Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Makita Schuurmachines in 2023

In dit atikel

Op zoek naar de beste Makita schuurmachine? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Makita schuurmachine die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld.

Veel leesplezier!

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Makita schuurmachine - Top 5 in 2023

5. Makita 9911J

Waarom we fan zijn: 
Deze Makita schuurmachine kan grote oppervlaktes in een korte tijd helemaal egaal schuren. 

Op de vijfde plek hebben wij deze bandschuurmachine gezet. Hij werkt via netstroom en heeft een opgenomen vermogen van 650 Watt. Je werkt met een variabele bandsnelheid van 75 – 270 m/min. Het is ook mogelijk om de Makita schuurmachine stationair te gebruiken middels de optionele standaard. Soms kan het gebeuren dat de schuurband niet volledig recht is. Deze kun je dan eenvoudig corrigeren middels de bandloopcorrectie. 

Hoewel het een vrij krachtige machine is, merk je dit niet terug in de trillingswaarden.  De trillingswaarde van 2,5 m/s² zijn laag en zal je niet heel erg in je arm voelen. Je werkt met een gewicht van 2,7 kilogram dus je hoeft je niet intensief in te spannen om met deze Makita schuurmachine te werken. Hou wel rekening met het geluidsdrukniveau van 83 dB(A). Draag daarom het liefst gehoorbescherming.

Voordelen

Nadelen

Makita 9911J schuurmachine

Bekijk verschillende aanbieders

4. Makita BO6030J

Waarom we fan zijn: 
Deze Makita schuurmachine is ideaal voor grof schuurwerk.

Naast de bandschuurmachine vonden wij dat deze excentrische schuurmachine ook wel een plekje in ons lijstje verdiende.  Dankzij de roterende en oscillerende schuurkop hoef je geen rekening te houden met de nerfrichting. Dit is een middelzwaar model in de categorie excentrische schuurmachines. Je werkt nog steeds met netstroom en hebt een opgenomen vermogen van 310 Watt. Je kunt ongeveer 8000 – 20000 min-1 schuurbewegingen verwachten. De schuursnelheid kun je zelf instellen door het gebruik van een draaiknop. Deze Makita schuurmachine maakt gebruik van een contragewicht waardoor de trillingen verminderd worden. Al met al, is dit een prettig apparaat waar je snel hout mee kaal en glad schuurt. 

Voordelen

Nadelen

Makita schuurmachine BO6030J

Bekijk verschillende aanbieders

3. Makita 9404

Waarom we fan zijn: 
Deze Makita schuurmachine is uitermate geschikt voor de professionele klussers onder ons en heeft een vermogen van 1010 Watt.

Op nummer drie staat er weer een Makita bandschuurmachine. Deze heeft flink wat technologieën tot zijn beschikking. Ook werkt deze Makita schuurmachine net als de nummer 3 en 4 weer via netstroom, maar je hebt dit keer wel een snoer van maar liefst 5 meter. Hiermee zou je toch wel alle richtingen op moeten kunnen. De schuurband is 100 mm breed en 610 mm lang. Hierdoor kun je een groot oppervlakte in een korte tijd helemaal glad schuren. Het schuurpapier wordt bevestigd middels een spansysteem. En je kunt verschillende snelheden kiezen om af te stellen op jouw werkstuk. De bandsnelheid varieert van 210 – 440 m/m. Daarom kun je deze Makita schuurmachine voor allerlei verschillende klussen inzetten. 

Voordelen

Nadelen

Makita 9404

Bekijk verschillende aanbieders

2. Makita BO6050J

Waarom we fan zijn: 
De Makita BO6050J is een excentrische schuurmachine waar je snel grote oppervlaktes mee kaal en vlak schuurt. 

Deze Makita schuurmachine heeft een vermogen van 750 Watt en werkt via netstroom. Je hebt een kabel van maar liefst 4 meter lang, dus je zou toch wel op alle plekken moeten komen met één stopcontact. De diameter van de excentrische bewegingen staat vast op 5,5 mm, terwijl de steunschijf zelf 150 mm is. Het schuurpapier kun je makkelijk bevestigen met een velcro systeem. 

Mocht je nu in hoeken en krappe ruimtes moeten schuren, dan is de schuurmachine voorzien van een zoolbeschermer.  Daarnaast gebruikt hij ook een softgrip zodat je ergonomisch en comfortabel werkt. Je kunt zelf bepalen of je excentrisch en/of roterend wilt schuren. Zo kun je deze Makita schuurmachine voor veel verschillende soorten materiaal gebruiken. Dit is de meest complete 150 mm excenter schuurmachine van Makita op dit moment, daarom vinden wij dit een aanrader.

Voordelen

Nadelen

Makita BO6050J

Bekijk verschillende aanbieders

1. Makita 9403

Waarom we fan zijn: 
De Makita 9403 heeft in onze ogen zoveel te bieden dat deze een must-have is voor de professionele klusser.

Laten we beginnen met het feit dat onze nummer 1 een krachtig model is. Je werkt met een vermogen van maar liefst 1200 Watt. Ook dit model wordt gevoed door netstroom. Hij heeft een snoer van 5 meter waardoor je alle bewegingsruimte krijgt die je nodig hebt. Er is ook niks mis met de schuurbandsnelheid die op 500 m/s ligt. Het schuurpapier kun je makkelijk middels een spansysteem bevestigen. De schuurband is 100 mm breed en 610 mm lang, een prima dekking dus. 

Deze Makita schuurmachine is de zwaarste en snelste eentoerige bandschuurmachine die Makita op dit moment in het assortiment heeft. Dit betekent wel dat de schuursnelheid altijd hetzelfde zal zijn. Uiteraard is het hier ook weer mogelijk om gebruik te maken van de bandloopcorrectie wanneer de schuurband niet volledig recht is. Kortom, de Makita 9403 is een krachtig apparaat met goede prestaties.

Voordelen

Nadelen

Makita bandschuurmachine 9403

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is de beste Makita schuurmachine?

Uit ons uitgebreide onderzoek is de Makita 9403 als beste uit de test gekomen. Dit is een krachtig apparaat van hoge kwaliteit met een groot schuuroppervlak dat ook heel geschikt is voor professionals.

Welke Makita schuurmachine voor welke klus?

Met zoveel verschillende soorten Makita schuurmachines vragen mensen zich vaak af welke Makita schuurmachine ze waarvoor kunnen gebruiken. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt met welke Makita schuurmachine je het beste kan gebruiken voor welke soort klussen.

Makita vlakschuurmachine

De Makita vlakschuurmachine gebruik je voor platte grote oppervlaktes en voor grove
werkzaamheden.

Makita bandschuurmachine

De Makita bandschuurmachine wordt gebruikt voor het snel afschuren van lak en verf op grote
platte oppervlaktes.

Makita extentrische schuurmachine

De Makita excentrische schuurmachine is zowel te gebruiken voor grof werk als voor het polijsten van
materiaal. Daarnaast kan je er ook rondingen mee schuren.

Wat is een goede Makita accu schuurmachine?

Wij hebben de Makita 9403 als beste Makita schuurmachine beoordeeld. Lees onze gehele top 5 voor meer informatie over de beste Makita schuurmachines. Lees hier alles over het merk Makita. 

Welke Makita schuurmachine gebruiken schilders?

Schilders werken het liefst met een krachtige, duurzame en multi-inzetbare schuurmachine zodat ze deze voor allerlei verschillende klussen kunnen gebruiken. De excentrische schuurmachine Makita BO6050J is daarom de meest veelzijdige keuze. Deze excentrische schuurmachine gebruiken schilders zowel om lak en verf te verwijderen als voor fijne afwerkingen.

Hoe wij Makita schuurmachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Makita schuurmachines onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Makita schuurmachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog