Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Bosch Schroefmachines in 2022

Wat is nu typisch iets wat bij werkelijk waar bijna elk klusje weer terug komt? Juist, schroeven! Nu kun je natuurlijk heel veel moeite doen en elk schroefje met de hand indraaien, maar je kunt ook een Bosch schroefmachine aanschaffen en efficiënt te werk gaan. Met een Bosch schroefmachine werk je niet alleen snel, maar zorg je er ook nog eens voor dat de schroeven goed vast zitten en niet zomaar los kunnen komen. Of je nu een meubel aan het monteren bent, een fietsendrager aan het hangen bent of een plankje aan het ophangen bent, een Bosch schroefmachine is vrijwel onmisbaar. Zelfs voor een leek die vrijwel nooit bezig is met klussen is een Bosch schroefmachine onmisbaar, want er is altijd wel iets wat aangedraaid moet worden. 

Wat is er nu zo anders aan een schroefmachine in vergelijking met een manueel schroevendraaier? Buiten het feit dat het één elektrisch is en het ander niet natuurlijk. Bij een Bosch schroefmachine kun je gebruik maken van verschillende bits. Hierdoor heb je altijd het juiste soort schroefmachine bij de hand en werk je niet met tien verschillende soorten schroevendraaiers. Met de inwisselbare bits kun je elke mogelijke schroef, vijs of bout perfect aanspannen. Veel modellen worden met een dergelijke set geleverd, maar je kunt er altijd nog een set bij kopen. Wist je dat er zelfs koffers te koop zijn met meer dan 100 bits? Zo weet je zeker dat er vast wel één bitje tussen zal zitten die past op het werkstuk waar jij mee bezig bent.

Bosch schroefmachine - Top 5

Het lijkt zo’n simpele klus, even een schroefje vastzetten, maar zelfs daarvoor zijn er honderden verschillende modellen beschikbaar. En ze hebben allemaal andere functies en voor- en nadelen. Wil je weten welke Bosch schroefmachine voldoet aan jouw behoeften? Wij helpen jou graag. Met deze Bosch schroefmachine top 5 lijst zul je een weloverwogen keuze kunnen maken.

5. Bosch IXO V basic

We beginnen de lijst met de Bosch IXO V basic. Zoals de naam al zegt is dit een vrij simpele Bosch schroefmachine, maar dat betekent natuurlijk niet dat de kwaliteit er minder op wordt. Hij werkt op een kleine 3,6 Volt 1,3 Ah Li-Ion accu en heeft een onbelast toerental van 0 – 215 rpm. Ondanks de kleine motor heb je een koppel van 4,5 Nm wat meer dan genoeg is voor kleine schroefklussen die je in en rondom het huis zou kunnen tegenkomen. Het is een klein apparaat wat erg fijn in de hand ligt. Deze Bosch schroefmachine weegt slechts 300 gram waardoor zelfs de kinderen ermee overweg zouden kunnen. De softgrip zorgt ervoor dat het werken met deze kleine Bosch schroefmachine nog comfortabeler wordt en dat je ergonomisch te werk gaat. Er wordt gebruik gemaakt van een zeskant boorkop waardoor er ontzettend veel soorten bits in passen. Over bits gesproken, bij het bestellen van deze Bosch schroefmachine krijg je ook een 32-delige schroefbitset met kleurcodering meegeleverd. Zo heb je altijd de juiste bit bij de hand en kun je de meeste klussen we klaren met dit model. Ook wordt er een laadstation meegeleverd in de vorm van een micro-usb oplader. Door het gebruik van een micro-usb kun je hem ook in de kast naast het internetmodem opladen waardoor hij netjes opgeborgen ligt en hoeft de accu nooit leeg te zijn.

4. Bosch PushDrive

Ook dit kleintje is weer een Bosch schroefmachine die op 3,6 Volt werkt. Toch werkt dit model een heel stuk anders dan het model waar we het net over hadden. Er wordt gebruik gemaakt van een Push&Go functie. Dit wilt zeggen dat de Bosch schroefmachine automatisch z al starten na lichte druk op de schroef waardoor je geen knop hoeft in te drukken. Als dit even niet de bedoeling is, en het echt tot op de mm nauwkeurig moet zijn, dan kun je de schroefmachine ook in de neutrale stand zetten. In de neutrale stand kun je manueel schroeven. Door zijn kleine formaat, licht gewicht van 300 gram en unieke vorm ligt hij erg aangenaam in de hand. Je hebt een verbeterde controle dankzij de draaimomentinstelling. 

Er zijn 6 verschillende mechanische versnellingen. Er wordt geen gebruik gemaakt van geheugeneffect en er kan geen zelfontlading ontstaan. Door het gebruik van de accu is deze Bosch schroefmachine altijd direct klaar voor gebruik en kun je hem makkelijk in de borst- of broekzak meenemen. Ook dit model wordt weer opgeladen via een micro-usb oplader die uiteraard meegeleverd wordt. De oplaadtijd van de accu is ongeveer 90 minuten. Van zo’n kleine schroefmachine ervaar je uiteraard geen geluidsoverlast want hij is vrij stil met zijn 70 dB. Natuurlijk wordt er weer een 32-delig bitsetje meegeleverd waardoor je direct aan de slag kunt.

3. Bosch PDR 18 LI

We houden het even voor gezien met de kleine apparaten en gaan over naar het wat serieuzere werk. De Bosch PDR 18 LI werkt op een 18 Volt accu met een capaciteit van 1,5 Ah. Hiermee werk je met maximaal 130 Nm en een onbelast toerental van 0 – 2600 min-1. Je merkt dus al gelijk dat er meer kracht in deze Bosch schroefmachine zit en dat je er zwaardere klussen mee kunt klaren dan de mini schroefmachines. Een hoge slagkracht en hoog draaimoment zorgt voor optimaal vermogen bij schroefwerkzaamheden in zowel hout als metaal. De Bosch schroefmachine heeft een bijzonder lange looptijd en verhoogde efficiëntie omdat de motor met hoog vermogen loopt met gereduceerde stroom. 

De accu kun je gebruiken bij elk soort Bosch gereedschap wat op 18 Volt werkt. Hou er wel rekening mee dat de accu en oplader niet meegeleverd worden, en dat je deze zelf nog moet bijbestellen. Een accu uit een van de andere Bosch apparaten gebruiken kan natuurlijk ook. Je hebt verrassend veel comfort bij het gebruik van dit apparaat dankzij de compacte en ergonomische vorm en een gering gewicht van 1,1 kilogram. Daarnaast wordt er ook nog gebruik gemaakt van een softgrip waardoor het apparaat aangenaam in de hand ligt. Bij aanschaf van dit product krijg je alleen de Bosch schroefmachine geleverd. De accu en andere accessoires zoals bits zul je dus zelf nog moeten aanschaffen.

2. Bosch GSR 12V-20 HX

Als professional kom je wel eens op het punt dat de ‘gewone’ Bosch schroefmachine niet meer genoeg is. Je hebt iets nodig met ontzettend veel kracht zodat je tot wel 1000 schroeven met één acculading kunt schroeven. Dat is precies wat de Bosch GSR 12V-20 HX te bieden heeft. Hij werkt op een 10,8 Volt accu met een accucapaciteit van 2,0 Ah. De oplaadtijd van de accu is ongeveer 45 minuten. Er is een praktische indicator met 3 Led’s waardoor je op tijd zult zien wanneer het weer tijd is om de accu op te laden. Je werkt met een onbelast toerental van 0-400 in de eerste stand, en 0-1300 min-1 in de tweede stand. Iemand die hele dagen bezig is met schroeven zal geen spijt hebben van deze aankoop. 

Er zijn 20+1 draaimomentstanden beschikbaar waardoor je heel precies kunt schroeven. Daarnaast geniet je van een langere levensduur dankzij de borstelloze EC-motor met Electronic Motor Protection. De Bosch schroefmachine is ontzettend praktisch gebouwd waardoor transport van de machine en bits makkelijk met een riemclip en bithouder mogelijk zijn. Omdat het een product uit de blauwe lijn is, kun je langer gebruik maken van de garantieperiode. De garantie op dit product is drie jaar mits de aankoop binnen 4 weken geregistreerd is op de website van Bosch. Bij aankoop van dit product krijg je de Bosch schroefmachine, een L-boxx, een riemclip, een bithouder en vier kleurenclips. Hou er rekening mee dat de accu en oplader niet inbegrepen zijn.

1. Bosch GDR 108-LI V2

Uiteindelijk wil jij natuurlijk gewoon weten wat de beste Bosch schroefmachine is. Het zal je waarschijnlijk niets verbazen dat het een model uit de blauwe lijn is. De Bosch GDR 108-LI V2 overtreft werkelijk waar alle verwachtingen en is zeker een uitkomst voor de professional. Je werkt met een accu van 10,8 Volt en een accucapaciteit van 2,0 Ah. Dankzij de Li-Ion technologie geniet je van een langere levensduur en onklopbare acculooptijd. Het onbelast toerental ligt tussen de 0 – 2600 min-1 en je hebt een nominaal aantal slagen van 0 – 3100 min-1. Deze Bosch schroefmachine heeft met 137 mm de kortste bouwvorm in de 10,8VV-klasse en kan hierdoor optimaal bediend worden, vooral bij schroefwerkzaamheden boven het hoofd. 

Er wordt gebruik gemaakt van Bosch Electronic Cell Protection waardoor de accu beschermd is tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading. Een krachtig 105 Nm draaimoment zorgt voor 80% van alle gangbare toepassingen met accuslagschroevendraaiers in metaal, beton en hout. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van een geïntegreerd led-licht zodat je ook op donkere plekken moeiteloos kunt schroeven. Bij aankoop van dit product krijg je niet alleen de Bosch schroefmachine, maar ook 2 accu’s, een snellader, een L-boxx, ½ L-boxx inlay machine en oplaadapparaat en ½ L-boxx inlay accessoires. De accessoires zelf krijg je helaas niet meegeleverd, dus deze zul je zelf nog moeten aanschaffen. De schroefdiameter is van M4 tot M12.

Lees ook:

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog