Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste DeWalt Afkortzagen in 2022

Wanneer je veel met houten planken, balken of plaatmateriaal aan het werk bent zul je vast wel gehoord hebben van de DeWalt afkortzaag. Hiermee kun je deze dingen precies op maat maken waardoor het een onmisbaar apparaat is wanneer je een vlonder, schutting of meubels gaat maken. Maar je kunt met een DeWalt afkortzaag ook laminaat, kozijnen of plinten op maat maken. Er bestaan heel veel verschillende soorten en maten, maar hoe weet je nu precies welke afkortzaag jij nodig hebt? Wij hebben een aantal tips voor jou. 

Allereerst moet je bekijken wat je precies wilt gaan zagen met jouw nieuwe DeWalt afkortzaag. Heb je een specifiek project in gedachten of wil je een machine die alles kan? Wil je wel of niet in verstek zagen? Welke maximale zaagdiepte heb je nodig? Dat zijn allemaal elementen waar je rekening mee moet houden. Daarnaast is het vermogen ook belangrijk. Het vermogen van een DeWalt afkortzaag geeft aan hoeveel kracht de motor heeft. Een hoger vermogen betekent niet per se dat je ook een dieper zaagbereik hebt. Een hoog wattage in combinatie met een hoog toerental zorgt er wel weer voor dat je makkelijker door hardere houtsoorten komt.

Ook het zaagblad is niet onbelangrijk. Een DeWalt afkortzaag heeft een vaste maat waar je niet van af kunt wijken. Daarnaast zijn er ook nog zaagbladen voor verschillende soorten materiaal zoals hout, metaal of kunststof. Des te meer tanden het zaagblad heeft, des te fijner de afwerking is. Natuurlijk zijn er ook nog extra mogelijkheden zoals een lasergeleider, een onderstel stofafzuiging en ga zo maar door.

Lees ook:

DeWalt afkortzaag - Top 5

Omdat je dus niet met elke DeWalt afkortzaag hetzelfde kan doen kan het best lastig zijn om te beslissen welke je nodig hebt. Daarnaast heb je ook nog te maken met allerlei accessoires. Gelukkig zijn wij er om jou uit de brand te helpen. Wij hebben een top 5 DeWalt afkortzaag lijst gemaakt zodat je een beetje een idee hebt welke modellen een hoge kwaliteit hebben.

5. DeWalt DWS773

We beginnen de lijst met een uitstekend model, de DeWalt DWS773. Deze DeWalt afkortzaag is uitgerust met een nieuwe 1300 Watt motor voor uitstekende zaagprestaties in allerlei soorten materiaal. Je werkt met een zaagbladsnelheid van 4500 tpm en een maximale zaagdiepte van 70 mm. Het is mogelijk om in verstek te zagen. De hoeken hiervoor zijn vooraf ingesteld op vijftien, 22,5, dertig, vijfenveertig en negentig graden met een snelvergrendelmechanisme tot 50 graden. Het apparaat voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen bij de moeilijkste toepassingen dankzij de oplegtafel en de aanslag die machinaal gevlakt zijn. Het linkse aanslagdeel is uitschuifbaar met schaalverdeling voor een maximale steun en optimale controle bij het zagen van grote werkstukken. 

Hoewel het nu misschien klinkt alsof dit een groot apparaat is, heeft hij juist een compact ontwerp met interne geleiderails voor een grote zaagcapaciteit en wordt het makkelijker om de DeWalt afkortzaag te transporteren. Je krijgt alvast één zaagblad cadeau zodat je gelijk aan de slag kunt gaan wanneer jouw pakketje binnen is. Houd er rekening mee dat als je een nieuw zaagblad wilt kopen, je een zaagblad koopt met een asgat van 30 mm. Een ander zaagblad zal niet op de machine passen. Bij aanschaf van dit product krijg je de DeWalt afkortzaag, een zaagblad, twee montagebouten voor de werkbank, een materiaalklem, een zaagbladsleutel en een zeskantsleutel.

4. DeWalt DWS777

Als je dacht dat het vorige model krachtig was, dan heb je de DeWalt DWS777 nog niet geprobeerd. Deze DeWalt afkortzaag werkt met een vermogen van 1800 Watt waardoor je uitstekende resultaten neerzet. Met een zaagbladsnelheid van 6300 tpm heb je binnen de kortste keren een mooi werkstuk neergezet. Je kunt ontzettend nauwkeurig te werk gaan dankzij het schaduwlijnsysteem. Deze zorgt voor een accurate zaaglijn door middel van een schaduw. Fijnafstelling is niet nodig. Er wordt gebruik gemaakt van een nieuwe zaagkopvergrendeling waardoor de traverseerfunctie geblokkeerd kan worden in het geval van verzagen van kleine werkstukken en een veilig transport. 

Natuurlijk is het met deze DeWalt afkortzaag ook weer mogelijk om in vooringestelde vaste verstekhoeken te zagen van vijftien, 22.5, vijfenveertig en negentig graden met een snelvergrendelmechanisme tot 50 graden. Dankzij het compacte ontwerp met interne geleiderails heb je een grote zaagcapaciteit terwijl het apparaat alsnog makkelijk getransporteerd kan worden. Er is een uitschuifbaar aanslagdeel links aanwezig met schaalverdeling voor een maximale steun en optimale controle bij het zagen van grotere werkstukken. Al met al heeft deze DeWalt afkortzaag een hoge kwaliteit mede-dankzij de machinaal gevlakte oplegtafel en aanslag. Deze DeWalt afkortzaag kan gebruikt worden voor het zagen van uiteenlopende materialen en vormen met een hoge nauwkeurigheid zonder al te veel inspanning. Bij aanschaf van dit product krijg je natuurlijk de afkortzaag, maar ook een zaagblad, zaagbladsleutel en een materiaalklem zodat je gelijk kunt beginnen.

3. DeWalt DWS774-QS

Deze DeWalt afkortzaag heeft iets minder vermogen dan het bovenstaande model, maar dat maakt de prestaties er zeker niet minder op. Je werkt met een onbelast toerental van 4500 min-1. De maximale zaagdiepte wanneer je recht zaagt ligt op 70 mm, en als je in een hoek van 45 graden zaagt ligt dit op 189 mm. De maximale zaagbreedte is normaal 60 mm en in verstek 62 mm. De verstekhoeken zijn vooringesteld op vijftien, 22.5, dertig, vijfenveertig en negentig graden. Daarnaast kun je ook een kleine helling gebruiken van 48 mm. Er zit een nieuwe zaagkopvergrendeling op waardoor de traverseerfunctie kan blokkeren in geval van het verzagen van kleine werkstukken. 

Tevens zorgt dit voor extra veiligheid tijdens het transporteren. Dankzij het compacte ontwerp met interne geleiderails wordt het transporteren ook makkelijker gemaakt en heb je tevens ook een grote zaagcapaciteit zoals je al eerder zag. Bij aanschaf van dit product krijg je de DeWalt afkortzaag, een zaagblad zodat je gelijk kunt beginnen, een materiaalklem, een zaagbladsleutel en een zeskantsleutel. Houd er rekening mee dat alleen zaagbladen met een as van 30 mm op dit apparaat passen. Er zit één jaar fabrieksgarantie op deze DeWalt afkortzaag, maar dit kun je zelf verlengen. Wanneer je jouw apparaat op de website van DeWalt registreert kun je de garantie verlengen tot 3 jaar.

2. DeWalt DW743N-QS

Soms heb je gewoon net wat meer kracht nodig, en dat is wanneer de DeWalt DW743N-QS in het spel komt. Hij werkt met een vermogen van 2000 Watt en een onbelast toerental van 2850 rpm. De zaagkop is naar beide kanten kantelbaar waardoor je makkelijk in verstek kunt zagen. Wanneer je gewoon recht zaagt heb je een zaagdiepte van 68 mm en een zaagbreedte van 155 mm. Als je in verstek zaagt heb je een zaagdiepte van 140 mm en een zaagbreedte van 95 mm. Wist je trouwens dat deze DeWalt afkort zaag gebruik maakt van een flipover zaag? Dit betekent dat je de afkortzaag gemakkelijk kunt ombouwen naar een zaagtafel. Zo pas je de zaag gemakkelijk aan naar jouw werkplek of klus. 

Er wordt gebruik gemaakt van een softstart waardoor je langzaam op gang kunt komen en met alle precisie kunt werken. Of je nu aan het werken bent met hard hout, kunststoffen, hout, laminaat of mdf, deze DeWalt afkortzaag komt er met gemak doorheen. Natuurlijk zit er ook de mogelijkheid voor stofafzuiging op in de vorm van een stofzuiger. Zo’n krachtpatser moet natuurlijk wel sterk gebouwd zijn zodat alles er goed in past. Het is dan ook niet zo’n heel licht model met zijn 37 kilogram. Het snoer is echter wel aan de korte kant met 1,6 meter waardoor het wellicht fijn is om een haspel of verlengsnoer te gebruiken. Bij aanschaf van dit product krijg je de DeWalt afkortzaag, een zaagblad, een parallelgeleider, duwhout, 4 afneembare poten, beschermkap, montagesleutel en materiaalklem.

1. DeWalt DWS780

Natuurlijk kan er maar één de beste DeWalt afkortzaag zijn, en dan komen we toch uit op de DeWalt DWS780. Waarom? Dat gaan we je uitleggen. Allereerst werk je met een opgenomen vermogen van 1675 Watt en een zaagbladsnelheid van 1900-3800 per minuut. Dit model levert uitstekende zaagprestaties voor zowel kleine profielen als grotere constructiewerken en houtbouw. Hierdoor is hij breed inzetbaar. Je kunt nauwkeurig werken dankzij de schaduwlijn zaagsnede-indicator. Daarnaast zijn er ook lineair gelagerde horizontale rails die gebruik maken van bronzen geleiders waardoor je een maximale precisie hebt. Ook kan de zaagdiepte precies ingesteld worden voor het maken van groeven en sponningen. 

Het is mogelijk om in verstek te zagen, sterker nog, het nokvergrendelsysteem maakt het instellen van de verstekhoek extra makkelijk. Je kunt deze DeWalt afkortzaag dus volledig instellen naar jouw wens zodat de machine altijd accuraat is. Er wordt gebruik gemaakt van een elektronische toerentalinstelling voor een aangepaste snelheid voor het zagen van non-ferro metalen. Over eventuele stof hoef je je geen zorgen te maken dankzij een geavanceerd stofmanagement. Hierdoor wordt het stof direct weggevoerd van de zaagsnede, zelfs zonder stofzuiger. Zo heb je altijd een duidelijk zicht op jouw werkstuk en kun je nauwkeurig te werk gaan. Bij aanschaf van dit product krijg je de DeWalt afkortzaag, een zaagblad, een sleutel, een stofzak en een materiaalklem. Al met al heb je dus alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met de beste DeWalt afkortzaag.

Geraadpleegde bronnen