Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 3 beste Bosch bouwradio’s in 2022

Niets is zo heerlijk als tijdens het klussen even lekker naar muziek luisteren en knallen. Maar laten we eerlijk zijn, je wilt liever niet die Bluetooth speaker meenemen naar de werkvloer omdat deze niet tegen een stootje kunnen zoals dat wel eens gebeurt op de bouw. En om nu muziek of radio te luisteren via een mobiel is nu ook niet echt bepaald fantastisch. Een Bosch bouwradio is daarom precies wat jij nodig hebt!  Een bouwradio van Bosch is zo gemaakt dat deze echt wel tegen de gebruikelijke stootjes kan. In weer en wind luister jij naar jouw favoriete radio station of afspeellijst. Of je nu gewoon lekker thuis in de weer bent of professioneel klusser bent, een Bosch bouwradio is onmisbaar en hoort gewoon bij je gereedschap! 

Een Bosch bouwradio zorgt gelijk voor een gezellige sfeer en wat motivatie op de vroege ochtend. Alhoewel een bakje koffie natuurlijk ook niet vergeten mag worden. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een bouwradio wilt aanschaffen. Allereerst wil je natuurlijk weten of de Bosch bouwradio op accu werkt of netstroom nodig heeft. Als je in een leeg pand aan het werk bent waar nog geen elektriciteit aanwezig is, dan heeft die Bosch bouwradio met stekker natuurlijk weinig nut. Als de bouwradio op accu werkt dan wil je uiteraard weten wat de totale accuduur is. Kun je de hele dag lekker meeschreeuwen op de muziek of zul je het apparaat moeten opladen tijdens de pauze? En wordt deze accu dan wel meegeleverd of moet je deze apart kopen? Een usb aansluiting of Bluetooth verbinding kan voor sommige mensen ook fijn zijn. Gewoon lekker je eigen muziek luisteren zonder al dat gepraat erdoorheen en die reclames om de haverklap. Daarnaast kan de usb aansluiting ook gebruikt worden om een telefoon op te laden. Wel zo fijn als je later moet werken en jouw vrouw je te pakken probeert te krijgen. Een Bosch bouwradio is beschikbaar in allerlei soorten en maten, en voor al jouw behoeften is er wel een bepaalde Bosch bouwradio die hieraan voldoet.

Er zijn verschillende categorieën als het op een Bosch bouwradio aankomt. De simpelste versie is de DAB+ bouwradio. Dit is in principe de vervanger van het oude FM/AM. Hiermee ontvang je vrijwel alle zenders met digitale geluidskwaliteit. Jouw favoriete zender kun je eenvoudig op naam zoeken in plaats van op frequentie. Er is wel goed ontvangst nodig voor deze bouwradio. Daarnaast hebben we nog de bouwradio die op Bluetooth werkt. Hierdoor kun je jouw favoriete muziek rechtstreeks vanaf jouw telefoon naar jouw Bosch bouwradio streamen. Zet die Spotify playlist maar aan en knallen met zijn allen! Met een Bluetooth radio blijf je nog gewoon telefonisch bereikbaar, en zul je het via de radio horen als je gebeld wordt of een berichtje krijgt. Als laatst zijn er ook bouwradio’s waarbij je jouw muziek via usb of sd kunt luisteren. Je zet dan net zoals vroeger jouw favoriete muziek op een stickje, en stopt deze in de radio. Het nadeel hiervan is wel dat je op een gegeven moment een beetje moe wordt van dezelfde liedjes en al gauw een nieuw lijstje moet maken. Een bouwradio is beschikbaar in verschillende prijsklassen, en des te meer opties het apparaat heeft, des te hoger de prijs. Het is belangrijk om voor jezelf te beslissen welke functies je allemaal nodig hebt en gaat gebruiken.

Bosch bouwradio - Top 3

Zoals je dus al merkt zijn er veel verschillende soorten bouwradio’s. Welke Bosch bouwradio moet je dan nemen? Wij hebben onze drie favoriete modellen op een rijtje gezet om jou uit de brand te helpen. Welke Bosch bouwradio staat er binnenkort bij jou op de werkplek?

3. Bosch GML SoundBoxx

De Bosch GML SoundBoxx radio is geschikt om Am/FM te ontvangen en MP3-bestanden te beluisteren. Het is een Bosch Bouwradio die op een 14.4/18 Volt Li-Ion accu werkt. Er zijn 10 geuheugenplaatsen voor zenders waardoor je jouw 5 favoriete FM en 5 favoriete AM kanalen kunt opslaan zodat je deze binnen no-time opgezet hebt. Bij AM heb je een frequentiebereik van 531 tot 1.602 kHZ, en bij FM een frequentiebereik van 87,5 tot 108 Mhz. Het geluid valt zeker niet tegen. Er wordt gebruik gemaakt van 2x 5 Watt Neodym luidsprekers voor een uitstekend stereogeluid. 

Naast het gebruik van de normale radio kun je ook jouw eigen muziek aansluiten via Aux-in. Omdat het een Bosch bouwradio is moet hij natuurlijk wel tegen een stootje kunnen. Deze Bosch bouwradio blijft altijd perfect werken, zelfs na een val van één meter hoogte. Om de Bosch bouwradio veilig te houden tijdens opslag kun je hem in een Bosch L-Boxx opslaan. Hij neemt hier de helft van de ruimte van in waardoor je ook nog ruimte hebt voor eventueel gereedschap, accessoires of andere benodigdheden tijdens het werk. Wanneer je dit product aanschaft krijg je niet alleen de Bosch bouwradio, maar ook een Aux-In kabel, DC-in adapter, GSR 18 V-LI, de L-Boxx waar we het over hadden, een snellader, 2 AAA batterijen en 2 4 Ah Li-Ion accu’s. 

Het is verstandig om het apparaat af en toe af te nemen met een vochtig doekje zodat hij zoveel mogelijk stofvrij blijft. Natuurlijk zit er op alle Bosch bouwradio’s een garantie van 3 jaar mits je het product binnen 4 weken op de website van Bosch registreert.

2. Bosch GML 20

We gaan gelijk even naar een heel ander model, de Bosch GML 20. Deze Bosch bouwradio ziet er zeer robuust uit en kan dan ook wel tegen een flinke stoot. Waar de Bosch GML SoundBoxx nog perfect bleef werken na een val van één meter, blijft de Bosch GML 20 nog perfect werken na een val van maar liefst drie meter hoog. Dit heeft hij vooral te danken aan het verende frame van gelaagd aluminium. Hierdoor is hij tevens ook stof- en spatwaterdicht. Je geniet van een onklopbaar geluid rondom dankzij een krachtige 20 Watt geïntegreerde subwoofer en 4 luidsprekers. Er zijn verschillende mogelijkheden waarop je muziek kunt luisteren met deze Bosch bouwradio. Zo kun je AM/FM luisteren, maar je hebt ook variabele aansluitmogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een usb stick gebruiken maar ook een sd-kaart. 

Daarnaast heb je twee Aux In en één Aux Out. Het display is verlicht zodat je zelfs op donkere werkplekken kunt zien wat je precies aan het luisteren bent. De bouwradio is uitgerust met 30 presets. Zoals veel modellen heeft de radio een 12V-stopcontact, maar daar houdt het niet bij op. Je kunt ook gebruik maken van twee geïntegreerde 230 Volt standaard contactdozen. Zo heb je muziek en elektrisch gereedschap altijd bij de hand, ook wanneer er nog geen elektriciteit op de werkvloer is. Bij aanschaf van dit product krijg je de Bosch bouwradio, een Aux-in kabel en 2 AA-batterijen. Hoewel het product stof- en spatwaterdicht is, kan het geen kwaad om de Bosch bouwradio af en toe af te nemen met een vochtige doek.

1. Bosch PowerBox360 Deluxe

Uiteindelijk moeten we toch een keuze maken wat betreft de beste Bosch bouwradio. Als je een beetje bekend bent in de wereld van de Bosch bouwradio, dan zul je het vast wel met ons eens zijn dat de Bosch PowerBox 360 Deluxe deze eerste plaats honderd procent verdiend heeft. Ook dit model maakt weer gebruik van een verend gelagerd aluminium frame waardoor hij nog perfect zal functioneren als hij per ongeluk van een kleine steiger zou afvallen. Hoewel deze Bosch bouwradio stof- en spatwaterdicht is, wordt het aangeraden om de radio alleen op inpandige bouwplaatsen te gebruiken. Buiten kan hij natuurlijk ook gebruikt worden, maar hij moet wel droog staan. Het geluid is uitstekend dankzij de krachtige 50 Watt geïntegreerde subwoofer en 4 luidsprekers. Je hoeft niet constant heen en weer te lopen, de muziekweergave is namelijk via afstandsbediening regelbaar. Daarnaast is het display verlicht en zijn de bedieningselementen ook verlicht zodat je altijd kunt zien wat je doet. Er zijn verschillende aansluitmogelijkheden bij deze Bosch bouwradio. Hierbij moet je denken aan USB, SD, twee Aux-In en een Aux-Out. 

De Bosch bouwradio hoef je niet alleen te gebruiken voor de muziek. Dit model is gemaakt voor meerdere functies. Zo zijn er bijvoorbeeld twee geïntegreerde 230 Volt standaard contactdozen aanwezig voor de aansluiting van netstroom apparaten. Zo kun je jouw gereedschap op netstroom alsnog gebruiken, ook als er geen elektriciteit aanwezig is. Daarnaast kun je deze Bosch bouwradio ook gebruiken om 14,4 en 18 Volt Li-Ion accu’s op te laden dankzij de geïntegreerde acculader. Uiteraard is er ook een 12 Volt stopcontact aanwezig voor het geval je deze wilt gebruiken. Met de aanschaf van dit product heb je dus in principe alles wat je nodig hebt om een klus tijdig af te hebben! Bij aanschaf van dit product krijg je niet alleen de radio, maar ook 2 AA-batterijen, een afstandsbediening, een aux-in kabel en een geïntegreerde acculader. De acculader werkt op alle 14,4 en 18 Volt accu’s van Bosch. Let er wel op dat de accu zelf niet is inbegrepen en je deze nog los zal moeten kopen. De radio geniet van een garantie van 3 jaar indien het product binnen 4 weken geregistreerd wordt op de website van Bosch.

Lees ook:

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog