Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste LG wasmachines in 2022

Het merk LG is al jarenlang enorm populair in Nederland, als je op dit moment geen product van LG in huis hebt dan kan je waarschijnlijk de laatste keer nog wel herinneren dat dit wel zo was. De technologische gigant uit Korea staat bekend om de hoge kwaliteit producten en veelzijdigheid. Als je dit artikel aan het lezen bent, dan is de kans echter groot dat je op zoek bent naar een LG wasmachine. Gelukkig voor jou beschikt LG over een ruim aanbod wasmachines, variërend van goedkope instapmodellen tot luxe wasmachines die voorzien zijn van alle technologische snufjes.

Een LG wasmachine is echter geen kleine investering en als het om zulke grote bedragen gaat dan is het soms lastig om door de bomen het bos te zien. Om het allemaal wat makkelijk voor jou te maken hebben we een top 5 lijst samengesteld met een variërend aanbod LG wasmachines. Deze lijst is een redelijke representatie van wat LG te bieden heeft, echter is het aanbod natuurlijk nog vele malen groter dan dat we ooit in een artikel zouden kunnen verwerken. Wij hebben er dan ook voor gekozen om de 5 beste LG wasmachines op een rij te zetten voor jou. 

Duurzaamheid is een belangrijk goed voor jouw portemonnee en het milieu en zodoende ook voor LG, daarom zijn alle wasmachines in deze lijst uitgerust met minimaal een A++ keurmerk voor zuinigheid. Tevens worden alle LG wasmachines standaard geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie en 10 jaar garantie op de motor van de wasmachine, zodoende ben je verzekerd van een economisch verantwoorde investering.

Lees ook:

LG wasmachine - Top 5

Omdat een nieuwe wasmachine best een investering kan zijn, wil je natuurlijk zeker weten dat jij de beste LG wasmachine in huis hebt. Deze lijst laat jou zien wat de beste LG wasmachine is en de beste alternatieven. Hierbij hebben wij verschillende factoren meegenomen die je kunt terugzien in ons algemeen wasmachine artikel.

5. LG F4J5TN3W

De eerste LG wasmachine van dit artikel en deze lijst is een economisch instapmodel die voorziet van alle basisbehoeftes. Met een vulcapaciteit van 8kg is de wastrommel gemiddeld tot ruim. Het A+++ -30% toont aan dat het een erg zuinig model is, dit maakt hem dus niet alleen voordelig in de aanschaf, maar ook in het gebruik achteraf. De LG wasmachine is voorzien van een koolborstelloze motor die er om bekend staat erg geruisloos en duurzaam te werken, dit maakt de wasmachine niet alleen zuinig in verbruik, maar ook zorgvuldig voor je kleding.

Een interessante nieuwe LG technologie zit in de montage van de trommel die direct bevestigd is aan de Direct Drive motor. Hierdoor kan de LG wasmachine door middel van 6 motion technologie unieke bewegingen maken tijdens het was proces die andere vergelijkbare wasmachines niet in staat zijn om te maken. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid tot een extra stil was programma of juist een extra grondige reiniging voor wanneer de kleding heel vies is.

De LG wasmachine is ook voorzien van een Tag functie, wat het mogelijk maakt om nieuwe was programma’s te downloaden, denk bijvoorbeeld aan programma’s voor babykleding of jeans. Wanneer er nieuwe opties beschikbaar komen kun je hiervan op de hoogte gebracht worden of je kan het zelf online opzoeken. Deze functionaliteit maakt het tevens heel gemakkelijk om door middel van een Smart systeem problemen van de wasmachine te diagnosticeren.

4. LG F4WN5O9SO

De vorige LG wasmachine was al zuinig, maar dit model heeft een energie label van A+++ -40% wat hem dus 40% zuiniger maakt dan het meest zuinige energielabel. Met een vulgewicht van 9kg is dit model ook een slag groter dan het bovenstaande model. De LG wasmachine beschikt tevens over een stoomfunctie die gemakkelijk en zorgvuldig allergenen uit je kleding verwijderd, uit klinische testen is gebleken dat het tot 99,9% van de allergenen tot diep in de poriën verwijderd.

Om het was proces eenvoudiger voor je te maken is deze LG wasmachine uitgerust met AI DD technologie die zelfstandig het gewicht van je was detecteert. Hierbij is de machine ook in staat om zaken als zachtheid van de stof te detecteren, aan de hand van deze informatie wordt het was programma aangepast. De wasmachine is uitgerust met een extra groot display wat het handig maakt om de programma’s te selecteren, dit is vooral handig als je extra modules gaat installeren.

De SmartThinQ technologie van LG maakt je wasmachine dusdanig slim dat hij door middel van een mobiele applicatie ook op afstand te besturen is. Hierdoor blijf je altijd op de hoogt van je was proces en zal je nooit meer vergeten om de was uit de wasmachine te halen. Hierbij biedt het bijvoorbeeld de mogelijkheid om een programma later te beginnen zodat de was niet lang in een stilstaande machine blijft zitten.

3. LG F4WV709P1

De volgende LG wasmachine beschikt over hetzelfde A+++ -40% label als het bovenstaande model wat hem extreem zuinig maakt. Naast de lage stroom vereisten van dit model is het ook een stuk geavanceerder dan de twee bovenstaande modellen. Hij beschikt over de eerder genoemde AI DD technologie en de SmartTinQ mogelijkheden. Hierbij is de eerder genoemde LG steam functie ook aanwezig op deze LG wasmachine, dit maakt het model bruikbaar voor iedereen met een afkeur tegen allergenen.

Dankzij de TurboWash technologie heb je de mogelijkheid om een wasprogramma van slechts 59 minuten te gebruiken waardoor je zelfs in je lunchpauze een wasje kan draaien. Verder heeft deze LG wasmachine een duurzame trommel met een inhoud van 9 kg. De wasmachine is zelfstandig in staat om het gewicht end e hoeveelheid was te detecteren en zodoende het wasprogramma hier op aan te passen. De LG wasmachine beschikt over een toerental tot 1400 toeren per minuut wat er voor zorgt dat je was altijd vrij droog uit de machine komt.

2. LG F4WV709P2

De LG F4WV709P2 wasmachine heeft een A+++ -50% label wat de jaarlijkse energiekosten nihil maakt. De duurzame wastrommel beschikt over een maximum capaciteit van maar liefst 10,5 kg waardoor zelfs een zeer grote was lading geen probleem is. Een maximum toerental van 1360 toeren per minuut ziet er misschien uit een als een vreemd aantal, maar het zorgt er wel voor dat je grote lading was vrij droog uit de trommel komt. De TurboWash functie van LG op deze wasmachine biedt de mogelijkheid om een kort was programma te selecteren wat al in 39 minuten klaar is. Dat betekend dus een lading was van meer dan 10 kg die binnen iets meer dan een half uur al redelijk droog uit de LG wasmachine komt.

Dit LG model beschikt over de eerder genoemde AI DD technologie voor optimale zorg van je was, bij dit specifieke model is dit helemaal van belang door de grote wastrommel. De kans is zeer aanwezig dat in veel gevallen de trommel maar half vol zit. Je wil dan natuurlijk niet dat jouw wasmachine de hoeveelheid water en elektriciteit gebruikt die nodig zou zijn bij een volle trommel. Hierbij zit de LG Steam+ functie ook geïnstalleerd om alle allergenen te bestrijden, deze functie werkt uiteraard ook bij grotere ladingen was. Tevens zit de SmartTinQ technologie geïnstalleerd op de LG wasmachine waardoor hij gewoon op afstand bestuurbaar is vanaf de eerder genoemde applicatie.

1. LG FH17KG

De laatste en beste LG wasmachine van deze lijst is een zeer luxe model dat van alle gemakken voorzien is. De LG FH17KG heeft een wastrommel van maar liefst 17 kg wat zelfs voor het grootste gezin voldoende ruimte biedt om een wasje voor iedereen te draaien. Gelukkig is ook deze LG wasmachine uitgerust met de meest betrouwbare beladingssensor, aangezien je over het algemeen natuurlijk niet een was van 17 kg draait. Zelfs bij de grotere wasbeurten is dit apparaat in staat om het TurboWash programma te beginnen en binnen een uur klaar te zijn. Door het grote formaat is deze machine met 78 dB niet de stilste tijdens het centrifugeren. 

De revolutionaire 6 motion techniek van LG zorgt ervoor dat deze LG wasmachine extra zorgvuldig met je was om kan gaan. Het model is uitgerust met maar liefst 14 verschillende was programma’s die allemaal in verschillende combinaties van de eerder genoemde 6 bewegingen op een optimale en zorgvuldige manier je kleding schoonmaken. Net zoals veel van de andere LG wasmachines is ook dit model op afstand bestuurbaar en te controleren door middel van de mobiele applicatie. Tevens is het model uitgerust met de LG stoomfuncties.

Met een A++ label is deze wasmachine minder energiezuinig dan de bovenstaande modellen, maar dat is niet minder dan logisch uitgaande van het aanzienlijk grotere formaat. Daarbij is een A++ label nog steeds uitermate zuinig en de beladingssensor zal ervoor zorgen dat jouw LG wasmachine nooit meer stroom en water gebruikt dan nodig is, of je was nou bestaat uit 17 kg of 7 kg.

 

Geraadpleegde bronnen