Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Bosch Lasers in 2022

Op zoek naar de beste Bosch laser? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Bosch laser die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Bosch laser top 5 voor het jaar 2022.

Onze Best Beoordeelde Bosch Laser

Bosch laser Professional GCL 2-15

Bosch Professional GCL 2-15


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Bosch laser - Top 5

5. Bosch Quigo

Tegelen, behangen en andere klusjes worden ineens een stuk leuker met de Bosch Quigo. Dankzij deze Bosch laser kun je horizontale en verticale oriëntatielijnen projecteren tot wel 10 meter afstand. Hoewel dit voor sommigen misschien een klein bereik is, is dit voor de klusser in en rondom het huis een prima afstand. Dit maakt hem geschikt voor kleine klusjes zoals schilderijen ophangen, het uitlijnen van tegels, boordsels aanbrengen of schilderwerkzaamheden waarbij er rechte lijnen geschilderd moeten worden. Natuurlijk kun je hem ook gewoon gebruiken om te zorgen dat de kast die je zelf geknutseld hebt een beetje recht in elkaar gezet wordt. De rode klasse 2 laser zorgt ervoor dat jij altijd waterpas werkt. 

Deze Bosch laser is zelf nivellerend en heeft een zelfnivelleringsbereik van 4 graden. Er is een hellingsfunctie aanwezig waardoor je ook de schuine uitlijning kunt weergeven. Met de universeelhouder kun je moeiteloos de Bosch laser aan diverse ondergronden bevestigen. Je hoeft niet veel ervaring te hebben als klusser om deze Bosch laser te gebruiken. De kruislijnlaser is eenvoudig te bedienen waardoor een leek ook prima overweg kan met dit apparaat. Je werkt met een nauwkeurigheid tot 0,8 mm. Dit model is alleen bestemd voor gebruik in een gesloten ruimte. Bij aankoop van dit product krijg je niet alleen de Bosch laser, maar ook een universeelhouder, snelmontageadapter en 2 x AAA batterijen. Je kunt dus gelijk aan de slag zodra je jouw pakketje binnen hebt gekregen!

4. Bosch Universal Level 2

Waar het vorige model nog op de ondergrond geplaats moet worden, kun je de Bosch Universal Level 2 gewoon op het bijgeleverde statief plaatsen van 1,1 meter. De poten zijn verstelbaar waardoor je hem op de perfecte hoogte kunt instellen. Je hebt een meetbereik van 10 meter en een nauwkeurigheid van 0,5 millimeter per meter waardoor dit model net iets nauwkeurig werkt dan het bovenstaande model. Er zijn altijd wel werkzaamheden waarbij een kruislijnlaser goed te gebruiken is zoals het plaatsen van spotjes of rachelwerk plaatsen. Uiteraard is deze Bosch laser ook weer zelf nivellerend met een zelfnivelleringsbereik van 3 graden. 

Wanneer je klaar bent met jouw werkzaamheden kun je de pendelvergrendeling activeren en de Bosch laser weer opbergen in de bijgeleverde draagtas. Deze kruislijnlaser projecteert zowel horizontaal als verticaal met extra loodpunten naar boven en onderen. Tevens is er ook een hellingsfunctie waardoor je schuine lijnen kunt projecteren. Ook wanneer je een korte werkafstand hebt is er een openingshoek van 120 graden voor lange lijnen op de muur. De softgrip op het apparaat zorgt ervoor dat je deze makkelijker kunt bedienen. Bij aanschaf van dit product krijg je niet alleen de Bosch laser, maar ook 3 x AA batterijen, een beschermende tas en het statief. Natuurlijk geniet je ook van 2 jaar fabrieksgarantie voor het geval er iets niet in orde zou zijn of er problemen ontstaan binnen 2 jaar na aankoop van het product.

Bosch laser Universal Level 3

Bosch Universal Level 2

3. Bosch Universal Level 3

We hebben net een Bosch laser van level 2 gehad, dus dan moet de level 3 nog beter zijn, toch? Dat klopt inderdaad! De Bosch Universal Level 3 heeft weliswaar hetzelfde meetbereik, namelijk 10 meter, maar heeft een aantal extra functies. Ook hier is er weer een openingshoek van 120 graden voor lange lijnen op de muur, ook bij een korte werkafstand. Maar daarnaast is er ook de mogelijkheid tot projectie van een laserkruis met extra verticale lijn in een hoek van 90 graden en een loodpunt van onderen. Deze Bosch laser heeft een nauwkeurigheid van 0,5 mm waardoor jij vrijwel kaarsrecht werkt. 

Natuurlijk is er ook een softgrip zodat je het toestel makkelijker en beter kunt bedienen. De bosch laser is zelf nivellerend en heeft een nivelleringsbereik van 3 graden. Wanneer het tijd is om weer op te ruimen activeer jij de pendelvergrendeling en berg je alles weer netjes op in de draagtas. Er wordt een licht statief meegeleverd van 1,5 meter met verstelbare poten zodat je het apparaat altijd kunt instellen op jouw werkzaamheden. Zo heeft de laser ook een stabiele ondergrond waardoor je geen scheve lijnen krijgt zonder dat dat de bedoeling is. Over scheve lijnen gesproken, de hellingfunctie zorgt ervoor dat je ook op een ongelijke ondergrond gewoon rechte lijnen hebt. Bij aanschaf van dit product krijg je de kruislijnlaser, drie AAA batterijen, een beschermende tas waar je alles in kunt opbergen en het statief.

Bosch laser Universal Level 3

Bosch Universal Level 3

2. Bosch Quigo Green

We kennen de Bosch Quigo, maar ook de Bosch Quigo Green die in onze ogen net iets beter is dan het vorige model. Met deze Bosch laser heb je niet alleen een horizontale en verticale lijn op de muur, maar ook een kruislijn. Hierdoor hoef je geen meterpas te gebruiken. Met een reikwijdte van 12 meter heb je iets meer bereik dan alle vorige modellen. Wat ook anders is, is dat je gebruik maakt van een groene laser in plaats van een rode laser. Hierdoor is hij ideaal om binnenshuis te gebruiken. Natuurlijk is ook dit model weer zelf nivellerend. De Bosch laser stelt zichzelf waterpas tot een hoek van 4 graden wat jou een hoop moeite bespaart. 

Je werkt met een meetafwijking van slechts 0,8 mm wat wel weer iets meer is dan de meeste modellen die we net besproken hebben. Er is geen IP-certificering aanwezig waardoor er geen informatie verstrekt kan worden over de stof- en waterdichtheid. Helaas wordt er dit keer geen statief meegeleverd. Er wordt wel een universele klem meegeleverd waardoor de Bosch laser op vrijwel alle soorten ondergronden geplaatst kan worden zonder problemen. De pendelvergrendeling en de hellingsfunctie ontbreken echter, dus hou hier rekening mee. Bij aanschaf van dit product krijg de Bosch laser, 2 x AAA batterijen, een adapterplaat en een universele klem meegeleverd.

1. Bosch Professional GCL 2-15

Uiteindelijk zullen we altijd de meest professionele Bosch laser op nummer één zetten, want de beste Bosch laser is natuurlijk gewoon de Bosch Professional GCL 2-15. Je hebt hierbij een horizontale en verticale laserlijn, evenals twee gecentreerde loodpunten. De laserlijnen plaats je rond de gecentreerde loodpunten in de juiste positie zodat jij met precisie te werk kunt gaan. Het is mogelijk om het apparaat als kruislijnlaser te gebruiken met een werkbereik van 15 meter, maar ook als puntlaser met een werkbereik van 10 meter. Dankzij de draaibare houder kun je de kruislijnlaser gemakkelijk aan de vloer of wand bevestigen. Uiteraard is hij zelf nivellerend met een bereik van ongeveer 4 graden. 

Je werkt met de grootste nauwkeurigheid die we tot nu toe hebben gezien, namelijk 0,3 millimeter. Hierdoor weet je zeker dat je kaarsrecht aan het werken bent. Er wordt geen statief meegeleverd maar er is wel een statiefaansluiting voor het geval je hier behoefte aan hebt. In tegenstelling tot het vorige model, is deze Bosch laser wel stof- en spatwaterdicht. Bij aanschaf van dit product krijg je de laser, een houder, opbergtas, de handleiding en 3 x AA batterijen. Ben je klaar met jouw werkzaamheden? Dan kun je de Bosch laser eenvoudig opbergen in de opbergtas en wordt hij beschermd tijdens transport door de pendelvergrendeling. Natuurlijk krijg je 2 jaar fabrieksgarantie op dit product voor het geval er iets mis gaat.

Bosch laser Professional GCL 2-15

Bosch Professional GCL 2-15

Goed advies gekregen?

4.7 / 5. Aantal stemmen 52

Lees ook

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog