Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Bosch Stofzuigers in 2022

Als je ook maar een paar keer in jouw leven geklust hebt, dan weet je maar al te goed: waar geklust wordt, is rommel. Of het nu gaat om afgebroken stukjes muur of een hele berg fijnstof, het blijft nooit spik en span tijdens het klussen. Dit terwijl het juist belangrijk is om de werkplaats schoon en veilig te houden tijdens het klussen om ongelukken te voorkomen. Een stofzuiger kan hier goed bij helpen. De Bosch stofzuiger staat ook wel bekend als een alleszuiger, industriële stofzuiger of een nat-droogzuiger. Toch zit er een verschil tussen een alleszuiger en een Bosch stofzuiger voor op de werkvloer. Een alleszuiger wordt vaak ook buiten de werkvloer gebruikt. Hij is ontzettend handig door het feit dat hij zowel nat als droog vuil kan opzuigen wat voor de ‘normale’ stofzuiger te grof is. Een Bosch stofzuiger wordt vooral gebruikt op de bouw- of werkplaats voor industriële doeleinden. Deze zijn dan ook vaak zwaarder en specialistischer dan de alleszuigers die beschikbaar zijn voor particulieren.

Wanneer de Bosch stofzuiger geschikt is voor nat zuigen, kun je deze bijvoorbeeld gebruiken voor het legen van de dakgoot, als schoonmaakhulp bij een lekkage of om de auto weer droog te maken als deze van binnen nat is geweest. Het droge gedeelte is vooral handig om te gebruiken wanneer je met grove stukken te maken hebt of juist fijnstof. Een Bosch stofzuiger werkt met verschillende stofklassen. Dit is vooral belangrijk om zonder gevaar voor de gezondheid te werk te kunnen gaan.

Bosch stofzuiger - Top 5

Wij willen ons ditmaal vooral richten op de Bosch stofzuiger voor buiten de werkvloer. Een schone werkplek is natuurlijk belangrijk, maar het moet ook gewoon binnenshuis netjes en opgeruimd zijn. Je wilt immers wel in een schoon huis thuiskomen als je de hele dag in de troep hebt staan klussen, toch? En als we dan toch de hele dag met Bosch bezig zijn, kunnen we net zo goed een Bosch stofzuiger in huis hebben. Tevens kun je de meeste Bosch stofzuigers ook gewoon gebruiken om schoon te maken na lichte kluswerkzaamheden. Maar welk model is nu precies de beste?

5. Bosch BGC41Q69 ProSilence

De naam zegt eigenlijk al genoeg over hetgeen wat deze Bosch stofzuiger zo speciaal maakt: hij is behoorlijk stil, maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen berg kracht in verborgen zit. De Bosch stofzuiger heeft een vermogen van 600 Watt en een gewicht van 5,6 kilogram. Je hebt een actieradius van 10 meter waardoor je bij de meeste huizen wel in één keer kunt stofzuigen zonder van stopcontact te wisselen. Er is ook een handige automatische snoeroproller. Het gebruik van de telescopische buis zorgt ervoor dat je nog net iets meer reikruimte hebt. Er wordt geen stofzak gebruikt maar een stofcontainer. De stofcontainer heeft een inhoud van 2,4 liter en is eenvoudig te legen. 

Dankzij de SmartSensor Control weet jij precies wanneer de prestatie afneemt en het tijd is om de stofbox of filter te reinigen. Het stofzuigen van harde vloeren is geen probleem met deze Bosch stofzuiger dankzij de borstel voor harde vloeren die speciaal ontwikkeld is voor een diepe reiniging van vloeren met kieren en gaten. Ook het reinigen van kwetsbare vloeren zoals parket is geen probleem. Er is een hoge stofopname bij een laag energieverbruik dankzij de innovatieve HiSpin Motor met aerodynamische schoepen en perfect gekalibreerde luchtstroom. De Bosch stofzuiger is eenvoudig op te ruimen dankzij de handige parkeer- en opberghulp. Er wordt een combinatie mondstuk meegeleverd die gebruikt kan worden als plumeauborstel en kierenzuigmond.

4. Bosch Serie 8 BGL8POW2

Hoewel een Bosch stofzuiger met stofcontainer hartstikke handig kan zijn, is een Bosch stofzuiger met zak ook helemaal geen straf. De Bosch Serie 8 BGL8POW2 heeft een vermogen van 650 Watt en een gewicht van 5,5 kilogram. De stofzak is zelfsluitend en verzekert hoge prestaties. Je hoeft echt niet elke dag de stofzak te vervangen, want naarmate de stofzak zich vult blijven de prestaties hetzelfde. In tegendeel zelfs, deze Bosch stofzuiger heeft tot 60% meer zuigkracht dan andere stofzuigers met stofzak in zijn klasse bij het gebruik van PowerProtect stofzakken. Dankzij de elektronische stofzakinhoudsmeter weet jij precies wanneer het tijd is om de stofzak te vervangen. 

Je hebt tot wel 10 jaar motorgarantie waardoor je altijd op de stofzuiger kunt vertrouwen. Of je nu harde vloeren of kwetsbare vloeren wilt stofzuigen, dit model is geschikt voor beide. Je werkt met een actieradius van 15 meter en kunt deze nog een klein beetje verlengen met de telescopische buis. De ergonomische handgreep zorgt ervoor dat je comfortabel en met een goede houding door het huis heen kunt. Natuurlijk wordt er ook weer gebruik gemaakt van een automatische snoeroproller. De zuigkracht wordt elektronisch geregeld. Voor optimale mobiliteit en voorzichtigheid met kwetsbare vloeren wordt er gebruik gemaakt van 4 soft-zwenkwielen. Wist je trouwens dat dit model uitermate geschikt is voor mensen met een allergie? Dit heeft hij te danken aan het gebruik van een HEPA 13-filter. De uitblaaslucht is hierdoor schoner dan de binnenlucht.

3. Bosch Relaxx’x ProSilence66

We gaan weer even terug naar zo’n heerlijk stil model: de Bosch Relaxx’x ProSilence66. Met een geluidsniveau van 66 dB zullen zelfs de kinderen niet wakker worden als jij ’s ochtends vroeg even lekker het huis wilt schoonmaken. Deze Bosch stofzuiger heeft een vermogen van 700 Watt maar is zeer zuinig. Je werkt met een actieradius van 11 meter en kunt weer gebruik maken van de telescopische buis met schuifmanchet. De stofcontainer heeft een inhoud van 3 liter en kan gemakkelijk geleegd worden. Het innovatieve SensorControl System laat jou weten hoe de prestatie van de Bosch stofzuiger is, rekening houdend met de inhoud van de stofcontainer. 

Het filtersysteem wordt automatisch gereinigd waardoor je hier geen omkijken meer naar hebt. Minder onderhoud is natuurlijk altijd fijn! Tevens wordt her gebruik gemaakt van een HEPA-filter wat vaak aanbevolen wordt voor mensen met een allergie. Ook hier wordt weer gebruik gemaakt van het QuattroPower Systeem. Dit wilt zeggen dat je een uitstekend schoonmaakresultaat hebt bij een laag energieverbruik. Vooral op harde vloeren komen de schoonmaakcapaciteiten van deze Bosch stofzuiger naar voren. Bij aanschaf van dit product krijg je ook een kierenzuiger en stoffering borstel met afneembare meubelborstel met accessoire houder. Natuurlijk is er ook weer een borstel voor harde vloeren en een borstel voor parket vloer.

2. Bosch ProAnimal BGS7PET

Heb jij huisdieren en zie jij overal waar je maar kijkt al die haren? Dan heb jij behoefte aan de Bosch ProAnimal BGS7PET! Zoals de naam al doet zeggen is deze Bosch stofzuiger speciaal ontwikkeld voor mensen met huisdieren. Dankzij de AirTurbo borstel zuig jij met gemak al die dierenharen en stof op van alle vloeroppervlakken. De krachtige motor van 800 Watt wil hier natuurlijk ook best wel bij helpen. Je hebt een actieradius van 11 meter en geniet natuurlijk weer van een telescoopbuis met schuifmanchet. Er wordt geen stofzak gebruikt maar een stofcontainer met een inhoud van 3 liter. Deze is gemakkelijk te legen. Zowel de AirTurbo Plus zuigmond als de Mini AirTurbo zuigmond verwijderen efficiënt dierenharen, vezels en stof van meubelbekleding en vloeren. 

De ergonomische handgreep zorgt ervoor dat je dit comfortabel en met een gezonde houding kunt doen. De Bosch stofzuiger rijdt op 4 wielen waardoor jouw vloer met liefde wordt behandeld tijdens het verplaatsen van de stofzuiger. De zuigkracht wordt trouwens elektronisch geregeld. Wanneer jij klaar bent met het stofzuigen rol je het snoer gemakkelijk weer op dankzij de automatische snoeroproller en berg je het apparaat weer netjes op met de handige parkeer- en opberghulp. Bij aanschaf van dit product krijg je de stofzuiger, een dierenhaarborstel, combizuigmond en turbozuigmond bijgeleverd zodat je gelijk aan de slag kunt. Jij hebt al die dierenharen verwijderd nog voordat je schoonouders opbellen of ze langs kunnen komen!

1. Bosch ProHygienic BGL8HYG1

De Bosch ProHygienic Stofzuiger met stofzak van Bosch is voorzien van een UltraAllergy Hygienic filter en een AirFresh stofzak, waardoor meer dan 99,99% van de stofdeeltjes opgezogen worden en niet meer ontsnappen. De uitgeblazen lucht is nog schoner dan de lucht in huis. Zo wordt stofzuigen een simpele oplossing voor een fris en schoon thuis. Voor mensen die erg veel last hebben van allergieën is dit de ideale stofzuiger. Deze stofzakken hebben een inhoud van wel 5 liter, waardoor je het hele huis gemakkelijk kan stofzuigen zonder een zak te verwisselen. Het geïntrigeerde filter is met de gewone was mee te wassen om het schoon te maken.

Alle vier de wielen van de Bosch stofzuiger kunnen 360 graden ronddraaien. Doordat deze zo flexibel zijn is het maken van bochten geen probleem en kantelt de stofzuiger niet. De stroomkabel heeft een lengte van wel 12 meter, en is eenvoudig op te rollen door met je voet op het pedaal rechtsachter de stofzuiger te drukken. De kabel word dan automatisch opgerold. Het geluid dat deze Bosch stofzuiger maakt is slechts maximaal 74dB, dit is niet storend voor het gehoor. De stalen stofzuigerstang is in meerdere hoogtes in te stellen. De hulpstukken zijn zowel aan de stang als aan de slang te koppelen. De grote vloerborstel is zo ontworpen dat deze te gebruiken is voor alle soorten vloeren. Tegels, laminaat of een stoffe vloer maakt niet uit. Je kan gewoon met hetzelfde mondstuk doorgaan. Op de motor word door Bosch een garantie van wel 10 jaar gegeven. Dit is een bewijs van de goede kwaliteit van deze stofzuiger.

Geraadpleegde bronnen