Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Dit zijn de 5 beste Zanussi Drogers in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Zanussi droger? Het merk Zanussi staat bekend om zijn huishoudelijke producten, en een Zanussi wasdroger is dan ook van topkwaliteit.

In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Zanussi wasdroger die goed bij jou en de gebruikssituatie past.

Veel leesplezier!

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Zanussi droger 2023 - Top 5

5. Zanussi ZTE7101PZ

De Zanussi ZTE7101PZ is geschikt voor 7 kilogram wasgoed en is hierdoor geschikt voor een klein tot middelgroot gezin. Het gaat hier om een luchtafvoerdroger, maar houd er rekening mee dat de afvoerbuis niet meegeleverd wordt.

In totaal zijn er 8 programma’s, waaronder speciale droogprogramma’s zoals baby, anti-kreuk, jeans, mix en luchten. Er is een grote vulopening waardoor je een groot gedeelte van de was in de droger kunt doen per keer. Gemiddeld duurt een programma zo’n 124 minuten met een maximale belading, maar er wordt een vochtigheidssensor gebruikt die de precieze tijd berekent. Wanneer je de antikreukfase gebruikt wordt de tijd heel kort verlengd.

Hoewel dit apparaat energieklasse C heeft gekregen en dus niet heel zuinig zou zijn, is de droger vaak wel minder lang bezig dan een warmtepompdroger waardoor je toch minder kwijt bent.

4. Zanussi ZDCN823SW

Met een vulgewicht van 8 kilogram is de Zanussi ZDCN823SW geschikt voor middelgrote gezinnen. Het gaat hier om een condensdroger waarbij je het condenswater af kunt voeren middels een afvoerslang, maar je kunt het ook opvangen in het reservoir.

Er zijn 9 verschillende soorten droogprogramma’s waaronder beddengoed, denim, verfrissen, sport en nog veel meer. Gemiddeld duurt een programma ongeveer 105 tot 139 minuten, terwijl dit bij een halve belading 79 tot 90 minuten is. Tijdens het drogen komt er een geluidsniveau vrij van 66 dB. Wanneer het programma afgelopen is blijft het apparaat nog 10 minuten aan in stand-by, daarna schakelt het zichzelf uit om energie te besparen.

De wasdroger stopt automatisch met droger wanneer de ingestelde droogtegraad bereikt is dankzij een sensor, dus het kan gebeuren dat het apparaat eerder klaar is dan de oorspronkelijke resttijd.

3. Zanussi ZDHN8750W

De nummer 3 in de beste Zanussi wasdrogers is de ZDHN8750W. Dit model heeft een droogcapaciteit van 8 kilogram en is hierdoor geschikt voor een middelgroot tot groot gezin. Het condenswater wordt afgevoerd via het reservoir.

Je kunt kiezen uit 12 verschillende programma’s waaronder katoen, jeans, sportkleding, zijde, delicate stoffen en nog meer. Er wordt gebruik gemaakt van een vochtigheidssensor waardoor de wasdroger precies weet wanneer jouw wasgoed het gewenste droogresultaat heeft bereikt. Je kunt ook gebruik maken van de antikreukfase om zo strijkwerk overbodig te maken, maar dan duurt het programma wel iets langer. Daarnaast is het ook mogelijk om startuitstel te gebruiken om het programma in de toekomst te laten draaien.

Dit model is voorzien van AutoAdjust, een functie die ervoor zorgt dat je optimaal gebruik maakt van water en energie. Sensoren in de trommel passen dan dit verbruik aan.

2. Zanussi Zdhbari

Voordat we de beste Zanussi wasdroger onthullen willen we nog even de aandacht vragen voor de Zanussi Zdhbari. Dit model heeft een vulvermogen van 8 kilogram en is hierdoor geschikt voor een middel tot groot gezin.

Het gaat hier om een warmtepompdroger, dus het condenswater moet afgevoerd worden. Dit kan gedaan worden middels een slang via waterafvoer, maar kan ook opgevangen worden in het reservoir. Er zijn 12 verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen waaronder beddengoed, opfrissen, wol, fijne was en nog meer. Gemiddeld duurt zo’n wasprogramma ongeveer 170 minuten met een volle belading, maar dit is ook afhankelijk van hoeveel wasgoed er in de machine zit.

Dit model heeft energielabel A++ gekregen waardoor het als zeer zuinig beschouwd kan worden. Daarnaast bespaar je ook nog eens energiekosten door het EasyIron-programma te gebruiken, daardoor hoef je namelijk ook niet meer te strijken omdat het wasgoed minder kreukt.

1. Zanussi ZDHN976TW

De beste Zanussi wasdroger is zonder twijfel de ZDHN976TW. Dit model beschikt over energielabel A++ en is hiermee ontzettend zuinig. Met een vulvermogen van 9 kilogram is dit model ook zeer geschikt voor grotere gezinnen.

Er zijn 12 verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen waaronder beddengoed, jeans, synthetisch, sportkleding en meer. Gemiddeld duurt een programma 185 minuten als er sprake is van maximale belading, maar er is een vochtigheidssensor aanwezig die bepaalt hoe lang het drogen moet duren voordat het gewenste resultaat bereikt is. Als je het programma later wilt laten draaien, bijvoorbeeld als iedereen slaapt, dan kun je gebruik maken van startuitstel.

Dat dit apparaat zuinig is kun je ook terugzien in de jaarlijkse energiekosten. Wanneer je deze wasdroger normaal gebruikt zal je ongeveer 142 euro per jaar kwijt zijn aan energiekosten afhankelijk van jouw aanbieder natuurlijk, het verbruik is 259 kWh per jaar bij normaal gebruik.

Hoe reset je een Zanussi droger? 

Het kan soms voorkomen dat je Zanussi wasdroger een storing heeft. Afhankelijk van het soort melding dat er op het display wordt weergeven, kan het helpen om de droger te resetten. Kijk altijd eerst naar de uitleg bij de foutcode in de gebruikershandleiding van de Zanussi droger. Als er daar aangeraden wordt om deze te resetten dan kan je dat doen door de stekker eruit te halen en deze na een half uur weer terug in het stopcontact te doen. Vervolgens kan je het droogprogramma herstarten. 

Hoe lang gaat een Zanussi droger mee? 

Een Zanussi droger gaat ongeveer 2200 wasbeurten mee. Omgerekend in jaren bij gemiddeld gebruik betekent dit dat je ongeveer 14 jaar met een Zanussi droger kan doen. 

Waar zit de sensor in een Zanussi droger? 

Zanussi drogers beschikken over een sensor waarmee de luchtvochtigheid van kleding gemeten wordt die weer afhankelijk is van de temperatuur in de wasdroger. Deze sensor zit in de droogtrommel. Wanneer er een bepaalde temperatuur bereken wordt, geeft deze sensor een signaal aan de wasdroger. 

Hoe wij wasdrogers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende wasdrogers onderzocht, meer dan 30 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste wasdrogers vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen