Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

De beste Whirlpool Wasmachine: ons advies & de Top 5 in 2023

In dit artikel

Ben je op zoek naar de beste Whirlpool wasmachine? Wij hebben in dit artikel alle informatie verzameld die je nodig hebt om een goede keuze voor de beste Whirlpool wasmachine voor jou en jouw situatie te maken. Daarnaast hebben we onze favoriete Whirlpool wasmachines in een top 5 gezet. 

We focussen in dit artikel specifiek op wasmachines van Whirlpool . Weet jij nog niet van welk merk je een wasmachine wil kopen? Lees dan vooral ook even ons algemene wasmachine artikel. Daarin gaan we dieper in op de specifieke kenmerken en belangrijke factoren van wasmachines. 

Veel leesplezier!

Whirlpool wasmachine of een was/droogcombinatie?

Wij raden altijd aan om goed onderzoek te doen naar de verschillende wasmachines van Whirlpool. Bedenk als eerste of je een Whirlpool wasmachine wil met of zonder droogfunctie. Het voordeel van een wasmachine met droogfunctie is dat je geen aparte droger nodig hebt. Hierdoor bespaar je in (koop)kosten en in ruimte.

Het nadeel is dat er een minder groot gewicht gedroogd dan gewassen kan worden. Daarnaast duurt de wascyclus langer en was je minder energiezuinig. 

Onderzoek en vergelijk de verschillende Whirlpool wasmachines

Ga je een Whirlpool wasmachine kopen, denk dan eerst goed na over alle verschillende elementen die een machine heeft. In dit artikel bespreken we de belangrijkste, die je zeker moet meenemen in je onderzoek naar de beste Whirlpool wasmachine voor jou:

  • Wil je een voor- of bovenlader
  • Afmetingen van de Whirlpool wasmachine
  • Wat is de grootte van je wasjes/huishouden?
  • Whirlpool 6th sense technologie
Whirlpool heeft ook heel grote wasmachines. Zet ze op ooghoogte om minder te hoeven bukken.

Voor- of bovenlader

Wil je een Whirlpool wasmachine met voorlader of juist met een bovenlader? In Nederland zie je bijna nooit een bovenlader voorbij komen, maar ze zijn wel beschikbaar. Een wasmachine met bovenlader zou handig kunnen zijn als je niet wil bukken om de was uit de machine te halen. Een andere optie is om je Whirlpool wasmachine met voorlader op ooghoogte te laten plaatsen.

De afmetingen

De afmetingen van je Whirlpool wasmachine kunnen van belang zijn. Zet je hem vrijstaand neer of ingebouwd? Of boven/onder een droger? Waar je je wasmachine uiteindelijk plaatst kan invloed hebben op welke je kan kopen.

Een wasmachine en droger die je op elkaar gaat stapelen, moeten dezelfde breedte en diepte afmetingen hebben zodat ze stevig op elkaar blijven staan. Dit is ook zo als je je wasmachine gaat inbouwen: deze moet natuurlijk wel passen in de daarvoor bestemde ruimte. Meet daarom vooraf de ruimte op waar je de Whirlpool wasmachine gaat plaatsen en check goed de wasmachine afmetingen voordat je tot koop overgaat.

Wat is de grootte van je wasjes/huishouden?

Whirlpool wasmachines hebben een vulcapaciteit van 7 tot en met 10 kg. Met een grotere vulcapaciteit kan er meer was in een keer gewassen worden. Als je vaak veel wasgoed in één keer wast, raden wij aan om voor de ruimste vulcapaciteit te kiezen.

Whirlpool 6th sense technologie

De 6th sense technologie van Whirlpool is een beladingssensor die zorgt dat je voor de grootte van je was de juiste hoeveelheid water verbruikt. Op deze manier voorkom je energie- en waterverspilling.

Whirlpool wasmachines hebben een sterke motor en gaan lang mee.

Onze keuze

Whirlpool BI WDWG 961484


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Whirlpool wasmachine 2023 - Top 5

5. Whirlpool FFDBE 9638 BCEV

Waarom we fan zijn:
Een mooie, ruime wasmachine met handige features.

Ben je op zoek naar een vrijstaande wasmachine van Whirlpool met moderne technologieën? Dan past de FFDBE 9638 BCEV goed bij jou. Dit model heeft een vulgewicht van 9 kilogram waardoor het geschikt is voor grote huishoudens. Er zijn 17 verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen. Je kunt ook het stoomprogramma kiezen: dit programma reinigt kleding met stoom en geeft het een opfrisser. Stoom helpt ook om kreukels te verminderen. Aan het einde van elk programma klinkt er een geluidssignaal om te laten weten dat het programma klaar is.

Gemiddeld duurt een wascyclus zo’n 195 minuten, maar dat is ook afhankelijk van hoeveel wasgoed je in het apparaat hebt gedaan. De wasmachine heeft tijdens het centrifugeren een vrij hoog geluidsniveau, maar wast verder heel stil. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 9 kg
Toerental: 1600 r/min 
Geluidsniveau: 85 dB 
Energielabel: D

Video

Whirlpool FFDBE 9638 BCEV

Whirlpool FFDBE 9638 BCEV

4. Whirlpool W6 W845WB BE

Waarom we fan zijn:
Deze wasmachine is dankzij de zen technologie heel stil.

De W6 W845WB BE is een fijne wasmachine met een vulgewicht van 8 kg. Er zijn 15 wasprogramma’s waar je uit kunt kiezen om jouw wasgoed schoon en fris te krijgen. Deze programma’s bestaan onder andere uit de standaard programma’s zoals snel 30, wol en babykleding. Het programmaverloop kun je gemakkelijk volgen. De resterende tijd wordt weergegeven op het display. Aan het einde van het programma klinkt er een geluid om te laten weten dat de was klaar is.

Je kunt er eventueel voor kiezen om de start van het programma uit te stellen en de machine bijvoorbeeld tijdens de daluren te laten draaien. De wasmachine heeft een koolborstelloze motor wat de levensduur verlengt, en er zijn verschillende soorten beveiligingen aanwezig voor zowel de machine als kleine kinderen.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 8 kg
Toerental: 1400 r/min 
Geluidsniveau: 70 dB 
Energielabel: B

Video

Whirlpool W6 W845WB BE

Whirlpool W6 W845WB BE

3. Whirlpool FWDG 961483 WSV EE N

Waarom we fan zijn:
Een ruime was-droog combinatiemachine met stoomfunctie, fresh care en een beladingssensor.

De Whirlpool FWDG 961482 WSV EE N wasmachine heeft een vulgewicht van 9 kg en is een handige was-droog combinatie. Met deze wasmachine kun je dus zowel wassen als drogen. 

Deze wasmachine heeft hele snelle was- en droogtijden. Tussen de 15 programma’s zit namelijk ook het was&droog45 programma. Met dit programma is het mogelijk om binnen 45 minuten tot 1 kg was gewassen en gedroogd te krijgen. Tijdens het wassen en drogen wordt de 6th Sense Technologie gebruikt waardoor er zorgzaam met jouw wasgoed en de energie omgegaan wordt. Het FreshCare+ systeem houdt de trommel en het kleding fris tot 6 uur na afloop van het programma.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 9 kg
Toerental: 1400 r/min 
Geluidsniveau: 81 dB 
Energielabel: D

Video

Whirlpool FWDG 961483 WSV EE N

Whirlpool FWDG 961483 WSV EE N

2. Whirlpool BI WMWG 71483E EU N

Waarom we fan zijn:
Een goede optie voor een kleiner huishouden, met alle Whirlpool technologie die wil, zoals SoftMove.

Niet iedereen heeft behoefte aan een grote wascapaciteit. De Whirlpool BI WMWG 71483E EU N is een apparaat meteen vulgewicht van 7 kg en is hiermee geschikt voor kleine huishoudens tot 2 personen. Deze wasmachine heeft 14 verschillende programma’s. Je bedient de wasmachine heel makkelijk met de draaiknop. Tijdens het wassen kun je de cyclus op pauze zetten om kleding toe te voegen. Het is ook mogelijk om de start uit te stellen.

Het is een hele stille wasmachine die maximaal 72 dB produceert tijdens het centrifugeren. Je kan daarom zonder problemen je was ’s nachts laten draaien.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 7 kg
Toerental: 1400 r/min 
Geluidsniveau: 72 dB 
Energielabel: D

Video

Whirlpool BI WMWG 71483E EU N

Whirlpool BI WMWG 71483E EU N

1. Beste koop van 2023: Whirlpool BI WDWG 961484 EU

Waarom we fan zijn:
Goede kwaliteit inbouw was en droog combinatiemachine met SoftMove technologie. Stil en makkelijk in gebruik.

Wij vinden de Whirlpool BI WDWG 961484 EU de beste Whirlpool wasmachine van 2023. Dit apparaat heeft een vulgewicht van 9 kilogram en is hierdoor geschikt voor grotere huishoudens. Het gaat hier om een was-droogcombinatie. 

Je kan 1 kg was binnen 45 minuten wassen en drogen, maar hebt daarnaast uit nog 13 andere programma’s. De SoftMove technologie zorgt dat je kleding mooi blijft, door de trommelbewegingen per fase van de was aan te passen. Ook blijft je kleding tot 6 uur na afloop van het wasprogramma fris, doordat de wasmachine kleine bewegingen blijft maken en een klein beetje stoom toevoegt. De inverter motor van deze wasmachine is van hoge kwaliteit. Ook zit er een kinderslot op.

Wij vinden dit de beste Whirlpool wasmachine van 2023 voor de huishoudens die geen ruimte hebben voor een losse wasmachine en droger. De was en droog kwaliteit van deze wasmachine is erg goed en daarom een heel mooi alternatief.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 9 kg
Toerental: 1400 r/min 
Geluidsniveau: 70 dB 
Energielabel: D

Video

Whirlpool BI WDWG 961484

Whirlpool BI WDWG 961484

Bekijk hier onze artikelen over de beste wasmachines per merk

Dit vindt Bol de beste Whirlpool wasmachine

Nog meer informatie over Whirlpool wasmachines

Is een Whirpool een goede wasmachine? 

Whirpool is een basisklasse merk dat relatief goedkope wasmachines verkoopt. Je Whirlpool wasmachine zal doen wat hij moet doen en er zitten geen bijzondere technische snufjes op zoals het bedienen van je wasmachine via een app. Een Whirpool wasmachine gaat gemiddeld 9 jaar mee. Middenklasse merken voor wasmachines zijn: Zanussi, Bauknecht en AEG met een verwachte levensduur van rond de 10 jaar. De topmerken zijn Bosch, Siemens en Miele. Deze hebben een langere levensduur van ongeveer 13 jaar en beschikken over meer geavanceerde functies, maar daar betaal je dan ook wel extra voor.

Hoe reset je een Whirpool wasmachine?

Een Whirpool wasmachine reset je als volgt:
  • Haal de stekker 30 seconden uit het stopcontact.
  • Doe de stekker weer in het stopcontact.
  • Schakel de wasmachine aan.

Hoe gaat een Whirpool wasmachine aan?

Als je je was in de trommel gedaan hebt, kan je op de ON/OFF toets drukken om de machine aan te zetten. Vervolgens draai je aan de programma knop naar het juiste wasprogramma en druk je op de ‘Start/Pauze’-knop om het programma te starten.

Hoe wij Whirpool wasmachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Whirlpool wasmachines onderzocht, veel getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Whirlpool wasmachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op

Geraadpleegde bronnen voor ons onderzoek