Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Beste Beko Wasmachine? Koopadvies en Top 5 in 2023

In dit artikel

Ben je op zoek naar de beste Beko wasmachine? Wij hebben in dit artikel alle informatie op een rijtje gezet die je nodig hebt om een weloverwogen keuze voor de beste Beko wasmachine te maken. Daarnaast hebben we onze favoriete Beko wasmachines in een top 5 gezet. 

We focussen in dit artikel specifiek op wasmachines van Beko. Weet jij nog niet van welk merk je een wasmachine wil kopen? Lees dan vooral ook even ons algemene wasmachine artikel. Daarin gaan we dieper in op de specifieke kenmerken en belangrijke factoren van wasmachines. 

Veel leesplezier!

Beko wasmachine of een was/droogcombinatie?

Wij raden altijd aan om goed onderzoek te doen naar de verschillende wasmachines van Beko. Maar de eerste vraag die je jezelf moet stellen is of je een Beko wasmachine wil met of zonder droogfunctie. Het voordeel van een wasmachine met droogfunctie is dat je geen aparte droger nodig hebt. Hierdoor bespaar je in (koop)kosten en in ruimte.

Het nadeel is dat er een minder groot gewicht gedroogd dan gewassen kan worden. Daarnaast duurt de wascyclus langer en was je minder energiezuinig. 

Onderzoek en vergelijk de verschillende Beko wasmachines

Bekijk als je een Beko wasmachine gaat kopen eerst goed alle verschillende elementen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste punten, die je zeker moet meenemen in je onderzoek naar de beste Beko wasmachine voor jou:

  • Wil je een voor- of bovenlader
  • Afmetingen van de Beko wasmachine
  • Wat is de grootte van je wasjes/huishouden?
  • Hygiëne + programma en stoomfunctie
Er zijn Beko wasmachines met stoom functie.

Voor- of bovenlader

Wil je een Beko wasmachine met voorlader of juist met een bovenlader? In Nederland zie je voornamelijk huishoudens met wasmachines met een voorlader. Een wasmachine met bovenlader zou handig kunnen zijn als je niet wil bukken om de was uit de machine te halen. Echter kan je er ook voor kiezen je Beko wasmachine met voorlader op ooghoogte te laten plaatsen.

De afmetingen

Bedenk vooraf waar je je Beko wasmachine neer gaat zetten. Zet je hem vrijstaand neer of ingebouwd? Of boven/onder een droger? Waar je je wasmachine uiteindelijk plaatst kan invloed hebben op welke je kan kopen.

Een Beko wasmachine en droger die je op elkaar gaat stapelen, moeten dezelfde breedte en diepte afmetingen hebben. Dit is ook zo als je je wasmachine gaat inbouwen: deze moet natuurlijk wel passen in de daarvoor bestemde ruimte. Meet daarom vooraf de ruimte op waar je de Beko wasmachine gaat plaatsen en check goed de wasmachine afmetingen voordat je tot koop overgaat.

Wat is de grootte van je wasjes/huishouden?

Beko wasmachines hebben een vulcapaciteit van 6 tot en met 12 kg. Hoe groter de vulcapaciteit, hoe meer was er in een keer gewassen kan worden. Als je vaak veel wasgoed in één keer wast, raden wij aan om voor de ruimste vulcapaciteit te kiezen.

Hygiëne + en programma en stoomfunctie

Beko heeft veel verschillende programma opties. Twee programma’s die het benoemen waard zijn, zijn het hygiëne + programma en de stoomfunctie. 

Het hygiëne + programma is speciaal voor mensen met allergieën. Door middel van temperatuur controle en een extra spoel- en centrifugeercyclus worden de bacteriën in de kleding gedood.  

De stoomfunctie is heel handig om vlekken uit kleding te verwijderen. Ook komt je kleding minder verkreukeld uit de was en hoef je daardoor minder lang of niet te strijken.

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste Beko wasmachine 2023 - Top 5

5. Beko WTV7740A1

Waarom we fan zijn:
Een fijne wasmachine met duurzame motor en stoomfunctie. 

We beginnen onze top 5 met de Beko WTV7740A1. Je kunt gebruik maken van 15 vooringestelde programma’s die elk type was op de meest toepasselijke manier schoon krijgen. Met de Home Whiz functie kun je door middel van een app, die via bluetooth verbinding maakt met de machine, op afstand je wasprogramma instellen. Je kan de tijdsduur per was makkelijk controleren. De app laat je ook toe nieuwe programma’s te downloaden, zodat je toepasselijke programma’s kunt draaien voor je delicate was, knuffels of lingerie.

De Steam Cure-technologie bewerkt voor het wassen de vlekken met stoom waardoor het vuil zachter wordt en gemakkelijker te verwijderen is. Je wasgoed kreukt minder waardoor strijken makkelijker wordt. Deze Beko wasmachine werkt op een koolborstelloze motor. De motor verbruikt weinig energie en is duurzaam. Het is een heel stille motor met maximaal 72 decibel. De wastrommel heeft een laadvermogen van 7 kg. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 7 KG
Geluidsniveau: 72 dB
Energieklasse: C
Toerental: 1400 rpm

Video

Beko WTV7740A1

Bekijk verschillende aanbieders

4. Beko WTV8740BSC1

Waarom we fan zijn:
Deze wasmachine is te bedienen met een app en makkelijk in gebruik en zuinig.

De volgende Beko wasmachine die we bespreken is uitgerust met een aantal zuinige voordelen. Om te beginnen werkt deze wasmachine op de Pro Smart Inverter-motor. Dankzij de koolborstelloze motor is de wasmachine efficiënt, duurzaam en stil. Wat deze Beko wasmachine op het vlak van energie nog extra aantrekkelijk maakt is de beladingssensor. Door middel van de automatische wasprogramma-selectie kan je gerust zijn dat de wasmachine zuinig draait en geen energie verspilt.

Net als bij de Beko wasmachine op nummer 5, zit ook hier de Steam Cure technologie in verwerkt. Met het Stain Expert programma worden 24 verschillende soorten vlekken zoals bijvoorbeeld koffie, make-up of bloed zonder voorbehandeling verwijderd. De motor produceert maximaal 74 decibel en is dus nog steeds uiterst stil. Het laadvermogen is met 8 kg net iets groter dan bij het vorige model.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 8 KG
Geluidsniveau: 74 dB
Energieklasse: C
Toerental: 1400 rpm

Video

Beko WTV8740BSC1 review

Bekijk verschillende aanbieders

3. Beko WTV7712BLS1

Waarom we fan zijn:
Deze wasmachine is duurzaam, stil en heeft een stoomfunctie.

De Beko WTV7712BLS1 wasmachine is geschikt voor een klein huishouden. Ook in dit model zit een duurzame koolborstelloze Pro Smart Inverter motor. De motor is erg stil. Je kan bijna elk wasprogramma verkorten als je je was een keer sneller nodig hebt.

De wasmachine heeft net als het vorige model een stoomfunctie die je helpt bij vlekken en waarmee je kleding kreukvrij uit de was komt. Een fijne extra feature aan deze wasmachine is het Xpress superkort 14 minuten-programma. Niet alle kleding heeft een intensieve wasbeurt nodig en soms is een snel wasje al voldoende. Met dit programma krijg je 2 kg wasgoed schoon in 14 minuten. 
Het laadvolume van deze Beko wasmachine bedraagt 7 kg en het geluidsniveau is 72 decibel. Deze wasmachine vinden wij daarom ideaal voor in appartementen of studio’s met een klein huishouden.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 7 KG
Geluidsniveau: 72 dB
Energieklasse: D
Toerental: 1400 rpm

Video

Beko WTV7712BLS1 wasmachine

Bekijk verschillende aanbieders

2. Beko WTV81484CSBN1

Waarom we fan zijn:
Goede wasmachine die energiezuinig is en extra grondig wast met AquaTech technologie.

Wij zijn erg enthousiast over de Beko WTV81484CSBN1, en daarom staat deze op de 2e plek. De wasmachine heeft een vulgewicht van 8 kilogram en is geschikt voor middel tot grote huishoudens. Behalve de gewoonlijke wasprogramma’s kun je ook kiezen voor specifieke programma’s zoals anti-allergie. Je kunt ook het snelwasprogramma gebruiken, de was is dan in 14 minuten klaar. 

Er wordt ook in deze wasmachine van Beko gebruik gemaakt van SteamCure-technologie. Hierbij wordt de was eerst behandeld met stoom zodat het vuil zachter wordt en makkelijker te verwijderen is. Daarnaast zorgt dit stoom er ook voor dat het wasgoed minder kreukt. De wasmachine sproeit het wasmiddel via AquaTech technologie op de was, waarmee je was grondiger gereinigd wordt. Wat wij met name heel fijn vinden aan deze wasmachine is dat hij ergenergievriendelijk is, met energielabel A.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 8 KG
Geluidsniveau: 72 dB
Energieklasse: A
Toerental: 1400 rpm

Video

Bekijk verschillende aanbieders

1. Beste koop van 2023: Beko WTE10744XDOS1

Waarom we fan zijn:
Deze wasmachine is zuinig en maakt gebruikt van AutoDos wasmiddel dosering.  

Deze Beko wasmachine is zuinig en voorzien van een automatisch watercontrolesysteem. Het systeem past de hoeveelheid water automatisch aan op de waslading. Dit zorgt voor een optimaal wasresultaat zonder waterverspilling. Ook heeft deze Beko wasmachine de een Pro Smart Inverter motor die efficiënt, duurzaam en stil is. 

In deze uitvoering zit een AutoDosing systeem dat voor ongeveer 23 beurten automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel verdeelt. Het enige dat je hoeft te doen is de bakjes in de wasmachine te vullen. De wasmachine bepaalt hierna zelf de juiste hoeveelheid wasmiddel, wasverzachter en water. Dit systeem bespaart u tijd, geld en energie.

Het grootste voordeel van deze Beko wasmachine en een van de redenen waarom hij op nummer 1 staat is de Cool Clean technologie. Deze technologie staat u toe om een was te draaien op 20 graden met de prestaties van een wasbeurt op 40 graden. Dit zorgt voor een energiebesparing van maar liefst 75 %. Het laadvermogen van deze Beko wasmachine bedraagt 10 kg en is dus geschikt voor grotere huishoudens. 

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 10 KG
Geluidsniveau: 75 dB
Energieklasse: B
Toerental: 1400 rpm

Video

Beko WTE10744XDOS1 review

Bekijk verschillende aanbieders

Lees ook onze artikelen over de beste wasmachines per merk

Bekijk hier ons artikel over de beste Beko wasdroger

Dit is was Coolblue en Bol de beste wasmachine van Beko vinden

Nog meer informatie over Beko wasmachines

Is Beko een goed merk wasmachine? 

Beko valt samen met Whirpool in de categorie van basisklasse wasmachines. Dat betekent dat er betere merken op de markt zijn zoals bijvoorbeeld Bosch en Miele die een langere levensduur hebben, maar het voordeel van Beko is dan wel weer dat de wasmachines een stuk betaalbaarder zijn. Daarnaast zijn Beko wasmachines degelijke machines die je was goed schoon zullen wassen. 

Hoe lang gaat een Beko wasmachine mee? 

Met een Beko wasmachine kan je ongeveer 9 jaar doen als je de wasmachine goed onderhoudt. Ook hangt de levensduur af van het aantal wasbeurten, als je veel meer dan gemiddeld wast dan zal dat de levensduur beïnvloeden. 

Waar komt het merk Beko vandaan? 

Beko is een merk van Turkse afkomst dat huishoudelijke apparatuur maakt. Het is in 1954 opgericht en maakt onder andere televisietoestellen, wasmachines en vaatwassers.

Hoe wij Beko wasmachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 11 verschillende Beko wasmachines onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Beko wasmachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op.

Geraadpleegde bronnen