Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste AEG Vaatwassers in 2022

Vroeger was het heel gewoon om elke avond de was met de hand te doen in de gootsteen met een borstel en rubberen handschoenen. Tegenwoordig kunnen we gelukkig gebruik maken van een vaatwasser om ons tijd en moeite te besparen waardoor we wat meer tijd overhouden voor onszelf. Je moet dan wel een vaatwasser hebben die goed presteert. Met een AEG vaatwasser weet je zeker dat jouw vaatgoed gewoon weer schoon in de kast verdwijnt. Er zijn echter wel een paar specificaties waar je op moet letten voordat je van jouw nieuwe aanwinst kunt genieten.

Een AEG vaatwasser heeft vaak verschillende programma’s die afgestemd zijn op verschillende soorten vaat, vuil en tijdschema’s. Des te meer programma’s de AEG vaatwasser heeft, des te beter je jouw vaat kunt schoonmaken. Daarnaast zijn er vaak ook extra functies aanwezig waardoor de vaat bijvoorbeeld sneller droog wordt of in een kortere tijd schoon kan worden.

Het is ook niet onbelangrijk om naar de energielabel te kijken. Dit geeft namelijk aan hoe zuinig de AEG vaatwasser zijn werk doet. Des te zuiniger het apparaat, des te minder je het zult voelen in jouw portemonnee. Maar welke AEG vaatwasser moet je precies kopen? Wij hebben alvast het saaie werk voor jou gedaan en de specificaties vergeleken.

Lees ook:

AEG vaatwasser - Top 5

Je wilt een nieuwe AEG vaatwasser kopen, maar je loopt verloren in hun ruime aanbod. Om wegwijs te raken, hebben wij een top 5 samengesteld, zodat jij met de meest toepasselijke AEG vaatwasser thuis komt.

5. AEG FSB52637P

We beginnen bij een standaard AEG vaatwasser die alles behalve standaard is op gebied van technologie en efficiëntie. Dankzij de meest innovatieve techniek is de machine niet alleen zuinig, maar levert hij ook nog eens zeer goede resultaten. Er zit een speciale sensor in verwerkt die detecteert hoe vuil de vaat is. Het Auto Sense programma gebruikt dan de juiste hoeveelheid water, energie en tijd, zodat de vaat op de meest milieuvriendelijke manier gewassen wordt. Dit is echter niet het enige programma dat deze AEG vaatwasser rijk is.

Quick Select maakt een optimale bediening van de vaatwasser mogelijk en geeft reiniging op maat op het meest geschikte moment. Zo bepaal jij zelf wanneer de vaat schoon moet zijn of laat je de machine pas draaien tijdens de lagere tarief uren. Er is ook het speciale 30 minuten programma dat een perfecte en snelle prestatie biedt. Op het einde van de cyclus maximaliseert de nieuwe Air Dry technologie uw droogprestaties met natuurlijke luchtstroom. De deur opent automatisch 10 cm in de laatste droogfase. Zo droogt uw vaat op natuurlijke manier en worden de energiekosten verlaagt.

Er is ook aan het gebruiksgemak gedacht. De bovenkorf is in hoogte verstelbaar, zelfs wanneer deze vol geladen is. Hierdoor kan je de beschikbare ruimte zo goed mogelijk benutten. De Beam on Floor technologie projecteert een rood licht op de vloer zolang de cyclus draait. Wanneer het apparaat klaar is, wordt er een groen licht geprojecteerd.

4. AEG FSB53607Z

De AEG vaatwasser FSB53607Z heeft de beste koop prijs gewonnen in oktober 2020 bij de consumentenbond. Om te beginnen is hij uitgerust met de Inverter motor. Deze motor is heel efficiënt, zuinig en duurzaam. Ook in deze AEG vaatwasser zit een sensor verwerkt die de vuilheidsgraad detecteert en in combinatie met het Auto Sense programma gebruik je nooit teveel water of energie.

De AEG vaatwasser FSB53607Z zit vol gebruiksvriendelijke snufjes. Met de touchbediening kan je in 1 vingerbeweging de gewenste tijdsduur van een programma selecteren. Quick Select staat toe om met de keuzebalk een geschikte wascyclus te kiezen tussen 30 minuten en vier uur. Voor delicaat glaswerk is er rechts op het paneel de optie delicaat, de machine past hiervoor de temperatuur aan. De Air Dry technologie droogt je vaat zonder moeite met natuurlijke luchtstromen. De deur van de vaatwasser opent automatisch in de laatste fase van het programma, zodat je vaat op een effectieve en natuurlijke manier droogt. Gebruik de Xtra Dry optie om nog een extra boost aan het droogresultaat te geven.

Elke keuken is anders en hiervoor brengt het Perfect Fit schuifsysteem de oplossing. Bij het opendoen van de vaatwasser beweegt het speciale schuifsysteem het scharnier van je keukenpaneel mee in de richting van de deur, hierdoor is deze vaatwasser gemakkelijk te integreren in je keuken en ook geschikt voor Ikea keukens. Door deze speciale scharnieren is deze AEG vaatwasser geschikt voor alle hoogtes van elk keuken deurpaneel. Ook hoeft de plint van je keuken niet aangepast of ingekort te worden.

Dit model heeft natuurlijk ook een startuitstel functie en de handige Beam on Floor technologie, zodat je in een oogopslag ziet wanneer de machine klaar is. Deze inbouw AEG vaatwasser heeft een vulcapaciteit van 13 couverts en is uiterst stil met 42 decibel. Het heeft het nieuwe energielabel D, oftewel het oude A+++ label en is dus zeer milieuvriendelijk.

3. AEG FSB53907Z

Het volgende model AEG vaatwasser is heel vergelijkbaar met het vorige model, maar heeft toch een stapje voor. Ook dit model is uitgerust met de duurzame en efficiënte Inverter motor en het maakt ook gebruik van de sensor die de vuilheidsgraad detecteert. Alsook de Auto Sense functie die het meest toepasselijke programma en de juiste hoeveelheid water selecteert. 

Het Quick Select touchpaneel staat toe om razendsnel het juiste programma te kiezen en je kan dus ook van al de eerder genoemde programma’s genieten. De Air Dry technologie is ook in deze AEG vaatwasser verwerkt en de Xtra Dry optie is wederom beschikbaar. Startuitstel en het indicatielampje zijn natuurlijk terug van de partij, maar dit model moet het wel zonder Perfect Fit schuifsysteem doen.

Wat er dan wel bij komt is de Satellite Clean technologie welke zorgt voor de ultieme reiniging van je vaat. De geavanceerde satellietsproeiarm in deze AEG vaatwasser zorgt ervoor dat het water overal komt. Deze baanbrekende technologie zorgt voor een dubbele ronddraaiende beweging van de sproeiarm, waardoor de sproeihoek voortdurend wordt aangepast. Deze vaatwasser heeft niet alleen een sproeiarm onder in de vaatwasser, maar ook bovenin zit een sproeiarm. Hierdoor komt je vaat gegarandeerd schoon je vaatwasser uit.

Deze AEG vaatwasser heeft ook het nieuwe energielabel D, maar is met 44 decibel iets luider. Dit model heeft een laadvermogen van 14 couverts.

2. AEG FEE63600PM – ProClean

De nummer 2 in deze lijst heeft natuurlijk terug de duurzame Inverter motor, waardoor de machine een lange levensduur heeft, maar ook efficiënt en milieuvriendelijk is. De geavanceerde beladingssensor, die na het bepalen van de vuilheidsgraad het volume water aanpast, is aanwezig en zorgt voor een minimum aan water- en energieverbruik. De Satellite Clean technologie die van hardnekkig vuil kinderspel maakt, is ook terug van de partij. Zowat elke andere technologie en programma dat we bij de voorgaande AEG vaatwassers besproken hebben, kun je ook in deze machine terug vinden met uitzondering van het Perfect Fit schuifsysteem.

Nieuw zijn de Soft Spikes en Soft Grips die voorkomen dat glazen omvallen. Glazen zijn vaak de meest breekbare items in je vaatwasser en kunnen dus wel wat extra zorg gebruiken. Het bovenste rek van deze vaatwasser is uitgerust met rubberen noppen zodat je glazen niet kunnen omvallen en breken. De speciale Soft Grips zijn speciaal ontwikkeld om de voeten van glazen, zoals bijvoorbeeld wijnglazen, vast te zetten. Hierdoor komt alles vlekkeloos uit je vaatwasser, zonder vegen of afdrukken. Er is ook een speciaal glasprogramma voor een perfecte bescherming van je glazen. Deze functie maakt gebruik van extra milde instellingen om kwetsbaar servies te beschermen en het toch stralend schoon te maken.

De AEG vaatwasser Proclean heeft het grootste beladingsvolume. Deze vaatwasser heeft namelijk 10 liter extra inhoud dan vergelijkbare modellen met hetzelfde aantal couverts. Hierdoor heb je meer ruimte aan de binnenkant, maar de buitenafmetingen blijven hetzelfde. Dit model beschikt over 13 couverts, heeft een stil geluidsniveau van 44 decibel en het nieuwe energielabel D.

1. AEG FSS62807P ComfortLift

De AEG vaatwasser FSS62807P ComfortLift is ook een Proclean vaatwasser. Deze machine heeft dus alles wat de vorige besproken machine heeft, maar is extra gebruiksvriendelijk. Alle eerder genoemde technologieën zijn terug, zelfs het Perfect Fit schuifsysteem, waardoor deze machine in elke keuken past. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, is deze machine uitgerust met een speciaal mechaniek.

Bij deze AEG vaatwasser lift de onderste korf vanzelf omhoog wanneer je hem uittrekt. Zo kun je de vaatwasser gemakkelijk in- en uitladen op een aangename werkhoogte. Je laat de onderste korf omhoog komen, zet de vuile vaat erin en met een simpele beweging gaat de korf omlaag, ook wanneer deze vol beladen is, en rolt weer terug in de vaatwasser. Bestek leg je gemakkelijk in de uitneembare besteklade.

Alles bij elkaar is deze AEG vaatwasser het beste uitgerust en staat dus terecht op nummer 1. Hij heeft een laadvermogen van 13 couverts, een geluidsniveau van 44 decibel en het nieuwe energielabel E.

Geraadpleegde bronnen