Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Beste Metabo Afkortzaag? Koopadvies & Top 4 2023

In dit artikel

Op zoek naar een Metabo afkortzaag? Wanneer je gaat beginnen aan een project, dan zijn er een paar dingen belangrijk. De  belangrijkste vraag daarbij is welk gereedschap je precies nodig hebt. Er zijn verschillende soorten afkortzagen, van verschillende merken. Als je inmiddels voor het merk Metabo hebt gekozen, is het nog steeds niet makkelijk om de juiste afkortzaag van Metabo te kiezen. Welke Metabo afkortzaag past het beste bij jou?

In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Metabo afkortzaag die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Metabo afkortzaag top 4 voor het jaar 2023.

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Metabo afkortzaag - Top 4

4. Metabo KS 216 M

Laten we de Metabo afkortzaag top 5 beginnen met de KS216M, een apparaat met een vermogen van 1350 Watt. Het apparaat heeft een zaagsnelheid van 57 m/s en een toerental van 3450 toeren per minuut bij belasting. Deze professionele compacte Metabo afkortzaag weegt 9,4 kilogram en kan met één hand meegenomen worden. Je werkt met een maximale zaagdiepte van 60 mm en een zaagbreedte van 120 mm. Wanneer je in verstek zaagt is de maximale zaagdiepte 45 mm en de breedte 80 mm. Je kunt zowel links als rechts in verstek zagen. Natuurlijk wil jij zo nauwkeurig mogelijk werken. Dankzij de lasercut heb je een laserindicator die tot op de millimeter nauwkeurig is waarmee je de zaaglijn kunt volgen. 

Werk je met grote objecten? Dan kun je de traploos uittrekbare tafelverbredingen gebruiken om grote objecten gemakkelijk en stabiel te ondersteunen. De tafelverbreding kan er ook gemakkelijk weer afgehaald worden wanneer deze niet gebruikt wordt. Het wisselen van zaagblad gaat ook moeiteloos zonder de pendelbeschermkap te verwijderen dankzij de asvergrendeling. Hierdoor werk je zowel veilig als snel. Je kunt gelijk aan de slag met deze Metabo afkortzaag omdat er een hoop meegeleverd wordt. Bij aanschaf van dit product krijg je de Metabo afkortzaag, een hardmetalen zaagblad met 40 tanden, 2 geïntegreerde tafelverbredingen, afkortgeleider, materiaalklem, gereedschap voor het wisselen van zaagblad en een spaanopvangzak, oftewel een stofzak.

Metabo KS216M afkortzaag

Bekijk verschillende aanbieders

3. Metabo KGS 305 M

We blijven nog even omhoog gaan met het vermogen. De Metabo afkortzaag KGS 305 M heeft een vermogen van maar liefst 2000 Watt, en dat is natuurlijk mogelijk dankzij de toevoer via netstroom. Ook bij deze Metabo afkortzaag is de kabel weer 2 meter lang, dus zorg ervoor dat je een haspel of verlengsnoer hebt als dit niet lang genoeg is. Onder belasting werk je met 2600 toeren per minuut en een zaagsnelheid van 60 m/s. Aangezien we meer kracht hebben, kunnen we ook een hoger gewicht verwachten en dat klopt. De Metabo KGS 305 M heeft een gewicht van maar liefst 19,6 kilogram. De maximale zaagdiepte is 105 mm en de zaagbreedte 305 mm, vandaar de naam. Het is mogelijk om in verstek te zagen naar beide kanten. 

Wanneer je dit doet heb je een maximale zaagdiepte van 67 mm en een zaagbreedte van 205 mm. Brede werkstukken worden gezaagd met een trekfunctie. Natuurlijk is het belangrijk om altijd nauwkeurig te werken, en daarom kun je gebruik maken van een laser voor exacte weergave van de zaaglijn. Lange panelen worden makkelijk ondersteund dankzij de traploos uittrekbare afneembare tafelverbredingen. Ook het wisselen van zaagblad kan gemakkelijk dankzij de asvergrendeling. De pendelbeschermkap hoeft hiervoor niet gedemonteerd te worden. Let er wel op dat het onderstel en machinesteunen niet meegeleverd worden bij het kopen van deze Metabo afkortzaag. Deze zijn wel los verkrijgbaar als extra toebehoren. Bij aanschaf van deze afkortzaag krijg je wel een hardmetalen zaagblad met 56 tanden, 2 geïntegreerde tafelverbredingen, een afkortgeleider, materiaalklem, gereedschap voor het wisselen van zaagblad, kabelopwikkeling en een spaanopvangzak.

Metabo afkortzaag KGS 305 M

Bekijk verschillende aanbieders

2. Metabo KGS 18 LTX

Hoewel een Metabo afkortzaag met een hoog Wattage natuurlijke hartstikke leuk is, is een Metabo afkortzaag op accu ook krachtig en geeft het je meer bewegingsvrijheid. De Metabo KGS18LTX is zo’n afkortzaag. Hij werkt op een 18 Volt accu met een capaciteit van 5.2 Ah en heeft een onbelast toerental van 4200 toeren per minuut. Met één acculading kun je tot 400 zaagsneden in laminaat maken en 200 zaagsneden in zacht hout. Wanneer je met brede werkstukken aan het werk bent kun je gebruik maken van de trekfunctie. De Metabo afkortzaag is compact en geschikt voor vervoer met één hand. De ergonomische draaggrepen en zaagkopbeveiliging maken het transport van deze machine nog makkelijker. 

Er wordt gebruik gemaakt van een motorrem waardoor het zaagblad in 3 seconden stil kan staan. De hoge, zijdelings verschuifbare geleiders zorgen ervoor dat je veilig kunt zagen. Daarnaast kun je het werkstuk ook van boven of van voren goed vastzetten middels de meegeleverde materiaalklem. De zaagkop is zowel naar links als rechts kantelbaar met een extra hoekbereik voor verdekte zaagsneden. Ook hier kun je weer eenvoudig van zaagblad verwisselen dankzij de asvergrendeling. Hierdoor hoef je de pendelbeschermkap niet te demonteren. Zicht op het werkstuk is ook belangrijk, daarom wordt er gebruik gemaakt van een zaaglijnlaser en led-werklicht met energiebesparende uitschakelautomaat. Bij aanschaf van dit product krijg je de Metabo afkortzaag, een hardmetalen zaagblad met 40 tanden, 2 geïntegreerde tafelverbredingen, een afkortgeleider, een materiaalklem, gereedschap voor het wisselen van het zaagblad en een spaanopvangzak.

Metabo KGS18LTX

Bekijk verschillende aanbieders

1. Metabo KGS 254 M

De beste Metabo afkortzaag is zonder twijfel de Metabo KGS254M. Deze afkortzaag werkt met een vermogen van 1800 Watt en heeft een zaagsnelheid van 60 m/s. Wanneer het apparaat belast wordt heeft hij een toerental van 3150 per minuut. De beste Metabo afkortzaag kan gebruikt worden voor diverse houten materialen zoals mdf en houtpanelen. Daarnaast is hij ook geschikt voor dikkere balken dankzij de trekfunctie. Je hebt een maximale zaagdiepte van 92 mm en zaagbreedte van 305 mm. Het is mogelijk om in verstek te zagen naar beide kanten. Wanneer je dit doet heb je een maximale zaagdiepte van 47 mm en een zaagbreedte van 205 mm. 

Het verwisselen van zaagblad gaat eenvoudig dankzij het meegeleverde gereedschap. Je geniet van een ergonomische handgreep waardoor je comfortabel te werk kunt gaan. Het is mogelijk om groeven te maken dankzij de diepte aanslag. Natuurlijk is er ook weer een LEDlichtje aanwezig zodat je het werkblad goed kunt verlichten tijdens de donkere uren. Het belangrijkste bij deze Metabo afkortzaag is om het om een droge, koele plek te bewaren en het schoon en stof vrij op te bergen. Daarnaast moeten de zaagbladen regelmatig schoongemaakt worden met een schoonmaak- en verzorgingsmiddel voor zaagbladen. Bij aanschaf van dit product krijg je de Metabo afkortzaag, een hardmetalen zaagblad met 48 tanden, 2 geïntegreerde tafelverbredingen, een afkortgeleider, materiaalklem, gereedschap voor het wisselen van het zaagblad, een kabelopwikkeling en een spaanopvangzak.

Metabo KGS 254M table

Bekijk verschillende aanbieders

Compleet overzicht: Afkortzagen Per Merk

Wat is de beste Metabo afkortzaag? 

De Metabo KGS 254 M is de beste Metabo afkortzaag op dit moment. Deze afkortzaag heeft een hoog vermogen en zaagt zowel latten als dikkere balken hout gemakkelijk af. Wil je meer over dit apparaat weten? Lees dan onze review op deze pagina.  

Waar moet je op letten bij het kopen van een Metabo afkortzaag?

Als je een Metabo afkortzaag aan wilt schaffen dan zijn er verschillende dingen waar je op moet letten zoals:
  • De zaagdiepte en zaagbreedte: hoe diep en breed zijn de materialen die je wilt kunnen zagen? Hoe groter de diameter van het zaagblad, hoe breder en dieper je kan zagen.
  • De kracht van het apparaat: hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger de afkortzaag.
  • Verstekmogelijkheid: wil je gemakkelijk zaagsnedes met hoeken in verschillende graden maken? Kies dan voor een afkortzaag die ook verstek zaagt.

Welke diameter Metabo afkortzaag moet ik kopen? 

De grote van de diameter van het zaagblad bepaalt hoe breed en diep je kan zagen. Daarom is het altijd belangrijk om vooraf te bedenken wat de dikte en hoogte van de materialen wordt die je wilt zagen. Met een kleiner zaagblad kan je minder diep en breed zagen en met een groter zaagblad kan dat wel. Met een zaagblad met een diameter van 216 cm is de maximale dikte van het hout dat je kan zagen tussen de 65mm en de 70mm. Met een zaagblad met een diameter van 254 mm kan je hout tussen de 85 mm en 95 mm zagen. En met een zaagblad van 305 mm kan je zelfs diktes tussen de 100 mm en 120 mm zagen. 

Wat is de trekfunctie bij een Metabo afkortzaag?

Als jouw afkortzaag over een trekfunctie beschikt dan zal je bredere stukken hout kunnen doorzagen. Je kan de zaagkop in dit geval namelijk ook van achter naar voren bewegen, waardoor je nog bredere planken of plaatmateriaal kan zagen

Hoe wij Metabo afkortzagen testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 8 verschillende Metabo afkortzagen onderzocht, meer dan 8 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 4 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Metabo afkortzaag vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 4? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op.

Geraadpleegde bronnen