Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Dit zijn de 5 beste Kruimeldieven in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste kruimeldief? In dit artikel zetten wij stapsgewijs uiteen hoe je tot de aankoop komt van een kruimeldief passend bij jou en de gebruikssituatie. Hierbij hebben wij onder andere gelet op het geluidsniveau, het gewicht en de oplaadtijd van de kruimeldief. Veel leesplezier!

De kruimeldief

De kruimeldief is een handig huishoudelijk apparaat dat een welkome aanvulling kan zijn op je stofzuiger. Vooral wanneer je in de hoeken en naden moet schoonmaken kan het nog wel eens een gedoe zijn om erbij te komen met een ‘gewone’ stofzuiger. Dankzij het handzame, compacte formaat van de kruimelstofzuiger kom je gemakkelijk in kieren en krappe hoekjes. Zo zuig je met minimale inspanning kleine vuil- en stofdeeltjes op en blijft je huis – ook op de lastig zichtbare en bereikbare plekken – goed schoon. 

Hoe je de beste kruimeldief voor jou kiest

Je hoopt natuurlijk dat een kruimeldief nog jarenlang mee zal gaan, en daarom is het belangrijk dat je naar bepaalde specificaties kijkt voordat je beslist welk model je gaat kopen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je gelijk goede kwaliteit in huis hebt, anders blijf je aan de slag. 

Let in ieder geval op:

  • Het geluidsniveau
  • Het gewicht
  • De oplaadtijd
  • Extra functies 
Met een kruimeldief zuig je snel en gemakkelijk dierenharen en andere stofdeeltjes op.

Het geluidsniveau van de kruimeldief

Het geluidsniveau is ook niet onbelangrijk. Je hebt waarschijnlijk al meerdere stofzuigers gehad, en weet dan ook hoe luid die af en toe kunnen zijn. Een kruimeldief is in principe een kleine, handzame stofzuiger en brengt dus ook het een en ander aan geluid met zich mee. Gelukkig wordt de technologie van tegenwoordig steeds beter, en zijn er steeds meer ontwikkelingen op de markt om dit geluid te dempen. Hierdoor worden kruimelzuigers ook steeds stiller. Tegenwoordig kun je gewoon een kruimeldief gebruiken terwijl de baby ligt te slapen door het geringe geluidsniveau. Ook de buren zullen het wel fijn vinden dat ze niet hoeven te horen wanneer jij de eettafel aan het schoonmaken bent. Daarnaast is het voor jezelf ook wel fijn als je zelf niet heel de tijd in de herrie hoeft schoon te maken.

Let op het gewicht

Daarnaast is het gewicht ook iets om in de gaten te houden. Het is de bedoeling dat je een kruimelzuiger met één hand kunt bedienen, en dan is het belangrijk dat het apparaat niet al te zwaar is. Natuurlijk verschilt het per persoon wat als zwaar ervaren wordt, maar over het algemeen kan iedereen wel goed overweg met een apparaat van maximaal 3 kilogram. Gelukkig liggen de meeste kruimelzuigers dan ook onder dit gewicht. Gemiddeld weegt een kruimeldief 1,5 kilogram, maar dit kan nog zwaarder worden als er bepaalde extra functies zijn.

De oplaadtijd van de kruimeldief

Een kruimeldief moet opgeladen worden om gebruikt te worden, hij werkt namelijk niet op netstroom. Dit moet je dus niet vergeten! Gelukkig hebben veel modellen de mogelijkheid om een wandbevestiging te bestellen waardoor hij op een plek gehangen kan worden waar je hem niet gemakkelijk kunt vergeten. Wat de oplaadtijd van jouw nieuwe kruimeldief is, is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals we al eerder zeiden zal een accu met een hoger Voltage een langere oplaadtijd hebben dan een met een lager Voltage. Daarnaast hangt het er ook van af of er een snellader gebruikt wordt of niet. Vaak werkt het opladen ook het beste met een oplader van het merk van de accu zelf.

Zitten er extra functies op het apparaat? 

Als laatst is het belangrijk om te kijken naar de extra functies van de kruimeldief. Kan hij bijvoorbeeld water opzuigen? Dat is voor gezinnen met jonge kinderen misschien wel van belang wanneer er vaak geknoeid wordt. Ook is het handig wanneer je last hebt van vocht in de auto. De kruimeldief is immers snoerloos waardoor je deze gemakkelijk mee kunt nemen naar de auto en de stoelen kunt droog zuigen wanneer het raam per ongeluk een nachtje open heeft gestaan. Vocht op kunnen zuigen is ook handig om het aanrecht in één keer schoon te kunnen maken zonder van hulpstuk te hoeven wisselen.

Sommige kruimelzuigers hebben als extra functie dat zij dierenharen zonder problemen kunnen opzuigen. Dit zie je vaak bij stofzuigers, maar bij kruimelzuigers is het vaak een uitzondering. Wanneer je één of meerdere harige vriendjes in huis hebt is het dan wel zo handig als je zowel een stofzuiger als een kruimeldief hebt die deze haren kunnen verwerken. Om dierenharen te kunnen verwerken moet er een speciaal mondstuk bijgeleverd zijn zoals een turboborstel. De haren van deze borstel draaien in een rap tempo in de rondte waardoor de dierenharen perfect opgeborsteld worden zonder ook maar enige druk uit te hoeven oefenen. Dit is vooral handig voor een bankstel of stoelen waar de haren vaak diep in blijven hangen. Natuurlijk kun je dit ook gebruiken voor matten, hondenbedjes en andere stoffen objecten waar dierenhaar vaak in blijft hangen.

Met een kruimeldief zuig je gemakkelijk kruimels en ander vuil op uit lastig bereikbare hoekjes.

Onze keuze

Shark WV200 Cordless

Shark WV200 Cordless


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste kruimeldief - Top 5

5. Rowenta X-Touch AC9736

Waarom we fan zijn:
Rowenta is wellicht een merk waar je nog niet eerder van gehoord hebt, maar daar gaan wij even verandering in brengen. De X-Touch AC9736 is een kruimeldief met een opvangvolume van 0,2 liter. Het weegt slechts 800 gram en is daardoor goed hanteerbaar.

Door het gebruik van een Li-Ion accu heeft dit apparaat een langere gebruiksduur dan een apparaat zonder Li-Ion accu. Er is een oplaadindicator die aangeeft wanneer het tijd is om jouw kruimeldief op het laadstation te zetten. Met een volle lading gaat het apparaat ongeveer 10 minuten aaneengesloten mee. Het duurt ongeveer 3 uur voordat het apparaat weer helemaal opgeladen is.

Er worden ook accessoires meegeleverd, evenals een laadstation. Je kunt de kierenzuigmond en zachte afstofborstel netjes opbergen met jouw kruimeldief, hier is namelijk mogelijkheid voor met het laadstation.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Met docking station
Maximale geluidsniveau: 83 dB
Volume opvang: 0,2 l
Gewicht: 0,85 kg
Max. gebruikstijd: 10 min
Stroomvoorziening: oplaadbare accu/batterij

Video

Rowenta X-Touch AC9736

Bekijk verschillende aanbieders

4. Black+Decker PV1820L-QW

Waarom we fan zijn:
Ook Black+Decker hebben tijd en moeite gestoken in het ontwerpen van een kruimeldief. Zij maken gebruik van een gepatenteerd ontwerp van de zuigmond die tot 200 graden kan draaien waardoor je zelfs in de kleinste en lastigste hoekjes kunt schoonmaken. De opvangbak met een inhoud van 440 ml kan aan de zijkant opengemaakt worden om te legen waardoor je geen vieze handen krijgt. Tevens is de opvangbak ook doorzichtig zodat je makkelijk kunt zien wanneer het weer tijd is om het apparaat te legen. De kruimeldief heeft een vermogen van 18 Volt en een batterijcapaciteit van 1.5 Ah. 

Het opladen duurt ongeveer 4 uur waarna je hem voor 11 minuten kunt gebruiken. Alsnog een korte werkduur dus, maar ook een kortere oplaadtijd dan de vorige kruimeldief. Het meegeleverde laadstation kan gemakkelijk op een centrale plek gezet worden waardoor je altijd snel toegang hebt tot jouw schoonmaak maatje. Er wordt gebruik gemaakt van een Cyclonic Action filtersysteem waardoor het stof en vuil van de filter wegdraait en de zuigkracht gegarandeerd is. Wanneer je deze kruimeldief in huis hebt hoef je je geen zorgen meer te maken over rondslingerende accessoires omdat hij een uitschuifbare kierenzuiger heeft en een zachte borstel.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Met docking station
Maximale geluidsniveau: 85 dB
Volume opvang: 0,44 l
Gewicht: 0,68 kg
Max. gebruikstijd: 30 min
Stroomvoorziening: oplaadbare accu

Video

BLACK+DECKER PV1820L-QW kruimeldief

Bekijk verschillende aanbieders

3. Bosch BHN24L Move

Waarom we fan zijn:
Waar we Bosch normaal kennen als een merk voor gereedschap van goede kwaliteit, ontwikkelen zij ook apparatuur voor in en rondom het huis zoals deze kruimeldief. Hij werkt op 18,1 Volt en heeft een oplaadtijd van 4 uur. Op zich dus nog niet zo heel verschillend van het model hierboven. De werktijd van deze kruimeldief ligt echter veel hoger met 40 minuten werktijd op een volledige lading. Dit heeft de kruimeldief grotendeels te danken aan het gebruik van een Li-Ion accu van Bosch. Deze kruimeldief heeft lang aanhoudende reinigingsprestaties door het High Airflow System welke het stof scheidt. Daarnaast heeft het ook een 3-laagse filter om de reinigingsprestaties overeind te houden. 

De kruimeldief werkt zonder zak waardoor je geen extra geld hoeft te besteden aan stofzakken. Daarnaast is hij hierdoor ook makkelijk te legen zonder het vuil aan te hoeven raken met je handen. Het gewicht is erg aangenaam met slechts 1,4 kilogram waardoor het geen probleem is als je die volle 40 minuten in de weer bent met het apparaat. Ook het geluid geeft geen overlast dankzij het geluidsniveau van 75 dB. Al met al is dit een prima kruimeldief om een langere tijd alle hoeken en gaten van het huis mee schoon te maken.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Zonder docking station
Maximale geluidsniveau: 75 dB
Volume opvang: 0,40 l
Gewicht: 1,48 kg
Max. gebruikstijd: 45 min
Stroomvoorziening: oplaadbare accu

Video

Bosch BHN24L Move

Bekijk verschillende aanbieders

2. Black+Decker PD1420LP-QW

Waarom we fan zijn:
Het blijkt maar weer dat Black+Decker goed bezig is, want we hebben wederom weer een kruimeldief van Black+Decker op de tweede plaats gezet. Ditmaal een kruimeldief die uiterst geschikt is voor het opzuigen van kruimels tussen de bank of de hoeken van de trap. Er is een handige slang aanwezig waardoor je zelf nauwelijks nog hoeft te bukken. Hierdoor gaat het gebruikscomfort ineens een stuk omhoog. De kruimeldief werkt op een accu van 14,4 Volt en heeft een oplaadtijd van 3 uur, net zoals de kruimeldief van Bosch. Wanneer je deze kruimelzuiger op de laagste stand gebruikt heb je een werktijd van 12 minuten. 

Je kunt er dus niet heel lang mee aan de slag, maar hij levert wel kwaliteit op. Met een gering gewicht van 2,2 kilogram, met de kwaliteit in het achterhoofd, is deze kruimelzuiger eigenlijk niet heel zwaar en kun je deze gewoon de volledige werktijd gebruiken. Hij produceert een geluid van 75 dB wat niet teveel overlast geeft. Natuurlijk krijg je ook een lange gecombineerde afneembare zuigmond meegeleverd die geschikt is voor zowel harde als zachte oppervlakken. Uiteraard word de handleiding ook meegeleverd, maar de gebruiksvriendelijkheid zorgt ervoor dat je deze eigenlijk niet nodig hebt.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Met docking station
Maximale geluidsniveau: 75 dB
Volume opvang: 0,56 l
Gewicht: 1,42 kg
Max. gebruikstijd: 12 min
Stroomvoorziening: oplaadbare accu

Video

BLACK+DECKER kruimeldief PD1420LP-QW

Bekijk verschillende aanbieders

1. Shark WV200 Cordless

Waarom we fan zijn:
De beste kruimeldief van 2023 komt van Shark, de WV200 Cordless. Dit model ziet er stijlvol uit en doet ook nog eens goed wat hij moet doen. Met een gewicht van 600 gram is deze kruimeldief vrij licht en kun je makkelijk schoonmaken.

Het mooie aan dit apparaat is dat je hem niet alleen binnenshuis hoeft te gebruiken. Er wordt een auto-oplader meegeleverd zodat je ook onderweg gewoon jouw omgeving schoon kunt houden. Handig als de kinderen bijvoorbeeld in de auto eten. Bovendien is deze kruimeldief ook goed te gebruiken wanneer je huisdieren hebt, er is namelijk een gemotoriseerde mini turboborstel waar je gebruik van kunt maken en een anti allergie filter.

Als het apparaat compleet opgeladen is kun je er ongeveer een kwartier mee zuigen voordat je hem weer op het meegeleverde oplaadstation moet zetten. Er is een indicator waardoor je precies weet wanneer dit ongeveer is.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Met docking station
Maximale geluidsniveau: 10 dB
Volume opvang: 0,10 l
Gewicht: 1,44 kg
Max. gebruikstijd: 16 min
Stroomvoorziening: oplaadbare accu

Video

Shark WV200 Cordless

Shark WV200 Cordless

Beste Professionele Kruimeldief: Black & Decker BHHV520JF-QW

Waarom we fan zijn:
Als je op zoek bent naar professionele kwaliteit, dan moet je de Black & Decker BHHV520JF-QW hebben. Dit model is uiterst geschikt om bijvoorbeeld in de huishoudelijke zorg te gebruiken, ook mede door de gebruiksvriendelijkheid.

Het apparaat is voorzien van een Li-Ion accu en is – naast een erg krachtige kruimeldief – speciaal geschikt voor het opzuigen van huisdierenhaar. Door deze combinatie is de kruimeldief duurzaam, maakt het goed schoon, en zal het langer meegaan dan gemiddeld. Er zijn twee snelheidsstanden die je kunt gebruiken. Bij de laagste stand heb je een werktijd van maximaal 21 minuten voordat het apparaat leeg is. Dankzij de Smart Tech sensors weet je precies wanneer het weer tijd is om op te laden. Door de ingebouwde uitschuifbare kierenzuiger heb je een veel groter bereik op hoogte en in krappe ruimtes.

Er wordt een speciale gemotoriseerde borstel voor dierenharen meegeleverd. De kruimeldief is eenvoudig en hygiënisch schoon te maken en eenvoudig op te laden in het laadstation.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Met docking station
Maximale geluidsniveau: 72 dB
Volume opvang: 0,70 l
Gewicht: 2,23 kg
Max. gebruikstijd: 15 min
Stroomvoorziening: oplaadbare accu

Video

Black & Decker BHHV520JF-QW

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Goedkope Kruimeldief: Black & Decker NVC115WA-QW

Waarom we fan zijn:
Soms ben je gewoon op zoek naar een kruimeldief die doet wat hij moet doen zonder al te veel ditjes en datjes. Je wilt gewoon een goedkope kruimelzuiger waar je gelijk mee aan de slag kunt. Dan ben je op zoek naar de Black & Decker NVC115WA-QW. Met deze kruimelzuiger kun je zowel droge als natte ondergronden schoonmaken. Het stofreservoir heeft een inhoud van 0,5 liter en is zakloos waardoor je het vuil gemakkelijk kan weggooien zonder jouw handen vuil te maken. De oplaadtijd van deze kruimeldief is ongeveer 180 minuten waarna je hem ongeveer 20 minuten kunt gebruiken. En het mooiste van allemaal? 

Er wordt gebruik gemaakt van een hepa filter, wat bij de andere modellen in deze lijst niet het geval is. Hij ziet er dus niet alleen spectaculair uit, maar kan ook nog eens grondig reinigen voor een klein prijsje. Daarnaast krijg je ook nog een aantal accessoires meegeleverd bij het bestellen van deze kruimeldief. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zachte borstel, een wand- of muurbevestiging, vloeistofzuigmond, laadstation en een kierenzuigmond. Je hebt dus gelijk alles in huis wat je nodig hebt om het huis tot in de kleinste hoekjes grondig te reinigen.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Met docking station
Maximale geluidsniveau: 58 dB
Volume opvang: 0,70 l
Gewicht: 0,96 kg
Max. gebruikstijd: 7,5 min
Stroomvoorziening: oplaadbare accu

Video

Bekijk verschillende aanbieders

Compleet overzicht: stofzuigers per soort

Meer informatie over kruimeldieven

Wat is een kruimeldief?

Wat is een kruimeldief precies en wat kun je er allemaal mee? Je hebt vast wel van die plekken in huis die eigenlijk nooit gestofzuigd worden omdat je hier lastig bij kan komen met de stofzuiger. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dat lastige hoekje van het kozijn, maar ook de hoeken van de trap of tussen het bed en het nachtkastje in. In die gevallen kun je de kruimeldief erbij pakken! Een kruimeldief is in principe gewoon een miniversie van een stofzuiger die je met één hand kunt bedienen. Vaak is deze ook nog snoerloos waardoor je hem op veel plekken kunt inzetten zoals in die lastige hoeken, de naden van de trap, maar ook in de auto of in de slaapkamer. Natuurlijk is het ook ontzettend handig om een kruimeldief erbij te pakken wanneer er weer eens overal hagelslag over de tafel heen ligt in plaats van zo’n grote stofzuiger. Een kruimeldief neemt weinig ruimte in beslag, maar kan veel ingezet worden waardoor het gewoon een onmisbaar object is geworden in het dagelijkse leven. Sommige kruimelzuigers hebben ook de mogelijkheid om vloeistof op te zuigen. Wanneer je een gezin met jonge kinderen hebt, waar vaak geknoeid wordt, is een kruimeldief dus eigenlijk wel een vereiste. Het gebruik van een kruimeldief is zo vanzelfsprekend geworden dat veel stofzuigers deze standaard aan hun steel vast hebben zitten.
Wat is de beste kruimeldief? 

De Shark WV200 Cordless is de beste kruimeldief. Deze krachtige kruimeldief zuigt binnen een handomdraai klein vuil op en zorgt voor een schoon resultaat. Als je meer over dit apparaat wilt weten kan je onze review lezen op deze pagina. 

Wat is een sterke kruimeldief? 

Als je op zoek bent naar een sterke kruimeldief, dan raden we de Shark WV251 Cordless aan. Dit stijlvolle apparaat heeft veel kracht en zuigt kruimels en stof daarom goed op. 

Waar gebruik je een kruimeldief voor? 

Een kruimeldief is heel handig wanneer je kleine beetjes schoon wilt maken. Bijvoorbeeld: kruimels in je bankkussens, een beetje stof in het hoekje van de trap of wat vuil op een autostoel. Het is een klein en draadloos apparaat waardoor je hem gemakkelijk oppakt en deze handig in gebruik is. 

Hoe wij kruimeldieven testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 18 verschillende kruimeldieven onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste kruimeldief vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons.

Lees ook

Geraadpleegde bronnen voor dit onderzoek