Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

De AEG Vaatwasser top 5 in 2023: koopadvies & informatie

In dit artikel

Op zoek naar de beste AEG vaatwasser? AEG heeft een breed assortiment aan vaatwassers beschikbaar. In dit artikel hebben wij alle informatie uiteen gezet die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken voor de beste AEG vaatwasser voor jou. Ook hebben we onze favoriete AEG vaatwassers in een top 5 gezet en de meest gestelde vragen beantwoord. 

Veel leesplezier!

Doe altijd onderzoek voordat je een AEG vaatwasser koopt

Ga je een vaatwasser van AEG kopen, zorg dan dat je de verschillende vaatwassers in het AEG assortiment onderzoekt. Zo zal degene die je koopt passen bij jouw wensen en jouw huishouden. Als je een inbouw vaatwasser kiest, meet dan vooraf goed op waar je AEG vaatwasser komt te staan, zodat de maten kloppen. Neem in je onderzoek in ieder geval de volgende punten mee:

 • De breedte van de AEG vaatwasser
 • De diepte van de nis
 • De droogtechniek
 • Het geluidsniveau
 • Aantal couverts per wasbeurt
 • Energielabel

Met de uitkomsten uit dit vooronderzoek kan je de beste AEG vaatwasser voor jou vinden!

AEG heeft vaatwassers met handig comfort lift

De breedte van de AEG vaatwasser

De meeste AEG vaatwassers zullen ongeveer dezelfde afmetingen hebben, maar het kan wel eens afwijken. Zorg daarom dat je de plek waar je de AEG vaatwasser wil plaatsen opmeet. Controleer of de vaatwasser die jij op het oog hebt daar past.

Diepte van de nis

Koop je een AEG inbouw vaatwasser, dan moet je de nishoogte, nisdiepte en nisbreedte opmeten van je keuken. Houd bij het opmeten rekening met ongeveer 2-5 cm speling, zodat je ruimte hebt aan de achterkant van de vaatwasser voor ventilatie, leidingen en snoeren.

De droogtechniek

De droogtechniek van de vaatwasser is bepalend voor hoe droog jouw vaat uit de was komt. Er zijn verschillende soorten droogtechnieken: zeolietkorrels, ventilatie droogtechniek en condens droogtechniek. In ons algemene vaatwasser artikel kan je meer lezen over de verschillende soorten droogtechnieken die een vaatwasser heeft. Onderzoek de verschillende droogtechnieken om een keuze te maken voor wat jou het prettigst lijkt.

Het geluidsniveau

De nieuwe modellen van de AEG vaatwassers zijn over het algemeen stil. Dit is met name fijn als je een open keuken hebt en je de vaatwasser in je leefruimte kunt horen.

Aantal couverts per wasbeurt

Het aantal couverts betekent de eenheid vaat die per persoon in je AEG vaatwasser past. Een grotere vaatwasser heeft ruimte voor meer couverts.

Energielabel

Ons advies is om voor een zo zuinig mogelijke vaatwasser te kiezen. AEG heeft, vanwege de hoge kwaliteit van de vaatwassers, een groot aantal zuinige machines in het assortiment.  Je kan alle informatie die je nodig hebt aflezen van het energielabel van de AEG vaatwasmachine. Klasse A en B zijn de zuinigste.

Er zijn ook AEG vaatwassers met handige glazen rekken.

Onze keuze

AEG vaatwasser FSS62807P ComfortLift

AEG FSS62807P ComfortLift


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

AEG vaatwasser - Top 5 in 2023

5. AEG FSB52637P

Waarom we fan zijn:
Een stille vaatwasser met ProClean technologie die automatisch opent aan het einde van het programma.

We beginnen onze top 5 met een standaard AEG vaatwasser die alles behalve standaard is op gebied van technologie en efficiëntie. Dankzij innovatieve techniek is de machine niet alleen zuinig, maar levert hij ook zeer goede resultaten. Er zit een speciale sensor in verwerkt die detecteert hoe vuil de vaat is. Het Auto Sense programma gebruikt dan de juiste hoeveelheid water, energie en tijd, zodat de vaat op de meest milieuvriendelijke manier gewassen wordt. 

Quick Select maakt een makkelijke bediening van de vaatwasser mogelijk en geeft reiniging op maat. Op het einde van de cyclus maximaliseert de nieuwe Air Dry technologie uw droogprestaties met natuurlijke luchtstroom. De deur opent automatisch 10 cm in de laatste droogfase. Zo droogt uw vaat op natuurlijke manier en worden de energiekosten verlaagd. De bovenkorf is in hoogte verstelbaar. De Beam on Floor technologie projecteert een rood licht op de vloer zolang de cyclus draait. Wanneer het apparaat klaar is, wordt er een groen licht geprojecteerd.

Voordelen

Nadelen

productspecificaties

Plaatsing apparaat: Inbouw
Frontpaneel benodigd: ja
Nishoogte: 82 – 90 cm
Hoogte frontpaneel: 67 – 82,5 cm
Energieklasse: D
Maximaal geluidsniveau: 44 dB
Bestekvoorziening: Mand

Video

AEG FSB52637P

Bekijk verschillende aanbieders

4. AEG FSB53607Z

Waarom we fan zijn:
Zuinig, efficiënt en makkelijk in gebruik. In 2020 de consumentenbond prijs voor beste koop gewonnen.

De AEG vaatwasser FSB53607Z is uitgerust met een Inverter motor. Deze motor is heel efficiënt, zuinig en duurzaam. Net als de nummer5 heeft ook deze AEG vaatwasser een sensor die de vuilheidsgraad detecteert. De AEG vaatwasser is makkelijk in gebruik. Met de touchbediening kan je een programma selecteren. Quick Select toont een keuzebalk waarmee je een geschikt programma selecteert. De Air Dry technologie droogt je vaat zonder moeite met natuurlijke luchtstromen. De deur van de vaatwasser opent automatisch in de laatste fase van het programma, zodat je vaat op een effectieve en natuurlijke manier droogt. 

Het Perfect Fit schuifsysteem  beweegt bij het openen van de deur het scharnier van je keukenpaneel mee in de richting van de deur, hierdoor integreert de vaatwasser makkelijk in je keuken. Dit model heeft ook een startuitstel functie en de handige Beam on Floor technologie, zodat je in een oogopslag ziet wanneer de machine klaar is. Deze AEG vaatwasser heeft een vulcapaciteit van 13 couverts en is stil. 

Voordelen

Nadelen

productspecificaties

Plaatsing apparaat: Inbouw
Frontpaneel benodigd: ja
Nishoogte: 82 – 88 cm
Hoogte frontpaneel: 64,5 – 77,6 cm
Energieklasse: D
Maximaal geluidsniveau: 42 dB
Bestekvoorziening: Mand

Video

AEG FSB53607Z vaatwasser review

Bekijk verschillende aanbieders

3. AEG FSB53907Z

Waarom we fan zijn:
Ruime vaatwasser met SatelliteClean technologie voor extra reiniging. 

Het volgende model AEG vaatwasser is heel vergelijkbaar met het vorige model, maar is wat ons betreft net iets beter. Dit zit hem met name in de Satellite Clean technologie welke zorgt voor de ultieme reiniging van je vaat. Dit geavanceerde satelliet sproeiarmsysteem zorgt dat het water overal komt d.m.v. dubbele ronddraaiende bewegingen van de sproeiarm. Er zit zowel onderin als bovenin een sproeiarm.

Het Quick Select touchpaneel helpt om snel het juiste programma te selecteren. De Air Dry technologie is ook in deze AEG vaatwasser verwerkt en de Xtra Dry optie zorgt voor een goed droogresultaat. Ook kan je de start van het programma uitstellen. Als het programma afgelopen is, wordt dit met een lampje aangegeven. Deze AEG vaatwasser heeft energielabel D en een laadvermogen van 14 couverts.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

productspecificaties

Plaatsing apparaat: Inbouw
Frontpaneel benodigd: ja
Nishoogte: 82 – 88 cm
Hoogte frontpaneel: 64,5 – 77,6 cm
Energieklasse: D
Maximaal geluidsniveau: 44 dB
Bestekvoorziening: Lade

Video

Bekijk verschillende aanbieders

2. AEG FSE74707P

Waarom we fan zijn:
Een extra ruime vaatwasser met makkelijke bediening. Erg stil en ook zuinig.

Op nummer 2 staat de AEG FSE74707P. Dit model is extra ruim en heeft plaats voor 15 couverts. De bediening van deze vaatwasser zit verborgen in de deur zodat dit mooi is weggewerkt in de keuken. Je kunt de bovenkorf verstellen zodat alles goed in de vaatwasser past, ook de grote potten en pannen. Er zijn 7 verschillende programma’s waar je gebruik van kunt maken met een maximale temperatuur van 60 graden Celsius. Dit is genoeg om bacteriën te verwijderen. Per cyclus wordt er zo’n 11 liter water verbruikt.

Bestek plaats je in een uittrekbare lade, hierdoor wordt het schoner dan in een bestekmandje. De vaatwasser maakt maximaal 42 dB geluid en is dus erg stil.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

productspecificaties

Plaatsing apparaat: Inbouw
Frontpaneel benodigd: ja
Nishoogte: 82 – 88 cm
Hoogte frontpaneel: 64,5 – 77,6 cm
Energieklasse: C
Maximaal geluidsniveau: 42 dB
Bestekvoorziening: Lade

Video

AEG FSE74707P

Bekijk verschillende aanbieders

1. Beste koop van 2023: AEG FSS62807P ComfortLift

Waarom we fan zijn:
Deze vaatwasser is heel makkelijk in gebruik dankzij Comfort Lift technologie.

De AEG vaatwasser FSS62807P ComfortLift is ook een Proclean vaatwasser. Deze machine heeft alle features die de vaatwasser op nummer 2 ook heeft, maar is extra gebruiksvriendelijk vanwege de ComfortLift technologie. Bij deze AEG vaatwasser lift de onderste korf vanzelf omhoog wanneer je hem uittrekt. Zo kun je de vaatwasser gemakkelijk in- en uitladen op een aangename werkhoogte. Je laat de onderste korf omhoog komen, zet de vuile vaat erin en met een simpele beweging gaat de korf omlaag en rolt weer terug in de vaatwasser. Bestek leg je gemakkelijk in de uitneembare besteklade.

Om deze reden vinden wij deze AEG vaatwasser een terechte nummer 1. Hij heeft een laadvermogen van 13 couverts en een geluidsniveau van 44 dB. Dit maakt hem wel minder stil dan de nummer 2. Het enige dat we minder fijn vinden aan deze vaatwasser is het energielabel E.

Bekijk hieronder de video waarin ComfortLift wordt uitgelegd. 

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

productspecificaties

Plaatsing apparaat: Inbouw
Frontpaneel benodigd: ja
Nishoogte: 82 – 90 cm
Hoogte frontpaneel: 67 – 82 cm
Energieklasse: E
Maximaal geluidsniveau: 44 dB
Bestekvoorziening: Lade

Video

AEG vaatwasser FSS62807P ComfortLift

Bekijk verschillende aanbieders

Lees ook onze artikelen over de beste vaatwassers per merk

Lees nog meer artikelen over AEG huishoudelijke apparaten

Dit vinden Coolblue en Bol de beste AEG vaatwasser

Meer informatie over AEG vaatwassers

Hoe lang gaat een AEG vaatwasser mee? 

Een AEG vaatwasser kan je zo’n 3500 keer gebruiken. Daardoor kan je er ongeveer 13,5 jaar mee doen. Daarmee ligt de levensduur van een AEG vaatwasser hoger dan die van de gemiddelde vaatwasser. De levensduur van een gemiddelde vaatwasser is ongeveer 2500 afwasbeurten. Als je de vaatwasser 5 keer per week gebruikt betekent dat dat je er ongeveer 9,6 jaar mee doet. Dat ligt dus bijna 4 jaar lager dan de levensduur van een AEG vaatwasser. 

Hoe gebruik je het AEG vaatwasser reinigingsprogramma? 

Wanneer je de AEG vaatwasser vaak gebruikt is het belangrijk om deze ongeveer om de 60 afwasbeurten te reinigen. Je kan de binnenkant van een AEG vaatwasser reinigen met het speciale Machine Care programma. 

 1. Maak eerst de filters sproeiarmen en deur van de vaatwasser schoon met sop en een doekje. Gebruik hier geen schuurmiddelen, schuursponzen of scherpe voorwerpen voor. 
 2. Zorg ervoor dat de vaatwasser leeg is. 
 3. Je kan het Machine Care programma nu starten door 3 seconden lang tegelijkertijd op ‘Extra Power en ‘Auto Sense’ te drukken. Doe de vaatwasser dicht en wacht tot het programma klaar is. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een AEG vaatwasser? 

Als je een AEG vaatwasser wilt kopen is het belangrijk om op een aantal dingen te letten zoals: 

 • De diepte van de nis onder je keukenblad. Meet deze altijd vooraf op. 
 • De afmetingen van de AEG vaatwasser. 
 • De droogtechniek die er wordt gebruikt. 
 • Het geluidsniveau: wil je een extra zachte vaatwasser of maakt het geluidsniveau niet uit? 
 • Het aantal couverts dat erin past. 

Hoe wij AEG vaatwassers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 12 verschillende AEG vaatwassers onderzocht, meer dan 20 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste AEG vaatwasser vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op

Geraadpleegde bronnen voor ons onderzoek