Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Dit zijn de 5 beste AEG Stofzuigers in 2023

Op zoek naar een AEG stofzuiger? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een AEG stofzuiger die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Dit zal je keuze vergemakkelijken.

Veel leesplezier!

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste AEG stofzuiger - Top 5 in 2023

5. AEG VX6-2-EB-C

De AEG Stofzuiger VX⁻2-EB-C is een compacte en lichte stofzuiger die te gebruiken is voor verschillende ondergronden. Je kant dit simpel instellen door met je voet op de knop te duwen die boven op de zuigmond zit. De zuigmond beschikt over 360 graden zwenkwielen. Dankzij de zwenkwielen kun je gemakkelijk om meubels of onder kasten zuigen. Door het flexibele mechanisme van de zuigmond en de AEG stofzuiger stang kun je ook probleemloos onder de meubels stofzuigen. Dat scheelt je een hoop verplaatsen tijdens het stofzuigen. Het geluid dat deze AEG stofzuiger maakt is ongeveer 75 decibel. Als je alleen wat lichter vuil, zoals stof of kruimels, wilt opzuigen kun je eventueel de zuigkracht lager zetten op de bovenkant van de stofzuiger. 

Het voordeel hiervan is dat de stofzuiger dan direct minder geluid maakt. Het opgezogen vuil komt in de verwisselbare stofzuiger zak terecht. De stofzuigerzak heeft een grootte van 3,5 liter en is gemakkelijk te verwisselen doordat het deksel tot 180 graden te openen is. Door de compacte vorm en logisch ontwerp is het mogelijk om de AEG stofzuiger op twee verschillende manieren op te bergen. De eerste optie is gewoon zoals je ook zuigt, een andere mogelijkheid is op de achterzijde van de stofzuiger. Bij de staande opberging kun je aan de onderkant de stofzuigerstang gemakkelijk vastklikken zodat deze niet omvalt. Voor het verplaatsen kun je de AEG stofzuiger optillen aan het handvat aan de voorkant. Dit is gebruiksvriendelijk bij bijvoorbeeld een trap of op aflopen.

4. AEG LX7-2-DB

De AEG LX7-2-DB stofzuiger is een stille stofzuiger die ideaal is voor een klein huishouden. De vergrendelbare telescopische buis kan gemakkelijk aan je lengte worden aangepast. De buis is vervolgens gemakkelijk los te maken wanneer je accessoires op de slang wilt vastmaken. Bijvoorbeeld bij het schoonmaken van meubels. Het Easy Empty systeem zorgt ervoor dat het opgezogen stof makkelijk opgeruimd kan worden. Je neemt gewoon de 1.4 liter stof opvangbak eruit en maakt deze handig en snel leeg in de container. Alle opgezogen lucht gaat via een extra allergie filter naar buiten. Dankzij dit filter komt er geen vuile lucht opnieuw de ruimte in en blijft het fris ruiken. Het filter kan gewoon met de normale was meegewassen worden. 

De AEG stofzuiger produceert een geluid van maximaal 73 decibel. Dit komt doordat de stofzuiger is uitgerust met het Silence Pro systeem. De motor met verbeterd geluidsisolatie zorgt er samen met de DustPro zuigmond dat je stiller kunt stofzuigen. Aan de linker bovenzijde van de AEG stofzuiger kan je gemakkelijk de zuigkracht bepalen. Door de lange snoer lengte van 6 meter heb je een groot bereik en kan je snel achter elkaar doorgaan. Bij deze AEG stofzuiger worden een aantal extra zuigmonden meegeleverd. Een taps lopende zuigmond deze is handig te gebruiken om langs o.a. plinten of tussen de leidingen te zuigen. De andere zuigmond is een rechthoekig model wat ideaal is om bijvoorbeeld stoelen of meubels af te zuigen. Beide passen simpel op de stofzuigerstang.

3. AEG CX7-2-S360 – Animal Edition

De AEG stofzuiger CX7-2-S360 is een lichtgewicht steelstofzuiger die ideaal is te gebruiken als je huisdieren hebt. De AEG stofzuiger wordt geleverd met een lithium TurboPower-batterij. Deze batterij gaat twee keer zo lang mee als een standaard batterij, is lichter en gebruiksvriendelijker. De batterij is in slechts vier uur opgeladen en heeft een maximale werktijd van 45 minuten. Bij gebruik van de turbostand gaat de batterij ongeveer 20 minuten mee. Dankzij de roterende borstel neem je tijdens het zuigen gemakkelijk de haren van je huisdier mee. Om de borstel schoon te maken druk met je voet op het pedaal boven op de zuigmond en een mes zal alle haren en vezels verwijderen. Zo hoef je niet meer met je eigen handen het vuil en haren los te maken wat een stuk hygiënischer is. 

De AEG stofzuiger wordt geleverd met een laadstation die je op de vloer kunt plaatsen of aan de muur kunt bevestigen. Hierdoor neemt de stofzuiger weinig ruimte in. Daarnaast kun je deze stofzuiger overal vrijstaand en rechtop neerzetten. Op de voorzijde van de zuigmond zitten drie sterke ledlampjes die ervoor zorgen dat je ook op donkere plekken duidelijk zicht hebt voor de stofzuiger. De afneembare kruimelzuiger is handig wanneer er geknoeid is op tafel of als je de meubels wilt afzuigen. De opvangbak van het vuil is simpel los te maken om te legen. Met de bijgeleverde accessoires kan je gemakkelijk in hoeken of achter meubels komen, zonder deze te hoeven verplaatsen.

AEG CX7-2-S360

AEG CX7-2-S360 – Animal Edition

2. AEG VX6-2-CR-A Animal Edition

De AEG VX6-2-CR-A stofzuiger is een zeer gebruiksvriendelijke stofzuiger, licht in gewicht en produceert een geluid van maar maximaal 76 decibel. Door de compacte vorm en logisch ontwerp is het mogelijk om de AEG stofzuiger op twee verschillende manieren op te bergen. De eerste optie is gewoon zoals je ook zuigt, een andere mogelijkheid is op de achterzijde van de stofzuiger. Bij de staande opberging kun je aan de onderkant de stofzuigerstang gemakkelijk vastklikken zodat deze niet omvalt. Voor het verplaatsen kun je de AEG stofzuiger optillen aan het handvat aan de voorkant. 

Dit is gebruiksvriendelijk bij bijvoorbeeld een trap of op aflopen. Bij deze AEG stofzuiger worden er enkele extra zuigmonden geleverd. De SpeedyClean-zuigmond is uitermate geschikt voor harde vloeren. Een extra brede zuigmond voor de meubels en een taps lopende zuigmond. Deze is handig te gebruiken om langs o.a. plinten of tussen de leidingen te zuigen. Stofzuig met meer gemak dankzij de manuele zuigkrachtregeling. Gebruik de draaiknop om de AEG stofzuiger harder of zachter te laten zuigen. Dit is erg handig als je wisselt van ondergrond, of als je alleen maar licht vuil hoeft te zuigen. 

Het opgezogen vuil komt in de verwisselbare stofzuiger zak terecht die een grootte van 3,5 liter heeft en is gemakkelijk te verwisselen. Alle opgezogen lucht gaat via een extra allergie filter naar buiten. Dankzij dit filter komt er geen vuile lucht opnieuw de ruimte in en blijft het fris ruiken. Het filter kan gewoon met de normale was meegewassen worden. De stroomkabel heeft een lengte van 6 meter, en is eenvoudig op te rollen door met je voet op het pedaal rechtsachter te drukken. De kabel word dan automatisch opgerold.

AEG VX6-2-CR-A Animal Edition

AEG VX6-2-CR-A Animal Edition

1. AEG RX9-2-6IBM

De beste AEG stofzuiger is wat ons betreft een robotstofzuiger. Met een korte laadtijd van slechts 70 minuten en een accu radius van tot wel twee uur kan deze AEG-robotstofzuiger goed zijn werk doen. Als de accu bijna leeg is gaat de robotstofzuiger automatisch terug naar het oplaadpunt. Na voldoende opgeladen te zijn gaat deze vervolgens weer gewoon verder. Door de hoge zuigkracht kan de stofzuiger op bijna alle ondergronden zeer goed zijn werk doen en wordt alle stof opgezogen. De AEG-robotstofzuiger is gemakkelijk vanuit de RX9 app te bedienen. Zo kan je waar je ook bent de stofzuiger bedienen. In de app kun je ook een schoonmaakschema instellen zodat de stofzuiger automatisch op de door jou ingestelde tijdstippen en dagen aan de slag gaat. Dankzij zijn driehoekige vorm kan de robotstofzuiger zeer gemakkelijk langs wanden en hoeken goed stofzuigen zonder stukken over te slaan. 

De AEG-robotstofzuiger scant de omgeving in 3D om zo alle meubels en obstakels in kaart te brengen. Zo kan er met meer precisie schoongemaakt worden. Doordat de borstels een klein stukje buiten de stofzuiger steken wordt er voor de wielen ook goed schoongemaakt waardoor er voorkomen wordt dat er vuil achter de wielen blijft zitten. Kabels en lage drempels tot 22mm zijn geen enkel probleem en komt de robotstofzuiger moeiteloos overheen. Het opgezogen stof komt terecht in de opvangbak van 700ml. De opvangbak is zo ontworpen dat het vuil er ook daadwerkelijk in blijft zitten en er bij het maken van bochten niet uitkomt. Als de opvangbak van de AEG stofzuiger vol zit word dit op de app aangegeven.

Wat is de beste AEG stofzuiger? 

Na uitgebreid onderzoeken en vergelijken zijn wij tot de conclusie gekomen dat de AEG RX9-2-6IBM robotstofzuiger de beste AEG stofzuiger is. Deze robot is ontzettend makkelijk in gebruik omdat je deze via een app aan kan zetten en het apparaat je huis daarna heel grondig schoon zuigt. Lees onze uitgebreide review over het apparaat op deze pagina als je er meer over wilt weten. 

Wat kost een AEG stofzuiger? 

De meeste stofzuigers die door ons beoordeeld zijn als beste AEG stofzuigers worden verkocht voor prijzen tussen de €130 en €190. Dat is dus redelijk betaalbaar. Er is slechts één model dat flink duurder geprijst is – rond de €600, maar dat is dan ook wel een hele geavanceerde robotstofzuiger. 

Welke AEG stofzuiger zijn zonder zak? 

Als je op zoek bent naar een AEG stofzuiger zonder zak dan hebben wij meerdere goede opties in onze top 5 beste AEG stofzuigers staan zoals: 
  • De AEG RX9-2-6IBM robotstofzuiger op nummer 1.
  • De AEG CX7-2-S360 – Animal Edition steelstofzuiger op nummer 2.
  • De AEG LX7-2-DB op nummer 4. 

Hoe wij AEG stofzuigers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 11 verschillende AEG stofzuigers onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste stofzuiger vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons.

Geraadpleegde bronnen