Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Miele Vaatwassers in 2022

Hoe smerig is het als je in een restaurant zit te eten, en je ziet dat het bord, glas of bestek nog vies is van de vorige klant? Dat is thuis natuurlijk niet anders, je wilt gewoon gebruik kunnen maken van schoon vaatgoed. Hiervoor is het belangrijk om een goedwerkende vaatwasser in huis te hebben. Een Miele vaatwasser bijvoorbeeld. Met een Miele vaatwasser zal jouw vaatgoed altijd blinkend schoon uit de vaatwasser.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Miele vaatwasser? Allereerst moet je ervoor zorgen dat je genoeg ruimte hebt voor al jouw vaatgoed. Dit meten we in couverts. Eén couvert staat gelijk aan één bord, kommetje, beker, set bestek etc. Des te meer couverts er in de Miele vaatwasser passen, des te groter de vaatwasser is. Daarnaast is het ook niet onbelangrijk om te kijken welke energielabel bij de vaatwasser hoort. Hierbij is F totaal niet energiezuinig, en A+++ het meest zuinige. Dit is vooral interessant voor jouw portemonnee aan het einde van de maand.

Je wilt natuurlijk ook dat jouw vaat goed behandeld wordt zodat deze lang mee blijft gaan. Het is daarom belangrijk om de juiste programma’s te gebruiken. Er staan altijd een paar standaard programma’s op een Miele vaatwasser, maar sommige modellen hebben extra functies die meer mogelijkheden bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een extra droog functie. Deze is goed te gebruiken wanneer je plastic borden en bekers in de Miele vaatwasser hebt zitten. Vaak zit hier nog water op of in wanneer het programma klaar is. Met het extra droog programma zorg je ervoor dat ook deze borden en bekers streeploos en droog uit de vaatwasser komen. Bij elke Miele vaatwasser geniet je van 2 jaar fabrieksgarantie, maar bij de wat luxere modellen heb je ook nog eens 20 jaar garantie op de waterbeveiliging.

Lees ook:

Miele vaatwasser - Top 5

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste Miele vaatwasser in 2022. Er zijn natuurlijk een hoop modellen, maar wij weten zeker dat je met deze vaatwassers top kwaliteit in huis hebt. Hierbij hebben wij gekeken naar de verschillende programma’s, de beveiliging, de garantie en de extra functies die bij de vaatwasser zitten.

5. Miele G 5022 SCU

We beginnen onze lijst met een onderbouw vaatwasser. Deze Miele vaatwasser bied ruimte voor 14 couverts waardoor deze prima geschikt is voor grotere gezinnen. Je kunt gebruik maken van 5 verschillende wasprogramma’s waaronder Eco, automatisch, speciaal, intensief en kort wasprogramma. Het is mogelijk om deze programma’s uit te stellen zodat je bijvoorbeeld tijdens de daluren kunt wassen en geld kunt besparen. Het jammere van deze vaatwasser is dat hij energielabel E heeft waardoor hij niet erg zuinig is.

Het is mogelijk om het bovenrek te verstellen zodat je meer ruimte hebt om alles in de Miele vaatwasser te passen. Als er bijvoorbeeld veel pannen zijn gebruikt, en de pannen aangekoekt zijn, dan kun je deze gemakkelijk in de vaatwasser passen en het intensieve programma gebruiken om alles weer blinkend schoon te krijgen.

Deze Miele vaatwasser maakt verrassend weinig herrie met zijn 45 dB waardoor je er niet gauw last van zult hebben. De programmaduur is standaard 238 minuten, maar deze kun je ook verkorten naar 58 minuten wanneer je haast hebt en er gauw schone vaat op tafel moet staan. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van Aquastop waardoor je geen wateroverlast kunt krijgen. Daarnaast is er ook een overloopbeveiliging en een bodemsensor aanwezig. Je krijgt 2 jaar fabrieksgarantie op dit product en hij kan thuis gerepareerd worden.

4. Miele G5077 SC Vi

Deze Miele vaatwasser heeft ook weer energielabel E gekregen waardoor hij niet de meest zuinige vaatwasser is, maar dat maakt de kwaliteit er niet minder op. Tevens kun je ook het eco programma gebruiken zodat je wel met de energierekening in het achterhoofd kunt wassen. Met de Miele G 5077 SC Vi geniet je van 5 verschillende wasprogramma’s terwijl je tot 14 couverts tegelijk kunt wassen. Ook hier is het weer mogelijk om gebruik te maken van startuitstel zodat je de vaatwasser alleen laat draaien tijdens de daluren.

Waar je normaal gesproken een bestek bakje hebt om al het bestek in te stoppen, wordt hier gebruik gemaakt van een handige uitschuifbare lade boven in waar je alles netjes in kunt neerleggen. Hiermee bespaar je ruimte in de onderste korf en wordt het bestek schoner. De standaard programmaduur is 238 minuten, maar met een snel wasprogramma kan dit verkort worden naar 58 minuten. Het is ook mogelijk om een intensief programma te gebruiken wanneer er aangekoekte pannen gewassen moeten worden. Daarnaast kun je ervoor zorgen dat ook kunststof servies droog uit de Miele vaatwasser komt met de extra droog functie.

Natuurlijk is er bij deze Miele vaatwasser ook weer rekening gehouden met een aquastop zodat je geen last zult hebben van wateroverlast. Het is bij dit model ook mogelijk om te zien wanneer er weer glansspoelmiddel of onthardingszout toegevoegd moet worden. Daarnaast klinkt er ook een eindsignaal wanneer het wasprogramma klaar is.

3. Miele G 7100 SCU

Het wordt steeds beter. Ditmaal hebben we een Miele vaatwasser met energielabel C. Ook dit model heeft ruimte voor 14 couverts. Dankzij de flexibele rekindeling kun je alles makkelijk in de vaatwasser passen. De vaatwasser is een onderbouw waardoor hij ideaal ter vervanging van een bestaand keukenblok gebruikt kan worden.

Natuurlijk is het ook hier weer mogelijk om gebruik te maken van EcoPower-technologie. Hierdoor wordt het waterverbruik teruggebracht tot 8,9 liter waardoor er minder energie nodig is om op te warmen. Ook wordt er gebruik gemaakt van een extra isolatie zodat er minder warmteverlies is. Hierdoor was je energiezuinig. Je kunt gebruik maken van 8 verschillende programma’s, inclusief QuickPowerWash. Hiermee kun je in slechts 58 minuten weer een compleet schone lading servies hebben. Daarnaast is AutoOpen-droging ook een mogelijkheid. Hiermee gaat de deur van de Miele vaatwasser aan het einde van het programma automatisch open zodat er frisse lucht bij het serviesgoed kan komen. Zelfs plastic borden zullen streeploos en droog uit de vaatwasser komen.

Dit model is nog iets stiller dan de vorige modellen met 44 dB. Natuurlijk wordt er ook hier weer gebruik gemaakt van aquastop waterbeveiliging zodat je nooit wateroverlast zult hebben. Mocht er wel iets mis zijn met de vaatwasser dan kun je rekenen op 2 jaar fabrieksgarantie waarbij de reparateurs de Miele vaatwasser bij jou thuis komen repareren.

2. Miele G 7152 SC Vi

We zijn al bijna bij de beste Miele vaatwasser aangekomen, maar voordat we die laten zien willen we het eerst even over de Miele G 7152 SC Vi hebben. Ook dit is weer een vaatwasser met ruimte voor 14 couverts. Dankzij de 3D-MultiFlex-lade is het mogelijk om alles in de vaatwasser te passen. Met zoveel ruimte en maar liefst 8 verschillende programma’s zal jouw vaatgoed altijd blinkend schoon eruit komen. De standaard programmaduur is 238 minuten, maar het is mogelijk om een complete lading binnen één uur te laten draaien dankzij het QuickPowerWash programma.

Naast de 8 verschillende programma’s is het ook mogelijk om extra functies te gebruiken zoals de AutoOpen-droging. Hierbij gaat de deur van de vaatwasser automatisch open na een programma zodat er frisse lucht bij het serviesgoed kan komen. Ongeacht welk programma je gebruikt zal je altijd een was- en droogresultaat van klasse A krijgen.

We zien weer de bekende Aquastop die we vaak bij een Miele vaatwasser zien. Hierdoor zal je nooit last krijgen van wateroverlast. Mocht er toch iets kapot gaan, of werkt er iets niet helemaal naar behoren, dan kun je rekenen op 2 jaar fabrieksgarantie en een monteur op locatie die jouw problemen verhelpt. Bij gemiddeld verbruik zit het waterverbruik op 2492 liter per jaar en het energieverbruik op 213 kWh per jaar.

1. Miele G 7362 SC Vi AutoDos

Ook de beste Miele vaatwasser in onze lijst heeft energielabel C gekregen en ruimte voor 14 couverts. Zelfs een driegangendiner voor 14 personen past zonder problemen in de vaatwasser. Deze Miele vaatwasser maakt gebruik van AutoDos met PowerDisk. De Miele PowerDisk bevat 400 gram reinigingsmiddel in de vorm van poedergranulaat. Deze wordt gelijkmatig door de vaatwasser verspreid. De dosering is gebaseerd op de vervuilingsgraad van het vaatgoed en het gekozen programma. Zo wordt er bij het intensieve programma bijvoorbeeld meer reinigingsmiddel gebruikt dan bij het voorzichtige programma. Eén PowerDisk is voldoende voor ongeveer 20 spoelbeurten.

Deze Miele vaatwasser heeft 8 verschillende programma’s waar je gebruik van kunt maken, waaronder QuickPowerWash. Deze is vooral handig wanneer je even gauw schone vaat nodig hebt. Ook kan er gebruik gemaakt worden van AutoOpen-droging. Moeten er wijnglazen gewassen worden? Dan kun je gebruik maken van de handige wijnclips die ervoor zorgen dat jouw wijnglazen niet omvallen in de vaatwasser.

Ook hier zien we weer die welbekende aquastop beveiliging, bodemsensor en overloopbeveiliging. De fabrieksgarantie van 2 jaar zien we ook weer verschijnen. Wat deze Miele vaatwasser kwa garantie heeft wat de andere bovenstaande modellen niet hebben, is 20 jaar garantie op waterbeveiliging. Hierdoor ben je verzekerd van een goedwerkende Miele vaatwasser die doet wat hij moet doen met hoge prestaties.

 

Geraadpleegde bronnen