Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste DeWalt Afkortzagen in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste DeWalt afkortzaag? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een DeWalt afkortzaag die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze DeWalt afkortzaag top 5 voor het jaar 2023.

Onze Keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

DeWalt afkortzaag - Top 5

5. DeWalt DWS773

We beginnen de lijst met een uitstekend model, de DeWalt DWS773. Deze DeWalt afkortzaag is uitgerust met een nieuwe 1300 Watt motor voor uitstekende zaagprestaties in allerlei soorten materiaal. Je werkt met een zaagbladsnelheid van 4500 tpm en een maximale zaagdiepte van 70 mm. Het is mogelijk om in verstek te zagen. De hoeken hiervoor zijn vooraf ingesteld op vijftien, 22,5, dertig, vijfenveertig en negentig graden met een snelvergrendelmechanisme tot 50 graden. Het apparaat voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen bij de moeilijkste toepassingen dankzij de oplegtafel en de aanslag die machinaal gevlakt zijn. Het linkse aanslagdeel is uitschuifbaar met schaalverdeling voor een maximale steun en optimale controle bij het zagen van grote werkstukken. 

Hoewel het nu misschien klinkt alsof dit een groot apparaat is, heeft hij juist een compact ontwerp met interne geleiderails voor een grote zaagcapaciteit en wordt het makkelijker om de DeWalt afkortzaag te transporteren. Je krijgt alvast één zaagblad cadeau zodat je gelijk aan de slag kunt gaan wanneer jouw pakketje binnen is. Houd er rekening mee dat als je een nieuw zaagblad wilt kopen, je een zaagblad koopt met een asgat van 30 mm. Een ander zaagblad zal niet op de machine passen. Bij aanschaf van dit product krijg je de DeWalt afkortzaag, een zaagblad, twee montagebouten voor de werkbank, een materiaalklem, een zaagbladsleutel en een zeskantsleutel.

DeWalt DWS773 afkortzaag

Bekijk verschillende aanbieders

4. DeWalt DWS777

Als je dacht dat het vorige model krachtig was, dan heb je de DeWalt DWS777 nog niet geprobeerd. Deze DeWalt afkortzaag werkt met een vermogen van 1800 Watt waardoor je uitstekende resultaten neerzet. Met een zaagbladsnelheid van 6300 tpm heb je binnen de kortste keren een mooi werkstuk neergezet. Je kunt ontzettend nauwkeurig te werk gaan dankzij het schaduwlijnsysteem. Deze zorgt voor een accurate zaaglijn door middel van een schaduw. Fijnafstelling is niet nodig. Er wordt gebruik gemaakt van een nieuwe zaagkopvergrendeling waardoor de traverseerfunctie geblokkeerd kan worden in het geval van verzagen van kleine werkstukken en een veilig transport. 

Natuurlijk is het met deze DeWalt afkortzaag ook weer mogelijk om in vooringestelde vaste verstekhoeken te zagen van vijftien, 22.5, vijfenveertig en negentig graden met een snelvergrendelmechanisme tot 50 graden. Dankzij het compacte ontwerp met interne geleiderails heb je een grote zaagcapaciteit terwijl het apparaat alsnog makkelijk getransporteerd kan worden. Er is een uitschuifbaar aanslagdeel links aanwezig met schaalverdeling voor een maximale steun en optimale controle bij het zagen van grotere werkstukken. Al met al heeft deze DeWalt afkortzaag een hoge kwaliteit mede-dankzij de machinaal gevlakte oplegtafel en aanslag. Deze DeWalt afkortzaag kan gebruikt worden voor het zagen van uiteenlopende materialen en vormen met een hoge nauwkeurigheid zonder al te veel inspanning. Bij aanschaf van dit product krijg je natuurlijk de afkortzaag, maar ook een zaagblad, zaagbladsleutel en een materiaalklem zodat je gelijk kunt beginnen.

DeWalt DWS777

Bekijk verschillende aanbieders

3. DeWalt DWS774-QS

Deze DeWalt afkortzaag heeft iets minder vermogen dan het bovenstaande model, maar dat maakt de prestaties er zeker niet minder op. Je werkt met een onbelast toerental van 4500 min-1. De maximale zaagdiepte wanneer je recht zaagt ligt op 70 mm, en als je in een hoek van 45 graden zaagt ligt dit op 189 mm. De maximale zaagbreedte is normaal 60 mm en in verstek 62 mm. De verstekhoeken zijn vooringesteld op vijftien, 22.5, dertig, vijfenveertig en negentig graden. Daarnaast kun je ook een kleine helling gebruiken van 48 mm. Er zit een nieuwe zaagkopvergrendeling op waardoor de traverseerfunctie kan blokkeren in geval van het verzagen van kleine werkstukken. 

Tevens zorgt dit voor extra veiligheid tijdens het transporteren. Dankzij het compacte ontwerp met interne geleiderails wordt het transporteren ook makkelijker gemaakt en heb je tevens ook een grote zaagcapaciteit zoals je al eerder zag. Bij aanschaf van dit product krijg je de DeWalt afkortzaag, een zaagblad zodat je gelijk kunt beginnen, een materiaalklem, een zaagbladsleutel en een zeskantsleutel. Houd er rekening mee dat alleen zaagbladen met een as van 30 mm op dit apparaat passen. Er zit één jaar fabrieksgarantie op deze DeWalt afkortzaag, maar dit kun je zelf verlengen. Wanneer je jouw apparaat op de website van DeWalt registreert kun je de garantie verlengen tot 3 jaar.

DeWalt afkortzaag DWS774-QS

Bekijk verschillende aanbieders

2. DeWalt DW743N-QS

Soms heb je gewoon net wat meer kracht nodig, en dat is wanneer de DeWalt DW743N-QS in het spel komt. Hij werkt met een vermogen van 2000 Watt en een onbelast toerental van 2850 rpm. De zaagkop is naar beide kanten kantelbaar waardoor je makkelijk in verstek kunt zagen. Wanneer je gewoon recht zaagt heb je een zaagdiepte van 68 mm en een zaagbreedte van 155 mm. Als je in verstek zaagt heb je een zaagdiepte van 140 mm en een zaagbreedte van 95 mm. Wist je trouwens dat deze DeWalt afkort zaag gebruik maakt van een flipover zaag? Dit betekent dat je de afkortzaag gemakkelijk kunt ombouwen naar een zaagtafel. Zo pas je de zaag gemakkelijk aan naar jouw werkplek of klus. 

Er wordt gebruik gemaakt van een softstart waardoor je langzaam op gang kunt komen en met alle precisie kunt werken. Of je nu aan het werken bent met hard hout, kunststoffen, hout, laminaat of mdf, deze DeWalt afkortzaag komt er met gemak doorheen. Natuurlijk zit er ook de mogelijkheid voor stofafzuiging op in de vorm van een stofzuiger. Zo’n krachtpatser moet natuurlijk wel sterk gebouwd zijn zodat alles er goed in past. Het is dan ook niet zo’n heel licht model met zijn 37 kilogram. Het snoer is echter wel aan de korte kant met 1,6 meter waardoor het wellicht fijn is om een haspel of verlengsnoer te gebruiken. Bij aanschaf van dit product krijg je de DeWalt afkortzaag, een zaagblad, een parallelgeleider, duwhout, 4 afneembare poten, beschermkap, montagesleutel en materiaalklem.

DeWalt DW743N-QS

Bekijk verschillende aanbieders

1. DeWalt DWS780

Natuurlijk kan er maar één de beste DeWalt afkortzaag zijn, en dan komen we toch uit op de DeWalt DWS780. Waarom? Dat gaan we je uitleggen. Allereerst werk je met een opgenomen vermogen van 1675 Watt en een zaagbladsnelheid van 1900-3800 per minuut. Dit model levert uitstekende zaagprestaties voor zowel kleine profielen als grotere constructiewerken en houtbouw. Hierdoor is hij breed inzetbaar. Je kunt nauwkeurig werken dankzij de schaduwlijn zaagsnede-indicator. Daarnaast zijn er ook lineair gelagerde horizontale rails die gebruik maken van bronzen geleiders waardoor je een maximale precisie hebt. Ook kan de zaagdiepte precies ingesteld worden voor het maken van groeven en sponningen. 

Het is mogelijk om in verstek te zagen, sterker nog, het nokvergrendelsysteem maakt het instellen van de verstekhoek extra makkelijk. Je kunt deze DeWalt afkortzaag dus volledig instellen naar jouw wens zodat de machine altijd accuraat is. Er wordt gebruik gemaakt van een elektronische toerentalinstelling voor een aangepaste snelheid voor het zagen van non-ferro metalen. Over eventuele stof hoef je je geen zorgen te maken dankzij een geavanceerd stofmanagement. Hierdoor wordt het stof direct weggevoerd van de zaagsnede, zelfs zonder stofzuiger. Zo heb je altijd een duidelijk zicht op jouw werkstuk en kun je nauwkeurig te werk gaan. Bij aanschaf van dit product krijg je de DeWalt afkortzaag, een zaagblad, een sleutel, een stofzak en een materiaalklem. Al met al heb je dus alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met de beste DeWalt afkortzaag.

DeWalt DWS780

Bekijk verschillende aanbieders

Compleet overzicht: Afkortzagen Per Merk

Wat is de beste DeWalt afkortzaag?

Wij hebben de DeWalt DWS780 beoordeeld als de beste DeWalt afkortzaag van 2023. 

Welke DeWalt afkortzaag moet ik kopen?

Er zijn verschillende soorten DeWalt afkortzagen. Elk type DeWalt afkortzaag heeft een eigen functie en de ene is beter geschikt voor je klus dan de andere. Het is dus belangrijk dat je precies weet wat je wilt hebben en wat het resultaat moet zijn voordat je een DeWalt afkortzaag koopt. Let op zaken zoals het vermogen van de DeWalt afkortzaag, de grootte en het type zaagbladen, of je een DeWalt afkortzaag met of zonder onderstel wil, mogelijkheden tot stofafzuiging en wel of geen laser. 

Wat is de trekfunctie bij DeWalt afkortzaag?

De trekfunctie is iets heel simpels. We kennen allemaal wel de normale verstekzaag waar je simpelweg de hendel omlaag haalt en zaagt. De DeWalt verstekzaag met trekfunctie heeft een nieuwe ontwikkeling. Bij de DeWalt afkortzaag met trekfunctie is het mogelijk om het zaagblad zowel horizontaal als verticaal te bewegen. Dat maakt de trekfunctie dus ideaal als je grotere en bredere planken wilt zagen zoals balken of kunststof.

Wat kun je allemaal doen met een DeWalt afkortzaag?

Met een afkortzaag kan je materialen zoals hout, metaal en kunststof afkorten/zagen. Dit kan horizontaal of in een bepaalde hoek. 

Hoe wij DeWalt afkortzagen testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 8 verschillende DeWalt afkortzagen onderzocht, meer dan 12 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste DeWalt afkortzaag vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen