Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Makita Cirkelzagen in 2022

Soms heb je gewoon van die dagen waarop het lijkt alsof je overal tegelijk bezig moet zijn. Met voorzichtig plannen lukt het je om overal een beetje te helpen, maar bij veel van die klusjes heb je een tafelzaag nodig. Zo’n tafelzaag heen en weer sjouwen is natuurlijk niks. Denk er daarom eens aan om een Makita cirkelzaag te kopen! Een Makita cirkelzaag werkt met een rond zaagblad waardoor je altijd in een rechte lijn vooruit zaagt. Hij is veel makkelijker in gebruik en daarbij ook een stuk lichter. Een compact toestel die je overal mee naartoe kunt nemen. Je kunt er alleen geen figuurtjes of ronde vormen mee zagen, maar als echte klusser heb jij daar natuurlijk wel een andere oplossing voor.

Een cirkelzaag kan uitgerust worden met vele accessoires. Zo kun je bijvoorbeeld geleiderails gebruiken om kaarsrecht te zagen, of een extra slang voor jouw Makita bouwstofzuiger. De Makita cirkelzaag is eigenlijk heel breed inzetbaar, maar is ook weer niet voor elk klusje geschikt. Je wilt deze bijvoorbeeld niet gebruiken om korte eindjes te zagen. Hoe dan ook kan het nooit kwaad om een Makita cirkelzaag in huis te hebben. Er is altijd wel een klusje waarbij deze handiger is dan een afkortzaag. Vooral bij grote mdf- of osb-platen kun je de Makita cirkelzaag goed gebruiken.

Lees ook:

Makita cirkelzaag - Top 5

Omdat de Makita cirkelzaag zo breed te gebruiken is, zijn er ook heel veel verschillende modellen. Je zou misschien denken dat een cirkelzaag toch gewoon een cirkelzaag is, maar dat is niet zo. Ze hebben ieder hun eigen voor- en nadelen. In deze Makita cirkelzaag top 5 hebben wij onze favoriete modellen op een rij gezet.

5. Makita DHS680Z

Als je linkshandig bent zul je deze Makita cirkelzaag wel kunnen waarderen, hij is namelijk speciaal gemaakt voor linkshandigen. En dat hij gemaakt is voor linkshandigen neemt natuurlijk niets weg van de kwaliteit, want die is zoals gewoonlijk top! JE werkt met een zaagblad met een diameter van 165 mm. Hiermee kun je in verstek zagen tot 50 graden. Bij 50 graden is de maximale zaagcapaciteit 37 mm, bij 0 graden is dit 57 mm. Bij een zware belasting zal de Makita cirkelzaag automatisch zijn toerental aanpassen zodat hij zijn kracht behoudt. Het onbelast toerental ligt gewoonlijk op de 5000 rpm. Hadden we trouwens al gezegd dat deze Makita cirkelzaag volledig op accu werkt? Je zit niet aan een snoer gebonden waardoor je vrij kunt bewegen. 

Hiervoor kun je een accu van het Makita LXT 18 V platform gebruiken. Deze kun je ook aansluiten op vele andere soorten gereedschap van Makita, dus wellicht dat je deze al in huis hebt. Bij het aanzetten zul je merken dat hij gebruik maakt van een softstart zodat je nauwkeurig kunt werken. Om daarbij te ondersteunen zit er ook nog verlichting ingebouwd zodat je altijd goed zicht hebt op jouw project. Zowel het zaagblad als de snijlijn wordt verlicht. Externe stofafzuiging is een mogelijkheid. Tevens is deze Makita cirkelzaag ook voorzien van een extra brede draaghaak. Dit is ideaal wanneer je hem wilt bevestigen aan een steigerpijp.

4. Makita DRS780Z

Ook dit is weer zo’n prachtig model gemaakt voor linkshandig gebruik, ditmaal met achterhandgreep. We zullen alvast gelijk met de deur in huis vallen: dit model is niet compatibel met de Makita geleiderail. Je hebt echter nog wel een softstart waardoor je nog steeds nauwkeurig kunt werken. Deze Makita cirkelzaag maakt weer gebruik van de LXT 18 V accu, en heeft tevens ook accubeveiliging. Het zaagblad heeft een diameter van 185 mm en je kunt er een maximale zaagcapaciteit mee bereiken van 65 mm. De cirkelzaag geeft de mogelijkheid om 53 graden te kantelen. Bij een kanteling van 45 graden heb je een maximale zaagcapaciteit van 45 mm. Je werkt met een onbelast toerental van 5100. De Makita cirkelzaag werkt met een dubbel accusysteem. 

Dit betekent dat je twee accu’s gebruikt zodat je een kracht van 36 Volt bereikt. Hij maakt gebruik van een elektrische rem zodat het zaagblad snel kan stoppen voor een hogere veiligheid. Daarnaast gebruikt hij ook een softstart functie zodat je nauwkeurig te werk kunt gaan. Het is wel zo fijn om netjes te werk te gaan zodat je een overzicht houdt, daarom is er een externe stofafzuiging mogelijk. Hij is vrij licht van gewicht met zijn 5,6 kilogram, wat hij met name te danken heeft aan de beschermkap die uit gegoten magnesium bestaat. Het tandwielhuis is van aluminium gemaakt wat de Makita cirkelzaag ook lichter van gewicht maakt.

3. Makita DHS710ZJ

Wie houdt er nu niet van een krachtig stuk gereedschap? Dat is precies wat deze Makita cirkelzaag jou biedt. Hij werkt middels een dubbel accusysteem waardoor je maar liefst 36 Volt kracht hebt. Voor allebei de accu’s krijg je een indicator wanneer je deze moet opladen. Komt de acculading onder een bepaald spanningsniveau? Dan zal de motor automatisch uitschakelen. Ook is de cirkelzaag voorzien van accubeveiliging. Dit beschermt de accu tegen diepontladen, overbelasting en oververhitting. Onbelast heb je een toerental van 4800 rpm. De diameter van het zaagblad is 185 – 190 mm terwijl het asgat 30 mm is. 

Bij een kanteling van 50 graden heb je een maximale zaagcapaciteit van 44 mm, terwijl dit bij 0 graden 68,5 mm is. Je merkt eigenlijk vrij weinig van de trillingen die het apparaat veroorzaakt, de trillingswaarde is namelijk 2,5 m/s². Dit betekent dat je het wel zult merken, maar het is niet schadelijk voor de gezondheid. Als we het toch over veiligheid en gezondheid hebben, is het misschien handig om te melden dat deze Makita cirkelzaag voorzien is van een elektrische rem zodat hij snel kan stoppen. Daarnaast gebruikt hij ook een softstart zodat je rustig op gang kunt komen. Bijkomend voordeel hiervan is dat je nauwkeurig te werk kunt gaan. Die nauwkeurigheid wordt ook verbeterd dankzij de soft grip met anti slip handgreep.

2. Makita DHS782ZJ

Deze Makita cirkelzaag is perfect voor de klussers en professionals die houden van een opgeruimde werkplek. Het is een sterke cirkelzaag die draait op een dubbel accusysteem. Hiermee kun je met 36 Volt werken. Je hebt hiervoor twee accu’s van het Makita LXT 18 Volt platform nodig. Deze kun je gebruiken op veel andere soorten gereedschap dus je hebt best kans dat je deze al in huis hebt. Er wordt gebruik gemaakt van accubeveiliging. De diameter van het zaagblad is 185 – 190 mm en het asgat 30 mm. Het is mogelijk om deze Makita cirkelzaag 48 graden te kantelen. Je hebt bij een kanteling van 45 graden een zaagcapaciteit van 44,5 mm. Wanneer er geen kanteling gebruikt wordt heb je een zaagcapaciteit van 62,5 mm. 

Onbelast heb je een toerental van 6000. Ook bij dit model staat precisie hoog in het vaandel. Dit kun je goed terugzien aan de softstart en de ingebouwde verlichting. Daarnaast is er ook een elektrische rem aanwezig waardoor het apparaat gauw stopgezet kan worden. Tevens is er ook nog een softgrip om het werken iets comfortabeler te maken. De Makita cirkelzaag heeft een aangenaam gewicht van 4,5 kilogram. Dit heeft hij vooral te danken aan de beschermkap gemaakt van magnesium. Ook de zool is gemaakt van magnesium.

1. Makita DHS900ZU

We zijn alweer aangekomen bij de nummer één in onze lijst. Het is een sterke en snelle Makita cirkelzaag waar professionals veel voordeel van zullen hebben. Je werkt met een zaagblad met een diameter van 235 mm. Het is mogelijk om de Makita cirkelzaag te kantelen tot maar liefst 60 graden. Bij een kanteling van 45 graden heb je een zaagcapaciteit van 61 mm. Zonder kanteling is de zaagcapaciteit 85 mm. Ook dit model werkt trouwens met een dubbel accusysteem om een werking met 36 Volt mogelijk te maken. Onbelast heb je een toerental van 4500. De cirkelzaag werkt met ADT. Dit betekent dat de zaagsnelheid en het koppel automatisch aangepast worden bij weerstand om de kracht te behouden. 

Hoewel de beschermkap en de zool gemaakt zijn van magnesium, heeft dit model een zwaarder gewicht dan de bovenstaande modellen, met de zwaarste accu weegt deze namelijk 6 kilogram. Er is een elektrische rem aanwezig om het apparaat snel te laten stoppen, evenals een softstart zodat het apparaat langzaam op gang kan komen. Dit geeft jou net iets meer precisie. Tevens is er ook ingebouwde verlichting waardoor je altijd goed zicht hebt op jouw werk. Uiteraard is er ook hier weer een softgrip gebruikt. Hoewel dit apparaat heel krachtig is, heb je nog steeds geen last van de trillingen. De trillingswaarde is 2,5 m/s.

Lees ook:

Geraadpleegde bronnen