of meer, of koop nog een extra accu bij je boor. Gebruik je de boor met name in en rond je huis? Dan is 1 of 2 Ah voldoende. Als je het belangrijk vindt dat je accu snel oplaadt, zoek dan naar accuboormachines met een snel laad functie. 

Extra’s en accessoires

Als laatste is het handig om te kijken wat de extra’s en accessoires zijn die bij de accuboormachine zitten. Bij sommige accuboormachines krijgen je bijvoorbeeld verschillende bits en boren, bij sommigen helemaal niet. Vaak kan je wel een extra setje bits en boren bij de boor bestellen, dit is wel aan te raden als je er weinig bij krijgt. 

Onze keuzes in 1 overzicht

BESTE KOOP

DeWALT DCD791D2
DeWalt DCD791D2 accuboormachine

PROFESSIONEEL

Makita DHP485RFJ
Makita DHP485RFJ

BUDGET

Batavia Twin Drill® 18V
Batavia Twin Drill® Accu Boor- & Schroefmachine 18V


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste Accuboormachine 2023 - Top 10

10. Black & Decker BDCDC18BAFC

Waarom we fan zijn: 
De BDCDC18BAFC is een lichtgewicht accuboormachine met krachtige batterij, en dus ideaal voor de thuis-klusser.

Black en Decker is een merk dat al sinds 1910 bestaat en een gerenommeerde naam is op het gebied van gereedschap. De  BDCDC18BAFC-QW accuboormachine is een van de nieuwere soorten boren van dit merk. Deze boor bevat een krachtige 18V batterij, dus voldoende batterijvermogen om iedere klus te klaren. Een groot voordeel van deze boor is dat je ruim 100 accessoires erbij krijgt. Hierdoor heb je voor alle soorten werkzaamheden de vereiste opzetstukjes. Tevens krijg je er een luxe koffer bij.

Aangezien deze boor een heel licht apparaat is, is hij ideaal om te gebruiken voor de ietwat hoger gelegen plekken. De accuboormachine werkt op hout, metaal, gips en metselwerk. Deze Black en Decker accuboormachine is zeer geschikt voor de thuis-klusser die regelmatig aan de slag moet met een boor. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Accu spanning: 18V
Accu capaciteit: 1,5 Ah
Klopfunctie: ja
Max. koppel: 30 Nm
Max. toerental: 650 rpm

Video

Black-Decker BDCDC18BAFC

Bekijk verschillende aanbieders

9. Bosch PSB 1800 LI-2

Waarom we fan zijn: 
Deze accuboormachine heeft en uitgebreide accessoire set en is geschikt voor zwaardere klussen. 

Op nummer 9 staat de Bosch PSB 1800 LI-2. De accuboormachine komt met een handige box met ruim 240 accessoires, wat deze populair maakt onder hobby klussers. Deze Bosch accuboormachine heeft genoeg kracht om je te voorzien van allerlei (ook zwaardere) soorten boorwerkzaamheden. Dankzij de werkverlichting kan je ook in slecht verlichte ruimtes nog goed zien. Het licht draait namelijk altijd mee richting de plek van het boren.

Dankzij de meegeleverde opzetstukjes ben je altijd voorzien van de benodigde bits, schroeven en boortjes. Van alle accuboormachines in deze top 10 heeft de Bosch PSB 1800 de meeste opzetstukjes. Je kunt de accuboormachine gebruiken op diverse versnellingen en dankzij de klopfunctie is het zelfs mogelijk om door steen en tegels heen te boren. We vinden dit daarom de beste accuboormachine voor de mensen die grote of zwaardere klussen willen verrichten.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Accu spanning: 18V
Accu capaciteit: 1,5 Ah
Klopfunctie: ja
Max. koppel: 38 Nm
Max. toerental: 1350 rpm

Video

Bosch PSB 1800 LI-2

Bekijk verschillende aanbieders

8. Makita DDF453SFE

Waarom we fan zijn:
Een professioneel apparaat met 2 sterke, afwisselbare accu’s.

De Makita DDF453SFE is een accuboormachine met een boorcapaciteit van ruim 36 mm. Dit houdt in dat deze accuboormachine goed gebruikt kan worden voor de grotere boorgaten. Dankzij de bijgeleverde accessoires kan op elke soort ondergrond geboord en geschroefd worden. Bij aankoop van deze boor krijg je 2 accu’s geleverd, waardoor er tijdens een klus tussen de accu’s gewisseld kan worden zonder tijdsverlies. De accu is in verhouding tot andere modellen vrij groot. 

Het apparaat weegt ongeveer anderhalve kilo, waardoor deze machine handig te gebruiken voor ook hoger gelegen plekken. Wij vinden dit een professionele, prettige en lichte boormachine die voor een groot scala aan werkzaamheden gebruikt kan worden. Voor metaal werkt deze boor goed, maar met name voor hout en kunststof vinden we dit een fijne accuboormachine.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Accu spanning: 18V
Accu capaciteit: 3,0 Ah
Klopfunctie: nee
Max. koppel: 42 Nm
Max. toerental: 1300 rpm

Video

Makita DDF453SFE accuboormachine

Bekijk verschillende aanbieders

7. Metabo BS 18 Quick

Waarom we fan zijn: 
Een goede boor voor een zachte prijs met lange accuduur. 

Deze Metabo accuboormachine heeft een opvallend lange accuduur. Met de Ultra M accu kan je lange tijd achtereen klussen zonder dat je accu leeg raakt. Dankzij de extra accu kan je snel wisselen en gelijk weer verder gaan zonder onderbrekingen. De Metabo accuboormachine weegt niet veel, dus is makkelijk mee te nemen.

De boorcapaciteit is in tegenstelling tot de Makita boor op nummer 8 iets lager, het is dan ook een accuboormachine die geschikter is voor de wat kleinere gaten en werkzaamheden. Dankzij de bijkomende bits heb je altijd alles bij de hand om gaten te maken, te boren en om schroeven te draaien in diverse soorten materialen. In metaal doet deze boor het minder goed, echter is deze wel heel goed te gebruiken voor hout.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Accu spanning: 18V
Accu capaciteit: 2,0 Ah
Klopfunctie: nee
Max. koppel: 48 Nm
Max. toerental: 1600 rpm

Video

Metabo BS 18 Quick accuboormachine

Bekijk verschillende aanbieders

6. Makita DF457DWE

Waarom we fan zijn: 
Een krachtige boor geschikt voor elke klus, ook zware en lastige (schroef) klussen.

De Makita DF457DWE is een goede accuboormachine voor de geoefende klusser die grote gaten moet boren. Dankzij de capaciteit van de boor van ruim 36 mm kom je zelfs door dik hout en steen. De maximale koppel van dit apparaat bedraagt maximaal 42 Nm, waardoor de boor over genoeg kracht beschikt voor het vastdraaien van diverse soorten schroeven, ook zware en zelfs vastgeroeste schroeven.

Bij aankoop van de boor krijg je een koffertje met verschillende soorten bits en boorkoppen. Door het grote aantal opzetstukken kan deze accuboormachine vrijwel voor elke klus gebruikt worden. Wij vinden deze boormachine daarom heel geschikt voor de ervaren klusser die net wat meer power nodig heeft. Omdat dit een krachtig apparaat is, heeft deze boormachine wel een wat grotere omvang. Het gewicht valt ons daarbij met 1,7 kg nog best mee.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Accu spanning: 18V
Accu capaciteit: 1,5 Ah
Klopfunctie: nee
Max. koppel: 42 Nm
Max. toerental: 1400 rpm

Video

Makita DF457DWE specificaties

Bekijk verschillende aanbieders

5. DeWalt DCD771C2-QW

Waarom we fan zijn: 
Deze boor is licht en comfortabel, maar wel heel krachtig. Uitgebreide set met extra accu en vele bits.

Wij vinden de DeWalt DCD771C2-QW een erg goed apparaat. Hij weegt maar anderhalve kilo, echter heeft hij wel genoeg capaciteit om gaten te maken van ruim 30 mm in hout. De maximale koppel van 42 Nm maakt deze DeWalt accuboormachine erg geschikt voor gemiddeld tot zwaarder schroefwerk. We raden deze boormachine met name aan voor de klusser die net even een wat krachtiger apparaat wil, maar ook opzoek is naar een comfortabel gewicht.

De accuboormachine bevat een automatische spindelvergrendeling, heeft diverse snelheden en je krijgt er een extra accu bij. De handige koffer die bij deze boor zit levert daarnaast vele extra bits, waardoor je voor elk type schroefwerk het juiste gereedschap hebt.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Accu spanning: 18V
Accu capaciteit: 5,0 Ah
Klopfunctie: ja
Max. koppel: 65 Nm
Max. toerental: 1900 rpm

Video

DeWalt DCD771C2-QW accuboormachine

Bekijk verschillende aanbieders

4. Bosch GSR 18-2-LI Plus

Waarom we fan zijn: 
Een professionele, betrouwbare en zeer krachtige accuboormachine. Geschikt om grote gaten mee te boren.

Dit is een boormachine voor de meer professionele klusser en wat ons betreft echt een aanrader. Hij heeft een zeer compact en robuust frame. Het apparaat heeft een boorcapaciteit van maximaal 38 mm, waardoor deze boor grote gaten kan boren. Dankzij het softgrip handvat ligt hij prettig in de hand, al is hij wel wat aan de zware kant.

De maximale koppel van deze accuboormachine bedraagt 63 Nm. Door deze grote draaikracht kunnen alle soorten schroeven zonder probleem worden vastgedraaid. Bij deze boor worden geen extra bits of boren meegeleverd. De Bosch GSR 18-2-Li Plus vinden wij dan ook meer geschikt voor de fanatieke klusser of de professional.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Accu spanning: 18V
Accu capaciteit: 2,0 Ah
Klopfunctie: nee
Max. koppel: 63 Nm
Max. toerental: 1900 rpm

Video

Bosch GSR 18

Bekijk verschillende aanbieders

3. Makita DHP482RTJ

Waarom we fan zijn: 
Een krachtige en duurzame boormachine met veel power en goede machine-accu balans.

Deze Makita accuboormachine is een van de beste accuboormachines die je maar kunt vinden in het jaar 2023. De Makita DHP482RTJ accuboormachine is erg krachtig. Met ruim 38 mm aan boorcapaciteit en een hoge maximale koppel van 65 Nm is hij een flink stuk krachtiger dan de Makita boor op nummer 6.

Onze ervaring is dat de grote accu van 5 Ah genoeg sap in de batterij heeft om de meeste klussen er in één keer mee te kunnen afmaken. Wij zijn tevreden over de machine-accu balans. De boormachine blijft tijdens gebruik op kracht en constanter in zijn toeren. Dit is ook zo bij zwaardere belasting. Bovendien zit er ook een klopfunctie op deze Makita accuboormachine. Om deze redenen beoordelen we deze boormachine dan ook beter dan die hierboven. Daarnaast is het gebruik van de boor comfortabel vanwege de softgrip.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Accu spanning: 18V
Accu capaciteit: 5,0 Ah
Klopfunctie: ja
Max. koppel: 65 Nm
Max. toerental: 1900 rpm

Video

Makita DHP482RTJ

Bekijk verschillende aanbieders

2. DeWalt DCD996P2

Waarom we fan zijn: 
Een prettige boor met hoge maximale koppel, een extra accu en acculadingsindicator.

Met de DeWalt DCD996P2 kun je gemakkelijk door allerlei soorten materiaal heen boren dankzij het klopboormechanisme. Hierdoor kun je ook door steen en beton boren. Je kunt gebruik maken van 3 verschillende snelheden om te boren zonder jouw materiaal te beschadigen. De maximale koppel is met 95 Nm de hoogste in de lijst. De boor heeft 11 koppelstanden.

Het boren zelf gaat vrij stabiel dankzij de tweede handgreep en een softgrip. Bitwissels vonden wij eenvoudig uit te voeren met gebruik van de volledig metalen 13mm snelspanboorhouder met hoge klemkracht en automatische spindelvergrendeling. De gaten die je kunt boren variëren van 15 en 16 mm in metaal en beton tot 55 mm in hout. Er worden twee XR Li-ion 5,0 Ah accu’s meegeleverd met acculadingsindicator. Hierdoor zie je precies wanneer het weer tijd is om de accu’s op te laden.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Accu spanning: 18V
Accu capaciteit: 5,0 Ah
Klopfunctie: ja
Max. koppel: 95 Nm
Max. toerental: 2000 rpm

Video

DeWalt DCD996P2

Bekijk verschillende aanbieders

1. DeWalt DCD796P2

Waarom we fan zijn: 
We zijn echt onder de indruk van deze boormachine: zeer krachtig, met 15 koppelstanden en boorgaten tot maximaal 40 mm. 

Welverdiend op nummer 1: de DeWalt DCD796P2. Deze boor bevat met zijn sterke borstelloze motor genoeg kracht om alles te kunnen doen. Door middel van de 18 volt batterij kan je voor een ontzettend lange periode boren zonder dat je bang hoeft te zijn voor een lege accu. Het is een professioneel en kwalitatief apparaat. De maximale koppel is ruim 70 Nm, je kunt zonder problemen grote schroeven vastzetten in de muur. Tip van ons: let goed op met de spantang, je moet deze met veel kracht vastdraaien, omdat anders het bitje eruit kan vallen. 

Deze accuboormachine heeft een prettig LED licht met zaklamp functie, hierdoor is het altijd mogelijk om door te werken. Bij aankoop krijg je er een handig bits houdertje bij. Het was een moeilijke keuze tussen deze en de nummer 2. Uiteindelijk kwam het aan op gebruiksgemak en vonden wij deze accuboormachine prettiger werken. De DeWalt DCD796P2 vinden wij daarom de nummer 1 van het jaar 2023!

Download hier de gebruikshandleiding.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Accu spanning: 18V
Accu capaciteit: 5,0 Ah
Klopfunctie: ja
Max. koppel: 70 Nm
Max. toerental: 2000 rpm

Video

DeWalt DCD791D2 accuboormachine

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Professionele Accuboormachine: Makita DHP485RFJ

Waarom we fan zijn: 
Een stevige en krachtige boormachine. Wij vinden deze boor zeer geschikt voor grote klussen. 

Als je al zeker weet dat je een grote klus moet verrichten, dan raden wij aan om voor de Makita DHP485RFJ te gaan. Deze accuboormachine wordt geleverd met een 100-delige bits en boren set. Je kan dus gelijk aan de slag en hebt voor ieder type klus het juiste boormateriaal. De maximale boorcapaciteit in hout is 38 mm, maar ook in ander materiaal kan deze boor grote gaten boren.

De batterij heeft genoeg inhoud om je voor een lange tijd van kracht te voorzien. Wel is hij aan de zware kant, het is dus echt een accuboormachine voor een professionele klusser die zwaar geschut in moet zetten. Voor kleine werkzaamheden is deze accuboormachine ietwat aan de  zware kant. Erg fijn is ook dat deze accuboormachine een klopfunctie heeft.

Download hier de gebruikshandleiding.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Accu spanning: 18V
Accu capaciteit: 3,0 Ah
Klopfunctie: ja
Max. koppel: 50 Nm
Max. toerental: 1900 rpm

Video

Makita DHP485RFJ

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Goedkope Accuboormachine: Batavia Twin Drill® accuboor- & schroefmachine 18V

Waarom we fan zijn:
Handige accuboormachine waarmee je heel simpel van boren naar schroeven overgaat.

