Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Mini Vaatwassers in 2022

Dag in dag uit ben je wel bezig met huishoudelijke taken. Of het nu gaat om stofzuigen, de was of eten koken, er is altijd wel wat te doen. Gelukkig zijn er tegenwoordig hulpmiddelen die deze taken voor ons doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vaatwasser. Helaas zien we dat veel mensen nog geen vaatwasser in huis hebben omdat zij hier geen ruimte voor hebben, terwijl er toch ook modellen op de markt zijn die zelfs in een camper zouden passen.

We hebben het natuurlijk over de minivaatwasser. Deze is specifiek gemaakt voor mensen die in een klein huis wonen of simpelweg geen ruimte meer hebben om een grote vaatwasser neer te zetten. Bij sommige minivaatwassers is het zelfs zo dat je geen wateraansluiting in de buurt hoeft te hebben. In dat geval wordt er gebruik gemaakt van een waterreservoir. Zo kun je altijd wel een vaatwasser in huis hebben die een gedeelte van jouw taken overneemt waardoor jij uiteindelijk weer meer tijd voor jezelf over hebt. Daarnaast kun je dit soort vaatwassers ook meenemen op vakantie naar de camping zodat je daar ook van schoon servies kunt genieten en niet constant wegwerp servies hoeft te gebruiken.

Het is bij een minivaatwasser belangrijk om te kijken welke energielabel hij heeft, hoeveel couverts er in passen en wat voor programma’s er allemaal beschikbaar zijn. Eigenlijk dus gewoon dezelfde punten waar je naar zou kijken als je een grote vaatwasser zou kopen. Het is natuurlijk hartstikke leuk en aardig als er 8 verschillende programma’s zijn, maar als er maar 2 couverts in passen dan hebben de meeste mensen hier niets aan. Kijk dus goed naar de specificaties wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe minivaatwasser. Wij hebben jou door middel van dit artikel al een beetje op weg geholpen.

Lees ook:

Mini vaatwasser - Top 5

Maar ja, welke minivaatwasser moet je nu kiezen? Er zijn zoveel verschillende modellen, maar ze kunnen niet allemaal hetzelfde. Het liefst wil je natuurlijk een minivaatwasser die hetzelfde kan doen als een grote vaatwasser. Met deze top 5 lijst zit je eigenlijk altijd goed.

5. Inventum VVW5520

Inventum staat bekend om zijn huishoudelijke apparaten, en het is dan ook geen verrassing dat zij ook een minivaatwasser in hun assortiment hebben die onze top 5 lijst bereikt heeft. Deze minivaatwasser heeft als nadeel dat hij energielabel F heeft. Dit maakt het niet de meest zuinige vaatwasser. Toch vinden wij dat deze minivaatwasser een plekje in onze lijst verdient door zijn vele mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld, ondanks het energielabel, mogelijk om de eco modus te gebruiken. Hierdoor verbruikt hij minder water. Gemiddeld verbruikt deze vaatwasser 6,5 Liter water per wasbeurt. Daarnaast is er ook een hygiëne stand voor erg vuile vaat. Er zijn nog 4 andere standaard programma’s waar je gebruik van kunt maken.

Omdat het om een minivaatwasser gaat kun je er niet heel veel vaat in kwijt, maar er passen toch zeker 6 couverts in. Hierdoor kun je met een klein gezin alsnog gewoon de vaat van de dag in één keer schoonmaken. Het is mogelijk om een verkort wasprogramma te gebruiken als je borden tekort komt wanneer er bijvoorbeeld onverwachts bezoek komt.

De minivaatwasser is in 2017 geproduceerd en maakt daarom gebruik van redelijk stille technologie. Het apparaat maakt gemiddeld ongeveer 49 dB geluid. Bij normaal gebruik verbruik je jaarlijks ongeveer 174 kWh. Het product is 55 cm breed, 44 cm hoog en 50 cm in lengte.

4. Bomann TSG 7402.1

Waar het vorige model vrij simpel was, is dit model al gelijk een stuk luxer. Deze minivaatwasser heeft een energielabel A en kan met en zonder wateraansluiting gebruikt worden. Het waterreservoir heeft een inhoud van 5 liter. Hierdoor kun je de vaatwasser ook in een andere ruimte zetten zodat je meer ruimte over hebt in de keuken. Ook kun je het apparaat meenemen naar de camping om daar de borden schoon te kunnen maken. Hij neemt niet veel ruimte op. De afmetingen zijn 43,5 x 42 x 43,5 cm.

Natuurlijk zijn er hier ook weer verschillende programma’s te kiezen waaronder Eco, 60 minuten spoelen, snel spoelen en glazen spoelen. Ook extra droog en antibacterieel zijn een optie. Met de vijf verschillende programma’s is er altijd wel een passend programma voor jouw servies. Hoewel je dus ontzettend veel opties hebt, is het laadvermogen wel ontzettend klein. Er passen slechts 2 couverts in deze minivaatwasser. Deze is dus vooral geschikt voor gezinnen met 1 of 2 personen. Je kunt wel gelijk in één oogopslag zien of de vaatwasser alles goed schoon gemaakt heeft dankzij de doorzichtige deur. Er wordt ook geen geluidssignaal afgespeeld om te signaleren dat de vaatwasser klaar is. Dit zul je zelf in de gaten moeten houden.

Bij gemiddeld gebruik verbruikt deze minivaatwasser ongeveer 40 kWh per 100 cycli. Het geluidsniveau ligt wel hoger dan gemiddeld met 58 dB. Natuurlijk zit er ook 2 jaar fabrieksgarantie op het apparaat zodat je altijd geholpen kan worden wanneer er iets mis is.

3. Exquisit GSP206A+

We gaan steeds meer omhoog met het energielabel, want deze minivaatwasser heeft energielabel A+. Hiermee is hij al redelijk zuinig, maar het kan nog beter. Deze vaatwasser heeft ook wat meer weg van een grote vaatwasser met al zijn functies en mogelijkheden. Zo is hij bijvoorbeeld uitgerust met de optie startuitstel zodat jij zelf kunt beslissen wanneer de vaatwasser moet gaan draaien, wordt er gebruik gemaakt van een indicatielampje en maakt hij gebruik van een wateronthardingssysteem. Ook is het apparaat goed beschermd door het gebruik van aquastop en een meervoudige lekbeveiliging.

De minivaatwasser heeft ruimte voor 6 couverts waardoor deze geschikt is voor een klein gezin. Als alles eenmaal in de vaatwasser zit kun je kiezen uit 6 verschillende programma’s zoals eco, intensief, snel en glas. Er wordt gebruik gemaakt van de doseerassistent waardoor je nooit teveel vaatwasmiddel gebruikt. Het display aan de voorkant van de minivaatwasser laat duidelijk zien hoe lang het nog duurt voordat je jouw servies er weer uit kunt halen.

Deze vaatwasser werkt een tikkeltje luider dan een grote vaatwasser met 49 dB, maar dit hoeft niet per se storend te zijn. Natuurlijk is het wel belangrijk om de juiste afmetingen te hebben om een mooie plek te vinden, dus bij deze zijn de afmetingen 55 breed en 43,8 hoog.

2. Siemens SK26E222EU – iQ300

Siemens zien we ook terug in onze top 5 lijst van vaatwassers, dus deze minivaatwasser zal dan ook wel van goede kwaliteit zijn, toch? Dat klopt! Deze minivaatwasser kan bijna alles wat een grote vaatwasser ook kan. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van het varioSpeed programma om het wasprogramma tot 50% te verkorten, is het mogelijk om het ExtraDry programma te gebruiken en wordt er gebruik gemaakt van de welbekende iQdrive motor voor betere prestaties.

Met deze minivaatwasser kun je tot 6 couverts per keer wassen. Hierbij kun je gebruik maken van een intensieve stand waardoor aangekoekte pannen en ovenschalen ook blinkend schoon de vaatwasser uit komen. Ook glazen kunnen zonder problemen gewassen worden op 40 graden Celsius met het speciale glas programma. Er wordt gebruik gemaakt van een beladingssensor waardoor de hoeveelheid water en energie afgestemd wordt op de hoeveelheid vaat die in de vaatwasser zit.

Natuurlijk zit deze minivaatwasser mechanisch ook goed in elkaar. Zoals we eerder al zeiden maakt deze vaatwasser gebruik van de iQdrive motor. Hierdoor maakt de motor minder geluid, zal hij minder snel slijten en heeft hij een langere levensduur. Daarnaast wordt er ook nog energie bespaard door het gebruik van deze motor. Helaas is dat bij dit model wel nodig, hij heeft namelijk een energielabel F. Toch vinden wij dit een van de beste minivaatwassers op de markt in 2022. Die energielabel weegt niet op tegen het feit dat we nu gewoon een minivaatwasser in huis hebben die alles kan doen wat een grote vaatwasser ook kan.

1. Klarstein Amazonia 8

De beste minivaatwasser komt van het merk Klarstein. Deze heeft energielabel A+ en een laadvermogen van 8 couverts. Hiermee is dit het model met het meeste laadvermogen in onze lijst. Je kunt kiezen uit 6 verschillende programma’s waaronder een glazen programma, een intensief programma voor sterk vervuilde vaat, een eco modus en meer.

Je kunt deze minivaatwasser gemakkelijk op het aanrecht of in een kastje kwijt. De breedte van het apparaat is 55 cm en de hoogte 59 cm. Hiermee is hij wel iets groter dan de bovenstaande modellen, maar hij presteert ook het beste. Het aansluiten van deze minivaatwasser is tevens ook zo gedaan. De slangen zijn vooraf al geïnstalleerd en er worden kabel- en slangenhouders meegeleverd. Ook maakt het apparaat gebruik van de welbekende aquastop zodat er geen lekkage kan plaatsvinden. Daarnaast ziet dit model er ook nog eens goed uit en past hij bij vrijwel ieder interieur.

Natuurlijk is er hier ook weer sprake van de fabrieksgarantie die 2 jaar lang geldig is. Het apparaat maakt ongeveer 49 dB geluid waardoor hij niet enorm storend is, maar door sommigen wel als luid ervaren kan worden. Het is natuurlijk ook mogelijk om de minivaatwasser aan te zetten tijdens de dal-uren zodat jij en jouw portemonnee er minder last van hebben.

Geraadpleegde bronnen