Auteur: Bart

Auteur: Bart

Bart heeft groene vingers en weet alles van tuingereedschap.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Bosch Heggenscharen in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Bosch heggenschaar? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Bosch heggenschaar die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Bosch heggenschaar top 5 voor het jaar 2023.

Onze keuze

Bosch AdvancedHedgecut 70

Bosch AdvancedHedgecut 70


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Bosch heggenschaar 2023 - Top 5

5. Bosch AHS 50-20

We beginnen gelijk sterk met een Bosch AHS 50-20 met een 18 Volt Li-Ion accu. Hierdoor heb je niet te maken met beperking van bewegingsruimte door snoeren. De accu kan ook gebruikt worden voor ander doe-het-zelf- en tuingereedschappen die op een 18 Volt accu werken. Hij heeft een accucapaciteit van 2,5 Ah en is binnen 60 minuten weer volledig opgeladen. Je kunt ongeveer 200 vierkante meter snoeien met één acculading. Allemaal heel leuk en aardig, maar jij wilt natuurlijk gewoon weten wat de Bosch heggenschaar allemaal kan. Je werkt met 2600 min-1 knipbewegingen en een gewicht van 2,5 kilogram. Er wordt gebruik gemaakt van Quick-Cut-technologie waardoor twijgen en takken direct de eerste keer worden gesneden. Snel en doeltreffend werken, dat is waar Bosch op uit is. 

Dankzij het Anti-Blocking-systeem kun je met deze Bosch heggenschaar snoeien op plekken waar andere heggenscharen de moed al lang hadden opgegeven. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een zaagfunctie. Met speciale tanden op het voorste gedeelte van het mes kun je probleemloos takken tot een diameter van 25 mm snoeien. De messen zijn zowel lasergesneden als diamantgeslepen zodat jij met precisie te werk kunt gaan. Natuurlijk worden de messen ook goed bescherm zodat je langs muren en over de grond kunt snoeien zonder de Bosch heggenschaar te beschadigen. Dit allemaal in combinatie met een optimaal balans en laag gewicht zorgt ervoor dat je moeiteloos en comfortabel te werk kunt gaan.

Bosch AHS 50-20 heggenschaar

Bekijk verschillende aanbieders

4. Bosch Universal HedgeCut 50

De Universal HedgeCut 50 is een elektrische heggenschaar van Bosch op netstroom. Het vermogen van het apparaat is 480 Watt met een maximaal geluidsniveau van 91 dB. Tijdens het snoeiwerk raden wij dan ook aan om gehoorbescherming te dragen.

Dit model wordt vooral gebruikt om heggen te snoeien gezien je een maximale takdikte van 26 mm kunt snoeien. Je kunt in verschillende hoeken snoeien door de hendel te verstellen. Ook het snoeien langs muren en de grond is geen probleem, er wordt namelijk een mes protector gebruikt. Hoewel het geluidsniveau op 91 dB zit, klinkt het geluid wel minder scherp dan bij andere heggenscharen in zijn segment.

En omdat Bosch maar al te goed weet dat zo’n werkdag best zwaar kan zijn terwijl je de hele tijd met zo’n apparaat in je handen staat, hebben ze de Universal HedgeCut 50 ergonomisch ontworpen zodat het gebruik wat fijner is en je geen fysieke klachten krijgt.

Bosch Universal HedgeCut 50

Bekijk verschillende aanbieders

3. Bosch EasyHedgeCut 18-45

In tegenstelling tot het model hierboven, werkt de EasyHedgecut 18-45 op accu. Met een 18 Volt accu van 2 Ah weegt dit apparaat 2,3 kilogram. Hierdoor is de heggenschaar nog steeds niet heel erg zwaar en kun je er gewoon de hele dag mee werken.

Je werkt met een lemmetlengte van 45 centimeter. Dit maakt de heggenschaar geschikt voor de meeste heggen. Takken met een takdikte van maximaal 15 mm zijn geen probleem. Ook het snoeien van klimop, wat dichtbij de grond en de muur groeit, is geen probleem. De mes protector zorgt ervoor dat er veilig gesnoeid kan worden. Het gebruik van een accu garandeert dat je alle bewegingsvrijheid krijgt die je nodig hebt.

Helaas wordt deze accu niet meegeleverd tijdens het bestellen, maar als je al een Bosch apparaat in huis hebt dan heb je misschien mazzel. Alle accu’s van het Bosch Power For All 18 Volt platform kunnen met dit apparaat gebruikt worden.

Bosch EasyHedgeCut 18-45

Bekijk verschillende aanbieders

2. Bosch AHS 55-20 LI

Zo’n Bosch heggenschaar op accu werkt eigenlijk best fijn. Het is dan ook niet voor niets dat we de Bosch AHS 55-20 LI op plek twee hebben staan in onze lijst. Hij werkt met een 18 Volt accu die ook op ander gereedschap geplaatst kan worden die hetzelfde accu platform gebruiken. De accu heeft een capaciteit van 2,5 Ah en je krijgt een snellader meegeleverd zodat je gelijk aan de slag kunt. Een accu van 2,5 Ah gaat redelijk lang mee waardoor je hem niet gauw hoeft op te laden, vooral niet als je te maken hebt met kleinere heggen. De Bosch heggenschaar is geschikt voor het snoeien van kleine tot middelgrote heggen. Het antiblokkeringssysteem zorgt ervoor dat je altijd kunt doorwerken, ook wanneer het wat moeilijker wordt om door de takken heen te snoeien. 

Dankzij het gewicht van 2,6 kilogram kun je comfortabel werken zonder lichamelijke klachten te krijgen. De achterste handgreep maakt gebruik van een softgrip waardoor er nog meer comfort wordt toegevoegd en je ook enigszins ergonomisch te werk kunt gaan. De voorste handgreep kan in meerdere posities gezet worden. Helaas is het handvat niet draaibaar waardoor hoeken iets lastiger zijn om te snoeien. Bij aanschaf van deze Bosch heggenschaar krijg je natuurlijk de heggenschaar, een accupack, compacte snellader en een Nederlandstalige handleiding. Uiteraard is er ook een fabrieksgarantie aanwezig van 2 jaar.

Bosch Universal HedgeCut 50

Bekijk verschillende aanbieders

1. Bosch AdvancedHedgecut 70

De beste heggenschaar van Bosch in 2023 is wat ons betreft de Bosch AdvancedHedgecut 70. Dit apparaat heeft een krachtig vermogen van 500 Watt door het gebruik van netstroom. Hierdoor is je vrijheid wat beperkter, maar heb je wel meer kracht.

Je hebt altijd goed zicht op de snoeimessen dankzij een transparante handbescherming. Zo kun je geen foutjes maken omdat je het niet goed kon zien. Het meslengte van de AdvancedHedgecut 70 is 70 centimeter waardoor je redelijk diep en efficiënt kunt snoeien en is dan ook geschikt voor vrijwel alle soorten heggen. In vergelijking met oudere apparaten maakt dit model ook veel minder lawaai.

Bij aanschaf van dit model krijg je niet alleen de heggenschaar, maar ook een mesafdekking. Om je tegemoet te komen in de beperking van de bewegingsvrijheid wordt er ook een verlengsnoer van 10 meter en stekker meegeleverd.

Bosch AdvancedHedgecut 70

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is de beste elektrische Bosch heggenschaar?

Gebaseerd op ons uitgebreide onderzoek en onze ervaring is de beste Bosch heggenschaar van 2023 de Bosch Advanced Hedgecut 70. Een zeer krachtige 500 W heggenschaar met transparante handbescherming. 

Hoeveel watt heeft een goede Bosch heggenschaar?

Hoeveel watt een Bosch heggenschaar nodig heeft is uiteindelijk afhankelijk van het type snoeiwerk waarvoor je de Bosch heggenschaar gaat gebruiken. Voor kleinere tuinen is een heggenschaar van 400 watt voldoende, terwijl je voor dikkere takken en grover snoeiwerk al snel een vermogen van 800 – 1000 watt nodig hebt. 

Waar op letten bij aankoop elektrische Bosch heggenschaar?

Er zijn twee typen elektrische Bosch heggenscharen: op netstroom en op accu. Een elektrische Bosch heggenschaar is heel gangbaar en zal je vaak tegenkomen. Dit type Bosch heggenschaar is handig in gebruik en met name geschikt voor kleine en middelgrote heggen. Ze zijn voordelig en daardoor een interessante optie. Een voordeel is dat ze onderhoudsvriendelijk zijn en gemakkelijk hanteerbaar. Een nadeel is dat je altijd een stroomvoorziening in de buurt moet hebben en dus rekening moet houden met het stroomsnoer.

Het grootste voordeel van een accu heggenscharen van Bosch is de grote bewegingsvrijheid. Bosch accu heggenscharen maken bovendien minder geluid en hebben zeer weinig onderhoud nodig. Ook zijn ze milieuvriendelijk. Het nadeel van een accu bladblazer is dat de accu leeg raakt. Ook is een accu vaak wat zwaarder, waardoor ook het toestel zwaarder wordt. Een ander nadeel is dat toestellen op accu vaak hoger geprijsd zijn.

Wat kost een goede Bosch heggenschaar?

De prijs van een Bosch heggenschaar kan tussen de 60 en 500 euro liggen.

Hoe wij Bosch heggenscharen testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 8 verschillende Bosch heggenscharen onderzocht, uren lang getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Bosch heggenschaar vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog