Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Makita Haakse Slijpers

Soms heb je gewoon wat grof geweld nodig, en een Makita haakse slijper kan daarbij prima helpen. Het kan soms een hele uitdaging zijn, maar daar heb jij als klusser natuurlijk maling aan! Een haakse slijper gebruik je wanneer je metaal, steen of beton moet bewerken. Wil je die harde metalen buizen inkorten? De Makita haakse slijper doet het zonder moeite. Bramen van ijzer of staal verwijderen? Ook geen probleem. Het ziet er allemaal heel uitdagend uit, maar als je het eenmaal onder de knie hebt zul je merken dat jouw klusjes ineens een stuk makkelijker geworden zijn dankzij de Makita haakse slijper.

De Makita haakse slijper heeft zijn naam te danken aan de slijpschijf die haaks op de motor staat. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de schijf uitgedraaid is wanneer je hem wilt opbergen, anders kan deze ineens wegschieten. Tevens is een beschermbril ook onmisbaar wanneer je met metaal of steen aan het werken bent. Zo voorkom je dat er metaal of steen splinters in je ogen belanden. Een Makita haakse slijper kun je gebruiken om te flexen, afbramen, ontroesten en om dingen te scheiden. Als je weet wat je nodig hebt kun je eigenlijk altijd een Makita haakse slijper online bestellen. Het is geen tool die je eerst in je handen gehad moet hebben om te weten of het wat is.

Makita haakse slijper - Top 5

Het kan soms lastig zijn om te beslissen welke Makita haakse slijper je nu precies wilt aanschaffen. Zoveel verschillende soorten en maten, het lijkt voor een klusser soms wel alsof ze in een snoepwinkel staan. Gelukkig hebben wij onze top 5 Makita haakse slijper lijst gemaakt om jou te helpen. Wij vertellen jou graag meer over onze favoriete modellen zodat jij een weloverwogen beslissing kunt maken.

5. Makita 9558NBRZ

Bij het slijpen kan er een hoop stof vrijkomen. Deze Makita haakse slijper is dan ook gemaakt met zo weinig mogelijk stof in gedachte. De machine is volledig stofbestendig en zal hierdoor ook langer meegaan dan een reguliere haakse slijper. Hij maakt gebruik van labyrintafdichting waardoor de anker, veld en lagers beschermt zijn. Daarnaast is de schakelaar ook stofdicht. Dit allemaal zorgt ervoor dat hij een maximale levensduur heeft. Wat ook wel fijn is, is dat hij een laag geluidsniveau heeft. Zowel jij als de buren zullen dit als prettig ervaren. Je moet rekenen op zo’n 84 dB geluidsdrukniveau. 

Nu wat meer over de technische specificaties. Je werkt met een Makita haakse slijper met een vermogen van 840 Watt. De machine heeft een onbelast toerental van 11000 p/min. Hij werkt op netstroom en heeft een snoer van 2,5 meter. Mocht dit toch te kort zijn, dan kun je altijd nog een haspel gebruiken. Tevens maakt hij ook gebruik van asblokkering. Het tandwielhuis is in 4 stappen 360 graden te draaien. Met de juiste schijf voelt het alsof je met een mes door een plakje boter aan het snijden bent. Het is dan wel belangrijk dat je altijd de juiste schijf gebruikt voor verschillend soort materiaal. Al met al is dit een mooie Makita haakse slijper van hoge kwaliteit. Hij is makkelijk in gebruik waardoor je er ook als doe-het-zelver mee aan de slag kunt gaan.

4. Makita 9565HR

Deze Makita haakse slijper staat voor duurzaamheid en veiligheid, en dat kun je in alles terugzien. Om te beginnen zie je dit bijvoorbeeld aan het gepatenteerde Super Joint System (SJS). Dit verhoogt de veiligheid door de schok te absorberen wanneer de schijf vastslaat. Tevens beschermt het de tandwielen ook tegen beschadiging. Daarnaast is deze Makita haakse slijper uitgerust met heropstartbeveiliging. Dit betekent dat de machine niet automatisch opnieuw opstart na bijvoorbeeld een stroomuitval. Bij het opstarten maakt de machine gebruik van een softstart. Dit is niet alleen veilig, maar zorgt er ook nog eens voor dat je nauwkeurig te werk kunt gaan. Ook dit model is weer volledig stofdicht gemaakt voor een optimale levensduur. 

De Makita haakse slijper heeft een diameter van 125 mm en de asgat van de schijf is 22,23 mm. Je werkt met een opgenomen vermogen van 1100 Watt en een onbelast toerental van 12000 min-1. Ondanks deze kracht weegt hij maar een kleine 2,3 kilogram. Het gewicht wordt niet zwaarder door een accu, want je werkt met netstroom. De kabel heeft een lengte van 2,5 meter waardoor je aardig wat bewegingsruimte hebt. Je kunt de beschermkap zonder gereedschap makkelijk bevestigen. De vibraties van deze haakse slijper zijn redelijk fel, de trillingswaarden zijn dan ook geschat op 9,0 m/s². Het is belangrijk om niet langer dan 3,5 uur achter elkaar te werken met deze trillingen, dit kan namelijk schadelijk zijn voor de gezondheid.

3. Makita DGA504Z

Wil je eigenlijk helemaal niet gebonden zijn aan een snoer? Dan is de Makita DGA504Z misschien wel het model voor jou. Deze Makita haakse slijper werkt op een accu van het Makita LXT 18 Volt platform. Je zou niet zo veel kracht verwachten van een machine die slechts 2,5 kilogram weegt, maar toch kun je een onbelast toerental van 8500 bereiken. Uiteraard is er accubeveiliging die beschermt tegen diepontladen, overbelasting en oververhitting. Daarnaast kun je duidelijk zien wanneer het weer tijd is om de accu op te laden dankzij de acculading indicator. Je werkt met een schijf met een diameter van 125, en een asgat van 22,23 mm. Bij het opstarten zul je gelijk merken dat het apparaat gebruik maakt van een softstart. 

Hierdoor kun jij nauwkeurig en veilig werken. Er wordt gebruik gemaakt van Automatic torque Drive Technology. Dit betekent dat de machine de snelheid en het koppel elektrisch aanpast bij weerstand. Tevens wordt er ook gebruik gemaakt van Active Feedback sensing Technology. Als er sprake is van een plotselinge reductie in toeren, of klemmen schijf in het materiaal, dan treedt deze technologie in werking en zal de machine uitschakelen voor de veiligheid. Ook heropstartbeveiliging is aanwezig, evenals een koolborstelloze motor met elektronische sturing. Zo zie je maar dat duurzaamheid en veiligheid een belangrijke rol spelen bij deze Makita haakse slijper.

2. Makita DGA519ZJ

Een Makita haakse slijper is eigenlijk best fijn om mee te werken, vooral als er gebruik wordt gemaakt van een accu. Ook dit model maakt weer gebruik van een Makita LXT 18 Volt accu. Hoewel hij misschien op accu werkt, levert hij bijna dezelfde prestaties als een gesnoerd model dankzij de koolborstelloze motor met elektronische sturing. Het is een sterke 125 mm accuslijper met overbelastingsbeveiliging. Je kunt wel zien dat Makita bij het ontwerpen van deze Makita haakse slijper al veel meer technologie tot zijn beschikking had, want er worden veel verschillende beveiligingstechnologieën gebruikt. Zo is dit model bijvoorbeeld uitgerust met Automatic torque Drive Technology welke de snelheid en het koppel automatisch aanpast bij weerstand. 

Daarnaast wordt er ook Active Feedback sensing Technology gebruikt wanneer er plotseling een reductie in toeren plaatsvindt. Als laatste technology wordt er hier gebruik gemaakt van een X-LOCK wisselsysteem. Hierdoor kun je de slijpschijven met slechts één klik wisselen. Je werkt met een variabel onbelast toerental in 5 stappen tussen de 3000 – 8500 zodat je de beste bewerking hebt. De beschermkap kun je gemakkelijk verstellen en verwisselen. Je geniet ook van een smal en ergonomisch handgreep uitgerust met softgrip, zo heb jij een goede grip en kun je het apparaat zo goed mogelijk bedienen. Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat veiligheid een belangrijk uitgangspunt is bij Makita, en dat laat de veiligheidsschakelaar van deze Makita haakse slijper maar weer zien. Deze zorgt ervoor dat de machine automatisch uit gaat wanneer de schakelaar los wordt gelaten.

1. Makita DGA519RTJ

Er is altijd een machine die we beter vinden dan de rest, en in het geval van de Makita haakse slijper is dat de Makita DGA519RTJ. Deze accuslijper heeft het allemaal: duurzaamheid, kracht en veiligheid. We beginnen weer met het feit dat deze Makita haakse slijper werkt op een Makita LXT 18 Volt accu. Er is keurig een indicator aanwezig die laat zien wanneer je deze moet opladen. Hij maakt gebruik van een variabele toerenregeling middels een draaiknop waarmee je tussen 3000 – 8500 kunt bereiken. De variabele toerenregeling wordt geregeld in 5 stappen zodat deze afgestemd kan worden op de bewerking. Ook deze Makita haakse slijper maakt weer gebruik van het X-LOCK wisselsysteem waardoor je de slijpschijven met één klik kunt wisselen. 

Je werkt met een schijf met een diameter van 125 mm. Wanneer je begint met werken zul je merken dat er gebruik wordt gemaakt van een softstart. Hierdoor kun je nauwkeurig aan je werk gaan. Het helpt ook wel dat het apparaat slechts 1,8 kilo weegt zodat je armen niet snel moe worden. Met een accu erin weegt hij slechts 2,7 kilo. Uiteraard maakt deze Makita haakse slijper gebruik van de nieuwste technologieën zoals Automatic torque Drive Technology en Active Feedback sensing Technology. Hierboven hebben we al meerdere keren besproken wat dit allemaal betekent. Ook heropstartbeveiliging is aanwezig. Mocht het apparaat ineens uitvallen, dan zal deze niet automatisch opnieuw opstarten zodat het altijd veilig blijft. Het apparaat is ook goed beschermd tegen vocht en stof zodat je van de maximale levensduur kunt genieten.

Lees ook:

Geraadpleegde bronnen
  •  

deel deze blog