Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Steelstofzuigers in 2022

Inhoudsopgave

Het is belangrijk om jouw huis schoon te houden, dat weet natuurlijk iedereen. Stof, bacteriën en schimmels zijn nu eenmaal niet bevorderlijk voor de gezondheid. Een steelstofzuiger is dan ook uiterst belangrijk om in huis te hebben. Met de juiste steelstofzuiger heb je jouw huis binnen de kortste keren blinkend schoon en kun je weer genieten van een fris en fruitig huis. Het lastige is alleen om te kiezen welke steelstofzuiger het nu gaat worden. Er zijn zoveel verschillende soorten, en de technologie van tegenwoordig wordt steeds beter. Zo kun je tegenwoordig bijvoorbeeld een steelstofzuiger kopen die heel weinig geluid maakt, maar ook nog eens de lucht zuiver maakt met een hepa filter. Ook stofzuigers met speciale borstels voor bijvoorbeeld dierenharen zijn steeds populairder. Daarnaast kennen we ook de stofzuigers die een dweilfunctie in het apparaat verwerkt hebben zodat je twee klusjes met één apparaat kunt klaren.

Wij willen jou dan ook kennis laten maken met de beste steelstofzuigers in 2022. Hierbij is het wel belangrijk dat je een beetje weet waar je naar moet kijken wanneer je er een gaat kopen. Je wilt natuurlijk wel dat jouw steelstofzuiger zo lang mogelijk meegaat, evenals de vloer die je aan het schoonmaken bent. Zo is de zuigkracht bijvoorbeeld heel belangrijk omdat het moet passen bij jouw vloer, maar ook de accessoires en extra functies zijn belangrijk om naar te kijken. Hier gaan we het later in dit artikel nog uitgebreid over hebben, maar voor nu willen we je eerst de beste steelstofzuigers van 2022 laten zien.

Onze Best Beoordeelde Steelstofzuigers

BUDGET

DYSON V8 Animal+

PROFESSIONEEL

Dyson V11 Absolute

BUDGET

Primo PR501SV 3-in-1

Beste Steelstofzuiger - Top 5

Zoals we dus al zeiden kan het best lastig zijn om te beslissen welke steelstofzuiger je nu in huis wilt halen. Wij hebben daarom het moeilijke werk al gedaan en onderzocht welke steelstofzuiger het beste presteert in 2022. Hierbij hebben wij gekeken naar de zuigkracht, accessoires, vermogen en alle andere specificaties die belangrijk zijn bij een steelstofzuiger. Hoe dit precies in zijn werking gaat zullen we later in dit artikel in detail uitleggen, maar voor nu willen we je eerst kennis laten maken met de 5 beste steelstofzuigers in 2022.

5. Bosch Readyy’y BCHF2MX16

Om de lijst te beginnen hebben we gelijk een steelstofzuiger van Bosch uitgekozen. We weten natuurlijk allemaal dat Bosch geweldige kwaliteit heeft, en dat is bij deze steelstofzuiger niet anders. Het is er een die op een Bosch Li-Ion accu werkt waardoor hij duurzaam en krachtig is met een lange werktijd en een korte oplaadtijd. Het kost ongeveer 4-5 uur voordat het apparaat helemaal opgeladen is, waarna je hem gedurende 40 minuten kunt gebruiken. Tevens zorgt het gebruik van een accu ervoor dat je niet gebonden bent aan een snoer wat weer meer bewegingsvrijheid geeft. 

Er is een oplaadindicatie aanwezig waardoor je precies weet wanneer het tijd is om de accu op te laden. Hoewel dit een redelijk goed apparaat is, is deze steelstofzuiger niet geschikt voor een grote schoonmaakklus. Het stofreservoir heeft een inhoud van slechts 0,3 liter. Er zit wel een kruimelzuiger aan de steelstofzuiger vast waardoor je weer extra flexibiliteit hebt. Het apparaat weegt slechts 2,4 kilogram waardoor hij erg licht is en gemakkelijk op te bergen. Vooral de moeilijk te bereiken plekken zijn makkelijk te stofzuigen met deze steelstofzuiger dankzij het flexibele mondstuk. Het filter is uitwasbaar waardoor je zeker weet dat je altijd met een schone stofzuiger te werk gaat.

4. AEG CX7-2-S360

We vallen gelijk met de deur in huis: deze steelstofzuiger is ideaal te gebruiken wanneer je huisdieren in huis hebt. Dit heeft hij te danken aan het gemotoriseerde X Flexibility Animale Care-mondstuk wat meegeleverd wordt. Hierdoor kun je in één beweging vuil en dierenharen opzuigen met het grootste gemak. De speciale borstel kun je gemakkelijk schoonmaken met één druk op de knop. Ook het reinigen van de auto is geen probleem dankzij de Home & Car Kit waarmee je moeilijk bereikbare plekken kunt schoonmaken. Ook het feit dat de steelstofzuiger snoerloos is maakt het een flexibel apparaat. 

Er wordt gebruik gemaakt van een hoogwaardige lithium TurboPower-batterij die twee keer zo lang meegaat als een nikkelbatterij. Tevens is deze batterij ook lichter en gebruiksvriendelijker. Het duurt ongeveer 4 uur voordat de batterij helemaal opgeladen is, waarna je de steelstofzuiger voor maximaal 45 kunt gebruiken. Het laadstation kun je op de vloer plaatsen maar ook aan de muur bevestigen. Daarnaast kun je de steelstofzuiger ook gewoon vrijstaand en rechtop parkeren wanneer deze niet in het laadstation staat. De vloerborstel heeft een brede zuigmond en is uitgerust met LED-verlichting. Zo kun je beter zien waar het vuil precies is.

3. Bosch Unlimited BBS611PCK Serie 6

Wetend wat de kwaliteit van Bosch is, zal het je niet verbazen dat we een tweede Bosch steelstofzuiger in deze lijst hebben opgenomen. Ook dit is uiteraard weer een snoerloos model met een geïntegreerde kruimeldief. Moeilijk bereikbare plekken zijn hierdoor verleden tijd. Het duurt ongeveer 4 uur voordat de accu van deze steelstofzuiger volledig opgeladen is, waarna je het apparaat ongeveer 30 minuten kunt gebruiken. De gebruikte accu maakt onderdeel uit van een accu platform waardoor je deze ook op andere apparaten kunt gebruiken die het desbetreffende platform gebruiken. 

Houd er wel rekening mee dat de inhoud van het stofreservoir slechts 0,3 liter is waardoor ook dit apparaat niet geschikt is voor een grote schoonmaakbeurt. Tevens wordt er ook geen gebruik gemaakt van een hepa filter. Deze stofzuiger is dan ook niet geschikt voor mensen met een allergie. Dit betekent niet dat er geen degelijke filter gebruikt wordt. De lucht die uitgeblazen wordt is nog altijd schoner dan de lucht die erin gaat. Er wordt een turbozuigmond meegeleverd zodat jij alles grondig kunt reinigen. Het is ook mogelijk om het laadstation aan de muur te bevestigen waardoor de steelstofzuiger niet in de weg komt te staan. 

2. Philips SpeedPro Max FC6823/01

Met deze steelstofzuiger maken we al een hele upgrade ten opzichte van de vorige modellen. De Philips SpeedPro is binnen 5 uur volledig opgeladen waarna je hem maar liefst 65 minuten kunt gebruiken. Wanneer je de eco-stand gebruikt kun je er zelfs 75 minuten uit halen. Dit is ruim voldoende om ieder huis mee te stofzuigen. Tevens is er ook een geïntegreerde kruimelzuiger waardoor je ook de lastig te bereiken plekken kunt schoonmaken. Deze steelstofzuiger is geschikt om dierenharen te verwijderen, maar maakt geen gebruik van een hepa filter. Hierdoor is hij niet aan te raden voor mensen met een allergie, maar wel voor huishoudens met harige vriendjes. Het opvangreservoir heeft een inhoud van 0,6 liter waardoor je flink wat vuil kunt opzuigen in één keer. 

Er wordt gebruik gemaakt van een 360 graden mondstuk met LED-verlichting. Zo kun jij bij elke beweging makkelijk vuil opzuigen en kun je goed zien of alles schoon is op donkere plekken. Ook wordt er gebruik gemaakt van de PowerCyclone 8 technologie, de meest krachtige technologie voor Philips stofzuigers zonder zak op dit moment. Deze steelstofzuiger is geschikt voor alle typen vloeren dankzij het 360 graden mondstuk en de drie verschillende snelheden.

1. Dyson V8 Animal+

Er kan er maar één de beste steelstofzuiger in 2022 zijn, en dat is wat ons betreft de DYSON V8 Animal+. Dit apparaat maakt gebruik van een krachtige V8 motor met veel power waardoor hij nooit meer het vuil zal overslaan. Het duurt ongeveer 5 uur voordat het apparaat volledig opgeladen is waarna je hem tot maximaal 40 minuten kunt gebruiken. Het is ook mogelijk om de steelstofzuiger om te toveren tot kruimeldief voor die moeilijk te bereiken plekken. Waar de andere modellen niet geschikt waren voor mensen met een allergie, is de beste steelstofzuiger van 2022 dat natuurlijk wel. Hij maakt gebruik van een hepa filter waardoor 99,97% van alle stofdeeltjes tegen worden gehouden. 

Daarnaast worden er ook een turbozuigmond, combinatie-accessoire, flexibele kierenzuigmond en gemotoriseerde miniborstel meegeleverd. Met die laatste borstel kun je moeiteloos dierenharen verwijderen op plekken waar deze vaak blijven hangen. Het stofreservoir heeft een inhoud van 0,5 liter wat voor de meeste huishoudens wel genoeg is. Deze steelstofzuiger is wel iets zwaarder dan de andere modellen met zijn 4,8 kilogram, maar dat mag ook wel gezien de kwaliteit die hij te bieden heeft.

Beste Professionele Steelstofzuiger

Als professional heb je net wat meer kracht nodig dan een gemiddeld huishouden. Je wilt alles blinkend schoon hebben, en daarvoor wil je natuurlijk de beste steelstofzuiger gebruiken. In dit geval heb je de Dyson V11 Absolute nodig. Dit is de nieuwste steelstofzuiger van Dyson die zowel op harde als zachte vloeren goed zijn werk doet. Het duurt ongeveer 4,5 uur voordat de steelstofzuiger volledig opgeladen is waarna je hem tot maar liefst 60 minuten kunt gebruiken. Dankzij het display weet je altijd wanneer het weer tijd is om de accu op te laden. 

Het is mogelijk om de steelstofzuiger om te bouwen tot een kruimeldief, en dat zonder al te veel moeite. Op die manier kun je ook meubels of hoger gelegen oppervlakken goed schoonmaken. Het apparaat weegt slechts 3 kilogram waardoor hij gemakkelijk op te tillen is. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van een hepa filter waardoor deze steelstofzuiger geschikt is voor mensen met een allergie. Een hepa filter zorgt ervoor dat 99,9% van de stofdeeltjes in de stofzuiger blijven en niet meer terug de ruimte in kunnen ontsnappen. 

Deze steelstofzuiger heeft de hoogste zuigkracht van alle snoerloze Dyson stofzuigers ooit. Natuurlijk worden er met deze stofzuiger een aantal accessoires meegeleverd zodat je gelijk aan de slag kunt gaan wanneer de pakketbezorger bij jou aan de deur staat.

Beste Goedkope Steelstofzuiger

Soms wil je niet altijd de hoofdprijs betalen voor een steelstofzuiger. Je gebruikt hem niet vaak en wilt gewoon een goedkoop model wat doet wat hij moet doen. Ook dan hebben wij de oplossing voor jou gevonden: de Primo PR501SV 3-in-1. Met deze steelstofzuiger kun je prima stofzuigen voor een aangenaam prijsje. De steel kun je gemakkelijk verwijderen waardoor je binnen een handomdraai een handstofzuiger hebt. Hierdoor kun je ook de moeilijk bereikbare plekken stofzuigen. Er wordt gebruik gemaakt van een krachtig cycloonsysteem waardoor hij goed presteert op alle vloertypen. 

Het duurt ongeveer 4 uur voordat de steelstofzuiger volledig opgeladen is, waarna je hem ongeveer 20 minuten kunt gebruiken. Het stofreservoir heeft een inhoud van 0,6 liter waardoor je wel een tijdje door kunt gaan in een gemiddeld huis. Als het stofreservoir vol is kun je deze eenvoudig leegmaken en terugplaatsen zonder het vuil aan te hoeven raken. Er wordt een muurbevestiging meegeleverd zodat de steelstofzuiger niet in de weg komt te staan. Natuurlijk worden er ook een aantal accessoires zoals een kierenzuiger en een stofborstel meegeleverd zodat je gelijk aan de slag kunt met een grondige reiniging. Een mooie steelstofzuiger voor een klein prijsje die prima zijn werk doet.

Complete overzicht: stofzuigers per soort

Wat is een steelstofzuiger?

Wat maakt een steelstofzuiger anders dan een normale stofzuiger? Is er wel een verschil? Het verschil kun je al uit de naam achterhalen, de steelstofzuiger bestaat namelijk alleen uit een steel met een stofreservoir aan de steel, en de vloerborstel natuurlijk. Hierdoor neemt hij erg weinig ruimte in beslag, maar kan hij vaak ook minder vuil en stof opzuigen dan een normale stofzuiger. Daarnaast heeft een steelstofzuiger meestal geen snoer waardoor je vrij door de ruimte kunt bewegen zonder rekening te houden met een stopcontact en de lengte van het snoer. Je hoeft dus niet elke keer te stoppen en van stopcontact te wisselen. Een steelstofzuiger moet wel regelmatig opgeladen worden. In sommige gevallen wordt er een muurbevestiging meegeleverd waardoor de steelstofzuiger vrijwel geen ruimte opneemt en je er niet over kunt struikelen. Zo hou je meer ruimte vrij in jouw voorraadkast voor andere zaken. Het is natuurlijk wel gewoon mogelijk om de steelstofzuiger in de kast te zetten. Een steelstofzuiger kan net zo krachtig zijn als een normale stofzuiger, en heeft ook verschillende accessoires waardoor het schoonmaken een stuk makkelijker wordt. Zo zijn er verschillende borstels beschikbaar waarmee je bijvoorbeeld de auto kunt schoonmaken, maar ook gemakkelijk dierenharen kunt opzuigen. Daarnaast zijn veel modellen ook met één handomdraai om te wisselen tot kruimelzuiger waardoor je ook moeiteloos de naden en kieren in de bank kunt schoonmaken.

Welke steelstofzuiger kopen?

We hebben nu onze 5 beste steelstofzuigers in 2022 op een rij gezet, maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten wanneer je een stofzuiger gaat kopen? Welke specificaties zorgen er nu precies voor dat jouw woning weer helemaal fris en schoon is? Heeft dit vooral te maken met het vermogen van de stofzuiger, of juist met de extra functies die erin verwerkt zijn? En hoe zit het met de accu die gebruikt wordt? Maakt het nog uit of je een accu van een specifiek merk gebruikt, of is iedere accu wel in orde? Wij leggen jou graag uit welke specificaties wij meegenomen hebben in ons onderzoek naar de beste steelstofzuiger van 2022.

Zuigkracht

Allereerst hebben wij gekeken naar de zuigkracht van de steelstofzuiger. Ieder type vloer moet anders behandeld worden, daarom is het belangrijk dat de zuigkracht bij het type vloer past. Niet iedere steelstofzuiger kan zijn zuigkracht aanpassen waardoor ze niet geschikt zijn voor huizen met bijvoorbeeld laminaat en tapijt. Parket, laminaat, hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt moeten allemaal anders behandeld worden, anders is de kans groot dat de vloer beschadigd raakt en dat zou natuurlijk zonde zijn van het geld wat je erin geïnvesteerd hebt. Er bestaan ook speciale borstels die op bepaalde vloeren beter zijn, zoals een parketborstel, maar met alleen een borstel ben je er nog niet. Deze borstel moet ook gewoon met de juiste zuigkracht gebruikt worden om zijn werking te garanderen.

Gewicht

Ook het gewicht is wel belangrijk bij een steelstofzuiger. Je moet deze namelijk zonder moeite met één hand kunnen bedienen, het is immers maar een klein ding. Het ideale gewicht zal niet hoger dan 4 kilogram liggen, maar als er extra functies in het apparaat verwerkt zijn dan kan het wel eens gebeuren dat het gewicht toch iets hoger ligt. Toch zul je zien dat het gewicht vele malen lager ligt dan de gemiddelde stofzuiger. Hierdoor is een steelstofzuiger ook flexibel in zijn omgang en kun je er vaak mee op plekken komen waar een normale stofzuiger niet zou geraken.

Geluidsniveau

Je wilt ook niet teveel lawaai produceren met een steelstofzuiger. Het is maar een klein ding, dus je verwacht ook een klein geluid. Dankzij de steeds vernieuwende technologie kun je er zeker van zijn dat nieuwere steelstofzuigers ook steeds zachter worden kwa het geluid wat zij produceren. Dat is wel zo fijn als je in de vroege morgen of late avond nog even wilt stofzuigen.

Wendbaarheid

De wendbaarheid is vooral belangrijk, dat is natuurlijk het grote voordeel van een steelstofzuiger. Nu heeft zo’n apparaat al flink wat wendbaarheid van zichzelf door zijn vorm en omvang, maar het gebruik van speciale borstels kan hier nog wat flexibiliteit aan toevoegen. Een steelstofzuiger wordt vaak gekocht juist voor zijn wendbaarheid en flexibiliteit, je mag dus verwachten dat er bij vrijwel elk apparaat wel sprake is van enige flexibiliteit.Sommige kruimelzuigers hebben als extra functie dat zij dierenharen zonder problemen kunnen opzuigen. Dit zie je vaak bij stofzuigers, maar bij kruimelzuigers is het vaak een uitzondering. Wanneer je één of meerdere harige vriendjes in huis hebt is het dan wel zo handig als je zowel een stofzuiger als een kruimeldief hebt die deze haren kunnen verwerken. Om dierenharen te kunnen verwerken moet er een speciaal mondstuk bijgeleverd zijn zoals een turboborstel. De haren van deze borstel draaien in een rap tempo in de rondte waardoor de dierenharen perfect opgeborsteld worden zonder ook maar enige druk uit te hoeven oefenen. Dit is vooral handig voor een bankstel of stoelen waar de haren vaak diep in blijven hangen. Natuurlijk kun je dit ook gebruiken voor matten, hondenbedjes en andere stoffen objecten waar dierenhaar vaak in blijft hangen.

Accuduur 

Zoals we dus al weten werkt een steelstofzuiger op accu. Je hebt niets te maken met snoeren en stopcontacten, je kunt gewoon jouw stofzuiger pakken en gelijk aan de slag. Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat de accu altijd opgeladen is voordat je aan jouw schoonmaakronde begint. De accuduur is dan ook zeker iets om rekening mee te houden. Als je een groot huis hebt, en graag alles in één keer gedaan wilt hebben, dan ga je het waarschijnlijk niet redden met een accuduur van 20 minuten. Een accu met een hoger Voltage gaat over het algemeen langer mee. Met een steelstofzuiger die 60 minuten of langer kan werken zit je eigenlijk altijd wel goed.

Capaciteit stofreservoir

Als je een groot huis hebt is het tevens ook belangrijk om rekening te houden met de capaciteit van het stofreservoir. Wanneer jouw steelstofzuiger een stofcapaciteit van 0,3 liter heeft, zul je naar alle waarschijnlijkheid meerdere keren het reservoir moeten legen eer dat je het hele huis gestofzuigd hebt. Een capaciteit van minstens 0,5 liter is meestal wel voldoende. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om meer capaciteit te nemen zodat je hem minder vaak hoeft te legen.

Geschiktheid voor dierenharen en/of allergieen

Wij hebben bij ons onderzoek ook rekening gehouden met gezinnen met dieren of mensen met een allergie. Wanneer er huisdieren in het huis wonen dwarrelen er vaak vele haren rond, en meer stof. Het gebruik van een hepa filter kan dan een uitkomst zijn. Een hepa filter zorgt ervoor dat 99,97% van het vuil en stof in de steelstofzuiger blijft waardoor de lucht weer wat schoner wordt. Vooral mensen met een allergie hebben hier profijt van. Als er dieren in huis zijn dan is het ook belangrijk dat de juiste borstel gebruikt wordt om alle haren te verwijderen. De haren blijven bijvoorbeeld vaak in de bank en het tapijt hangen en deze krijg je met een normale borstel niet verwijderd. Het gebruik van een turboborstel kan dan een uitkomst zijn. Vaak zie je dat een steelstofzuiger met een speciale borstel voor dierenharen ook gebruik maakt van een hepa filter, maar dit is niet altijd het geval. Controleer dit dus goed als je ook een stofallergie hebt.

Dweilfunctie

Wat tegenwoordig steeds populairder wordt is een steelstofzuiger met een dweilfunctie. Wanneer jouw stofzuiger deze functie heeft kun je met één apparaat zowel stofzuigen en dweilen zonder verschillende hulpstukken te moeten gebruiken. Met deze functie kun je eerst heel het huis stofzuigen waarna je dezelfde route kunt nemen om te dweilen. Door deze functie te gebruiken bespaar je jezelf een hoop tijd en moeite, en tevens ook opbergruimte in de kast.

Veel gestelde vragen

In ons artikel vind je uitgebreid advies bij alle steelstofzuigers. We adviseren jou te kiezen voor de steelstofzuiger die het beste bij jou en de gebruikssituatie past!

Koop een steelstofzuiger die bij jou thuissituatie past. Let daarom op de verschillende soorten steelstofzuiger, het merk, vermogen en extra functies.

Je kan overal wel aan een kruimeldief komen.  Wij zijn echter fan van Bol.com door het grote aanbod van aanbieders en de betrouwbaarheid.

Let goed op het vermogen van de steelstofzuiger, de extra functies en de oplaadtijd. In ons artikel vind je uitgebreid advies bij het kiezen van een steelstofzuiger!

Geraadpleegde bronnen