Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Bosch Hogedrukreinigers in 2022

Sommige schoonmaakklussen vergen nu eenmaal wat meer kracht dan een simpel doekje. Met een Bosch hogedrukreiniger kun je een behoorlijk aantal schoonmaakklussen opknappen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de oprit of de auto schoonmaken, of de ramen zemen op een efficiënte manier. Een Bosch hogedrukreiniger kun je aansluiten op de buitenkraan en brengt dit onder hoge drug. Om een Bosch hogedrukreiniger te gebruiken heb je ook een tuinslang nodig. Deze vervoert het water van de kraan naar de Bosch hogedrukreiniger. De tuinslang is nooit inbegrepen bij de aankoop.

Een Bosch hogedrukreiniger heeft veel verschillende voordelen. Zo is het niet alleen makkelijk omdat het snel is, maar veel vlekken zijn ook niet tegen de hoge druk van het water bestand. Daarnaast kun je bij veel toestellen ook reinigingsmiddel toevoegen waardoor het oppervlak dat je behandelt nog schoner wordt. Alles wat je nodig hebt is vaak inbegrepen waardoor je niet moeilijk hoeft te doen met schoonmaakproducten en schuurborstels. Maar we moeten wel eerlijk zijn, een Bosch hogedrukreiniger heeft ook nadelen. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dan je het oppervlak dat je wil schoonmaken beschadigd. Hout en betonklinkers kunnen bijvoorbeeld niet goed tegen deze druk. 

Veilig gebruik van de Bosch hogedrukreiniger is altijd belangrijk. De tuinslang en hogedrukslang moeten precies aangesloten worden zoals in de handleiding beschreven staat. Leg de hogedrukreiniger nooit horizontaal tijdens het gebruik, en zorg ervoor dat je altijd kijkt waar je de straal richt.

Bosch hogedrukreiniger - Top 5

Het gebruik van een Bosch hogedrukreiniger kan allerlei andere doeleinden hebben. Soms zorgt dat ervoor dat je niet precies weet welke Bosch hogedrukreiniger je nu precies nodig hebt. Wij hebben in ieder geval een Bosch hogedrukreiniger top 5 lijst samengesteld zodat jij alvast een idee kan krijgen in welke richting je moet zoeken.

5. Bosch EasyAquatak 110

Ben je van plan om de Bosch hogedrukreiniger voornamelijk te gebruiken voor kleine schoonmaakklussen zoals het schoonmaken van de fiets, auto of tuinmeubelen? Dan is de Bosch EasyAqautak 110 een prima model voor jou. Ben je van plan om een terras schoon te spuiten? Dan is deze Bosch hogedrukreiniger geschikt voor een terras tot maximaal 25 vierkante meter. Je kunt de werkdruk zelf instellen op de klus waar je hem voor gebruikt zodat je niks beschadigt. De werkdruk ligt op maximaal 110 bar. Hij werkt via netstroom en heeft een vermogen van 1300 Watt. Ondanks het feit dat je vast zit aan een snoer, is de kabel wel 5 meter lang waardoor je genoeg bewegingsruimte hebt. De motor zal nooit onnodig belast worden dankzij het automatische start/stop systeem. De doorvoercapaciteit ligt op 330 liter per uur. 

Hou er rekening mee dat de maximale watertemperatuurtoevoer op 40 graden ligt. Er wordt gebruik gemaakt van een reinigingsmiddelentoevoer in de vorm van een fles. De aanzuigslang zuigt dit zelf naar het water toe. Dit is anders dan bij een tank, daar wordt het reinigingsmiddel met het water gemend in een tank. Er is voldoende ruimte aanwezig om accessoires, de slang en de kabels op te bergen zodat deze niet rondslingeren. De lange spuitlans zorgt ervoor dat je een goede werkhouding hebt waardoor je geen lichamelijke klachten krijgt. Bij aankoop van dit product krijg je de Bosch hogedrukreiniger, lans, hogedrukslang van 3 meter, vario-jet-fan-lans, vuilfrees, hogedrukmondstuk voor reinigingsmiddel 450 milliliter en een waterfilter.

4. Bosch Aquatak 135

Wil je graag een Bosch hogedrukreiniger met veel vermogen? Dan is de Bosch aquatak 135 zeker een optie die je moet overwegen. Het is een model op netstroom met een vermogen van maar liefst 1900 Watt. Hierdoor kun je ook grotere schoonmaakklussen aanpakken zoals het schoonmaken van een schutting of motor. Wat voor klus je ook wilt doen, je zult altijd de juiste straal hebben voor jouw klus, er wordt namelijk een 3-in-1 mondstuk meegeleverd met een vlak-, punt-, en roterende straal. Je kunt de waterdruk zelf regelen tot een maximum va 135 bar. De motor hoeft niet onnodig te draaien dankzij het automatisch start/stop systeem. Er is een reinigingsmiddelentoevoer aanwezig in de vorm van een fles. 

De reinigingscapaciteit ligt op 30 vierkante meter per uur met een doorvoercapaciteit van 410 liter per uur. De Bosch hogedrukreiniger is geschikt voor terrassen met een grootte van 25-39 vierkante meter. Het apparaat heeft wielen waardoor je hem met zijn 5 kilogram gewicht makkelijk kunt verplaatsen. De hogedrukslang heeft een lengte van maar liefst 7 meter. Je werkt met een extra krachtige waterstraal dankzij de bijgeleverde vuilfrees. Bij aanschaf van dit product krijg je natuurlijk de Bosch hogedrukreiniger, maar ook een hogedrukslang van 7 meter, hogedrukmondstuk voor reinigingsmiddel 450 milliliter, een vuilfrees en een waterfilter. Wat ook handig is, is dat je de handgreep op de Bosch hogedrukreiniger kunt inschuiven waardoor je hij minder ruimte inneemt bij het opbergen.

3. Bosch AdvancedAquatak 140

De vorige Bosch hogedrukreiniger was natuurlijk al indrukwekkend, maar het kan altijd beter. Dat bewijst de Bosch Advancedaquatak 140 maar weer. Met een vermogen van 2100 Watt, een werkdruk van 140 bar en een doorvoercapaciteit van 450 liter per uur is het niet zo gek dat je zelfs metselwerk weer mooi schoon krijgt. Hij werkt op elektriciteit en heeft een snoer van 5 meter waardoor je redelijk vrij kunt bewegen. Natuurlijk kan de waterdruk zelf ingesteld worden zodat je bijvoorbeeld de lak van jouw motor er niet af wast door de hoge druk. Er wordt gebruik gemaakt van een inductiemotor waardoor je veel minder onderhoud nodig hebt. Voor mensen die regelmatig een Bosch hogedrukreiniger nodig hebben, en professionals, is dit wellicht een groot voordeel. 

Uiteraard kun je weer gebruik maken van een reinigingsmiddelentoevoer in de vorm van een tank. Deze Bosch hogedrukreiniger is zeer geschikt voor terrassen met een grootte van 25-39 vierkante meter. Het apparaat is vrij zwaar met zijn 18 kilogram, maar dat is geen probleem dankzij de wielen. Je kunt hem gemakkelijk van de ene tuin naar de andere tuin verplaatsen. Er is opbergruimte beschikbaar zodat jij alle accessoires en toebehoren netjes kunt opbergen en alles op één plek kunt houden. Zo hoef je nooit mis te grijpen. Hoewel dit model vrij krachtig is, is er een Bosch hogedrukreiniger die wij nog beter vinden, zeker als je op zoek bent naar een nieuw model als professional.

2. Bosch aquatak 160

Wil je gewoon een krachtige Bosch hogedrukreiniger zonder al te veel poespas? Dan staat de AdvancedAquatak 160 altijd voor jou klaar. De quad-pomptechnologie zorgt voor een krachtige reinigingsprestatie van 160 bar waar je de meeste dingen wel schoon mee kunt krijgen. Denk hierbij aan hardnekkig vuil op harde oppervlakken zoals steen en metselwerk, maar ook aanhangwagens, voertuigen en tuinmeubels. Er wordt een vario-jet-fan-mondstuk meegeleverd zodat je voertuigen, fietsen en tuinmeubels moeiteloos kunt schoonmaken. Dankzij de mondstukken kun je ook hardnekkig vuil makkelijk verwijderen. Het hogedruk-mondstuk voor reinigingsmiddel bespaart jou een hoop tijd door het zeep snel en efficiënt aan te brengen. 

Voertuigen of tuinmeubels reinigen is hierdoor binnen een paar minuten gedaan. Er is een zelfaanzuigende functie waardoor je niet per se een waterleiding nodig hebt. Externe waterbronnen zoals een regenwatertank kunnen ook prima gebruikt worden. Je werkt met een vermogen van 2600 Watt en een maximale pomphoeveelheid van 570 liter per uur. Het monteren is eenvoudig dankzij de hogedrukslanghaspel, evenals het opbergen. De metalen telescoopsteel kan makkelijk vergrendeld worden waardoor je een hoop ruimte bespaart bij het opbergen. Opslag van het pistool tijdens gebruik zorgt ervoor dat je het pistool makkelijk kunt opbergen tijdens het gebruik van de Bosch hogedrukreiniger voor veiligheid en gemak. Daarnaast is deze Bosch hogedrukreiniger uitgerust met wielen zodat jij moeiteloos van de ene tuin naar de andere tuin kunt lopen.

1. Bosch Pro GHP5-65

Het zal waarschijnlijk geen verrassing zijn dat de beste Bosch hogedrukreiniger weer een model uit de blauwe lijn is. Als je op zoek bent naar kracht en efficiënt wilt werken, dan is de Bosch Pro GHP5-65 de oplossing. Ook dit model werkt op netstroom maar hij heeft een verrassend vermogen van maar liefst 2400 Watt. Er wordt gebruik gemaakt van een inductiemotor. Dit betekent dat je veel minder onderhoud zult hebben dan bij een model zonder inductiemotor. Met deze Bosch hogedrukreiniger kun je zelfs het meest hardnekkige vuil onder ruwe werkomstandigheden verwijderen. Er wordt gebruik gemaakt van een aluminium pomp en keramisch beklede zuigers waardoor je een hoge doorstroming en druk hebt. Dit draagt bij aan de krachtige reiniging die het apparaat beloofd. Je kunt zowel in de horizontale als in de verticale positie werken. 

De metalen telescopische handgreep zorg voor gebruikersgemak en compacte berging zodat er genoeg ruimte overblijft voor de rest van jouw gereedschap. Je werkt met een maximale druk van 160 bar en een maximale doorstroming van 520 liter per uur. Hierdoor kun je vrij grote terrassen schoonmaken. Ook hier wordt weer gebruik gemaakt van het 3-in-1 mondstuk waar we het eerder over hadden zodat je jouw straal kunt aanpassen aan hetgeen wat je schoon probeert te krijgen zonder dit te beschadigen. Tevens wordt er ook gebruik gemaakt van een geïntegreerde slanghaspel waardoor je de slang na jouw werkzaamheden weer netjes kunt opbergen en deze niet in de knoop of beschadigd raakt.

Lees ook:

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog