Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Miele Wasmachines in 2022

Een nieuwe wasmachine is geen kleine investering, daarom is het extra belangrijk om een goede weloverwogen keuze te maken. Miele wasmachines komen in allerlei soorten en maten met allemaal hun eigen prijs. Omdat het door het enorm grote aanbod voor veel mensen lastig is om een keuze te maken helpen we je graag verder op weg door middel van dit artikel. 

Miele is al meer dan 120 jaar een van de grotere spelers op de technologische markt, vooral in Europa maar ook wereldwijd. Binnen Nederland is Miele natuurlijk ook een erg bekend en populair merk aangezien men weet dat ze uit kunnen gaan van Duitse kwaliteit bij de aanschaf van een nieuw Miele product. Dit geldt natuurlijk ook voor Miele wasmachines, die naast hun duurzaamheid en hoge kwaliteit ook nog eens enorm zuinig werken om zo water en elektriciteit te besparen. Dit is prettig voor jou en ook voor het milieu.

Om jouw keuze voor een Miele wasmachine een stuk eenvoudiger te maken hebben we dit artikel geschreven met onze top 5 Miele wasmachines. Alle wasmachines in deze lijst beschikken minimaal over het A+++ label. De lijst is samengesteld met variërende wasmachines met allemaal hun eigen kwaliteiten zodat er voor iedere consument wel wat tussen zit.

Lees ook:

Miele wasmachine - Top 5

Je bent dus op zoek naar een Miele wasmachine, maar welk model gaat het worden? Wij hebben alvast het saaie werk voor jou gedaan en onderzocht welke Miele wasmachine nu echt de beste is in 2022. Hierbij hebben wij gekeken naar specificaties zoals energielabel, wasprogramma’s maar ook naar de mate waarin de kleding zijn kwaliteit behoud en natuurlijk de prijs van de wasmachine.

5. Miele WSD 123 WCS

We beginnen deze lijst met de Miele WSD 123 WCS wasmachine wat tevens het goedkoopste model is in dit artikel. De voordelig prijs maakt de Miele wasmachine echter niet veel minder dan de volgende modellen. De wasmachine heeft een gemiddeld laadvermogen wat met een toerental tot 1400 toeren per minuut altijd vrij droog uit de machine komt. Wat prettig is, is dat je dankzij de belading sensor ook een kleinere was lading in de machine kan stoppen zonder dat deze doorweekt is wanneer het programma klaar is. Hierbij biedt deze Miele wasmachine de mogelijkheid om extra kleding toe te voegen wanneer het programma reeds begonnen is, mocht je bijvoorbeeld een paar sokken vergeten zijn.

Dankzij de praktische zogeheten CapDosing technologie van Miele is het was resultaat altijd optimaal door het afstemmen van het programma op specifieke textielsoorten. Je plaats een Cap eenvoudig in de wasmiddellade, vervolgens doseert de Miele wasmachine geheel automatisch de doseringen tijdens het was proces. Je hebt keuze uit vijf speciale wasmiddelen en drie wasverzachters, hierbij ook een impregneermiddel en een booster.

De Softcare trommel van deze Miele wasmachine met honingraatstructuur zorgt voor een constant waterlaagje tussen de trommel en het wasgoed waardoor het in optimale staat zal blijven. Het Duitse WFK instituut heeft dit onderzocht en raad de Miele SoftCare trommels aan. Verder biedt de wasmachine de mogelijkheid tot voorstrijken wat plaatsvindt aan het einde van een wasprogramma in de warme en vochtige SoftCare trommel, hierdoor komt de was zacht een mooi glad uit de trommel.

4. Miele WSD 323 WCS

De volgende Miele wasmachine is vergelijkbaar met de bovenstaande, maar een stuk geavanceerder. De machine beschikt over dezelfde SoftCare trommel als de WSD 123 WCS en bied dezelfde mogelijkheden aan als eerder genoemd, maar ook meer. Met een A+++ -20% is deze Miele wasmachine dus nog eens 20% zuiniger dan een model met een A+++ classificering, hij is tevens nog 10% zuiniger dan de bovenstaande.

De Miele wasmachine heeft een vergelijkbaar laadvermogen en hetzelfde aantal toeren. Het korte wasprogramma van deze Miele wasmachine duurt slechts 49 minuten waardoor je bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze een wasje kan draaien, ook deze was zal uiteraard relatief droog uit de machine komen. 

Miele staat altijd garant voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, vandaar dat dankzij de sensors in de wasmachine nooit meer water wordt gebruikt dan nodig is, hetzelfde geldt voor energieverbruik. Om jou als consument gerust te stellen worden alle Miele wasmachines in deze lijst standaard geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie. De ProfiEco motor wordt constant vernieuwd door het geavanceerde onderzoeksteam en staat garant voor zuinigheid, kracht en het zijn van onverslijtbaar. Mocht er toch iets mis gaan daarna dan zijn Miele wasmachines over het algemeen snel gerepareerd.

De PowerWash functie op deze wasmachine biedt een maximale reinigingscapaciteit, met het QuickPowerWash programma is dit zelfs klaar in minder dan een uur. Kortere wasprogramma zijn bijvoorbeeld ideaal voor kleinere was ladingen, maar zelfs voor de grotere wasbeurten zal jouw was altijd klaar zijn binnen 3 uur.

3. Miele WSI 863 WCS

De volgende Miele wasmachine is uit een andere serie dan de bovenstaande, maar beschikt over veelal dezelfde kwaliteiten. Deze Miele wasmachine heeft zelfs een A+++ -40% label wat hem nog eens aanzienlijk zuiniger maakt dan het bovenstaande model. Al met al is dit een zeer luxe model die absoluut de investering waard is als je graag kleding hebt die in topconditie blijft en ook extra schoon is. Deze wasmachine beschikt namelijk over een klinisch getest antibacterieel keurmerk.

Hierbij heeft deze Miele wasmachine een toerental tot 1600 toeren per minuut wat ervoor zorgt dat alle was altijd extra droog uit de SoftCare trommel komt. In het geval dat je weinig tijd hebt, maar toch een specifiek wasprogramma wil draaien beschikt deze luxe wasmachine over de mogelijkheid om alle wasprogramma’s in te korten met een tijd relatief aan het originele wasprogramma. Hierbij is er de mogelijkheid voor een opfris programma wat je kleding in een zeer korte tijd een snelle opfrisbeurt geeft, perfect als je bijvoorbeeld een belangrijke afspraak hebt en er tiptop uit wil zien.

Overigens werkt de wasmachine in meerdere talen en heb je de mogelijkheid om hem te verbinden met de Wifi van je huis om zo meldingen te kunnen ontvangen van de wasmachine. Op deze manier vergeet je nooit de was uit de SoftCare trommel te halen en ben je altijd up-to-date over de staat van je Miele wasmachine. Tevens is de wasmachine in staat om doelgericht tot 23 verschillende soorten vlekken te detecteren en te elimineren, het wasprogramma wordt hier uiteraard automatisch op aangepast.

2. Miele WSG 363 WCS

De volgende Miele wasmachine beschikt over veel dezelfde handige snufjes die hierboven genoemd zijn, hij is echter wel een stukje goedkoper. Hetzelfde A+++ -40% energielabel maakt deze wasmachine bijzonder zuinig voor je portemonnee en goed voor het milieu. Het toerental ligt echter wel wat lager, op de veel geziene 1400 toeren per minuut, hierdoor komt je was natuurlijk nog steeds droog uit de SoftCare trommel, maar niet zo kurkdroog als bij het bovenstaande model.

Ook dit model kan samenwerken met de WiFi in je huis via de WiFiConn@ct functie om zo altijd op de hoogte te blijven van het was proces. De applicatie hiervoor is overigens gratis te downloaden in de Appstore op je mobiel, tablet of laptop. 

Deze Miele wasmachine heeft een SingleWash optie die onlangs geïntroduceerd is door Miele. Iedereen zit wel eens in de situatie dat een of een paar kleding stukken hoog nodig gewassen moeten worden omdat je bijvoorbeeld toch echt die specifieke jurk aan moet vanavond. Ecologisch is het natuurlijk niet verantwoord om een wasprogramma te draaien in een trommel die bijna leeg is. Dit is ook absoluut niet iets wat Miele aanbeveelt, maar om het toch mogelijk te maken kan je met de SingleWash functie een wasje draaien tot een maximaal gewicht van 1kg. De wasmachine past automatisch de looptijd en het waterverbruik aan zodat je kleding niet alleen heel snel, maar ook heel verantwoord schoon gemaakt wordt.

1. Miele WWR 760 WPS

We sluiten deze lijst af met de Miele WWR 760 WPS wasmachine met hetzelfde A+++ -40% label. Deze Miele wasmachine hoeft voor geen ander model onder te doen als het aankomt op zuinigheid, flexibiliteit en mogelijkheden. Met dit model ben je verzekerd van jarenlange kwaliteit van je wasmachine en dus ook van al je kleding. Binnen elk was programma heb je de mogelijkheid om de temperatuur en het toerental te bepalen voor centrifugeren. Dit alles is natuurlijk beschikbaar in meerdere talen.

Deze Miele wasmachine is zelfs zo intelligent dat hij met je mee kan denken als het aankomt op het doseren van wasmiddel. Dit werkt door middel van twee grote cartridges met vloeibaar wasmiddel die binnen in de machine geïnstalleerd zijn. Wanneer je de was in de SoftCare trommel hebt gestopt en de deur gesloten vertel je aan de wasmachine tot in hoeverre de was vervuild is en of deze wit of bont is. Vervolgens wordt de was gewogen en bepaald de Miele wasmachine aan de hand van alle factoren hoe hij het best en meest verantwoord aan de slag kan gaan.

Verder beschikt ook deze wasmachine over de eerder genoemde PowerWash en AddLoad functies en heb je wederom de mogelijkheid om hem op je Wifi aan te sluiten. Al met al is dit een zeer modern, zuinig, maar vooral gebruiksvriendelijk model. Als het voor jou de investering waard is zal je nog vele jaren veel was plezier ervaren en je kleding zal je dankbaar zijn.

Geraadpleegde bronnen