Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Bosch Multitools in 2022

Als je graag een manusje van alles bent dan is een Bosch multitool vrijwel onmisbaar. Een Bosch multitool is een oscillerend apparaat waar je oneindig veel klusjes mee kunt klaren. Vooral de kleine hoekjes en lastige klusjes waar je met ander gereedschap niet bij kunt kunnen makkelijk gedaan worden met een multitool. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, dus laten we eens gauw gaan kijken waar je het apparaat allemaal voor kunt gebruiken.

Allereerst kun je een Bosch multitool gebruiken om te zagen. Hiervoor gebruik je accessoires zoals een segmentzaagblad of een invalzaagblad. Ook kun je schrapers of spatels vastmaken aan de multitool. Een schuurvoet is ook een mogelijkheid. De Bosch multitool is ideaal wanneer je kleine schuurklusjes hebt in moeilijke hoekjes zoals bij kozijnen. Sommige modellen hebben zelfs de mogelijkheid tot stofafzuiging met een bouwstofzuiger, dus hij doet het er niet minder op dan een volwaardige schuurmachine. Er zijn nog veel meer klusjes die je met een Bosch multitool kunt klaren, maar dan komen we nooit aan onze top 5 lijst toe.

Als je een Bosch multitool gaat kopen dan is het belangrijk om naar het wattage te kijken. Dit zegt een hele hoop over de kracht van het apparaat. Daarnaast is een snelspanmechanisme ook wel zo fijn zodat je gemakkelijk de verschillende accessoires kunt bevestigen. Ook is het belangrijk dat je kijkt of de accessoires die je koopt wel op jouw multitool passen, dat is namelijk niet altijd het geval. Gelukkig heeft Bosch samen met Fein een Starlock systeem bedacht. Dit wordt langzamerhand de universele standaard voor multitools.

Bosch multitool - Top 5

Omdat er zo ontzettend veel klusjes zijn die je met een Bosch multitool kunt klaren, zijn er ook ontzettend veel modellen met ieder zijn eigen voor- en nadelen. Daarom hebben wij alvast de 5 beste Bosch multitool modellen op een rij gezet voor jou zodat je wat makkelijker kunt kiezen.

5. Bosch UniversalMulti 12

De Bosch UniversalMulti 12 werkt op een 12 Volt Li-Ion accu met een batterijcapaciteit van 2,5 Ah. Hierdoor kun je ook op die lastige plekken zonder stopcontact werken. Tevens kan de accu ook in ander Bosch gereedschap gebruikt worden. Zorg er wel voor dat je de accu ook koopt want deze wordt niet meegeleverd. Deze Bosch multitool heeft een variabel toerental tussen de 10000 – 20000 rpm. Van trillingen heb je vrijwel geen last aangezien de trillingswaarden vastgesteld zijn op 12 m/s. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een optionele anti-trillingshandgreep voor nauwkeurige geleiding. 

Ook lamme armen door het gewicht zullen niet aanwezig zijn door het lichte gewicht van 1,3 kilogram. Er worden 10 accessoires meegeleverd met deze Bosch multitool zodat jij gelijk aan de slag kunt gaan met de basisklussen. Het wisselen van accessoires kan moeiteloos dankzij de Starlock aansluiting waar we het net over hadden. Ook kun je jouw werkplek gewoon netjes houden wanneer je gaat schuren met de Bosch multitool dankzij de stofafzuiging die op een alleszuiger kan worden aangesloten. Werk je in een donker hoekje? Dan maak je gebruik van de geïntegreerde LED zodat je altijd goed zicht hebt op jouw werk. Bij aanschaf van dit product krijg je de multitool, segment zaagblad, hout invalzaagblad, delta schuurplateau, schuurset met 6 schuurvellen en een dieptestop. Met deze multitool kun je zagen, frezen en vijlen, krabben, schuren en polijsten en snijden.

4. Bosch PMF 250 CES

Een Bosch multitool op netstroom is natuurlijk ook hartstikke goed. De Bosch PMF 250 CES heeft een vermogen van 250 Watt en werkt op 15000 – 20000 rpm. Het toerental kun je zelf traploos instellen zodat je altijd de juiste kracht gebruikt voor het materiaal waar je mee aan het werk bent. Ook onder belasting blijft het vermogen gelijk. Of je nu wilt frezen, zagen, slijpen, schuren of snijden, deze multitool kan het allemaal. Je krijgt maar liefst 10 verschillende accessoires meegeleverd bij deze Bosch multitool zodat jij bij ontvangst van jouw pakketje gelijk aan de slag kunt gaan. Hij heeft een ergonomisch design waardoor je comfortabel en met een gezonde houding te werk kunt gaan, ook op die lastig te bereiken plekken. 

Natuurlijk is er ook een mogelijkheid voor stofafzuiging middels een alleszuiger. Er wordt een 4-traps diepteaanslag meegeleverd zodat je de exacte zaagdiepte kunt aanhouden die jij in gedachten hebt. Uiteraard wordt er gebruik gemaakt van het Starlock systeem zodat je moeiteloos van accessoire kunt wisselen. Bij aanschaf van dit product krijg je de Bosch multitool, een kunststof koffer, een Nederlandstalige handleiding en 10 accessoires. De volgende accessoires kun je verwachten: segmentzaagblad hout en metaal, HCS invalzaagblad hout, hard metaal getand invalzaagblad, set deltaschuurbladen 6 stuks, deltaschuurplateau, HCS schraper stug, HCS multifunctioneel snijmes, carbide-RIFF 3-in-1 blad, 4 traps diepteaanslag voor segmentzaagbladen en stofafzuiging.

3. Bosch PMF 350 CES

Als dit de opvolger van het vorige model is, dan moet hij natuurlijk wel beter zijn. En we kunnen je zeggen, dat is hij inderdaad. Je werkt nog steeds op netstroom maar dit keer met een vermogen van 350 Watt. Het vermogen is hetzelfde als het vorige model namelijk 15000 – 20000 rpm. Door het vermogen en een maximum van 20000 trillingen per minuut is deze Bosch multitool geschikt voor de meeste klussen. De antitrillingshandgreep zorgt ervoor dat je een optimale geleiding hebt tijdens het klussen. Is het nogal donker in het hoekje waar jij werkt? Geen probleem! De 180 graden led-lichtband zorgt ervoor dat jij nog steeds prima zicht op jouw werkstuk hebt. 

De Bosch multitool ligt lekker in de hand en is krachtig genoeg voor professioneel gebruik. Uiteraard wordt hier ook weer gebruik gemaakt van het Starlock systeem waardoor je moeiteloos van gereedschap kunt wisselen. De Bosch PMF 350 CES wordt geleverd met een standaard opbergkoffer en 7 accessoires. Dat zijn er iets minder dan de PMF 250 maar het hogere vermogen maakt dit allemaal weer goed. Welke accessoires er precies meegeleverd worden? Een antitrillingshandgreep, BIM invalzaagblad hout en metaal, 4-traps diepteaanslag voor segmentzaagbladen, BIM segmentzaagblad hout en metaal, deltaschuurplateau, HCS invalzaagblad hout, set deltaschuurbladen en natuurlijk de kunststofkoffer. Je kunt de alleszuiger op de Bosch multitool aansluiten om stofarm te werken wanneer je gaat schuren of zagen.

2. Bosch Professional GOP 40-30

Wil je liever een Bosch multitool uit de blauwe lijn? Dan hebben wij uiteraard ook uitgezocht wat die allemaal te bieden heeft. We beginnen met de Bosch Professional GOP 40-30. Ook dit model werkt weer op netstroom, maar hij heeft ditmaal een vermogen van 400 Watt. Je werkt met 8000 – 20000 min-1 schuurbewegingen. De multitool is zowel geschikt voor het snijden voor hout en zachte materialen, als het verwijderen van oude voegen en afdicht strips. Wist je dat je trouwens ook tapijt kunt verwijderen met dit apparaat? Er wordt gebruik gemaakt van het bekende Starlock systeem zodat je makkelijk en snel van gereedschap kunt wisselen wanneer dit nodig is. 

Over Starlock gesproken, deze Bosch multitool maakt gebruik van gereedschap van de categorie StarlockPlus voor een hogere bewerkingssnelheid. Wel zo fijn als je professioneel bezig bent. Natuurlijk is er ook een geïntegreerde LED zodat je altijd duidelijk zicht hebt op jouw werkstuk. Ondanks het gebruik van professionele gereedschap, weegt dit model maar 1,5 kilogram waardoor je geen last zult krijgen van je armen aan het einde van de dag. Bij aanschaf van dit product krijg je de Bosch multitool, zes invalzaagbladen, een segmentzaagblad, carbide schuurplateau, carbide segmentzaagblad, schuurplateau, carbide invalzaag, 5 schuurbladen en een Nederlandstalige handleiding. Het is belangrijk om alle bewegende onderdelen en accessoires na gebruik goed schoon te houden en stofvrij te maken.

1. Bosch Professional GOP 18V-28

Wat is nu de beste Bosch multitool die we op dit moment op de markt hebben? Nou, heel simpel. Dat is natuurlijk de Bosch Professional GOP 18V-28. Uiteraard is dit een model uit de blauwe lijn die op een 18 Volt accu werkt met een accucapaciteit van maar liefst 5 Ah. Het is mogelijk om de accu in combinatie met ander Bosch gereedschap te gebruiken. Maar dat het een apparaat uit de blauwe lijn is betekent natuurlijk niet dat je als hobbyklusser deze Bosch multitool niet mag gebruiken. Je kunt het toerental zelf trapsgewijs instellen van 8000 tot 20000 min-1 zodat je altijd de juiste kracht gebruikt bij verschillende materialen. Je hebt altijd een constant toerental, ook onder belasting. 

Dankzij het Starlock systeem kun je moeiteloos van accessoire wisselen en wordt de hoogste directe krachtoverdracht gegarandeerd. Ook kun je gebruik maken van een led-lamp om de zichtbaarheid bij het werk te verhogen. In principe is deze Bosch multitool gemaakt met grote klussen in het achterhoofd. Denk hierbij aan uitsnijdingen maken in meubels, bootrenovaties, maar ook simpele klussen zoals het snijden van leidingen en spijkers. Je kunt de multitool gebruiken voor hout, kunststof en metaal. Je werkt altijd comfortabel dankzij de softgrip. Wanneer je dit apparaat bestelt krijg je ook 11 accessoires meegeleverd zodat je gelijk aan de slag kan. Denk hierbij aan 7 inzaagbladen, 5 schuurbladen, een segmentzaagblad, carbide schuurplateau, carbide RIFF segmentzaagblad, deltaschuurplateau en een L-Boxx. Natuurlijk zit er op zo’n uitstekend apparaat ook gewoon garantie zodat je altijd geholpen kan worden als er uiteindelijk toch iets mis zou zijn met het apparaat.

Lees ook:

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog