Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Metabo afkortzaag – Top 4 in 2021

Een Metabo afkortzaag is onmisbaar als je vaak met planken, balken, laminaat of andere materialen aan het werk bent. Je gebruikt een Metabo afkortzaag om deze dingen op maat te zagen. Ook kozijnen of plinten kunnen perfect gezaagd worden met dit apparaat. Om het even kort samen te vatten: een Metabo afkortzaag gebruik je wanneer je een vlonder, schutting, meubels of iets in die richting gaat maken. Maar hoe beslis je welke Metabo afkortzaag geschikt is voor jouw werkzaamheden? Er zijn zoveel verschillende soorten, en ze zijn ieder weer geschikt voor hun eigen werkzaamheden. Allereerst is het belangrijk om naar de specificaties te kijken voordat je überhaupt naar de prijs gaat kijken. 

Wat ga je bijvoorbeeld zagen? Is het noodzakelijk om in verstek of dubbel verstek te kunnen zagen? En hoe zit het met de maximale zaagdiepte die je nodig hebt? Dit zijn de eerste vragen die je jezelf moet stellen wanneer je gaat oriënteren op een nieuwe Metabo afkortzaag. Daarnaast is het ook niet onbelangrijk om te weten hoe vaak je de afkortzaag gaat gebruiken en hoe groot de klussen zullen zijn. Wanneer je grote werkstukken hebt is een trekfunctie onmisbaar, en als je de Metabo afkortzaag ook nog eens vaak wilt gebruiken, dan moet je ervoor zorgen dat de afkortzaag een lange levensduur heeft en niet op nauwkeurigheid of kracht inlevert na verloop van tijd. Als laatste moet er gekeken worden naar het vermogen en zaagblad. Het vermogen bepaalt meestal hoe krachtig de Metabo afkortzaag is. Let er wel op dat een hoog vermogen niet automatisch dieper betekent. Wel betekent dit vaak dat je gemakkelijker door hardere houtsoorten heen komt als het toerental ook nog eens hoog ligt.

Metabo afkortzaag - Top 4

Om je een handje te helpen met het vinden van een afkortzaag hebben we de top 4 voor je op een rij gezet.

4. Metabo KS 216 M

Laten we de Metabo afkortzaag top 5 beginnen met de KS216M, een apparaat met een vermogen van 1350 Watt. Het apparaat heeft een zaagsnelheid van 57 m/s en een toerental van 3450 toeren per minuut bij belasting. Deze professionele compacte Metabo afkortzaag weegt 9,4 kilogram en kan met één hand meegenomen worden. Je werkt met een maximale zaagdiepte van 60 mm en een zaagbreedte van 120 mm. Wanneer je in verstek zaagt is de maximale zaagdiepte 45 mm en de breedte 80 mm. Je kunt zowel links als rechts in verstek zagen. Natuurlijk wil jij zo nauwkeurig mogelijk werken. Dankzij de lasercut heb je een laserindicator die tot op de millimeter nauwkeurig is waarmee je de zaaglijn kunt volgen. 

Werk je met grote objecten? Dan kun je de traploos uittrekbare tafelverbredingen gebruiken om grote objecten gemakkelijk en stabiel te ondersteunen. De tafelverbreding kan er ook gemakkelijk weer afgehaald worden wanneer deze niet gebruikt wordt. Het wisselen van zaagblad gaat ook moeiteloos zonder de pendelbeschermkap te verwijderen dankzij de asvergrendeling. Hierdoor werk je zowel veilig als snel. Je kunt gelijk aan de slag met deze Metabo afkortzaag omdat er een hoop meegeleverd wordt. Bij aanschaf van dit product krijg je de Metabo afkortzaag, een hardmetalen zaagblad met 40 tanden, 2 geïntegreerde tafelverbredingen, afkortgeleider, materiaalklem, gereedschap voor het wisselen van zaagblad en een spaanopvangzak, oftewel een stofzak.

3. Metabo KGS 305 M

We blijven nog even omhoog gaan met het vermogen. De Metabo afkortzaag KGS 305 M heeft een vermogen van maar liefst 2000 Watt, en dat is natuurlijk mogelijk dankzij de toevoer via netstroom. Ook bij deze Metabo afkortzaag is de kabel weer 2 meter lang, dus zorg ervoor dat je een haspel of verlengsnoer hebt als dit niet lang genoeg is. Onder belasting werk je met 2600 toeren per minuut en een zaagsnelheid van 60 m/s. Aangezien we meer kracht hebben, kunnen we ook een hoger gewicht verwachten en dat klopt. De Metabo KGS 305 M heeft een gewicht van maar liefst 19,6 kilogram. De maximale zaagdiepte is 105 mm en de zaagbreedte 305 mm, vandaar de naam. Het is mogelijk om in verstek te zagen naar beide kanten. 

Wanneer je dit doet heb je een maximale zaagdiepte van 67 mm en een zaagbreedte van 205 mm. Brede werkstukken worden gezaagd met een trekfunctie. Natuurlijk is het belangrijk om altijd nauwkeurig te werken, en daarom kun je gebruik maken van een laser voor exacte weergave van de zaaglijn. Lange panelen worden makkelijk ondersteund dankzij de traploos uittrekbare afneembare tafelverbredingen. Ook het wisselen van zaagblad kan gemakkelijk dankzij de asvergrendeling. De pendelbeschermkap hoeft hiervoor niet gedemonteerd te worden. Let er wel op dat het onderstel en machinesteunen niet meegeleverd worden bij het kopen van deze Metabo afkortzaag. Deze zijn wel los verkrijgbaar als extra toebehoren. Bij aanschaf van deze afkortzaag krijg je wel een hardmetalen zaagblad met 56 tanden, 2 geïntegreerde tafelverbredingen, een afkortgeleider, materiaalklem, gereedschap voor het wisselen van zaagblad, kabelopwikkeling en een spaanopvangzak.

2. Metabo KGS 18 LTX

Hoewel een Metabo afkortzaag met een hoog Wattage natuurlijke hartstikke leuk is, is een Metabo afkortzaag op accu ook krachtig en geeft het je meer bewegingsvrijheid. De Metabo KGS18LTX is zo’n afkortzaag. Hij werkt op een 18 Volt accu met een capaciteit van 5.2 Ah en heeft een onbelast toerental van 4200 toeren per minuut. Met één acculading kun je tot 400 zaagsneden in laminaat maken en 200 zaagsneden in zacht hout. Wanneer je met brede werkstukken aan het werk bent kun je gebruik maken van de trekfunctie. De Metabo afkortzaag is compact en geschikt voor vervoer met één hand. De ergonomische draaggrepen en zaagkopbeveiliging maken het transport van deze machine nog makkelijker. 

Er wordt gebruik gemaakt van een motorrem waardoor het zaagblad in 3 seconden stil kan staan. De hoge, zijdelings verschuifbare geleiders zorgen ervoor dat je veilig kunt zagen. Daarnaast kun je het werkstuk ook van boven of van voren goed vastzetten middels de meegeleverde materiaalklem. De zaagkop is zowel naar links als rechts kantelbaar met een extra hoekbereik voor verdekte zaagsneden. Ook hier kun je weer eenvoudig van zaagblad verwisselen dankzij de asvergrendeling. Hierdoor hoef je de pendelbeschermkap niet te demonteren. Zicht op het werkstuk is ook belangrijk, daarom wordt er gebruik gemaakt van een zaaglijnlaser en led-werklicht met energiebesparende uitschakelautomaat. Bij aanschaf van dit product krijg je de Metabo afkortzaag, een hardmetalen zaagblad met 40 tanden, 2 geïntegreerde tafelverbredingen, een afkortgeleider, een materiaalklem, gereedschap voor het wisselen van het zaagblad en een spaanopvangzak.

1. Metabo KGS 254 M

De beste Metabo afkortzaag is zonder twijfel de Metabo KGS254M. Deze afkortzaag werkt met een vermogen van 1800 Watt en heeft een zaagsnelheid van 60 m/s. Wanneer het apparaat belast wordt heeft hij een toerental van 3150 per minuut. De beste Metabo afkortzaag kan gebruikt worden voor diverse houten materialen zoals mdf en houtpanelen. Daarnaast is hij ook geschikt voor dikkere balken dankzij de trekfunctie. Je hebt een maximale zaagdiepte van 92 mm en zaagbreedte van 305 mm. Het is mogelijk om in verstek te zagen naar beide kanten. Wanneer je dit doet heb je een maximale zaagdiepte van 47 mm en een zaagbreedte van 205 mm. 

Het verwisselen van zaagblad gaat eenvoudig dankzij het meegeleverde gereedschap. Je geniet van een ergonomische handgreep waardoor je comfortabel te werk kunt gaan. Het is mogelijk om groeven te maken dankzij de diepte aanslag. Natuurlijk is er ook weer een LEDlichtje aanwezig zodat je het werkblad goed kunt verlichten tijdens de donkere uren. Het belangrijkste bij deze Metabo afkortzaag is om het om een droge, koele plek te bewaren en het schoon en stof vrij op te bergen. Daarnaast moeten de zaagbladen regelmatig schoongemaakt worden met een schoonmaak- en verzorgingsmiddel voor zaagbladen. Bij aanschaf van dit product krijg je de Metabo afkortzaag, een hardmetalen zaagblad met 48 tanden, 2 geïntegreerde tafelverbredingen, een afkortgeleider, materiaalklem, gereedschap voor het wisselen van zaagblad, kabelopwikkeling en spaanopvangzak.

Lees ook:

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email