Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Gardena zwenksproeier – Top 5 in 2021

Het is ontzettend leuk om een mooie tuin te hebben met veel natuur, vooral in de zomer. Maar al die planten hebben ook water nodig, en dat is dan weer iets wat vaak vergeten kan worden. Met een Gardena zwenksproeier hoef je je hier geen zorgen meer om te maken. Jij kunt van de zomer gewoon lekker in je luie stoel liggen met een drankje erbij terwijl de Gardena zwenksproeier al het werk doet. Wanneer jij naar bed gaat hoef je je niet af te vragen of alles nu water heeft gehad vandaag. Maar hoe kies je nu de Gardena Zwenksproeier die bij jou past?

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het oppervlakte waarvoor de Gardena zwenksproeier geschikt is. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je maar een klein hoekje kunt besproeien. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of de Gardena zwenksproeier wel bestand is tegen alle weersomstandigheden. Ook de filter mag niet vergeten worden, want dit zorgt ervoor dat jouw Gardena zwenksproeier optimaal blijft draaien. Er zijn vele verschillende soorten zwenksproeiers van Gardena, en daarom willen wij jou graag een handje helpen bij het maken van de juiste keuze middels onze Gardena zwenksproeier top 5 lijst.

Gardena zwenksproeier - Top 5

Het kan soms lastig zijn om te beslissen welke Gardena zwenksproeier het beste voldoet aan jouw verwachtingen, vooral wanneer je deze online bestelt. Wij hebben daarom een top 5 lijst gemaakt zodat je in ieder geval weet welke modellen je wel moet hebben. Met een van deze Gardena zwenksproeiers kan het niet meer misgaan!

5. Gardena Aqua S

Dankzij de Gardena zwenksproeier Aqua S kan je de hele zomer genieten van een mooie tuin. De sproeier zorgt ervoor dat je gazon en planten gelijkmatig en precies bewaterd worden zonder plassen te krijgen. De Gardena tuinsproeier is gemaakt voor oppervlakken van 90 tot 220 m² en kan in enkele tellen worden geplaatst.

Plaats de Gardena zwenksproeier gewoon op het gazon en stel het bereik in tussen 7 en 17 meter met behulp van de schuifregelaar aan de zijkant. Het breedtebereik van de Aqua S is maximaal 13 meter. Je kant de tuinslang met een standaard Gardena koppeling aansluiten. Vervolgens kan je de kraan opendraaien en worden je planten bewaterd. De Aqua S is niet alleen goed voor je planten, je houdt zelf ook meer tijd over. Het duurzame materiaal met metalen componenten zorgt ervoor dat de Gardena zwenksproeier stevig staat. De Gardena zwenksproeier is beschermd tegen vorst en UV-straling van de zon, dat betekent dat hij gewoon op het gazon kan blijven staan. 

De fabrieksgarantie van 5 jaar benadrukt de topkwaliteit, samen met het “Made in Germany”-zegel. De Gardena Aqua S schoonmaken is net zo eenvoudig als het instellen. De wateraansluiting heeft een ingebouwd metalen filter dat eenvoudig kan worden uitgenomen door de aansluiting te draaien. Houd de filter even onder stromend water om het schoon te maken. Bij eventuele kalkvorming in de sproei openingen, gebruik je de meegeleverde reinigingsnaald: deze vindt je aan de andere zijde van de sproeier in een schroefdop. Met de naald prik je even alle gaatjes door vervolgens nogmaals de sproeier onder stromend water houden en klaar.

4. Gardena Classic Polo 220

De Gardena Classic Polo 220 tuinsproeier is een perfecte Gardena zwenksproeier voor de middelgrote en grote tuinen. Het sproeibereik is gemakkelijk in te stellen tussen de 7 en 17 meter. Dit kan met de oranje draaiknop aan de zijkant. De sproeibreedte is maximaal in te stellen op 13 meter. Zo besproei je gemakkelijk en gelijkmatig oppervlaktes van 90 tot wel 220 m² in één keer. Dit grote bereik is vooral handig als je een groter gazon of tuin hebt. Je kan de tuinslang met een standaard Gardena koppeling aansluiten op de tuinslang. Vervolgens kan je de kraan opendraaien en worden je planten bewaterd. Deze Gardena zwenksproeier levert je een hoop tijd op doordat je niet zelf alles hoeft af te gaan.

Op de Gardena zwenksproeier zit een garantie van wel 5 jaar. Je kan er dus vanuit gaan dat het product is gemaakt van goede kwalitatieve materialen. De tuinsproeier is dan ook breuk en Uv-bestendig. Je kan deze dus zonder problemen ook op een zonnige dag buiten laten staan.

Houd de filter even onder stromend water om het schoon te maken. Bij eventuele kalkvorming in de sproei openingen, gebruik je de meegeleverde reinigingsnaald: deze vindt je aan de zijkant van de Gardena zwenksproeier in een schroefdop. Met de naald prik je even alle gaatjes door vervolgens nogmaals de sproeier onder stromend water houden en klaar.

3. Gardena AquaZoom S

De AquaZoom S tuinsproeier van Gardena geeft je alles wat je nodig hebt om je gazon betrouwbaar water te geven. Deze Gardena zwenksproeier is geschikt voor oppervlakken van 9 tot 150 m². Door de verschillende instelmogelijkheden heb je gelijkmatige en nauwkeurige bewatering zonder plasvorming. De tuinsproeier van Gardena heeft verschillende instelmogelijkheden voor de besproeiing, dit stel je in met de schuifregelaars op de sproeier. Hiermee kan je het gemakkelijk het afstandsbereik tussen de 3 en 15 meter instellen. De sproeibreedte is instelbaar tussen de 3 en 10 meter. Ook is er de mogelijkheid om te kiezen welke kant je water geeft. Een zeer nauwkeurige instelling is mogelijk met het regelen van de waterdosering. Door de twee grote standaarden van kunststof staat de Gardena zwenksproeier altijd stabiel op de grond, ook bij ongelijke ondergronden. 

Niet alleen over het uiterlijk is goed nagedacht, het gebruik van goede materialen zorgt ervoor dat de AquaZoom S bestand is tegen vorst en Uv-straling. Hierdoor is het geen probleem om de Gardena tuinsproeier buiten te laten staan. Een extra kwaliteitskenmerk is de fabrieksgarantie van 5 jaar en het “Made in Germany”-zegel, wat de lange levensduur benadrukt. Deze handige Gardena zwenksproeier is erg eenvoudig schoon te maken. Eventuele kalkaanslag op de sproeimondjes van zacht kunststof kan je er moeiteloos met je vinger vanaf vegen. Bovendien is de wateraansluiting voorzien van een filter van roestvrij staal. Dat voorkomt dat vuildeeltjes in de sproeier terecht komen. Het filter is eenvoudig uitneembaar en kan gewoon onder stromend water worden afgespoeld.

2. Gardena AquaZoom 250/2

De Gardena Aquazoom tuinsproeier zorgt ervoor dat je de hele zomer van een mooie tuin kunt genieten. De sproeier zorgt ervoor dat je gazon en planten evenveel en precies bewaterd worden zonder grote plassen te krijgen. De Gardena zwenksproeier is ontworpen voor oppervlakken van 9 tot 250 m² en kan in enkele tellen worden geplaatst.

Plaats de Gardena zwenksproeier gewoon op het gazon en stel het bereik in tussen 3 en 18 meter met behulp van de schuifregelaar aan de zijkant. Het breedtebereik van de sproeier is instelbaar tussen de 3 en 14 meter. Je kant de tuinslang met een standaard Gardena koppeling aansluiten. Vervolgens kan je de kraan opendraaien en worden je planten bewaterd. Het duurzame materiaal met metalen componenten zorgt ervoor dat de sproeier stevig staat. De Gardena zwenksproeier is beschermd tegen vorst en UV-straling van de zon, dat betekent dat hij gewoon op het gazon kan blijven staan. 

De fabrieksgarantie van 5 jaar benadrukt de topkwaliteit, samen met het “Made in Germany”-zegel. De wateraansluiting heeft een ingebouwd metalen filter dat eenvoudig opengemaakt kan worden dit kan door de aansluiting te draaien. Houd het filter even onder stromend water om het schoon te maken. Bij eventuele kalkvorming in de sproei openingen, gebruik je de meegeleverde reinigingsnaald: deze zit  aan de andere zijde van de sproeier in een schroefdop. Met de naald prik je even alle gaatjes door vervolgens nogmaals de sproeier onder stromend water houden en klaar.

1. Gardena Comfort AquaZoom M

Uiteindelijk kan er maar één de beste Gardena zwenksproeier zijn, en dat is wat ons betreft de Gardena Comfort AquaZoom M. De AquaZoom M tuinsproeier is onmisbaar om je gazon in goede staat te houden, vooral tijdens warme en zonnige zomers. De zwenksproeier is te gebruiken voor oppervlaktes van 9 tot 250 m². Het bereik van de Gardena sproeier is makkelijk in te stellen. Gebruik de schuifregelaars om het bereik van 3 tot 8 meter in te stellen. De sproeibreedte is in te stellen tussen de 3 en de 14 meter. Je kan precies bepalen waar de tuin word besproeid. Het is ook mogelijk om slechts aan één kant water geven. Je kant de tuinslang met een standaard Gardena koppeling aansluiten. Vervolgens kan je de kraan opendraaien en worden je planten bewaterd. 

De handige sproeier houdt je gazon in vorm. De twee extra brede voeten zorgen ervoor dat de sproeier stevig staat. Doordat de Gardena zwenksproeier is gemaakt van producten van hoge kwaliteit zijn UV-straling en vorst geen probleem. De kwaliteit van de materialen wordt benadrukt door een indrukwekkende fabrieksgarantie van 5 jaar en het “Made in Germany”-zegel.

Deze handige zwenksproeier van Gardena is erg eenvoudig schoon te maken. Bij eventuele kalkvorming in de sproei openingen, gebruik je de meegeleverde reinigingsnaald: deze vind je aan de andere zijde van de sproeier in een schroefdop. Met de naald prik je even alle gaatjes door vervolgens nogmaals de sproeier onder stromend water houden en klaar.

Bovendien is de wateraansluiting voorzien van een filter van roestvrij staal. Dat voorkomt dat vuildeeltjes in de Gardena zwenksproeier terecht komen. Het filter is eenvoudig uitneembaar en kan gewoon onder stromend water worden afgespoeld.

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email