Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Beste Zanussi Wasmachine? Advies, Informatie & Top 5 2023

In dit artikel

Ben je op zoek naar de beste Zanussi wasmachine? Wij hebben in dit artikel alle informatie verzameld die je nodig hebt om een goede keuze voor de beste Zanussi wasmachine voor jou en jouw situatie te maken. Daarnaast hebben we onze favoriete Zanussi wasmachines in een top 5 gezet. 

We focussen in dit artikel specifiek op wasmachines van Zanussi. Weet jij nog niet van welk merk je een wasmachine wil kopen? Lees dan vooral ook even ons algemene wasmachine artikel. Daarin gaan we dieper in op de specifieke kenmerken en belangrijke factoren van wasmachines. 

Veel leesplezier!

Zanussi wasmachine of een was/droogcombinatie?

Wij raden altijd aan om goed onderzoek te doen naar de verschillende wasmachines van Zanussi. Bedenk als eerste of je een Zanussi wasmachine wil met of zonder droogfunctie. Het voordeel van een wasmachine met droogfunctie is dat je geen aparte droger nodig hebt. Hierdoor bespaar je in (koop)kosten en in ruimte.

Het nadeel is dat er een minder groot gewicht gedroogd dan gewassen kan worden. Daarnaast duurt de wascyclus langer en was je minder energiezuinig. 

Onderzoek en vergelijk de verschillende Zanussi wasmachines

Ga je een Zanussi wasmachine kopen, denk dan eerst goed na over alle verschillende elementen die een machine heeft. In dit artikel bespreken we de belangrijkste, die je zeker moet meenemen in je onderzoek naar de beste Zanussi wasmachine voor jou:

  • Wil je een voor- of bovenlader
  • Afmetingen van de Zanussi wasmachine
  • Wat is de grootte van je wasjes/huishouden?
Zanussi heeft betaalbare basis wasmachines.

Voor- of bovenlader

Wil je een Zanussi wasmachine met voorlader of juist met een bovenlader? In Nederland zie je bijna nooit een bovenlader voorbij komen, maar ze zijn wel beschikbaar. Een wasmachine met bovenlader zou handig kunnen zijn als je niet wil bukken om de was uit de machine te halen. Een andere optie is om je Zanussi wasmachine met voorlader op ooghoogte te laten plaatsen.

De afmetingen

De afmetingen van je Zanussi wasmachine kunnen van belang zijn. Zet je hem vrijstaand neer of ingebouwd? Of boven/onder een droger? Waar je je wasmachine uiteindelijk plaatst kan invloed hebben op welke je kan kopen.

Een wasmachine en droger die je op elkaar gaat stapelen, moeten dezelfde breedte en diepte afmetingen hebben zodat ze stevig op elkaar blijven staan. Dit is ook zo als je je wasmachine gaat inbouwen: deze moet natuurlijk wel passen in de daarvoor bestemde ruimte. Meet daarom vooraf de ruimte op waar je de Zanussi wasmachine gaat plaatsen en check goed de wasmachine afmetingen voordat je tot koop overgaat.

Wat is de grootte van je wasjes/huishouden?

Zanussi wasmachines hebben een vulcapaciteit van 7 tot en met 10 kg. Met een grotere vulcapaciteit kan er meer was in een keer gewassen worden. Als je vaak veel wasgoed in één keer wast, raden wij aan om voor de ruimste vulcapaciteit te kiezen.

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste Zanussi wasmachine 2023 - Top 5

5. Zanussi ZWFPISA

Waarom we fan zijn:
Goede basis wasmachine met 8 kg vulgewicht.

De Zanussi Swfpisa heeft een vulgewicht van 8 kilogram en is hierdoor geschikt voor middel tot grote huishoudens tot 4 personen. Dit is echt een basis model wasmachine en heeft daardoor weinig features en opties, maar heeft wel verschillende wasprogramma’s.

Je kan onder andere kiezen uit koud, kort, opfrissen, donkere was, denim, eco en nog veel meer. Wanneer je de was later wilt laten draaien, bijvoorbeeld tijdens de daluren, dan kun je dit tot 20 uur van tevoren instellen. Nadat een programma voltooid is duurt het ongeveer 5 minuten voordat het apparaat zichzelf uitschakelt. Dit bespaart energie. Bij normaal gebruik verbruik je ongeveer 156 kWh per jaar. Per cyclus verbruik je ongeveer 52 liter water.

Voordelen

Nadelen

Productomschrijving

Vulgewicht: 8 kg
Geluidsniveau: 78 dB
Energieklasse: D
Toerental: 1400 rpm

Video

Zanussi ZS8651DWD review

Bekijk verschillende aanbieders

4. Zanussi ZWFN8430W

Waarom we fan zijn:
Deze wasmachine heeft handige opties zodat je was kreukvrij uit de was komt.

Op nummer 2 de Zanussi ZWFN8430W met inverter motor. De motor is koolborstelloos wat zorgt voor minder slijtage en minder trillingen. Het levert betere prestaties en minimaliseert het geluid. Deze Zanussi wasmachine beschikt over het CleanBoost 60 graden programma. Dit programma voegt aan het einde van de cyclus stoom toe, zodat kleding nog hygiënischer en efficiënter wordt gereinigd. Hiermee worden bacteriën en allergenen nog beter verwijderd uit het wasgoed.

Wanneer je weinig tijd hebt om een was te draaien, kan je de FlexiTime-functie gebruiken. Deze functie verkort de tijd van standaard wasprogramma’s. Bij het Easy Iron programma wordt de draairichting van de trommel steeds veranderd. Hierdoor kan het wasgoed vrijer bewegen en zitten er minder snel kreukels en vouwen in de kleding. Tenslotte heeft deze Zanussi wasmachine een Autoclean Drain-systeem. Dit systeem maakt de wasmachine vanbinnen schoon, er zit dus geen filter in die je zelf moet schoon maken. 

Voordelen

Nadelen

Productomschrijving

Vulgewicht: 8 kg
Geluidsniveau: 78 dB
Energieklasse: D
Toerental: 1400 rpm

Video

Zanussi Venezia

Bekijk verschillende aanbieders

3. Zanussi ZS8651WD

Waarom we fan zijn:
Een was-droog combinatie die makkelijk in gebruik is. 

Op de derde plaats staat de Zanussi ZS8651WD. Deze wasmachine heeft een wascapaciteit van 8 kg. Het gaat hier om een was-droogcombinatie, dus we zouden dit apparaat alleen voor kleine huishoudens aanraden. Deze wasmachine is bijvoorbeeld heel geschikt als je weinig ruimte hebt voor een aparte wasmachine en droger in je appartement of studio.

Je bedient de wasmachine middels een draaiknop. Je kunt op het display zien hoe lang het programma nog duurt, maar er klinkt ook een eindsignaal wanneer het programma klaar is. De wasmachine is uitgerust met verschillende instellingen en technologieën om de veiligheid, duurzaamheid en stabiliteit van de wasmachine te garanderen. Denk hierbij aan een balanssysteem, vochtigheidssensor en waterbeveiliging. De was-droog combinatie heeft een duurzame koolborstelloze motor.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productomschrijving

Vulgewicht: 8 kg
Geluidsniveau: 76 dB
Energieklasse: E
Toerental: 1600 rpm

Video

Zanussi ZS8651DWD review

Bekijk verschillende aanbieders

2. Zanussi ZWDN863TW

Waarom we fan zijn:
Was-droog combinatie met goede was en droog kwaliteit. Makkelijk in gebruik.

Op nummer 2 de Zanussi ZWDN863TW. Deze wasmachine is vrijstaand en heeft een vulgewicht van 8 kilogram. Ook onze nummer 2 is een was-droogcombinatie, zodat er na het wassen gelijk gedroogd kan worden in dezelfde machine zonder onderbreking. Er zijn 15 verschillende programma’s waar je gebruik van kunt maken waaronder koud, speoelen, eco, 60 minuten, wassen en drogen en meer. Gemiddeld duurt een wascyclus 241 minuten, maar dat is ook afhankelijk van het soort programma en de belading.

Bediening van de ZWDN863TW gaat middels een draaiknop en een makkelijke touchscreen display. Op dit display kun je aflezen hoeveel tijd er nog over is, maar je kunt er ook de temperatuur, startuitstel en andere opties mee instellen. We vinden de was en droog kwaliteit van deze wasmachine erg goed en hebben hem daarom gekozen als tweede beste wasmachine van 2023. 

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productomschrijving

Vulgewicht: 8 kg
Geluidsniveau: 76 dB
Energieklasse: E
Toerental: 1600 rpm

Video

Bekijk verschillende aanbieders

1. Beste koop van 2023: Zanussi ZS8651DWD

Waarom we fan zijn:
Was en droog combinatie met stoomfunctie en zeer goede wasresultaten.

De beste wasmachine van Zanussi vinden wij de ZS8651DWD. Dit model heeft ook een vulgewicht van 8 kilogram en is ook weer een was-droogcombinatie. Dat maakt het een ideale wasmachine voor een kleine studio of een appartement voor een kleiner huishouden.

In totaal zijn er 10 programma’s waar je uit kunt kiezen. Deze was-droog combinatie maakt gebruik van ZAnussi’s AutoAdjust technologie, waarmee het water- en energieverbruik wordt aanpast aan de hoeveelheid wasgoed. Met het snelprogramma is het mogelijk om binnen één uur kleding gewassen en gedroogd te hebben met een snel programma.

Als je alleen een opfrisser wilt, en niet per se een hele schone was wilt draaien, dan kun je gebruik maken van het opfrisprogramma. Tijdens dit programma wordt er stoom gebruikt om te reinigen wat ook helpt om kreukels te verminderen. Wij vinden dit de beste Zanussi wasmachine vanwege het was een droog resultaat, het gemak van de combinatie functie en de stoomfunctie. 

Download hier dee gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productomschrijving

Vulgewicht: 8 KG
Geluidsniveau: 75 dB
Energieklasse: E
Toerental: 1600 rpm

Video

Zanussi ZS8651DWD review

Bekijk verschillende aanbieders

Bekijk hier onze artikelen over de beste wasmachines per merk

Lees hier ons artikel over de beste Zanussi droger

Dit vindt Bol de beste Zanussi wasmachine

Nog meer informatie over Zanussi wasmachines. Bekijk de meest gestelde vragen.

Is Zanussi een goede wasmachine? 

Zanussi is een middenklasse wasmachine merk met een goede prijs kwaliteitverhouding. De wasmachines van dit merk gaan ongeveer 10 jaar mee. 

Waar komt het merk Zanussi vandaan? 

Zanussi is een merk van Italiaanse afkomst en opgericht in 1933. Zanussi maakt huishoudelijke apparaten en is een betrouwbaar merk dat producten maakt van goede kwaliteit met Italiaanse flair. 

Waar zit het filter van een Zanussi wasmachine? 

In Zanussi wasmachines met toegankelijke pluizenfilters kan je het filter achter een klein deurklepje vinden. Bij zowel een voor- en een bovenlader bevindt deze zich vooraan aan de onderkant van de wasmachine. Kijk voor specifieke instructies over het reinigen van het pluizenfilter in de handleiding van je wasmachine.

Hoe wij Zanussi wasmachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 15 verschillende Zanussi wasmachines onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Zanussi wasmachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen voor ons onderzoek