Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Beste Beko Vaatwasser? Top 5 in 2023 & koopadvies

In dit artikel

Op zoek naar de beste Beko wasmachine? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Beko wasmachine die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Dit zal je keuze vergemakkelijken.

Veel leesplezier!

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beko vaatwasser 2023 - Top 5

5. Beko DIN24215

De eerste Beko vaatwasser die we bespreken is meteen al een energiezuinige machine. Sinds 1 maart 2022 hebben alle huishoudmachines een nieuw energielabel. Door de vergevorderde technologieën zijn de oude labels niet meer bruikbaar en is het systeem vernieuwd. Het minimum energielabel is nu het oude energielabel A. Deze Beko vaatwasser heeft een energielabel F, maar dit staat gelijk aan het oude energielabel A+. Dankzij de moderne en krachtige motor is deze machine zuinig en efficiënt.

In deze Beko vaatwasser zijn er 4 programma’s voorzien, zodat voor iedere vaat de juiste instelling kan worden gekozen. Het Mini programma op 30°C is geschikt voor een korte spoelbeurt. Het Eco programma op 50°C houdt extra rekening met het milieu. Er is natuurlijk het standaard wasprogramma Clean & Shine en als laatste een intensief programma op 70°C, dat de hardnekkige vuilresten weg krijgt. Er is ook nog een halve beladingsfunctie aanwezig. Daarnaast beschikt deze Beko vaatwasser over een Water Safe beveiligingsysteem, waarmee er bij een eventueel lek waterschade wordt voorkomen.

De bestekbak is een handige uitvinding, maar hij zit in de weg als je een grote pot of pan op het onderste rek wilt zetten. De schuivende bestekbak lost dat probleem op. Je kunt de bak naar links en naar rechts schuiven om plaats te maken voor grotere vaatstukken.

Deze inbouw Beko vaatwasser verdwijnt onzichtbaar in jouw keukeninterieur, maar met een geluidsniveau van 49 decibel blijft hij auditief wel aanwezig. De laadcapaciteit bedraagt 12 couverts.

4. Beko DIN24310

Onze volgende Beko vaatwasser uit de lijst is vergelijkbaar met het vorig besproken model. Het heeft hetzelfde energielabel F. De motor is dus ook krachtig en zuinig. In deze machine is echter ook een bevuilingsgraad sensor aanwezig. De automatische sensor bepaalt de bevuilingsgraad van de vaat en kiest het meest geschikte wasprogramma.

Dit model heeft maar liefst 5 verschillende programma’s, waaronder het automatisch programma, het Quick & Shine programma, het Eco programma, een Kort 30 minuten programma en een intensief programma. Met de halve belading functie kun je ook met weinig vaat de machine gebruiken.

Deze inbouw Beko vaatwasser verdwijnt achter de keukenpanelen en heeft met 14 couverts een grotere laadcapaciteit dan het vorige model. Er is ook een Startuitstel functie aanwezig. Met deze functie bepaal je wanneer de vaat klaar moet zijn en kan je dus instellen dat hij na het werk klaar is of je laat de machine pas draaien tijdens de lagere tarief uren. Met 48 decibel is het ook een iets stiller model dan de vorige Beko vaatwasser.

3. Beko BDIN14320

De Beko BDIN14320 is een inbouw-vaatwasser met ruimte voor 13 couverts exclusief potten en pannen. Er zijn slechts 4 programma’s beschikbaar, maar deze hebben wel ieder hun eigen temperatuurinstelling en uitstekende resultaten.

Bediening van dit apparaat gaat met een touch-display. Je kunt op dit display ook kiezen voor een uitgestelde start tot 9 uur in de toekomst, of een halve belading om tijd, water en energie te besparen bij weinig vaat. Per cyclus verbruik je ongeveer 13 liter water. De temperatuur kun je maximaal instellen tot 70 graden Celsius. Er zijn vier programma’s met ieder hun eigen temperatuurinstelling.

Voor het drogen wordt er gebruik gemaakt van actieve ventilatie waardoor er een goed droogresultaat ontstaat. Plastic bakjes, borden en bestek worden hierdoor ook gewoon droog.

2. Beko DIN28424

Bij deze Beko vaatwasser vinden we dezelfde eigenschappen, systemen, technologieën en functies terug als bij de vorige besproken vaatwasser. Deze machine is praktisch hetzelfde op een paar extra functies na. We geven een kort overzicht en gaan dan verder met de extra’s.

Ook deze Beko vaatwasser heeft een energielabel E, oftewel het oude A+++ label. De machine is dus efficiënt en zuinig. We vinden de Aqua Intense technologie terug die komaf maakt met hardnekkig vuil. Het 3 Position Acrobat systeem staat toe om grote vaatstukken in de machine te krijgen en de modulaire manden helpen bij het optimaal benutten van de beschikbare ruimte. De Led Spot geeft weer wanneer de machine klaar is met wassen.

Dit model beschikt over een extra intensieve zone die helpt om de hardnekkigste vlekken te verwijderen. De onderlade heeft ook een handige liftfunctie. Met een geluidsniveau van 46 decibel is deze Beko vaatwasser iets luider dan zijn voorganger, maar hij beschikt wel over dezelfde vulcapaciteit van 14 couverts.

1. Beko DIN28420

Op nummer 1 staat de Beko DIN28420. Deze machine biedt de beste prijs versus kwaliteit aan. Wat deze machine onder andere zo speciaal maakt is de Pro Smart Inverter motor. Deze motor is efficiënt, duurzaam en stil. Hij helpt om water en energie te besparen en gaat langer mee dan een gewone motor. Hiernaast beschikt deze Beko vaatwasser ook over een bevuilingsgraad sensor. De automatische sensor bepaalt de bevuilingsgraad van de vaat en kiest het meest geschikte wasprogramma. Hierdoor wordt er zo min mogelijk water en energie verspilt waardoor je kosten en het milieu bespaart. Dit systeem werkt goed samen met het Auto programma. Deze functie selecteert automatisch welk programma het meest efficiënt de vaat weer schoon krijgt.

Wat ook nog handig is aan deze Beko vaatwasser is het Tray Wash programma. Het hoge druk schoonmaakprogramma doet voor jou het zware werk en heeft geen problemen met het schoonmaken van bakvormen of aangekoekte etensresten. Met de Fast + functie krijg je een reinigingsprestatie die 3 maal sneller is, maar je krijgt toch je schotels schoon. Dit kan je veel kostbare tijd besparen en is extra handig bij feestjes en gelegenheden.

Natuurlijk is ook dit model voorzien van flexibele manden. Grote, kleine of speciale vormen zijn geen probleem. Elke ingewikkelde puzzel wordt gemakkelijk, zodat je geen ruimte verliest en je vaatwasser optimaal kan benutten. De ingebouwde Soft Touch accessoire heeft een speciaal modulair design waar tot vier glazen van om het even welke grootte tegelijk in passen.

Nog een groot voordeel van deze machine is de schuifdeur. Slimme mechaniek zorgt ervoor dat het deurpaneel langs de vaatwasserdeur schuift wanneer die opengaat. Dit vermindert de plinthoogte, wat een langer keukenkastpaneel mogelijk maakt, zonder een kier tussen de plint en de deur van de vaatwasser achter te laten. De Selfit deur kan in elke positie open blijven staan en maakt het vullen en leeghalen een stuk gemakkelijker. Ook zijn er geen gewichtsaanpassingen meer nodig, want er kunnen deurpanelen met een gewicht tot 9 kg aan bevestigd worden. Kortom, deze inbouw vaatwasser is prachtig weggewerkt in jouw keuken.

Het is ook een stille machine met 46 decibel en er is een laadcapaciteit beschikbaar van 14 couverts. Deze Beko vaatwasser is terecht de nummer 1 en biedt kwaliteit, gebruiksgemak en besparingen voor een schappelijke prijs.

 

Hoe lang gaat een Beko vaatwasser mee? 

Met een Beko vaatwasser kan je jaren doen. Een gemiddelde vaatwasser gaat 2500 beurten mee. Dat komt neer op ongeveer 7 jaar. 

Is een Beko vaatwasser een goed merk? 

Beko maakt goede betaalbare producten. Je zal zien dat de Beko vaatwassers relatief goedkoop geprijst zijn in vergelijking met andere dure merken zoals Miele of Bosch. Daarnaast maakt Beko simpele vaatwassers. De vaatwassers beschikken over basis functies en je zal er geen geavanceerde technologische snufjes op zien. Wanneer je op zoek bent naar een degelijke vaatwasser voor een goede prijs dan is Beko een goed merk. 

Hoe kan ik een Beko vaatwasser resetten? 

Je reset een Beko vaatwasser gemakkelijk door de Start/Stop knop 7 seconden in te drukken. 

Hoe wij Beko vaatwassers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 14 verschillende Beko vaatwassers onderzocht, meer dan 20 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste vaatwasser vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons.

Geraadpleegde bronnen