Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Beste Laminaatsnijder? Koopadvies en Top 3 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste laminaatsnijder? Een laminaatsnijder is over het algemeen niet super duur, maar er zitten wel wat (kwalitatieve) verschillen tussen de verschillende soorten laminaatsnijders. Wij hebben in dit artikel alle informatie uiteengezet om je te helpen de beste laminaatsnijder voor jou te kiezen. Veel leesplezier!

laminaatsnijder informatie, koopadvies en top 3

Waarom een laminaatsnijder een handige tool is

Laminaatsnijders zijn niet alleen geschikt voor het snijden van laminaat, maar ook van vinyl en pvc. Specifieke laminaatsnijders zijn geschikt voor specifieke materialen. 

Onderzoek wat de beste laminaatsnijder voor jou is

Bij het kopen van een nieuwe laminaatsnijder zijn er een aantal zaken die je zeker even moet onderzoeken om een miskoop te verkopen.

Het is van belang dat je van tevoren goed weet voor wat voor klus(sen) je het apparaat wilt gaan gebruiken. Daarnaast zijn de volgende elementen van belang:

  • Materiaal
  • Dikte en breedte
  • Gewicht
  • Kwaliteit van het snijblad
  • In verstek snijden
  • Het opberggemak
  • Ergonomisch

Materiaal

Allereerst moet je je goed bedenken wat voor materiaal je wilt gaan snijden. Er zijn namelijk meer soorten laminaat, vinyl of pvc dan je zou denken. Controleer dus vooraf welk specifiek soort materiaal je gaat gebruiken en zorg dat je de juiste laminaatsnijder koopt die dit materiaal aankan. Vraag dit eventueel even na bij de winkel als je er zelf niet helemaal uitkomt.

Dikte en breedte

Het is ook van belang om te kijken hoever de laminaatsnijder in de diepte en breedte kan snijden. De basis laminaatsnijders kunnen tot een dikte van 8 millimeter snijden, maar er zijn er ook die tot 12 mm kunnen snijden. Er zijn ook speciale laminaatsnijders beschikbaar voor nog diepere snijdieptes. In de breedte kun je meestal tot 200 mm snijden.

Bedenk je dus van tevoren goed wat de lengte en breedte van jouw werkstuk is en wat de laminaatsnijder die je koopt dus moet aankunnen.

Koopadvies en informatie over de laminaatsnijder

Gewicht

Het gewicht van de laminaatsnijder is ook zeker iets om in ogenschouw te nemen. Vooral als je professionele klussen buitenshuis doet, is het van belang dat je de laminaatsnijder eenvoudig kan vervoeren en dat je hem makkelijk op tilt.

Gemiddeld hebben de laminaatsnijders die wij in onze top 3 hebben opgenomen hebben, een gewicht van 2 kilo. Let hier vooraf goed op. Koop je je laminaatsnijder online, let dan op het materiaal waarvan de laminaatsnijder gemaakt is: aluminium is altijd lichter dan staal.

Kwaliteit van het snijblad

Daarnaast is het van belang om goed te kijken naar de kwaliteit van het snijblad. Onze ervaring leert dat goedkopere laminaatsnijders vaak met name inleveren op kwaliteit. Vervolgens blijf je over met laminaat dat niet in 1 keer goed doorgesneden wordt of dat rafelige randjes veroorzaakt aan het laminaat. Dat kan uiteindelijk leiden tot aanzienlijke schade aan het laminaat.

Gelukkig zijn er genoeg betaalbare laminaatsnijders die wél van goede kwaliteit zijn. Controleer dit daarom goed en bekijk van tevoren zeker de recensies van een specifieke laminaatsnijder die je op het oog hebt.

In verstek snijden

Mocht je dat nodig hebben dan is het ook handig om te kijken of de laminaatsnijder ook de mogelijkheid biedt om in verstek te snijden. Dit zul je dan handmatig kunnen instellen. Je kan doorgaans in verschillende hoeken tot 180 graden snijden. Dit is met name van belang voor de professional, omdat die met een breder assortiment aan klussen rekening moet houden. 

Opberggemak

Tenslotte draait het natuurlijk ook om het gemak van het apparaat: onder andere het opberggemak. Hierbij mag de veiligheid niet in het geding komen, dus moet het snijblad goed verborgen zijn.  

Ergonomisch

De laminaatsnijder moet bij voorkeur ook ergonomisch in orde zijn, zodat je comfortabel kan werken. Er zijn bijvoorbeeld laminaatsnijders met werkstukondersteuning die het voor jou makkelijker maken om te werken.

Vermijd laminaatsnijders waarbij je onnatuurlijke bewegingen moet maken of een onnatuurlijke houding moet aannemen. De arm moet snel, zonder al te veel weerstand en krachtig neergedrukt kunnen worden.

De beste laminaatsnijder voor jou? Informatie en advies

Belangrijke extra informatie

Er zijn een aantal onhandigheden verbonden aan het gebruik van een laminaatsnijder. Het kan soms moeilijk zijn om het laminaat zo te snijden dat het echt precies goed ligt. Als je een groot werkstuk met heel veel verschillende stukken moet maken dan kan het nogal een klus om alles door de laminaatsnijder te halen en kan het lonen om te investeren in een goede zaag. Wil je toch een laminaatsnijder gebruiken, dan kan het handig zijn om tijdens een grote klus met z’n 2en te werken.

Ook kan het gebruik van een laminaatsnijder in vergelijking met een zaag soms wat lastiger zijn als je met dikker of harder hout werkt. Bijvoorbeeld als het met de laminaatsnijder niet in één keer lukt om door het hout heen te komen. Het kan dan nodig zijn om het laminaat nog een keer door te snijden of om het bij te werken met een laminaatmesje. Dit komt overigens lang niet altijd door de laminaatsnijder, maar kan ook komen door onkundig gebruik van het apparaat. Volg daarom altijd de gebruiksaanwijzing en gebruik de laminaatsnijder waar hij voor bestemd is.

Onze keuzes in een overzicht

BESTE KOOP

Wolfcraft VLC 800​
Wolfcraft VLC 800

PROFESSIONEEL

Wolfcraft VLC 1000​
Wolfcraft VLC 1000

BUDGET

Wolfcraft LC 100​
Wolfcraft LC 100 laminaatsnijder


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste laminaatsnijder 2023 - Top 3

3. Wolfcraft LC 600

Waarom we fan zijn:
Voor de lage prijs een fijne laminaatsnijder, comfortabel in gebruik.

De Wolfcraft LC 600 laminaatsnijder is gemaakt van metaal. Hij maakt het voor doe-het-zelver zeer eenvoudig om laminaat te leggen. Je kunt deze laminaatsnijder gebruiken voor laminaat met een dikte tot 11 millimeter en een breedte tot 465 millimeter. Je kunt de laminaatsnijder gebruiken in plaats van een afkortzaag of een decoupeerzaag. 

De laminaatsnijder staat stabiel dankzij de aangebrachte anti-slippads aan de onderkant van het apparaat. Door middel van het gebruik van de stop heb je de mogelijkheid om in exacte hoeken van 90 graden te snijden. De laminaatsnijder is een prettig stuk gereedschap voor elke klusser. De Wolfcraft LC 600 heeft daarmee zeker recht op een plek in onze top 3. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Max. snijbreedte: 465 mm
Max. snijdikte: 11 mm
Gewicht: 2590 g
Verstelbaar: Ja

 

Video

Wolfcraft LC 600

Bekijk verschillende aanbieders

2. Sencys Laminaatsnijder XL

Waarom we fan zijn:
Erg nauwkeurige en scherpe laminaatsnijder.

De Sencys Laminaatsnijder XL is geschikt om laminaat en vinylstroken te snijden dankzij het zware kapmes. Het hanteren van de laminaatsnijder is erg makkelijk en vanzelfsprekend. Je kunt met de Sencys Laminaatsnijder XL stukken snijden met een maximale lengte van 350 mm en een dikte van 9 mm. Er is gebruik gemaakt van roestvrij staal. Hierdoor heeft het apparaat een lange levensduur.

De precieze snijrand helpt om de perfecte stukken te snijden. Aan het comfort van de gebruiker is ook gedacht; antislip softgrip inzetstukken op de snijhendel zorgen ervoor dat je goed grip hebt op de snijder. Aan de onderkant van de laminaatsnijder zijn rubberen stoppen aanwezig zodat het apparaat ook goed grip heeft op de werkplek.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Max. snijbreedte: 350 mm
Max. snijdikte: 9 mm
Gewicht: 239 g
Verstelbaar: Nee

Video

Sencys Laminaatsnijder XL

Bekijk verschillende aanbieders

1. Wolfcraft VLC 800 6939000

Waarom we fan zijn:
Een hele volledige laminaatsnijder: kan grote stukken laminaat snijden en is veilig en comfortabel.

De Wolfcraft VLC 800 is de ideale laminaatsnijder voor zowel de doe-het-zelver als de professionele gebruiker. Daarnaast is hij ook nog goed geprijsd. In principe is deze laminaatsnijder geschikt voor alle types laminaat. Met de Wolfcraft VLC 800 kan je stukken snijden tot 11 mm diep en 465 mm breed. Dat maakt het ook geschikt voor grotere projecten. Je kunt met behulp van de aanslag in exacte hoeken van 90 graden snijden. Het mes is scherp genoeg en zorgt voor nette resultaten.

Er is bij dit product ook aan de veilig gedacht. Zo beschikt het over anti slip voetjes. Deze zorgen ervoor dat het apparaat niet kan wegglijden tijdens het snijden. Het mes beschikt over een speciale geometrie waardoor je extra scherp en netjes kunt snijden. Je kan ook snijden in verstek, van 0 tot 180 graden. Ook fijn om te weten is dat de basis van de laminaatsnijder kan worden verbreed waardoor je er werkstukken van tot wel 55 millimeter mee kunt snijden. 

De Wolfcraft VLC 800 is veelzijdig, comfortabel, veilig en nauwkeurig. Daarom is deze laminaatsnijder wat ons betreft de nummer 1. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Max. snijbreedte: 465 mm
Max. snijdikte: 11 mm
Gewicht: 3500 g
Verstelbaar: Ja

Video

Wolfcraft VLC 800

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Goedkope Laminaatsnijder: Wolfcraft LC 100

Waarom we fan zijn:
Goedkoop en geschikt voor kleinere werkzaamheden aan laminaat.

De goedkope Wolfcraft LC 100 laminaatsnijder is gemaakt van metaal en maakt het voor doe-het-zelver eenvoudig om laminaat te leggen. Je kunt deze laminaatsnijder gebruiken voor laminaat met een dikte tot 8 mm en een breedte tot 210 mm. Hij is dus erg geschikt voor de kleinere laminaatklussen in huis.

Deze laminaatsnijder heeft net als de andere Wolfcraft laminaatsnijders in deze lijst anti-slippads aan de onderkant van het apparaat. Ook kan je hoeken tot 90 graden te snijden. Wat ons betreft een goede budget keuze voor de af-en-toe klusser met kleinere klussen.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Max. snijbreedte: 210 mm
Max. snijdikte: 8 mm
Gewicht: 1700 g
Verstelbaar: Nee

Video

Wolfcraft LC 100 laminaatsnijder

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Professionele Laminaatsnijder: Wolfcraft VLC 1000

Waarom we fan zijn:
Krachtige en professionele laminaatsnijder die dikke stukken laminaat en vinyl aankan.

Als professional is het belangrijk dat je goed gereedschap in huis hebt. De Wolfcraft VLC 1000 is wat ons betreft erg geschikt om door professionals gebruikt te worden. Dit vanwege de hoge kwaliteit en stevigheid van de laminaatsnijder.

Je kunt deze laminaatsnijder gebruiken voor zeer dikke laminaat-, vinyl- en designvloeren. Hij kan maximaal 14 mm dik en 370 mm breed snijden. De Wolfcraft VLC 1000 maakt gebruik van 3-voudige krachtoverbrenging om het dikke materiaal te snijden. Het snijden gaat extra makkelijk dankzij de tandwielaandrijving en het terugkeermechanisme van het mes.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Max. snijbreedte: 465 mm
Max. snijdikte: 11-14 mm
Gewicht: 4035 g
Verstelbaar: Ja

Video

Wolfcraft VLC 1000

Bekijk verschillende aanbieders

Dit is wat andere klussers willen weten

Lees hieronder de vragen die klussers het meest hebben gesteld over de laminaatsnijder. Heb je toch nog een andere vraag? Neem dan vooral even contact met ons op!

Wat is een goede laminaatsnijder?

Gebaseerd op ons uitgebreide onderzoek en onze ervaring is de beste laminaatsnijder van 2023 de Wolfcraft VLC 800. Deze laminaatsnijder komt ook door grote stukken laminaat heen en is zeer veilig.

Hoe goed werkt een laminaatsnijder?

Een laminaatsnijder is een heel goed stuk gereedschap om stil en efficiënt mee te werken. Met een laminaatsnijder kan je een mooie, rechte zaagsnede maken. Een laminaatsnijder werkt goed, precies, stil en schoon. Wij vinden dit daarom een erg goed stuk gereedschap. 

Kun je laminaat snijden met stanleymes?

Het is niet mogelijk om laminaat te snijden met een stanleymes. Gebruik in plaats daarvan een laminaatsnijder of een afkortzaag

Hoe kan je laminaat snijden?

Een laminaatsnijder is in principe een mechanisch apparaat dat kan worden vergeleken met een papiersnijder. Het kan worden gebruikt om laminaat zowel in de lengte als de breedte netjes en recht te snijden.

De laminaatsnijder heeft een aantal basisonderdelen. Zo is er het grondvlak, of wel de basis, waar je het laminaat, als het goed is, veilig en stabiel op neer kunt leggen. Daarnaast is er altijd een hefboom in de een of andere vorm. Aan die hefboom zit een arm vast waarmee je het mes op het laminaat druk en het doorsnijdt tot op de basis. Vooral voor diegenen die dit soort klussen regelmatig of zelfs professioneel doen is het echt een onmisbaar stuk gereedschap, want het kan je een hoop tijd en dus geld besparen bij de klus.

Door hun eenvoudige bouw en constructie bestaat het apparaat al bijna zo lang er laminaat bestaat. Daarvoor werd er gewerkt met zagen, wat in sommige gevallen nog steeds een handig alternatief kan zijn.

De laminaatsnijders zijn redelijk geprijsd en gaan tientallen jaren mee. Een gemiddelde laminaatsnijder heb je voor 70 euro en ze worden onder andere gemaakt van hout en metaal. Er zijn ook diverse accessoires beschikbaar die je kunnen ondersteunen zoals laminaat reparatiesets en mesjes om eventuele randjes weg te snijden. Het leggen van laminaat hoeft hier helemaal geen lastige klus meer mee te zijn en zelfs een beginnend doe-het-zelver kan deze klus met gemak aan als die weet waar hij op moet letten.

Hoe wij laminaatsnijders testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende laminaatsnijders onderzocht, meer dan 15 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 3 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste laminaatsnijder vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 3? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!