Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Beste Makita Accuboormachine? Koopadvies & Top 5 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Makita accuboormachine? In dit artikel vind je informatie die je kan gebruiken om tot de aankoop te komen van een Makita accuboormachine die goed bij jou en je gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in het aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Veel leesplezier!

Onze favoriet


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Makita Accuboormachine - Top 5

5. Makita DHP453FX12

Waarom we fan zijn: 
De Makita DHP453FX12 is een accuboormachine compleet met accessoire-set en koffer. 

Deze accuboormachine op nummer 5 wordt standaard geleverd met koffer en 101-delige accessoire-set zodat jij gelijk aan de slag kunt. Je kan met deze accuboormachine gaten maken van maximaal 36 millimeter in hout, en 10 millimeter in (bak)steen dankzij de klopfunctie. Ben je bezig met metaal? Ga dan uit van een boorcapaciteit van 13 millimeter. De toerentalregeling is variabel zodat je heel precies te werk kunt gaan. Met zijn 1,7 kilogram is hij licht in gewicht en zul je niet snel last krijgen van lamme armen. Voor de fanatieke doe-het-zelver is dit een ideale eigenschap. Uiteraard krijg je 2 jaar garantie bij aankoop van dit product en kun je jouw oude apparaat gratis retour zenden. Met deze accuboor met zijn vele accessoires zal je dus lang kunnen doen en iedere klus kunnen klaren. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type: Klopboormachine
Accu/batterijspanning: 18 V
Accu/batterijcapaciteit: 3 Ah
Accu platform: Makita LXT 18V

Video

Makita DHP453FX12

Bekijk verschillende aanbieders

4. Makita DDF484RTJ

Waarom we fan zijn: 
De krachtige Makita DDF484RTJ accuboormachine wordt geleverd met 2 accu’s waardoor je altijd door kan werken. 

Op nummer vier hebben we een model dat iets duurder is dan de vorige. Ook deze wordt weer geleverd met een opbergkoffer, maar dit keer zonder accessoire-set. De accu zal niet heel snel leeg moeten gaan aangezien deze Makita accuboormachine een batterijcapaciteit van 5Ah heeft. Hier moet je dus flink mee kunnen doorwerken. Hij weegt slechts 1,6 kilogram waardoor je ook niet snel vermoeide armen krijgt, dat is wel zo fijn als je een groot project hebt.

Heb je een project met zacht steen of metaal? Ga dan uit van een boorcapaciteit van 13 mm. Bij hout springt de capaciteit omhoog naar 38 mm. Ook zijn er 21 verschillende klopstanden, dus er moet er wel een bijzitten die geschikt is voor jouw project. Er zit daarnaast een ingebouwd lampje op waardoor je ook in het donker gewoon kunt doorwerken. Kortom, een accuboormachine waar je onafgebroken mee kan werken. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type: Schroefboormachine
Accu/batterijspanning: 18 V
Accu/batterijcapaciteit: 5 Ah
Accu platform: Makita LXT 18V

Video

Makita DDF484RTJ acuuboormachine

Bekijk verschillende aanbieders

3. Makita DDF453SFE

Waarom we fan zijn: 
De Makita DDF453SFE is handig in gebruik en doordat je er een tweede accu bij krijgt, heb je altijd een volle accu achter de hand. 

De nummer 3 is wat lager in prijs, maar dat doet wat ons betreft niets af aan de kwaliteit. De accu is er wederom een van het Makita LXT 18V platform waardoor je hem ook kunt gebruiken bij de bovenstaande modellen of ander Makita gereedschap. Kwa batterijcapaciteit zit je hiermee op 3Ah waardoor je redelijk lang door kunt werken. Mocht je accu toch onverhoopt leeg raken, dan heb je net als bij de nummer 4 een tweede bijgeleverde accu in de buurt. 

Je kunt rekenen op een maximaal onbelast toerental van 1300 rpm. Wanneer je in zacht steen of metaal boort heb je een boorcapaciteit van 13 millimeter in diameter. Werk je met hout dan gaat deze omhoog naar 36 millimeter. Er zijn 16 koppelstanden beschikbaar op dit apparaat. Als hobbyklusser zal je niet alle specificaties van deze accuboormachine nodig hebben tenzij je aan grote projecten werkt. Wij vinden deze accuboormachine dan ook zeer geschikt voor professionals  en fanatieke doe-het-zelfers. 

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type: Schroefboormachine
Accu/batterijspanning: 18 V
Accu/batterijcapaciteit: 3 Ah
Accu platform: Makita LXT 18V

Video

Makita DDF453SFE

Bekijk verschillende aanbieders

2. Makita DDF482RTJ

Waarom we fan zijn: 
De Makita accuboormachine DDF482RTJ wordt geleverd met 2 krachtige Li-Ion accu’s en heeft een zeer hoog toerental waardoor je gemakkelijk boort en schroeft. 

De Makita accuboormachine DDF482RTJ is wederom een aanrader voor de professionals. Je werkt hierbij met een krachtige Li-Ion accu van het Makita LXT 18V platform met een batterijcapaciteit van 5Ah. Grote projecten zijn geen probleem met dit apparaat. Tevens worden er ook nog eens 2 van deze accu’s standaard bijgeleverd waardoor je vrijwel nooit stil komt te staan. Wij vinden dat dit essentieel is wanneer je ongestoord te werk wilt gaat.  

De accuboormachine beschikt over een bijzonder hoog toerental van 1900 waardoor je veel kracht kunt verwachten van dit apparaat. Dat is ook een stuk hoger toerental dan de vorige modellen. De speciale behuizing zorgt ervoor dat de Makita accuboormachine goed beschermt is tegen stof en vocht. Tevens is er ook beveiliging tegen overbelasting en oververhitting aanwezig waardoor je er zeker van kunt zijn dat jouw apparaat lang mee zal gaan.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type: Schroefboormachine
Accu/batterijspanning: 18 V
Accu/batterijcapaciteit: 5 Ah
Accu platform: Makita LXT 18V

Video

Makita schroefmachine DDF482RTJ

Bekijk verschillende aanbieders

1. Makita DHR202RTJ

Waarom we fan zijn:
Met de krachtige Makita DHR202RTJ accuboormachine met hamerfunctie boor je zelfs gemakkelijk door beton. 

Wat ons betreft is dit de beste Makita accuboormachine in het Nederlandse assortiment. Net als bij de vorige modellen wordt dit apparaat ook met 2 accu’s geleverd. Het zijn 5Ah accu’s waardoor je er wel uren mee kan boren. Dit model onderscheidt zich van de andere doordat deze beschikt over een hamerfunctie met een slagkracht van 2 joules en 4000 bpm om door harde materialen, zoals harde steensoorten en beton – heen te boren. Daarnaast zorgt de rotatiestop ervoor dat je ook lichte breekwerkzaamheden uit kan voeren. 

Uiteraard zit ook hier weer de fabrieksgarantie bij inbegrepen en kun je het toestel registreren voor een verlenging hiervan. Kortom een veelzijdig en krachtig apparaat dat wij aan zowel professionals als fanatieke klussers aanraden. 

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type: Boorhamer, combihamer
Accu/batterijspanning: 18 V
Accu/batterijcapaciteit: 5 Ah
Accu platform: Makita LXT 18V

Video

Makita DHR202RTJ accuboormachine

Bekijk verschillende aanbieders

Compleet overzicht: Accuboormachines Per Merk

Wat is de Makita Accuboormachine Top 10 volgens anderen?

Wat is een goede Makita accuboormachine?

Wij zijn het meest fan van de Makita DHR202RTJ accuboormachine. Lees onze uitgebreide top 5 voor de beste Makita accuboormachines van 2023.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Makita accuboormachine?

Je hebt al een belangrijke stap genomen: je weet namelijk al dat je een accuboormachine van Makita wil gaan kopen. Vervolgens  moet je weten welke accuboormachine het beste past bij jouw klus. Hoeveel kracht vereist die klus? Wil je een lichte accuboormachine of maakt het gewicht voor jou niet uit? Welke accu wil je? Vind je extra accessoires belangrijk? En ten slotte: wat is de prijs kwaliteit verhouding? Als je al deze vragen hebt kunnen beantwoorden ben je al een heel eind. 

Welke accu’s passen op Makita?

Makita heeft veel verschillende soorten accu-laadsystemen met bijbehorende accu’s. Het assortiment bestaat uit: het XGT 40V Max accu-laadsysteem, het LXT 14,4V / 18V / 36V accu-laadsysteem, het CXT 10,8V / 12V Max accu-laadsysteem, het G 14,4V / 18V accu-laadsysteem, het 7,2V / 10,8V accu-laadsysteem en overige laadsystemen. Bekijk de officiële Makita website voor meer informatie over de accu-laadsystemen.

Hoe wij Makita accuboormachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 15 verschillende Makita accuboormachines onderzocht, meer dan 20 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Makita accuboormachines vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen