Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Beste Makita Boorhamer in 2023: Advies en Top 5

In dit artikel

Op zoek naar de beste Makita boorhamer?

In dit artikel vind je informatie die je kan gebruiken om tot de aankoop te komen van een Makita boorhamer die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in het aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld.  Veel leesplezier!

Onze keuze

Makita boorhamer DHR171RTJ

Bekijk verschillende aanbieders


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Makita boorhamer 2023 - Top 5

5. Makita HR140DZ

Waarom we fan zijn: 
De Makita HR140DZ op accu geeft alle bewegingsvrijheid waardoor je overal kan werken. 

We beginnen onze lijst met een Makita boorhamer die op het Makita CXT 12 Volt Max accu platform werkt. Het apparaat heeft een variabele toerenregeling, daardoor kan je zelf de geschikte snelheid instellen. De Makita boorhamer draait zowel links- als rechtsom. En heeft ingebouwde verlichting waardoor je ook goed zicht hebt op donkere plekken en nauwkeurig kan werken. 

Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van een veiligheidsslipkoppeling. Dit zorgt ervoor dat jij beschermt bent wanneer de machine vastslaat in het materiaal. De duurzaamheid van de Makita boorhamer wordt hierdoor ook verhoogd. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de vibraties. Je hebt bij het hamerboren in beton een trillingswaarde van 6,5 m/s². Hiermee wordt het dan ook afgeraden om dit langer te doen dan 4:45 uur om gezondheidsklachten te voorkomen. De meeste mensen hebben een klus meestal ruim binnen die tijd geklaard en hoeven zich daar geen zorgen om te maken. Kortom, een handige boorhamer die precies doet wat hij moet doen. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Boorcapaciteit beton: 14 mm
Slagkracht: 1,0 J
Gewicht: 2,08 kg
Type stroom: Accu

Video

Makita HR140DZ boorhamer

Bekijk verschillende aanbieders

4. Makita HR2631FTJ

Waarom we fan zijn: 
Met een vermogen van 800 Watt en tot 4600 slagen per minuut is deze Makita HR2631FTJ geschikt voor het zwaardere werk en breekwerkzaamheden. 

Deze boorhamer heeft een slagkracht van 2,9 J en is geschikt om in beton, gips, zacht steen, hout, metaal, tegels en baksteen te boren. De boordiepte in (zacht) steen en beton is 26 mm, in hout 32 mm en in metaal 13 mm. Het verwisselen van de boorkop kan gemakkelijk en zonder gereedschap, dat vinden wij altijd wel zo prettig om de vaart in het werken te houden.

Houd rekening met een boorhouder capaciteit van 1,5 tot 13 mm. Er kunnen dus geen boortjes in die dikker zijn dan 13 mm. Daarnaast is er ook geen koolborstelloze motor, dus het is belangrijk dat je de boorhamer goed blijft onderhouden en veilig opbergt. Het apparaat werkt op netstroom dus je bent gebonden aan een kabel, maar het snoer is dan wel weer 4 meter. Dus dat is erg lang en geeft de meeste mensen genoeg ruimte om prettig met deze boorhamer te werken. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Boorcapaciteit beton: 26 mm
Slagkracht: 2,4 J
Gewicht: 3 kg
Type stroom: Netstroom

Video

Makita HR2631FTJ

Bekijk verschillende aanbieders​

3. Makita HR2230

Waarom we fan zijn: 
Met een vermogen van 710 Watt en tot 4500 slagen per minuut is deze Makita HR2631FTJ geschikt voor het zwaardere werk en breekwerkzaamheden. 

Deze boorhamer heeft een slagkracht van 2,2 J en is geschikt om in beton, gips, zacht steen, hout, metaal, tegels en baksteen te boren. De boordiepte in beton is 22 mm en in steen 13 mm. Het verwisselen van de boorkop kan gemakkelijk en zonder gereedschap, dat vinden wij wel zo prettig om de vaart in het werken te houden.

Daarnaast is er geen koolborstelloze motor, dus het is belangrijk dat je de boorhamer goed blijft onderhouden en veilig opbergt. Het apparaat werkt op netstroom dus je bent gebonden aan een kabel, maar het snoer is dan wel weer 4 meter. Dus dat is erg lang en geeft de meeste mensen genoeg ruimte om prettig met deze boorhamer te werken. 

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Boorcapaciteit beton: 22 mm
Slagkracht: 2,2 J
Gewicht: 2,6 kg
Type stroom: Netstroom

Video

Bekijk verschillende aanbieders​

2. Makita HR166DSMJ

Waarom we fan zijn: 
De Makita HR4511C is een krachtig apparaat met een slagkracht van 1,1 joule.

Het apparaat wordt geleverd met 2 accu’s waardoor je altijd door kan werken en niet gebonden bent aan een snoer. Je kunt gebruik maken van een variabele toerenregeling door middel van een draaiknop en je kunt maximaal 680 toeren verwachten. Hiermee kan het apparaat maximaal 4800 slagen bereiken. Het toerental blijft constant waardoor je ook bij zware belasting gewoon een mooi resultaat neerzet. Ook wordt er gebruik gemaakt van een softstart om dit resultaat nauwkeurig en netjes te bereiken. 

Het ideale boorbereik in beton ligt tussen de 12 en 16 mm. De diameter van de betonboor zit tussen de 4 – 16 mm. Ondanks zijn  kracht, heeft deze Makita boorhamer vrij weinig last van vibraties in vergelijking met andere modellen die we eerder hebben besproken. Dat vinden wij wel zo prettig werken. 

Download hier de gebruiksaanwijzing. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Boorcapaciteit beton: 16 mm
Slagkracht: 1,1 J
Gewicht: 5 kg
Type stroom: Accu

Video

Makita boorhamer HR166DSMJ

Bekijk verschillende aanbieders​

1. Makita DHR171RTJ

Waarom we fan zijn: 
De Makita DHR171RTJ
is licht van gewicht, heeft een goede grip, werkt op accu en heeft lage vibraties. 

Uiteindelijk mogen we er natuurlijk maar één kiezen om als best getest te kronen en dat is deze Makita boorhamer geworden. Het valt meteen op dat je werkt met een Makita LXT 18 Volt accu. Hij heeft dus al gelijk meer kracht dan de bovenstaande modellen op accu. Met de zwaarste LXT 18 Volt accu kom je op een gewicht van 2,8 kilogram. Je werkt met een onbelast toerental van 0 – 680 wat betekent dat je 0 – 4800 slagen hebt. Deze Makita boorhamer maakt gebruik van een constant toerental waardoor je ook onder hogere belasting gewoon een goed resultaat hebt. 

Uiteraard zit de bekende accubeveiliging er weer op, evenals de veiligheidsslipkoppeling. Het ideale boorbereik in beton is 4 – 10 mm, maar je kunt een capaciteit van 17 mm bereiken in beton. Ondanks zijn slagkracht van 1,2 joule is dit dus nog steeds een uitstekende Makita boorhamer en daarom hebben wij hem als beste beoordeeld. 

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Boorcapaciteit beton: 17 mm
Slagkracht: 1,2 J
Gewicht: 1,2 kg
Type stroom: Accu

Video

Makita boorhamer DHR171RTJ

Bekijk verschillende aanbieders​

Compleet overzicht: boorhamers per merk

Wat is de beste Makita boorhamer?

Wij vinden dat de Makita DHR171RTJ de beste Makita boorhamer van 2023 is. Deze boorhamer werkt op accu, is sterk en heeft ook bij hoge belasting een constant toerental. 

Kun je met een Makita boorhamer ook gewoon boren?

Een Makita boorhamer (overigens een boorhamer van ieder merk) is minder geschikt om mee te boren in baksteen, hout en metaal. De reden hiervoor is dat een boorhamer zoveel krachtiger is dan een gewone boormachine of klopboormachine dat het zachtere materialen kan beschadigen. Een Makita boorhamer is dus bij uitstek geschikt om mee in beton te boren.

Hoeveel slagkracht nodig bij een Makita boorhamer?

De slagkracht van een Makita boorhamer wordt uitgedrukt in joule. Wanneer je op boek bent naar een krachtige Makita boorhamer betekent meer joule, meer kracht. Deze kracht heb je zeker nodig als je door een materiaal als beton heen wilt komen. Er zit al een groot verschil in 2.2 en 2.3 joule. Als je bijvoorbeeld beton boort en gaten kleiner dan 24mm in diameter wilt boren, dan heb je genoeg aan 2.2 joule. Wil je groter dan 24mm in diameter gaan boren, dan kun je beter vanaf 2.3 joule en hoger kiezen. Als je van tevoren al weet wat je gaat boren dan kun je hier goed rekening mee houden. 

Welke Makita accu boorhamer?

Welke Makita boorhamer het beste bij jou past, is afhankelijk van wat jij belangrijk vindt en wil bereiken met je Makita boorhamer. Denk goed na over een aantal eigenschappen, zoals voltage, SDS aansluiting, slagkracht, stofafzuiging, versnellingen, extra’s en accessoires. 

Hoe wij Makita boorhamers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Makita boorhamers onderzocht, meer dan 15 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Makita boorhamer vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog