Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Beste Bosch wasmachine? Advies, informatie & Top 5 in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Bosch wasmachine? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Bosch wasmachine die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Dit zal je keuze vergemakkelijken.

Veel leesplezier!

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste Bosch wasmachine - Top 5 van 2023

5. Bosch WAN28005NL - Serie 4

Om te beginnen een Bosch wasmachine uit serie 4. Met een vulgewicht van 7 kilo is deze machine geschikt voor een gezin tot vier personen. Perfect voor een kleiner huishouden. Het toerental ligt op 1400 per minuut, dus je was komt al aardig droog uit de machine. Dit scheelt weer in energiekosten als je bijvoorbeeld ook een wasdroger gebruikt. Hoe hoger het toerental per minuut, hoe droger de was. Het droogresultaat van een wasmachine wordt volgens Europese richtlijnen beoordeeld op een schaal van A t/m G, met A als beste resultaat. Het droogresultaat van deze machine valt onder de klasse B. 

Een handige functie van deze Bosch wasmachine is de bijvul-functie. Hoe vervelend is het, je zet net de was aan en dan zie je nog net die ene vieze handdoek in de hoek liggen. Geen probleem met deze Bosch wasmachine, je voegt eenvoudig was toe door deze bijvul-functie. En heb je niet veel tijd om de was te doen, gebruik dan de speedfunctie en je was is 65% sneller klaar. Handig als je net je laatste schone shirt hebt gebruikt. 

Ook als het op geluid aankomt zit je goed met deze keuze. Door de speciale AntiVibration-wand staat deze Bosch wasmachine stabieler en maakt hij minder trillingen. Wel zo fijn als je net je favoriete serie aan het kijken bent. En hoe zit het met de energieklasse? Je wilt natuurlijk geen energie-slurpende machine in huis. Met energieklasse A+++ hoef je je daar bij deze machine geen zorgen over te maken. Zijn er dan ook nog nadelen? Helaas heeft deze Bosch wasmachine geen stoomfunctie. 

Bosch WAN28005NL - Serie 4 wasmachine

Bosch WAN28005NL - Serie 4

4. Bosch WAU28U00NL

Bosch heeft een hoop kwalitatief hoge wasmachines op de markt gezet, maar de WAU28U00NL behoort toch wel tot de top 5 beste Bosch wasmachines van 2023. Deze wasmachine is geschikt voor grote gezinnen met een vulgewicht van 9 kilogram.

Er zijn verschillende opties waar je gebruik van kunt maken. Buiten de 15 wasprogramma’s waar je uit kunt kiezen, kun je ook nog kiezen voor halve belading. Er is geen beladingssensor, dus als je minder wasgoed hebt zul je de halve belading optie moeten gebruiken om geld en tijd te besparen. Dankzij de Ecosilence Drive maakt de wasmachine niet veel herrie.

Het is mogelijk om de wasmachine ‘s nachts te laten draaien tijdens de daluren wanneer iedereen slaapt. Door het stille geluid is de kans vrij klein dat je hier wakker van wordt. Kinderbeveiliging is ook mogelijk zodat al jouw wasgoed er ‘s ochtends nog in zit.

3. Bosch WAU28P70NL Serie 6 - iDos

In tegenstelling tot de nummer vier en vijf heeft deze machine een vulgewicht van wel 9 kilo. Deze Bosch wasmachine is dus uitermate geschikt voor grote hoeveelheden was in één keer. Door de grootte van de trommel ligt het toerental op 1400 per minuut. Iets lager dan de nummer vier, maar met een droogresultaat van klasse B komt je was nog steeds aardig droog uit de machine. Deze wasmachine van Bosch komt met een trommel-reinigingsprogramma. Hierdoor reinigt de trommel op hoge temperaturen. 

Een groot voordeel van dit apparaat is dat het komt met i-Dos. Dit is een automatisch wasmiddel dosering systeem. Je kan je was simpelweg in de lade gooien en de Bosch wasmachine zorgt voor de rest. Slimme sensoren zorgen er automatisch voor dat de juiste hoeveelheid wasmiddel wordt toegevoegd. Hierdoor gebruik je nooit teveel wasmiddel. Beter voor je kleding en je portemonnee. En heb je haast, dan zorgt het SpeedPerfect programma ervoor dat je was tot 65% sneller klaar is. Deze functie is ook nog eens te combineren met de meeste wasprogramma’s. Een snelle was met hetzelfde resultaat dus. 

Ook deze Bosch wasmachine komt met de speciale EcoSilence Drive. Door de borstel-loze motor wordt het geluid geminimaliseerd. Ook werkt hij efficiënter en dat is te zien in het energielabel. Deze machine valt onder het A+++ energielabel. Er is geen stoomfunctie, maar door de VarioDrum is deze machine van Bosch toch uitermate geschikt voor delicate stoffen. Door de asymmetrische draairichtingen zorgt deze machine voor minimale slijtage aan je kleding. 

Bosch WAU28P70NL Serie 6 - iDos

Bosch WAU28P70NL Serie 6 - iDos

2. Bosch WNA14420NL

De Bosch WNA14420NL is een goede was-droogcombinatie waarmee jouw wasgoed in één machine gewassen en gedroogd wordt. Hierdoor neem je minder ruimte in beslag en bespaar je ook nog eens tijd.

Het vulgewicht tijdens het wassen is maximaal 9 kilogram waardoor het apparaat geschikt is voor grote gezinnen, maar je moet wel rekening houden met het verminderde maximale vulgewicht tijdens het drogen; 6 kilogram. Er zijn 11 programma’s waar je uit kunt kiezen waaronder allergieën, gemengd, zijde, opfrissen en meer. Gemiddeld duurt een wascyclus 225 en een droogcyclus 200 minuten, maar dat is vooral afhankelijk van hoeveel wasgoed er in de machine zit.

Er is een stoomfunctie aanwezig die ervoor zorgt dat je minder hoeft te strijken. De energiekosten per jaar zullen neerkomen op zo’n 334 euro wanneer je zowel het wassen als drogen gebruikt. Bij alleen wassen is dit ongeveer 57 euro.

1. Bosch WDU8H540NL

Ook de beste Bosch wasmachine is een was-droogcombinatie. Dit is gewoon de ideale uitkomst als je weinig ruimte hebt of niet steeds al het wasgoed wilt verplaatsen van machine naar machine. De WDU8H540NL heeft een vulgewicht van 10 kilogram waardoor het zeer geschikt is voor grote gezinnen.

Als je alleen de droogfunctie wilt gebruiken is het vulgewicht 6 kilogram. Tijdens het wassen maakt dit apparaat een geluid van 45 dB waardoor het vrij stil is. Gemiddeld duurt een wascyclus ongeveer 235 minuten afhankelijk van de belading. Je kunt kiezen uit 14 verschillende programma’s met ieder hun eigen functie.

De wasmachine is zelfreinigend waardoor je er eigenlijk bijna geen omkijken naar hebt wat onderhoud betreft. Er zijn verschillende soorten beveiliging aanwezig zoals kinderbeveiliging, sopbeveiliging en waterbeveiliging.

Is Bosch een goede wasmachine? 

Bosch is een topklasse wasmachine merk. Samen met Miele en Siemens vallen ze in deze A-categorie. In de middenklasse vallen merken zoals Zanussi en AEG. En bij basisklasse wasmachine merken moet je denken aan Beko en Whirpool. Het antwoord is dus: ja, Bosch maakt goede wasmachines.

Hoe lang gaat een Bosch wasmachine mee?

Een Bosch wasmachine gaat ongeveer 12 jaar mee. De levensduur hangt wel af van een aantal factoren: zoals hoe vaak je er wasjes mee draait, hoe je de wasmachine onderhoudt en wat de bouwkwaliteit van de wasmachine is.  

Welke Bosch wasmachine zal ik kiezen? 

Om de keuze voor een Bosch wasmachine wat makkelijker te maken hebben wij verschillende Bosch wasmachines beoordeeld en getest. Op basis daarvan hebben wij de 5 beste Bosch wasmachines op een rij gezet op deze pagina. Lees de reviews om meer te weten te komen over de 5 beste Bosch wasmachines en om erachter te komen welk model bij jouw specifieke wensen past. 

Wat is een goede Bosch wasmachine? 

Om erachter te komen wat goede Bosch wasmachines zijn hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan, wasmachines getest en vergeleken. Op deze pagina vind je de 5 door ons best beoordeelde Bosch wasmachines en hier kan je de algemene wasmachine top 5 vinden. Hierin zetten we verschillende merken tegen elkaar af.

Hoe wij Bosch wasmachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 13 verschillende Bosch wasmachines onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Bosch wasmachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op.

Geraadpleegde bronnen