Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Kruimeldieven in 2022

Inhoudsopgave

Je wilt het liefst altijd in een schoon huis terecht kunnen. Maar ja, om nu voor ieder vuiltje of kruimeltje zo’n grote stofzuiger te pakken is ook weer een beetje overdreven. Een kruimeldief is dan een ideale uitkomst. Met een kruimeldief kun je gemakkelijk kruimels en stof opzuigen die op het aanrecht, de eettafel, het raamkozijn of andere kleine oppervlakten liggen. Ook kun je met een kruimeldief gemakkelijk elektronica zoals een laptop of PlayStation schoonmaken zonder het risico op schade. 

De kans is klein, maar voor wie nog niet weet wat een kruimelzuiger is: dit is een gemakkelijke ‘mini-stofzuiger’ zonder snoer die met één hand bediend kan worden. Hij is van klein formaat en is perfect voor kleine schoonmaakklusjes. Kruimelzuigers werken altijd op accu en kun je via een oplaadstation weer opladen. Meestal werken ze met een stofreservoir, net zoals een stofzuiger zonder zak, die je gemakkelijk kunt legen in de prullenbak. Ook een kruimeldief heeft verschillende opzetstukken zodat je op de lastigste plekken kunt komen. Denk hierbij aan een opzetbare meubelzuigmond om de bank goed te reinigen, of een kierenzuigmond om de hoeken van het kozijn gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast kun je een kruimeldief ook inzetten wanneer je huisdieren hebt, er kan namelijk ook een turboborstel op.

Sommige kruimeldieven zijn geschikt om nat vuil op te zuigen. Dit is vooral handig wanneer er een beker drinken is omgevallen of om het aanrecht droog te maken. Daarnaast kun je sommige modellen ook aansluiten in de auto zodat de autostoelen gemakkelijk gereinigd kunnen worden.

Onze Best Beoordeelde Kruimeldieven

BESTE KOOP

Dyson V6 Baby+Child
dyson v6 bay child v1

PROFESSIONEEL

Dyson V6 Trigger
Dyson V6 Trigger kruimeldief

BUDGET

Turbotronic Lux400
TurboTronic LUX400

Beste kruimeldief - Top 5

Maar goed, jij wilt natuurlijk gewoon weten wat de beste kruimeldief van 2022 is. Moet je een Dyson nemen, een Philips, of toch liever een Bosch? Onderzoek doen naar welke kruimelzuiger je nodig hebt kan tijdrovend zijn, en daarom hebben wij alvast de 5 beste kruimeldieven op een rij gezet voor jou zodat jij alleen nog maar jouw favoriete model uit hoeft te kiezen en gelijk kunt bestellen. Hierbij hebben wij gekeken naar de zuigkwaliteit, maar ook naar de extra mogelijkheden en de werktijd van het apparaat is meegenomen. 

5. Philips MiniVac FC6149/01

We beginnen de lijst met een kruimeldief die voornamelijk bedoeld is voor mensen die niet vaak in de weer zijn met een kruimeldief. Het is er een van het merk Philips wat natuurlijk al kwaliteit garandeert. Hiermee kun je niet alleen de vloer of tafel afzuigen, maar ook meubels. Je werkt met een zuigkracht van 22 Watt waardoor je binnen de kortste keren jouw huis tot in de kleinste hoeken helemaal schoon hebt gemaakt. Het nadeel van deze kruimeldief is wel dat hij een lange oplaadtijd van 16-18 uur heeft, terwijl hij na een volledige lading slechts 11 minuten kan werken met zijn NiMH batterij. 

Het apparaat weegt 3300 gram waardoor hij makkelijk opgetild kan worden en geen overbelasting veroorzaakt. Deze kruimelzuiger is alleen geschikt voor droog vuil. Het stofreservoir, die gebruik maakt van een stofzak, heeft een inhoud van 0,5 liter, wat meer dan voldoende is voor een kruimeldief. Let er wel op dat je dus zelf stofzakken zult moeten kopen. Kwa geluid zit hij wel aan de hoge kant met zijn 84 dB. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van een Hepa luchtfilter. Bij het bestellen van dit apparaat krijg je een kleine borstel, grote borstel, klein spleetmondstuk, groot spleetmondstuk, lange slang, oplaadstation en de handleiding.

4. Black+Decker PV1820L-QW

Ook Black+Decker hebben tijd en moeite gestoken in het ontwerpen van een kruimeldief. Zij maken gebruik van een gepatenteerd ontwerp van de zuigmond die tot 200 graden kan draaien waardoor je zelfs in de kleinste en lastigste hoekjes kunt schoonmaken. De opvangbak met een inhoud van 440 ml kan aan de zijkant opengemaakt worden om te legen waardoor je geen vieze handen krijgt. Tevens is de opvangbak ook doorzichtig zodat je makkelijk kunt zien wanneer het weer tijd is om het apparaat te legen. De kruimeldief heeft een vermogen van 18 Volt en een batterijcapaciteit van 1.5 Ah. 

Het opladen duurt ongeveer 4 uur waarna je hem voor 11 minuten kunt gebruiken. Alsnog een korte werkduur dus, maar ook een kortere oplaadtijd dan de vorige kruimeldief. Het meegeleverde laadstation kan gemakkelijk op een centrale plek gezet worden waardoor je altijd snel toegang hebt tot jouw schoonmaak maatje. Er wordt gebruik gemaakt van een Cyclonic Action filtersysteem waardoor het stof en vuil van de filter wegdraait en de zuigkracht gegarandeerd is. Wanneer je deze kruimeldief in huis hebt hoef je je geen zorgen meer te maken over rondslingerende accessoires omdat hij een uitschuifbare kierenzuiger heeft en een zachte borstel.

3. Bosch BHN1840L Move

Waar we Bosch normaal kennen als een merk voor gereedschap van goede kwaliteit, ontwikkelen zij ook apparatuur voor in en rondom het huis zoals deze kruimeldief. Hij werkt op 18,1 Volt en heeft een oplaadtijd van 4 uur. Op zich dus nog niet zo heel verschillend van het model hierboven. De werktijd van deze kruimeldief ligt echter veel hoger met 40 minuten werktijd op een volledige lading. Dit heeft de kruimeldief grotendeels te danken aan het gebruik van een Li-Ion accu van Bosch. Deze kruimeldief heeft lang aanhoudende reinigingsprestaties door het High Airflow System welke het stof scheidt. Daarnaast heeft het ook een 3-laagse filter om de reinigingsprestaties overeind te houden. 

De kruimeldief werkt zonder zak waardoor je geen extra geld hoeft te besteden aan stofzakken. Daarnaast is hij hierdoor ook makkelijk te legen zonder het vuil aan te hoeven raken met je handen. Het gewicht is erg aangenaam met slechts 1,4 kilogram waardoor het geen probleem is als je die volle 40 minuten in de weer bent met het apparaat. Ook het geluid geeft geen overlast dankzij het geluidsniveau van 75 dB. Al met al is dit een prima kruimeldief om een langere tijd alle hoeken en gaten van het huis mee schoon te maken.

2. Black+Decker PD1420LP-QW

Het blijkt maar weer dat Black+Decker goed bezig is, want we hebben wederom weer een kruimeldief van Black+Decker op de tweede plaats gezet. Ditmaal een kruimeldief die uiterst geschikt is voor het opzuigen van kruimels tussen de bank of de hoeken van de trap. Er is een handige slang aanwezig waardoor je zelf nauwelijks nog hoeft te bukken. Hierdoor gaat het gebruikscomfort ineens een stuk omhoog. De kruimeldief werkt op een accu van 14,4 Volt en heeft een oplaadtijd van 3 uur, net zoals de kruimeldief van Bosch. Wanneer je deze kruimelzuiger op de laagste stand gebruikt heb je een werktijd van 12 minuten. 

Je kunt er dus niet heel lang mee aan de slag, maar hij levert wel kwaliteit op. Met een gering gewicht van 2,2 kilogram, met de kwaliteit in het achterhoofd, is deze kruimelzuiger eigenlijk niet heel zwaar en kun je deze gewoon de volledige werktijd gebruiken. Hij produceert een geluid van 75 dB wat niet teveel overlast geeft. Natuurlijk krijg je ook een lange gecombineerde afneembare zuigmond meegeleverd die geschikt is voor zowel harde als zachte oppervlakken. Uiteraard word de handleiding ook meegeleverd, maar de gebruiksvriendelijkheid zorgt ervoor dat je deze eigenlijk niet nodig hebt.

1. Dyson V6 Baby+Child

Er kan er natuurlijk maar één de beste zijn, en dat moet dan uiteraard wel een Dyson zijn. Deze Dyson kruimeldief werkt wederom ook weer op een Li-Ion accu. Hij heeft de kortste oplaadtijd van alle apparaten in onze lijst met slechts 210 minuten. Hier tegenover staat een gebruiksduur van 20 minuten wanneer je het apparaat op de laagste stand gebruikt. Het is mogelijk om deze kruimeldief middels 12 Volt op te laden. Er wordt gebruik gemaakt van een Dyson digitale V6 motor en 2 Tier Radial cyclonen. Hierdoor heeft deze kruimeldief een hogere zuigkracht dan de andere modellen in onze lijst. 

Hij ligt lekker en op een natuurlijke wijze in de hand, heeft een uitgebalanceerde gewichtsverdeling en weegt slechts 1,2 kilogram waardoor het heel fijn is om met deze kruimeldief te werken. Ook hier wordt weer gebruik gemaakt van een stofreservoir zonder stofzak waardoor je het apparaat gemakkelijk kunt legen zonder het vuil aan te hoeven raken. Bij aankoop van deze kruimeldief krijg je ook een kierenzuiger, matrasborstel, borstel voor hardnekkig vuil en een combinatie-accessoire. Zo heb jij gelijk alles in huis wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met een grondige reiniging.

Beste Professionele Kruimeldief

Als professional wil je graag wat extra kracht hebben. Je wilt er zeker van zijn dat je de kwaliteit kan garanderen die je beloofd hebt. Hiervoor heb je een goede zuigkracht nodig, en moet het ook lekker in de hand liggen. Daarnaast is het belangrijk dat de kruimeldief ook een redelijke werktijd heeft zodat je niet na een paar minuten alweer hoeft te stoppen. Zonder verder gedoe kunnen we dan ook verklappen wat de beste professionele kruimeldief is.

Het zal je niets verbazen dat de beste professionele kruimeldief wederom weer een model van Dyson is. Ze zijn natuurlijk niet voor niets de bekendste naam binnen de wereld van stofzuigers. De beste professionele kruimeldief is dan ook de Dyson V6 Trigger. Met dit apparaat geniet je van een constante hoge zuigkracht, ongeacht hoe vol het stofreservoir met een inhoud van 0.4 liter zit. Dit dankzij de Dyson digitale V6 motor en 2 Tier Radial cyclonen. 

Hiermee heeft deze kruimelzuiger een hogere zuigkracht dan de meeste kruimelzuigers. Ondanks zijn kracht is hij nog wel licht van gewicht met 1,2 kilogram waardoor hij makkelijk te bedienen is. Een uitgebalanceerde gewichtsverdeling draagt hier ook aan bij. Hierdoor ligt hij op een natuurlijke manier in de hand en kun je comfortabel te werk gaan. De oplaadtijd van de 21,6 Volt Li-ion accu is ongeveer 210 minuten. Hierna kun je hem 20 of 6 minuten gebruiken afhankelijk van welke stand je gebruikt. Dankzij de Li-ion accu ben je verzekerd van een lange levensduur. Het stofreservoir maakt geen gebruik van een stofzak waardoor je de kruimeldief makkelijk kunt legen zonder het vuil aan te hoeven raken. 

Beste Goedkope Kruimeldief

Professionaliteit is niet alles. Soms wil je gewoon een goedkope kruimeldief die de klus geklaard krijgt. Ook daar hebben we natuurlijk onderzoek naar gedaan. Uiteraard hebben we er wel naar gekeken dat de kruimeldief een degelijke zuigkracht heeft en daarnaast ook wat extra functies. Natuurlijk moet hier ook gewoon een degelijke werktijd aan vast zitten, en is het ook wel fijn als er een paar accessoires bij zitten waardoor je alsnog grondig kunt reinigen. Dus, ben je op zoek naar een goedkope kruimeldief die de klus alsnog op een professionele wijze geklaard krijgt? Dan is dit waar je moet zijn.

Soms ben je gewoon op zoek naar een kruimeldief die doet wat hij moet doen zonder al te veel ditjes en datjes. Je wilt gewoon een goedkope kruimelzuiger waar je gelijk mee aan de slag kunt. Dan ben je op zoek naar de Turbotronic Lux400. Met deze kruimelzuiger kun je zowel droge als natte ondergronden schoonmaken. Het stofreservoir heeft een inhoud van 0,5 liter en is zakloos waardoor je het vuil gemakkelijk kan weggooien zonder jouw handen vuil te maken. De oplaadtijd van deze kruimeldief is ongeveer 180 minuten waarna je hem ongeveer 20 minuten kunt gebruiken. En het mooiste van allemaal? 

Er wordt gebruik gemaakt van een hepa filter, wat bij de andere modellen in deze lijst niet het geval is. Hij ziet er dus niet alleen spectaculair uit, maar kan ook nog eens grondig reinigen voor een klein prijsje. Daarnaast krijg je ook nog een aantal accessoires meegeleverd bij het bestellen van deze kruimeldief. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zachte borstel, een wand- of muurbevestiging, vloeistofzuigmond, laadstation en een kierenzuigmond. Je hebt dus gelijk alles in huis wat je nodig hebt om het huis tot in de kleinste hoekjes grondig te reinigen.

Complete overzicht: stofzuigers per soort

Wat is een kruimeldief?

Allemaal heel leuk en aardig, die kruimeldief modellen, maar wat is een kruimeldief precies en wat kun je er allemaal mee? Je hebt vast wel van die plekken in huis die eigenlijk nooit gestofzuigd worden omdat je hier lastig bij kan komen met de stofzuiger. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dat lastige hoekje van het kozijn, maar ook de hoeken van de trap of tussen het bed en het nachtkastje in. In die gevallen kun je de kruimeldief erbij pakken! Een kruimeldief is in principe gewoon een miniversie van een stofzuiger die je met één hand kunt bedienen. Vaak is deze ook nog snoerloos waardoor je hem op veel plekken kunt inzetten zoals in die lastige hoeken, de naden van de trap, maar ook in de auto of in de slaapkamer. Natuurlijk is het ook ontzettend handig om een kruimeldief erbij te pakken wanneer er weer eens overal hagelslag over de tafel heen ligt in plaats van zo’n grote stofzuiger. Een kruimeldief neemt weinig ruimte in beslag, maar kan veel ingezet worden waardoor het gewoon een onmisbaar object is geworden in het dagelijkse leven. Sommige kruimelzuigers hebben ook de mogelijkheid om vloeistof op te zuigen. Wanneer je een gezin met jonge kinderen hebt, waar vaak geknoeid wordt, is een kruimeldief dus eigenlijk wel een vereiste. Het gebruik van een kruimeldief is zo vanzelfsprekend geworden dat veel stofzuigers deze standaard aan hun steel vast hebben zitten.

Welke kruimeldief kopen?

Je hoopt natuurlijk dat een kruimeldief nog jarenlang mee zal gaan, en daarom is het belangrijk dat je naar bepaalde specificaties kijkt voordat je beslist welk model je gaat kopen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je gelijk goede kwaliteit in huis hebt, anders blijf je aan de slag. Zo is het bijvoorbeeld van belang om te weten hoe lang de kruimeldief op een volle acculading kan werken. Meestal worden kruimelzuigers gebruikt voor kleine klusjes, maar als je een bank goed wilt reinigen dan duurt het meestal wel wat langer dan twee minuten. Vooral wanneer je in de hoeken en naden moet schoonmaken kan het nog wel eens een gedoe zijn om erbij te komen met de stofzuiger. In dat geval pak je gemakkelijk de kruimeldief erbij. Hoe lang je op een volle acculading kan werken is vaak afhankelijk van het soort accu wat gebruikt wordt en op welke stand je het apparaat gebruikt. Het spreekt voor zich dat een accu van 18 Volt langer mee zal gaan dan een accu van 10,4 Volt. Daarmee is het ook vanzelfsprekend dat de accu van 18 Volt een langere oplaadtijd heeft dan die van 10,4 Volt. Hou hier dus rekening mee wanneer je jouw volgende kruimeldief kiest. De kwaliteit van de accu heeft tevens ook te maken met het merk. Over het algemeen is een accu van een duurder merk vaak beter dan een merkloze accu.

Het geluidsniveau van de kruimeldief

Het geluidsniveau is ook niet onbelangrijk. Je hebt waarschijnlijk al meerdere stofzuigers gehad, en weet dan ook hoe luid die af en toe kunnen zijn. Een kruimeldief is in principe een kleine, handzame stofzuiger en brengt dus ook het een en ander aan geluid met zich mee. Gelukkig wordt de technologie van tegenwoordig steeds beter, en zijn er steeds meer ontwikkelingen op de markt om dit geluid te dempen. Hierdoor worden kruimelzuigers ook steeds stiller. Tegenwoordig kun je gewoon een kruimeldief gebruiken terwijl de baby ligt te slapen door het geringe geluidsniveau. Ook de buren zullen het wel fijn vinden dat ze niet hoeven te horen wanneer jij de eettafel aan het schoonmaken bent. Daarnaast is het voor jezelf ook wel fijn als je zelf niet heel de tijd in de herrie hoeft schoon te maken.

Gewicht

Daarnaast is het gewicht ook iets om in de gaten te houden. Het is de bedoeling dat je een kruimelzuiger met één hand kunt bedienen, en dan is het belangrijk dat het apparaat niet al te zwaar is. Natuurlijk verschilt het per persoon wat als zwaar ervaren wordt, maar over het algemeen kan iedereen wel goed overweg met een apparaat van maximaal 3 kilogram. Gelukkig liggen de meeste kruimelzuigers dan ook onder dit gewicht. Gemiddeld weegt een kruimeldief 1,5 kilogram, maar dit kan nog zwaarder worden als er bepaalde extra functies zijn.

Oplaadtijd

Een kruimeldief moet opgeladen worden om gebruikt te worden, hij werkt namelijk niet op netstroom. Dit moet je dus niet vergeten! Gelukkig hebben veel modellen de mogelijkheid om een wandbevestiging te bestellen waardoor hij op een plek gehangen kan worden waar je hem niet gemakkelijk kunt vergeten. Wat de oplaadtijd van jouw nieuwe kruimeldief is, is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals we al eerder zeiden zal een accu met een hoger Voltage een langere oplaadtijd hebben dan een met een lager Voltage. Daarnaast hangt het er ook van af of er een snellader gebruikt wordt of niet. Vaak werkt het opladen ook het beste met een oplader van het merk van de accu zelf.

Extra functies 

Als laatst is het belangrijk om te kijken naar de extra functies van de kruimeldief. Kan hij bijvoorbeeld water opzuigen? Dat is voor gezinnen met jonge kinderen misschien wel van belang wanneer er vaak geknoeid wordt. Ook is het handig wanneer je last hebt van vocht in de auto. De kruimeldief is immers snoerloos waardoor je deze gemakkelijk mee kunt nemen naar de auto en de stoelen kunt droog zuigen wanneer het raam per ongeluk een nachtje open heeft gestaan. Vocht op kunnen zuigen is ook handig om het aanrecht in één keer schoon te kunnen maken zonder van hulpstuk te hoeven wisselen.
Sommige kruimelzuigers hebben als extra functie dat zij dierenharen zonder problemen kunnen opzuigen. Dit zie je vaak bij stofzuigers, maar bij kruimelzuigers is het vaak een uitzondering. Wanneer je één of meerdere harige vriendjes in huis hebt is het dan wel zo handig als je zowel een stofzuiger als een kruimeldief hebt die deze haren kunnen verwerken. Om dierenharen te kunnen verwerken moet er een speciaal mondstuk bijgeleverd zijn zoals een turboborstel. De haren van deze borstel draaien in een rap tempo in de rondte waardoor de dierenharen perfect opgeborsteld worden zonder ook maar enige druk uit te hoeven oefenen. Dit is vooral handig voor een bankstel of stoelen waar de haren vaak diep in blijven hangen. Natuurlijk kun je dit ook gebruiken voor matten, hondenbedjes en andere stoffen objecten waar dierenhaar vaak in blijft hangen.

Veel gestelde vragen

In ons artikel vind je uitgebreid advies bij alle kruimeldieven. We adviseren jou te kiezen voor de kruimeldief die het beste bij jou en de gebruikssituatie past!

Koop een kruimeldief die bij jou thuissituatie past. Let daarom op de verschillende soorten kruimeldieven, het merk, de oplaadtijd en extra functies.

Je kan overal wel aan een kruimeldief komen.  Wij zijn echter fan van Bol.com door het grote aanbod van aanbieders en de betrouwbaarheid.

Let goed op het vermogen van de kruimeldief, de extra functies en de oplaadtijd. In ons artikel vind je uitgebreid advies bij het kiezen van een kruimeldief!

Geraadpleegde bronnen