Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Makita Boorhamers in 2022

Op zoek naar een Makita boorhamer?

In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Makita boorhamer die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld.  Veel leesplezier!

Onze Best Beoordeelde Makita Boorhamer

Makita boorhamer DHR171RTJ


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Makita boorhamer - Top 5

5. Makita HR140DZ

Wij zijn persoonlijk fan van gereedschap op accu. Je hebt hiermee veel bewegingsruimte en kunt vrijwel overal werken. We beginnen onze lijst dan ook met een Makita boorhamer die op het Makita CXT 12 Volt Max accu platform werkt. Er wordt gebruik gemaakt van accubeveiliging. Dit betekent dat de accu beschermt is tegen diepontlading, oververhitting en overbelasting. Het apparaat heeft een variabele toerenregeling die je zelf kunt instellen middels een schakelaar. Je kunt ongeveer 0 – 4900 slagen per minuut verwachten met een onbelast toerental van 0 – 850. De Makita boorhamer draait zowel links- als rechtsom. Uiteraard wordt er gebruik gemaakt van een elektrische rem. Deze zorgt ervoor dat het apparaat vrijwel direct tot stilstand komt wanneer dit nodig is. 

Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van een veiligheidsslipkoppeling. Dit zorgt ervoor dat jij beschermt bent wanneer de machine vastslaat in het materiaal. De duurzaamheid van de Makita boorhamer wordt hierdoor ook verhoogd. Je wilt met alle nauwkeurigheid te werk gaan om een zo goed mogelijk eindresultaat te bereiken. Dankzij de ingebouwde verlichting is dit mogelijk. Je hebt goed zicht op jouw werk en kunt ook op donkere plekken te werk gaan. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de vibraties. Je hebt bij het hamerboren in beton een trillingswaarde van 6,5 m/s². Hiermee wordt het dan ook afgeraden om dit langer te doen dan 4:44 uur. Werk je wel langer door met de Makita boorhamer? Dan kan het gebeuren dat je gezondheidsklachten krijgt.

4. Makita HR2631FTJ

De Makita HR2631FTJ is een boorhamer met een nominaal ingangsvermogen van 800 Watt en kan tot 4600 slagen per minuut maken. Het apparaat werkt op netstroom waardoor je wel gebonden bent aan een kabel van 4 meter.

Deze boorhamer heeft een slagkracht van 2,9 J en is geschikt om in beton, gips, zacht steen, hout, metaal, tegels en baksteen te boren. Je kunt er ook mee beitelen. De capaciteit in (zacht) steen en beton is 26 mm, in hout 32 mm en in metaal 13 mm. Er is geen stofafzuiging geïntegreerd dus hier moet je zelf voor zorgen.

Het verwisselen van boorkop kan gemakkelijk en zonder gereedschap. Houd rekening met een boorhouder capaciteit van 1,5 tot 13 mm. Daarnaast is er ook geen koolborstelloze motor, dus het is belangrijk dat je de boorhamer goed blijft onderhouden en veilig opbergt.

3. Makita RT0700CX2J

Bij het ontwerpen van de Makita MRT0700CX2J is er vooral gekeken naar veelzijdigheid, en dat kun je aan alles terugzien. Met een opgenomen vermogen van 710 Watt kun je de meest uiteenlopende klussen uitvoeren.

Het toerental kun je zelf instellen tussen de 10000 en 30000 per minuut met een handige draaiknop. De maximale freesdiepte is 35 mm in 3 standen en er komt een geluidsdrukniveau vrij van 82 dB. Je kunt dit apparaat gebruiken als trimmer, bovenfrees en kantenfrees. De vier verschillende voeten bieden de mogelijkheid tot veelzijdige bewerking.

Voor het gemak van de gebruiker is er gebruik gemaakt van een soft grip en een body grip. Dit helpt tevens ook de trillingen te verminderen. De hals en voeten zijn uit aluminium gegoten waardoor het apparaat niet alleen duurzaam is, maar ook nog eens licht van gewicht. Bij het bestellen krijg je meerdere accessoires meegeleverd inclusief een Mbox.

2. Makita HR166DSMJ

Wanneer je op zoek bent naar een krachtige Makita boorhamer, dan ben je op zoek naar de Makita HR4511C. Hij heeft een slagkracht van maar liefst 9,4 joule. Het apparaat werkt op netstroom en heeft een vermogen van 1350 Watt. De kabel is 5 meter lang waardoor je ruime bewegingsvrijheid hebt. Je kunt gebruik maken van een variabele toerenregeling door middel van een draaiknop, en kunt maximaal 280 toeren verwachten. Hiermee kan het apparaat maximaal 2750 slagen bereiken. Het toerental blijft constant waardoor je ook bij zware belasting gewoon een mooi resultaat neerzet. Ook wordt er gebruik gemaakt van een softstart om dit resultaat nauwkeurig en netjes te bereiken. Het onderhoud aan deze Makita boorhamer is heel simpel. 

Wanneer het elektrische circuit in orde is zal er een groen lichtje branden. Wanneer de koolborstels verwisseld moeten worden zal er een rood lampje branden. Het ideale boorbereik in beton ligt tussen de 22 en 40 mm. De diameter van de betonboor zit tussen de 10 – 45 mm. Er zijn 16 verschillende beitelstanden, dus er zal er altijd wel één tussen zitten die perfect is voor jouw werkstuk. Er is een slagstop aanwezig zodat je de boorhouder niet kunt stukslaan. Ook is er een veiligheidsslipkoppeling die jou beschermt wanneer het apparaat zou vastslaan. Ondanks zijn geweldige kracht, heeft deze Makita boorhamer vrij weinig last van vibraties in vergelijking met andere modellen. Let er wel op dat het niet aangeraden wordt om langer dan 3:33 uur aan het werk te zijn met dit apparaat.

1. Makita DHR171RTJ

Uiteindelijk mogen we er natuurlijk maar één kiezen om als best getest te kronen, en dat is de Makita boorhamer DHR171RTJ geworden. Het valt gelijk op dat je werkt met een Makita LXT 18 Volt accu. Hij heeft dus al gelijk meer kracht dan de bovenstaande modellen op accu. Met de zwaarste LXT 18 Volt accu kom je op een gewicht van 2,8 kilogram. Je werkt met een onbelast toerental van 0 – 680 wat betekent dat je 0 – 4800 slagen hebt. Deze Makita boorhamer maakt gebruik van een constant toerental waardoor je ook onder hogere belasting gewoon een goed resultaat hebt. 

Uiteraard zit de bekende accubeveiliging er weer op, evenals de veiligheidsslipkoppeling. Daarnaast geniet je ook van een softgrip. Dit zorgt ervoor dat je ergonomisch en comfortabel kunt werken. Natuurlijk is er ook ingebouwde verlichting aanwezig zodat je goed zicht hebt op jouw werk en ook op donkere plekken kunt werken. Het ideale boorbereik in beton is 4 – 10 mm, maar je kunt een capaciteit van 17 mm bereiken in beton. Ondanks zijn slagkracht van 1,2 joule is dit dus nog steeds een uitstekende Makita boorhamer. De vibraties zijn verrassend laag, maar er wordt niet aangeraden om langer dan 2:28 uur te hamerboren in beton. Ook is het niet de bedoeling dat je langer dan 2:00 zonder gehoorbescherming werkt.

Goed advies gekregen?

4.7 / 5. Aantal stemmen 54

Lees ook

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog