Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Bosch Multitools in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Bosch multitool? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Bosch multitool die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Bosch multitool top 5 voor het jaar 2023.

Onze keuze

Bosch Professional GOP 18V-28

Bosch Professional GOP 18V-28


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Bosch multitool 2023 - Top 5

5. Bosch UniversalMulti 12

De Bosch UniversalMulti 12 werkt op een 12 Volt Li-Ion accu met een batterijcapaciteit van 2,5 Ah. Hierdoor kun je ook op die lastige plekken zonder stopcontact werken. Tevens kan de accu ook in ander Bosch gereedschap gebruikt worden. Zorg er wel voor dat je de accu ook koopt want deze wordt niet meegeleverd. Deze Bosch multitool heeft een variabel toerental tussen de 10000 – 20000 rpm. Van trillingen heb je vrijwel geen last aangezien de trillingswaarden vastgesteld zijn op 12 m/s. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een optionele anti-trillingshandgreep voor nauwkeurige geleiding. 

Ook lamme armen door het gewicht zullen niet aanwezig zijn door het lichte gewicht van 1,3 kilogram. Er worden 10 accessoires meegeleverd met deze Bosch multitool zodat jij gelijk aan de slag kunt gaan met de basisklussen. Het wisselen van accessoires kan moeiteloos dankzij de Starlock aansluiting waar we het net over hadden. Ook kun je jouw werkplek gewoon netjes houden wanneer je gaat schuren met de Bosch multitool dankzij de stofafzuiging die op een alleszuiger kan worden aangesloten. Werk je in een donker hoekje? Dan maak je gebruik van de geïntegreerde LED zodat je altijd goed zicht hebt op jouw werk. Bij aanschaf van dit product krijg je de multitool, segment zaagblad, hout invalzaagblad, delta schuurplateau, schuurset met 6 schuurvellen en een dieptestop. Met deze multitool kun je zagen, frezen en vijlen, krabben, schuren en polijsten en snijden.

Bosch UniversalMulti 12

Bekijk verschillende aanbieders

4. Bosch PMF 250 CES

Een Bosch multitool op netstroom is natuurlijk ook hartstikke goed. De Bosch PMF 250 CES heeft een vermogen van 250 Watt en werkt op 15000 – 20000 rpm. Het toerental kun je zelf traploos instellen zodat je altijd de juiste kracht gebruikt voor het materiaal waar je mee aan het werk bent. Ook onder belasting blijft het vermogen gelijk. Of je nu wilt frezen, zagen, slijpen, schuren of snijden, deze multitool kan het allemaal. Je krijgt maar liefst 10 verschillende accessoires meegeleverd bij deze Bosch multitool zodat jij bij ontvangst van jouw pakketje gelijk aan de slag kunt gaan. Hij heeft een ergonomisch design waardoor je comfortabel en met een gezonde houding te werk kunt gaan, ook op die lastig te bereiken plekken. 

Natuurlijk is er ook een mogelijkheid voor stofafzuiging middels een alleszuiger. Er wordt een 4-traps diepteaanslag meegeleverd zodat je de exacte zaagdiepte kunt aanhouden die jij in gedachten hebt. Uiteraard wordt er gebruik gemaakt van het Starlock systeem zodat je moeiteloos van accessoire kunt wisselen. Bij aanschaf van dit product krijg je de Bosch multitool, een kunststof koffer, een Nederlandstalige handleiding en 10 accessoires. De volgende accessoires kun je verwachten: segmentzaagblad hout en metaal, HCS invalzaagblad hout, hard metaal getand invalzaagblad, set deltaschuurbladen 6 stuks, deltaschuurplateau, HCS schraper stug, HCS multifunctioneel snijmes, carbide-RIFF 3-in-1 blad, 4 traps diepteaanslag voor segmentzaagbladen en stofafzuiging.

Bosch PMF 250 CES multitool

Bekijk verschillende aanbieders

3. Bosch PMF 350 CES

Als dit de opvolger van het vorige model is, dan moet hij natuurlijk wel beter zijn. En we kunnen je zeggen, dat is hij inderdaad. Je werkt nog steeds op netstroom maar dit keer met een vermogen van 350 Watt. Het vermogen is hetzelfde als het vorige model namelijk 15000 – 20000 rpm. Door het vermogen en een maximum van 20000 trillingen per minuut is deze Bosch multitool geschikt voor de meeste klussen. De antitrillingshandgreep zorgt ervoor dat je een optimale geleiding hebt tijdens het klussen. Is het nogal donker in het hoekje waar jij werkt? Geen probleem! De 180 graden led-lichtband zorgt ervoor dat jij nog steeds prima zicht op jouw werkstuk hebt. 

De Bosch multitool ligt lekker in de hand en is krachtig genoeg voor professioneel gebruik. Uiteraard wordt hier ook weer gebruik gemaakt van het Starlock systeem waardoor je moeiteloos van gereedschap kunt wisselen. De Bosch PMF 350 CES wordt geleverd met een standaard opbergkoffer en 7 accessoires. Dat zijn er iets minder dan de PMF 250 maar het hogere vermogen maakt dit allemaal weer goed. Welke accessoires er precies meegeleverd worden? Een antitrillingshandgreep, BIM invalzaagblad hout en metaal, 4-traps diepteaanslag voor segmentzaagbladen, BIM segmentzaagblad hout en metaal, deltaschuurplateau, HCS invalzaagblad hout, set deltaschuurbladen en natuurlijk de kunststofkoffer. Je kunt de alleszuiger op de Bosch multitool aansluiten om stofarm te werken wanneer je gaat schuren of zagen.

Bosch PMF 350 CES

Bekijk verschillende aanbieders

2. Bosch Professional GOP 40-30

Wil je liever een Bosch multitool uit de blauwe lijn? Dan hebben wij uiteraard ook uitgezocht wat die allemaal te bieden heeft. We beginnen met de Bosch Professional GOP 40-30. Ook dit model werkt weer op netstroom, maar hij heeft ditmaal een vermogen van 400 Watt. Je werkt met 8000 – 20000 min-1 schuurbewegingen. De multitool is zowel geschikt voor het snijden voor hout en zachte materialen, als het verwijderen van oude voegen en afdicht strips. Wist je dat je trouwens ook tapijt kunt verwijderen met dit apparaat? Er wordt gebruik gemaakt van het bekende Starlock systeem zodat je makkelijk en snel van gereedschap kunt wisselen wanneer dit nodig is. 

Over Starlock gesproken, deze Bosch multitool maakt gebruik van gereedschap van de categorie StarlockPlus voor een hogere bewerkingssnelheid. Wel zo fijn als je professioneel bezig bent. Natuurlijk is er ook een geïntegreerde LED zodat je altijd duidelijk zicht hebt op jouw werkstuk. Ondanks het gebruik van professionele gereedschap, weegt dit model maar 1,5 kilogram waardoor je geen last zult krijgen van je armen aan het einde van de dag. Bij aanschaf van dit product krijg je de Bosch multitool, zes invalzaagbladen, een segmentzaagblad, carbide schuurplateau, carbide segmentzaagblad, schuurplateau, carbide invalzaag, 5 schuurbladen en een Nederlandstalige handleiding. Het is belangrijk om alle bewegende onderdelen en accessoires na gebruik goed schoon te houden en stofvrij te maken.

Bosch multitool Professional GOP 40-30

Bekijk verschillende aanbieders

1. Bosch Professional GOP 18V-28

Wat is nu de beste Bosch multitool die we op dit moment op de markt hebben? Nou, heel simpel. Dat is natuurlijk de Bosch Professional GOP 18V-28. Uiteraard is dit een model uit de blauwe lijn die op een 18 Volt accu werkt met een accucapaciteit van maar liefst 5 Ah. Het is mogelijk om de accu in combinatie met ander Bosch gereedschap te gebruiken. Maar dat het een apparaat uit de blauwe lijn is betekent natuurlijk niet dat je als hobbyklusser deze Bosch multitool niet mag gebruiken. Je kunt het toerental zelf trapsgewijs instellen van 8000 tot 20000 min-1 zodat je altijd de juiste kracht gebruikt bij verschillende materialen. Je hebt altijd een constant toerental, ook onder belasting. 

Dankzij het Starlock systeem kun je moeiteloos van accessoire wisselen en wordt de hoogste directe krachtoverdracht gegarandeerd. Ook kun je gebruik maken van een led-lamp om de zichtbaarheid bij het werk te verhogen. In principe is deze Bosch multitool gemaakt met grote klussen in het achterhoofd. Denk hierbij aan uitsnijdingen maken in meubels, bootrenovaties, maar ook simpele klussen zoals het snijden van leidingen en spijkers. Je kunt de multitool gebruiken voor hout, kunststof en metaal. Je werkt altijd comfortabel dankzij de softgrip. Wanneer je dit apparaat bestelt krijg je ook 11 accessoires meegeleverd zodat je gelijk aan de slag kan. Denk hierbij aan 7 inzaagbladen, 5 schuurbladen, een segmentzaagblad, carbide schuurplateau, carbide RIFF segmentzaagblad, deltaschuurplateau en een L-Boxx. Natuurlijk zit er op zo’n uitstekend apparaat ook gewoon garantie zodat je altijd geholpen kan worden als er uiteindelijk toch iets mis zou zijn met het apparaat.

Bosch Professional GOP 18V-28

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is de beste Bosch multitool?

Wij hebben de Bosch Professional GOP 18V-28 als beste Bosch multitool van 2023 beoordeeld. 

Waar op letten bij aankoop van een Bosch multitool?

Er zijn verschillende Bosch multitools en behoorlijk wat specificaties waarop je moet letten wanneer je een Bosch multitool gaat aanschaffen. Bedenk eerst of je een Bosch multitool wilt die werkt op accu of netstroom. Denk ook na over het vermogen en de accessoires die met een Bosch multitool worden meegeleverd. Ten slotte is het van belang of je een Bosch multitool wil met of zonder starlock systeem.

Wat kun je allemaal doen met een Bosch multitool?

Met een Bosch multitool kan je een enorme hoeveelheid aan klussen doen. Je kan er onder andere mee zagen, schuren, voegen weghalen, schrapen, schaven, (tegels) snijden, polijsten, reinigen en slijpen.

Wat is Starlock multitool?

Starlock is een systeem dat ontwikkeld is door de merken Bosch & Fein. Zij hebben dit systeem ontwikkeld om één standaard te creëren voor meerdere merken. Dat betekent dat als je een nieuw onderdeel nodig hebt, je niet persé naar het merk van jouw multitool hoeft te zoeken. Als jouw merk dan een bepaald soort opzetstuk niet in het assortiment, dan past het van een ander merk ook. 

Hoe wij Bosch multitools testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Bosch multitools onderzocht, meer dan 12 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Bosch multitool vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog