Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Beste Makita Klopboormachine: Ons Advies & Top 5 in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Makita klopboormachine? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een klopboormachine van Makita die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Dit zal je keuze vergemakkelijken.

Veel leesplezier!

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Makita klopboormachine 2023 - Top 5

5. Makita 8101K

Waarom we fan zijn: 
Als je opzoek bent naar een klopboor dan is de Makita 8101K een goed instapmodel. 

Met dit model kan je boren in hout, steen en metaal. Het snoer is 2 meter lang en mocht er geen stopcontact in de buurt zijn kun je altijd nog gebruik maken van een haspel. Het apparaat heeft een opgenomen vermogen van 710 Watt en een variabel toerental van 0 – 3200. Dit staat gelijk aan 0 – 48000 slagen. Tevens is deze Makita klopboormachine voorzien van een euro-hals. Dit betekent dat hij in een boorstandaard past. De capaciteit bij het werken met metaal is 13 mm. Bij hout wordt dit 30 mm en bij steen spiraalboor H 16 mm. Het apparaat kan zowel links- als rechtsom draaien. Als je graag een klopboor aanschaft die doet wat hij moet doen, dan is dit een goede keuze. 

Voordelen

Nadelen

Makita M8101K klopboormachine

Bekijk verschillende aanbieders

4. Makita HP1631

Waarom we fan zijn: 
De Makita HP1631 is een veelzijdig en duurzaam model. 

 

Het opgenomen vermogen ligt net als bij de nummer 5 op 710 Watt maar deze Makita klopboormachine is toch iets anders gebouwd. Je werkt met een variabel toerental van 0 – 3200 wat neerkomt op 0 – 48000 slagen. Kwa capaciteit moet je rekening houden met 13 mm in metaal en 30 mm in hout. Het apparaat draait zowel links- als rechtsom. Boren kan flink ongemakkelijk worden na een tijdje, maar deze Makita klopboormachine heeft een softgrip om dat iets comfortabeler te maken. 

Het apparaat zelf weegt ongeveer 2 kilogram, dus aan het gewicht is geen probleem. Daarnaast is dit model ook nog eens duurzaam gebouwd. Dit heeft hij te danken aan de cilindrische bouw van het motorhuis en het aluminium tandwielhuis. Al met al lijkt dit model vrij veel op het model wat we zojuist besproken hebben, maar is hij net iets anders in elkaar gezet. Desondanks is dit gewoon een prima model die je bij veel projecten kunt inzetten.

Voordelen

Nadelen

Makita klopboormachine HP1631

Bekijk verschillende aanbieders

3. Makita HP1641

Waarom we fan zijn: 
De HP1641 is een redelijk lichte en ergonomisch ontworpen Makita klopboormachine. 

Dit model heeft iets minder vermogen dan de vorige twee modellen, namelijk 680 Watt. Maar dit betekent natuurlijk niet dat de kwaliteit er minder op wordt. Je kunt een onbelast toerental verwachten van 0 – 2800 wat neerkomt op 0 – 44800 slagen. Je kunt de toeren zelf instellen middels een schakelaar zodat je de perfecte stand kiest voor jouw project. Zo kun je met de beste nauwkeurigheid te werk gaan. Deze Makita klopboormachine draait zowel links- als rechtsom afhankelijk van jouw eigen voorkeur. De capaciteit is precies hetzelfde als de twee modellen die we zojuist besproken hebben: 13 mm bij metaal en 30 mm bij hout. 

Hij maakt wel vrij veel lawaai waardoor gehoorbescherming aangeraden wordt. Het gewicht valt in ieder geval reuze mee en ligt op 2 kilogram. Je gaat ergonomisch te werk dankzij de ergonomische vorm en softgrip.  Je krijgt er trouwens ook een 13 mm tandkransboorkop bij hadden we dat al gezegd?

Voordelen

Nadelen

Makita HP1641 klopboormachine

Bekijk verschillende aanbieders

2. Makita HP2071J

Waarom we fan zijn: 
Met de krachtige Makita HP2071J die over een vermogen van 1010 Watt beschikt boor je gemakkelijk door allerlei materialen en muren.

Op nummer twee hebben we een Makita klopboormachine met veel meer functies en kracht dan de vorige modellen. Dit apparaat heeft twee verschillende mechanische toeren. Bij standje 1 kun je rekenen op een toerental van 0 – 1200 en bij standje twee wordt dit 0 – 2900. Standje 1 kun je het beste gebruiken voor schroefwerk, en standje twee voor klopboren. Het toerental blijft altijd constant waardoor je ook bij hogere belasting een mooi resultaat kunt verwachten. 

Er wordt bij deze Makita klopboormachine gebruik gemaakt van een veiligheidsslipkoppeling. Dit betekent dat jij beschermt bent als de machine vastslaat in het materiaal. Tevens verhoogt dit ook de duurzaamheid van de machine. Je kunt wel zien dat Makita naast kwaliteit dus ook duurzaamheid belangrijk vindt. 

Voordelen

Nadelen

Bekijk verschillende aanbieders

1. Makita HP2071F

Waarom we fan zijn:
De Makita HP2071J heeft een hoog toerental en veel vermogen daarom levert deze klopboor erg goede prestaties.  

Met onze best beoordeelde klopboor werk je weer met twee mechanische toeren. Bij standje 1 werk je met een onbelast toerental van 0 – 1200 en 0 – 24000 slagen. Bij standje twee werk je met 0 – 2900 toeren en 0 – 58000 slagen. Het opgenomen vermogen ligt op 1010 Watt en staat daarmee gelijk aan het model hierboven. Je maakt gebruik van netstroom om aan dit vermogen te komen middels een snoer van 2,5 meter. 

Deze Makita klopboormachine is ontzettend duurzaam dankzij het aluminium tandwielhuis in combinatie met de veiligheidsslipkoppeling. Tevens zorgt deze koppeling er ook voor dat jij beschermt bent wanneer de Makita klopboormachine vastslaat in het materiaal. Als je spiraalboor L gebruikt heb je bij hout een capaciteit van 40 mm en bij metaal 16 mm. Bij het gebruik van spiraalboor H heb je bij steen een capaciteit van 25 mm en bij metaal 8 mm. Kortom, een sterke klopboor waar je vele jaren mee vooruit kan.

Voordelen

Nadelen

Makita klopboormachine HP2071F

Bekijk verschillende aanbieders

Wat kost een Makita klopboormachine?

Je kan Makita klopboren vinden in verschillende prijsklassen, van 80 tot 400 euro.

Wat is de beste Makita boormachine?

Wij hebben de Makita HP2071F als beste Makita klopboor van 2023 beoordeeld. 

Wat is het verschil tussen een Makita accuboormachine en klopboormachine?

Met een Makita klopboor kan je boren in hout, metaal of zachte steensoorten zoals gips, zandsteen of gasbeton. Een Makita klopboor heeft meer kracht dan een normale Makita accuboormachine, maar is weer niet zo sterk als een Makita boorhamer. Wanneer je in harde steensoorten zoals marmer of beton wilt boren kan je beter een Makita boorhamer gebruiken in plaats van een Makita klopboor.

Hoe wij Makita klopboormachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Makita klopboormachines onderzocht, meer dan 20 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Makita klopboormachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen