Auteur: Bart

Auteur: Bart

Bart heeft groene vingers en weet alles van tuingereedschap.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Beste Bosch Hogedrukreiniger? Advies, Informatie & Top 5 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Bosch hogedrukreiniger? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Bosch hogedrukreiniger die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Bosch hogedrukreiniger top 5 voor het jaar 2023.

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Bosch hogedrukreiniger 2023 - Top 5

5. Bosch EasyAquatak 110

Ben je van plan om de Bosch hogedrukreiniger voornamelijk te gebruiken voor kleine schoonmaakklussen zoals het schoonmaken van de fiets, auto of tuinmeubelen? Dan is de Bosch EasyAqautak 110 een prima model voor jou. Ben je van plan om een terras schoon te spuiten? Dan is deze Bosch hogedrukreiniger geschikt voor een terras tot maximaal 25 vierkante meter. Je kunt de werkdruk zelf instellen op de klus waar je hem voor gebruikt zodat je niks beschadigt. De werkdruk ligt op maximaal 110 bar. Hij werkt via netstroom en heeft een vermogen van 1300 Watt. Ondanks het feit dat je vast zit aan een snoer, is de kabel wel 5 meter lang waardoor je genoeg bewegingsruimte hebt. De motor zal nooit onnodig belast worden dankzij het automatische start/stop systeem. De doorvoercapaciteit ligt op 330 liter per uur. 

Hou er rekening mee dat de maximale watertemperatuurtoevoer op 40 graden ligt. Er wordt gebruik gemaakt van een reinigingsmiddelentoevoer in de vorm van een fles. De aanzuigslang zuigt dit zelf naar het water toe. Dit is anders dan bij een tank, daar wordt het reinigingsmiddel met het water gemend in een tank. Er is voldoende ruimte aanwezig om accessoires, de slang en de kabels op te bergen zodat deze niet rondslingeren. De lange spuitlans zorgt ervoor dat je een goede werkhouding hebt waardoor je geen lichamelijke klachten krijgt. Bij aankoop van dit product krijg je de Bosch hogedrukreiniger, lans, hogedrukslang van 3 meter, vario-jet-fan-lans, vuilfrees, hogedrukmondstuk voor reinigingsmiddel 450 milliliter en een waterfilter.

Bosch EasyAquatak 110

Bekijk verschillende aanbieders

4. Bosch Aquatak 135

Wil je graag een Bosch hogedrukreiniger met veel vermogen? Dan is de Bosch aquatak 135 zeker een optie die je moet overwegen. Het is een model op netstroom met een vermogen van maar liefst 1900 Watt. Hierdoor kun je ook grotere schoonmaakklussen aanpakken zoals het schoonmaken van een schutting of motor. Wat voor klus je ook wilt doen, je zult altijd de juiste straal hebben voor jouw klus, er wordt namelijk een 3-in-1 mondstuk meegeleverd met een vlak-, punt-, en roterende straal. Je kunt de waterdruk zelf regelen tot een maximum va 135 bar. De motor hoeft niet onnodig te draaien dankzij het automatisch start/stop systeem. Er is een reinigingsmiddelentoevoer aanwezig in de vorm van een fles. 

De reinigingscapaciteit ligt op 30 vierkante meter per uur met een doorvoercapaciteit van 410 liter per uur. De Bosch hogedrukreiniger is geschikt voor terrassen met een grootte van 25-39 vierkante meter. Het apparaat heeft wielen waardoor je hem met zijn 5 kilogram gewicht makkelijk kunt verplaatsen. De hogedrukslang heeft een lengte van maar liefst 7 meter. Je werkt met een extra krachtige waterstraal dankzij de bijgeleverde vuilfrees. Bij aanschaf van dit product krijg je natuurlijk de Bosch hogedrukreiniger, maar ook een hogedrukslang van 7 meter, hogedrukmondstuk voor reinigingsmiddel 450 milliliter, een vuilfrees en een waterfilter. Wat ook handig is, is dat je de handgreep op de Bosch hogedrukreiniger kunt inschuiven waardoor je hij minder ruimte inneemt bij het opbergen.

Bosch Universal Aquatak 135

Bekijk verschillende aanbieders

3. Bosch AdvancedAquatak 140

De vorige Bosch hogedrukreiniger was natuurlijk al indrukwekkend, maar het kan altijd beter. Dat bewijst de Bosch Advancedaquatak 140 maar weer. Met een vermogen van 2100 Watt, een werkdruk van 140 bar en een doorvoercapaciteit van 450 liter per uur is het niet zo gek dat je zelfs metselwerk weer mooi schoon krijgt. Hij werkt op elektriciteit en heeft een snoer van 5 meter waardoor je redelijk vrij kunt bewegen. Natuurlijk kan de waterdruk zelf ingesteld worden zodat je bijvoorbeeld de lak van jouw motor er niet af wast door de hoge druk. Er wordt gebruik gemaakt van een inductiemotor waardoor je veel minder onderhoud nodig hebt. Voor mensen die regelmatig een Bosch hogedrukreiniger nodig hebben, en professionals, is dit wellicht een groot voordeel. 

Uiteraard kun je weer gebruik maken van een reinigingsmiddelentoevoer in de vorm van een tank. Deze Bosch hogedrukreiniger is zeer geschikt voor terrassen met een grootte van 25-39 vierkante meter. Het apparaat is vrij zwaar met zijn 18 kilogram, maar dat is geen probleem dankzij de wielen. Je kunt hem gemakkelijk van de ene tuin naar de andere tuin verplaatsen. Er is opbergruimte beschikbaar zodat jij alle accessoires en toebehoren netjes kunt opbergen en alles op één plek kunt houden. Zo hoef je nooit mis te grijpen. Hoewel dit model vrij krachtig is, is er een Bosch hogedrukreiniger die wij nog beter vinden, zeker als je op zoek bent naar een nieuw model als professional.

Bosch AdvancedAquatak 140

Bekijk verschillende aanbieders

2. Bosch aquatak 160

Wil je gewoon een krachtige Bosch hogedrukreiniger zonder al te veel poespas? Dan staat de AdvancedAquatak 160 altijd voor jou klaar. De quad-pomptechnologie zorgt voor een krachtige reinigingsprestatie van 160 bar waar je de meeste dingen wel schoon mee kunt krijgen. Denk hierbij aan hardnekkig vuil op harde oppervlakken zoals steen en metselwerk, maar ook aanhangwagens, voertuigen en tuinmeubels. Er wordt een vario-jet-fan-mondstuk meegeleverd zodat je voertuigen, fietsen en tuinmeubels moeiteloos kunt schoonmaken. Dankzij de mondstukken kun je ook hardnekkig vuil makkelijk verwijderen. Het hogedruk-mondstuk voor reinigingsmiddel bespaart jou een hoop tijd door het zeep snel en efficiënt aan te brengen. 

Voertuigen of tuinmeubels reinigen is hierdoor binnen een paar minuten gedaan. Er is een zelfaanzuigende functie waardoor je niet per se een waterleiding nodig hebt. Externe waterbronnen zoals een regenwatertank kunnen ook prima gebruikt worden. Je werkt met een vermogen van 2600 Watt en een maximale pomphoeveelheid van 570 liter per uur. Het monteren is eenvoudig dankzij de hogedrukslanghaspel, evenals het opbergen. De metalen telescoopsteel kan makkelijk vergrendeld worden waardoor je een hoop ruimte bespaart bij het opbergen. Opslag van het pistool tijdens gebruik zorgt ervoor dat je het pistool makkelijk kunt opbergen tijdens het gebruik van de Bosch hogedrukreiniger voor veiligheid en gemak. Daarnaast is deze Bosch hogedrukreiniger uitgerust met wielen zodat jij moeiteloos van de ene tuin naar de andere tuin kunt lopen.

Bosch hogedrukreiniger Aquatak 160

Bekijk verschillende aanbieders

1. Bosch GHP 5-65

Bij de beste Bosch hogedrukreiniger konden we slechts één minpuntje vinden: je kunt de druk niet afstellen op jouw werkstuk. Voor de rest is dit apparaat uitstekend en kun je er vrijwel alles mee.

Zo is er bijvoorbeeld een werkdruk van 160 bar waardoor je hardnekkig vuil ook los kunt krijgen. Met een doorvoercapaciteit van 520 liter per uur is jouw tuin binnen de kortste keren weer schoon. Dit model is uiterst geschikt voor tuinen van 40 vierkante meter en groter dankzij de hogedrukslang van 8 meter. Het apparaat is dan ook zeer geschikt voor professioneel gebruik. Je kunt zowel koud als warm water gebruiken tot maximaal 50 graden Celsius.

Er is een automatisch start/stop systeem aanwezig, evenals een opbergruimte voor toebehoren. Bediening gaat gemakkelijk middels de spuitlans. Bij aanschaf van dit model krijg je ook een spuitlans en een vuilfrees meegeleverd.

Bosch GHP 5-65

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is een goede Bosch hogedrukreiniger voor thuis?

Wij vinden de Bosch Aquatak 160 een zeer geschikte hogedrukreiniger voor thuis. Vanwege de hoge werkdruk kan je hardnekkig vuil en mos makkelijk verwijderen van tegels en hout. Je kan zowel warm als koud water gebruiken en je kan met de verschillende meegeleverde mondstukken voor ieder object de juiste spuitmond gebruiken. 

Wat is een goede bar voor een Bosch hogedrukreiniger?

In onze top 5 is de laagste werkdruk er een van 110 bar. Dit is geschikt voor kleinere oppervlakken en terrassen. Hoe hoger de werkdruk, hoe sneller je je tuin schoon gespoten krijgt en hoe groter het oppervlakte is dat je ermee kan doen. 

Welke Bosch hogedrukreiniger voor terras?

Alle Bosch hogedrukreinigers in deze Bosch hogedrukreiniger top 5 zijn geschikt om je terras mee te reinigen.

Hoe wij Bosch hogedrukreinigers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Bosch hogedrukreinigers onderzocht, meer dan 15 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Bosch hogedrukreiniger vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog