Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Dewalt Cirkelzagen in 2022

Er zijn veel verschillende soorten zaagmachines, maar wij willen het nu even specifiek over de DeWalt cirkelzaag hebben. Je gebruikt een DeWalt cirkelzaag om lange, rechte snedes te maken in hout, metaal of kunststof. Hierdoor is hij uitermate geschikt voor het op maat zagen van laminaat of plinten. Over het algemeen is een DeWalt cirkelzaag redelijk groot, maar je hebt ook kleinere uitvoeringen voor precisieklussen. Hiermee kun je gedetailleerde werkzaamheden uitvoeren die kortere zaagsnedes vereisen. Daarnaast bestaat er ook nog een invalcirkelzaag. Deze gebruik je wanneer je een uitsparing wilt zagen of andere werkzaamheden waarbij je midden in het werkstuk moet beginnen.

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je een DeWalt cirkelzaag gaat kopen. Zo wil je van tevoren beslissen of je een DeWalt cirkelzaag met accu of netstroom wilt gebruiken. Met netstroom ben je verzekerd van een continu stroomvoorziening, maar je bent dan wel gebonden aan een snoer en stopcontact. Een DeWalt cirkelzaag op accu geeft je bewegingsvrijheid, maar moet wel regelmatig opgeladen worden. Hierdoor kan het werk soms stil komen te liggen tenzij je een tweede accu achter de hand hebt. 

Daarnaast is het zaagblad ook belangrijk. Hierbij is het wel van belang om te weten wat de diameter van het zaagblad en het asgat is. Als deze niet overeen komen met jouw DeWalt cirkelzaag, dan heb je er uiteindelijk nog niets aan. Bij zaagbladen met een verloopring hoef je hier geen rekening mee te houden. Accessoires zijn ook altijd handig om te hebben. Denk hierbij aan een geleiderail, laser, of de mogelijkheid tot stofafzuiging.

Lees ook:

DeWalt cirkelzaag - Top 5

Wij helpen jou graag bij het maken van een keuze voor een cirkelzaag die het beste past bij jouw klus. In onze top 5 DeWalt cirkelzagen lijst zul je verschillende modellen tegenkomen die ieder uitstekend werk leveren.

5. DeWalt DWE560

We beginnen de lijst gelijk sterk met een DeWalt cirkelzaag met een vermogen van 1350 Watt. Deze krachtige motor zorgt voor verbeterde zaagprestaties waardoor jij de mooiste werkstukken kunt neerzetten. Hij is licht van gewicht met zijn 3.7 kilogram, compact en makkelijk te gebruiken. Met een zaagdiepte van 65 mm heb je genoeg diepte voor de meeste opdrachten. Het is mogelijk om schuin te zagen in een hoek van 48 graden. Wanneer je in verstek van 45 graden zaagt heb je een zaagcapaciteit van 42 millimeter. Hou rekening met het asgat van het zaagblad wat 16 millimeter is. 

Wanneer je een nieuw zaagblad koopt moet je ervoor zorgen dat deze dezelfde afmeting heeft, anders past het niet. Bij deze DeWalt cirkelzaag is er goed rekening gehouden met de zichtbaarheid op het werkstuk. Zo is de beschermkap opengewerkt en kun je gebruik maken van een stofblazer die het stof en vuil van de zaaglijn verwijderd. Wanneer je een stofafzuiging aansluit op het apparaat minimaliseer je tevens ook stofdeeltjes in de lucht wat weer gunstig is voor jouw eigen gezondheid. Hiervoor kun je het DeWalt Airlock systeem gebruiken voor het snel vastmaken van de stofzuigslang. Je werkt met een onbelast toerental van 5500 per minuut. Bij aanschaf van deze DeWalt cirkelzaag krijg je een zaagblad met 24 tanden, een langsgeleider, stofafuizing tuit en een zaagblad sleutel.

4. DeWalt DCS391N

Een DeWalt cirkelzaag op accu is natuurlijk ook hartstikke interessant. De DCS391N werkt op een accu van 18 Volt en 5.0 Ah waardoor je lekker lang op één acculading kunt werken. Met een onbelast toerental van 3700 tpm werk je lekker snel maar ook accuraat. De aluminium-magnesium zool zorgt voor maximale precisie bij herhaaldelijke zaagsneden. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een sleutelvrije instelling van de diepte en afschuinpositie. Hierdoor geniet je van maximale veelzijdigheid en kun je makkelijk doorwerken zonder al te veel aandacht aan bijzaken te spenderen. Ook het wisselen van zaagblad gaat bij deze DeWalt cirkelzaag gemakkelijk en snel dankzij de spindelblokkering. 

De veiligheidsschakelaar en elektronische motorrem zorgen voor meer controle en veiligheid. Je werkt met een maximale zaagdiepte van 55 mm. Het is ook mogelijk om in verstek te zagen waarbij je een maximale zaagdiepte van 42.1 mm hebt. Gelukkig is het apparaat niet al te zwaar met zijn 3,7 kilogram waardoor je er een langere tijd comfortabel mee kunt werken. De trillingswaarden liggen ruim onder de maximale grens. Ook het geluid zal niet al te veel overlast geven met zijn 89 dB. Let er wel op dat deze DeWalt cirkelzaag zonder accu of oplader meegeleverd wordt en je deze dus zelf zult moeten kopen als je deze nog niet in huis hebt liggen. Bij aanschaf van dit product krijg je wel de DeWalt cirkelzaag, een zaagblad met 24 tanden, een inbussleutel en een stofafzuighulpstuk.

3. DeWalt DCS391NT

Ook dit is weer een DeWalt cirkelzaag die op accu werkt. Ditmaal op een 18 Volt XR Li-Ion accu. Dit is de nieuwste XR accutechnologie van DeWalt. De XR Li-Ion accu is ontworpen voor nog meer efficiëntie om de klus sneller te klaren. De motor is krachtig en wordt waaiergekoeld met vervangbare koolborstels waardoor je een hoge zaagsnelheid tot 3700 rotaties per minuut hebt voor snelle zaagsnelheden. Deze DeWalt cirkelzaag is ontworpen met een buitengewoon duurzame aluminium-magnesium zool voor maximale precisie bij herhaaldelijke zaagsneden. Dankzij de intelligente schakelaar wordt de machine beveiligd en wordt het toerental progressief geregeld voor optimale controle bij elke toepassing. De diepte en afschuinpositie kun je sleutelvrij instellen voor een maximale veelzijdigheid. 

Ook aan de veiligheid is gedacht. Er zit een veiligheidsschakelaar en een elektronische motorrem op het apparaat voor meer controle en veiligheid. De handgreep is met rubber bekleed waardoor je van optimaal comfort geniet en tevens ook een goede grip op de machine hebt. Er wordt een ultra dun 24 tands HM 165 mm diameter zaagblad meegeleverd met deze DeWalt cirkelzaag waardoor de accu-lading bespaard wordt en je een snelle en zuivere afwerking hebt. De maximale zaagdiepte is normaal gesproken 55 mm maar wanneer je in verstek zaagt is dit 42.1 mm. De maximale afschuincapaciteit is 50 graden. Bij aanschaf van dit product krijg je de DeWalt cirkelzaag, het zaagblad, een inbussleutel en een stevige draagkoffer. Hierin kun je alles veilig bewaren. De accu en oplader wordt niet meegeleverd. Deze zul je zelf apart moeten aanschaffen, of een accu uit een ander apparaat gebruiken bij nood. Hou er ook rekening mee dat je deze op tijd aan de lader doet.

2. DeWalt DCS575T2 XR FlexVolt

Ben jij vaak en lang aan het werk met jouw DeWalt cirkelzaag? Dan moet je de DCS575T2 XR FlexVolt hebben. De naam is een hele mond vol, maar dit apparaat heeft dan ook een hele hoop te bieden. Om te beginnen bij de accu. Je werkt met een accu van 18 Volt en een batterijcapaciteit van 6.0 Ah. Dankzij die 6.0 Ah kun je lekker lang doorwerken op één acculading. En het mooiste van allemaal? Er worden twee van die langwerkende accu’s meegeleverd. Natuurlijk zit de oplader hier ook bij. Je kunt de zaagdiepte heel precies instellen tot 67 mm, maar dit is niet compatibel met de geleidingsrail. Je werkt met een universele cirkelzaag voor langs- en dwarszagen en voor afschuinwerk van natuurlijke en samengestelde houtsoorten. Geniet van een motor met hoog koppel voor duurzaamheid en kracht bij zaagwerk. 

Waar je normaal gesproken veel trillingen voelt, is dat bij deze DeWalt cirkelzaag eigenlijk helemaal niet het geval. Dit is te danken aan de stabiele constructie. De trillingswaarden liggen dan ook ontzettend laag waardoor er geen schade aan jouw lichaam kan ontstaan door de trillingen. Om nog meer controle over het apparaat te hebben is een bijkomend handvat waardoor je de machine veilig met twee handen kunt gebruiken. De afschuininstelling gaat tot 57 graden. De zaagdiepte bij 90 graden is 67 zonder geleiderail en 61 met geleiderail. Wanneer je in verstek zaagt is dit 49 mm zonder geleiderail en 41 mm met geleiderail. Bij aanschaf van dit product krijg je de DeWalt cirkelzaag, twee accu’s, een snellader, een zaagblad met 24 tanden, een langsgeleider, een inbussleutel, een stofafzuigingaansluiting en een mooie TSTAK koffer. In de koffer kun je alles mooi opbergen zodat het veilig blijft.

1. DeWalt DCS576T2 54V FlexVolt

Als je de beste DeWalt cirkelzaag wilt hebben, dan moet je de DCS576T2 54V FlexVolt hebben. Aan de naam kun je al zien dat deze veel meer kracht in zich heeft dan de bovenstaande modellen. Je werkt met een 54 Volt accu met een batterijcapaciteit van 6.0 Ah. Natuurlijk snap jij als vakman wel dat hier flink wat kracht achter verscholen zit. Daarnaast is deze ook terugwerkend compatibel met het 18 Volt platform. Dankzij het gebruik van deze accu kun je nu nog zwaardere klussen aanpakken dan voorheen, en dat zonder snoer. Zo kun je bijvoorbeeld een OSB plaat van 18 mm tot wel 90 meter verzagen. Het zaagblad is 190 mm en is rechts van de motor geplaatst waardoor je een beter zicht op de zaaglijn hebt. 

De motor heeft een hoog koppel voor duurzaamheid en kracht bij zaagwerk. Er is ook een bijkomend handvat voor veilig tweehandig gebruik. Je werkt met een afschuincapaciteit tot 57 graden. De maximale zaagcapaciteit van deze DeWalt cirkelzaag is 61 mm zonder geleiderail en 57 mm met geleiderail. Wanneer je in verstek zaagt is dit 43 mm zaagdiepte zonder geleiderail en 39 mm met geleiderail. Hoewel er ontzettend veel kracht in dit apparaat zit, merk je dit niet terug in de trillingen. De trillingswaarden liggen ruim onder de maximaal aanbevolen hoeveelheid waardoor je ook geen last van je armen zult krijgen. Ook het gewicht is niet onaangenaam met zijn 3,7 kilogram. Bij aanschaf van dit product krijg je de DeWalt cirkelzaag, twee 54 Volt accu’s en een snellader.

Geraadpleegde bronnen