Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Makita Haakse Slijpers

In dit artikel

Op zoek naar de beste Makita haakse slijper? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een haakse slijper van Makita die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Veel leesplezier!

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Makita haakse slijper - Top 5 in 2023

5. Makita 9558NBRZ

Waarom we fan zijn: 
De Makita 9558NBRZ is volledig stofbestendig en zal hierdoor langer meegaan dan een reguliere haakse slijper. 

Onze nummer 5 heeft een vermogen van 840 Watt en een onbelast toerental van 11000 p/min. Deze haakse slijper maakt gebruik van labyrintafdichting waardoor het anker, het veld en de lagers goed beschermd zijn. Daarnaast is de schakelaar stofdicht. Dit zorgt ervoor dat hij een maximale levensduur heeft. Wat ook wel fijn is, is dat hij een laag geluidsniveau heeft. Zowel jij als de buren zullen dit als prettig ervaren. Je kan uitgaan van zo’n 84 dB geluidsdrukniveau. 

Met de juiste schijf voelt het alsof je met een mes door een pakje boter aan het snijden bent. Het is wel belangrijk dat je altijd de juiste schijf gebruikt voor verschillende soorten materiaal. Al met al is dit een mooie Makita haakse slijper van hoge kwaliteit. Hij is makkelijk in gebruik waardoor je er ook als doe-het-zelver mee aan de slag kunt gaan.

Voordelen

Nadelen

Makita haakse slijper 9558NBRZ

Bekijk verschillende aanbieders

4. Makita 9565HR

Waarom we fan zijn: 
De Makita 9565HR haakse slijper staat voor duurzaamheid en veiligheid en dat kun je in alles terugzien. 

Om te beginnen zie je dit aan het gepatenteerde Super Joint System (SJS). Dit verhoogt de veiligheid door de schok te absorberen wanneer de schijf vastslaat. Tevens beschermt het de tandwielen tegen beschadiging. Daarnaast is deze Makita haakse slijper uitgerust met heropstartbeveiliging. Dit betekent dat de machine niet automatisch opnieuw opstart na bijvoorbeeld een stroomuitval. Bij het opstarten maakt de machine gebruik van een softstart. Dit is niet alleen veilig, maar zorgt er ook nog eens voor dat je nauwkeurig te werk kunt gaan. En net als de nummer 5 is dit model volledig stofdicht gemaakt voor een optimale levensduur. 

Voordelen

Nadelen

Bekijk verschillende aanbieders

3. Makita DGA504Z

Waarom we fan zijn: 
De Makita DGA504Z werkt op accu dus je kan snoerloos en onbegrensd werken. 

Op nummer 3 staat een Makita haakse slijper die op een accu van het Makita LXT 18 Volt platform werkt. Je zou niet zo veel kracht verwachten van een machine die slechts 2,5 kilogram weegt, maar toch kun je een onbelast toerental van 8500 bereiken. Uiteraard is er accubeveiliging die beschermt tegen diepontladen, overbelasting en oververhitting. Daarnaast kun je duidelijk zien wanneer het weer tijd is om de accu op te laden dankzij de acculading indicator.

Er wordt gebruik gemaakt van de Active Feedback Sensing Technology. Als er sprake is van een plotselinge reductie in toeren of klemmen van de schijf in het materiaal, dan zorgt deze technologie ervoor dat de machine uitschakelt voor de veiligheid. Ook heropstartbeveiliging is aanwezig, evenals een koolborstelloze motor met elektronische sturing. Duurzaamheid en veiligheid spelen dus een belangrijke rol bij deze Makita haakse slijper.

Voordelen

Nadelen

Makita DGA504Z haakse slijper

Bekijk verschillende aanbieders

2. Makita DGA519ZJ

Waarom we fan zijn: 
De Makita DGA519ZJ werkt op accu en beschikt over allerlei technische functies die het apparaat heel veilig en goed laten werken. 

 Net als de nummer 3 werkt dit model op een Makita LXT 18 Volt accu. Hoewel hij misschien op accu werkt, levert hij bijna dezelfde prestaties als een gesnoerd model dankzij de koolborstelloze motor met elektronische sturing. Het is een sterke 125 mm accuslijper met overbelastingsbeveiliging. 

Je kunt wel zien dat Makita bij het ontwerpen van deze Makita haakse slijper al veel meer technologie tot zijn beschikking had, want er worden veel verschillende beveiligingstechnologieën gebruikt. Zo is dit model bijvoorbeeld uitgerust met Automatic Torque Drive Technology welke de snelheid en het koppel automatisch aanpast bij weerstand. Daarnaast wordt er ook Active Feedback sensing Technology gebruikt wanneer er plotseling een reductie in toeren plaatsvindt. 

Je werkt met een variabel onbelast toerental in 5 stappen tussen de 3000 – 8500 zodat je de beste bewerking hebt. De beschermkap kun je gemakkelijk verstellen en verwisselen. Dit is dus een heel veilig apparaat waar je goede prestaties van kan verwachten. 

Voordelen

Nadelen

Makita haakse slijper DGA519ZJ

Bekijk verschillende aanbieders

1. Makita DGA519RTJ

Waarom we fan zijn: 
Deze haakse slijper heeft het allemaal: duurzaamheid, kracht en veiligheid. 

Er is altijd een machine die we beter vinden dan de rest en in het geval is dat de Makita DGA519RTJ. We beginnen met het feit dat deze Makita haakse slijper werkt op een Makita LXT 18 Volt accu. Hij maakt gebruik van een variabele toerenregeling middels een draaiknop waarmee je tussen 3000 – 8500 kunt bereiken. De variabele toerenregeling wordt geregeld in 5 stappen zodat deze afgestemd kan worden op de bewerking. Ook deze Makita haakse slijper maakt net als de nummer 2 gebruik van het X-LOCK wisselsysteem waardoor je de slijpschijven met één klik kunt wisselen. 

Uiteraard maakt deze Makita haakse slijper gebruik van de nieuwste technologieën zoals Automatic Torque Drive Technology en Active Feedback Sensing Technology. Hierboven hebben we al meerdere keren besproken wat dit allemaal betekent. Tot slot is het apparaat goed beschermd tegen vocht en stof zodat je van de maximale levensduur kunt genieten.

Voordelen

Nadelen

Makita DGA519RTJ haakse slijper

Bekijk verschillende aanbieders

Welke Makita haakse slijper moet ik nemen?

Naar aanleiding van ons uitgebreide onderzoek en onze ervaring hebben wij de Makita DGA519RTJ beoordeeld als de beste Makita haakse slijper van 2023. Deze op accu werkende haakse slijper is zeer krachtig en duurzaam. 

Hoe kies ik een Makita haakse slijper?

Als je een Makita haakse slijper gaat aanschaffen zijn er verschillende zaken om op te letten. De belangrijkste zijn: de diameter van de slijpschijf, het gewicht van de Makita haakse slijper, de verschillende slijpschijven die wel of niet worden meegeleverd of verkrijgbaar zijn, of de Makita haakse slijper softstart heeft of niet, het toerental en of je een Makita haakse slijper wil die werkt op een accu of juist op netstroom. 

Welke Makita accu slijptol?

Welke Makita slijptol je moet kopen hangt dus af van een aantal verschillende factoren. Bedenkt ook goed hoe vaak je van plan bent de Makita haakse slijper te gebruiken en wat voor klussen je deze voornamelijk voor zult gebruiken. Dit kan je ook helpen bij het maken van een beslissing voor de juiste Makita haakse slijper voor jou en je gebruikssituatie.

Hoe diep kun je slijpen met een Makita haakse slijper?

Afhankelijk van de Makita haakse slijper die je aanschaft kan je van 100 tot 700 mm diepte slijpen.

Hoe wij Makita haakse slijpers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Makita haakse slijpers onderzocht, meer dan 20 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Makita haakse slijper vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

deel deze blog