Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Dewalt Cirkelzagen in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste DeWalt cirkelzaag? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een DeWalt cirkelzaag die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze DeWalt cirkelzaag top 3 voor het jaar 2023.

Lees ook:

Onze Keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

DeWalt cirkelzaag - Top 5

5. DeWalt DWE560

We beginnen de lijst gelijk sterk met een DeWalt cirkelzaag met een vermogen van 1350 Watt. Deze krachtige motor zorgt voor verbeterde zaagprestaties waardoor jij de mooiste werkstukken kunt neerzetten. Hij is licht van gewicht met zijn 3.7 kilogram, compact en makkelijk te gebruiken. Met een zaagdiepte van 65 mm heb je genoeg diepte voor de meeste opdrachten. Het is mogelijk om schuin te zagen in een hoek van 48 graden. Wanneer je in verstek van 45 graden zaagt heb je een zaagcapaciteit van 42 millimeter. Hou rekening met het asgat van het zaagblad wat 16 millimeter is. 

Wanneer je een nieuw zaagblad koopt moet je ervoor zorgen dat deze dezelfde afmeting heeft, anders past het niet. Bij deze DeWalt cirkelzaag is er goed rekening gehouden met de zichtbaarheid op het werkstuk. Zo is de beschermkap opengewerkt en kun je gebruik maken van een stofblazer die het stof en vuil van de zaaglijn verwijderd. Wanneer je een stofafzuiging aansluit op het apparaat minimaliseer je tevens ook stofdeeltjes in de lucht wat weer gunstig is voor jouw eigen gezondheid. Hiervoor kun je het DeWalt Airlock systeem gebruiken voor het snel vastmaken van de stofzuigslang. Je werkt met een onbelast toerental van 5500 per minuut. Bij aanschaf van deze DeWalt cirkelzaag krijg je een zaagblad met 24 tanden, een langsgeleider, stofafuizing tuit en een zaagblad sleutel.

DeWalt DWE560

Bekijk verschillende aanbieders

4. DeWalt DCS391N

Een DeWalt cirkelzaag op accu is natuurlijk ook hartstikke interessant. De DCS391N werkt op een accu van 18 Volt en 5.0 Ah waardoor je lekker lang op één acculading kunt werken. Met een onbelast toerental van 3700 tpm werk je lekker snel maar ook accuraat. De aluminium-magnesium zool zorgt voor maximale precisie bij herhaaldelijke zaagsneden. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een sleutelvrije instelling van de diepte en afschuinpositie. Hierdoor geniet je van maximale veelzijdigheid en kun je makkelijk doorwerken zonder al te veel aandacht aan bijzaken te spenderen. Ook het wisselen van zaagblad gaat bij deze DeWalt cirkelzaag gemakkelijk en snel dankzij de spindelblokkering. 

De veiligheidsschakelaar en elektronische motorrem zorgen voor meer controle en veiligheid. Je werkt met een maximale zaagdiepte van 55 mm. Het is ook mogelijk om in verstek te zagen waarbij je een maximale zaagdiepte van 42.1 mm hebt. Gelukkig is het apparaat niet al te zwaar met zijn 3,7 kilogram waardoor je er een langere tijd comfortabel mee kunt werken. De trillingswaarden liggen ruim onder de maximale grens. Ook het geluid zal niet al te veel overlast geven met zijn 89 dB. Let er wel op dat deze DeWalt cirkelzaag zonder accu of oplader meegeleverd wordt en je deze dus zelf zult moeten kopen als je deze nog niet in huis hebt liggen. Bij aanschaf van dit product krijg je wel de DeWalt cirkelzaag, een zaagblad met 24 tanden, een inbussleutel en een stofafzuighulpstuk.

DeWalt DCS391N

Bekijk verschillende aanbieders

3. DeWalt DCS391NT

Ook dit is weer een DeWalt cirkelzaag die op accu werkt. Ditmaal op een 18 Volt XR Li-Ion accu. Dit is de nieuwste XR accutechnologie van DeWalt. De XR Li-Ion accu is ontworpen voor nog meer efficiëntie om de klus sneller te klaren. De motor is krachtig en wordt waaiergekoeld met vervangbare koolborstels waardoor je een hoge zaagsnelheid tot 3700 rotaties per minuut hebt voor snelle zaagsnelheden. Deze DeWalt cirkelzaag is ontworpen met een buitengewoon duurzame aluminium-magnesium zool voor maximale precisie bij herhaaldelijke zaagsneden. Dankzij de intelligente schakelaar wordt de machine beveiligd en wordt het toerental progressief geregeld voor optimale controle bij elke toepassing. De diepte en afschuinpositie kun je sleutelvrij instellen voor een maximale veelzijdigheid. 

Ook aan de veiligheid is gedacht. Er zit een veiligheidsschakelaar en een elektronische motorrem op het apparaat voor meer controle en veiligheid. De handgreep is met rubber bekleed waardoor je van optimaal comfort geniet en tevens ook een goede grip op de machine hebt. Er wordt een ultra dun 24 tands HM 165 mm diameter zaagblad meegeleverd met deze DeWalt cirkelzaag waardoor de accu-lading bespaard wordt en je een snelle en zuivere afwerking hebt. De maximale zaagdiepte is normaal gesproken 55 mm maar wanneer je in verstek zaagt is dit 42.1 mm. De maximale afschuincapaciteit is 50 graden. Bij aanschaf van dit product krijg je de DeWalt cirkelzaag, het zaagblad, een inbussleutel en een stevige draagkoffer. Hierin kun je alles veilig bewaren. De accu en oplader wordt niet meegeleverd. Deze zul je zelf apart moeten aanschaffen, of een accu uit een ander apparaat gebruiken bij nood. Hou er ook rekening mee dat je deze op tijd aan de lader doet.

DeWalt DCS391NT

Bekijk verschillende aanbieders

2. DeWalt DCS575T2 XR FlexVolt

Ben jij vaak en lang aan het werk met jouw DeWalt cirkelzaag? Dan moet je de DCS575T2 XR FlexVolt hebben. De naam is een hele mond vol, maar dit apparaat heeft dan ook een hele hoop te bieden. Om te beginnen bij de accu. Je werkt met een accu van 18 Volt en een batterijcapaciteit van 6.0 Ah. Dankzij die 6.0 Ah kun je lekker lang doorwerken op één acculading. En het mooiste van allemaal? Er worden twee van die langwerkende accu’s meegeleverd. Natuurlijk zit de oplader hier ook bij. Je kunt de zaagdiepte heel precies instellen tot 67 mm, maar dit is niet compatibel met de geleidingsrail. Je werkt met een universele cirkelzaag voor langs- en dwarszagen en voor afschuinwerk van natuurlijke en samengestelde houtsoorten. Geniet van een motor met hoog koppel voor duurzaamheid en kracht bij zaagwerk. 

Waar je normaal gesproken veel trillingen voelt, is dat bij deze DeWalt cirkelzaag eigenlijk helemaal niet het geval. Dit is te danken aan de stabiele constructie. De trillingswaarden liggen dan ook ontzettend laag waardoor er geen schade aan jouw lichaam kan ontstaan door de trillingen. Om nog meer controle over het apparaat te hebben is een bijkomend handvat waardoor je de machine veilig met twee handen kunt gebruiken. De afschuininstelling gaat tot 57 graden. De zaagdiepte bij 90 graden is 67 zonder geleiderail en 61 met geleiderail. Wanneer je in verstek zaagt is dit 49 mm zonder geleiderail en 41 mm met geleiderail. Bij aanschaf van dit product krijg je de DeWalt cirkelzaag, twee accu’s, een snellader, een zaagblad met 24 tanden, een langsgeleider, een inbussleutel, een stofafzuigingaansluiting en een mooie TSTAK koffer. In de koffer kun je alles mooi opbergen zodat het veilig blijft.

DeWalt DCS575T2 XR FlexVolt

Bekijk verschillende aanbieders

1. DeWalt DWE576K

Met een vermogen van 1600 Watt, verkregen via netstroom, is het niet zo gek dat de DeWalt DWE576K de beste cirkelzaag van DeWalt in 2023 is. Dit apparaat is geschikt voor professioneel gebruik en dat is goed terug te zien in de specificaties.

Je kunt deze cirkelzaag gebruiken voor (hard) hout, kunststoffen en MDF. De maximale zaagdiepte is 43 mm wanneer je schuin zaagt en 61 mm wanneer je recht zaagt. Versteksnede is dus mogelijk. Het zaagblad zelf is 1,6 mm dik en heeft een diameter van 190 mm. De DeWalt DWE576K is mede dankzij het lichte gewicht van 4 kilogram makkelijk te hanteren.

Stofafzuiging is mogelijk zodat de werkplek schoon blijft en je goed zicht hebt op jouw werkstuk. Bij aanschaf van dit model krijg je een precisiezaagblad en sleutel meegeleverd, evenals een handige draagkoffer om alles in op te bergen.

DeWalt DWE576K-QS cirkelzaag

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is de beste DeWalt cirkelzaag?

Wij hebben de DeWalt DWE576K als beste DeWalt cirkelzaag van 2023 beoordeeld.

Waar moet je op letten bij het kopen van een DeWalt cirkelzaag?

Als je een DeWalt cirkelzaag gaat aanschaffen zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten: let ten eerste op het zaagblad van de DeWalt cirkelzaag. Stel jezelf vervolgens de vraag: vind je het belangrijk of de cirkelzaag op accu of netstroom werkt? Kijk naar de zaagdiepte, en of de cirkelzaag een lasergeleider heeft. Check ook het vermogen van de cirkelzaag, of er een mogelijkheid tot stofafzuiging is en of er een geleiderails is meegeleverd of niet.

Wat zaag je met een DeWalt cirkelzaag?

Wat je allemaal kunt zagen met een DeWalt cirkelzaag hangt vooral af het zaagblad dat je gebruikt. Er zijn een hele hoop materialen die geschikt zijn om doorheen te zagen met een DeWalt cirkelzaag. Zo kun je bijvoorbeeld door planken zagen tijdens het klussen in de tuin, maar ook door buizen als je bezig bent met je binnengeleiding.

Hoe wij DeWalt cirkelzagen testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende DeWalt cirkelzagen onderzocht, meer dan 15 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste DeWalt cirkelzaag vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen