Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Makita Accuboormachines in 2022

Op zoek naar een Makita accuboormachine? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Makita accuboormachine die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Veel leesplezier!

Lees ook deze artikelen binnen de categorie accuboormachines:

Onze Best Beoordeelde Makita Accuboormachine


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Makita accuboormachine - Top 5

5. Makita DHP453FX12

Als je een accuboormachine compleet met accessoireset en koffer wilt hebben, dan raden wij deze Makita accuboormachine aan. Hij wordt standaard geleverd met koffer en 101-delige accessoireset zodat jij gelijk aan de slag kunt. Het voordeel van deze accuboormachine is dat je de accu ook op een ander stuk Makita gereedschap kunt zetten zolang deze met een Makita LXT accu werkt van 18 volt. Er wordt maar 1 accu meegeleverd, dus het is slim om er een bij te kopen als je deze nog niet in huis hebt. Zo vermijd je dat je een tijdje stil moet zitten wanneer de accu opgeladen moet worden. Nu heeft deze Makita accuboormachine een batterijcapaciteit van 3 Ah waardoor je niet al te gauw hier last van zou hebben. 

Je met deze accuboormachine gaten maken van maximaal 36 millimeter in hout, en 10 millimeter in (bak)steen dankzij de klopfunctie. Ben je bezig met metaal? Ga dan uit van een boorcapaciteit van 13 millimeter. De toerentalregeling is variabel van 400 rpm tot 1300 rpm zodat je heel precies te werk kunt gaan. Met zijn 1,7 kilogram is hij licht in gewicht en zul je niet snel last krijgen van lamme armen. Voor de fanatieke doe-het-zelver is dit een ideale toevoeging. Uiteraard krijg je 2 jaar garantie bij aankoop van dit product, en kun je jouw oude apparaat gratis retour zenden.

4. Makita DDF483RTJ

Op nummer vier hebben we een model die iets duurder is dan de vorige. Ook deze wordt weer geleverd met een opbergkoffer, maar dit keer zonder accessoireset. Deze accuboormachine werkt ook op een 18 volt Li-Ion batterij en kan op meerdere gereedschappen van Makita gebruikt worden. Er worden 2 accu’s meegeleverd waardoor je gewoon kunt doorwerken als er een accu leeg is. Nu zou de accu niet heel snel leeg moeten gaan, aangezien deze Makita accuboormachine een batterijcapaciteit van 5Ah heeft. Hier moet je dus flink mee kunnen doorknallen. Hij weegt slechts 1,6 kilogram waardoor je ook niet snel vermoeide armen krijgt, dat is wel zo fijn als je een groot project hebt. Heb je een project met zacht steen of metaal? Ga dan uit van een boorcapaciteit van 13 mm. 

Bij hout springt de capaciteit al naar 38 mm. Er zijn 21 verschillende klopstanden, dus er moet er wel een bijzitten die geschikt is voor jouw project. Er zit ook een ingebouwd lampje op waardoor je ook in het donker gewoon kunt doorwerken. Deze Makita accuboormachine heeft een standaard garantie van 3 jaar, maar je kunt hier nog 2 jaar bovenop doen zodat hij 5 jaar lang binnen de garantie valt. Hiervoor moet je jouw machine binnen 4 weken registreren bij Makita.

3. Makita DDF453SFE

We gaan alweer omlaag in prijs, maar dat betekent zeker niet dat de kwaliteit ook afneemt! Het gewicht neemt echter wel iets toe, dit model Makita accuboormachine weegt namelijk 1,8 kilogram. Hij wordt geleverd met twee accu’s, een handleiding en een standaard opbergkoffer. De accu is er weer een van het Makita LXT 18V platform waardoor je hem ook kunt gebruiken bij de bovenstaande modellen of ander Makita gereedschap. Kwa batterijcapaciteit zit je hiermee op 3Ah waardoor je redelijk lang door kunt werken. Mocht je accu toch onverhoopt leeg raken, heb je altijd de tweede bijgeleverde accu nog in de buurt. 

Wanneer je in zacht steen of metaal boort heb je een boorcapaciteit van 13 millimeter in diameter. Werk je met hout, dan gaat dit omhoog naar 36 millimeter. Er zijn 16 koppelstanden beschikbaar op dit apparaat. In principe wil je deze Makita accuboormachine als professional gebruiken. Als hobbyklusser heb je niet echt de specificaties van deze accuboormachine nodig tenzij je echt grote projecten aanneemt. Je kunt rekenen op een maximaal onbelast toerental van 1300 rpm. Ook voor dit model is er weer een garantie van 3 jaar beschikbaar die je met 2 jaar kunt verlengen als je het toestel binnen 4 weken na aankoop registreert bij Makita.

2. Makita DDF482RTJ

De Makita accuboormachine DDF482RTJ is nog zo’n geweldige aanrader voor de professionals. Je werkt hierbij met een krachtige Li-Ion accu van het Makita LXT 18V platform met een batterijcapaciteit van 5Ah. Grote projecten zijn voor jou geen probleem met dit apparaat. Tevens worden er ook nog eens 2 van deze accu’s standaard bijgeleverd waardoor je vrijwel nooit stil komt te staan. Daarnaast wordt deze Makita accuboormachine ook geleverd met een handleiding en een opbergkoffer van het type Mbox. Hiermee wordt bedoeld dat je deze kunt uitklappen om nog meer spullen op te slaan zoals accessoires e.d. 

De accuboormachine beschikt over een bijzonder hoog toerental van 1900 waardoor je best wat kracht kunt verwachten van dit apparaat. Gelukkig is hij ondanks deze kracht niet al te zwaar, hij weegt namelijk maar 1,7 kilogram waardoor hij zeer gebruiksvriendelijk is. De speciale behuizing zorgt ervoor dat de Makita accuboormachine goed beschermt is tegen stof en vocht. Tevens is er ook beveiliging tegen overbelasting en oververhitting aanwezig waardoor je er zeker van kunt zijn dat jouw apparaat lang mee zal gaan. Is er toch iets mis met jouw apparaat? Dan kun je gebruik maken van de 3 jaar garantie die erop zit. Deze garantie kun je verlengen door jouw apparaat te registreren bij Makita, dan krijg je er nog eens 2 jaar bovenop.

1. Makita DHR202RTJ

Wat ons betreft is dit toch echt wel de beste Makita accuboormachine in het Nederlandse assortiment. Je betaalt hier wel iets meer voor, maar dat is het allemaal waard, en wij zullen jou uitleggen waarom. Om te beginnen worden er twee krachtige accu’s van 5Ah bijgeleverd. Zoals we al eerder hebben besproken kun je wel uren doorgaan met zo’n accu. De boorcapaciteit is voor zowel steen als beton als zacht steen 12 millimeter. Er wordt gebruik gemaakt van een SDS-plus boorkop. Dit betekent dat er een kliksysteem is waarmee je de boor in de schacht klikt. De boor kan hierdoor niet wegslippen wanneer je gaten wilt maken in harde materialen zoals beton. Uiteraard is er een hamerfunctie aanwezig om door deze harde materialen te komen met een slagkracht van 2 joules. 

Je kunt 4000 bpm verwachten van de hamerfunctie. Ook is er een rotatie stop. Hierdoor kun je lichte breekwerkzaamheden uitvoeren. Je kunt een onbelast hoog toerental verwachten van 1200 rpm. Al die luxe functies eisen natuurlijk wel de nodige ruimte, het is dan ook niet zo gek dat dit apparaat 3,5 kilogram weegt. Makita snapt dat je al genoeg met je handen bezig bent als je een project hebt waar je dit apparaat moet gebruiken, daarom hebben zij een softgrip geïnstalleerd op zowel de zij- als de achterhandgreep. Een beetje comfortabel werken kan natuurlijk geen kwaad. Wist je trouwens dat deze accuboormachine ook voorzien is van een ingebouwde stofafdichting? Stofvrij werken is ook geen overbodige luxe. Uiteraard zit ook hier weer de fabrieksgarantie bij inbegrepen en kun je het toestel registreren voor een verlenging hiervan.

Goed advies gekregen?

4.4 / 5. Aantal stemmen 74

Lees ook

Geraadpleegde bronnen