Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

De AEG Vaatwasser top 5 in 2023: koopadvies & informatie

In dit artikel

Op zoek naar de beste AEG vaatwasser? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een AEG vaatwasser die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Dit zal je keuze vergemakkelijken.

Veel leesplezier!

Onze keuze

AEG vaatwasser FSS62807P ComfortLift

AEG FSS62807P ComfortLift


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

AEG vaatwasser - Top 5 in 2023

5. AEG FSB52637P

We beginnen bij een standaard AEG vaatwasser die alles behalve standaard is op gebied van technologie en efficiëntie. Dankzij de meest innovatieve techniek is de machine niet alleen zuinig, maar levert hij ook nog eens zeer goede resultaten. Er zit een speciale sensor in verwerkt die detecteert hoe vuil de vaat is. Het Auto Sense programma gebruikt dan de juiste hoeveelheid water, energie en tijd, zodat de vaat op de meest milieuvriendelijke manier gewassen wordt. Dit is echter niet het enige programma dat deze AEG vaatwasser rijk is.

Quick Select maakt een optimale bediening van de vaatwasser mogelijk en geeft reiniging op maat op het meest geschikte moment. Zo bepaal jij zelf wanneer de vaat schoon moet zijn of laat je de machine pas draaien tijdens de lagere tarief uren. Er is ook het speciale 30 minuten programma dat een perfecte en snelle prestatie biedt. Op het einde van de cyclus maximaliseert de nieuwe Air Dry technologie uw droogprestaties met natuurlijke luchtstroom. De deur opent automatisch 10 cm in de laatste droogfase. Zo droogt uw vaat op natuurlijke manier en worden de energiekosten verlaagt.

Er is ook aan het gebruiksgemak gedacht. De bovenkorf is in hoogte verstelbaar, zelfs wanneer deze vol geladen is. Hierdoor kan je de beschikbare ruimte zo goed mogelijk benutten. De Beam on Floor technologie projecteert een rood licht op de vloer zolang de cyclus draait. Wanneer het apparaat klaar is, wordt er een groen licht geprojecteerd.

4. AEG FSB53607Z

De AEG vaatwasser FSB53607Z heeft de beste koop prijs gewonnen in oktober 2020 bij de consumentenbond. Om te beginnen is hij uitgerust met de Inverter motor. Deze motor is heel efficiënt, zuinig en duurzaam. Ook in deze AEG vaatwasser zit een sensor verwerkt die de vuilheidsgraad detecteert en in combinatie met het Auto Sense programma gebruik je nooit teveel water of energie.

De AEG vaatwasser FSB53607Z zit vol gebruiksvriendelijke snufjes. Met de touchbediening kan je in 1 vingerbeweging de gewenste tijdsduur van een programma selecteren. Quick Select staat toe om met de keuzebalk een geschikte wascyclus te kiezen tussen 30 minuten en vier uur. Voor delicaat glaswerk is er rechts op het paneel de optie delicaat, de machine past hiervoor de temperatuur aan. De Air Dry technologie droogt je vaat zonder moeite met natuurlijke luchtstromen. De deur van de vaatwasser opent automatisch in de laatste fase van het programma, zodat je vaat op een effectieve en natuurlijke manier droogt. Gebruik de Xtra Dry optie om nog een extra boost aan het droogresultaat te geven.

Elke keuken is anders en hiervoor brengt het Perfect Fit schuifsysteem de oplossing. Bij het opendoen van de vaatwasser beweegt het speciale schuifsysteem het scharnier van je keukenpaneel mee in de richting van de deur, hierdoor is deze vaatwasser gemakkelijk te integreren in je keuken en ook geschikt voor Ikea keukens. Door deze speciale scharnieren is deze AEG vaatwasser geschikt voor alle hoogtes van elk keuken deurpaneel. Ook hoeft de plint van je keuken niet aangepast of ingekort te worden.

Dit model heeft natuurlijk ook een startuitstel functie en de handige Beam on Floor technologie, zodat je in een oogopslag ziet wanneer de machine klaar is. Deze inbouw AEG vaatwasser heeft een vulcapaciteit van 13 couverts en is uiterst stil met 42 decibel. Het heeft het nieuwe energielabel D, oftewel het oude A+++ label en is dus zeer milieuvriendelijk.

3. AEG FSB53907Z

Het volgende model AEG vaatwasser is heel vergelijkbaar met het vorige model, maar heeft toch een stapje voor. Ook dit model is uitgerust met de duurzame en efficiënte Inverter motor en het maakt ook gebruik van de sensor die de vuilheidsgraad detecteert. Alsook de Auto Sense functie die het meest toepasselijke programma en de juiste hoeveelheid water selecteert. 

Het Quick Select touchpaneel staat toe om razendsnel het juiste programma te kiezen en je kan dus ook van al de eerder genoemde programma’s genieten. De Air Dry technologie is ook in deze AEG vaatwasser verwerkt en de Xtra Dry optie is wederom beschikbaar. Startuitstel en het indicatielampje zijn natuurlijk terug van de partij, maar dit model moet het wel zonder Perfect Fit schuifsysteem doen.

Wat er dan wel bij komt is de Satellite Clean technologie welke zorgt voor de ultieme reiniging van je vaat. De geavanceerde satellietsproeiarm in deze AEG vaatwasser zorgt ervoor dat het water overal komt. Deze baanbrekende technologie zorgt voor een dubbele ronddraaiende beweging van de sproeiarm, waardoor de sproeihoek voortdurend wordt aangepast. Deze vaatwasser heeft niet alleen een sproeiarm onder in de vaatwasser, maar ook bovenin zit een sproeiarm. Hierdoor komt je vaat gegarandeerd schoon je vaatwasser uit.

Deze AEG vaatwasser heeft ook het nieuwe energielabel D, maar is met 44 decibel iets luider. Dit model heeft een laadvermogen van 14 couverts.

2. AEG FSE74707P

Voordat we de beste AEG vaatwasser bespreken willen we nog even de aandacht vragen voor de FSE74707P. Dit model heeft ruimte voor maar liefst 15 couverts en heeft hierdoor meer ruimte dan de gemiddelde vaatwasser.

De bediening van deze vaatwasser zit verborgen in de deur zodat dit geen aandacht trekt en mooi kan camoufleren met de keuken. Je kunt de bovenkorf verstellen zodat alles goed in de vaatwasser past, ook de grote potten en pannen. Er zijn 7 verschillende programma’s waar je gebruik van kunt maken met een maximale temperatuur van 60 graden Celsius. Dit is genoeg om bacteriën te verwijderen en uit te roeien. Per cyclus wordt er zo’n 11 liter water verbruikt.

Bestek maak je schoon in een uittrekbare lade, hierdoor wordt het schoner dan in een bestekmandje. Het apparaat maakt maximaal 42 dB geluid waardoor het als zeer stil ervaren wordt.

1. AEG FSS62807P ComfortLift

De AEG vaatwasser FSS62807P ComfortLift is ook een Proclean vaatwasser. Deze machine heeft dus alles wat de vorige besproken machine heeft, maar is extra gebruiksvriendelijk. Alle eerder genoemde technologieën zijn terug, zelfs het Perfect Fit schuifsysteem, waardoor deze machine in elke keuken past. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, is deze machine uitgerust met een speciaal mechaniek.

Bij deze AEG vaatwasser lift de onderste korf vanzelf omhoog wanneer je hem uittrekt. Zo kun je de vaatwasser gemakkelijk in- en uitladen op een aangename werkhoogte. Je laat de onderste korf omhoog komen, zet de vuile vaat erin en met een simpele beweging gaat de korf omlaag, ook wanneer deze vol beladen is, en rolt weer terug in de vaatwasser. Bestek leg je gemakkelijk in de uitneembare besteklade.

Alles bij elkaar is deze AEG vaatwasser het beste uitgerust en staat dus terecht op nummer 1. Hij heeft een laadvermogen van 13 couverts, een geluidsniveau van 44 decibel en het nieuwe energielabel E.

AEG vaatwasser FSS62807P ComfortLift

AEG FSS62807P ComfortLift

Hoe lang gaat een AEG vaatwasser mee? 

Een AEG vaatwasser kan je zo’n 3500 keer gebruiken. Daardoor kan je er ongeveer 13,5 jaar mee doen. Daarmee ligt de levensduur van een AEG vaatwasser hoger dan die van de gemiddelde vaatwasser. De levensduur van een gemiddelde vaatwasser is ongeveer 2500 afwasbeurten. Als je de vaatwasser 5 keer per week gebruikt betekent dat dat je er ongeveer 9,6 jaar mee doet. Dat ligt dus bijna 4 jaar lager dan de levensduur van een AEG vaatwasser. 

Hoe gebruik je het AEG vaatwasser reinigingsprogramma? 

Wanneer je de AEG vaatwasser vaak gebruikt is het belangrijk om deze ongeveer om de 60 afwasbeurten te reinigen. Je kan de binnenkant van een AEG vaatwasser reinigen met het speciale Machine Care programma. 

  1. Maak eerst de filters sproeiarmen en deur van de vaatwasser schoon met sop en een doekje. Gebruik hier geen schuurmiddelen, schuursponzen of scherpe voorwerpen voor. 
  2. Zorg ervoor dat de vaatwasser leeg is. 
  3. Je kan het Machine Care programma nu starten door 3 seconden lang tegelijkertijd op ‘Extra Power en ‘Auto Sense’ te drukken. Doe de vaatwasser dicht en wacht tot het programma klaar is. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een AEG vaatwasser? 

Als je een AEG vaatwasser wilt kopen is het belangrijk om op een aantal dingen te letten zoals: 

  • De diepte van de nis onder je keukenblad. Meet deze altijd vooraf op. 
  • De afmetingen van de AEG vaatwasser. 
  • De droogtechniek die er wordt gebruikt. 
  • Het geluidsniveau: wil je een extra zachte vaatwasser of maakt het geluidsniveau niet uit? 
  • Het aantal couverts dat erin past. 

Hoe wij AEG vaatwassers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 12 verschillende AEG vaatwassers onderzocht, meer dan 20 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste AEG vaatwasser vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op

Geraadpleegde bronnen