Als beste budget optie zijn wij zeer positief over de Batavia Twin Drill® Accu Boor- & Schroefmachine 18V. Batavia is in 2009 opgericht en is een gereedschapsmerk dat zich met name richt op doe-het-zelvers, maar ook op professionals. Deze accuboormachine vinden wij het meest geschikt voor de doe-het-zelver. Wat wij erg fijn vinden aan deze accuboormachine, is dat je met maar één beweging kan wisselen van boren naar schroeven, waardoor je veel tijd bespaart en veelzijdiger te werk kan gaan. Ook handig: de ingebouwde LED lamp geeft je goed zicht tijdens het boren.

Het apparaat weegt iets meer dan een kilo en is zonder moeite goed te hanteren. De 4,0 Ah accu houdt het lekker lang vol, wat wij als hobby klussers toch wel belangrijk en makkelijk vinden. De Batavia Twin Drill heeft 12 koppelinstellingen. Bij de accuboormachine wordt ook een lader meegeleverd voor de 4,0 Ah accu. Erg prettig is de ingebouwde veiligheidsfunctie, waardoor de accuboormachine het alleen doet als de boorkop op de juiste plek zit en daardoor vastgeklikt zit.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Accu spanning: 18V
Accu capaciteit: 4,0 Ah
Klopfunctie: Nee
Max. koppel: 26 Nm
Max. toerental: 1.500

Video

Batavia Twin Drill® Accu Boor- & Schroefmachine 18V

Bekijk verschillende aanbieders

De beste accuboormachines per merk

De beste boormachines per type

Wat is de beste accuboormachine volgens Coolblue en Bol?

Vragen van andere klussers

Zie hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen die andere klussers hebben.

Wat is een goede accuboormachine?

Een goede accuboormachine is elektrisch aangedreven gereedschap dat je kan gebruiken om mee te schroeven en boren. Om te bepalen of een accuboormachine goed is, let je op het voltage, het aantal versnellingen, het toerental en de maximale koppel van het apparaat.

Waar moet je op letten bij het kopen van een accuboormachine?

Er zijn vele verschillende uitvoeringen van accuboormachines: schroefboormachines, klopboormachines en boorhamers. Om te bepalen welke accuboormachine jij nodig hebt, moet je letten op een aantal verschillende zaken: welke accuboormachine past bij welke klus? Hoeveel kracht vereist de klus? Wil je een lichte accuboormachine of maakt het gewicht niet uit? Welke accu wil je? Vind je extra accessoires belangrijk? En ten slotte: wat is de prijs kwaliteit verhouding? Als je al deze vragen hebt beantwoord ben je al een heel eind. 

Wat doe je met een accuboormachine?

Met een accuboormachine kan je schroeven en gaten boren. Het voordeel ten opzichte van een boormachine zonder accu is dat je met een accuboormachine niet beperkt wordt door kabels.

Wat kost een accuboormachine?

Je hebt een enorme range van prijzen waarbinnen je een accuboormachine kan kopen. In onze top 10 is de goedkoopste al verkrijgbaar voor net onder de 100 euro, maar er zijn ook accuboormachines van boven de 400 euro verkrijgbaar.

Welk merk is beter? Makita of DeWalt?

Uit ons onderzoek naar de beste accuboormachine van 2023 is gebleken dat DeWalt de beste accuboormachine heeft op dit moment. Echter is dit een moment opname en betekent het niet dat dit volgend jaar ook zo zal zijn. Makita en DeWalt zijn beide goede merken die topkwaliteit gereedschap maken. 

Hoe wij Accuboormachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 25 verschillende accuboormachines onderzocht, meer dan 30 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 10 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste accuboormachines vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 10? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!