Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Beste Beko Wasmachine? Koopadvies en Top 5 in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Beko wasmachine? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Beko wasmachine die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Dit zal je keuze vergemakkelijken.

Veel leesplezier!

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste Beko wasmachine 2023 - Top 5

5. Beko WTV7740A1

De eerste Beko wasmachine die we voor jou uit hun aanbod hebben geselecteerd, is de Beko WTV7740A1. Je kunt gebruik maken van maar liefst 15 vooringestelde programma’s die elk type was op de meest toepasselijke manier schoon krijgen. Met de Home Whiz functie kun je door middel van een app, die via bluetooth verbinding maakt met de machine, op afstand je wasprogramma bij voorkeur instellen. Je kan de tijdsduur controleren zodat je niet elk kwartier naar de wasmachine hoeft te rennen om te controleren of de was klaar is. De app laat je ook toe nieuwe programma’s te downloaden, zodat je toepasselijke programma’s kunt draaien voor je delicate was, knuffels of lingerie.

De Steam Cure-technologie bewerkt voor het wassen de vlekken met stoom waardoor het vuil zachter wordt en gemakkelijker te verwijderen is. Je wasgoed kreukt minder waardoor strijken makkelijker wordt. Er is ook een handige startuitstel functie die je toelaat de wasmachine in te stellen, maar pas de was klaar heeft wanneer jij er tijd voor hebt.

Deze Beko wasmachine werkt op een koolborstelloze motor. De motor verbruikt weinig energie en is duurzaam. Het is een heel stille motor met maximaal 72 decibel. De wastrommel heeft een laadvermogen van 7 kg. Het is echt een diverse wasmachine vanwege het grote aanbod aan programma’s die dan ook nog eens uitgebreid kunnen worden via de app.

4. Beko WTV8740BSC1

De volgende Beko wasmachine die we bespreken is uitgerust met een aantal extra zuinige voordelen. Om te beginnen werkt deze wasmachine op de Pro Smart Inverter-motor. Dankzij de borstelloze motor is de wasmachine uiterst efficiënt, duurzaam en stil. Standaard zitten er in deze Beko wasmachine enkele handige functies verwerkt, zoals de voorgenoemde startuitstel functie die het mogelijk maakt je machine in te stellen, maar dan kan je gezellig relaxen. De machine begint pas te draaien tijdens de gekozen uren, bijvoorbeeld tijdens uren met lagere energie kosten. Wat deze Beko wasmachine op vlak van energie nog extra aantrekkelijk maakt is de beladingssensor. Door middel van de automatische wasprogramma-selectie kan je gerust zijn dat de wasmachine zuinig draait en geen energie verspilt wanneer de trommel niet helemaal volgeladen is.

Net als bij de vorige Beko wasmachine zit ook hier de Steam Cure technologie in verwerkt. Deze behandelt de vlekken met stoom en maakt het vuil zachter waardoor de machine de was makkelijker schoon krijgt. Bovendien kreukt je wasgoed minder. Strijken wordt dus aangenamer of zelfs overbodig.

Bij deze Beko wasmachine is er echter nog een extra handig programma voorzien. Het Stain Expert programma verwijdert 24 verschillende soorten vlekken zoals bijvoorbeeld koffie, ketchup, chocolade, make-up of bloed zonder ook maar enige voorbehandeling. De motor produceert maximaal 74 decibel en is dus nog steeds uiterst stil. Het laadvermogen is met 8 kg net iets groter dan bij het vorig besproken model.

3. Beko WTV7712BLS1

Voor wie in een klein huis of appartement woont biedt deze Beko wasmachine de oplossing. Je kan er ook net iets meer van verwachten dan van de voorgaande modellen. De borstelloze Pro Smart Inverter motor is ook in deze uitvoering aanwezig en werkt dus uiterst efficiënt en energiezuinig. De motor is duurzaam, stil en in deze versie is het zelfs mogelijk om bijna elk wasprogramma te verkorten, wat dan weer zichtbaar wordt op je energierekening.

Bij deze uitvoering vind je de Steam Cure vlekkenbehandeling weer terug. Je hoeft je wasgoed dus niet eerst te behandelen, want de stoom helpt om het vuil te verzachten en het wordt gemakkelijker verwijderd. Je wasgoed kreukt ook minder. Het Stain Expert programma zorgt voor een uiterst grondige reiniging van 24 soorten vlekken. Je hoeft je bij deze wasmachine dus ook geen zorgen te maken om vlekken zoals koffie, ketchup, chocolade, make-up, of bloed.

Waar deze Beko wasmachine wel een stapje voor heeft op de twee voorgaande modellen is het Xpress superkort 14 minuten-programma. Niet alle kleding heeft een intensieve wasbeurt nodig en soms is een snel wasje al voldoende. Met dit programma krijg je 2 kg wasgoed schoon in 14 minuten. Dit lijkt misschien niet zo veel, maar 2 kg wasgoed staat gelijk aan bijvoorbeeld 20 T-shirts.
Het laadvolume van deze Beko wasmachine bedraagt 7 kg en de motor produceert maximaal slechts 72 decibel. Deze wasmachine is dus ideaal voor in appartementen of kleinere huisjes in de stad.

2. Beko WTV81484CSBN1

Voordat we de beste Beko wasmachine onthullen kunnen we de Beko WTV81484CSBN1 natuurlijk niet vergeten. Dit model heeft zijn tweede plek dik verdiend. Met een vulgewicht van 8 kilogram en een vulopening van 50 cm is dit apparaat geschikt voor middel tot grote gezinnen.

Behalve de gewoonlijke wasprogramma’s kun je ook kiezen voor jeans, voorwas, snelle was, overhemd, zwarte was, allergie, kreukherstellend en meer. Gemiddeld duurt een wascyclus 202 minuten, maar dat is afhankelijk van de belading. Je kunt ook het snelwasprogramma gebruiken, de was is dan in 14 minuten klaar. De maximale beladings hiervan is 2 kilogram.

Er wordt gebruik gemaakt van SteamCure-technologie. Hierbij wordt de was eerst behandeld met stoom zodat het vuil zachter wordt en makkelijker te verwijderen is. Daarnaast zorgt dit stoom er ook voor dat het wasgoed minder kreukt. Voor wasgoed met vlekken kun je ook het StainExpert-programma gebruiken voor 24 verschillende soorten vlekken zonder voorbehandeling.

1. Beko WTE10744XDOS1

Deze Beko wasmachine heeft een uitstekende energieklasse en is voorzien van een automatisch watercontrolesysteem. Het systeem past de hoeveelheid water automatisch aan op de waslading. Dit zorgt voor een optimaal wasresultaat zonder waterverspilling. Natuurlijk heeft deze Beko wasmachine de ondertussen bekende Pro Smart Inverter motor die efficiënt, duurzaam en stil is. De Aquawave technologie is ook geïnstalleerd, wat allemaal bijdraagt aan de uitstekende energieklasse.

In deze uitvoering zit een AutoDosing systeem dat voor ongeveer 23 beurten automatisch de perfecte hoeveelheid wasmiddelen verdeelt. U vult heel eenvoudig de bakjes en de wasmachine bepaalt hierna zelf de juiste hoeveelheid wasmiddel, wasverzachter en water. Dit systeem bespaart u tijd, geld en energie.

Het grootste voordeel van deze Beko wasmachine en een van de redenen waarom hij op nummer 1 staat is de Cool Clean technologie. Deze technologie staat u toe om een was te draaien op 20 graden met de prestaties van een wasbeurt op 40 graden. Dit zorgt voor een energiebesparing van maar liefst 75 %.

Het laadvermogen van deze Beko wasmachine bedraagt 10 kg en is dus zeker geschikt voor grotere gezinnen. Er is ook een kinderbeveiligings-optie. Wanneer u dit activeert, kunnen de kinderen de instellingen niet meer veranderen wanneer de machine aan het draaien is. Met een normaal geluidsniveau van 76 decibel is dit de luidste wasmachine uit deze top 5, maar met zijn uitstekende energieklasse is deze Beko wasmachine terecht de nummer 1, vraag maar aan het milieu.

Is Beko een goed merk wasmachine? 

Beko valt samen met Whirpool in de categorie van basisklasse wasmachines. Dat betekent dat er betere merken op de markt zijn zoals bijvoorbeeld Bosch en Miele die een langere levensduur hebben, maar het voordeel van Beko is dan wel weer dat de wasmachines een stuk betaalbaarder zijn. Daarnaast zijn Beko wasmachines degelijke machines die je was goed schoon zullen wassen. 

Hoe lang gaat een Beko wasmachine mee? 

Met een Beko wasmachine kan je ongeveer 9 jaar doen als je de wasmachine goed onderhoudt. Ook hangt de levensduur af van het aantal wasbeurten, als je veel meer dan gemiddeld wast dan zal dat de levensduur beïnvloeden. 

Waar komt het merk Beko vandaan? 

Beko is een merk van Turkse afkomst dat huishoudelijke apparatuur maakt. Het is in 1954 opgericht en maakt onder andere televisietoestellen, wasmachines en vaatwassers.

Hoe wij Beko wasmachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 11 verschillende Beko wasmachines onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Beko wasmachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op.

Geraadpleegde bronnen