Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Wijnkoelkasten in 2022

Wie van een lekker wijntje houdt, weet hoe ontzettend belangrijk het is om wijn op de goede manier te bewaren. Je kunt het natuurlijk gewoon in de koelkast of voorraadkast bewaren, maar dat is een belediging voor de smaak van de wijn. Deze komt het beste tot zijn recht wanneer hij op precies de juiste temperatuur bewaard wordt. Het is niet voor niets dat wijn soms jarenlang moet rijpen onder bepaalde omstandigheden. Het is dan ook helemaal geen gek idee om een wijnkoelkast in huis te halen.

Met een wijnkoelkast in huis weet je zeker dat je jouw wijn met de liefde behandeld die het verdient, en dat de smaak altijd goed zal blijven. Er zijn echter zoveel verschillende merken, dat je af en toe niet meer weet welk merk wijnkoelkast je nu precies in huis moet nemen. 

Gelukkig zijn wij er om jou te helpen! Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste wijnkoelkasten die op dit moment beschikbaar zijn. Hiervoor hebben wij gekeken naar de verschillende aspecten die belangrijk zijn wanneer je wijn goed wilt bewaren, maar natuurlijk ook naar energielabel en de aanschafprijs van het apparaat. De uitslag van dit onderzoek hebben wij in dit artikel samengesteld zodat jij een beetje op weg geholpen wordt bij de keuze van jouw volgende wijnkoelkast.

Lees ook:

  • Samsung koelkast
  • Bosch koelkast
  • Beko koelkast
  • Siemens koelkast

Wijnkoelkast - Top 5

Je bent op zoek naar een wijnkoelkast, maar loopt zoek in het aanbod van de verschillende merken. Wij hebben een handige top 5 samengesteld zodat je wegwijs raakt in dit doolhof. Welke wijnkoelkast heb jij binnenkort in huis?

5. MOA 46G

We beginnen bij een standaard wijnkoelkast van het merk MOA. De inhoud van de wijnkoelkast is 46 liter en is geschikt om in totaal 16 flessen wijn te bewaren. Het compartiment is in te stellen van 12 tot 18 graden, met deze wijnkoelkast is de wijn dus altijd op de juiste temperatuur. Het maakt de wijnkoelkast geschikt voor zowel rosé, witte en rode wijn. Witte wijn en rosé drink je namelijk het liefst bij een temperatuur rond de 12 graden. Bij deze temperatuur komen de aroma’s van de wijn het best tot haar recht. Rode wijn wordt daarentegen op kamertemperatuur gedronken, rond de 20 graden, maar komt het best tot haar recht rond de 17 graden. De wijn wordt gekoeld op thermo elektrische wijze.

Deze MOA wijnkoelkast heeft aan de binnenzijde 3 houten plankjes. Op elk plankje is plek voor 4 flessen wijn. De planken waar de wijnflessen op liggen zijn naar voren te schuiven, waardoor de flessen gemakkelijk in en uit de wijnkoelkast gehaald kunnen worden. De bodem van de koelkast heeft ook nog plaats voor 4 flessen wijn. Aan de binnenzijde zit Epistar LED verlichting waardoor de inhoud van de wijnkoelkast te allen tijde goed zichtbaar is. De verlichting draagt bij aan de stijlvolle uitstraling van het product in zijn geheel en is bovendien energiezuinig.

Met het stijlvolle en handige touchscreen aan de bovenzijde van het frame, is de wijnkoelkast eenvoudig te gebruiken. Hiermee is de temperatuur op precies het juiste aantal graden in te stellen. Met het lichtknopje is het LED lampje aan de binnenzijde van de koelkast aan en uit te zetten. Dit model heeft 1 temperatuurzone, je kan dus best 1 type wijn in de koelkast bewaren. Het is met een geluidsniveau van 38 decibel een stille wijnkoelkast.

4. BODEGA43 B4318

De volgende wijnkoelkast is van het merk Bodega 43. De Bodega 43 18 is een kleine wijnkoelkast met een elegant design. Door zijn slanke en hoge vormgeving neemt deze koelkast weinig ruimte in en past hij overal in huis. De Bodega 43 18 heeft een capaciteit tot 18 flessen die je kunt verdelen over 2 temperatuurzones van respectievelijk 8 en 10 flessen. Je kunt hem dus tegelijk gebruiken voor zowel rode wijn als witte wijn. Door zijn interne ruimte en minimale temperatuur van 8 graden kan je de B4318 zelfs voor champagneflessen gebruiken die je direct op de juiste temperatuur kunt serveren. 

De blauwe ledverlichting geeft een futuristische uitstraling aan je wijnen. Ledverlichting is heel energiezuinig en hoeft nooit vervangen te worden. De deur van deze kleine wijnkoelkast is van UV werend dubbel glas in de kleur bruin.

De B4318 wordt gekoeld met behulp van een Peltier koeling systeem, waardoor deze wijnkoelkast een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding heeft. Een peltierelement is een elektrische component die gebruikt kan worden om warmte te verplaatsen van een koude naar een warme plek. De koeling gebeurt zonder trillingen en verstoort de wijn dus niet. De Bodega 43 18 is uitstekend geschikt voor een omgevingstemperatuur van 20 tot 25 graden en heeft een normaal geluidsniveau van 40 decibel. In stille ruimtes is dat hoorbaar, maar meestal niet storend.

3. LuzVini LV24

De volgende wijnkoelkast heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding en is van het merk Luz Vini. In deze Luz Vini wijnkoelkast passen 24 wijnflessen, waarvan je 8 witte wijnen kunt bewaren tussen de 8 en 12 graden en 16 rode wijnen tussen de 12 en 18 graden. De flessen liggen op uitschuifbare, blank gelakte beukenhouten plateaus voor een optimaal overzicht en plezierig gebruiksgemak. Er zijn 5 houten plateaus met telkens plek voor 4 flessen wijn en de bodem van de koelkast heeft ook nog plek voor 4 flessen wijn. Door de witte ledverlichting is er altijd een prachtig zicht op de wijnflessen. Ledverlichting is uiterst zuinig en hoeft niet vervangen te worden.

Deze kleine wijnkoelkast wordt gekoeld door een Peltier koeling en is geschikt voor gebruik bij een omgevingstemperatuur van 20 graden tot 25 graden. Een Peltier koeling is in de aanschaf een stuk voordeliger dan een compressor koeling, maar hij maakt ook meer geluid. De Luz Vini 24 produceert 42 decibel. In stille ruimtes is dat duidelijk hoorbaar als een zoemend geluid.

2. Vinata WK-100B-VG

Wijnkoelkasten en wijn klimaatkasten worden vaak door elkaar gebruikt. Het verschil tussen beide kasten is dat een wijnkoelkast alleen de mogelijkheid heeft om te koelen, terwijl een wijn klimaatkast ook de mogelijkheid heeft om te verwarmen door middel van een verwarmingselement. Het belangrijkste is dat wijn stabiel en op de juiste temperatuur bewaard wordt en dit hangt samen met de grootte van de kast. Bij kleine wijnkoelkasten of klimaatkasten met minder dan 15 flessen, is directe koeling mogelijk, ook wel thermo-elektrische systemen genoemd. Hoe groter de kasten worden, hoe moeilijker het wordt om met deze techniek de temperatuur stabiel te houden. Om die reden wordt de compressor ventilator koelingstechniek toegepast bij grotere kasten, net zoals bij een normale koelkast in de keuken.

Nummer 2 in deze top 5 is een wijn klimaatkast en kost dus aanzienlijk meer dan de vorige 3 modellen. Deze zwarte wijn klimaatkast met vol glazen deur geeft plek aan wel 32 flessen wijn en bewaart jouw rode, witte en mousserende wijnen op de ideale drinktemperatuur. Plaats de kast stoer vrijstaand in de ruimte of als onderbouw model onder bijvoorbeeld een wijnbarretje.

In deze wijn klimaatkast heerst een gunstig klimaat met een constante temperatuur. Dit zorgt ervoor dat de smaak van de wijn langer behouden blijft. Verdeeld over twee temperatuurzones is dit model geschikt om bijvoorbeeld rode en witte wijn tegelijkertijd te bewaren. De temperatuur in beide zones is onafhankelijk van elkaar in te stellen. De speciale techniek, welke gebruik maakt van een compressor, zorgt ervoor dat de wijn de rust krijgt die de smaak zo ten goede komt. Geen trillingen, geen schommelingen en een zo constant mogelijke temperatuur. Dit model heeft een normaal geluidsniveau van 40 decibel. 

1. BODEGA43 B4340

De beste wijnkoelkast is wederom van het merk Bodega 43 en is in feite een wijn klimaatkast. Ze is dus in staat om ook te verwarmen in het geval dat de omringende kamertemperatuur te laag wordt, bijvoorbeeld in de winter. De Bodega 43 40 inbouw wijn klimaatkast heeft een touchscreen waar je de temperatuur kan instellen voor de afzonderlijke temperatuurzones. In het bovenste gedeelte is er plek voor 12 flessen en in het onderste gedeelte plek voor 28 flessen, zodat rode en witte wijnen altijd op de juiste serveertemperatuur zijn.

Deze wijn klimaatkast heeft een Full Glass deur van driedubbel glas voor extra isolatie en is voorzien van een UV-filter. De koelkast is geschikt voor kamers met temperaturen tussen 16 en 32 graden en de koelkast heeft een bereik tussen 5 en 20 graden. Je kan er dus ook champagne in bewaren. Ze is zeer geschikt om in te bouwen in een luxe design keuken. De sfeervolle blauwe ledverlichting brengt een extra dimensie in je woning en geeft geen UV straling af. 

De inbouw wijn klimaatkast is zeer eenvoudig te bedienen en heeft een zeer lage vibratie, wat ideaal is om je wijnen voor langere tijd op de juiste manier te bewaren. Ze kan echter ook vrijstaand worden gebruikt. Standaard wordt de B4340 geleverd met een rechtsdraaiende deur. De klimaatkast heeft een normaal geluidsniveau van 39 decibel en gebruikt slechts 60 Watt aan stroom.

 

Geraadpleegde bronnen