Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Beste Zanussi Wasmachine? Advies, Informatie & Top 5 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Beko wasmachine? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Beko wasmachine die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Dit zal je keuze vergemakkelijken.

Veel leesplezier!

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste Zanussi wasmachine 2023 - Top 5

5. Zanussi Zwfpisa

De Zanussi Swfpisa heeft een vulgewicht van 8 kilogram en is hierdoor geschikt voor middel tot grote gezinnen. Je hebt niet veel extra opties met dit model, maar de duurzaamheid, het resultaat en het geld wat je bespaart op kosten maken dat weer goed.

Gemiddeld duurt een wascyclus bij 40 graden Celsius ongeveer 205 minuten. Er zijn verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen waaronder koud, kort, opfrissen, donkere was, denim, eco en nog veel meer. Wanneer je de was later wilt laten draaien, bijvoorbeeld tijdens de daluren, dan kun je dit tot 20 uur van tevoren instellen.

Nadat een programma voltooid is duurt het ongeveer 5 minuten voordat het apparaat zichzelf uitschakelt. Dit bespaart jou weer energiekosten. Bij normaal gebruik verbruik je ongeveer 156 kWh per jaar. Per cyclus verbruik je ongeveer 52 liter water.

4. Zanussi Venezia

De Zanussi Venezia helpt je om energie en water te besparen bij iedere wasbeurt. Er zijn autoadjust sensoren die dit verbruik meten en het water- en energieverbruik daarop afstellen, zeer handig als je bijvoorbeeld een kleinere was wilt draaien.

Er zijn verschillende programma’s beschikbaar zoals een snelle was, ultra snelle was, donker, fijne was, wol, denim en nog veel meer. De bediening hiervan is heel simpel, je gebruikt de draaiknop om het programma te kiezen en met het touchscreen display stel je de temperatuur in en kun je het programma starten. Het is ook mogelijk om de start tot 20 uur uit te stellen.

Door de manier waarop de trommel tijdens het wassen draait komt kleding minder gekreukt uit de machine, hierdoor hoef je minder of helemaal niet te strijken. Als je kleding een hygiënische boost wilt geven kun je het CleanBoost programma gebruiken om aan het einde van de cyclus stoom te gebruiken waardoor bacteriën en allergenen verminderd worden.

3. Zanussi ZS8651WD

Natuurlijk heeft niet iedereen behoefte aan een wasmachine met een hoog vulgewicht, daarom gooien we de Zanussi ZS8651WD er ook nog even tussen. Deze wasmachine heeft een wascapaciteit van 8 kilogram en is daardoor geschikt voor een middelgroot gezin.

Het gaat hier om een was-droogcombinatie. Nadat het jouw wasgoed heeft gewassen kan het dus gelijk doorgaan naar het droogprogramma zonder dat je het van de ene machine naar de ander hoeft te verplaatsen. Het bedienen van de 10 verschillende programma’s gebeurt middels een draaiknop. Je kunt op het display zien hoe lang het programma nog duurt, maar er klinkt ook een eindsignaal wanneer het programma klaar is.

Er zijn verschillende foefjes aanwezig om de veiligheid, duurzaamheid en stabiliteit van de wasmachine te garanderen. Denk hierbij aan een koolborstelloze motor, balanssysteem, vochtigheidssensor, waterbeveiliging en meer.

2. Zanussi ZWDN863TW

Je bent bijna aangekomen bij de beste Zanussi wasmachine van 2023, maar eerst nog even de ZWDN863TW. Deze wasmachine is vrijstaand en heeft een vulgewicht van 8 kilogram. Dit maakt het apparaat geschikt voor een middelgroot gezin.

Het gaat om een was-droogcombinatie, dat betekent dat er na het wassen gelijk gedroogd kan worden in dezelfde machine zonder onderbreking. Er zijn 15 verschillende programma’s waar je gebruik van kunt maken waaronder koud, speoelen, eco, 60 minuten, wassen en drogen en meer. Gemiddeld duurt een wascyclus 241 minuten, maar dat is ook afhankelijk van het soort programma en de belading.

Bediening van de ZWDN863TW gaat middels een draaiknop en een touchscreen display. Op dit display kun je aflezen hoeveel tijd er nog over is, maar je kunt er ook de temperatuur, startuitstel en andere opties mee instellen.

1. Zanussi ZS8651DWD

De beste wasmachine van Zanussi is zonder enige vorm van twijfel de ZS8651DWD. Dit model heeft een vulgewicht van 8 kilogram en is weer zo’n handig was-droogcombinatie. Hiermee is het apparaat geschikt voor grotere gezinnen.

In totaal zijn er 10 programma’s waar je uit kunt kiezen. Vier hiervan zijn droogprogramma’s en zes wasprogramma’s. Deze hebben ieder hun eigen functies en kwaliteiten. Welke je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van het soort wasgoed wat je wast. Er wordt gebruik gemaakt van de AutoAdjust technologie, een technologie die het water- en energieverbruik aanpast aan de hoeveelheid wasgoed. Het is mogelijk om binnen één uur kleding gewassen en gedroogd te hebben met een snel programma.

Als je alleen een opfrisser wilt, en niet per se een hele schone was wilt draaien, dan kun je gebruik maken van het opfrisprogramma. Tijdens dit programma wordt er stoom gebruikt om te reinigen wat ook helpt om kreukels te verminderen. Ideaal als je vanavond spontaan een etentje hebt.

Is Zanussi een goede wasmachine? 

Zanussi is een middenklasse wasmachine merk met een goede prijs kwaliteitverhouding. De wasmachines van dit merk gaan ongeveer 10 jaar mee. 

Waar komt het merk Zanussi vandaan? 

Zanussi is een merk van Italiaanse afkomst en opgericht in 1933. Zanussi maakt huishoudelijke apparaten en is een betrouwbaar merk dat producten maakt van goede kwaliteit met Italiaanse flair. 

Waar zit het filter van een Zanussi wasmachine? 

In Zanussi wasmachines met toegankelijke pluizenfilters kan je het filter achter een klein deurklepje vinden. Bij zowel een voor- en een bovenlader bevindt deze zich vooraan aan de onderkant van de wasmachine. Kijk voor specifieke instructies over het reinigen van het pluizenfilter in de handleiding van je wasmachine.

Hoe wij Zanussi wasmachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 15 verschillende Zanussi wasmachines onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Zanussi wasmachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen