Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

De beste Miele Vaatwasser? Top 5 in 2023 & ons koopadvies

In dit artikel

Op zoek naar de beste Miele vaatwasser? Miele heeft een breed assortiment aan vaatwassers beschikbaar. Ze hebben vrijstaande vaatwassers, maar het meest populair zijn de ingebouwde vaatwassers. Ook kan je bij Miele kiezen voor een extra ruime vaatwasser of een halve vaatwasser.

In dit artikel hebben wij alle informatie uiteen gezet die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken voor de beste Miele vaatwasser voor jou. Ook hebben we onze favoriete Miele vaatwassers in een top 5 gezet en de meest gestelde vragen beantwoord. 

Veel leesplezier!

Doe altijd onderzoek voordat je een Miele vaatwasser koopt

Ga je een vaatwasser van Miele kopen, zorg dan dat je de verschillende vaatwassers in het Miele assortiment onderzoekt, zodat je degene koopt die past bij jouw wensen en jouw huishouden. Als je een inbouw vaatwasser kiest, meet dan vooraf goed op waar je Miele vaatwasser komt te staan, zodat de maten kloppen. Neem in je onderzoek in ieder geval de volgende punten mee:

  • De breedte van de Miele vaatwasser
  • De diepte van de nis
  • De droogtechniek
  • Het geluidsniveau
  • Aantal couverts per wasbeurt
  • Energielabel

Met de uitkomsten uit dit vooronderzoek kan je de beste Miele vaatwasser voor jou vinden!

Miele heeft een groot aanbod aan top kwaliteit vaatwassers.

De breedte van de Miele vaatwasser

De meeste vaatwassers van Miele hebben ongeveer dezelfde afmetingen, maar de afmetingen kunnen wel eens afwijken. Er zijn namelijk ook extra smalle vaatwassers verkrijgbaar voor kleine huishoudens of keukens, van  rond de 45 cm breed. Zorg dat je de plek waar je de Miele vaatwasser wil plaatsen opmeet en controleer of de vaatwasser die jij op het oog hebt daar past.

Diepte van de nis

Koop je een Miele inbouw vaatwasser, dan moet je de nishoogte, nisdiepte en nisbreedte opmeten van je keuken. Houd bij het opmeten rekening met ongeveer 2-5 cm speling, zodat je ruimte hebt aan de achterkant van de vaatwasser voor ventilatie, leidingen en snoeren.

De droogtechniek

De droogtechniek van de vaatwasser is bepalend voor hoe droog jouw vaat uit de was komt. Er zijn verschillende soorten droogtechnieken: zeolietkorrels, ventilatie droogtechniek en condens droogtechniek. In ons algemene vaatwasser artikel kan je meer lezen over de verschillende soorten droogtechnieken die een vaatwasser heeft. Onderzoek de verschillende droogtechnieken om een keuze te maken voor wat jou het prettigst lijkt.

Het geluidsniveau

Miele heeft vaatwassers van de hoogste kwaliteit en ze zijn daarom over het algemeen ook erg stil. Aangezien je vaatwasser in je keuken staat zal je vaak in de omgeving van je vaatwasser zijn. Daarom is het fijn als je Miele vaatwasser zo stil mogelijk is.

Aantal couverts per wasbeurt

Het aantal couverts betekent de eenheid vaat die per persoon in je Miele vaatwasser past. Een grotere vaatwasser heeft ruimte voor meer couverts.

Energielabel

Ons advies is om voor een zo zuinig mogelijke vaatwasser te kiezen. Miele heeft, vanwege de hoge kwaliteit van de vaatwassers, een groot aantal zuinige machines in het assortiment.  Je kan alle informatie die je nodig hebt aflezen van het energielabel van de Miele vaatwasmachine. Klasse A en B zijn de zuinigste.

Miele heeft vaatwassers waar veel couverts inpassen en met energielabel A.

Onze keuze

Miele G 7277 SCVi XXL

Miele G 7277 SC Vi XXL


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Miele vaatwasser 2023 - Top 5

5. Miele G 5022 SCU

Waarom we fan zijn:
Een ruime onderbouw Miele vaatwasser van topkwaliteit met alle basisopties.

We beginnen onze lijst met een onderbouw vaatwasser. Deze Miele G 5022 SCU vaatwasser bied ruimte voor 14 couverts waardoor deze prima geschikt is voor grotere huishoudens. Je kunt gebruik maken van 5 verschillende wasprogramma’s waaronder Eco, automatisch, speciaal, intensief en kort wasprogramma. Het is mogelijk om deze programma’s uit te stellen zodat je bijvoorbeeld tijdens de daluren kunt wassen en geld kunt besparen. De vaatwasser heeft energielabel E en is daardoor niet erg zuinig.

Het is mogelijk om het bovenrek te verstellen zodat je meer ruimte hebt om alles in de vaatwasser te passen. Deze Miele vaatwasser produceert 45 dB en is dus erg stil. De programmaduur is standaard 238 minuten, maar deze kun je ook verkorten naar 58 minuten wanneer je haast hebt en er gauw schone vaat op tafel moet staan. Ook wordt er in de vaatwasser gebruik gemaakt van Aquastop waardoor je geen wateroverlast kunt krijgen. Daarnaast is er ook een overloopbeveiliging en een bodemsensor aanwezig. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Plaatsing apparaat: Onderbouw
Frontpaneel benodigd: Nee
Nishoogte: 80,5 – 87 cm
Energieklasse: E
Maximaal geluidsniveau: 45 dB
Bestekvoorziening: Lade

Video

Bekijk verschillende aanbieders

4. Miele G 5022 SC

Waarom we fan zijn:
Goed werkende vrijstaande vaatwasmachine met programma voor halve belading.

De Miele G 5022 SC is een vrijstaande vaatwasser met ruimte voor 14 couverts. Dit maakt deze vaatwasser geschikt voor een groot huishouden. De vaatwasser heeft een flexibele indeling. De bovenste lade is verstelbaar en er zijn neerklapbare steunen aanwezig. In totaal zijn er 5 verschillende programma’s waar je gebruik van kunt maken: automatisch, behoedzaam, eco, intensief en kort. Je kunt ook aangeven dat je een halve belading hebt zodat er minder water en energie gebruikt wordt, en de tijd dus ook korter is. Wanneer het programma klaar is klinkt er een akoestisch eindsignaal.

Het drogen gebeurt op basis van de condens droogtechniek en heeft goede resultaten. Ook plastic bakjes kunnen zonder problemen gewassen en gedroogd worden. Het apparaat wordt automatisch uitgeschakeld na verloop van tijd.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Plaatsing apparaat: Vrijstaand
Frontpaneel benodigd: Nee
Energieklasse: E
Maximaal geluidsniveau: 45 dB
Bestekvoorziening: Lade/mand

Video

Miele G 5022 SC review

Bekijk verschillende aanbieders

3. Miele G 5073 SCVi

Waarom we fan zijn:
Een goede inbouwvaatwasser met condensdroogtechniek. Ruim en makkelijk in gebruik.

Met de Miele G 5073 SCVi kan jouw vaat binnen 58 minuten al goed schoon zijn. Je kunt hier zonder problemen wijnglazen en ander delicaat materiaal mee wassen. Wat betreft waterverbruik is dit apparaat vrij duurzaam, er wordt namelijk slechts 6 liter water verbruikt met het automatische programma.

Dit model vaatwasser maakt gebruik van FlexLine, hierdoor kun je de rekken flexibel verplaatsen om zo het meeste van de ruimte te maken en alles goed schoon te krijgen. Met het QuickPowerWash programma wordt je vaat binnen 58 minuten schoon gewassen. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Plaatsing apparaat: Inbouw
Frontpaneel benodigd: ja
Nishoogte: 80,5 – 87 cm
Hoogte frontpaneel: 65 – 77 cm
Energieklasse: E
Maximaal geluidsniveau: 45 dB
Bestekvoorziening: Lade

Video

Bekijk verschillende aanbieders

2. Miele G 7110 SC AutoDos

Waarom we fan zijn:
Een zuinige vaatwasmachine met handige afwasmiddeldosering.

Op de 2e plaats hebben we gekozen voor de Miele G 7110 SC AutoDos. Dit model is vrijstaand en heeft ook weer genoeg ruimte voor 14 couverts. De indeling van de rekken is flexibel in te delen, zodat je vaat altijd past. De bovenste lade is verstelbaar en de onderste lade heeft neerklapbare steunen. Je kunt van 5 verschillende programma’s gebruik maken. Op het display kun je zien hoe lang het programma nog duurt. Aan het einde van het programma klinkt een akoestisch eindsignaal.

Je kunt kiezen uit 8 verschillende reinigingstemperaturen om de vaat goed te behandelen tot een maximale reinigingstemperatuur van 75 graden Celsius. Bediening kan trouwens ook via een bijbehorende app.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Plaatsing apparaat: Vrijstaand
Frontpaneel benodigd: Nee
Energieklasse: B
Maximaal geluidsniveau: 43 dB
Bestekvoorziening: Lade

Video

Miele G 7110 SC AutoDos

Bekijk verschillende aanbieders

1. Beste koop van 2023: Miele G 7277 SC Vi XXL

Waarom we fan zijn:
Deze vaatwasser is super energiezuinig, stil en ook heel makkelijk in gebruik. De deur opent automatisch na gebruik.

De beste Miele vaatwasser vinden wij de Miele G 7277 SC Vi XXL. Dit is een volledig geïntegreerde vaatwasser met een laadvermogen van 14 couverts. De vaatwasser is extra ruim vanbinnen en daardoor zeer geschikt voor een groot huishouden.

Er wordt een beladingssensor gebruikt waardoor het water- en energieverbruik afgestemd wordt op de hoeveelheid vaat in de machine. Bij alle 8 programma’s krijg je de resterende tijd te zien, evenals de verwachte hoeveelheid water- en stroomverbruik. De deur blijft hangen op de manier waarop jij deze laat staan, zodat hij niet steeds dicht klapt als je even wat weg zet. Na afloop van het spoelprogramma wordt de deur automatisch geopend, dit helpt bij het sneller en streeploos drogen van alle vaat.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Plaatsing apparaat: Inbouw
Frontpaneel benodigd: Ja
Nishoogte: 84,5 – 91 cm
Hoogte frontpaneel: 69 – 81 cm
Energieklasse: A
Maximaal geluidsniveau: 43 dB
Bestekvoorziening: Lade, mand

Video

Miele G 7277 SCVi XXL

Bekijk verschillende aanbieders

Lees ook onze artikelen over de beste vaatwassers per merk

Bekijk hier onze artikelen over Miele huishoudelijke apparaten

Dit vinden Coolblue en Bol de beste Miele vaatwassers

Nog meer informatie over Miele vaatwassers

Wat is de beste Miele vaatwasser? 

De beste Miele vaatwasser is de Miele G 7255 SCVi XXL. Nadat we veel verschillende Miele vaatwassers beoordeeld en getest hebben, is dit model als beste uit de test gekomen. In deze vaatwasser past veel, hij gaat zuinig om met water- en energieverbruik en zorgt voor een hele schone vaat. 

Hoe lang gaat een vaatwasser van Miele mee? 

Een Miele vaatwasser heeft de langste levensduur van alle vaatwasser merken op de markt. Je kan er zo’n 5000 afwasbeurten mee draaien en dat betekent dat je er ongeveer 14 jaar mee doet. Dit is erg lang in vergelijking met andere vaatwassers omdat deze een gemiddelde levensduur hebben van 7 jaar. Hoewel je voor Miele dus iets meer betaalt, doe je er wel twee keer zo lang mee. 

Hoe reset je een Miele vaatwasser? 

Hoe je de vaatwasser reset kan verschillen per model. Kijk dus altijd even in de gebruiksaanwijzing. Maar over het algemeen kan je een Miele vaatwasser simpel resetten wanneer er een storing is. Het is het makkelijkst om de vaatwasser geheel uit te zetten. De vaatwasser reset dan vanzelf. Vervolgens kan je hem weer aanzetten. 

Hoe wij Miele vaatwassers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 11 verschillende Miele vaatwassers onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste vaatwasser vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons.

Geraadpleegde bronnen voor ons onderzoek