Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Beste Makita Bandschuurmachine? Advies en Top 5 in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Makita Bandschuurmachine?

In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Makita bandschuurmachine die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Veel leesplezier!

Onze keuze

Makita 9404

Bekijk verschilende aanbieders


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Makita bandschuurmachine 2023 - Top 5

5. Makita M9400

Waarom we fan zijn: 
De Makita M9400 bandschuurmachine is een simpel en degelijk apparaat dat precies doet wat hij moet doen. 

We beginnen onze top 5 met deze Makita bandschuurmachine met een vermogen van 940 W. De zool is rechthoekig waardoor je een groot oppervlakte binnen de kortste keren geschuurd hebt. Hij maakt niet veel herrie en komt uit op een geluidsniveau van 82 dB. 

In principe is dit gewoon een hele goede basic Makita bandschuurmachine waar geen geavanceerde functies op zitten.  De gunstige gewichtsverdeling zorgt ervoor dat hij heel gebruiksvriendelijk is en ook geschikt is voor de doe-het-zelver. Een softgrip is ook aanwezig zodat het klussen nog een beetje comfortabel blijft.  Al met al heb je met deze Makita bandschuurmachine dus gewoon een goed apparaat in huis wat doet wat hij moet doen zonder luxe bijkomstigheden.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 230 V
Gewicht: 6,2 kg
Stofafzuiging: Nee
Vorm zool: Rechthoek
Zool lengte: 610 mm
Zool breedte: 100 mm

Video

Makita M9400 bandschuurmachine

Bekijk verschillende aanbieders

4. Makita 9911J

Waarom we fan zijn: 
Met de lichte en compacte Makita 9911J bandschuurmachine schuur je gemakkelijk grote oppervlaktes als muren en deuren. 

Net zoals het vorige model heeft de Makita 9911J een rechthoekige zool waardoor je binnen een korte tijd een grote oppervlakte kunt schuren. Gelukkig is dit een model waarvan je niet snel lamme armen zult krijgen, hij weegt namelijk maar een kleine 2,7 kilogram. Dit is tevens ook de lichtste Makita bandschuurmachine met de kleinste bandmaat in deze lijst. De bandmaat is 76 X 457. 

Hou er rekening mee dat dit model wel met een snoer werkt waardoor je niet overal kunt werken. Dit snoer is echter aanzienlijk langer dan bij de meeste modellen, maar liefst 10 meter. De bandsnelheid kun je zelf instellen middels een draaiknop waardoor je de beste resultaten kunt verwachten tijdens het schuren van verschillende materialen. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 230 V
Gewicht: 2,9 kg
Stofafzuiging: Nee
Vorm zool: Rechthoek
Zool lengte: 457 mm
Zool breedte: 76 mm

Video

Makita 9911J schuurmachine

Bekijk verschillende aanbieders

3. Makita 9903

Waarom we fan zijn:
Met de Makita 9903 werk je gemakkelijk lang door dankzij het krachtige vermogen en de relatief lage trillings- en geluidswaardes.

Op nummer drie in onze top 5 hebben wij de Makita 9903 gezet. Deze bandschuurmachine heeft een aansluiting voor stofafzuiging middels een stofzak/bak waardoor het klussen minder impact heeft op je longen. De schuurzool is rechthoekig en het schuurpapier wordt bevestigd met een spansysteem. Je kunt gebruik maken van een variabele snelheid indien gewenst om het optimale resultaat te behalen. Wij vinden het handige aan dit apparaat dat je er zo prettig mee werkt. Hij weegt slechts 4,3 kilogram en heeft een trillingswaarde van 2,5 m/s. Dit betekent dat je nauwelijks iets van de trillingen zult voelen. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 1010 W
Gewicht: 5,4 kg
Stofafzuiging: Ja
Vorm zool: Rechthoek
Zool lengte: 533 mm
Zool breedte: 76 mm

Video

Makita 9903

Bekijk verschillende aanbieders

2. Makita 9403

Waarom we fan zijn:
Deze Makita 9403 bandschuurmachine kan grote oppervlakten snel schuren met een schuurbandsnelheid van 500 m/m en een vermogen van maar liefst 1200 W.

Je voelt hier vrijwel niks van in je armen omdat de trillingswaarden net als de nummer 3 slechts 2,5 m/s zijn. Een prima Makita bandschuurmachine voor de professional. Hij weegt iets meer dan de vorige modellen, namelijk 5,7 kilogram, maar door de snelheid waarmee hij schuurt hoeft dit geen probleem te zijn. 

Er is een aansluiting voor stofafzuiging aanwezig in de vorm van een stofzak/bak zodat je niet al te veel stof achterlaat. Het is vooral opvallend hoe stil deze machine is in vergelijking met een andere Makita bandschuurmachine. Dat is ook wel zo fijn voor de buren. Om een lang verhaal kort te maken: dit is de zwaarste en snelste bandschuurmachine van Makita. Of je nu oude verflagen wilt verwijderen of een muur wilt opschuren, dit apparaat doet het in de kortste tijd. 

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 1200 W
Gewicht: 5,7 kg
Stofafzuiging: Ja
Vorm zool: Rechthoek
Zool lengte: 610 mm
Zool breedte: 100 mm

 

Video

Makita bandschuurmachine 9403

Bekijk verschillende aanbieders

1. Makita 9404

Waarom we fan zijn:
Met de Makita 9404 met een 110 mm brede band een snelheid van 440 meter per minuut schuur je heel snel een tafel of deur.

Als professional mag deze Makita bandschuurmachine eigenlijk niet ontbreken in jouw verzameling. Ook dit apparaat werkt op netstroom met een kabellengte van 5 meter. Het schuurpapier wordt bevestigd middels een spansysteem. Deze Makita bandschuurmachine heeft – in tegenstelling tot het bovenstaande model – wel variabele snelheden beschikbaar. Dit kan voor bepaalde materialen handig zijn.

Je werkt met een bandsnelheid van tussen de 210 – 440 meter per minuut. Hij is dus een fractie langzamer dan het vorige model, maar je kan dan wel weer zelf de snelheid instellen. Gelukkig voel je bij dit model ook nauwelijks iets van de trillingen dankzij de lage trillingswaarden. De mogelijkheid tot stofafzuiging is ook aanwezig, ook hier in de vorm van een stofzak/bak. Wij raden eigenlijk altijd aan om een model aan te schaffen met deze optie omdat het gewoon veel fijner werkt en je achteraf  een stuk minder hoeft schoon te maken. Kortom, de Makita 9404 is een goede koop.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 1010 W
Gewicht: 4,7 kg
Stofafzuiging: Ja
Vorm zool: Rechthoek
Zool lengte: 610 mm
Zool breedte: 100 mm

Video

Makita 9404

Bekijk verschillende aanbieders

Compleet overzicht: Bandschuurmachines per merk

Welke Makita bandschuurmachine?

Op basis van ons onderzoek en onze ervaring met Makita bandschuurmachines, hebben wij de Makita 9404 beoordeeld als beste Makita bandschuurmachine van 2023. Lees onze gehele top 5 om erachter te komen welke Makita bandschuurmachine het beste bij jou past.

Wat schuur je met een Makita bandschuurmachine?

Je gebuikt een Makita bandschuurmachine voor grote oppervlakten, zoals muren of vloeren. Ook schuur je met de Makita bandschuurmachine grote hoeveelheden verf en lak van bijvoorbeeld deuren af. In vergelijking met andere schuurmachines zoals de vlakschuurmachine of de extentrische schuurmachine is dit de meest krachtige schuurmachine en daarom het meest geschikt voor grote en grove klussen.

Hoe werk je met een Makita bandschuurmachine?

Als je met een Makita bandschuurmachine werkt, kan je de volgende stappen aanhouden:

Stap 1: Houd de Makita bandschuurmachine met twee handen vast en zorg dat je stabiel staat.

Stap 2: Zet de Makita bandschuurmachine alvast aan voordat je hem op het werkoppervlakte plaatst.

Stap 3: Vervolgens zet je deze rustig tegen het werkoppervlakte aan en schuur je met de houtnerf mee. Beweeg het apparaat langzaam over het hout en laat de schuurbanen een beetje overlappen om een effen resultaat te krijgen.

Als je het apparaat voor het eerst gebruikt is het aan te raden om eerst even te oefenen op een oud stuk hout. Zo leer je het apparaat te controleren en de juiste druk uit te oefenen zodat je geen deuken creëert.

Hoe wij Makita bandschuurmachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Makita bandschuurmachines onderzocht, meer dan 25 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Makita bandschuurmachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen