makita gereedschap

Makita Gereedschap

Het kiezen van gereedschap wordt een steeds lastigere klus. Het aanbod blijft maar uitbreiden en er worden constant nieuwe functies toegevoegd aan bestaand gereedschap. Ook zijn er tig verschillende merken waar je uit kunt kiezen, die ieder stuk voor stuk beloven dat zij het beste gereedschap in huis hebben. 

Natuurlijk heeft ieder gereedschap wel weer zijn eigen voordelen, dat dan weer wel. Het is eigenlijk afhankelijk van wat voor soort klus je hebt en wat je daarvoor wilt gebruiken. Je kunt natuurlijk best een klusje klaren met goedkoper gereedschap met minder functies, maar als je een stuk gereedschap koopt die iets duurder is, maar meer functies heeft, kun je er nog langer en vaker van genieten. 

Wij hebben besloten om vandaag eens wat meer te verdiepen in het merk Makita. Zij hebben een ontzettend groot assortiment, en dan kan het best lastig zijn om te weten wat je precies nodig hebt voor welke klus. Wij helpen jou daar graag een handje bij. We zullen je een klein beetje over het merk zelf vertellen, het brede assortiment en de kwaliteit die je kunt verwachten.

Het merk Makita

Makita is van oorsprong een Japans merk vernoemd naar de oprichter. De heer Makita heeft zijn bedrijf opgericht in 1915, waardoor het merk ondertussen is uitgegroeid tot een vertrouwd merk. Maar wist je dat het in eerste instantie helemaal niet de bedoeling was dat de heer Makita bekend zou staan om zijn gereedschap? Het bedrijf heeft zich eerst gericht op verlichtingsapparatuur, motoren en transformatoren. Dit was op dat moment een goede keuze gezien de Industriële Revolutie. Het merk werd al gauw bekend waardoor er ook buiten Japan mogelijkheden ontstonden. In de jaren 30 werden er al motoren en generatoren naar de Sovjet Unie geëxporteerd.

Zo’n bekende naam die al meer dan een eeuw bestaat moet dan toch haast altijd wel succesvol geweest zijn? Toch is dat niet het geval. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Japan gebombardeerd. Hierdoor is het hoofdkantoor van Makita verplaatst naar Anjo, een klein plaatsje in Japan waar niet veel problemen zouden zijn door de oorlog.

Het is eigenlijk pas na de Tweede Wereldoorlog dat Makita zich is gaan richten op gereedschap. Er was op dat moment veel vraag naar elektrische huis- en tuingereedschappen, en Makita zou zich dan ook richten op de consument en met name Business to Consumer. Tegenwoordig ontwikkelt, produceert en verkoopt Makita ook alleen nog maar gereedschap. Er werken elke dag ruim 500 ingenieurs aan verbeteringen en nieuwe machines, dus het assortiment zal steeds blijven uitbreiden.

In 1958 kwam dan de allereerste elektrische schaafmachine in Japan. Uiteraard bleek zo’n revolutionair apparaat een groot succes, en Makita kon dit product al snel exporteren naar andere landen. Hierna zijn er steeds meer soorten gereedschap bijgekomen om het assortiment te bereiken wat nu aangeboden wordt. In Nederland kennen we het bedrijf Makita al sinds 1947, en sinds 2010 kennen we Makita Nederland B.V.

Het assortiment van Makita

Zoals we al eerder zeiden heeft Makita een ruim assortiment. Om precies te zijn, zijn er wel meer dan 1500 verschillende soorten gereedschap die zij aanbieden. Op de Nederlandse markt kennen wij ongeveer 600 van die machines die aangeboden worden via de vakhandel. Dit zijn de meest gebruikte machines uit het assortiment. Gelukkig is het niet zo dat je alleen als professional overweg kunt met deze machines. De apparaten zijn makkelijk in gebruik, hebben een lange levensduur en zijn betrouwbaar en veilig. Vaak hoef je ook niet heel diep in de portemonnee te graaien om een apparaat van Makita te komen. Dat is altijd wel fijn.

 

De kwaliteit van Makita

We hebben het nu al heel vaak gehad over de uitmuntende kwaliteit van Makita, maar waar komt dit vandaan? Is dat puur omdat ze een grote naam hebben, of schuilt er inderdaad behoorlijk wat kwaliteit achter die stukken gereedschap?

Het is belangrijk om te weten dat Makita een passie heeft voor kwaliteit, dat valt ook te lezen op de website van het merk. In een markt waarbij er zoveel verschillende merken zijn is dat ook wel nodig. Makita is natuurlijk niet het enige merk met uitstekend gereedschap. Bij Makita proberen ze zo dicht mogelijk bij perfectie te komen. Het is dan ook niet voor niets dat er ruim 500 ingenieurs elke dag opnieuw bezig zijn met innovaties. Elke dag opnieuw zoeken zij naar manieren waarop zij het gereedschap nog beter kunnen maken.

Het uitgangspunt is dat de eindgebruikers een product hebben waar zij tevreden mee zijn. De beste reclame wordt gemaakt door ervaring van andere gebruikers. Zowel professionals als de hobby-klusser moeten een mooi project kunnen neerzetten met de producten van Makita. Zelf vindt Makita dat zij een groot voordeel hebben ten opzichte van andere merken, namelijk dat zij zich alleen op elektrische gereedschappen richten. Je zou dus kunnen zeggen dat zij de experts zijn op het gebied van elektrische gereedschappen. De focus ligt hierdoor dan ook 100% op de kwaliteit van de producten. Deze focus begint al bij het ontwerpen, en eindigt pas wanneer de klant tevreden is. Makita is zo zeker van de kwaliteit van hun producten, dat je bij registratie twee jaar extra garantie kunt krijgen bovenop de fabrieksgarantie. Ook de accu’s hebben een eigen garantieplan van 2 jaar.

Makita innovaties

Het mag dus duidelijk zijn dat Makita altijd bezig is met nieuwe innovaties en verbeteringen. En we kunnen er zeker van zijn dat dit niet zomaar een verkoperspraatje is. Makita heeft zijn eigen magazine vol met tips, uitleg, nieuw over de nieuwste innovaties en een greep uit het assortiment. Er wordt in dit magazine veel gesproken over de gereedschappen die Makita al heeft en waarom dit goede producten zijn. Je leest hier meer over de technologie die achter de machine verscholen zit. Tevens krijg je ook nog handige tips en uitleg over het onderhouden van jouw gereedschap en waarom het belangrijk is om dit op een specifieke manier te doen. Ook krijg je antwoord op verschillende vragen. Is gesnoerd bijvoorbeeld sterker dan accu? Waar zit het verschil precies? En welke geleiderail heb jij nodig? Het M-Magazine is online beschikbaar, maar je kunt je ook inschrijven om deze via de post te krijgen. Er wordt elk kwartaal een nieuwe editie uitgebracht waar jij weer volop van kunt genieten.

Advies en hulp

Natuurlijk zijn zij er niet alleen om geld te verdienen. Zoals je al hebt kunnen merken zijn zij erg geïnvesteerd in hun klanten en willen ze graag de allerbeste kwaliteit kunnen bieden. Een beetje klantenservice hoort daar dan ook bij. Op de website kun je het kenniscentrum ontdekken. Hier kun je alles te weten komen over de gereedschappen van Makita. Wil je graag meer weten over de technologieën achter de machines? Dat kan! Weten hoe het zit met de laatste innovaties? Ook dat is mogelijk. Daarnaast kun je ook gewoon algemene kennis lezen, leren hoe je veilig en gezond te werk gaat en meer. Het kenniscentrum is trouwens niet alleen online beschikbaar. Er zijn ook verschillende plekken in Nederland waar zij een fysiek kenniscentrum hebben. Ook is er een trainingscentrum in Eindhoven als je hier behoefte aan hebt.

Naast het kenniscentrum hebben zij ook een adviseursteam. Deze bestaat uit meerdere adviseurs die ieder een eigen specialisme hebben zoals bouw & industrie, de groensector of account managers. Je kunt een afspraak maken via de mail of telefoon om persoonlijk advies te krijgen over gereedschap van Makita en de bijbehorende accessoires en verbruiksartikelen. Zij kijken wat er in jouw situatie de beste oplossing is. Ook kunnen zij advies geven over servicecontracten of lease. Het is ook mogelijk om een Toolbox aan te vragen over stof, trillingen of geluid. Let wel op dat zowel de Toolbox als het advies alleen op afspraak is. Natuurlijk kun je ook advies krijgen over producten van Makita in de winkel waar je het koopt.