Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Zanussi Wasmachines in 2022

Het is niet gemakkelijk om een huishouden draaiend te houden, vooral niet wanneer het om een groot gezin gaat. Er moet gestofzuigd worden, gekookt, en daarnaast moet er ook nog schone kleding zijn. Met de juiste hulpmiddelen kan het huishouden een eitje worden. Een Zanussi wasmachine is bijvoorbeeld ideaal om al jouw was mee te doen. Hoewel Zanussi misschien niet het meest bekende merk is, levert een Zanussi wasmachine dezelfde topkwaliteit die we van andere merken verwachten.

Wanneer je een Zanussi wasmachine koopt zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo is de trommelinhoud bijvoorbeeld belangrijk. Met een groot gezin zul je een grotere trommelinhoud nodig hebben dan wanneer je slechts in je eentje woont. Daarnaast is het ook wel zo fijn als jouw Zanussi wasmachine een beetje energiezuinig is zodat je geen bakken met geld hoeft te betalen puur om te wassen. Ook het geluidsniveau van jouw Zanussi wasmachine is niet onbelangrijk. Sommige wasmachines klinken alsof ze gaan opstijgen, en dat kan storend zijn voor zowel jou als jouw buren. Extra wasprogramma’s zijn altijd welkom. Deze zorgen ervoor dat jouw was nog beter gewassen kan worden en langdurig mooi blijft. Maar dan komt de vraag, welke Zanussi wasmachine ga je kopen?

Lees ook:

Zanussi wasmachine - Top 5

Zanussi heeft een uitgebreid aanbod aan wasmachines, maar welke wasmachine past nou het best in jouw huishouden? Wij hebben een top 5 samengesteld waar jij de gepaste Zanussi wasmachine kan vinden voor jouw huishouden.

5. Zanussi ZWS7120BW

Het eerste model uit onze top 5 Zanussi wasmachines biedt je alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse was. De programmastructuur is zeer overzichtelijk zodat iedereen met deze wasmachine gemakkelijk aan de slag kan. Er is een groot aanbod aan programma’s zoals bijvoorbeeld katoen, synthetisch, wol, delicaat en nog veel meer. Bovendien is deze Zanussi wasmachine erg zuinig.
Dit model komt standaard met een aantal handige functies. Er is een optie Snel voorzien die de duur van de wascyclus tot 50% reduceert. De Startuitstel-functie laat je de wascyclus starten wanneer dat voor jou het beste uitkomt. Je kan de machine 3,6 of 9 uur het draaien laten uitstellen. Deze functie kan ook heel besparend werken als je de wasmachine pas laat draaien tijdens de uren met een lager energietarief. Het speciale Easy-Iron programma zorgt voor minder gekreukte kleding, dit bespaart je een hoop werk tijdens het strijken.

In deze Zanussi wasmachine zitten ook nog een aantal systemen verwerkt zoals het Onbalans-correctiesysteem die de levensduur van de machine ten goede uitkomt. De sensor-geregelde waterdosering zorgt dat er niet teveel water verbruikt wordt en het Anti-schuim spoelsysteem krijgt na de wasbeurt al de zeepresten uit je kledij.

De Zanussi wasmachine ZWS7120BW heeft een laadcapaciteit van 7 kg en is zeer stil met een geluidsniveau van maximaal 59 decibel. Er zit ook een kinderbeveiliging op zodat de kinderen de instellingen niet kunnen ontregelen.

4. Zanussi ZWFN8430W

De volgende Zanussi wasmachine die we bespreken heeft een Inverter motor. Door deze motor blijft je wasmachine langer meegaan. De motor is koolborstelloos wat zorgt voor minder slijtage en minder trillingen. Het levert betere prestaties en minimaliseert het geluid. Je kan bij deze Zanussi wasmachine natuurlijk ook genieten van de verschillende programma’s die de vorige besproken wasmachine rijk is, maar dit model heeft nog een aantal extra’s achter de hand.

Deze Zanussi wasmachine beschikt over het CleanBoost 60 graden programma. Dit programma voegt aan het einde van de cyclus stoom toe, zodat kleding nog hygiënischer en efficiënter wordt gereinigd. Hiermee worden bacteriën en allergenen nog beter verwijdert uit het wasgoed. Wanneer je weinig tijd hebt om een was te draaien, kan je de FlexiTime-functie gebruiken. Deze functie verkort de tijd van standaard wasprogramma’s. Tik op de knop om telkens de tijd in te korten. Bij het Easy Iron programma wordt de draairichting van de trommel steeds veranderd. Hierdoor kan het wasgoed vrijer bewegen en zitten er minder snel kreukels en vouwen in de kleding. De Startuitstel-functie is natuurlijk ook voorzien waardoor je was op het gepaste tijdstip klaar is of je laat de machine pas draaien tijdens de lage tarief uren.

Als laatste kers op de taart heeft deze Zanussi wasmachine een Autoclean Drain-systeem. Dit systeem maakt de wasmachine vanbinnen schoon, er zit dus geen filter in die je zelf moet schoon maken. Het laadvermogen van deze Zanussi wasmachine is met 8 kg iets groter dan de vorige en heeft een normaal geluidsniveau van 76 decibel.

3. Zanussi ZWFN8660W

Het derde model dat we bespreken is de Zanussi wasmachine ZWFN8660W. Deze wasmachine heeft dezelfde koolborstelloze Inverter motor ingebouwd die efficiënt, duurzaam en zuinig werkt. Je kan gebruik maken van de uitstekende programmaselectie die in elke Zanussi wasmachine aanwezig is. Het CleanBoost 60 graden programma voegt aan het einde van deze cyclus stoom toe, zodat de kleding nog hygiënischer en efficiënter gereinigd wordt. De FlexiTime functie kan je ook weer gebruiken om de standaard wasprogramma’s in te korten.

Met Easy Iron wordt de draairichting van de trommel telkens veranderd, waardoor delicate was ongeschonden de wasmachine verlaat. Je hoeft na dit programma niet veel energie meer te verspillen met strijken. De Startuitstelfunctie is ook weer van de partij en laat je toe om te bepalen wanneer de was klaar is of zet de machine pas in gang tijdens de gekozen lage tarief uren. Het Autoclean Drain systeem houdt je wasmachine vanbinnen schoon.

Het grote voordeel van deze Zanussi wasmachine is de Auto Adjust functie. De Sensoren in de trommel passen continu de duur en de hoeveelheid gebruikt water aan en de wasmachine maakt dus optimaal gebruik van water en energie. Dit is ideaal voor kleine wasjes en bespaart je een heleboel extra kosten op lange termijn. Het milieu wordt met deze functie natuurlijk ook een beetje meer gespaard.
Met een maximaal toerental van 1600 toeren per minuut komt je kledij een stuk droger uit deze Zanussi wasmachine. De vulcapaciteit bedraagt 8 kg en de machine heeft een normaal geluidsniveau van 75 decibel.

2. Zanussi ZWFN946TW

Dit is een van de beste Zanussi wasmachines als je kijkt naar welke kwaliteit je krijgt voor de prijs. Deze wasmachine beschikt over bijna elk voordeel die de vorige besproken Zanussi wasmachine biedt, maar tegen een lagere prijs. Je kan genieten van elk wasprogramma. Het Clean Boost 60 graden programma krijgt je kleding nog hygiënischer schoon. De Flexi Time functie verkort elk standaard wasprogramma. Easy Iron helpt je dan weer bij het strijken. De Startuitstel functie is natuurlijk ook geïnstalleerd en er is zelfs aan een kinderbeveiliging gedacht, zodat de kinderen de instellingen niet kunnen verknoeien wanneer de machine aan het draaien is.

Zelfs de interessante Auto Adjust functie zit ook in deze Zanussi wasmachine. De sensoren in de trommel passen continu de duur en de hoeveelheid gebruikt water aan. Het besparen is uiteraard beter voor het milieu, maar ook zeker voor je portemonnee. De wastrommel beschikt ook over het Auto Clean Drain systeem waardoor je zelf geen filters hoeft schoon te maken.

Het verschil zit in de motor die 1400 toeren per minuut draait, dit is iets minder dan de vorige machine en we vinden ook niets terug over de Inverter motor. De vulcapaciteit is met 9 kg echter wel weer groter en de wasmachine heeft een normaal geluidsniveau van 76 decibel.

1. Zanussi ZWF0143BWH

De beste Zanussi wasmachine moet natuurlijk op nummer 1 staan, kwaliteit gaat altijd boven prijs. Deze parel beschikt over al de voordelen die elke voorgaande wasmachine heeft en doet er zelfs nog enkele schepjes bovenop. De Inverter motor is ook terug aanwezig. Deze verhoogt de efficiëntie en verlengt de levensduur van de machine. De Snel optie is ook terug aanwezig en reduceert de duur van de wascyclus met maar liefst 50%.

Deze Zanussi wasmachine heeft het Fuzzy Logic systeem ingebouwd. Dit systeem houdt je wasgoed in de gaten en analyseert eerst de hoeveelheid wasgoed die je wilt wassen, vervolgens wordt het gekozen programma aan de belading aangepast. Je hoeft dus zelf geen keuze te maken voor een halve of hele belading. 

De Auto Sense functie is de verbeterde versie van de Auto Adjust functie en houdt nog meer rekening met de lading. Verschillende sensoren meten de hoeveelheid was, deze functie past automatisch het water- en energieverbruik hier op aan en komt het milieu en jouw rekening nog meer ten goede uit.

Het unieke Aqua Fall systeem zorgt voor een effectieve reiniging van je kleding door een optimaal gebruik van je wasmiddelen. Je kleding wordt nog sneller nog schoner. Met het Quick Start 30 graden programma draai je met 1 druk op de knop je dagelijkse was. Het Opfris programma van 40 minuten is een uitkomst voor kleine ladingen of wanneer je snel even iets uitgewassen wilt hebben. De Power Jet technologie houdt je wasmiddelbakje schoon.

De XXL trommel heeft een vulcapaciteit van 10 kg en een XXL deur om grote hoeveelheden was gemakkelijk in en uit de machine te laden. Deze extra grote Zanussi wasmachine is bij wonder zelfs de meest stille machine met een extreem laag geluidsniveau van 54 decibel.

Geraadpleegde bronnen