Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Bosch Schroefmachine nodig? Advies, Informatie & Top 5 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Bosch schroefmachine? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een schroefmachine van Bosch die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Bosch schroefmachine top 5 voor het jaar 2023.

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Bosch schroefmachine 2023 - Top 5

5. Bosch IXO V basic

We beginnen de lijst met de Bosch IXO V basic. Zoals de naam al zegt is dit een vrij simpele Bosch schroefmachine, maar dat betekent natuurlijk niet dat de kwaliteit er minder op wordt. Hij werkt op een kleine 3,6 Volt 1,3 Ah Li-Ion accu en heeft een onbelast toerental van 0 – 215 rpm. Ondanks de kleine motor heb je een koppel van 4,5 Nm wat meer dan genoeg is voor kleine schroefklussen die je in en rondom het huis zou kunnen tegenkomen. Het is een klein apparaat wat erg fijn in de hand ligt. Deze Bosch schroefmachine weegt slechts 300 gram waardoor zelfs de kinderen ermee overweg zouden kunnen. De softgrip zorgt ervoor dat het werken met deze kleine Bosch schroefmachine nog comfortabeler wordt en dat je ergonomisch te werk gaat. Er wordt gebruik gemaakt van een zeskant boorkop waardoor er ontzettend veel soorten bits in passen. Over bits gesproken, bij het bestellen van deze Bosch schroefmachine krijg je ook een 32-delige schroefbitset met kleurcodering meegeleverd. Zo heb je altijd de juiste bit bij de hand en kun je de meeste klussen we klaren met dit model. Ook wordt er een laadstation meegeleverd in de vorm van een micro-usb oplader. Door het gebruik van een micro-usb kun je hem ook in de kast naast het internetmodem opladen waardoor hij netjes opgeborgen ligt en hoeft de accu nooit leeg te zijn.

Bosch IXO V Basic

Bekijk verschillende aanbieders

4. Bosch PushDrive

Ook dit kleintje is weer een Bosch schroefmachine die op 3,6 Volt werkt. Toch werkt dit model een heel stuk anders dan het model waar we het net over hadden. Er wordt gebruik gemaakt van een Push&Go functie. Dit wilt zeggen dat de Bosch schroefmachine automatisch z al starten na lichte druk op de schroef waardoor je geen knop hoeft in te drukken. Als dit even niet de bedoeling is, en het echt tot op de mm nauwkeurig moet zijn, dan kun je de schroefmachine ook in de neutrale stand zetten. In de neutrale stand kun je manueel schroeven. Door zijn kleine formaat, licht gewicht van 300 gram en unieke vorm ligt hij erg aangenaam in de hand. Je hebt een verbeterde controle dankzij de draaimomentinstelling. 

Er zijn 6 verschillende mechanische versnellingen. Er wordt geen gebruik gemaakt van geheugeneffect en er kan geen zelfontlading ontstaan. Door het gebruik van de accu is deze Bosch schroefmachine altijd direct klaar voor gebruik en kun je hem makkelijk in de borst- of broekzak meenemen. Ook dit model wordt weer opgeladen via een micro-usb oplader die uiteraard meegeleverd wordt. De oplaadtijd van de accu is ongeveer 90 minuten. Van zo’n kleine schroefmachine ervaar je uiteraard geen geluidsoverlast want hij is vrij stil met zijn 70 dB. Natuurlijk wordt er weer een 32-delig bitsetje meegeleverd waardoor je direct aan de slag kunt.

Bosch PushDrive

Bekijk verschillende aanbieders

3. Bosch PDR 18 LI

We houden het even voor gezien met de kleine apparaten en gaan over naar het wat serieuzere werk. De Bosch PDR 18 LI werkt op een 18 Volt accu met een capaciteit van 1,5 Ah. Hiermee werk je met maximaal 130 Nm en een onbelast toerental van 0 – 2600 min-1. Je merkt dus al gelijk dat er meer kracht in deze Bosch schroefmachine zit en dat je er zwaardere klussen mee kunt klaren dan de mini schroefmachines. Een hoge slagkracht en hoog draaimoment zorgt voor optimaal vermogen bij schroefwerkzaamheden in zowel hout als metaal. De Bosch schroefmachine heeft een bijzonder lange looptijd en verhoogde efficiëntie omdat de motor met hoog vermogen loopt met gereduceerde stroom. 

De accu kun je gebruiken bij elk soort Bosch gereedschap wat op 18 Volt werkt. Hou er wel rekening mee dat de accu en oplader niet meegeleverd worden, en dat je deze zelf nog moet bijbestellen. Een accu uit een van de andere Bosch apparaten gebruiken kan natuurlijk ook. Je hebt verrassend veel comfort bij het gebruik van dit apparaat dankzij de compacte en ergonomische vorm en een gering gewicht van 1,1 kilogram. Daarnaast wordt er ook nog gebruik gemaakt van een softgrip waardoor het apparaat aangenaam in de hand ligt. Bij aanschaf van dit product krijg je alleen de Bosch schroefmachine geleverd. De accu en andere accessoires zoals bits zul je dus zelf nog moeten aanschaffen.

Bosch schroefmachine PDR 18 LI

Bekijk verschillende aanbieders

2. Bosch GDR 108-LI V2

De Bosch GDR 108-LI V2 overtreft werkelijk waar alle verwachtingen en is zeker een uitkomst voor de professional. Je werkt met een accu van 10,8 Volt en een accucapaciteit van 2,0 Ah. Dankzij de Li-Ion technologie geniet je van een langere levensduur en onklopbare acculooptijd. Het onbelast toerental ligt tussen de 0 – 2600 min-1 en je hebt een nominaal aantal slagen van 0 – 3100 min-1. Deze Bosch schroefmachine heeft met 137 mm de kortste bouwvorm in de 10,8VV-klasse en kan hierdoor optimaal bediend worden, vooral bij schroefwerkzaamheden boven het hoofd. 

Er wordt gebruik gemaakt van Bosch Electronic Cell Protection waardoor de accu beschermd is tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading. Een krachtig 105 Nm draaimoment zorgt voor 80% van alle gangbare toepassingen met accuslagschroevendraaiers in metaal, beton en hout. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van een geïntegreerd led-licht zodat je ook op donkere plekken moeiteloos kunt schroeven. Bij aankoop van dit product krijg je niet alleen de Bosch schroefmachine, maar ook 2 accu’s, een snellader, een L-boxx, ½ L-boxx inlay machine en oplaadapparaat en ½ L-boxx inlay accessoires. De accessoires zelf krijg je helaas niet meegeleverd, dus deze zul je zelf nog moeten aanschaffen. De schroefdiameter is van M4 tot M12.

Bosch GDR 108-LI V2 schroefmachine

Bekijk verschillende aanbieders

1. Bosch GSR 12V-20 HX

Als professional kom je wel eens op het punt dat de ‘gewone’ Bosch schroefmachine niet meer genoeg is. Je hebt iets nodig met ontzettend veel kracht zodat je tot wel 1000 schroeven met één acculading kunt schroeven. Dat is precies wat de Bosch GSR 12V-20 HX te bieden heeft, en waarom het onze nummer 1 is. Hij werkt op een 10,8 Volt accu met een accucapaciteit van 2,0 Ah. De oplaadtijd van de accu is ongeveer 45 minuten. Er is een praktische indicator met 3 Led’s waardoor je op tijd zult zien wanneer het weer tijd is om de accu op te laden. Je werkt met een onbelast toerental van 0-400 in de eerste stand, en 0-1300 min-1 in de tweede stand. Iemand die hele dagen bezig is met schroeven zal geen spijt hebben van deze aankoop. 

Er zijn 20+1 draaimomentstanden beschikbaar waardoor je heel precies kunt schroeven. Daarnaast geniet je van een langere levensduur dankzij de borstelloze EC-motor met Electronic Motor Protection. De Bosch schroefmachine is ontzettend praktisch gebouwd waardoor transport van de machine en bits makkelijk met een riemclip en bithouder mogelijk zijn. Omdat het een product uit de blauwe lijn is, kun je langer gebruik maken van de garantieperiode. De garantie op dit product is drie jaar mits de aankoop binnen 4 weken geregistreerd is op de website van Bosch. Bij aankoop van dit product krijg je de Bosch schroefmachine, een L-boxx, een riemclip, een bithouder en vier kleurenclips. Hou er rekening mee dat de accu en oplader niet inbegrepen zijn.

Bosch GSR 12V-20 HX

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is de beste Bosch schroefmachine?

De Bosch GDR 108-LI V2 hebben wij als beste Bosch schroefmachine van 2023 beoordeeld. 

Wat is de beste Bosch accu schroefmachine?

Onze nummer 1 best beoordeelde Bosch schroefmachine, de Bosch GDR 108-LI V2.  Deze heeft een 10,8 Volt accu en een 2,0 Ah accu capaciteit. 

Waar op letten bij een Bosch accu schroefmachine?

Je hebt de keuze tussen een Bosch schroefmachine met een accu, of een Bosch schroefmachine die aangesloten moet worden op de netstroom. Dit is op de eerste plaats vooral een persoonlijke keus. De accu zorgt er echter wel voor dat je ook in de kleine hoekjes kunt komen zonder dat je hoeft te letten op de kabel. Andere factoren om op te letten zijn: voltage, accutechnologie, accucapaciteit, variabele snelheid, extra’s en accessoires. 

Kun je boren met een Bosch schroefmachine?

Ja, met een Bosch schroefmachine kan je ook (lichte) boorklussen uitvoeren. De Bosch schroefmachine is een apparaat met een instelbare slipkoppeling, een boorstand en instelbare mechanische toeren. Je kan zeer nauwkeurig schroeven met je Bosch schroefmachine. 

Hoe wij Bosch schroefmachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 12 verschillende Bosch schroefmachines onderzocht, meer dan 15 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Bosch schroefmachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog