Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Grondboor kopen? – Top 3 in 2021

Op zoek naar de beste grondboor? Wie weet is het tijd voor een nieuwe brievenbus, is de schutting aan vervanging toe, wil je een boom of grondbedekkers planten in je tuin. Hiervoor zal je diepe gaten moeten graven in de grond. Dat lijkt misschien niet zo moeilijk, maar dat kan flink tegenvallen! Vaak is er aardig wat kracht nodig om efficiënt een diep gat te graven. Met enkel een tuinschep kan dit heel wat tijd en energie vergen. Bovendien blijkt het lastig om diep te graven zonder het gat te breed te maken. Gelukkig bestaat hier een oplossing voor: de grondboor. Met een grondboor graaf je met gemak diepe gaten in de grond met de gewenste diameter in allerlei soorten ondergronden. Zo heb je in een mum van tijd een gat gegraven en kan je je werkzaamheden snel en eenvoudig verrichten.

Check de laatste gereedschap deals:

Onderaan dit artikel zetten wij de stappen uiteen die je kan nalopen om een goede grondboor te kopen. Wij kunnen ons echter goed voorstellen dat het enorme aanbod aan grondboren het moeilijk maakt een keuze te maken. Waar moet je op letten? Wat is de prijs-kwaliteit verhouding van al deze verschillende soorten grondboren? Om het je wat makkelijker te maken, laten we in onze top 3 voor het jaar 2021 zien welke grondboren als beste uit de bus komen. 

3. Kibani grondboor 52 cc

We trappen onze top 3 af met de Kibani grondboor 52 cc. Deze krachtige grondboor loopt op benzine en beschikt over een sterke 2.3 pk 2-taktmotor. De brandstoftank heeft in inhoud van 1.1 liter, waarmee je ongeveer 40 minuten onafgebroken kan werken. De tank dient gevuld te worden met een mengsmering van 2-taktolie en Euro 98 benzine in een mengverhouding van 1:25. Let wel op: mengsmering is maximaal 3 weken houdbaar. Te oude mengsmering kan voor verstoppingen en opstartproblemen zorgen. 

Zorg er dus voor dat je niet meer mengsmering dan nodig is aanmaakt. Standaard E10 benzine is niet geschikt voor deze grondboor en wordt afgeraden. Je bedient de motor van de grondboor met de gashendel en een stopknop die op het ergonomisch ontworpen handvat zijn geplaatst voor een gemakkelijke bediening. Zo is de machine goed hanteerbaar waardoor je een groot werkgemak zal ervaren. De grondboor is voorzien van een aansluiting met een diameter van 20 mm. Hierop kan je boren van 60 tot 300 aansluiten. Zo kan je dus zelf bepalen met welke diameter je een gat wilt graven. 

Daarnaast kan je door middel van een verlenghulpstuk nog dieper in de grond graven. Je kan maximaal 2 verlengstukken aansluiten tussen de grondboormachine en de boor. De machine wordt exclusief boren en verlengstukken geleverd, die dien je dus apart aan te schaffen. Wel meegeleverd zijn een bougiesleutel, inbussleutel, moersleutel, brandstofflacon en trechter. 

Kibani grondboor 52 cc

2. Zipper ZI-ELB70

We gaan door met de Zipper ZI-ELB70. Deze grondboor zal je tijdens allerlei boor-werkzaamheden goed bijstaan. Een groot voordeel van de ZI-ELB70 is dat hij ontzettend fijn hanteerbaar is. Doordat hij slechts 18,6 kilogram weegt kan je hem gemakkelijk hanteren en vervoeren. Zo kan je gerust een langere tijd achter elkaar doorwerken. De bediening van de grondboor is erg comfortabel. De stopschakelaar en de gashandel bevinden zich beide op het rechterhandvat, zodat je ze eenvoudig en snel kan bedienen. Dankzij het anti-vibratiesysteem zal je geen lat hebben van vervelende trillingen tijdens de werkzaamheden. Hierdoor zal je een stabiele en stevige grip op de machine ervaren. 

Je kan met deze grondboor gaten met een diameter tot 20 centimeter in de grond boren. Hij beschikt over een boordiepte van 70 centimeter. Indien gewenst kan je een boorverlengstuk van 40 centimeter gebruiken om nog dieper in de grond te kunnen graven. Deze dien je wel apart aan te schaffen. De machine is erg krachtig en is voorzien van een luchtgekoelde 1-cilinder 2-takt motor met centrifugaalkoppeling. Hiermee is hij heel geschikt voor het boren van gaten in lichte grond en op goed begaanbare plekken. 

De machine is erg veilig dankzij de stopschakelaar die bij gevaar snel bereikbaar op het rechterhandvat is. Een groot voordeel is dat de grondboor inclusief drie boren geleverd wordt. Deze boren hebben een diameter van 100, 150 en 200 millimeter. doordat je deze niet nog apart hoeft aan te schaffen kan je direct aan de slag en krijg je absoluut waar voor je geld. 

1. Timberpro 52cc grondboor

Wat ons betreft is de absolute nummer 1 van deze lijst de Timberpro 52cc grondboor. Met deze grondboor zal je moeiteloos gaten kunnen boren zonder veel inspanning te hoeven leveren. De machine beschikt over een krachtige 52cc luchtgekoelde benzinemotor waarmee je in een handomdraai gaten in de grond boort. Je kan de machine gemakkelijk handmatig bedienen. Hij is voorzien van een handig beugelhandvat, zodat je de machine goed stabiel kan kan houden tijdens de werkzaamheden en de gaten loodrecht in de grond kan boren. Het gewicht van de grondboor is ook het vermelden waard. Met slecht 8 kilogram is hij een van de lichtste grondboren op benzine op de markt. 

Hierdoor kan je hem gemakkelijk verplaatsen en vervoeren. dat hij zo lichtgewicht is betekent echter niet dat hij minder krachtig is. Je kan hem zo inzetten voor grotere en intensievere klussen. De brandstoftank beschikt over een inhoud van een liter. Hierop kan je vrij lang doorwerken en zo zullen je werkzaamheden een stuk sneller gaan. Een grote plus is dat de machine inclusief 3 boren geleverd wordt. De diameter van deze boren bedraagt 100, 150 en 200 millimeter. Zo kan je voor elke boorklus bepalen met welke diameter je wilt gaan boren. De boorlengte van de grondboor bedraagt 80 centimeter. indien gewenst kan je gebruik maken van het meegeleverde verlengstuk van 30 centimeter. 

Zo kan je dieper in de grond boren en voorkom je rugklachten doordat je niet veel hoeft te bukken, wat vooral fijn is wanneer je vrij lang bent. Ook aan de veiligheid is gedacht. De machine is voorzien van een snelle automatische stop wanneer hij op een blokkade – zoals bijvoorbeeld een steen of een leiding – stuit. De grondboor wordt inclusief mengbus en gereedschapskit geleverd, zodat je na aanschaf van de machine direct aan de slag kan. 

Beste Goedkope Grondboor

Natuurlijk kunnen wij ons voorstellen dat je als doe-het-zelver misschien niet snel voor een grondboor in de hoogste prijsklasse zal kiezen, maar wel graag een grondboor in huis haalt met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een grondboor moet immers veilig en betrouwbaar zijn. Wij hebben ons hierin verdiept en als beste goedkope grondboor gekozen voor de VidaXL grondboor GD520. Deze grondboor zal je zonder twijfel heel goed van pas komen bij je werkzaamheden. Hij beschikt over een krachtige luchtgekoelde 52 cc motor met een vermogen van 2,2, kW waarmee je hem gemakkelijk voor verschillende klussen kan inzetten. 

Zo zal je moeiteloos snel achtereen meerdere gaten kunnen boren voor het plaatsen van bijvoorbeeld een schutting of voor het aanplanten van planten en bodembedekkers in de tuin. In een mum van tijd zal je de klus geklaard hebben zonder veel inspanning te hoeven leveren. De grondboor wordt inclusief 3 boren met een boordiameter van 10, 15 en 20 centimeter geleverd. De boorlengte van de machine bedraagt 72 centimeter. Zo kan je voor elke boorklus de juiste diameter hanteren. De machine heeft een grote gebruiksvriendelijkheid dankzij het ergonomische ontwerp. Zo beschikt hij over een stevig, schokbestendig handvat waarmee je de machine stabiel en comfortabel kan bedienen. Doordat de trillingen opgevangen worden zal je minder last hebben van overbelasting. De inhoud van de benzinetank bedraagt 0,9 liter. 

Hierop kan je vrij lang doorwerken voordat je de tank opnieuw hoeft te vullen. De grondboor wordt heel compleet geleverd inclusief maatfles, boorbevestigingsset en gereedschapsset. Zo kan je na aanschaf direct aan de slag gaan en ben je voorzien van alles wat je nodig hebt voor het werken met deze grondboor. Als je op zoek bent naar een betrouwbare machine met een fijne prijs dan is deze grondboor van VidaXL naar ons inzicht een hele goede keuze. 

VidaXL grondboor GD520

Beste Professionele Grondboor

Wanneer je van klussen je beroep hebt gemaakt, dan wil je logischerwijs werken met betrouwbaar en hoogstaand kwalitatief gereedschap. Er zijn echter zo veel professionele grondboren op de markt, dat het lastig kan zijn om tot een juiste keuze te komen. Daarom hebben wij er eentje voor de professionals onder ons uitgekozen, namelijk de T-Mech Earth Auger. Het is als professional natuurlijk uiterst belangrijk dat je je werkzaamheden zo goed mogelijk kan uitvoeren en blije klanten achterlaat. Je wilt natuurlijk absoluut voorkomen dat je schade aanricht. Juist daarom is het zo belangrijk om in goede gereedschappen en hulpmiddelen te investeren. De T-Mech Earth Auger zorgt er zonder twijfel voor dat je veilig en effectief te werk kan gaan. 

Hij beschikt over een 52 cc-benzinemotor en een indrukwekkende 3 PK. Hierdoor is hij in staat met een grote kracht gaten in allerlei soorten grond te boren. De benzinetank beschikt over een inhoud van 1,2 liter. Hiermee kan je gemakkelijk een langere tijd achtereen doorwerken zonder de tank opnieuw te hoeven vullen. Wanneer de tank bijgevuld moet worden is dit dankzij de meegeleverde brandstofmengfles met brandstoftrechter zo gebeurd zonder risico op morsen. De machine weegt inclusief boor slechts 8,6 kilogram en is daardoor heel makkelijk hanteerbaar. Dankzij het ergonomische ontwerp is de machine goed te bedienen. Hij wordt geleverd inclusief 3 boren met diameter van 10, 15 of 20 centimeter. 

Deze boren zijn eenvoudig om te wisselen en gemakkelijk vast te zetten met de bout en de splitpen. Indien gewenst kan je gebruikmaken van het verlengstuk om nog dieper te kunnen boren. De machine is voorzien van een ergonomisch ontworpen gasklep voor het besturen van het gereedschap indien dit nodig is. Een groot voordeel is dat je vrijwel alles, behalve de benzine, bij aanschaf van deze grondboor meegeleverd krijgt. Zo ontvang je een gratis veiligheidsuitrusting bestaande uit handschoenen, bril en oorbeschermers. Ook zal je geen extra gereedschap nodig hebben. Naar ons inzicht is dit de beste professionele grondboor voor de professional die frequent intensieve grondboor-werkzaamheden moet verrichten.

T-Mech Earth Auger

Koopgids

Een grondboor is een tuingereedschap dat je in staat stelt om snel een gat in de grond te graven. Dit kan heel handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een schutting wilt plaatsen of een veld wilt omheinen. Ook kan een grondboor erg handig zijn voor in de tuin, bijvoorbeeld voor het plaatsen van een boom of plantjes. Er bestaan twee soorten grondboren: de handgrondboor die je manueel bedient, en de benzine grondboor die gemotoriseerd is. Deze laatste boor is heel krachtig en daardoor geschikt voor grote, intensieve klussen en veelvuldig gebruik.

Welke grondboor kopen?

Zoals met elk gereedschap het geval is, kent ook de grondboor vele soorten en vele uitgaves van allerlei verschillende producenten. Wanneer je online op zoek gaat naar een goede grondboor, dan zie je vaak na tien minuten scrollen door de bomen het bos al niet meer. Lastig om zo tot een weloverwogen keuze te komen! Want waar moet je op letten? Wat voor soort grondboor past het beste bij je wensen? Om je te helpen tot de juiste keuze te komen, hebben wij een aantal factoren hieronder toegelicht, zodat je weet waarop je kan letten bij de aanschaf van een grondboor.

Prijs

Een belangrijke factor in de keuze voor een grondboor is natuurlijk het budget. De prijzen van grondboren lopen sterk uiteen, afhankelijk van grootte en vermogen. Logischerwijs is een grondboor met een groter vermogen en een grotere benzinetank een stuk duurder dan een kleinere, minder krachtige grondboor. Een professionele grondboor zal je niet voor de prijs van een normale grondboor vinden. Deze toestellen zijn dan ook echt op veelvuldig en intensief gebruik gericht. In de meeste gevallen zal een simpele machine volstaan. Wij raden aan om voordat je je zoektocht naar een geschikte grondboor begint voor jezelf een budget op te stellen, zodat je daarna de verschillende producten kan vergelijken. Er zijn ontzettend veel websites die grondboren verkopen, soms ook met aanbiedingen. Het is raadzaam om wanneer je op deze websites op zoek gaat naar de meest geschikte grondboor op reviews van andere klanten te letten, om enig idee te krijgen van de prijs-kwaliteit verhouding.

Vermogen

Ook het vermogen van grondboren kan flink uiteenlopen. Grondboren hebben logischerwijs een vrij groot vermogen. Ze moeten namelijk in staat zijn in stevige en stugge aarde te boren. Hoe hoger het vermogen – ofwel hoe sterker de motor – hoe krachtiger de machine is. Hoe krachtiger de machine, hoe beter de grondboor in staat is in verschillende soorten ondergronden te boren. Bovendien zijn machines met een groter vermogen vaak geschikter voor grote en langdurige klussen. Bedenk dus voordat je een grondboor aanschaft wat voor wat voor soort boorklussen je hem zal willen gebruiken, en welk vermogen je daarvoor nodig zal hebben.

Gebruiksvriendelijkheid

Je zal je kunnen voorstellen dat de gebruiksvriendelijkheid van een grondboor erg belangrijk is. Het kost namelijk aardig wat kracht om in de grond te boren en dus is het van belang dat een grondboor hiervoor zo goed mogelijk uitgerust is. Zo is het cruciaal dat de boor sterk genoeg is. Het is namelijk niet de bedoeling dat de boor tijdens het boren in de grond vervormd en dat je vervolgens de boor niet meer uit de aarde krijgt. De boor dient daarom vervaardigd te zijn uit kwalitatief hoogstaand materiaal en de bladen van de boor horen gemakkelijk in de grond te kunnen snijden en de aarden op kunnen tillen. Ook is het gebruiksgemak van de machine belangrijk. Zo is het fijn wanneer de machine niet te zwaar is, zodat je hem stabiel loodrecht op de grond kan houden. Hiervoor is het ook van belang dat de grondboor voorzien is van een ergonomisch, stevig handvat. Het is een grote plus wanneer de machine voorzien is van een anti-vibratpiesysteem dat trillingen opvangt. Zo kan je hem beter hanteren en zal je minder last hebben van de vibraties die het boren teweegbrengt. Grondboren zijn vrij luidruchtige machines. Het is daarom raadzaam om voordat je er een aanschaft na te gaan wat het maximale geluidsniveau van de grondboor is.

Manueel boren of gemotoriseerd

Zoals we hierboven beschreven bestaan er twee type grondboren. Het eerste type is de handgrondboor die je manueel bediend. Je gebruikt hiervoor je handen om de boor in de grond te draaien. De boor is voorzien van een T-vormig handvat waarmee je de boor rondom zijn as draait. Zo schroef je de boor in de grond zoals een kurkentrekker. Vervolgens trek je de boor en de losgekomen aarde omhoog. Dit type boor is vooral handig voor kleine klussen en wanneer je niet al te diep hoeft te graven. Voor grotere en langdurige klussen waarbij de dieper moet graven is het raadzaam om een gemotoriseerde grondboor aan te schaffen. Dit type boor werkt op benzine en is erg krachtig. Ze werken als het ware als een boormachine, maar dan met een spiraal. De spiraal van de boor brengt de aarde snel omhoog. Je bedient de machine door hem aan de handvatten vast te houden en loodrecht op de grond te positioneren. Vaak zijn de gashendel en de stopknop op het handvat geplaatst, zodat je de machine comfortabel en veilig kan bedienen.

Lees ook:

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email