Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Bosch wasmachine – Top 5 in 2022

Een nieuwe wasmachine, dat is geen alledaagse aankoop. En dus gaat er heel wat onderzoek aan vooraf. Een nieuwe Bosch wasmachine gaat toch minstens tien jaar mee. Je wilt dus een weloverwogen beslissing nemen. Welk merk wasmachine is waarschijnlijk één van de eerste keuzes die je maakt. Als je dit artikel aan het lezen bent dan bestaat de kans dat dit een wasmachine van Bosch gaat worden. Bosch is al jaren lang niet meer weg te denken uit de Nederlandse huishoudens. Van koken en bakken, vaatwassen, koelen, en vriezen; de apparatuur van Bosch maakt alles in het huis gemakkelijker. Zo ook wassen. De wasmachines van Bosch zijn van alle gemakken voorzien. 

Maar welke Bosch wasmachine is de juiste voor jouw huishouden? Om het wat gemakkelijker te maken hebben wij een top 5 samen gesteld met de beste Bosch wasmachines van dit moment. Dat de was weer schoon en fris is na een wasbeurt, dat mag je van iedere wasmachine van Bosch wel verwachten. Maar welke eigenschappen zijn er verder nog belangrijk? Voor hoeveel mensen moet er worden gewassen? Een groot gezin heeft hele andere behoeftes dan een eenpersoons huishouden bijvoorbeeld. Hoeveel geluid maakt een wasbeurt? En welk energielabel heeft de wasmachine, ook dit heeft invloed op je keuze. Bosch maakt wasmachines voor ieder gezin, klein of groot. 

Lees ook:

Bosch wasmachine - Top 5

Dus, welke Bosch wasmachine is de beste keuze voor jou? Met zoveel opties zie je soms door de bomen het bos niet meer. Om het makkelijker te maken hebben wij al wat voorwerk gedaan. We hebben de vijf beste machines voor je op een rij gezet. 

5. Bosch WAN28005NL - Serie 4

Om te beginnen een Bosch wasmachine uit serie 4. Met een vulgewicht van 7 kilo is deze machine geschikt voor een gezin tot vier personen. Perfect voor een kleiner huishouden. Het toerental ligt op 1400 per minuut, dus je was komt al aardig droog uit de machine. Dit scheelt weer in energiekosten als je bijvoorbeeld ook een wasdroger gebruikt. Hoe hoger het toerental per minuut, hoe droger de was. Het droogresultaat van een wasmachine wordt volgens Europese richtlijnen beoordeeld op een schaal van A t/m G, met A als beste resultaat. Het droogresultaat van deze machine valt onder de klasse B. 

Een handige functie van deze Bosch wasmachine is de bijvul-functie. Hoe vervelend is het, je zet net de was aan en dan zie je nog net die ene vieze handdoek in de hoek liggen. Geen probleem met deze Bosch wasmachine, je voegt eenvoudig was toe door deze bijvul-functie. En heb je niet veel tijd om de was te doen, gebruik dan de speedfunctie en je was is 65% sneller klaar. Handig als je net je laatste schone shirt hebt gebruikt. 

Ook als het op geluid aankomt zit je goed met deze keuze. Door de speciale AntiVibration-wand staat deze Bosch wasmachine stabieler en maakt hij minder trillingen. Wel zo fijn als je net je favoriete serie aan het kijken bent. En hoe zit het met de energieklasse? Je wilt natuurlijk geen energie-slurpende machine in huis. Met energieklasse A+++ hoef je je daar bij deze machine geen zorgen over te maken. Zijn er dan ook nog nadelen? Helaas heeft deze Bosch wasmachine geen stoomfunctie. 

4. Bosch WNAT323471 - Serie 6

Op nummer vier vinden we een Bosch wasmachine uit de serie 6. Net als de nummer vijf heeft deze machine een vulgewicht van 7 kilo. Een gezin met twee kinderen kan hier dus prima mee uit de voeten. Met een toerental van 1600 per minuut haalt deze Bosch wasmachine een A op de schaal van droogresultaat. Je hoeft je kleding dus niet lang te drogen na het wassen, dat scheelt tijd én stroom bij gebruik van een wasdroger. En door de VarioDrum word je was extra beschermd tegen slijtage, een fijne bijkomstigheid van deze Bosch wasmachine. 

Een wasmiddel-lade die nog vol zit met oude wasmiddel resten, ken je dat? Daar hoef je je bij deze Bosch wasmachine geen zorgen over te maken. Een zelfreinigende wasmachine-lade is een van de vele pluspunten van dit apparaat. Last van allergieën? Geen probleem door het AllergiePlus programma. Dit programma is uitermate geschikt voor mensen met een allergie of een gevoelige huid. Door het wassen op een hogere temperatuur zorgt dit programma voor een extra hygiënische was. 

Deze Bosch wasmachine is met 74 decibel erg stil te noemen. De EcoSilence Drive zorgt ervoor dat de motor een stillere werking heeft. Daarnaast werkt hij ook efficiënter en verbruikt hij minder energie, een win-win situatie dus. Hierdoor valt ook deze wasmachine van Bosch onder de A+++ energieklasse en gebruikt hij maar 122 kilowattuur per jaar. Deze machine kan niet worden bediend op je smartphone via de Bosch app, maar dat is nauwelijks een nadeel te noemen. 

3. Bosch WAU28P70NL Serie 6 - iDos

In tegenstelling tot de nummer vier en vijf heeft deze machine een vulgewicht van wel 9 kilo. Deze Bosch wasmachine is dus uitermate geschikt voor grote hoeveelheden was in één keer. Door de grootte van de trommel ligt het toerental op 1400 per minuut. Iets lager dan de nummer vier, maar met een droogresultaat van klasse B komt je was nog steeds aardig droog uit de machine. Deze wasmachine van Bosch komt met een trommel-reinigingsprogramma. Hierdoor reinigt de trommel op hoge temperaturen. 

Een groot voordeel van dit apparaat is dat het komt met i-Dos. Dit is een automatisch wasmiddel dosering systeem. Je kan je was simpelweg in de lade gooien en de Bosch wasmachine zorgt voor de rest. Slimme sensoren zorgen er automatisch voor dat de juiste hoeveelheid wasmiddel wordt toegevoegd. Hierdoor gebruik je nooit teveel wasmiddel. Beter voor je kleding en je portemonnee. En heb je haast, dan zorgt het SpeedPerfect programma ervoor dat je was tot 65% sneller klaar is. Deze functie is ook nog eens te combineren met de meeste wasprogramma’s. Een snelle was met hetzelfde resultaat dus. 

Ook deze Bosch wasmachine komt met de speciale EcoSilence Drive. Door de borstel-loze motor wordt het geluid geminimaliseerd. Ook werkt hij efficiënter en dat is te zien in het energielabel. Deze machine valt onder het A+++ energielabel. Er is geen stoomfunctie, maar door de VarioDrum is deze machine van Bosch toch uitermate geschikt voor delicate stoffen. Door de asymmetrische draairichtingen zorgt deze machine voor minimale slijtage aan je kleding. 

2. Bosch WAXH2M00NL - Serie 8

We gaan door met een Bosch wasmachine uit de serie 8. Met een vulgewicht van negen kilo is deze trommel groot genoeg voor een gezin groter dan vijf personen. Of als je alleen woont en graag veel was in één keer doet, dat kan natuurlijk ook. Het toerental van deze machine is 1600 per minuut, dus je was komt extra droog uit de machine. En is de trommel vies? Dan kan deze gereinigd worden met het trommelreiniging-programma op hoge temperatuur. 

Wat maakt dit apparaat nu zo speciaal? Deze Bosch wasmachine heeft een speciaal AntiVlekken programma. Dat betekent dat de machine zich tijdens dit programma op de vier meest voorkomende vlekken richt. Boter/slaolie, bloed, rode wijn en grasvlekken; voor iedere vlek een speciale temperatuur en trommelbeweging. Daarnaast komt deze wasmachine van Bosch met een heus 4D-Wash programma. Het voordeel hiervan is dat er een tunnel ontstaat in de trommel, waardoor het water en wasmiddel krachtig in de vezels van de kleding wordt gespoten. Dit zorgt ervoor dat de machine efficiënter en zuiniger werkt. 

Die zuinigheid zorgt ervoor dat ook deze machine met een A+++ energielabel komt. En door de speciale ActiveWater technologie wordt het gewicht van je was gewogen. Hier wordt vervolgens de hoeveelheid water op aangepast. Minimale hoeveelheid water en toch een schone was. Dat vermindert dus het energie- en waterverbruik. Deze Bosch wasmachine komt niet met een stoomfunctie, maar kan wel worden bediend vanaf je telefoon. De Home Connect- app zorgt ervoor dat je de was kan starten wanneer je wilt. Ook ontvang je een melding wanneer het programma klaar is, zo laat je de was nooit te lang in de machine zitten.

1. Bosch WAXH2K70NL - Serie 8

De nummer 1 van de lijst, de Bosch WAXH2K70NL uit de serie 8. Wat maakt deze beter dan de rest van de lijst? Naast het vulgewicht van 9 kilo en het toerental van 1600 per minuut heeft deze Bosch wasmachine vele functies. En met een geluidsniveau van 70 decibel is deze machine de stilste van de lijst. Dit komt mede door de AntiVibration-wand, die ervoor zorgt dat de wasmachine stabieler staat en dat zorgt voor minder trillingen. 

Deze wasmachine van Bosch komt met de Home Connect-app. Gooi de was in de machine als je de deur uit gaat en zet hem aan wanneer jij dat wilt. Je kan zelfs het programma op afstand selecteren! Ook komt deze Bosch wasmachine met het iDos-systeem, hierdoor wordt wasmiddel automatisch gedoseerd. Je gooit wasmiddel in de doseerbak en de machine doet de rest. Een kind kan de was doen zou je haast zeggen. 

Wil je net dat ene kledingstuk aan, maar is die nog niet schoon? Met het SpeedPerfect programma zorgt deze Bosch wasmachine ervoor dat je was tot 65% sneller klaar is. Ook kan je was toevoegen tijdens het programma, dus mocht je iets vergeten zijn is het geen probleem. Met energieklasse A+++ en de speciale EcoSilence Drive zorgt deze Bosch wasmachine ervoor dat er minder energie wordt gebruikt. Je was gaat ook stukken langer mee door de VarioDrum en het 4D-Wash programma zorgt ervoor dat de machine efficiënter en zuiniger werkt. Deze Bosch wasmachine staat dus niet voor niets op de eerste plaats! 

Geraadpleegde bronnen