Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Dit zijn de 5 beste LG wasmachines in 2023

Er zijn veel verschillende LG wasmachines te koop. Hoe weet je waar je op moet letten bij de aanschaf van een LG wasmachine? En hoe kom je erachter welke LG wasmachine het beste past bij jouw huishouden?

In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om de beste LG wasmachine te kopen die bij jouw gebruikssituatie past.

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste LG wasmachine - Top 5 in 2023

5. LG GD3M108N3

De LG GD3M108N3 is een was-droogcombinatie die geschikt is voor maximaal 8 kilogram aan wasgoed. Hierdoor is dit apparaat geschikt voor middel tot grote gezinnen. Bij normaal gebruik van zowel wassen als drogen verbruik je jaarlijks ongeveer 1088 kWh.

Er is gebruik gemaakt van een invertermotor waardoor de wasmachine stiller is dan de doorsnee wasmachine en tevens ook minder trilt. De koolborstelloze motor zorgt ervoor dat het apparaat langer meegaat en duurzaam is. Het bedienen van de wasmachine is makkelijk gemaakt met een NFC-functie, hiermee kun je ook extra programma’s downloaden of diagnoses uitvoeren bij problemen.

Door de mogelijkheid om programma’s te downloaden is er eigenlijk altijd wel een programma waar jij gebruik van kunt maken. Je kunt het starten van de wascyclus uitstellen met tot 19 uur. Gemiddeld duurt het programma van wassen en drogen 460 minuten afhankelijk van de belading.

4. LG F4V909P2E

Deze vrijstaande wasmachine is alleen geschikt om mee te wassen, maar dat is dan ook wel iets wat dit apparaat zeer goed kan. Met een vulgewicht van 9 kilogram is de LG F4V909P2E zeer geschikt voor grotere gezinnen.

Een wascyclus met volle belading duurt ongeveer 267 minuten. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende programma’s zoals eco, zijde, outdoor, voorwas, gemengd, allergie, easycare en meer. Er is een speciaal stil programma voor als de baby bijvoorbeeld slaapt of je zelf ‘s avonds gewoon rustig wilt kunnen slapen. In totaal zijn er 14 verschillende programma’s.

Het geluidsniveau tijdens het wassen is maximaal 48 dB. Je kunt de wasmachine gemakkelijk bedienen middels een draaiknop en een touchscherm. Er is kinderbeveiliging ingebouwd, evenals waterbeveiliging zodat je met een gerust hart kunt slapen.

3. LG F4DV308S1E

De LG F4DV308S1E is weer zo’n handige was-droogcombinatie. Ook dit model heeft een vulgewicht van 8 kilogram en is dus geschikt voor middel tot grote gezinnen. Tijdens het drogen heb je een maximaal vulgewicht van 6 kilogram, dus we raden aan om de wasmachine niet helemaal vol te duwen.

Je kunt uit 14 verschillende wasprogramma’s kiezen waaronder antikreuk, katoen, strijkvrij en stil. Er klinkt een waarschuwingssignaal wanneer het programma afgelopen is. De programmaduur is afhankelijk van hoe vol je het apparaat hebt gevuld, er is namelijk een beladingssensor aanwezig die de tijd en het energie- en waterverbruik aanpast aan de hoeveelheid en het stof van de was.

Tijdens het ontwerpen van de LG F4DV308S1E is er vooral gekeken naar duurzaamheid. Dit zie je terug in de krasvrije deur van gehard glas, duurzame en hygiënische roestvrijstalen lifters en meer.

2. LG F4DV910H2E

Deze was-droogcombinatie maakt gebruik van een koolborstelloze motor en is daardoor energiezuinig en duurzaam. Met een vulgewicht van maar liefst 10,5 kilogram kan hier flink wat was in. Houd er wel rekening mee dat het vulgewicht voor het drogen slechts 7 kilogram is. Een handdoekenwas kun je wellicht beter aan het wasrek hangen.

Je kunt kiezen uit 14 verschillende wasprogramma’s waaronder allergie, gemengd, eco, snel, voorwas en strijkvrij. Het is mogelijk om de SmartThingQ app te gebruiken om de wasmachine op afstand te bedienen, meer wasprogramma’s te downloaden of het apparaat te koppelen aan jouw smart home systeem.

Tijdens het wassen is er een maximaal geluidsniveau van 53 dB en tijdens het droge 71 dB. De gemiddelde programmaduur voor de combinatie wassen en drogen is 500 minuten, maar dit is afhankelijk van de belading. Als je even snel een wasje wilt doen kan je binnen 39 minuten gewassen hebben.

1. LG F4WV912A2E

De beste LG wasmachine is gewoon een simpele wasmachine, geen was-droogcombinatie. Het apparaat heeft een maximaal vulgewicht van 12 kilogram waardoor het zeer geschikt is voor grote gezinnen of instellingen waar meerdere bewoners samenwonen.

Er zijn 14 verschillende programma’s beschikbaar waaronder sport, voorwas, kreukherstellend, zijde, korte was en nog veel meer. Met de TwinWash Mini functie draai je twee soorten was tegelijk voor optimale efficiëntie. Je bediend het apparaat met een simpele draaiknop en een touchscreen. Het is mogelijk om startuitstel te gebruik om de was tot 19 uur in de toekomst te laten draaien.

Dankzij de LG Steam+ technologie worden 99,9% van de allergenen zoals stofmijt verwijderd. Het apparaat kan via wifi bestuurd worden middels de ThinQ-technologie. Hiermee kun je ook extra wasprogramma’s downloaden.

Is LG een goede wasmachine? 

LG maakt wasmachines van kwaliteit die bij ons goed uit de test zijn gekomen. Ze maken wasmachines in het midden prijsklassement en je kan dezelfde kwaliteit verwachten als een Bauknecht of Zanussi wasmachine.

Wat is een goede LG wasmachine? 

Wij hebben veel verschillende LG wasmachines vergeleken en beoordeeld. Op basis daarvan hebben we bepaald welke wasmachines goed zijn. Als je graag een LG wasmachine aan wilt schaffen dan raden wij je aan om de LG F4WV912A2E te bekijken. In onze review over dit model op deze pagina kan je meer over deze wasmachine lezen. 

Waar moet je op letten bij een LG wasmachine kopen? 

Als je een wasmachine wilt kopen is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren: 
  • Het vulgewicht
  • Het energielabel
  • Het maximale centrifuge toerental
  • Het geluidsniveau
  • Het soort wasprogramma’s waarover de machine beschikt 
Als je meer uitleg wilt over deze factoren dan kan je naar onze ‘Tips bij aankoop van jouw wasmachine’ kijken. Daar leggen we ieder punt uitgebreid uit zodat je goed snapt waar je op moet letten. 

Hoe wij LG wasmachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 14 verschillende LG wasmachines onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste LG wasmachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen