Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Beste Makita Cirkelzaag? Koopadvies en Top 5 in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Makita cirkelzaag?

In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om tot de aankoop te komen van een Makita cirkelzaag die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in het aanbod hebben wij onze favorieten van 2023 in een top 5 gezet. Veel leesplezier!

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Makita cirkelzaag - Top 5

5. Makita DHS680Z

Waarom we fan zijn: 
Als je linkshandig bent zul je deze Makita cirkelzaag  op accu waarderen, hij is namelijk speciaal gemaakt voor linkshandigen. 

Deze cirkelzaag heeft een zaagblad met een diameter van 165 mm. Hiermee kun je in verstek zagen tot 50 graden. Bij 50 graden is de maximale zaagcapaciteit 37 mm. Bij 0 graden is dit 57 mm. Bij een zware belasting zal de Makita cirkelzaag automatisch zijn toerental aanpassen zodat hij zijn kracht behoudt. Het onbelast toerental ligt gewoonlijk op de 5000 rpm. 

Je kan een accu van het Makita LXT 18 V platform gebruiken. Deze kun je ook aansluiten op vele andere soorten gereedschap van Makita, dus wellicht dat je deze al in huis hebt. Bij het aanzetten zul je merken dat hij gebruik maakt van een softstart zodat je nauwkeurig kunt werken. Om daarbij te ondersteunen zit er ook nog verlichting ingebouwd zodat je altijd goed zicht hebt op jouw project. Zowel het zaagblad als de snijlijn wordt verlicht. Daarnaast is er externe stofafzuiging mogelijk zodat je netjes kan werken.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Diameter zaagblad: 165 mm
Vermogen: 18 V
Maximale zaagdiepte 90°: 57 mm
Geleiderails: Nee
Gewicht: 3,3 kg

Video

Makita DHS680Z cirkelzaag

Bekijk verschillende aanbieders

4. Makita DRS780Z

Waarom we fan zijn: 
De Makita DRS780Z is wederom gemaakt voor linkshandigen en heeft daarnaast ook een achterhandgreep voor extra grip. 

Deze Makita cirkelzaag maakt net als de nummer 5 gebruik van de LXT 18 V accu en heeft tevens ook accubeveiliging. De Makita cirkelzaag werkt echter met een dubbel accusysteem. Dit betekent dat je twee accu’s gebruikt zodat je een kracht van 36 Volt bereikt. Hij maakt gebruik van een elektrische rem zodat het zaagblad snel kan stoppen voor een hogere veiligheid. 

Het zaagblad heeft een diameter van 185 mm en je kunt er een maximale zaagcapaciteit mee bereiken van 65 mm. De cirkelzaag geeft de mogelijkheid om 53 graden te kantelen. Bij een kanteling van 45 graden heb je een maximale zaagcapaciteit van 45 mm. En je werkt met een onbelast toerental van 5100. Het is wel zo fijn om netjes te werk te gaan zodat je een overzicht houdt, daarom is er een externe stofafzuiging mogelijk.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Diameter zaagblad: 185 mm
Vermogen: 18 V
Maximale zaagdiepte 90°: 65 mm
Geleiderails: Nee
Gewicht: 5,8 kg

Video

Makita cirkelzaag DRS780Z

Bekijk verschillende aanbieders

3. Makita DHS710ZJ

Waarom we fan zijn: 
Deze Makita DHS710ZJ cirkelzaag werkt met een dubbel accusysteem waardoor je maar liefst 36 Volt kracht hebt.

Onze nummer 3 wordt net als de nummer 4 met een extra accu geleverd. Voor allebei de accu’s krijg je een indicator wanneer je deze moet opladen. Komt de acculading onder een bepaald spanningsniveau? Dan zal de motor automatisch uitschakelen. Onbelast heb je een toerental van 4800 rpm. De diameter van het zaagblad is 185 – 190 mm terwijl het asgat 30 mm is. 

Bij een kanteling van 50 graden heb je een maximale zaagcapaciteit van 44 mm, terwijl dit bij 0 graden 68,5 mm is. Ook is het misschien handig om te melden dat deze Makita cirkelzaag voorzien is van een elektrische rem zodat hij snel kan stoppen. Daarnaast gebruikt hij ook een softstart zodat je rustig op gang kunt komen. Bijkomend voordeel hiervan is dat je nauwkeurig te werk kunt gaan. Die nauwkeurigheid wordt ook verbeterd dankzij de soft grip met anti slip handgreep. Kortom, een goede cirkelzaag waar je prettig mee werkt.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Diameter zaagblad: 190 mm
Vermogen: 18 V
Maximale zaagdiepte 90°: 68,5 mm
Geleiderails: Nee
Gewicht: 4,7 kg

Video

Makita DHS710ZJ cirkelzaag

Bekijk verschillende aanbieders

2. Makita DHS782ZJ

Waarom we fan zijn: 
Met de Makita DHS782ZJ werk je netjes en het apparaat heeft veel kracht. 

Deze Makita cirkelzaag is perfect voor de klussers en professionals die houden van een opgeruimde werkplek. Het is een sterke cirkelzaag die draait op een dubbel accusysteem. Hiermee kun je met 36 Volt werken. De diameter van het zaagblad is 185 – 190 mm en het asgat 30 mm. Het is mogelijk om deze Makita cirkelzaag 48 graden te kantelen. Je hebt bij een kanteling van 45 graden een zaagcapaciteit van 44,5 mm. Wanneer er geen kanteling gebruikt wordt heb je een zaagcapaciteit van 62,5 mm. 

Onbelast heb je een toerental van 6000. Dat is een stuk hoger dan de eerder besproken modellen. Ook bij dit model staat precisie hoog in het vaandel. Dit kun je goed terugzien aan de softstart en de ingebouwde verlichting. Daarnaast is er ook een elektrische rem aanwezig waardoor het apparaat gauw stopgezet kan worden. Met dit apparaat hoef je je dus geen zorgen te maken over de veiligheid. 

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Diameter zaagblad: 190 mm
Vermogen: 18 V
Maximale zaagdiepte 90°: 62,5 mm
Geleiderails: Nee
Gewicht: 7,2 kg

Video

Makita DHS782ZJ cirkelzaag

Bekijk verschillende aanbieders

1. Makita HS301DSMJ

Waarom we fan zijn: 
Deze kleine cirkelzaag is licht en compact waardoor je er lang mee kan werken. 

De nummer 1 van onze lijst is een kleine, sterke en snelle Makita cirkelzaag waar professionals veel voordeel van zullen hebben. Je werkt met een zaagblad met een diameter van 85 mm.  Bij een kanteling van 45 graden heb je een zaagcapaciteit van 16 mm. Zonder kanteling is de zaagcapaciteit 25,5 mm. Bij dit model krijg je 2 accu’s meegeleverd, waardoor je altijd door zal kunnen werken. 

Onbelast heb je een toerental van 1500. Er is een elektrische rem aanwezig om het apparaat snel te laten stoppen evenals een softstart zodat het apparaat langzaam op gang kan komen. Dit geeft jou net iets meer precisie. Uiteraard is er ook hier weer een softgrip gebruikt. Hoewel dit apparaat heel krachtig is, heb je nog steeds geen last van de trillingen met een trillingswaarde van 2,5 m/s. Daarom vinden wij dit een echte aanrader. 

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Diameter zaagblad: 85 mm
Vermogen: 18 V
Maximale zaagdiepte 90°: 25,5 mm
Geleiderails: Nee
Gewicht: 1,8 kg

Video

Bekijk verschillende aanbieders

Bekijk cirkelzagen per merk

Wat is de beste Makita cirkelzaag?

Uit ons uitgebreide Makita cirkelzagen onderzoek is de Makita DHS900ZU als beste cirkelzaag van 2023 naar voren gekomen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Makita cirkelzaag?

Als je een Makita cirkelzaag gaat aanschaffen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten: het zaagblad, vind je het belangrijk of de Makita cirkelzaag op accu of netstroom werkt, de zaagdiepte, de aanwezigheid een lasergeleider, het vermogen van de Makita cirkelzaag, of er een mogelijkheid tot stofafzuiging is en of er een geleiderails is meegeleverd of niet (of eventueel los te kopen en te bevestigen is). 

Welke Makita accu cirkelzaag kopen?

De Makita DHS782ZJ cirkelzaag is een zeer sterke cirkelzaag met een dubbele 18 Volt accu, waardoor je met 36 Volt kan werken.

Welk zaagblad voor een Makita cirkelzaag?

Dit is een van de belangrijkste onderdelen van heel de Makita cirkelzaag. Er zijn veel verschillende soorten zaagbladen. De verschillen zitten vooral in het aantal tanden en de dikte van het zaagblad. Des te meer tanden, des te fijner het resultaat. Bij de dikte is het hoe dikker het blad, hoe meer kracht hij kan hebben. Bedenk dus goed welk resultaat je wilt bereiken voordat je een Makita zaagblad aanschaft. 

Hoe wij Makita cirkelzagen testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 15 verschillende Makita cirkelzagen onderzocht, meer dan 30 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Makita cirkelzaag vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Meer van Makita

Geraadpleegde bronnen