Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Dit zijn de 5 beste Bosch Vaatwassers in 2023

Op zoek naar de beste Bosch vaatwasser? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Bosch vaatwasser die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Dit zal je keuze vergemakkelijken.

Veel leesplezier!

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Bosch vaatwasser - Top 5 in 2023

5. Bosch SMV4HAX40N

Bosch ken je waarschijnlijk al van de hoge kwaliteit wasmachines. Ook in vaatwassers is Bosch sterk. De Bosch SMV4HAX40N is een volledig geïntegreerde vaatwasser met een laadvermogen van 13 couverts. Je kunt door de vele mogelijkheden ook vele kanten op met dit apparaat, wij leggen het aan je uit.

Allereerst beschikt deze vaatwasser over een flexibele indeling. De bovenste lade is verstelbaar en zowel de onderste als bovenste lade hebben allebei neerklapbare steunen. Je kunt kiezen uit 8 verschillende programma’s met ieder hun eigen functie en 4 verschillende temperaturen. De maximale temperatuur is 70 graden Celsius. Met de beladingssensor wordt het water- en energieverbruik aangepast aan de hoeveelheid vaat, maar je kunt ook handmatig kiezen voor halve belading.

Aan het einde van het programma is er een optisch en akoestisch signaal om te laten weten dat de vaat weer opgeruimd kan worden. Bediening is handmatig mogelijk maar kan ook middels een bijbehorende app.

4. Bosch SMV4HBX00N

De Bosch SMV4HBX00N biedt ruimte aan 13 couverts. Deze vaatwasser is volledig integreerbaar, maar er wordt een frontpaneel meegeleverd. De bediening van dit apparaat is uit het zicht verborgen.

Bosch is altijd al van de praktische oplossingen geweest, en dat is met deze vaatwasser niet anders. Dankzij een nauwe samenwerking met Amazon Alexa kun je de vaatwasser met je stem bedienen. Als je geen zin hebt om tegen een machine te praten kun je ook de Home Connect app gebruiken om het apparaat via jouw mobiele telefoon te bedienen. Met deze app kies je altijd het juiste wasprogramma door de mate van vervuiling, soort serviesgoed en meer in te vullen. Een simpele rode stip op de vloer laat zien of jouw wasprogramma al klaar is.

Je kunt energie, water en tijd besparen door een kort programma te gebruiken, evenals een halve belading. Per 100 cycli ben je ongeveer 47 euro kwijt aan energiekosten.

3. Bosch SMS8YCI01E

We starten de top 3 beste Bosch vaatwassers van 2023 met de SMS8YCI01E.
Dit model heeft ruimte voor 14 couverts en is daarmee geschikt voor grote gezinnen. Er is een flexibele indeling mogelijk zodat alles goed in de vaatwasser past.

Het gaat hier om een vrijstaande onderbouw. Je kunt kiezen uit 8 verschillende programma’s en 6 temperatuurinstellingen zoals extra droog, IntensiveZone, hygiëne en meer. Gemiddeld duurt zo’n programma 235 minuten, maar je kunt ook kiezen voor halve belading. In principe regelt de beladingssensor zelf hoeveel water, tijd en energie er nodig is. Er klinkt een waarschuwingssignaal wanneer het programma klaar is. Startvertraging is mogelijk tot 24 uur in de toekomst.

Er zijn verschillende voorzieningen zodat het apparaat goed blijft werken en beschermd is zoals de 3-voudige waterbeveiliging, maar ook jouw vaat wordt beschermd door bijvoorbeeld glansbeschermingstechniek.

2. Bosch SMD6TCX00E

De Bosch SMD6TCX00E heeft een mooie tweede plek gekregen in de lijst van beste Bosch vaatwassers van 2023. Het gaat hier om een volledig geïntegreerde vaatwasser die dus niet geschikt is voor onderbouw.

Het apparaat heeft ruimte voor 14 couverts exclusief potten en pannen. Je kunt kiezen uit 6 verschillende programma’s waaronder extra droog, voorspoelen en meer. Wanneer je een dagje minder vaat hebt kun je halve belading kiezen om minder water en energie te gebruiken en de tijd flink te verminderen. Dankzij EfficientDry en een warmtewisselaar komt de vaat altijd droog uit de vaatwasser. De resttijd kun je op de bovenzijde van de deur zien, maar je kunt ook het rode infolight in de gaten houden.

De bovenste korf is in hoogte verstelbaar en voorzien van neerklapbare houders, de onderste korf is voorzien van neerklapbare bordenhouders en kopjeshouders. Met de korfstopper voorkom je dat de onderste korf afwijkt.

1. Bosch SBV8ZCX07N

De beste Bosch vaatwasser van 2023 is de Bosch SBV8ZCX07N. Dit model heeft ruimte voor 14 couverts exclusief potten en pannen. Je kunt het bovenrek verstellen om grote potten en pannen te laten passen.

Met een geluidsniveau van 41 dB is dit een zeer stil apparaat, dit heeft het te danken aan de Supersilenceplus. Je kunt kiezen uit 8 verschillende programma’s en 6 verschillende temperatuurinstellingen van maximaal 70 graden Celsius. Gemiddeld duurt zo’n programma 235 minuten, en aan het einde van het programma klinkt er een akoestisch eindsignaal. Je kunt de Home Connect app gebruiken om de vaatwasser te bedienen, ook terwijl je niet thuis bent.

Vaat wordt extra goed schoongemaakt door de extra clean zone, een zone waar zwaar bevuilde items in de bovenkorf alsnog schoon worden. Je kunt jouw favoriete programma opslaan als favoriet om met één druk op de knop het programma te starten.

Is Bosch een goede vaatwasser? 

Volgens de Consumentenbond zijn Bosch, Miele en Siemens vaatwasser de beste vaatwassers. Wij zijn het hier mee eens en volgens onze test zijn Bosch, Miele, Siemens en AEG de beste vaatwassers op de markt. Bosch is dus zeker een van de betere merken. En wij hebben de Bosch SBV8ZCX07N als beste vaatwasser beoordeeld. 

Wat is de levensduur van een Bosch vaatwasser? 

Je kan lang met een Bosch vaatwasser doen. Met een Bosch vaatwasser kan je ongeveer 3500 afwasbeurten draaien. Dit komt neer op een levensduur van ongeveer 10 jaar. 

Wat is beter een Bosch of Siemens vaatwasser?

Bosch en Siemens zijn hele vergelijkbare merken omdat ze allebei vaatwassers van hoge kwaliteit produceren. Ook doe je met beide vaatwassers ongeveer 10 jaar (3500 wasbeurten). In levensduur gaan ze dus ook gelijk op. In onze vaatwasser test is Siemens wel net iets hoger geïndigd dan Bosch. De Siemens SN65EX56CN – iQ500 staat namelijk op 2 en de Siemens SN63EX14AN op 4. Terwijl de Bosch SBH4HCX48E op 5 staat. 

Wat kost een Bosch vaatwasser?

Een Bosch vaatwasser kost tussen de €399 en de €999 euro. Gemiddeld ligt de prijs van een Bosch vaatwasser rond de €600.

Hoe wij Bosch vaatwassers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 11 verschillende Bosch vaatwassers onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste vaatwasser vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons.

Geraadpleegde bronnen