Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 3 beste Bosch bouwradio’s in 2023

In dit artikel

Op zoek naar een goede Bosch bouwradio?

In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een bouwradio van Bosch die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Bosch bouwradio top 5 voor het jaar 2023.

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Bosch bouwradio - Top 3

3. Bosch GML SoundBoxx

De Bosch GML SoundBoxx radio is geschikt om Am/FM te ontvangen en MP3-bestanden te beluisteren. Het is een Bosch Bouwradio die op een 14.4/18 Volt Li-Ion accu werkt. Er zijn 10 geuheugenplaatsen voor zenders waardoor je jouw 5 favoriete FM en 5 favoriete AM kanalen kunt opslaan zodat je deze binnen no-time opgezet hebt. Bij AM heb je een frequentiebereik van 531 tot 1.602 kHZ, en bij FM een frequentiebereik van 87,5 tot 108 Mhz. Het geluid valt zeker niet tegen. Er wordt gebruik gemaakt van 2x 5 Watt Neodym luidsprekers voor een uitstekend stereogeluid. 

Naast het gebruik van de normale radio kun je ook jouw eigen muziek aansluiten via Aux-in. Omdat het een Bosch bouwradio is moet hij natuurlijk wel tegen een stootje kunnen. Deze Bosch bouwradio blijft altijd perfect werken, zelfs na een val van één meter hoogte. Om de Bosch bouwradio veilig te houden tijdens opslag kun je hem in een Bosch L-Boxx opslaan. Hij neemt hier de helft van de ruimte van in waardoor je ook nog ruimte hebt voor eventueel gereedschap, accessoires of andere benodigdheden tijdens het werk. Wanneer je dit product aanschaft krijg je niet alleen de Bosch bouwradio, maar ook een Aux-In kabel, DC-in adapter, GSR 18 V-LI, de L-Boxx waar we het over hadden, een snellader, 2 AAA batterijen en 2 4 Ah Li-Ion accu’s. 

Het is verstandig om het apparaat af en toe af te nemen met een vochtig doekje zodat hij zoveel mogelijk stofvrij blijft. Natuurlijk zit er op alle Bosch bouwradio’s een garantie van 3 jaar mits je het product binnen 4 weken op de website van Bosch registreert.

2. BOSCH GPB 18V-2 C

De Bosch GPB 18V 2 C heeft een uniek ontwerp en is daardoor makkelijk neer te zetten op de bouw zonder veel ruimte in beslag te nemen. Met een gewicht van 2,5 kilogram en de handvaten is het ook eenvoudig te transporteren.

Met deze bouwradio kun je FM radio luisteren of jouw eigen muziek via Bluetooth. Er kan slechts 1 apparaat tegelijk verbonden worden. Als je naar FM radio luistert kun je 8 voorkeurzenders instellen om zo snel naar jouw favoriete station te veranderen. Je kunt trouwens ook jouw telefoon of een ander apparaat opladen tijdens het luisteren met de usb-aansluiting.

Naast het luisteren naar de radio kun je ook een alarm instellen. De bouwradio heeft een IP54-certificering wat betekent dat het spatwaterdicht is. Een paar spetters kan dus wel, maar je moet het niet onbedekt in een hoosbui neerzetten.

1. Bosch GPB 18V-5 SC

De beste Bosch bouwradio is wat ons betreft de GPB 18V-5 SC. Dit apparaat is lekker compact waardoor er altijd wel ruimte is om hem ergens neer te zetten. Naast het luisteren naar muziek zijn er ook nog andere functies aanwezig.

Met deze bouwradio luister je altijd naar jouw favoriete nummers, je kunt namelijk FM, FAB+, AUX en Bluetooth gebruiken om muziek te luisteren. Het geluid wordt geproduceerd vanuit vier luidsprekers met een gecombineerde uitgang van 20 Watt. De geïntegreerde subwoofer van 20 Watt geeft het nog net dat beetje extra kracht om extra te genieten. Je kunt de GPB 18V-5 SC gebruiken met of zonder accu.

Natuurlijk gebeuren er op de bouw wel eens ongelukjes, en het kan dan ook zomaar gebeuren dat de bouwradio een flinke stoot krijgt. Gelukkig is dit model robuust gebouwd en kan het tegen de gewoonlijke stootjes die je op de bouw kunt verwachten.

Wat is de beste Bosch bouwradio?

Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste Bosch bouwradio van 2023 en de Bosch GPB 18V-5 SC is als beste uit de test gekomen. Deze bouwradio is compact en heeft een gecombineerde uitgang van 20 watt.

Welke Bosch bouwradio gaat het hardst?

De Bosch GPB 18V-5 SC bouwradio is uit onze top 5 de bouwradio met het hoogste volume. Het geluid komt ook boven lawaaierige apparaten op de bouwplaats uit.  

Hoeveel watt heeft een Bosch bouwradio?

In onze top 5 hebben we bouwradio’s opgenomen met een totaal uitgangsvermogen van minimaal 7 W tot maximaal 20 W.

Hoe wij Bosch bouwradio’s testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 5 verschillende Bosch bouwradio’s onderzocht, veel getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 3 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Bosch bouwradio’s vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 3? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog