Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Makita Schuurmachines in 2022

In dit atikel

Op zoek naar een goede Makita schuurmachine? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Makita schuurmachine die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Veel leesplezier!

Onze Best Beoordeelde Makita Schuurmachine


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Makita schuurmachine - Top 5

5. Makita 9911J

Op de vijfde plek hebben wij een bandschuurmachine gezet. Deze Makita schuurmachine kan grote oppervlaktes in een korte tijd helemaal egaal geschuurd hebben. Hij werkt via netstroom en heeft een opgenomen vermogen van 650 Watt. Hou er wel rekening mee dat je bewegingsmogelijkheid beperkt is door het snoer van slechts 2,5 meter. In de meeste gevallen is dit echter wel lang genoeg om een hele muur mee te schuren vanaf één stopcontact. Je werkt met een bandsnelheid van 75 – 270 m/min. De bandsnelheid kun je zelf instellen middels een draaiknop. Het is ook mogelijk om de Makita schuurmachine stationair te gebruiken middels de optionele standaard. Soms kan het gebeuren dat de schuurband niet volledig recht is. Deze kun je dan eenvoudig corrigeren middels de bandloopcorrectie. De schuurband heeft een afmeting van 76 x 457 mm. Hoewel het een vrij krachtige machine is, merk je dit niet terug in de trillingswaarden. Je kunt rustig 8 uur aaneengesloten schuren met de trillingswaarde van 2,5 m/s². Deze trillingswaarde is geldig bij metaal. Je werkt met een gewicht van 2,7 kilogram dus je hoeft je niet intensief in te spannen om met deze Makita schuurmachine te werken. Hou wel rekening met het geluidsdrukniveau van 83 dB(A). Draag het liefst gehoorbescherming, en als dit niet kan werk dan niet langer dan 4 uur achter elkaar.

Makita 9911J schuurmachine

Bekijk verschillende aanbieders

4. Makita BO6030J

Naast de bandschuurmachine vonden wij dat deze exentrische schuurmachine ook wel een plekje in ons lijstje verdiende. Deze Makita schuurmachine is ideaal voor grof schuurwerk. Dankzij de roterende en oscillerende schuurkop hoef je geen rekening te houden met de nerfrichting. Dit is een middelzwaar model in de categorie excentrische schuurmachines.. Je werkt nog steeds met netstroom en hebt een opgenomen vermogen van 310 Watt. Het snoer is 2,5 meter lang en voldoet meestal wel aan de lengte die je nodig hebt. Je kunt ongeveer 8000 – 20000 min-1 schuurbewegingen verwachten. De schuursnelheid kun je zelf instellen door het gebruik van een draaiknop. Het schuurpapier bevestig je middels een velcro systeem. 

Wanneer je de motor van de Makita schuurmachine uitschakelt zal de schuurzool direct stilstaan. Het is een klein apparaat, dus we snappen het dan ook als je bang bent voor de trillingen die er vanaf komen. Dit is nergens voor nodig. Deze Makita schuurmachine maakt gebruik van een contragewicht waardoor de trillingen verminderd worden. Als we kijken naar de trillingswaarden, dan zien we dat deze nog onder de maximale waarden liggen. Bij het schuren van metaal kun je trillingswaarden van 4,0 m/s² verwachten. Als deze boven de 5,0 m/s² zouden liggen zou dit schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, maar met deze waarden kun je gemakkelijk een hele werkdag aan de slag.

Makita schuurmachine BO6030J

Bekijk verschillende aanbieders

3. Makita 9404

Op nummer drie zien wij graag weer een Makita bandschuurmachine. Deze Makita schuurmachine is uitermate geschikt voor de professionele klussers onder ons en heeft een vermogen van 1010 Watt. Hij weegt slechts 4,8 kilogram, maar heeft nog steeds flink wat technologieën tot zijn beschikking. Ook werkt deze Makita schuurmachine weer via netstroom, maar je hebt dit keer wel een snoer van maar liefst 5 meter. Hiermee zou je toch wel alle richtingen op moeten kunnen. De schuurband is 100 mm breed en 610 mm lang. Hierdoor kun je een groot oppervlakte in een korte tijd helemaal glad schuren. Het schuurpapier wordt bevestigd middels een spansysteem. Je kunt verschillende snelheden kiezen om af te stellen op jouw werkstuk. 

De bandsnelheid varieert van 210 – 440 m/m. Er is een mogelijkheid voor stofafzuiging waardoor je een schone werkplek hebt. Deze is aanwezig in de vorm van een stofzak/bak. Als de schuurband niet helemaal recht is, dan kun je deze corrigeren middels de bandloopcorrectie. Hoewel er veel kracht verscholen zit in deze Makita schuurmachine, voel je hier niet veel van terug in de vibraties. De trillingswaarden zijn vastgesteld op 2,5 m/s². Je hoeft je dus geen zorgen te maken over gezondheidsklachten als gevolg van lang werken met dit apparaat. Het geluidsniveau van deze Makita schuurmachine is echter wel luid. Reken op een geluidsdrukniveau van zo’n 85 dB(A). Gehoorbescherming is daarom gewenst. Indien dit geen mogelijkheid is, raden wij niet aan om langer dan 3 uur met dit apparaat te werken per keer.

Makita 9404

Bekijk verschillende aanbieders

2. Makita BO6050J

We gaan toch weer even terug naar een excentrische schuurmachine, want dit vinden wij namelijk heel praktisch en een must-have voor elke klusser. Deze Makita schuurmachine heeft een vermogen van 750 Watt en werkt via netstroom. Je hebt een kabel van maar liefst 4 meter lang, dus je zou toch wel op alle plekken moeten komen met één stopcontact. Natuurlijk is een haspel nooit een overbodige luxe. De diameter van de excentrische bewegingen staat vast op 5,5 mm, terwijl de steunschijf zelf 150 mm is. Het schuurpapier kun je makkelijk bevestigen met een velcro systeem. 

Mocht je nu in hoeken en krappe ruimtes moeten schuren, dan is de schuurmachine voorzien van een zoolbeschermer. De Makita schuurmachine is voorzien van een softstart. Dit betekent dat hij rustig zal opstarten wanneer je begint met werken zodat je nauwkeurig en veilig te werk kunt gaan. Daarnaast gebruik hij ook een softgrip zodat je ergonomisch en comfortabel werkt. Je kunt zelf bepalen of je excentrisch en/of roterend wilt schuren. Zo kun je deze Makita schuurmachine voor vel verschillende soorten materiaal gebruiken. Dit is de zwaarste en meest complete 150 mm excenter schuurmachine van Makita op dit moment. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid voor stofafzuiging. Je kunt deze Makita schuurmachine direct aansluiten op alle Makita stofzuigers. De schuurmachine is niet zo zwaar en weegt slechts 2,6 kilogram.

Makita BO6050J

Bekijk verschillende aanbieders

1. Makita 9403

Uiteindelijk moesten we toch een keuze maken welke Makita schuurmachine op nummer één zou mogen staan. Dit is de Makita 9403 geworden. In onze ogen heeft deze schuurmachine zoveel te bieden dat het eigenlijk een must-have is voor de professionele klusser. Laten we beginnen met het feit dat het een hartstikke krachtig model is. Je werkt met een vermogen van maar liefst 1200 Watt. Ook dit model wordt gevoerd door netstroom. Hij heeft een snoer van 5 meter waardoor je alle bewegingsruimte krijgt die je nodig hebt. Er is ook niks mis met de schuurbandsnelheid die op 500 m/s ligt. Het schuurpapier kun je makkelijk middels een spansysteem bevestigen. De schuurband is 100 mm breed en 610 mm lang, een prima dekking dus. Deze Makita schuurmachine is de zwaarste en snelste eentoerige bandschuurmachine die Makita op dit moment in het assortiment heeft. 

Dit betekent wel dat de schuursnelheid altijd hetzelfde zal zijn. Uiteraard is er ook weer de mogelijkheid voor stofafzuiging in de vorm van een stofzak/bak. Zowel de aansluiting voor de stofzak als de aansluiting van het snoer hebben een hoge plaatsing. Op die manier voorkom je dat deze tussen de band zullen klemmen. De trillingswaarden liggen op 2,5 m/s waardoor je gemakkelijk een hele werkdag kunt schuren. Deze Makita schuurmachine heeft echter wel een hoog geluidsdrukniveau, en het wordt dan ook niet aangeraden om langer dan twee uur zonder gehoorbescherming te werken. Uiteraard is het hier ook weer mogelijk om gebruik te maken van de bandloopcorrectie wanneer de schuurband niet volledig recht is.

Makita bandschuurmachine 9403

Bekijk verschillende aanbieders

Shopgids: alle informatie voor de beste Makita schuurmachine

Wat is de beste Makita schuurmachine?

Uit ons uitgebreide onderzoek is de Makita 9403 als beste uit de test gekomen. Dit is een krachtig apparaat van hoge kwaliteit met een groot schuuroppervlak dat ook heel geschikt is voor professionals.

Welke Makita schuurmachine voor welke klus?

Met zoveel verschillende soorten Makita schuurmachines vragen mensen zich vaak af welke Makita schuurmachine ze waarvoor kunnen gebruiken. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt met welke Makita schuurmachine je het beste kan gebruiken voor welke soort klussen.

Makita vlakschuurmachine

De Makita vlakschuurmachine gebruik je voor platte grote oppervlaktes en voor grove
werkzaamheden.

Makita bandschuurmachine

De Makita bandschuurmachine wordt gebruikt voor het snel afschuren van lak en verf op grote
platte oppervlaktes.

Makita extentrische schuurmachine

De Makita excentrische schuurmachine is zowel te gebruiken voor grof werk als voor het polijsten van
materiaal. Daarnaast kan je er ook rondingen mee schuren.

Wat is een goede Makita accu schuurmachine?

Wij hebben de Makita 9403 als beste Makita schuurmachine beoordeeld. Lees onze gehele top 5 voor meer informatie over de beste Makita schuurmachines. Lees hier alles over het merk Makita. 

Welke Makita schuurmachine gebruiken schilders?

Schilders werken het liefst met een krachtige, duurzame en multi-inzetbare schuurmachine zodat ze deze voor allerlei verschillende klussen kunnen gebruiken. De excentrische schuurmachine Makita BO6050J is daarom de meest veelzijdige keuze. Deze excentrische schuurmachine gebruiken schilders zowel om lak en verf te verwijderen als voor fijne afwerkingen.

Hoe wij Makita schuurmachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Makita schuurmachines onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Makita schuurmachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Goed advies gekregen?

4.6 / 5. Aantal stemmen 75

Lees ook

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog