Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Dit zijn de 5 beste Zanussi Drogers in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Zanussi wasdroger?  In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om de beste Zanussi droger te vinden voor jou en je gebruikssituatie. 

Om wegwijs te raken in het aanbod hebben wij daarnaast een top 5 samengesteld met Zanussi wasdrogers die het beste uit ons onderzoek kwamen. Bij ons onderzoek hebben wij gekeken naar verschillende specificaties waaronder droogcapaciteit, aantal beschikbare programma’s, extra functies, de technologie achter de wasdroger, maar natuurlijk ook naar de prijs.

Weet je nog niet zeker of je voor een Zanussi droger of een droger van een ander merk wil kiezen? Lees dan ook ons algemene artikel over wasdrogers.

Veel leesplezier!

Hoe je de beste Zanussi droger kiest

Een Zanussi wasdroger is een flinke investering en het is dan ook belangrijk dat je de juiste Zanussi wasdroger kiest die bij jouw behoeften past. Wij raden daarom altijd aan om goed onderzoek te doen naar verschillende wasdrogers en na te denken over wat jij in je Zanussi wasdroger zoekt. Neem in je onderzoek in ieder geval deze elementen mee:

  • Type wasdroger: warmtepomp of condens
  • Maximaal vulgewicht
  • Afvoer
  • Geluidsniveau
  • Energielabel
  • Gebruiksgemak

Type wasdroger: warmtepomp of condens

Er zijn twee manieren waarop een droger de vochtige lucht kan afvoeren. Deze kan met een slang naar buiten worden afgevoerd (luchtafvoerdroger), of worden opgevangen in een bak in de droger (condensdroger). Een droger die de lucht via een slang afvoert is sneller klaar dan een condensdroger, maar is minder energiezuinig. Met een condensdroger heb je maar een derde nodig van de energie die een luchtafvoerdroger gebruikt. De reden hiervoor is dat bij een condensdroger de warme lucht in de droger zelf blijft in plaats van naar buiten geblazen, waardoor minder energie nodig is om te verwarmen. 

Een nieuwer type wasdroger is een variant op de condensdroger en heet de warmtepompdroger. Dit type droger haalt door middel van compressie van een koelmiddel warmte uit de omgevingslucht. Dit type wasmachine is nog zuiniger dan de condensdroger.

Zanussi drogers zijn niet duur en drogen goed.

Maximaal vulgewicht 

Het vulgewicht geeft aan hoeveel wasgoed er in de Zanussi wasdroger past. Normaal gesproken is een wasdroger met een trommelinhoud van 7 kg geschikt voor 1 of 2 personen. Voor een groter huishouden is 8 kg vulgewicht meer geschikt.

Er zijn ook Zanussi wasdrogers die een inhoud hebben van 9 kg of meer. Deze zijn geschikt voor grotere gezinnen of wanneer je bijvoorbeeld op kamers woont en een wasmachine deelt. 

De afvoer

Om het water uit de droger af te voeren heb je de keuze uit een reservoir of de afvoer. Als je gebruik maakt van het reservoir, dan kun je deze na afloop van het programma heel simpel uit de wasdroger halen en in de douche of een gootsteen legen.

Bij het gebruik van de afvoer moet de Zanussi droger met een afvoerset aan de afvoer worden aangesloten. Dit is handig, omdat het water op deze manier automatisch afgevoerd wordt en je nooit kan vergeten de condensbak te legen. 

Het geluidsniveau

Zanussi wasdrogers kunnen tijdens het centrifugeren best lawaaierig zijn. Afhankelijk van waar je de droger plaatst kan dit vervelend zijn. Let daarom altijd even op het geluidsniveau in dB van de droger. 

Energielabel

Op het energielabel van de Zanussi wasdroger kan je veel informatie aflezen. Het energielabel is net als voor wasmachines per 1 maart 2021 aangepast. De zuinigste droger heeft energielabel A en de minst zuinige energielabel G. 

Het gebruiksgemak 

Een Zanussi wasdroger moet intuïtief in gebruik zijn. Daarom is het belangrijk dat de wasdroger goed en duidelijk laat zien wat de mogelijkheden zijn en hoe je deze kunt instellen. Bekijk daarom voor de aanschaf even de verschillende opties (zoals besturen via de app) en knoppen om te bepalen of je een droger handig vindt in gebruik of niet. 

Zanussi is geschikt als budget keuze droger.

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Zanussi droger 2023 - Top 5

5. Zanussi ZTE7101PZ

Waarom we fan zijn:
Snelle en stille droger. 

De Zanussi ZTE7101PZ is geschikt voor 7 kilogram wasgoed en is hierdoor geschikt voor een klein tot middelgroot huishouden. Deze droger is een luchtafvoerdroger. In totaal zijn er 8 programma’s, waaronder speciale droogprogramma’s zoals baby, anti-kreuk, jeans, mix en luchten. Gemiddeld duurt een programma zo’n 124 minuten met een maximale belading, maar er wordt een vochtigheidssensor gebruikt die de precieze tijd berekent. Wanneer je de antikreukfase gebruikt wordt de tijd heel kort verlengd.

Hoewel dit apparaat energieklasse C heeft en dus niet heel zuinig is, is de droger vaak wel minder lang bezig dan een warmtepompdroger.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: afvoerdroger
Energieklasse: C
Maximaal geluidsniveau: 64 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 7 kg
Diepte: 60 cm

Video

Zanussi ZTE7101PZ droger

Bekijk verschillende aanbieders

4. Zanussi ZDCN823SW

Waarom we fan zijn:
Ruime droger met sensoren zodat je was nooit te lang gedroogd wordt. 

Met een vulgewicht van 8 kilogram is de Zanussi ZDCN823SW geschikt voor middelgrote huishoudens. Het gaat hier om een condensdroger waarbij je het condenswater af kunt voeren middels een afvoerslang, maar je kunt het ook opvangen in het reservoir.

Er zijn 9 verschillende soorten droogprogramma’s waaronder beddengoed, denim, verfrissen, sport en nog veel meer. Gemiddeld duurt een programma ongeveer 105 tot 139 minuten, terwijl dit bij een halve belading 79 tot 90 minuten is. Tijdens het drogen komt er een geluidsniveau vrij van 66 dB. Wanneer het programma afgelopen is blijft het apparaat nog 10 minuten aan in stand-by, daarna schakelt het zichzelf uit om energie te besparen.

De wasdroger stopt automatisch met droger wanneer de ingestelde droogtegraad bereikt is dankzij een sensor, dus het kan gebeuren dat het apparaat eerder klaar is dan de oorspronkelijke resttijd.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: condensdroger
Energieklasse: B
Maximaal geluidsniveau: 66 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 8 kg
Diepte: 61,5 cm

Video

Zanussi ZDCN823SW

Bekijk verschillende aanbieders

3. Zanussi ZDHN8750W

Waarom we fan zijn:
Een warmtepompdroger die veilig is voor je kleding.

De nummer 3 in de beste Zanussi wasdrogers is de ZDHN8750W. Dit model heeft een droogcapaciteit van 8 kilogram en is hierdoor geschikt voor een middelgroot tot groot huishouden. Het condenswater wordt afgevoerd via het reservoir.Je kunt kiezen uit 12 verschillende programma’s waaronder katoen, jeans, sportkleding, zijde, delicate stoffen en nog meer. Er wordt gebruik gemaakt van een vochtigheidssensor waardoor de wasdroger precies weet wanneer jouw wasgoed het gewenste droogresultaat heeft bereikt. Je kunt ook gebruik maken van de antikreukfase om zo strijkwerk overbodig te maken, maar dan duurt het programma wel iets langer. Daarnaast is het ook mogelijk om startuitstel te gebruiken om het programma in de toekomst te laten draaien.

Dit model is voorzien van AutoAdjust, een functie die ervoor zorgt dat je optimaal gebruik maakt van water en energie. Sensoren in de trommel passen dan dit verbruik aan.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: warmtepompdroger
Energieklasse: B
Maximaal geluidsniveau: 66 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 8 kg
Diepte: 66,2 cm

Video

Bekijk verschillende aanbieders

2. Zanussi Zdhbari

Waarom we fan zijn:
De stilste droger van de lijst en droogt vrijwel kreuk vrij.

Op de tweede plaats staat de Zanussi Zdhbari. Dit model heeft een vulvermogen van 8 kilogram en is hierdoor geschikt voor een middel tot groot huishouden.

Net als de nummer 3 is dit een warmtepompdroger, dus het condenswater moet afgevoerd worden. Dit kan gedaan worden middels een slang via waterafvoer, maar kan ook opgevangen worden in het reservoir. Er zijn 12 verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen waaronder beddengoed, opfrissen, wol, fijne was en nog meer. Gemiddeld duurt zo’n wasprogramma ongeveer 170 minuten met een volle belading, maar dit is ook afhankelijk van hoeveel wasgoed er in de machine zit.

Dit model heeft energielabel B gekregen waardoor deze als zuinig beschouwd kan worden. Daarnaast bespaar je ook nog eens energiekosten door het EasyIron-programma te gebruiken, daardoor hoef je niet meer te strijken omdat het wasgoed minder kreukt.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: warmtepompdroger
Energieklasse: B
Maximaal geluidsniveau: 62 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 8 kg
Diepte: 64 cm

Video

Bekijk verschillende aanbieders

1. Zanussi ZDHN976TW

Waarom we fan zijn:
Een zuinige en stille droger met zeer grote vulcapaciteit.

De beste Zanussi wasdroger vinden wij zonder twijfel de ZDHN976TW. Dit model beschikt over energielabel B en is hiermee zuinig. Met een vulvermogen van 9 kilogram is dit model ook zeer geschikt voor grotere huishoudens. Er zijn 12 verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen waaronder beddengoed, jeans, synthetisch, sportkleding en meer. Gemiddeld duurt een programma 185 minuten als er sprake is van maximale belading, maar er is een vochtigheidssensor aanwezig die bepaalt hoe lang het drogen moet duren voordat het gewenste resultaat bereikt is. Als je het programma later wilt laten draaien, bijvoorbeeld als iedereen slaapt, dan kun je gebruik maken van startuitstel.

Dat dit apparaat zuinig is kun je ook terugzien in de jaarlijkse energiekosten. Wanneer je deze wasdroger normaal gebruikt zal je ongeveer 142 euro per jaar kwijt zijn aan energiekosten afhankelijk van jouw aanbieder natuurlijk, het verbruik is 259 kWh per jaar bij normaal gebruik.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: warmtepompdroger
Energieklasse: B
Maximaal geluidsniveau: 65 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 9 kg
Diepte: 63,8 cm

Video

Zanussi ZDHN976TW wasdroger revieqw

Bekijk verschillende aanbieders

Lees ook onze artikelen over de beste drogers per merk

Lees hier onze andere Zanussi huishoudelijke artikelen

Dit vindt Bol de beste Zanussi droger

Nog meer informatie over Zanussi wasdrogers

Hoe reset je een Zanussi droger? 

Het kan soms voorkomen dat je Zanussi wasdroger een storing heeft. Afhankelijk van het soort melding dat er op het display wordt weergeven, kan het helpen om de droger te resetten. Kijk altijd eerst naar de uitleg bij de foutcode in de gebruikershandleiding van de Zanussi droger. Als er daar aangeraden wordt om deze te resetten dan kan je dat doen door de stekker eruit te halen en deze na een half uur weer terug in het stopcontact te doen. Vervolgens kan je het droogprogramma herstarten. 

Hoe lang gaat een Zanussi droger mee? 

Een Zanussi droger gaat ongeveer 2200 wasbeurten mee. Omgerekend in jaren bij gemiddeld gebruik betekent dit dat je ongeveer 14 jaar met een Zanussi droger kan doen. 

Waar zit de sensor in een Zanussi droger? 

Zanussi drogers beschikken over een sensor waarmee de luchtvochtigheid van kleding gemeten wordt die weer afhankelijk is van de temperatuur in de wasdroger. Deze sensor zit in de droogtrommel. Wanneer er een bepaalde temperatuur bereken wordt, geeft deze sensor een signaal aan de wasdroger. 

Hoe wij wasdrogers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende wasdrogers onderzocht, meer dan 30 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste wasdrogers vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen voor ons onderzoek