Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Dit zijn de 5 beste LG wasmachines in 2023

In dit artikel

Als je een nieuwe wasmachine gaat kopen en je weet al dat je er een wil van het merk LG is de eerste stap gezet. Toch zijn er ook binnen LG veel verschillen tussen de wasmachines. Wij hebben daarom alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen keuze voor de beste LG wasmachine te maken op een rijtje gezet. Ook hebben we onze favoriete LG wasmachines in een top 5 gezet. 

We focussen in dit artikel specifiek op wasmachines van LG. Sta jij open voor een ander merk of twijfel je nog over het merk? Lees dan vooral ook even ons algemene wasmachine artikel. Daarin gaan we dieper in op de specifieke kenmerken en belangrijke factoren van wasmachines. 

Veel leesplezier!

LG wasmachine of een was/droogcombinatie?

Voordat je start aan je onderzoek naar de verschillende LG wasmachines op de markt, is het belangrijk om te bedenken of je een LG wasmachine wil met of zonder droogfunctie. Het voordeel van een wasmachine met droogfunctie is dat je geen aparte droger nodig hebt. Hierdoor bespaar je in (koop)kosten en in ruimte.

Het nadeel is dat er een minder groot gewicht gedroogd dan gewassen kan worden. Daarnaast duurt de wascyclus langer en was je minder energiezuinig. 

Onderzoek en vergelijk de verschillende LG wasmachines

Als je een wasmachine van LG gaat kopen, zijn er veel verschillende elementen op om te letten. In dit artikel bespreken we de belangrijkste, die je zeker moet meenemen in je onderzoek naar de beste LG wasmachine voor jou:

  • Wil je een voor- of bovenlader
  • Afmetingen van de LG wasmachine
  • Wat is de grootte van je wasjes/huishouden?
  • Stoomfunctie
LG heeft een ruim aanbod aan wasmachines

Voor- of bovenlader

Wil je een LG wasmachine met voorlader of juist met een bovenlader? In Nederland zie je vrijwel alleen wasmachines met een voorlader, maar ze zijn ook met een bovenlader verkrijgbaar. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld niet wil bukken om de was uit de machine te halen. Een andere oplossing hiervoor is om je LG wasmachine met voorlader op ooghoogte te laten plaatsen.

De afmetingen

Ook is het belangrijk om te bedenken waar je de wasmachine gaat plaatsen. Zet je hem vrijstaand neer of ingebouwd? Of boven/onder een droger? Waar je je LG wasmachine gaat plaatsen kan invloed hebben op welke je kan kopen.

Een wasmachine en droger die op elkaar gaan staan, moeten dezelfde breedte en diepte afmetingen hebben. Hetzelfde met een LG wasmachine die je gaat inbouwen: deze moet natuurlijk wel passen. Meet daarom vooraf de ruimte op waar je de LG wasmachine gaat plaatsen en check goed de wasmachine afmetingen voordat je tot koop overgaat.

Wat is de grootte van je wasjes/huishouden?

LG wasmachines zijn verkrijgbaar met een vulcapaciteit van 8, 9 en 10,5 kg. Hoe groter de vulcapaciteit, hoe meer was er in een keer gewassen kan worden. Als je vaak veel wasgoed in één keer wast, raden wij aan om voor 10,5 kg vulcapaciteit te gaan.

Stoomfunctie

Sommige LG wasmachines hebben een stoomfunctie, waarmee je kleding kan opfrissen. Ook kan je daarmee stoom toevoegen aan de was, waardoor je kleding minder gekreukt uit de was komt. Wasmachines die deze feature hebben kosten vaak iets meer.

Je kan een LG wasmachine en droger ook op elkaar zetten als ze dezelfde afmetingen hebben

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste LG wasmachine - Top 5 in 2023

5. LG GD3M108N3

Waarom we fan zijn:
Een was-droogcombinatie geschikt voor kleinere ruimtes. 

De LG GD3M108N3 is een was-droogcombinatie met een vulcapaciteit van maximaal 8 kilogram aan wasgoed. Bij normaal gebruik van zowel wassen als drogen verbruik je jaarlijks ongeveer 1088 kWh.

Er is gebruik gemaakt van een invertermotor waardoor de wasmachine stiller is dan de doorsnee wasmachine en tevens ook minder trilt. De koolborstelloze motor zorgt ervoor dat het apparaat langer meegaat en duurzaam is. Het bedienen van de wasmachine is makkelijk gemaakt met een NFC-functie, hiermee kun je ook extra programma’s downloaden of diagnoses uitvoeren bij problemen. Je kunt het starten van de wascyclus uitstellen met tot 19 uur. Gemiddeld duurt het programma van wassen en drogen 460 minuten afhankelijk van de belading.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 8 KG
Geluidsniveau: 75 dB
Energieklasse: E
Toerental: 1400 rpm

Video

LG GD3M108N3 wasmachine review

Bekijk verschillende aanbieders

4. LG F4V909P2E

Waarom we fan zijn:
Een ruime, handige vrijstaande wasmachine die zeer stil is. 

Deze vrijstaande wasmachine heeft een vulgewicht van 9 kg. Daarom is de LG F4V909P2E geschikt voor gemiddelde tot grote wasjes. Een wascyclus met volle belading duurt ongeveer 267 minuten. Je kunt kiezen uit verschillende programma’s zoals eco, zijde, outdoor, voorwas, gemengd, allergie, easycare en meer. Er is een speciaal stil programma die minder geluid produceert. In totaal zijn er 14 verschillende programma’s.

Het geluidsniveau tijdens het wassen is maximaal 48 dB. Je kunt de wasmachine gemakkelijk bedienen middels een draaiknop en een touchscherm. Er is kinderbeveiliging ingebouwd, evenals waterbeveiliging.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 9 KG
Geluidsniveau: 71 dB
Energieklasse: A
Toerental: 1400 rpm

Video

LG F4V909P2E

Bekijk verschillende aanbieders

3. LG F4DV308S1E

Waarom we fan zijn:
Relatief zuinige was-droog combinatie met slimme opties.

De LG F4DV308S1E is weer een handige was-droogcombinatie. Dit model heeft een vulgewicht van 8 kg wasgoed en kan 6 kg drogen. Je kunt uit 14 verschillende wasprogramma’s kiezen waaronder antikreuk, katoen, strijkvrij en stil. Er klinkt een waarschuwingssignaal wanneer het programma afgelopen is. De programmaduur is afhankelijk van hoe vol je het apparaat hebt gevuld. Dit is vanwege de beladingssensor die de tijd en het energie- en waterverbruik aanpast aan de hoeveelheid was.

Tijdens het ontwerpen van de LG F4DV308S1E is er vooral gekeken naar duurzaamheid. Dit zie je terug in de krasvrije deur van gehard glas, duurzame en hygiënische roestvrijstalen lifters en meer.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 8 KG
Geluidsniveau: 72 dB
Energieklasse: B
Toerental: 1600 rpm

Video

LG F4DV308S1E wasmachine

Bekijk verschillende aanbieders

2. LG F4DV910H2E

Waarom we fan zijn:
Een grote en duurzame was-droog combi en goede was kwaliteit. 

Deze was-droogcombinatie maakt gebruik van een koolborstelloze motor en is daardoor energiezuinig en duurzaam. Met een vulgewicht van 10,5 kg kan hier flink wat was in. Houd er wel rekening mee dat het vulgewicht voor het drogen 7 kg is.

Je kunt kiezen uit 14 verschillende wasprogramma’s. Ook is het mogelijk om de SmartThingQ app te gebruiken om de wasmachine op afstand te bedienen, meer wasprogramma’s te downloaden of het apparaat te koppelen aan jouw smart home systeem.

Tijdens het wassen is er een maximaal geluidsniveau van 53 dB en tijdens het droge 71 dB. De gemiddelde programmaduur voor de combinatie wassen en drogen is 500 minuten, maar dit is afhankelijk van de belading. Als je even snel een wasje wilt doen kan je binnen 39 minuten gewassen hebben.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 10,5 KG
Geluidsniveau: 71 dB
Energieklasse: E
Toerental: 1400 rpm

Video

Bekijk verschillende aanbieders

1. Beste koop van 2023: LG F4WV912A2E

Waarom we fan zijn:
Een wasmachine met grote vulcapaciteit, stoomfunctie en handige bediening.

De beste LG wasmachine is wat ons betreft de LG F4WV912A2E. Deze heeft een maximaal vulgewicht van 12 kilogram waardoor het zeer geschikt is voor grote gezinnen of instellingen waar meerdere bewoners samenwonen.

Er zijn 14 verschillende programma’s beschikbaar. Met de TwinWash Mini functie draai je twee soorten was tegelijk voor optimale efficiëntie. Je bediend het apparaat met een simpele draaiknop en een touchscreen. Het is mogelijk om startuitstel te gebruik om de was tot 19 uur in de toekomst te laten draaien.

Dankzij de LG Steam+ technologie worden 99,9% van de allergenen zoals stofmijt verwijderd. Het apparaat kan via wifi bestuurd worden middels de ThinQ-technologie. Hiermee kun je ook extra wasprogramma’s downloaden.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 12 KG
Geluidsniveau: 70 dB
Energieklasse: A
Toerental: 1400 rpm

Video

LG F4WV912A2E wasmachine

Bekijk verschillende aanbieders

Lees ook onze artikelen over de beste wasmachines per merk

Bekijk wat Coolblue en Bol de beste LG wasmachines vinden

Nog meer informatie over LG wasmachines

Is LG een goede wasmachine? 

LG maakt wasmachines van kwaliteit die bij ons goed uit de test zijn gekomen. Ze maken wasmachines in het midden prijsklassement en je kan dezelfde kwaliteit verwachten als een Bauknecht of Zanussi wasmachine.

Wat is een goede LG wasmachine? 

Wij hebben veel verschillende LG wasmachines vergeleken en beoordeeld. Op basis daarvan hebben we bepaald welke wasmachines goed zijn. Als je graag een LG wasmachine aan wilt schaffen dan raden wij je aan om de LG F4WV912A2E te bekijken. In onze review over dit model op deze pagina kan je meer over deze wasmachine lezen. 

Waar moet je op letten bij een LG wasmachine kopen? 

Als je een wasmachine wilt kopen is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren: 
  • Het vulgewicht
  • Het energielabel
  • Het maximale centrifuge toerental
  • Het geluidsniveau
  • Het soort wasprogramma’s waarover de machine beschikt 

Hoe wij LG wasmachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 14 verschillende LG wasmachines onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste LG wasmachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen voor ons onderzoek