Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

De Beste Gereedschapsset? Koopadvies & Top 5 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste gereedschapset voor jou? In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om tot de aankoop te komen van een gereedschapset die het beste past bij de klussen waarvoor jij gereedschap nodig hebt. Ook hebben we onze beste beoordeelde gereedschapsets in een top 5 voor het jaar 2023 gezet. Veel leesplezier!

Wat zit er in een gereedschapset?

Een gereedschapset is een collectie gereedschappen die samen geordend zijn. Wanneer je een gereedschapset koopt, koop je dus in een keer een gehele collectie aan gereedschap. Er bestaan allerlei soorten gereedschapsets voor allerlei verschillende toepassingen. Zo heb je sets voor het onderhouden van fietsen, motors of auto’s.

Ook zijn er gereedschapsets specifiek gericht op bepaalde beroepen, zoals elektricien of loodgieter. De algemene gereedschapssets die op de markt zijn richten zich op een algemeen gebruik van de gereedschappen, zowel voor professionals als thuisklussers. 

Een gereedschapset is de plek waar al je gereedschap goed opgeborgen moet zijn

Hoe je een gereedschapset kiest dat bij jou past

Gereedschapsets heb je in verschillende mate van uitgebreidheid, kwaliteit en ook van vele verschillende merken. Het is daarom verstandig om voordat je tot aankoop van een gereedschap over gaat, eerst goed te bedenken wat jij wilt en welk gereedschap je nodig hebt. Doe ook vooral even onderzoek naar de verschillende sets op de markt. Houd in je onderzoek in ieder geval rekening met:

  • Ga je veel of weinig gebruik maken van je gereedschapset
  • De kist/koffer van de set en het gereedschap zelf
  • Opbergruimte
  • Inhoud van de set
  • De prijs
  • De indeling van de set

Ga je veel of weinig gebruik maken van je gereedschapset

Het is altijd goed om na te gaan waarvoor je de gereedschapset wilt gaan gebruiken. Ben je bijvoorbeeld van plan om veel te klussen voor een hubby, of ben je vooral op zoek naar een goede basis-set die je zo af en toe eens zal gebruiken?

Als je een set wil voor een specifieke hobby, kan het een optie om een set gericht op je werkzaamheden aan te schaffen. Als je de set maar af en toe zal gebruiken, ga dan in ieder geval voor een goede basisset, met gereedschappen gericht op een waaier aan toepassingen. 

De kist/koffer van de set en het gereedschap zelf

Gebruiksvriendelijkheid van een set is belangrijk. Het is fijn als het gereedschap uit de set goed ontworpen is en lekker in de hand ligt. Daarnaast wil je dat de gereedschappen uit een sterk, duurzaam materiaal vervaardigd zijn. 

Een goede gereedschapset kan een flinke investering zijn, dus is het van belang dat de set duurzaam is en lang mee zal gaan. Let daarom ook op de koffer waarmee de set geleverd wordt. Is deze stevig en robuust? Controleer dat de sluitingen zo gemaakt zijn dat ze niet snel ‘lam’ worden en kunnen open springen.

Met een gereedschapset heb je al je gereedschap bij de hand

Opbergruimte

Sommige gereedschapsets hebben ook opbergruimte voor ander gereedschap en bijvoorbeeld kabels, schroeven en haakjes. Is dit iets wat je belangrijk vindt, let hier dan vooraf goed op.

Inhoud van de set

De gewenste inhoud van de gereedschapset hangt af van de werkzaamheden die je met de set wil verrichten. Voor specifieke klussen of hobby’s zal je specifiek gereedschap nodig hebben. Zo zal je voor houtbewerking bijvoorbeeld andere gereedschappen moeten gebruiken dan voor het onderhoud van een auto. Met een grote, uitgebreide set kan je over het algemeen een grote verscheidenheid aan klussen uitvoeren.

Onze ideale gereedschapset heeft in ieder geval voldoende sleutels en tangen, zoals inbussleutels, oogsleutels, een snijtang, kniptang en multifunctionele tang. Ook zijn schroevendraaiers (platte en kruisvormige) wat ons betreft onmisbaar en moet er minimaal een hamer, handzaag, enkele mesjes, rolmeter en waterpas inzitten. Ga op deze manier ook voor jezelf na wat jij in de basis nodig hebt en welke extra’s je daar nog aan wil toevoegen.

De prijs

De prijzen van gereedschapsets verschillen enorm. Wij raden altijd aan om voor kwaliteit te kiezen, maar dat betekent zeker niet altijd het duurste set.

Wanneer je een professional bent dan zal je het waarschijnlijk de moeite waard vinden om te investeren in een duurdere, duurzame set. Het is voor jou belangrijk dat je in je dagelijkse werk op je gereedschapset kan vertrouwen.

Als af-en-toe klusser of doe-het-zelver moet je bedenken welke prijs in verhouding is tot de intensiviteit van het gebruik dat je van de set zal maken.  Gereedschappen van kwalitatief hoogstaand materiaal gaan veel langer mee en zullen klusjes ook een stuk leuker voor je maken. 

Indeling

Misschien wel één van de belangrijkere aspecten van een gereedschapset is dat het een goed opbergsysteem en een fijne indeling heeft. Het is fijn wanneer alles zijn vaste, logische plek heeft.

Daarnaast is het van belang dat de gereedschappen goed en stevig op hun plek blijven zitten. Je wilt voorkomen dat ze verschuiven of dat er een stuk gereedschap uit de koffer valt en zo beschadigd raakt. Er moet ook een goede opbergplek zijn voor kleine onderdelen zoals bits, want die raken snel kwijt als ze niet goed op hun vaste plek blijven zitten.

Koopadies voor de beste gereedschapset voor jou

Onze keuzes in een overzicht

BESTE KOOP

Airpress 217-delig
Airpress 217-delig

PROFESSIONEEL

Makita E-10883​
E-10883​

BUDGET

Brüder Mannesmann​ Gereedschapset
Brüder Mannesmann 555-delig


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste Gereedschapset 2023 - Top 5

5. Kreator KRT951002

Waarom we fan zijn:
Complete set voor de hobby klusser in een makkelijk te vervoeren koffer.

We beginnen onze top 5 met de Kreator KRT951002 gereedschapset. Deze uitgebreide set beschikt over 109 verschillende soorten gereedschap. Het gereedschap is gemaakt van kwalitatief hoogstaand chroom-vanadium-staal. De handvaten zijn bekleed met een rubberen antislipgreep. De gereedschapset zit opgeborgen in een praktische, stevige aluminium koffer met versterkte hoeken. De verschillende onderdelen van de set zitten goed bevestigd met bandjes met klittenband sluiting. 

De gereedschapset bestaat uit verschillende soorten tangen, sleutels, mesjes en nog veel meer. Een groot voordeel van deze gereedschapskoffer is dat hij niet veel ruimte in neemt. Je kan hem dus gemakkelijker overal opbergen. Wij vinden de Kreator KRT951002 een geschikte en complete set voor voor de hobby klusser. 

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: Ja
Aantal onderdelen: 109
Gewicht: 9296 g

Voordelen

Nadelen

Kreator KRT951002

Bekijk verschillende aanbieders

4. Kreator KRT951011 - 253 delig

Waarom we fan zijn:
Een uitgebreide set voor de hobby klusser en fanatiekere klusser in een handige trolley op wieltjes.

Voor onze nummer 4 kiezen we voor de Kreator KRT951011. Deze gereedschapset is nog uitgebreider dan de nummer 5 en bevat 253 stuks gereedschap. Zo bevat deze gereedschapskoffer vele soorten tangen, schroevendraaiers, sleutels en meer, vervaardigd uit hoogwaardig chroom-vanadium. De handvaten hebben een rubberen antislip-greep.

Een groot voordeel van deze gereedschapset is dat hij komt in een stevige, robuuste aluminium gereedschapstrolley. De gereedschapskoffer is overzichtelijk en handig ingedeeld. Gereedschap blijft goed op zijn plaats zitten. De trolley is voorzien van een uitschuifbaar handvat voor een juiste lichaamshouding tijdens het vervoeren en een stevige clipsluiting voor het goed afsluiten van de koffer. 

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: Ja
Aantal onderdelen: 253
Gewicht: 12900 g

Voordelen

Nadelen

Kreator KRT951011 - 253 delig

Bekijk verschillende aanbieders

3. Kraftwerk Gereedschapset 1050 - 228 delig

Waarom we fan zijn:
Uitgebreide set gereedschap in compacte koffer, geschikt voor klussen in en om het huis.

De Kraftwerk gereedschapset 1050 staat op nummer 3. Deze duurzame set is 228-delig en vervaardigd uit kwalitatief zeer sterk materiaal. De koffer bevat 3 lagen waarin alle delen opgeborgen kunnen worden. Dankzij de insteekhoezen en bijgaande bandjes blijft het gereedschap op zijn plaats zitten, maar let wel op dat je de koffer met enig beleid vervoert.  

De koffer zelf is robuust en heeft een stevige clipsluiting. Een bijkomend voordeel is het compacte formaat van de koffer. Deze gereedschapset is wat ons betreft een goede keuze voor wie op zoek is naar een uitgebreide gereedschapsset voor alle klussen in en om het huis. 

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: Ja
Aantal onderdelen: 228
Gewicht: 15280 g

Voordelen

Nadelen

Kraftwerk Gereedschapset 1050 - 228 delig

Bekijk verschillende aanbieders

2. Makita P-90532

Waarom we fan zijn:
Robuuste, compacte koffer met kwalitatief hoogstaand gereedschap. Uitgebreid assortiment.

De Makita P-90532 is een 227-delige gereedschapset. Het gereedschap is vervaardigd uit hoogstaand materiaal dat zeer sterk is en jarenlang mee zal gaan. Het zal je met deze gereedschapset aan niks ontbreken. Hij bevat allerlei soorten sleutels, tangen, bits en doppen. De gereedschapset wordt geleverd in een stevige opbergkoffer. De indeling van de koffer is handig en overzichtelijk. 

Elk gereedschap klik je vast in zijn plek, waardoor het stevig blijft zitten bij het openen van de koffer. Daarnaast wordt de koffer goed afgesloten met stevige clips. De Makita P-90532 is een solide gereedschapset die makkelijk te vervoeren is, een uitgebreid scala aan gereedschap bevat en compact en praktisch is.

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: Ja
Aantal onderdelen: 227
Gewicht: 9000 g

Voordelen

Nadelen

Makita P-90532

Bekijk verschillende aanbieders

1. Airpress 217-delig

Waarom we fan zijn:
Complete kwalitatieve set in handige wagen, geschikt voor zowel de hobby klusser als de professional. 

Op de eerste plaats staat de Airpress 217-delige gereedschapset. Het gereedschap is vervaardigd uit kwalitatief hoogstaande materialen, gaat lang mee en kan ook zwaardere klussen aan. De handgrepen van het materiaal zijn bekleed met softgrip antislip composiet. Wat deze set zo bijzonder maakt, is dat het gereedschap is opgeborgen in een gereedschapswagen. De wagen is stevig en heeft met dempend rubber versterkte hoeken. De wagen bevat verschillende lades. Elke lade is voorzien van een individuele blokkade.

Het gereedschap ligt stevig op zijn plaats in de voorgevormde ‘toolbeds’. Erg handig is dat je indien nodig ook nog extra accessoires of gereedschap aan de geperforeerde zijkanten van de wagen kan bevestigen. De wagen heeft wielen met rem en een dubbele handgreep om hem te vervoeren. Het gereedschap is van hoge kwaliteit en kan zwaardere klussen aan. De wagen is overzichtelijk en erg compleet. Daarom wat ons betreft welverdiend op de eerste plaats.

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: Ja
Aantal onderdelen: 217
Gewicht: 80000 g

Voordelen

Nadelen

Airpress 217-delig

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Goedkope Gereedschapset: Brüder Mannesmann

Waarom we fan zijn:
Een handige basis set voor de af-en-toe klusser.

De Brüder Mannesmann is een compacte koffer met een basis set gereedschap. Het gereedschap is van prima kwaliteit, duurzaam en roestbestendig. Het gereedschap zitten stevig bevestigd in de behuizing. De koffer heeft een stevige clipsluiting en is robuust, zodat je gereedschap goed beschermd is. Voor de af-en-toe klusser is dit een geschikte set. Echter is hij voor zwaardere klussen niet toereikend.  

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: Ja
Aantal onderdelen: 555
Gewicht: 4490 g

Voordelen

Nadelen

Brüder Mannesmann 555-delig

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Professionele Gereedschapset: Makita E-10883

Waarom we fan zijn:
Zeer goede kwaliteit, kan zware klussen aan.

Als je op zoek bent naar professionele kwaliteit, dan raden wij de Makita E-10883 aan. Dit is een stevige koffer met uitgebreid en kwaliteit hoogstaand assortiment. De schroefbits in de set zijn opgesplitst in een 90-delige set en een 30-delige set. De 90-delige set 25mm 1/4″ vorm C bestaat uit onder andere Philips-bits in verschillende maten, torx-bits en inbus-bits.

De 30-delige schroefbitset 30mm 5/16″ vorm C bestaat uit onder andere torx-bits, veeltand bits en sleuf-bits. Daarnaast is er ook een 31-delige doppenset te vinden in deze set met maten variërend van 4 tot E24. Een erg complete set van zeer hoogwaardige kwaliteit in een compacte koffer die makkelijk te vervoeren is. Daarom naar onze mening erg geschikt voor de professional.

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: Ja
Aantal onderdelen: 221
Gewicht: 8701 g

Voordelen

Nadelen

Makita E-10883

Bekijk verschillende aanbieders

Dit is wat Bol de beste gereedschapset vindt

Meer informatie over de gereedschapset

Wat is de beste gereedschapset?

Uit ons uitgebreide onderzoek is de Airpress 217-delige gereedschapset als beste naar voren gekomen. Dit is een complete set in een wagen met wieltjes en geperforeerde zijwanden om (nog meer) gereedschap aan op te hangen. Het gereedschap is van hoge kwaliteit en de wagen is erg handig om te hebben in je garage of op de werkplaats.

Waarop letten bij het kopen van een gereedschapset?

Als je een gereedschapset koopt zijn er een aantal zaken om op te letten. Zo is het verstandig om eerst te bedenken of je veel of weinig gebruik denkt te gaan maken van je gereedschapset. Denk ook na over de gereedschapskist zelf: wil je een kist of een wagen? Niet elke set is even handig ingedeeld of heeft de tools die jij nodig hebt. Bedenk daarom goed wat je nodig hebt en hoe belangrijk een geordende binnenkant voor jou is. 

Hoe wij gereedschapsets testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende gereedschapsets onderzocht, hebben deze allemaal uitgebreid getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste gereedschapset vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook onze andere artikelen in de categorie 'overig gereedschap'

Geraadpleegde bronnen voor ons onderzoek