Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Bosch heggenschaar – Top 5 in 2022

Als je een mooie tuin wilt hebben dan moet deze goed onderhouden worden. Een Bosch grasmaaier is hierbij belangrijk, maar een Bosch heggenschaar natuurlijk ook. Met een Bosch heggenschaar kun je jouw tuin binnen de kortste keren omtoveren tot een natuurwonder. Wanneer je niet goed uitgerust bent om heggen te snoeien, dan kan het een lange klus worden waar je op een gegeven moment moe van wordt tot op zo’n punt dat je er gewoon klaar mee wilt zijn. Met een Bosch heggenschaar heb je dat probleem niet en heb jij straks de best onderhouden heggen van de straat.

Hoe weet je welke Bosch heggenschaar geschikt is voor jouw situatie? Er zijn vier verschillende soorten heggen, en iedere heg heeft weer een bepaald model Bosch heggenschaar die hier het beste op werkt. Er moet dus gekeken worden naar de vorm van jouw heg. Is het een hoge of lage heg? Heeft de heg dikke takken? En is de heg diep? Hier moet allemaal rekening mee gehouden worden. Daarnaast komt er ook een beetje gebruikersgemak bij kijken. Wil je liever handmatig werken of elektrisch? En wil je dan een Bosch heggenschaar op accu of benzine? Ook het gewicht is niet onbelangrijk. Vergeet ook het onderhoud van de heggenschaar niet. Houd hierbij rekening dat een Bosch heggenschaar op benzine meer onderhoud vergt dan een model op accu.

Bosch heggenschaar - Top 5

Het spreekt voor zich dat een Bosch heggenschaar meerdere modellen heeft aangezien er meerdere soorten heggen zijn. Soms kan het lastig zijn om te beslissen welke je nu precies nodig hebt. Ga je voor de Bosch heggenschaar op accu? Of toch op benzine? En heb je extra functionaliteiten nodig, of is een kaal model ook goed genoeg? Dat zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen voordat je een Bosch heggenschaar gaat kopen. Wij helpen jou graag bij het maken van deze keuze middels onze Bosch heggenschaar top 5 lijst.

5. Bosch AHS 50-20

We beginnen gelijk sterk met een Bosch AHS 50-20 met een 18 Volt Li-Ion accu. Hierdoor heb je niet te maken met beperking van bewegingsruimte door snoeren. De accu kan ook gebruikt worden voor ander doe-het-zelf- en tuingereedschappen die op een 18 Volt accu werken. Hij heeft een accucapaciteit van 2,5 Ah en is binnen 60 minuten weer volledig opgeladen. Je kunt ongeveer 200 vierkante meter snoeien met één acculading. Allemaal heel leuk en aardig, maar jij wilt natuurlijk gewoon weten wat de Bosch heggenschaar allemaal kan. Je werkt met 2600 min-1 knipbewegingen en een gewicht van 2,5 kilogram. Er wordt gebruik gemaakt van Quick-Cut-technologie waardoor twijgen en takken direct de eerste keer worden gesneden. Snel en doeltreffend werken, dat is waar Bosch op uit is. 

Dankzij het Anti-Blocking-systeem kun je met deze Bosch heggenschaar snoeien op plekken waar andere heggenscharen de moed al lang hadden opgegeven. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een zaagfunctie. Met speciale tanden op het voorste gedeelte van het mes kun je probleemloos takken tot een diameter van 25 mm snoeien. De messen zijn zowel lasergesneden als diamantgeslepen zodat jij met precisie te werk kunt gaan. Natuurlijk worden de messen ook goed bescherm zodat je langs muren en over de grond kunt snoeien zonder de Bosch heggenschaar te beschadigen. Dit allemaal in combinatie met een optimaal balans en laag gewicht zorgt ervoor dat je moeiteloos en comfortabel te werk kunt gaan.

4. Bosch AHS 50-16

Van een heggenschaar op accu gaan we gelijk even door naar een heggenschaar op netstroom. Door de elektrische aandrijving kun je continu werken, er is alleen een klein nadeel. Je zit altijd verbonden aan een snoer, en de snoer is te kort om vrij te bewegen. Je zult dus een verlengsnoer of haspel moeten gebruiken. Hiermee werk je met een vermogen van 450 Watt. Deze Bosch heggenschaar is ideaal te gebruiken voor het snoeien van middelgrote tot dikke heggen. Wanneer het om takken gaat kun je tot maximaal 16 mm dikte snoeien. De Bosch heggenschaar is voorzien van een innovatief tandpatroon van de tegenmessen waardoor takken niet kunnen wegschuiven bij het snoeien. Je werkt met een vrij lange lemmetlengte, namelijk 50 cm. Het kost niet al te veel moeite om met deze Bosch heggenschaar te werken, hij is vrij licht van gewicht. Dankzij het lichte gewicht van 2,6 kilogram kun je redelijk lang doorwerken zonder veel inspanning. 

Daarnaast is dit ook wel fijn voor jouw armen, schouders en bovenrug. Om deze comfort nog iets uit te breiden wordt er gebruik gemaakt van een ergonomisch greepdesign met ergonomische comfortgreep en 3-voudige rondomschakelaar. Hierdoor wordt jouw comfort en lichamelijke gezondheid ook op de eerste plaats gezet door Bosch. Deze Bosch heggenschaar wordt geleverd met opbergkoker waardoor hij veilig en makkelijk getransporteerd kan worden, ook wanneer deze achterin een werkbus ligt.

3. Bosch AHS 70-34

We hebben al flink wat luxe functionaliteiten gezien, en dat belooft dus nog een hoop voor de laatste drie modellen van de Bosch heggenschaar. De Bosch AHS 70-34 is weer een elektrisch model met een vermogen van 500 Watt. De kabel is 10 cm lang, maar een haspel of verlengsnoer kan nooit kwaad. Hij zit iets aan de zware kant met zijn 4 kilogram, maar is nog niet onhanteerbaar. Deze Bosch heggenschaar is zeer efficiënt met een lemmetlenge van 70 centimeter. Hierdoor kun je in één keer grote stukken van de heg snoeien. De maximale takdikte ligt op 34 mm waardoor hij iets dikkere takken kan snoeien dan de meeste modellen in zijn klasse. Dankzij de zaagtanden aan het uiteinde van het mes zaag je met gemak door die dikke takken heen. 

Er is ook een mes protector aanwezig waardoor je niet bang hoeft te zijn om langs de grond en de muren te snoeien. De messen zullen niet beschadigd worden. Ben je een vroege vogel? Dan zullen de buren niet al te gauw klagen wanneer je deze Bosch heggenschaar gebruikt, hij maakt namelijk gebruik van de Pro Silence technologie die het geluid van de heggenschaar minder scherp maakt. Hij produceert een geluid van 93 dB. Je kunt in verschillende hoeken snoeien dankzij de verstelbare hendel. Het spreekt voor zich dat je natuurlijk een fabrieksgarantie van 2 jaar krijgt bij dit product.

2. Bosch AHS 55-20 LI

Zo’n Bosch heggenschaar op accu werkt eigenlijk best fijn. Het is dan ook niet voor niets dat we de Bosch AHS 55-20 LI op plek twee hebben staan in onze lijst. Hij werkt met een 18 Volt accu die ook op ander gereedschap geplaatst kan worden die hetzelfde accu platform gebruiken. De accu heeft een capaciteit van 2,5 Ah en je krijgt een snellader meegeleverd zodat je gelijk aan de slag kunt. Een accu van 2,5 Ah gaat redelijk lang mee waardoor je hem niet gauw hoeft op te laden, vooral niet als je te maken hebt met kleinere heggen. De Bosch heggenschaar is geschikt voor het snoeien van kleine tot middelgrote heggen. Het antiblokkeringssysteem zorgt ervoor dat je altijd kunt doorwerken, ook wanneer het wat moeilijker wordt om door de takken heen te snoeien. 

Dankzij het gewicht van 2,6 kilogram kun je comfortabel werken zonder lichamelijke klachten te krijgen. De achterste handgreep maakt gebruik van een softgrip waardoor er nog meer comfort wordt toegevoegd en je ook enigszins ergonomisch te werk kunt gaan. De voorste handgreep kan in meerdere posities gezet worden. Helaas is het handvat niet draaibaar waardoor hoeken iets lastiger zijn om te snoeien. Bij aanschaf van deze Bosch heggenschaar krijg je natuurlijk de heggenschaar, een accupack, compacte snellader en een Nederlandstalige handleiding. Uiteraard is er ook een fabrieksgarantie aanwezig van 2 jaar.

1. Bosch AdvancedHedgeCut 36

Uiteindelijk moeten we toch beslissen welke Bosch heggenschaar de beste is. Wij konden niet anders dan de Bosch AdvancedHedgeCut 36 uitroepen als beste Bosch heggenschaar. Uiteraard is het weer een model wat op accu werkt, maar niet zomaar een accu. Een accu van maar liefst 36 volt en 2 Ah. Binnen 45 minuten is de accu weer volledig opgeladen zodat jij na de pauze weer door kunt met jouw werk. Je kunt maar liefst 300 vierkante meter snoeien per acculading, dus zelfs de grote tuinen kunnen met gemakt gedaan worden. Je kunt er vanuit gaan dat je ongeveer 3 uur kunt werken met één acculading mits de Bosch heggenschaar op de juiste manier gebruikt wordt. Dankzij de laserstraalgesneden precisiemessen met diamantslijping kun jij moeiteloos te werk gaan. 

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een antiblokkeersysteem voor constante werkprogressie. Ook geniet je van de voordelen van de Syneon-chip voor intelligent geregelde energie. Grote heggen zijn voor jou geen probleem met deze Bosch heggenschaar dankzij het lange mes van 54 cm en de mesafstand van 20 mm. Er is ook een zaagfunctie aanwezig aan het zwaarduiteinde zodat je takken tot 25 mm dik kunt snoeien. Natuurlijk is er ook gedacht aan het gemak van de gebruiker. De schakelaar is ergonomisch gepositioneerd zodat je in elke positie aangenaam kunt snoeien. Hij weegt wel 3,6 kilogram, maar in de meeste gevallen zal dit niet al te zwaar zijn.

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email