Auteur: Bart

Auteur: Bart

Bart heeft groene vingers en weet alles van tuingereedschap.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

De Beste Gardena Zwenksproeier? Koopadvies & Top 5 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Gardena zwenksproeier? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Gardena zwenksproeier die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Gardena zwenksproeier top 5 voor het jaar 2023.

Onze keuze

GARDENA COMFORT Aquazoom M

Gardena Comfort AquaZoom M

Gardena zwenksproeier 2023 - Top 5

5. Gardena Aqua S

Dankzij de Gardena zwenksproeier Aqua S kan je de hele zomer genieten van een mooie tuin. De sproeier zorgt ervoor dat je gazon en planten gelijkmatig en precies bewaterd worden zonder plassen te krijgen. De Gardena tuinsproeier is gemaakt voor oppervlakken van 90 tot 220 m² en kan in enkele tellen worden geplaatst.

Plaats de Gardena zwenksproeier gewoon op het gazon en stel het bereik in tussen 7 en 17 meter met behulp van de schuifregelaar aan de zijkant. Het breedtebereik van de Aqua S is maximaal 13 meter. Je kant de tuinslang met een standaard Gardena koppeling aansluiten. Vervolgens kan je de kraan opendraaien en worden je planten bewaterd. De Aqua S is niet alleen goed voor je planten, je houdt zelf ook meer tijd over. Het duurzame materiaal met metalen componenten zorgt ervoor dat de Gardena zwenksproeier stevig staat. De Gardena zwenksproeier is beschermd tegen vorst en UV-straling van de zon, dat betekent dat hij gewoon op het gazon kan blijven staan. 

De fabrieksgarantie van 5 jaar benadrukt de topkwaliteit, samen met het “Made in Germany”-zegel. De Gardena Aqua S schoonmaken is net zo eenvoudig als het instellen. De wateraansluiting heeft een ingebouwd metalen filter dat eenvoudig kan worden uitgenomen door de aansluiting te draaien. Houd de filter even onder stromend water om het schoon te maken. Bij eventuele kalkvorming in de sproei openingen, gebruik je de meegeleverde reinigingsnaald: deze vindt je aan de andere zijde van de sproeier in een schroefdop. Met de naald prik je even alle gaatjes door vervolgens nogmaals de sproeier onder stromend water houden en klaar.

GARDENA Aqua S

Bekijk verschillende aanbieders

4. Gardena Classic Polo 220

De Gardena Classic Polo 220 tuinsproeier is een perfecte Gardena zwenksproeier voor de middelgrote en grote tuinen. Het sproeibereik is gemakkelijk in te stellen tussen de 7 en 17 meter. Dit kan met de oranje draaiknop aan de zijkant. De sproeibreedte is maximaal in te stellen op 13 meter. Zo besproei je gemakkelijk en gelijkmatig oppervlaktes van 90 tot wel 220 m² in één keer. Dit grote bereik is vooral handig als je een groter gazon of tuin hebt. Je kan de tuinslang met een standaard Gardena koppeling aansluiten op de tuinslang. Vervolgens kan je de kraan opendraaien en worden je planten bewaterd. Deze Gardena zwenksproeier levert je een hoop tijd op doordat je niet zelf alles hoeft af te gaan.

Op de Gardena zwenksproeier zit een garantie van wel 5 jaar. Je kan er dus vanuit gaan dat het product is gemaakt van goede kwalitatieve materialen. De tuinsproeier is dan ook breuk en Uv-bestendig. Je kan deze dus zonder problemen ook op een zonnige dag buiten laten staan.

Houd de filter even onder stromend water om het schoon te maken. Bij eventuele kalkvorming in de sproei openingen, gebruik je de meegeleverde reinigingsnaald: deze vindt je aan de zijkant van de Gardena zwenksproeier in een schroefdop. Met de naald prik je even alle gaatjes door vervolgens nogmaals de sproeier onder stromend water houden en klaar.

GARDENA Classic Polo 220 zwenksproeier

Bekijk verschillende aanbieders

3. Gardena AquaZoom S

De AquaZoom S tuinsproeier van Gardena geeft je alles wat je nodig hebt om je gazon betrouwbaar water te geven. Deze Gardena zwenksproeier is geschikt voor oppervlakken van 9 tot 150 m². Door de verschillende instelmogelijkheden heb je gelijkmatige en nauwkeurige bewatering zonder plasvorming. De tuinsproeier van Gardena heeft verschillende instelmogelijkheden voor de besproeiing, dit stel je in met de schuifregelaars op de sproeier. Hiermee kan je het gemakkelijk het afstandsbereik tussen de 3 en 15 meter instellen. De sproeibreedte is instelbaar tussen de 3 en 10 meter. Ook is er de mogelijkheid om te kiezen welke kant je water geeft. Een zeer nauwkeurige instelling is mogelijk met het regelen van de waterdosering. Door de twee grote standaarden van kunststof staat de Gardena zwenksproeier altijd stabiel op de grond, ook bij ongelijke ondergronden. 

Niet alleen over het uiterlijk is goed nagedacht, het gebruik van goede materialen zorgt ervoor dat de AquaZoom S bestand is tegen vorst en Uv-straling. Hierdoor is het geen probleem om de Gardena tuinsproeier buiten te laten staan. Een extra kwaliteitskenmerk is de fabrieksgarantie van 5 jaar en het “Made in Germany”-zegel, wat de lange levensduur benadrukt. Deze handige Gardena zwenksproeier is erg eenvoudig schoon te maken. Eventuele kalkaanslag op de sproeimondjes van zacht kunststof kan je er moeiteloos met je vinger vanaf vegen. Bovendien is de wateraansluiting voorzien van een filter van roestvrij staal. Dat voorkomt dat vuildeeltjes in de sproeier terecht komen. Het filter is eenvoudig uitneembaar en kan gewoon onder stromend water worden afgespoeld.

GARDENA Aquazoom 250:2

Bekijk verschillende aanbieders

2. Gardena AquaZoom 250/2

De Gardena Aquazoom tuinsproeier zorgt ervoor dat je de hele zomer van een mooie tuin kunt genieten. De sproeier zorgt ervoor dat je gazon en planten evenveel en precies bewaterd worden zonder grote plassen te krijgen. De Gardena zwenksproeier is ontworpen voor oppervlakken van 9 tot 250 m² en kan in enkele tellen worden geplaatst.

Plaats de Gardena zwenksproeier gewoon op het gazon en stel het bereik in tussen 3 en 18 meter met behulp van de schuifregelaar aan de zijkant. Het breedtebereik van de sproeier is instelbaar tussen de 3 en 14 meter. Je kant de tuinslang met een standaard Gardena koppeling aansluiten. Vervolgens kan je de kraan opendraaien en worden je planten bewaterd. Het duurzame materiaal met metalen componenten zorgt ervoor dat de sproeier stevig staat. De Gardena zwenksproeier is beschermd tegen vorst en UV-straling van de zon, dat betekent dat hij gewoon op het gazon kan blijven staan. 

De fabrieksgarantie van 5 jaar benadrukt de topkwaliteit, samen met het “Made in Germany”-zegel. De wateraansluiting heeft een ingebouwd metalen filter dat eenvoudig opengemaakt kan worden dit kan door de aansluiting te draaien. Houd het filter even onder stromend water om het schoon te maken. Bij eventuele kalkvorming in de sproei openingen, gebruik je de meegeleverde reinigingsnaald: deze zit  aan de andere zijde van de sproeier in een schroefdop. Met de naald prik je even alle gaatjes door vervolgens nogmaals de sproeier onder stromend water houden en klaar.

GARDENA Aquazoom 250:2

Bekijk verschillende aanbieders

1. Gardena Comfort AquaZoom M

Uiteindelijk kan er maar één de beste Gardena zwenksproeier zijn, en dat is wat ons betreft de Gardena Comfort AquaZoom M. De AquaZoom M tuinsproeier is onmisbaar om je gazon in goede staat te houden, vooral tijdens warme en zonnige zomers. De zwenksproeier is te gebruiken voor oppervlaktes van 9 tot 250 m². Het bereik van de Gardena sproeier is makkelijk in te stellen. Gebruik de schuifregelaars om het bereik van 3 tot 8 meter in te stellen. De sproeibreedte is in te stellen tussen de 3 en de 14 meter. Je kan precies bepalen waar de tuin word besproeid. Het is ook mogelijk om slechts aan één kant water geven. Je kant de tuinslang met een standaard Gardena koppeling aansluiten. Vervolgens kan je de kraan opendraaien en worden je planten bewaterd. 

De handige sproeier houdt je gazon in vorm. De twee extra brede voeten zorgen ervoor dat de sproeier stevig staat. Doordat de Gardena zwenksproeier is gemaakt van producten van hoge kwaliteit zijn UV-straling en vorst geen probleem. De kwaliteit van de materialen wordt benadrukt door een indrukwekkende fabrieksgarantie van 5 jaar en het “Made in Germany”-zegel.

Deze handige zwenksproeier van Gardena is erg eenvoudig schoon te maken. Bij eventuele kalkvorming in de sproei openingen, gebruik je de meegeleverde reinigingsnaald: deze vind je aan de andere zijde van de sproeier in een schroefdop. Met de naald prik je even alle gaatjes door vervolgens nogmaals de sproeier onder stromend water houden en klaar.

Bovendien is de wateraansluiting voorzien van een filter van roestvrij staal. Dat voorkomt dat vuildeeltjes in de Gardena zwenksproeier terecht komen. Het filter is eenvoudig uitneembaar en kan gewoon onder stromend water worden afgespoeld.

GARDENA COMFORT Aquazoom M

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is de beste Gardena zwenksproeier? 

Om erachter te komen wat de beste Gardena zwenksproeier is hebben wij er veel verschillende getest, beoordeeld en vergeleken. Uiteindelijk is de Gardena Comfort AquaZoom M het hoogst uit onze test gekomen. Deze zwenksproeier is heel gemakkelijk in gebruik, gemaakt in Duitsland en voorziet grote oppervlaktes groen van genoeg water. Lees onze review over dit product op deze pagina, als je meer over deze zwenksproeier wilt weten. 

Hoe werkt een Gardena zwenksproeier? 

Een zwenksproeier is een sproeier die heen en weer zwaait. Hij maakt een vergelijkbare beweging als een autoruitenwisser en draait dus geen cirkels. Hij sproeit eerst de ene kant van de tuin en zwaait dan langzaam omhoog naar de andere kant. Hij ‘zwenkt’ heen en weer, vandaar de naam. Het is een sproeier die vaak in rechthoekige tuinen wordt gebruikt. 

Hoe lang moet je sproeien met een Gardena zwenksproeier? 

Hoe lang je moet sproeien hangt af van de temperatuur. Daarom hebben wij hieronder een handig schema opgesteld met sproeirichttijden voor tuinen op kleigrond. 

  • 15°C – 20°C: is 15 minuten voldoende – 1 keer per week
  • 20°C – 25 °C: moet je met 30 minuten sproeien – 1 keer per week
  • 25°C – 30°C: dien je wel 80 minuten te sproeien – 2 keer per week
  • >30°C: moet maar liefst 120 minuten sproeien – 2 keer per week

Hoe wij Gardena zwenksproeiers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Gardena zwenksproeiers onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Gardena zwenksproeier vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op.

Geraadpleegde bronnen