Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Dit zijn de 5 beste Steelstofzuigers in 2023

In dit artikel

Op zoek naar een steelstofzuiger? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een steelstofzuiger die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Dit zal je keuze vergemakkelijken. Veel leesplezier!

checkmark

Premium artikel

Het artikel dat je nu leest is een premium artikel en wordt elke week nagelopen om het up-to-date te houden.

Onze Best Beoordeelde Steelstofzuigers

BESTE KOOP

Dyson V15 Detect Absolute
Dyson V15 Detect Absolute

PROFESSIONEEL

Dyson V11 Absolute
DYSON V11 Absolute tabel

BUDGET

Primo PR501SV 3-in-1.
Primo PR501SV 3-in-1.


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste Steelstofzuiger - Top 5

5. AEG QX9-1-P5IB indigo

Waarom we fan zijn:
Een steelstofzuiger en kruimeldief in één. 

We beginnen deze top 5 met de AEG QX9-1-P5IB indigo. Wij vinden het erg handig dat dit een 2-in-1 apparaat is dat ook een uitneembare kruimeldief bevat. Je zuigt er daardoor ook makkelijk iets kleins mee op. De voorkant van de zuigmond is voorzien van verlichting, daardoor sla je geen stof meer over onder kasten of meubels. Dit snoerloze apparaat heeft natuurlijk ook een goede zuigkracht, zelfs als de stofcontainer voller wordt. Daarnaast ligt het zwaartepunt laag waardoor de steel niet snel zwaar aan gaat voelen. Dat is een prettige bijkomstigheid.

De steelstofzuiger wordt geleverd met een parketborstel, kierenzuigmond, meubelzuigmond en een zachte afstofborstel. Met een opgeladen accu kan je er in ecomodus 53 minuten mee aan de slag. Wil je op volle kracht stofzuigen dan kan je de stofzuiger 15 minuten gebruiken. Wanneer je vloer weer schoon en stofvrij is, zet je de steelstofzuiger gemakkelijk in de wandoplader. Daar wordt de accu in 4 uur volledig opgeladen.

Voordelen

Nadelen

AEG QX9-1-P5IB indigo

AEG QX9-1-P5IB indigo

4. Samsung Jet 75

Waarom we fan zijn:
Een goede steelstofzuiger met turbo borstel om dierenhaar mee op te zuigen.

Deze Samsung Jet 75 is simplistisch van design maar wel efficiënt. Dit model is geschikt voor alle soorten vloeren dus geen zorgen als zowel tapijt, parket en een harde vloer in huis hebt. De wielen zijn van rubber gemaakt en zullen dus geen krassen achterlaten. Er zijn 5 verschillende snelheidsstanden die je kunt gebruiken. Kwa mondstukken krijg je er een meubel mondstuk, vloerborstel, kieren mondstuk, turbo borstel en parket vloerborstel bij. Genoeg voor allerlei verschillende vloeren en meubels dus.

Wij vinden de speciale turbo borstel vooral erg handig omdat je er gemakkelijk dierenharen mee opzuigt. Let er wel op dat je de accessoires niet op de handgreep kunt bewaren. Het is een draadloos model op Li-Ion accu, dus houd goed in de gaten wanneer het apparaat bijna leeg is. Daar is een speciale indicatie voor. Het opladen duurt zo’n 3,5 uur, waarna je het apparaat 60 minuten kunt gebruiken.

Voordelen

Nadelen

3. Bosch Unlimited BBS611PCK Serie 6

Waarom we fan zijn:
Sterke Bosch accu en motor, handig in gebruik.

De Bosch Unlimited BBS611PCK Serie 6 is multi-inzetbaar. Door het draadloze en lichte ontwerp met handige accesoires maak je er niet alleen vloeren mee schoon, maar ook plafonds, tafels of zelfs het meubilair van een auto. Daarom staat deze steelstofzuiger op nummer 3 in deze lijst. Het duurt ongeveer 4 uur voordat de accu van deze steelstofzuiger volledig opgeladen is, waarna je het apparaat ongeveer 30 minuten kunt gebruiken.

De accu maakt onderdeel uit van een accu platform waardoor je deze ook op andere Bosch apparaten met dezelfde accu kunt gebruiken. Voor iemand met meerdere Bosch apparaten in huis is dat mooi meegenomen. Er wordt een turbozuigmond meegeleverd zodat jij alles grondig kunt reinigen. Houd er wel rekening mee dat de inhoud van het stofreservoir slechts 0,3 liter is waardoor je het reservoir een keer zal moeten legen tijdens een grote schoonmaakbeurt. Heb je een groter stofreservoir nodig? Dan raden we je aan om naar de nummer 1 in deze top 5 te kijken.

Voordelen

Nadelen

Bosch steelstofzuiger Unlimited BBS611PCK Serie 6

Bosch Unlimited BBS611PCK Serie 6

2. Miele Triflex HX2

Waarom we fan zijn:
Steelstofzuiger en kruimeldief in één. Geschikt voor mensen met een stof allergie.

De Miele Triflex HX2 mag dan misschien een middenklasse bouwkwaliteit hebben, maar de resultaten van de nummer 2 in deze lijst zijn goed. Met deze steelstofzuiger kun je zowel harde vloeren, hoog- en laagpolig tapijt en houten vloeren stofzuigen. Er is een geïntegreerde kruimeldief aanwezig waarmee je moeiteloos de tafel of een stoel snel schoon zuigt. Daarnaast vinden wij de Turbo Power functie echt een pluspunt aan deze steelstofzuiger. Met de Turbo Power functie verhoog je tijdelijk de zuigkracht op lastige ondergronden zoals tapijt en worden ook deze plekken in huis goed stofvrij.

Bij aanschaf krijg je een turboborstel meegeleverd, evenals een kierenzuigmond, meubelzuigmond en een zachte afstofborstel. Zodra de batterij bijna leeg is zal de stofzuiger dit aangeven en kan hij op de wand opgeladen worden. Het laden van de accu duurt gemiddeld zo’n 60 minuten. In tegenstelling tot de nummer 3, is dit model is uiterst geschikt voor mensen met allergieën en huisdieren, dierenharen worden namelijk door de Turbo Functie en de turboborstel makkelijk opgezogen. Dat is dus erg prettig als je een hond of kat in huis hebt.

Voordelen

Nadelen

1. Dyson V15 Detect Absolute

Waarom we fan zijn:
Zeer krachtige steelstofzuiger met vele slimme features en een groot stofreservoir. 

De DYSON V15 Detect Absolute staat op nummer één in deze top 5 door de slimme features zoals de laserstraal en de piëzosensor en het krachtige zuigvermogen. De groene laserstraal aan de voorkant van de zuigmond maakt stofdeeltjes op harde vloeren zichtbaar die normaal onzichtbaar zijn, daardoor neem je al het vuil op de grond in een keer mee en sla je niets over. Daarnaast meet en telt de piëzosensor continu de stofdeeltjes en past de zuigkracht automatisch aan op het vloertype en de hoeveelheid stof. Zo is het vermogen van je stofzuiger altijd goed afgesteld.

Met de Dyson V15 Detect absoluut stofzuig je je volledige huis in één keer. Je kan er namelijk tot 60 minuten mee stofzuigen en de stofzuiger heeft een groot stofreservoir van 0,76l. Je zal deze dus niet tussendoor hoeven legen. Je switch gemakkelijk automatisch tussen de eco of de auto-modus en dit vergroot je gebruikersduur. En net als de nummer 2 in deze lijst, heeft deze Dyson een boost-modus waardoor je ook extra vuile delen van de vloer snel intensief reinigt.

Voordelen

Nadelen

Dyson V15 Detect Absolute

Dyson V15 Detect Absolute

Beste Professionele Steelstofzuiger

Waarom we fan zijn:
Zeer hoge zuigkracht en accu houdt het lang vol. 

Als professional heb je net wat meer kracht nodig dan een gemiddeld huishouden. In dit geval heb je de Dyson V11 Absolute nodig, want deze steelstofzuiger heeft de hoogste zuigkracht van alle snoerloze Dyson stofzuigers. Dit is de nieuwste steelstofzuiger van Dyson die zowel op harde als zachte vloeren goed zijn werk doet. Het duurt ongeveer 4,5 uur voordat de steelstofzuiger volledig opgeladen is waarna je hem tot 60 minuten kunt gebruiken.

Het LCD scherm informeert je over de resterende accuduur. Daarnaast krijg je via dit scherm een melding wanneer de stofzuigerslang geblokkeerd is en wanneer het filter gereinigd moet worden. Tot slot is deze Dyson voorzien van een hepa-filter waardoor deze steelstofzuiger geschikt is voor mensen met een allergie. Een hepa-filter zorgt ervoor dat 99,9% van de stofdeeltjes in de stofzuiger blijven en niet meer terug de ruimte in kunnen ontsnappen. Zo weet je zeker dat de ruimte hygiënisch schoon is.

Voordelen

Nadelen

Beste Goedkope Steelstofzuiger

Waarom we fan zijn:
Een goedkope steelstofzuiger die een goede optie is als extra naast de klassieke stofzuiger in huis.

Soms wil je niet altijd de hoofdprijs betalen voor een steelstofzuiger. Je gebruikt hem niet vaak en wilt een model wat doet wat hij moet doen. Wij vinden de Primo PR501SV 3-in-1 een goede budget optie. De steel kun je gemakkelijk verwijderen waardoor je binnen een handomdraai een handstofzuiger hebt. Hierdoor kun je ook de moeilijk bereikbare plekken stofzuigen.

Er wordt gebruik gemaakt van een krachtig cycloonsysteem waardoor hij goed presteert op alle vloertypen. Het duurt ongeveer 4 uur voordat de steelstofzuiger volledig opgeladen is, waarna je hem ongeveer 20 minuten kunt gebruiken. Het stofreservoir heeft een inhoud van 0,6 liter. Als het stofreservoir vol is kun je deze eenvoudig leegmaken en terugplaatsen zonder het vuil aan te hoeven raken. Een mooie steelstofzuiger voor een klein prijsje die prima zijn werk doet.

Voordelen

Nadelen

Primo PR501SV 3-in-1.

Primo PR501SV 3-in-1.

Complete overzicht: stofzuigers per soort

Shopgids: alle informatie voor de beste steelstofzuiger

Wat is een steelstofzuiger?

Wat maakt een steelstofzuiger anders dan een normale stofzuiger? Is er wel een verschil? Het verschil kun je al uit de naam achterhalen, de steelstofzuiger bestaat namelijk alleen uit een steel met een stofreservoir aan de steel, en de vloerborstel natuurlijk. Hierdoor neemt hij erg weinig ruimte in beslag, maar kan hij vaak ook minder vuil en stof opzuigen dan een normale stofzuiger. Daarnaast heeft een steelstofzuiger meestal geen snoer waardoor je vrij door de ruimte kunt bewegen zonder rekening te houden met een stopcontact en de lengte van het snoer. Je hoeft dus niet elke keer te stoppen en van stopcontact te wisselen. Een steelstofzuiger moet wel regelmatig opgeladen worden. In sommige gevallen wordt er een muurbevestiging meegeleverd waardoor de steelstofzuiger vrijwel geen ruimte opneemt en je er niet over kunt struikelen. Zo hou je meer ruimte vrij in jouw voorraadkast voor andere zaken. Het is natuurlijk wel gewoon mogelijk om de steelstofzuiger in de kast te zetten. Een steelstofzuiger kan net zo krachtig zijn als een normale stofzuiger, en heeft ook verschillende accessoires waardoor het schoonmaken een stuk makkelijker wordt. Zo zijn er verschillende borstels beschikbaar waarmee je bijvoorbeeld de auto kunt schoonmaken, maar ook gemakkelijk dierenharen kunt opzuigen. Daarnaast zijn veel modellen ook met één handomdraai om te wisselen tot kruimelzuiger waardoor je ook moeiteloos de naden en kieren in de bank kunt schoonmaken.

Wat is de beste steelstofzuiger?

Naar aanleiding van ons uitgebreide onderzoek en onze ervaring, hebben wij de Dyson V15 Detect Absolute als beste steelstofzuiger van 2023 beoordeeld. In ons artikel vind je uitgebreid advies bij alle steelstofzuigers in onze top 5. We adviseren jou te kiezen voor de steelstofzuiger die het beste bij jou en de gebruikssituatie past!

Waar een steelstofzuiger kopen?

Je kan overal wel aan een steelstofzuiger komen.  Wij zijn echter fan van Coolblue en Bol.com door het grote aanbod van aanbieders en de betrouwbaarheid.

Waar op letten bij de aankoop van een steelstofzuiger?

Let goed op het vermogen van de steelstofzuiger, de extra functies en de oplaadtijd. Lees onze rubriek “tips bij aanschaf van jouw steelstofzuiger” voor alle features waar je op moet letten om de beste steelstofzuiger voor jou te vinden. 

Tips bij aanschaf van jouw steelstofzuiger

Welke steelstofzuiger kopen?

We hebben nu onze 5 beste steelstofzuigers in 2023 op een rij gezet, maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten wanneer je een stofzuiger gaat kopen? Welke specificaties zorgen er nu precies voor dat jouw woning weer helemaal fris en schoon is? Heeft dit vooral te maken met het vermogen van de stofzuiger, of juist met de extra functies die erin verwerkt zijn? En hoe zit het met de accu die gebruikt wordt? Maakt het nog uit of je een accu van een specifiek merk gebruikt, of is iedere accu wel in orde? Wij leggen jou graag uit welke specificaties wij meegenomen hebben in ons onderzoek naar de beste steelstofzuiger van 2023.

Zuigkracht

Allereerst hebben wij gekeken naar de zuigkracht van de steelstofzuiger. Ieder type vloer moet anders behandeld worden, daarom is het belangrijk dat de zuigkracht bij het type vloer past. Niet iedere steelstofzuiger kan zijn zuigkracht aanpassen waardoor ze niet geschikt zijn voor huizen met bijvoorbeeld laminaat en tapijt. Parket, laminaat, hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt moeten allemaal anders behandeld worden, anders is de kans groot dat de vloer beschadigd raakt en dat zou natuurlijk zonde zijn van het geld wat je erin geïnvesteerd hebt. Er bestaan ook speciale borstels die op bepaalde vloeren beter zijn, zoals een parketborstel, maar met alleen een borstel ben je er nog niet. Deze borstel moet ook gewoon met de juiste zuigkracht gebruikt worden om zijn werking te garanderen.

Gewicht

Ook het gewicht is wel belangrijk bij een steelstofzuiger. Je moet deze namelijk zonder moeite met één hand kunnen bedienen, het is immers maar een klein ding. Het ideale gewicht zal niet hoger dan 4 kilogram liggen, maar als er extra functies in het apparaat verwerkt zijn dan kan het wel eens gebeuren dat het gewicht toch iets hoger ligt. Toch zul je zien dat het gewicht vele malen lager ligt dan de gemiddelde stofzuiger. Hierdoor is een steelstofzuiger ook flexibel in zijn omgang en kun je er vaak mee op plekken komen waar een normale stofzuiger niet zou geraken.

Geluidsniveau

Je wilt ook niet teveel lawaai produceren met een steelstofzuiger. Het is maar een klein ding, dus je verwacht ook een klein geluid. Dankzij de steeds vernieuwende technologie kun je er zeker van zijn dat nieuwere steelstofzuigers ook steeds zachter worden kwa het geluid wat zij produceren. Dat is wel zo fijn als je in de vroege morgen of late avond nog even wilt stofzuigen.

Wendbaarheid

De wendbaarheid is vooral belangrijk, dat is natuurlijk het grote voordeel van een steelstofzuiger. Nu heeft zo’n apparaat al flink wat wendbaarheid van zichzelf door zijn vorm en omvang, maar het gebruik van speciale borstels kan hier nog wat flexibiliteit aan toevoegen. Een steelstofzuiger wordt vaak gekocht juist voor zijn wendbaarheid en flexibiliteit, je mag dus verwachten dat er bij vrijwel elk apparaat wel sprake is van enige flexibiliteit.Sommige kruimelzuigers hebben als extra functie dat zij dierenharen zonder problemen kunnen opzuigen. Dit zie je vaak bij stofzuigers, maar bij kruimelzuigers is het vaak een uitzondering. Wanneer je één of meerdere harige vriendjes in huis hebt is het dan wel zo handig als je zowel een stofzuiger als een kruimeldief hebt die deze haren kunnen verwerken. Om dierenharen te kunnen verwerken moet er een speciaal mondstuk bijgeleverd zijn zoals een turboborstel. De haren van deze borstel draaien in een rap tempo in de rondte waardoor de dierenharen perfect opgeborsteld worden zonder ook maar enige druk uit te hoeven oefenen. Dit is vooral handig voor een bankstel of stoelen waar de haren vaak diep in blijven hangen. Natuurlijk kun je dit ook gebruiken voor matten, hondenbedjes en andere stoffen objecten waar dierenhaar vaak in blijft hangen.

Accuduur 

Zoals we dus al weten werkt een steelstofzuiger op accu. Je hebt niets te maken met snoeren en stopcontacten, je kunt gewoon jouw stofzuiger pakken en gelijk aan de slag. Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat de accu altijd opgeladen is voordat je aan jouw schoonmaakronde begint. De accuduur is dan ook zeker iets om rekening mee te houden. Als je een groot huis hebt, en graag alles in één keer gedaan wilt hebben, dan ga je het waarschijnlijk niet redden met een accuduur van 20 minuten. Een accu met een hoger Voltage gaat over het algemeen langer mee. Met een steelstofzuiger die 60 minuten of langer kan werken zit je eigenlijk altijd wel goed.

Capaciteit stofreservoir

Als je een groot huis hebt is het tevens ook belangrijk om rekening te houden met de capaciteit van het stofreservoir. Wanneer jouw steelstofzuiger een stofcapaciteit van 0,3 liter heeft, zul je naar alle waarschijnlijkheid meerdere keren het reservoir moeten legen eer dat je het hele huis gestofzuigd hebt. Een capaciteit van minstens 0,5 liter is meestal wel voldoende. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om meer capaciteit te nemen zodat je hem minder vaak hoeft te legen.

Geschiktheid voor dierenharen en/of allergieen

Wij hebben bij ons onderzoek ook rekening gehouden met gezinnen met dieren of mensen met een allergie. Wanneer er huisdieren in het huis wonen dwarrelen er vaak vele haren rond, en meer stof. Het gebruik van een hepa filter kan dan een uitkomst zijn. Een hepa filter zorgt ervoor dat 99,97% van het vuil en stof in de steelstofzuiger blijft waardoor de lucht weer wat schoner wordt. Vooral mensen met een allergie hebben hier profijt van. Als er dieren in huis zijn dan is het ook belangrijk dat de juiste borstel gebruikt wordt om alle haren te verwijderen. De haren blijven bijvoorbeeld vaak in de bank en het tapijt hangen en deze krijg je met een normale borstel niet verwijderd. Het gebruik van een turboborstel kan dan een uitkomst zijn. Vaak zie je dat een steelstofzuiger met een speciale borstel voor dierenharen ook gebruik maakt van een hepa filter, maar dit is niet altijd het geval. Controleer dit dus goed als je ook een stofallergie hebt.

Dweilfunctie

Wat tegenwoordig steeds populairder wordt is een steelstofzuiger met een dweilfunctie. Wanneer jouw stofzuiger deze functie heeft kun je met één apparaat zowel stofzuigen en dweilen zonder verschillende hulpstukken te moeten gebruiken. Met deze functie kun je eerst heel het huis stofzuigen waarna je dezelfde route kunt nemen om te dweilen. Door deze functie te gebruiken bespaar je jezelf een hoop tijd en moeite, en tevens ook opbergruimte in de kast.

Hoe wij steelstofzuigers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende steelstofzuigers onderzocht, meer dan 20 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste steelstofzuiger vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Goed advies gekregen?

4.7 / 5. Aantal stemmen 74

Geraadpleegde bronnen