Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Bosch Cirkelzagen in 2022

Bij de meeste klussen krijg je wel te maken met een grote plaat die op maat gezaagd moet worden. Een Bosch cirkelzaag is hier ideaal voor. In tegenstelling tot een tafelzaag of een afkortzaag, is een Bosch cirkelzaag licht en compact waardoor je hem gemakkelijk naar al jouw klussen kunt meenemen. Gebruik je de Bosch cirkelzaag een hele poos niet meer? Dan zal hij niet in de weg staan in de schuur. 

Een Bosch cirkelzaag beweeg je over het werkstuk heen waardoor je met precisie te werk kunt gaan en niet te veel ruimte in beslag neemt. Je werkt met een rond zaagblad wat ervoor zorgt dat je altijd in een rechte lijn vooruit zaagt. Het kost niet veel moeite om een Bosch cirkelzaag te hanteren want het zaagblad trekt zichzelf meestal vooruit. Let er wel op dat een Bosch cirkelzaag niet gebruikt kan worden om ronde vormen of figuurtjes te zagen. 

De cirkelzaag kan best krachtig zijn, en zorgt ervoor dat je nauwkeurig kunt werken, maar er zijn accessoires beschikbaar voor de Bosch cirkelzaag waardoor je jouw werk natuurlijk nog beter kunt uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een geleider. Door een geleider weet je zeker dat je een rechte lijn volgt. Door het gebruik van een geleiderail kun je langere zaagsneden maken met precisie. Natuurlijk zijn er ook verschillende zaagbladen beschikbaar voor verschillende materialen.

Lees ook:

Bosch cirkelzaag - Top 5

Zoals bij elk ander stuk gereedschap, is ook de Bosch cirkelzaag beschikbaar in allerlei verschillende vormen en maten. Iedere Bosch cirkelzaag heeft zijn eigen functies en voordelen waardoor je ze het liefst allemaal zou willen kopen. Met deze top 5 Bosch cirkelzaag lijst hopen wij jou een beetje op weg te helpen naar de Bosch cirkelzaag die geschikt is voor jouw situatie.

5. Bosch PKS 40

We beginnen onze lijst met de Bosch PKS 40. Het is een Bosch cirkelzaag die op netstroom werkt en een vermogen heeft van 850 Watt. Ondanks het feit dat er dus wel een snoer aan vast zit, heb je nog wel een lengte van 2 meter om mee te werken. Als dat niet genoeg is kun je altijd nog een haspel gebruiken. Je moet dit model in principe zien als een tussenmaatje. Hij kan meer dan een minicirkelzaag maar is veel handzamer dan een grote handcirkelzaag door zijn lichte gewicht van 2,4 kilogram. De Bosch cirkelzaag heeft een onbelast toerental van 4600 – 5200 rpm. Het zaagblad heeft een diameter van 130 mm. Je hebt een maximale zaagdiepte van 40 mm wanneer je recht zaagt. Het is ook mogelijk om in verstek te zagen. Wanneer je schuin zaagt heb je een maximale zaagdiepte van 26 mm. 

Het apparaat is geschikt om door hout, kunststoffen en MDF te zagen. Dankzij het lage gewicht en de uitgedachte ergonomie kun je het apparaat moeiteloos bedienen. Er wordt gebruik gemaakt van een dubbelzijdig bedienbare inschakelblokkering waardoor de machine niet per ongeluk ingeschakeld kan worden. Een ontzettend handige functie wanneer je thuis aan het klussen bent en je de kinderen om je heen hebt. De beste werkplek is altijd een schone werkplek, en daarom is er een aansluiting voor stofafzuiging middels een stofzuiger. Bij aankoop van dit product krijg je er een speedline Wood zaagblad bij meegeleverd en parallelgeleider zodat je met precisie te werk kunt gaan.

4. Bosch GKS 190

Waar we net nog te maken hadden met een product uit de groene lijn, stappen we nu even over naar een Bosch cirkelzaag uit de blauwe lijn. De blauwe lijn is in principe gemaakt met professionals in het achterhoofd, maar een fanatieke klusser kan natuurlijk ook gewoon gebruik maken van deze apparaten. Deze Bosch cirkelzaag is vrij krachtig met een motorvermogen van 1400 Watt. Hierdoor heb je snel resultaat bij het zagen van hard en zacht hout. Tevens is dit ook het hoogste motorvermogen in zijn klasse. Het maximale toerental staat op 5500 rpm. Deze Bosch cirkelzaag is wel vrij luid, namelijk 107 dB. Naast het hoogste motorvermogen heeft dit model ook de hoogste zaagdiepte (70 mm) en hellingsvermogen (56 graden) in zijn klasse. 

Al met al is het een flexibele Bosch cirkelzaag die je in elke werksituatie kunt gebruiken. Je hebt altijd stofvrij zicht op de snijlijn dankzij ge turboventilator. Daarnaast kun je ook gebruik maken van stofafzuiging dankzij de meegeleverde stofzuigadapter. De robuust gesloten pendelbeschermkap is gemaakt van aluminium persgietwerk. Desondanks is het altijd belangrijk om deze schoon te houden, hij moet namelijk vrij kunnen bewegen. Als er gebruik wordt gemaakt van zaagbladen zonder bekledingslaag, dan kun je deze door middel van een dunne laag zuurvrije olie beschermen tegen roetaanslag. Bij aanschaf van de Bosch GKS190 krijg je ook een binnenzeskantsleutel, HM zaagblad 190 mm en een parallelgeleider.

3. Bosch PKS 66 AF

De groene lijn blijft nog altijd goede producten hebben, net zoals de Bosch PKS 66 AF. Hoewel deze is gemaakt met de fanatieke doe-het-zelvers in gedachten, kan een professional deze natuurlijk ook gewoon gebruiken als hiermee aan de verwachtingen voldaan wordt. Deze Bosch cirkelzaag werkt, net zoals het vorige model, op een 1600 Watt motor en netstroom. Het maximale toerental staat op 5000 rpm. Het snoer is 2,5 meter lang waardoor je genoeg bewegingsruimte zou moeten hebben. 

Dat de Bosch cirkelzaag op netstroom werkt is misschien een nadeel voor iemand die graag alle ruimte heeft, maar als je op zoek bent naar kracht is dit juist weer een voordeel. Het is een redelijk zwaar model met 5,4 kilogram. Als je recht zaagt heb je een zaagdiepte van 66 mm, maar je kunt ook in verstek van 45 graden zagen. In dat geval heb je een zaagdiepte van 48 mm. 

Het is altijd wel fijn als de werkplek zo netjes mogelijk is, ook tijdens het werken. Het is dan ook niet voor niets dat er een stofzak/bak aanwezig is om alle splinters op te vangen. Houd er wel rekening mee dat dit geen fijnstof opvangt. Hiervoor zul je een stofzuiger moeten gebruiken. Bij aanschaf van dit product krijg je een CleanSystem box, een Hardmetalen zaagblad Speedline Wood, een parallelgeleider en een geleiderail van 3x 35 cm. Al met al is dit een goed model waarmee je precieze zaagsneden kunt maken.

2. Bosch GKS 12V-LI

Het moment is aangebroken waarop we toch weer de ultieme winnaar moeten uitroepen. Wij vonden dat er niets anders opzat dan de Bosch GKT 55 GCE uit te roepen tot de beste Bosch cirkelzaag. Het zal je waarschijnlijk niet verrassen dat het weer een model uit de blauwe lijn is. Maar wat maakt deze Bosch cirkelzaag zoveel beter dan de andere modellen? 

Laten we eens gaan kijken naar de specificaties. Je werkt met een vermogen van 1400 Watt en een maximaal toerental van 6250 rpm. Het toerental is variabel waardoor je in een groot aantal materialen kan zagen zonder deze te beschadigen. Het is een Bosch cirkelzaag die op netstroom werkt maar het snoer is iets langer dan de vorige modellen: maar liefst 4 meter. De maximale zaagdiepte is 57 mm wanneer je recht zaagt, maar je kunt ook in verstek zagen. Wanneer je in verstek zaagt heb je een maximale diepte van 42 mm. Het geluid is niet al te storend, hij produceert namelijk 92 dB. Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige machinecomponenten zoals een precisiezaagblad en bijpassend geleiderailsysteem zodat je extreem nauwkeurige resultaten krijgt. 

Daarnaast is er een efficiënt stofafzuigingsysteem aanwezig zodat je netjes te werk kunt gaan. Je krijgt een aantal accessoires bij aanschaf van deze Bosch cirkelzaag. Allereerst krijg je natuurlijk de Bosch cirkelzaag, maar ook 2 geleiderails, 1 koppelstuk, een draagtas, een cirkelzaagblad, een binnenzeskantsleutel en een L-Boxx waar je alles netjes in kunt opbergen zonder deze te beschadigen.

1. Bosch GKT 55 GCE

Het moment is aangebroken waarop we toch weer de ultieme winnaar moeten uitroepen. Wij vonden dat er niets anders opzat dan de Bosch GKT 55 GCE uit te roepen tot de beste Bosch cirkelzaag. Het zal je waarschijnlijk niet verrassen dat het weer een model uit de blauwe lijn is. Maar wat maakt deze Bosch cirkelzaag zoveel beter dan de andere modellen? Laten we eens gaan kijken naar de specificaties. 

Je werkt met een vermogen van 1400 Watt en een maximaal toerental van 6250 rpm. Het toerental is variabel waardoor je in een groot aantal materialen kan zagen zonder deze te beschadigen. Het is een Bosch cirkelzaag die op netstroom werkt maar het snoer is iets langer dan de vorige modellen: maar liefst 4 meter. De maximale zaagdiepte is 57 mm wanneer je recht zaagt, maar je kunt ook in verstek zagen. Wanneer je in verstek zaagt heb je een maximale diepte van 42 mm. Het geluid is niet al te storend, hij produceert namelijk 92 dB. Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige machinecomponenten zoals een precisiezaagblad en bijpassend geleiderailsysteem zodat je extreem nauwkeurige resultaten krijgt. 

Daarnaast is er een efficiënt stofafzuigingsysteem aanwezig zodat je netjes te werk kunt gaan. Je krijgt een aantal accessoires bij aanschaf van deze Bosch cirkelzaag. Allereerst krijg je natuurlijk de Bosch cirkelzaag, maar ook 2 geleiderails, 1 koppelstuk, een draagtas, een cirkelzaagblad, een binnenzeskantsleutel en een L-Boxx waar je alles netjes in kunt opbergen zonder deze te beschadigen.

Lees ook:

Geraadpleegde bronnen