Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Dit zijn de 5 beste Miele Vaatwassers in 2022

Op zoek naar een Miele vaatwasser? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Miele vaatwasser die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Dit zal je keuze vergemakkelijken. Veel leesplezier!

Lees ook:

Onze Best Beoordeelde Miele Vaatwasser

Miele G 7255 SCVi XXL review

Miele G 7255 SCVi XXL


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Miele vaatwasser - Top 5

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste Miele vaatwasser in 2022. Er zijn natuurlijk een hoop modellen, maar wij weten zeker dat je met deze vaatwassers top kwaliteit in huis hebt. Hierbij hebben wij gekeken naar de verschillende programma’s, de beveiliging, de garantie en de extra functies die bij de vaatwasser zitten.

5. Miele G 5022 SCU

We beginnen onze lijst met een onderbouw vaatwasser. Deze Miele vaatwasser bied ruimte voor 14 couverts waardoor deze prima geschikt is voor grotere gezinnen. Je kunt gebruik maken van 5 verschillende wasprogramma’s waaronder Eco, automatisch, speciaal, intensief en kort wasprogramma. Het is mogelijk om deze programma’s uit te stellen zodat je bijvoorbeeld tijdens de daluren kunt wassen en geld kunt besparen. Het jammere van deze vaatwasser is dat hij energielabel E heeft waardoor hij niet erg zuinig is.

Het is mogelijk om het bovenrek te verstellen zodat je meer ruimte hebt om alles in de Miele vaatwasser te passen. Als er bijvoorbeeld veel pannen zijn gebruikt, en de pannen aangekoekt zijn, dan kun je deze gemakkelijk in de vaatwasser passen en het intensieve programma gebruiken om alles weer blinkend schoon te krijgen.

Deze Miele vaatwasser maakt verrassend weinig herrie met zijn 45 dB waardoor je er niet gauw last van zult hebben. De programmaduur is standaard 238 minuten, maar deze kun je ook verkorten naar 58 minuten wanneer je haast hebt en er gauw schone vaat op tafel moet staan. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van Aquastop waardoor je geen wateroverlast kunt krijgen. Daarnaast is er ook een overloopbeveiliging en een bodemsensor aanwezig. Je krijgt 2 jaar fabrieksgarantie op dit product en hij kan thuis gerepareerd worden.

4. Miele G 5022 SC

De Miele G 5022 SC is een vrijstaande vaatwasser met ruimte voor 14 couverts. Dit maakt deze vaatwasser geschikt voor een groot gezin. Hierbij zijn de potten en pannen nog niet meegerekend.

Je kunt gebruik maken van een flexibele indeling. De bovenste lade is verstelbaar en er zijn neerklapbare steunen aanwezig. In totaal zijn er 5 verschillende programma’s waar je gebruik van kunt maken: automatisch, behoedzaam, eco, intensief en kort. Je kunt ook aangeven dat je een halve belading hebt zodat er minder water en energie gebruikt wordt, en de tijd dus ook korter is. Wanneer het programma klaar is klinkt er een akoestisch eindsignaal.

Het drogen gebeurt op basis van de condens droogtechniek en heeft uitstekende resultaten. Ook plastic bakjes kunnen zonder problemen gewassen en gedroogd worden. Het apparaat wordt automatisch uitgeschakeld na verloop van tijd.

3. Miele G 5073 SCVi

Met de Miele G 5073 SCVi kan jouw vaat binnen 58 minuten weer blinkend schoon zijn. Je kunt hier zonder problemen wijnglazen en ander delicaat materiaal mee wassen. Kwa waterverbruik is dit apparaat vrij duurzaam, er wordt namelijk slechts 6 liter water verbruikt met het automatische programma.

Het is soms nog wel eens een hele ingewikkelde puzzel om al die potten en pannen in de vaatwasser te passen. Gelukkig maakt dit model gebruik van FlexLine, hierdoor kun je de rekken flexibel verplaatsen om zo het meeste van de ruimte te maken en alles goed schoon te krijgen. Als de nood hoog is om een bepaalde pan te gebruiken, dan kun je het QuickPowerWash programma gebruiken om de vaat binnen 58 minuten weer te gebruiken.

Je hebt ook vaak dat plastic schaaltjes en borden niet helemaal goed afgedroogd worden in een vaatwasser. Met de extra droog was optie is dit verleden tijd.

2. Miele G 7110 SC AutoDos

Voordat we de beste Miele vaatwasser bespreken willen we het nog even hebben over de Miele G 7110 SC AutoDos. Dit model is vrijstaand en heeft genoeg ruimte voor 14 couverts exclusief potten en pannen.

Die potten en pannen kun je gemakkelijk in de vaatwasser laten passen door de indeling aan te passen. De bovenste lade is verstelbaar en de onderste lade heeft neerklapbare steunen. Je kunt van 5 verschillende programma’s gebruik maken. Op het display kun je zien hoe lang er nog te gaan is, en aan het einde van het programma klinkt een akoestisch eindsignaal.

Je kunt kiezen uit 8 verschillende reinigingstemperaturen om de vaat goed te behandelen tot een maximale reinigingstemperatuur van 75 graden Celsius. Bediening kan trouwens ook via een bijbehorende app.

Miele G 7110 SC AutoDos

Miele G 7110 SC AutoDos

1. Miele G 7255 SCVi XXL

De beste Miele vaatwasser is een volledig geïntegreerde vaatwasser met een laadvermogen van 14 couverts. Zoals de naam al doet vermoeden is dit model dan ook geschikt voor grote gezinnen.

Er wordt een beladingssensor gebruikt waardoor het water- en energieverbruik afgestemd wordt op de hoeveelheid vaat in de machine. Bij alle 8 programma’s krijg je de resterende tijd te zien, evenals de verwachte hoeveelheid water- en stroomverbruik. Je kunt trouwens ook heel makkelijk de taal instellen op het display, zo weet je zeker dat je alle informatie goed kunt begrijpen. De deur blijft hangen op de manier waarop jij deze laat staan, zo blijft het niet steeds dicht klappen als je even wat weg zet.

Na afloop van het spoelprogramma wordt de deur automatisch geopend, dit helpt bij het sneller en streeploos drogen van alle vaat.

Miele G 7255 SCVi XXL review

Miele G 7255 SCVi XXL

Shopgids: alle informatie voor de beste Miele vaatwasser

Wat is de beste Miele vaatwasser? 

De beste Miele vaatwasser is de Miele G 7255 SCVi XXL. Nadat we veel verschillende Miele vaatwassers beoordeeld en getest hebben, is dit model als beste uit de test gekomen. In deze vaatwasser past veel, hij gaat zuinig om met water- en energieverbruik en zorgt voor een hele schone vaat. 

Hoe lang gaat een vaatwasser van Miele mee? 

Een Miele vaatwasser heeft de langste levensduur van alle vaatwasser merken op de markt. Je kan er zo’n 5000 afwasbeurten mee draaien en dat betekent dat je er ongeveer 14 jaar mee doet. Dit is erg lang in vergelijking met andere vaatwassers omdat deze een gemiddelde levensduur hebben van 7 jaar. Hoewel je voor Miele dus iets meer betaalt, doe je er wel twee keer zo lang mee. 

Hoe reset je een Miele vaatwasser? 

Hoe je de vaatwasser reset kan verschillen per model. Kijk dus altijd even in de gebruiksaanwijzing. Maar over het algemeen kan je een Miele vaatwasser simpel resetten wanneer er een storing is. Het is het makkelijkst om de vaatwasser geheel uit te zetten. De vaatwasser reset dan vanzelf. Vervolgens kan je hem weer aanzetten. 

Hoe wij Miele vaatwassers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 11 verschillende Miele vaatwassers onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste vaatwasser vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons.

Goed advies gekregen?

4.7 / 5. Aantal stemmen 134

Geraadpleegde bronnen