Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

De beste Haier Wasmachine? Advies en Top 5 van 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Haier wasmachine? Wij hebben alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen keuze voor de beste Haier wasmachine te maken op een rijtje gezet. Ook hebben we onze favoriete Haier wasmachines in een top 5 gezet. 

We focussen in dit artikel specifiek op wasmachines van Haier. Sta jij open voor een ander merk of twijfel je nog over het merk? Lees dan vooral ook even ons algemene wasmachine artikel. Daarin gaan we dieper in op de specifieke kenmerken en belangrijke factoren van wasmachines. 

Veel leesplezier!

Haier wasmachine of een was/droogcombinatie?

Voordat je een Haier wasmachine koopt, is het aan te raden onderzoek te doen naar de verschillende Haier wasmachines op de markt. Maar voordat je daarmee start, is het belangrijk om te bedenken of je een Haier wasmachine wil met of zonder droogfunctie. Het voordeel van een wasmachine met droogfunctie is dat je geen aparte droger nodig hebt. Hierdoor bespaar je in (koop)kosten en in ruimte.

Het nadeel is dat er een minder groot gewicht gedroogd dan gewassen kan worden. Daarnaast duurt de wascyclus langer en was je minder energiezuinig. 

Onderzoek en vergelijk de verschillende Haier wasmachines

Als je een wasmachine van Haier gaat kopen, heb je keuze uit een ruim aanbod. Bekijk daarom goed alle verschillende elementen per wasmachine. In dit artikel bespreken we de belangrijkste, die je zeker moet meenemen in je onderzoek naar de beste Haier wasmachine voor jou:

  • Wil je een voor- of bovenlader
  • Afmetingen van de Haier wasmachine
  • Wat is de grootte van je wasjes/huishouden?
  • Direct Motion Motor
Haier heeft wasmachines waar een Direct Motion motor inzet, duurzaam en goed voor je wasmachine.

Voor- of bovenlader

Wil je een Haier wasmachine met voorlader of juist met een bovenlader? In Nederland zijn wasmachines met voorlader de norm, maar ze zijn ook met een bovenlader verkrijgbaar. Een wasmachine met bovenlader kan handig zijn als je niet wil bukken om de was uit de machine te halen. Je zou je Haier wasmachine met voorlader ook op ooghoogte te laten plaatsen.

De afmetingen

Ook is het belangrijk om te bedenken waar je je Haier wasmachine neer gaat zetten. Zet je hem vrijstaand neer of ingebouwd? Of boven/onder een droger? Waar je je wasmachine uiteindelijk plaatst kan invloed hebben op welke je kan kopen.

Een Haier wasmachine en droger die op elkaar gaan staan, moeten dezelfde breedte en diepte afmetingen hebben. Dit is ook zo als je je wasmachine gaat inbouwen: deze moet natuurlijk wel passen. Meet daarom vooraf de ruimte op waar je de Haier wasmachine gaat plaatsen en check goed de wasmachine afmetingen voordat je tot koop overgaat.

Wat is de grootte van je wasjes/huishouden?

Haier wasmachines hebben een vulcapaciteit van 7 tot en met 10 kg. Hoe groter de vulcapaciteit, hoe meer was er in een keer gewassen kan worden. Als je vaak veel wasgoed in één keer wast, raden wij aan om voor de ruimste vulcapaciteit te kiezen.

Direct Motion motor

Haier maakt voor hun wasmachines gebruik van de Direct Motion motor. Deze motor gaat levenslang mee en is dus heel duurzaam. De motor is direct aan de trommel bevestigd en werkt zonder riem. Hierdoor is er minder lawaai en trilt de wasmachine ook minder. Vanwege de zuinige werking van de motor verbruik je minder water en energie. 

Haier wasmachines, lees hier alle informatie om de beste keuze te maken

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste Haier wasmachine 2023 - Top 5

5. Haier HW80-B14636N

Waarom we fan zijn:
Goede basis wasmachine met duurzame beladingssensor.

De Haier HW80-B14636N is een vrijstaande wasmachine met een vulgewicht van 8 kilogram. Dat maakt dit model geschikt voor middelgrote huishoudens. De wasmachine heeft 16 handige wasprogramma’s waarmee je alle opties hebt die je nodig hebt. Naast de standaard sport, snel en gemengd opties zijn er ook speciale programma’s voor jeans, babycare, dekbed en opfris programma’s.

Gemiddeld duurt zo’n wasprogramma 215 minuten. Op de wasmachine zit een beladingssensor die de tijd en het water- en energieverbruik afstemt op de hoeveelheid was in de trommel. Kinderbeveiliging is uiteraard ook geïntegreerd. Je kunt het wassen tot 24 uur uitstellen. De poten zijn verstelbaar zodat je de wasmachine goed af kunt stellen en waterpas kunt neerzetten.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 8 KG
Geluidsniveau: 67 dB
Energieklasse: A
Toerental: 1400 rpm

Video

Haier HW80-B14636N

Bekijk verschillende aanbieders

4. Haier HW80-B14876

Waarom we fan zijn:
Een uitgebreidere versie dan de nummer 5, dankzij de XL-wascapaciteit.

Op de nummer vier vinden we de Haier HW80-B124876. Vergelijkbaar met de nummer 5, maar met een aantal handige extra functies. Deze wasmachine van Haier heeft een XL-wascapaciteit met een extra grote trommel.  Dankzij de Direct Motion motor wast de machine relatief erg stil. 

Met hed LED-display kan je de wasprogramma’s makkelijk instellen. Een handige functie op deze Haier wasmachine is de Smart Dual Spray. Dit is een automatisch schoonmaak-systeem en die wordt geactiveerd aan het einde van elke wascyclus. Naast dat je was hygiënischer schoon wordt, gaat de machine hierdoor ook langer mee.  Op deze wasmachine zit ook een handig vlekkenverwijderings-systeem.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 8 KG
Geluidsniveau: 73 dB
Energieklasse: A
Toerental: 1400 rpm

Video

Haier HW80-B14636N

Bekijk verschillende aanbieders

3. Haier HW80-BP16636

Waarom we fan zijn:
Handig in gebruik, stoomoptie en hoog maximaal toerental.

Net als de nummer vier is nummer drie ook een machine uit de HW80 serie. Met deze wasmachine heb je de keuze uit 16 verschillende wasprogramma’s. Doordat deze Haier wasmachine een stukje groter is, maakt hij iets meer geluid. Bij het centrifugeren tot maximaal 78 decibel. Deze Haier wasmachine komt met een stoomfunctie, waardoor je je kleding makkelijker en sneller kan strijken. Met de koolborstelloze motor gaat deze Haier wasmachine lang mee, wel zo fijn voor het milieu. Het display geeft aan hoe lang het wasprogramma nog duurt. En met het geluidssignaal weet je dat de was klaar is. 

Als je snel je schone was nodig hebt, kan je makkelijk je wasprogramma inkorten. Het maximale toerental van deze Haier wasmachine is 1600, daardoor komt je was extra droog uit de machine.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 8 KG
Geluidsniveau: 78 dB
Energieklasse: A
Toerental: 1600 rpm

Video

Haier Serie 636 HW80-BP16636N

Bekijk verschillende aanbieders

2. Haier HW90-BP14636N

Waarom we fan zijn:
Zuinige wasmachine, ruim vulgewicht en makkelijk in gebruik.

Op nummer 2 staat de Haier HW90-B14636N wasmachine. Deze wasmachine is lekker ruim, met een vulgewicht van 9 kg. Deze wasmachine is geschikt voor grotere huishoudens. Tijdens het centrifugeren is het geluidsniveau maximaal 73 dB, dus aardig stil. Dit komt o.a. vanwege de Direct Motion motor: de trillingen worden door deze motor verlaagd, waardoor ook het geluidsniveau lager is. 

De Haier wasmachine is net als de andere wasmachines in onze top 5 erg zuinig, met energielabel A. De wasmachine heeft 16 wasprogramma’s, een snelwas optie en een handige stoomfunctie. Dit werkt extra reinigend voor je wasgoed en maakt ook je kleding kreukvrij. De wasmachine heeft een maximaal toerental van 1400, waardoor je kleding al relatief droog uit de was komt en niet meer lang in de droger hoeft. 

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 9 KG
Geluidsniveau: 74 dB
Energieklasse: A
Toerental: 1400 rpm

Video

Haier HW90-BP14636N

Bekijk verschillende aanbieders

1. Beste koop van 2023: Haier wasmachine HW100-B14979

Waarom we fan zijn:
Ruim vulgewicht, zuinig, handige features en heel makkelijk in gebruik. 

De beste Haier wasmachine vinden wij de HW100-B14979. Dit is wederom weer een voorlader met 16 verschillende programma’s maar verschilt op andere punten van de andere modellen in deze lijst. De wasmachine heeft innovatieve wasprogramma’s zoals voor de gevoelige huid, opfrissen zonder te wassen en verminderde slijtage. Het vulgewicht van dit model is 10 kilogram waardoor het apparaat zeer geschikt is voor grotere huishoudens. De wasmachine is energiezuinig en schakelt automatisch uit wanneer deze klaar is. Ook handig is de trommelverlichting.

Het onderhouden van de wasmachine is heel eenvoudig, hij heeft namelijk een zelfreinigende wasmiddellade. De trommel is zo ontworpen dat jouw wasgoed beschermd wordt tegen slijtage. Bediening werkt middels een draaiknop en een touchscreen display waar je de resttijd op kunt aflezen. Vanwege het gebruiksgemak, de energiezuinigheid en innovatie programma’s vinden wij dat dit de beste Haier wasmachine van 2023 is.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 10 KG
Geluidsniveau: 69 dB
Energieklasse: A
Toerental: 1400 rpm

Video

haier HW100-B14979 review2

Bekijk verschillende aanbieders

Lees ook onze artikelen over de beste wasmachines per merk

Bekijk wat Bol de beste Haier wasmachine vindt

Dit zijn de meest gestelde vragen over Haier wasmachines

Is een Haier wasmachine een goed merk? 

Haier is een basisklasse wasmachine merk. Ze maken betaalbare wasmachines met een prima prijs-kwaliteit verhouding. Haier is echter geen A-merk zoals Miele, Bosch of Siemens. We hebben de beste 5 Haier wasmachines in dit artikel op een rij gezet. Als je ook graag andere wasmachine merken wilt bekijken voordat je een wasmachine kiest dan kan je naar onze verschillende top 5’s van andere merken en onze wasmachine top 5 kijken op de site. 

Wat voor merk is Haier wasmachines? 

Haier is een Chinese fabrikant voor huishoudelijke apparatuur. Het bedrijf is opgericht in 1984. Het is een heel groot bedrijf en is de op twee na grootste fabrikant voor witgoed op de wereld. De kernwaarden van Haier zijn kwaliteit en betrouwbaarheid. Het merk maakt relatief goedkope wasmachines en andere huishoudelijke apparaten.  Dus als je op zoek bent naar een betaalbare wasmachine dan is een Haier een goed merk om in overweging te nemen. 

Welke Haier wasmachine is de beste? 

De Haier wasmachine HW100-B14979 is door ons beoordeeld als de beste Haier wasmachine. Als je hier meer over wilt weten, kan je onze uitgebreide review over dit model op deze pagina lezen. 

Hoe wij Haier wasmachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 12 verschillende Haier wasmachines onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Haier wasmachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op.

Geraadpleegde bronnen voor ons onderzoek