Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

De Beste Gereedschapsset? Koopadvies & Top 5 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste gereedschapsset? Er zijn veel verschillende gereedschapssets op de markt. Niet alleen zijn er veel verschillende merken, ook per merk zijn er veel verschillende soorten. Hoe weet je waar je op moet letten bij de aanschaf van een gereedschapsset? Hoe weet je welk gereedschapsset het beste past bij welke klus? En welk gereedschapsset past het beste bij jou? 

In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een gereedschapsset die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze gereedschapsset top 5 voor het jaar 2023.

Onze Keuzes in 1 Overzicht

BESTE KOOP

Airpress 217-delig
Airpress 217-delig

PROFESSIONEEL

Makita E-10883​
E-10883​

BUDGET

Brüder Mannesmann​ Gereedschapset
Brüder Mannesmann 555-delig


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste Gereedschapset 2023 - Top 5

5. Kreator KRT951002

Waarom we fan zijn:
Complete set voor de hobby klusser in een makkelijk te vervoeren koffer.

We beginnen onze top 5 met de Kreator KRT951002 gereedschapset. Deze uitgebreide set beschikt over 109 verschillende soorten gereedschap. Het gereedschap is gemaakt van kwalitatief hoogstaand chroom-vanadium-staal. De handvaten zijn bekleed met een rubberen antislipgreep. De gereedschapset zit opgeborgen in een praktische, stevige aluminium koffer met versterkte hoeken. De verschillende onderdelen van de set zitten goed bevestigd met bandjes met klittenband sluiting. 

De gereedschapset bestaat uit verschillende soorten tangen, sleutels, mesjes en nog veel meer. Een groot voordeel van deze gereedschapskoffer is dat hij niet veel ruimte in neemt. Je kan hem dus gemakkelijker overal opbergen. Wij vinden de Kreator KRT951002 een geschikte en complete set voor voor de hobby klusser. 

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: Ja
Aantal onderdelen: 109
Gewicht: 9296 g

Voordelen

Nadelen

Kreator KRT951002

Bekijk verschillende aanbieders

4. Kreator KRT951011 - 253 delig

Waarom we fan zijn:
Een uitgebreide set voor de hobby klusser en fanatiekere klusser in een handige trolley op wieltjes.

Voor onze nummer 4 kiezen we voor de Kreator KRT951011. Deze gereedschapset is nog uitgebreider dan de nummer 5 en bevat 253 stuks gereedschap. Zo bevat deze gereedschapskoffer vele soorten tangen, schroevendraaiers, sleutels en meer, vervaardigd uit hoogwaardig chroom-vanadium. De handvaten hebben een rubberen antislip-greep.

Een groot voordeel van deze gereedschapset is dat hij komt in een stevige, robuuste aluminium gereedschapstrolley. De gereedschapskoffer is overzichtelijk en handig ingedeeld. Gereedschap blijft goed op zijn plaats zitten. De trolley is voorzien van een uitschuifbaar handvat voor een juiste lichaamshouding tijdens het vervoeren en een stevige clipsluiting voor het goed afsluiten van de koffer. 

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: Ja
Aantal onderdelen: 253
Gewicht: 12900 g

Voordelen

Nadelen

Kreator KRT951011 - 253 delig

Bekijk verschillende aanbieders

3. Kraftwerk Gereedschapset 1050 - 228 delig

Waarom we fan zijn:
Uitgebreide set gereedschap in compacte koffer, geschikt voor klussen in en om het huis.

De Kraftwerk gereedschapset 1050 staat op nummer 3. Deze duurzame set is 228-delig en vervaardigd uit kwalitatief zeer sterk materiaal. De koffer bevat 3 lagen waarin alle delen opgeborgen kunnen worden. Dankzij de insteekhoezen en bijgaande bandjes blijft het gereedschap op zijn plaats zitten, maar let wel op dat je de koffer met enig beleid vervoert.  

De koffer zelf is robuust en heeft een stevige clipsluiting. Een bijkomend voordeel is het compacte formaat van de koffer. Deze gereedschapset is wat ons betreft een goede keuze voor wie op zoek is naar een uitgebreide gereedschapsset voor alle klussen in en om het huis. 

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: Ja
Aantal onderdelen: 228
Gewicht: 15280 g

Voordelen

Nadelen

Kraftwerk Gereedschapset 1050 - 228 delig

Bekijk verschillende aanbieders

2. Makita P-90532

Waarom we fan zijn:
Robuuste, compacte koffer met kwalitatief hoogstaand gereedschap. Uitgebreid assortiment.

De Makita P-90532 is een 227-delige gereedschapset. Het gereedschap is vervaardigd uit hoogstaand materiaal dat zeer sterk is en jarenlang mee zal gaan. Het zal je met deze gereedschapset aan niks ontbreken. Hij bevat allerlei soorten sleutels, tangen, bits en doppen. De gereedschapset wordt geleverd in een stevige opbergkoffer. De indeling van de koffer is handig en overzichtelijk. 

Elk gereedschap klik je vast in zijn plek, waardoor het stevig blijft zitten bij het openen van de koffer. Daarnaast wordt de koffer goed afgesloten met stevige clips. De Makita P-90532 is een solide gereedschapset die makkelijk te vervoeren is, een uitgebreid scala aan gereedschap bevat en compact en praktisch is.

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: Ja
Aantal onderdelen: 227
Gewicht: 9000 g

Voordelen

Nadelen

Makita P-90532

Bekijk verschillende aanbieders

1. Airpress 217-delig

Waarom we fan zijn:
Complete kwalitatieve set in handige wagen, geschikt voor zowel de hobby klusser als de professional. 

Op de eerste plaats staat de Airpress 217-delige gereedschapset. Het gereedschap is vervaardigd uit kwalitatief hoogstaande materialen, gaat lang mee en kan ook zwaardere klussen aan. De handgrepen van het materiaal zijn bekleed met softgrip antislip composiet. Wat deze set zo bijzonder maakt, is dat het gereedschap is opgeborgen in een gereedschapswagen. De wagen is stevig en heeft met dempend rubber versterkte hoeken. De wagen bevat verschillende lades. Elke lade is voorzien van een individuele blokkade.

Het gereedschap ligt stevig op zijn plaats in de voorgevormde ‘toolbeds’. Erg handig is dat je indien nodig ook nog extra accessoires of gereedschap aan de geperforeerde zijkanten van de wagen kan bevestigen. De wagen heeft wielen met rem en een dubbele handgreep om hem te vervoeren. Het gereedschap is van hoge kwaliteit en kan zwaardere klussen aan. De wagen is overzichtelijk en erg compleet. Daarom wat ons betreft welverdiend op de eerste plaats.

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: Ja
Aantal onderdelen: 217
Gewicht: 80000 g

Voordelen

Nadelen

Airpress 217-delig

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Goedkope Gereedschapset: Brüder Mannesmann

Waarom we fan zijn:
Een handige basis set voor de af-en-toe klusser.

De Brüder Mannesmann is een compacte koffer met een basis set gereedschap. Het gereedschap is van prima kwaliteit, duurzaam en roestbestendig. Het gereedschap zitten stevig bevestigd in de behuizing. De koffer heeft een stevige clipsluiting en is robuust, zodat je gereedschap goed beschermd is. Voor de af-en-toe klusser is dit een geschikte set. Echter is hij voor zwaardere klussen niet toereikend.  

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: Ja
Aantal onderdelen: 555
Gewicht: 4490 g

Voordelen

Nadelen

Brüder Mannesmann 555-delig

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Professionele Gereedschapset: Makita E-10883

Waarom we fan zijn:
Zeer goede kwaliteit, kan zware klussen aan.

Als je op zoek bent naar professionele kwaliteit, dan raden wij de Makita E-10883 aan. Dit is een stevige koffer met uitgebreid en kwaliteit hoogstaand assortiment. De schroefbits in de set zijn opgesplitst in een 90-delige set en een 30-delige set. De 90-delige set 25mm 1/4″ vorm C bestaat uit onder andere Philips-bits in verschillende maten, torx-bits en inbus-bits.

De 30-delige schroefbitset 30mm 5/16″ vorm C bestaat uit onder andere torx-bits, veeltand bits en sleuf-bits. Daarnaast is er ook een 31-delige doppenset te vinden in deze set met maten variërend van 4 tot E24. Een erg complete set van zeer hoogwaardige kwaliteit in een compacte koffer die makkelijk te vervoeren is. Daarom naar onze mening erg geschikt voor de professional.

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: Ja
Aantal onderdelen: 221
Gewicht: 8701 g

Voordelen

Nadelen

Makita E-10883

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is de Gereedschapset Top 10 volgens anderen?

Wat is de beste gereedschapset?

Uit ons uitgebreide onderzoek is de Airpress 217-delige gereedschapset als beste naar voren gekomen. Dit is een complete set in een wagen met wieltjes en geperforeerde zijwanden om (nog meer) gereedschap aan op te hangen. Het gereedschap is van hoge kwaliteit en de wagen is erg handig om te hebben in je garage of op de werkplaats.

Wat zit er in een gereedschapset?

Een gereedschapset is een collectie gereedschappen die samen geordend zijn. Wanneer je een gereedschapset aandschaft, koop je dus in een keer een gehele collectie aan gereedschap. Er bestaan allerlei soorten gereedschapsets voor allerlei verschillende toepassingen. Zo heb je sets voor het onderhouden van fietsen, motors of auto’s. Ook zijn er gereedschapsets specifiek gericht op bepaalde beroepen, zoals elektricien of loodgieter. De algemene gereedschapssets die op de markt zijn richten zich op een algemeen gebruik van de gereedschappen, zowel voor professionals als thuisklussers. Bekijk onze top 5 en zie per set wat er aan gereedschap in zit. 

Waarop letten bij het kopen van een gereedschapset?

Als je een gereedschapset koopt zijn er een aantal zaken om op te letten. Zo is het verstandig om eerst te bedenken of je veel of weinig gebruik denkt te gaan maken van je gereedschapset. Denk ook na over de gereedschapskist zelf: wil je een kist of een wagen? Niet elke set is even handig ingedeeld of heeft de tools die jij nodig hebt. Bedenk daarom goed wat je nodig hebt en hoe belangrijk een geordende binnenkant voor jou is. Lees onze rubriek “tips bij aanschaf van jouw gereedschapset” waar we per onderdeel alle tips en informatie geven. 

Tips bij aanschaf van jouw gereedschapset

Welke gereedschapset kopen?

Er zijn zoveel verschillende soorten gereedschapsets, in allerlei vormen en maten en van diverse kwaliteit. De ene set lijkt nog completer dan de ander, en ook de prijzen variëren sterk. Het is dus logischerwijs niet gemakkelijk om te bepalen welke gereedschapset het beste bij jouw wensen past. Om je een beetje de weg te kunnen wijzen helpen we je graag bij het maken van je keuze. Hieronder hebben we verschillende factoren uiteengezet waarop je kan letten bij de aanschaf van een gereedschapset.

Veel of weinig gebruik van de gereedschapset

Het is altijd goed om na te gaan waarvoor je de gereedschapset wilt gaan gebruiken. Ben je bijvoorbeeld van plan hem heel intensief in te zetten, of ben je vooral op zoek naar een goede basis-set die je zo af en toe eens zal gebruiken? Wanneer je de set vaak wilt gebruiken, bijvoorbeeld als professional, dan is er een goede kans dat je bepaald gereedschap wellicht vaker zal gebruiken. Het is dan dus eventueel een optie om een set gericht op je werkzaamheden aan te schaffen. Als je de set maar af en toe zal gebruiken, dan is het moeilijker om een keuze te maken. De werkzaamheden die je zal verrichten met de set zullen waarschijnlijk vaker verschillen. Het is dan belangrijk dat je een goede basisset kiest met gereedschappen gericht op een waaier aan toepassingen. Ga echter niet omdat je de set minder vaak zal gebruiken automatisch voor een goedkopere set, want goedkoop is in het geval van gereedschapsets toch echt duurkoop.

De gereedschapskist zelf

Er zijn een aantal elementen aan een gereedschapset die goed zijn om te overwegen. Zo is de gebruiksvriendelijkheid van een set belangrijk. Zijn de gereedschappen ergonomisch ontworpen, liggen ze goed in de hand? Dit is belangrijk, want je wilt overbelasting van je handen voorkomen. Vaak moet je wat kracht zetten tijdens het klussen, dus dan is het fijn als het gereedschap zo ondersteunend mogelijk ontworpen is. Daarnaast is het belangrijk dat de gereedschappen uit een sterk, duurzaam materiaal vervaardigd zijn. Je wilt immers niet dat het door bijvoorbeeld corrosie al breekt bij een simpele klus. Bovendien is een gereedschapset een echte investering en dus is het van belang dat de set lang mee zal gaan. Let daarom ook op de koffer waarmee de set geleverd wordt. Is deze stevig en robuust genoeg? Hij zal namelijk zeker tegen een stootje moeten kunnen.

Opbergruimte

Voordat je tot aanschaf van een gereedschapset overgaat, is het verstandig om na te gaan hoeveel ruimte je hebt om de set op te bergen. Heb je een goede opbergplek voor de set? Hoe meer ruimte je hebt, hoe groter de gereedschapset eventueel kan zijn. Als je bijvoorbeeld een ruime schuur hebt, dan zou je kunnen kiezen voor een grote, ruime gereedschapskoffer of wagen. Deze zal immers vaak op dezelfde plek kunnen blijven staan. Als je niet veel ruimte hebt thuis dan is het uiteraard raadzaam om voor een kleinere, compacte gereedschapset te kiezen. Deze zal je zodoende gemakkelijk kunnen opbergen. Let dan ook op het gewicht van de set, zodat je zeker weet dat je hem zonder al te veel moeite van kamer naar kamer en trap op en af kan vervoeren.

Inhoud van de set

De inhoud van de gereedschapset hangt logischerwijs af van de werkzaamheden die je met de set wenst te verrichten. Het is altijd handig om na te gaan welke gereedschappen je voor een klus nodig hebt. Zo zal je voor houtbewerking bijvoorbeeld andere gereedschappen nodig hebben dan voor het onderhoud van een auto. Natuurlijk is het zo dat hoe groter de set is, hoe meer klussen je zal kunnen klaren. Over het algemeen is het aan te raden om voldoende sleutels en tangen in een set te hebben. Zo zijn inbussleutels en oogsleutels van belang, evenals een snijtang, kniptang en multifunctionele tang. Daarnaast zijn schroevendraaiers (platte en kruisvormige) onmisbaar. Een magnetische schroevendraaier met verwisselbare bits is ook erg handig. Verder kunnen een goede hamer, zaag, mesjes, rolmeter en waterpas niet ontbreken in een goede gereedschapset.

De prijs

Uiteraard is de prijs van de gereedschapset iets om te overwegen. Wanneer je een professional bent dan zal je het waarschijnlijk de moeite waard vinden om te investeren in een duurdere, duurzame set. Het is immers belangrijk dat je in je dagelijkse werk op je gereedschapset kan vertrouwen. Als occasionele klusser of doe-het-zelver kan je nagaan welke prijs in verhouding is met de intensiviteit van het gebruik dat je van de set zal maken. Je hoeft dan niet direct voor de duurste set te gaan. Toch is het hoe dan ook raadzaam om je niet direct te laten verleiden door een lage prijs, want goedkoop is toch echt duurkoop. Gereedschappen van kwalitatief hoogstaand materiaal gaan veel langer mee. Zo zal je niet steeds je gereedschappen hoeven vervangen en ben je op de lange termijn toch goedkoper uit.

Indeling

Als laatste is het belangrijk dat de gereedschapset een goed opbergsysteem en een fijne indeling heeft. Het is fijn wanneer alles zijn vaste, logische plek heeft. Zo veel mogelijk stukken moeten in een beperkte ruimte op te bergen zijn en dat allemaal met een handige indeling die het gebruiksgemak vergroot. Daarnaast is het van belang dat de gereedschappen goed en stevig op hun plek blijven zitten. Je wilt voorkomen dat ze steeds verschuiven of dat er een gereedschap uit de koffer valt en zo beschadigd raakt. Er moet dus ook een goede opbergplek zijn voor kleine onderdelen zoals bits, want die raken snel kwijt als ze niet goed op hun vaste plek blijven zitten.

Hoe wij gereedschapsets testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende gereedschapsets onderzocht, hebben deze allemaal uitgebreid getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste gereedschapset vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen