Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 3 beste Laminaatsnijders van 2023

In dit artikel

Ben je van plan om een nieuwe laminaatvloer te gaan leggen of doe je dit regelmatig voor je werk? Een laminaatsnijder is daarbij een onmisbaar stuk gereedschap. Maar hoe weet je waar je op moet letten bij de aanschaf van een laminaatsnijder? En welke laminaatsnijder past het beste bij jou? 

In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een laminaatsnijder die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze laminaatsnijder top 3 voor het jaar 2023.

checkmark

Premium artikel

Het artikel dat je nu leest is een premium artikel en wordt elke week nagelopen om het up-to-date te houden.

Onze Best Beoordeelde Laminaatsnijders

BESTE KOOP

Wolfcraft VLC 800​
Wolfcraft VLC 800

PROFESSIONEEL

Wolfcraft VLC 1000​
Wolfcraft VLC 1000

BUDGET

Wolfcraft LC 100​
Wolfcraft LC 100 laminaatsnijder


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste laminaatsnijder - Top 3

3. Wolfcraft LC 600

Waarom we fan zijn:
Voor de lage prijs een fijne laminaatsnijder, comfortabel in gebruik.

De Wolfcraft LC 600 laminaatsnijder is gemaakt van metaal. Hij maakt het voor doe-het-zelver zeer eenvoudig om laminaat te leggen. Je kunt deze laminaatsnijder gebruiken voor laminaat met een dikte tot 11 millimeter en een breedte tot 465 millimeter. Je kunt de laminaatsnijder gebruiken in plaats van een afkortzaag of een decoupeerzaag. 

De laminaatsnijder staat stabiel dankzij de aangebrachte anti-slippads aan de onderkant van het apparaat. Door middel van het gebruik van de stop heb je de mogelijkheid om in exacte hoeken van 90 graden te snijden. De laminaatsnijder is een prettig stuk gereedschap voor elke klusser. De Wolfcraft LC 600 heeft daarmee zeker recht op een plek in onze top 3. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Max. snijbreedte: 465 mm
Max. snijdikte: 11 mm
Gewicht: 2590 g
Verstelbaar: Ja

 

Video

Wolfcraft LC 600

Bekijk verschillende aanbieders

2. Sencys Laminaatsnijder XL

Waarom we fan zijn:
Erg nauwkeurige en scherpe laminaatsnijder.

De Sencys Laminaatsnijder XL is geschikt om laminaat en vinylstroken te snijden dankzij het zware kapmes. Het hanteren van de laminaatsnijder is erg makkelijk en vanzelfsprekend. Je kunt met de Sencys Laminaatsnijder XL stukken snijden met een maximale lengte van 350 mm en een dikte van 9 mm. Er is gebruik gemaakt van roestvrij staal. Hierdoor heeft het apparaat een lange levensduur.

De precieze snijrand helpt om de perfecte stukken te snijden. Aan het comfort van de gebruiker is ook gedacht; antislip softgrip inzetstukken op de snijhendel zorgen ervoor dat je goed grip hebt op de snijder. Aan de onderkant van de laminaatsnijder zijn rubberen stoppen aanwezig zodat het apparaat ook goed grip heeft op de werkplek.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Max. snijbreedte: 350 mm
Max. snijdikte: 9 mm
Gewicht: 239 g
Verstelbaar: Nee

Video

Sencys Laminaatsnijder XL

Bekijk verschillende aanbieders

1. Wolfcraft VLC 800 6939000

Waarom we fan zijn:
Een hele volledige laminaatsnijder: kan grote stukken laminaat snijden en is veilig en comfortabel.

De Wolfcraft VLC 800 is de ideale laminaatsnijder voor zowel de doe-het-zelver als de professionele gebruiker. Daarnaast is hij ook nog goed geprijsd. In principe is deze laminaatsnijder geschikt voor alle types laminaat. Met de Wolfcraft VLC 800 kan je stukken snijden tot 11 mm diep en 465 mm breed. Dat maakt het ook geschikt voor grotere projecten. Je kunt met behulp van de aanslag in exacte hoeken van 90 graden snijden. Het mes is scherp genoeg en zorgt voor nette resultaten.

Er is bij dit product ook aan de veilig gedacht. Zo beschikt het over anti slip voetjes. Deze zorgen ervoor dat het apparaat niet kan wegglijden tijdens het snijden. Het mes beschikt over een speciale geometrie waardoor je extra scherp en netjes kunt snijden. Je kan ook snijden in verstek, van 0 tot 180 graden. Ook fijn om te weten is dat de basis van de laminaatsnijder kan worden verbreed waardoor je er werkstukken van tot wel 55 millimeter mee kunt snijden. 

De Wolfcraft VLC 800 is veelzijdig, comfortabel, veilig en nauwkeurig. Daarom is deze laminaatsnijder wat ons betreft de nummer 1. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Max. snijbreedte: 465 mm
Max. snijdikte: 11 mm
Gewicht: 3500 g
Verstelbaar: Ja

Video

Wolfcraft VLC 800

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Goedkope Laminaatsnijder: Wolfcraft LC 100

Waarom we fan zijn:
Goedkoop en geschikt voor kleinere werkzaamheden aan laminaat.

De goedkope Wolfcraft LC 100 laminaatsnijder is gemaakt van metaal en maakt het voor doe-het-zelver eenvoudig om laminaat te leggen. Je kunt deze laminaatsnijder gebruiken voor laminaat met een dikte tot 8 mm en een breedte tot 210 mm. Hij is dus erg geschikt voor de kleinere laminaatklussen in huis.

Deze laminaatsnijder heeft net als de andere Wolfcraft laminaatsnijders in deze lijst anti-slippads aan de onderkant van het apparaat. Ook kan je hoeken tot 90 graden te snijden. Wat ons betreft een goede budget keuze voor de af-en-toe klusser met kleinere klussen.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Max. snijbreedte: 210 mm
Max. snijdikte: 8 mm
Gewicht: 1700 g
Verstelbaar: Nee

Video

Wolfcraft LC 100 laminaatsnijder

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Professionele Laminaatsnijder: Wolfcraft VLC 1000

Waarom we fan zijn:
Krachtige en professionele laminaatsnijder die dikke stukken laminaat en vinyl aankan.

Als professional is het belangrijk dat je goed gereedschap in huis hebt. De Wolfcraft VLC 1000 is wat ons betreft erg geschikt om door professionals gebruikt te worden. Dit vanwege de hoge kwaliteit en stevigheid van de laminaatsnijder.

Je kunt deze laminaatsnijder gebruiken voor zeer dikke laminaat-, vinyl- en designvloeren. Hij kan maximaal 14 mm dik en 370 mm breed snijden. De Wolfcraft VLC 1000 maakt gebruik van 3-voudige krachtoverbrenging om het dikke materiaal te snijden. Het snijden gaat extra makkelijk dankzij de tandwielaandrijving en het terugkeermechanisme van het mes.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Max. snijbreedte: 465 mm
Max. snijdikte: 11-14 mm
Gewicht: 4035 g
Verstelbaar: Ja

Video

Wolfcraft VLC 1000

Bekijk verschillende aanbieders

Shopgids: alle informatie voor de beste laminaatsnijder

Wat is een goede laminaatsnijder?

Gebaseerd op ons uitgebreide onderzoek en onze ervaring is de beste laminaatsnijder van 2023 de Wolfcraft VLC 800. Deze laminaatsnijder komt ook door grote stukken laminaat heen en is zeer veilig.

Hoe goed werkt een laminaatsnijder?

Een laminaatsnijder is een heel goed stuk gereedschap om stil en efficiënt mee te werken. Met een laminaatsnijder kan je een mooie, rechte zaagsnede maken. Een laminaatsnijder werkt goed, precies, stil en schoon. Wij vinden dit daarom een erg goed stuk gereedschap. 

Kun je laminaat snijden met stanleymes?

Het is niet mogelijk om laminaat te snijden met een stanleymes. Gebruik in plaats daarvan een laminaatsnijder of een afkortzaag

Hoe kan je laminaat snijden?

Een laminaatsnijder is in principe een mechanisch apparaat dat kan worden vergeleken met een papiersnijder. Het kan worden gebruikt om laminaat zowel in de lengte als de breedte netjes en recht te snijden. De laminaatsnijder heeft een aantal basisonderdelen. Zo is er het grondvlak, of wel de basis, waar je het laminaat, als het goed is, veilig en stabiel op neer kunt leggen. Daarnaast is er altijd een hefboom in de een of andere vorm. Aan die hefboom zit een arm vast waarmee je het mes op het laminaat druk en het doorsnijdt tot op de basis. Vooral voor diegenen die dit soort klussen regelmatig of zelfs professioneel doen is het echt een onmisbaar stuk gereedschap, want het kan je een hoop tijd en dus geld besparen bij de klus.

Door hun eenvoudige bouw en constructie bestaat het apparaat al bijna zo lang er laminaat bestaat. Daarvoor werd er gewerkt met zagen, wat in sommige gevallen nog steeds een handig alternatief kan zijn. De laminaatsnijders zijn redelijk geprijsd en gaan tientallen jaren mee. Een gemiddelde laminaatsnijder heb je voor 70 euro en ze worden onder andere gemaakt van hout en metaal. Er zijn ook diverse accessoires beschikbaar die je kunnen ondersteunen zoals laminaat reparatiesets en mesjes om eventuele randjes weg te snijden. Het leggen van laminaat hoeft hier helemaal geen lastige klus meer mee te zijn en zelfs een beginnend doe-het-zelver kan deze klus met gemak aan als die weet waar hij op moet letten.

Tips bij aanschaf van jouw laminaatsnijder

Laminaatsnijders zijn niet alleen geschikt voor het snijden van laminaat, maar ook van vinyl en pvc. Specifieke laminaatsnijders zijn geschikt voor specifieke materialen. 

Welke laminaatsnijder kopen?

Bij het aanschaffen van een nieuwe laminaatsnijder zijn er een aantal zaken die je zeker in aanmerking wilt nemen om een miskoop te verkopen. Het is van belang dat je van tevoren goed weet voor wat voor klus(sen) je het apparaat wilt gaan gebruiken. Daarnaast zijn de volgende elementen van belang.

Materiaal

Allereerst moet je je goed bedenken wat voor materiaal je wilt gaan snijden. Er zijn namelijk meer soorten laminaat, vinyl of pvc dan je zou denken. Controleer dus vooraf welk specifiek soort materiaal je gaat gebruiken en zorg dat je de juiste bijpassende laminaatsnijder koopt. Vraag dit eventueel even na bij de winkel als je er zelf niet helemaal uitkomt.

Dikte en breedte

Het is ook van belang om te kijken hoever de laminaatsnijder in de diepte en breedte kan snijden. De basis laminaatsnijders kunnen tot een dikte van 8 millimeter snijden, maar er zijn er ook die tot 12 mm kunnen snijden. Er zijn ook speciale laminaatsnijder beschikbaar voor nog diepere snijdieptes. Voor de breedte kun je meestal tot 200 mm snijden. Bedenkt je dus van tevoren goed wat de lengte en breedte van jouw werkstuk gaat worden, zodat dit geen teleurstellingen kan opleveren.

Gewicht

Het gewicht van de laminaatsnijder is ook zeker iets om de gaten te houden. Vooral als je professionele klussen buitenshuis doet, is het van belang dat je eenvoudige kunt vervoeren en dat je hem makkelijk op tilt. Gemiddeld hebben de laminaatsnijders die wij met je besproken hebben een gewicht van 2 kilo. Dat is dus zeker wel om hoog te sjouwen naar zolder! Let hier vooraf goed op en neem het apparaat ook zeker even in de hand om het gewicht te voelen. Bedenk daarbij dat aluminium altijd lichter is dan staal.

Kwaliteit van zaagblad

Daarnaast is het van belang om goed te kijken naar de kwaliteit van het snijblad. Onze ervaring leert dat goedkopere laminaatsnijders vaak vooral inleveren als het gaat om die kwaliteit. Vervolgens blijf je over met laminaat dat niet in 1 keer goed doorgesneden wordt of dat rafelige randjes veroorzaakt aan het laminaat. Dat kan uiteindelijk leiden tot aanzienlijke schade aan het laminaat. Gelukkig zijn de door ons genoemde laminaatsnijders betaalbaar maar toch van goede kwaliteit. Controleer dit daarom goed en bekijk van tevoren zeker de recensies van een specifieke laminaatsnijder die je op het oog hebt.

In verstek snijden

Mocht je dat nodig hebben dan is het ook van belang om te kijken of de laminaatsnijder ook de mogelijkheid biedt om in verstek te snijden. Dit zul je dan handmatig kunnen instellen en je kunt dan doorgaans in verschillende hoeken tot 180 graden snijden. Dit is met name van belang voor de professional, omdat die doorgaans met een breder assortiment aan klussen rekening moet houden. 

Opbergemak

Tenslotte draait het natuurlijk ook om het gemak van het apparaat. Enerzijds gaat het daarbij om het opberggemak. Een gebrek aan ruimte zal er altijd zijn dus het is praktisch als je het eenvoudig op kunt slaan. Ook de veiligheid moet daarbij niet in het geding komen en het snijblad moet goed verborgen zijn. De meeste van de door ons aanbevolen laminaatsnijders voldoen daar gelukkig aan waardoor je het gemakkelijk ergens op een plank kunt leggen. Daarnaast blijft dit natuurlijk een mechanisch apparaat, waardoor het van belang kan zijn dat het apparaat ook ergonomisch in orde is. Er zijn bijvoorbeeld laminaatsnijders met werkstukondersteuning die het voor jou makkelijker maken om te werken. Mijd laminaatsnijders waarbij je onnatuurlijke bewegingen moet maken of een onnatuurlijke houding moet aannemen, want daar kun je op termijn lichamelijke klachten van krijgen. De arm moet snel, zonder al te veel weerstand en krachtig neergedrukt kunnen worden.

Een goede laminaatsnijder kan een leven lang meegaan dus reken erop dat je het maar 1 keer zult aanschaffen. Wel kan het zijn dat een professional over meerdere laminaatsnijders moet beschikken.

Extra informatie

Er zijn een aantal nadelen verbonden aan het gebruik van een laminaatsnijder. Het kan namelijk moeilijk zijn om ervoor te zorgen dat het laminaat echt precies goed ligt. Als je een groot werkstuk met heel veel verschillende stukken moet maken dan kan het nogal een klus zijn om alle stukken apart te leggen en kun je er de voorkeur aan hebben om dan te gaan zagen. Mocht je toch echt liever een laminaatsnijder gebruiken dan kan het handig zijn om met z’n 2en te werken. Een ander nadeel van het gebruik van een laminaatsnijder vergeleken met een zaag is dat als je werkt met een laminaatsnijder die van mindere kwaliteit is het kan voorkomen dat je het laminaat niet in 1 keer goed kunt doorsnijden. Het kan dan nodig zijn om het laminaat nog een keer door te snijden of om het bij te werken met een laminaatmesje. Dit komt overigens lang niet altijd door dat er iets mis is met de snijdiepte, het kan ook komen door onkundig gebruik van het apparaat. Volg daarom altijd de gebruiksaanwijzing en gebruik de laminaatsnijder waar hij voor bestemd is.

Daarentegen is het zo dat zagen primair bestemd zijn voor het doorsnijden van hout. Laminaat is dan toch echt een ander product en zeker ook een stuk dunner, waardoor je sneller risico loopt op scheuren en andere fouten. Verder vinden we het ook belangrijk om je te wijzen op het feit dat de meeste laminaatsnijders, en zeker die uit onze top 3, vrijwel stofvrij werken waardoor je achteraf niet hoeft op te ruimen. Bij het zagen komt daarentegen wel veel stof en andere rotzooi vrij waardoor je achteraf kunt gaan stofzuigen. Het gebruik van een laminaatsnijder is daarnaast ook een beter alternatief voor je gezondheid, omdat er bij het gebruik minder fijnstof vrijkomt dan bij het gebruik van een zaag. Het zal daarmee aan jezelf zijn om de afweging te maken maar een laminaatsnijder is uiteindelijk onmisbaar. We hopen je inzage te hebben kunnen geven in de verschillende mogelijkheden van laminaatsnijders zodat jij veel plezier kunt beleven van je aankoop.

Hoe wij laminaatsnijders testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende laminaatsnijders onderzocht, meer dan 15 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 3 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste laminaatsnijder vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 3? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Goed advies gekregen?

4.3 / 5. Aantal stemmen 32