Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Bosch grasmaaiers in 2022

Een tuin hebben is natuurlijk hartstikke leuk, maar je moet hem ook goed onderhouden. Vooral bij grote tuinen kan dit een flinke klus zijn. Gelukkig hebben we nog altijd de Bosch grasmaaier. Met een Bosch grasmaaier kun je moeiteloos jouw tuin bijhouden in weer en wind. Welke Bosch grasmaaier je kiest is een beetje afhankelijk van hoe groot jouw tuin is en wat jouw behoeften zijn. Bij een grasmaaier maken we onderscheid tussen vijf verschillende soorten: handmatig, elektrisch, accu, benzine en een robot grasmaaier.

Bij aanschaf van een Bosch grasmaaier moet er vooral gekeken worden naar de grootte van jouw tuin. Wanneer je een groot gazon hebt wil je natuurlijk niet alles met een handmaaier doen, en bij een kleine tuin is een robotmaaier ook wat overbodig. Daarnaast moet er ook gekeken worden naar gebruiksgemak. We weten natuurlijk allemaal dat gemak de mens dient. Kies je dan voor een Bosch grasmaaier met een opvangbak? Of misschien een zelfrijdend grasmaaier? Er zijn zoveel verschillende soorten Bosch grasmaaiers dat de keuze soms onmogelijk is.

Een ding is in ieder geval zeker: je moet een Bosch grasmaaier goed onderhouden en de juiste accessoires kopen indien je daar behoefte aan hebt. Denk hierbij aan eventuele olie die onderhouden moet worden, luchtfilter, benzine, maar ook de maaimessen mogen niet vergeten worden. Daarnaast is het altijd handig om gelijk de juiste reservemessen achter de hand te hebben voor het geval de maaimessen versleten zijn.

Bosch grasmaaier - Top 5

Een Bosch grasmaaier kiezen kan best lastig zijn. Je hebt te maken met verschillende soorten tuinen, ondergronden en groottes. Het is dan niet altijd even makkelijk om te weten welk model je nodig hebt. Ga je voor een Bosch grasmaaier op accu? Of toch liever op netstroom? En ga je dan een kleine tuin maaien of zullen er ook grotere tuinen tussen zitten? Om jou een beetje op weg te helpen bij het kiezen van jouw nieuwe Bosch grasmaaier, hebben wij de vijf beste Bosch grasmaaiers op een rij gezet voor jou.

5. Bosch ARM 32

Deze Bosch grasmaaier is het ideale model om de lijst mee te beginnen. De Bosch ARM 32 is een elektrische grasmaaier met een vermogen van 1200 Watt die prima geschikt is voor kleine gazons tot 200 vierkante meter. Je hebt toegang tot drie verschillende maaihoogte-instellingen waardoor je tussen de 20 en 60 mm hoog gras uitstekend kunt maaien. Zelfs hoog gras kan hierdoor moeiteloos gemaaid worden. Zoals we al eerder zeiden: gemak dient de mens, en daarom is er een opvangbak van 31 liter zodat jij dat niet allemaal bijeen hoeft te harken. 

Het nadeel van deze Bosch grasmaaier is wel dat de stekker geen kabel heeft. Je hebt daardoor altijd een haspel of verlengsnoer nodig. Deze Bosch grasmaaier wordt ook gezien als cirkelmaaier. Dit betekent dat het mes met hoge snelheid horizontaal door een ronde bak gaat. Er wordt ook buiten de wielen gemaaid waardoor je ook de graskanten meeneemt. Al met al heb je een maaibreedte van 32 cm. De duwboom kun je inklappen zodat er minder ruimte in beslag wordt genomen wanneer je de grasmaaier opbergt. Je hoeft geen uren te zitten om uit te vogelen hoe je de Bosch grasmaaier moet opzetten. Het is heel simpel. Hij wordt geleverd in een compacte verpakking. Maai liever niet vroeg op de ochtend met dit model, want hij is niet bepaald zachtjes als het op geluid aankomt.

4. Bosch ARM 3650

Als je dacht dat de Bosch ARM 32 al een goed model was, dan zul je met de Bosch ARM 3650 nog blijer zijn. Je kunt gebruik maken van maar liefst 5 maaihoogte-instellingen variërend tussen de 20 en 70 mm waardoor je zelfs na een aantal maanden nog steeds moeiteloos kunt maaien. De maaihoogte kun je gemakkelijk regelen met een enkele handeling. Deze Bosch grasmaaier is dan ook geschikt voor iets grotere gazons tot 425 vierkante meter. Je werkt met een maaibreedte van 37 centimeter waardoor je in één keer een groot gedeelte van het gras meeneemt. Het zal je dus niet al te veel tijd kosten om de hele tuin gedaan te krijgen. 

Achteraf opruimen hoeft ook niet dankzij de opvangbank met een inhoud van 40 liter. Ook dit model wordt weer gevoerd via netstroom en heeft geen kabel. Je zult dus opnieuw gebruik moeten maken van een haspel of verlengsnoer. Hij heeft hierdoor wel een mooi vermogen van 1400 Watt. Het is weer een Bosch grasmaaier die gebruik maakt van de cirkelmaaier techniek. Je kunt de grasmaaier weer makkelijk opbergen na het maaien terwijl je niet teveel ruimte inneemt door de inklapbare duwboom. Ook dit model maakt weer een hoop kabaal met zijn 96 dB, dus probeer niet te vroeg aan het werk te gaan. Je hebt 2 jaar fabrieksgarantie op dit product.

3. Bosch CityMower18

Laten we eens kijken naar een Bosch grasmaaier die op accu werkt in plaats van netstroom. De CityMower18 is een lichte accumaaier die ontworpen is voor gemakkelijk onderhoud van een stadstuin. Dat was ook wel een beetje uit de naam te halen. Maar dat iets gemaakt is met de stad in het achterhoofd, betekent niet dat de kwaliteit er minder op wordt. Het tegendeel zelfs! Je werkt met een Bosch grasmaaier op een 18 Volt Li-Ion accu met een capaciteit van 4 Ah. Hierdoor ben je dus niet verbonden aan een snoer of haspel waardoor je alle bewegingsruimte hebt die je nodig hebt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een geavanceerd accumanagementsysteem voor langere looptijden. De maaibreedte is 34 centimeter waardoor je een redelijk grote stadstuin ook binnen no-time gemaaid hebt. 

Dankzij de opvangbak met een inhoud van 31 liter hoef je niet naderhand alles nog bij elkaar te harken. Met de graskam kun je netjes langs muren en kanten trimmen voor snelle en gemakkelijke resultaten. Wist je dat er bij deze Bosch grasmaaier is gedacht aan het ergonomisch gemak van de gebruiker? De ErgoFlex grepen zorgen voor een comfortabele en gezonde houding zodat je geen lichamelijke klachten krijgt. Natuurlijk moet je nog altijd zelf voor een rechte rug zorgen. Je kunt het apparaat instellen op 3 verschillende standen wat betreft het maaihoogtebereik, variërend tussen de 30 en 60 mm.

2. Bosch AdvancedRotak 650

Dit model kan niet alleen ontzettend goed de klus geklaard krijgen, maar ziet er ook nog eens stoer uit. Met deze Bosch grasmaaier kun je tussen de 20 en 80 mm hoog maaien. Je kunt dan ook een behoorlijk groot oppervlakte maaien met deze Bosch grasmaaier. De Bosch AdvancedRotak 650 is geschikt voor tuinen met een gazonoppervlakte tot 525 vierkante meter. De grasmaaier maait ook buiten de wielen waardoor de graskanten meegenomen worden. Om zo’n grote tuin te maaien moet je natuurlijk wel en grote opvangbak hebben, en dat heeft dit model. De opvangbak heeft een inhoud van 50 liter waardoor je in één keer jouw tuin kunt maaien. Daarnaast is de opvangbak ook nog eens inklapbaar waardoor er een hoop ruimte wordt bespaard wanneer je hem weer opbergt. Ook kun je de duwboom weer inklappen wat nog meer ruimte creëert. 

Er wordt gebruik gemaakt van een speciaal ontworpen handvat waardoor je een prettige en ergonomische grip op de grasmaaier hebt. Daarnaast is er ook een telescopische handgreep die voorzien is van meerdere drukschakelaars. Helaas moet je hier ook weer gebruik maken van een haspel of verlengsnoer omdat er geen kabel aanwezig is. Hij werkt wel met een uitstekend vermogen van 1700 Watt. Het is geen probleem als je graag vroeg aan de slag gaat. Dankzij de Pro Silence technologie klinkt het geluid van de grasmaaier veel minder scherp. Hij produceert slechts 89dB.

1. Bosch AdvancedRotak 36

En dan moeten we uiteindelijk toch weer de beste Bosch grasmaaier bekronen, de Bosch AdvancedRotak 36-890. Het is wellicht een redelijk zwaar model met zijn 17,5 kilogram, maar dat vinden wij best verantwoord voor alles wat hij kan. Als je een grote tuin hebt die goed onderhouden moet worden, is dit het model die je moet hebben. Met deze Bosch grasmaaier kun je tuinen maaien met een gazonoppervlakte van 890 vierkante meter. Je zit niet vast aan een snoer waardoor je werkelijk alle kanten op kunt. Er wordt gebruik gemaakt van een krachtige 36 Volt Li-Ion accu van 6 Ah. Een ontzettend groot vermogen voor een Bosch grasmaaier die op accu werkt. 

Ondanks dit vermogen is het een van de stilste modellen op deze lijst met 87 dB. Er kan gebruik gemaakt worden van een centrale maaihoogteinstelling met 7 verschillende hoogtes. De maaibreedte ligt op 46 cm waardoor die grote tuinen ook heel snel gemaaid zijn. Deze Bosch grasmaaier heeft een mulching functie. Dit wilt zeggen dat het gras versnipperd en teruggeblazen wordt op het gazon. De snippers dienen als voedingsstof voor een gezond en mooi gazon. Daarnaast heeft de opvangbak een inhoud van 50 liter. Heb je te maken met een ongelijke ondergrond met wellicht wat gesteente of takken op de grond? Geen probleem! Deze Bosch grasmaaier kan het allemaal aan. Natuurlijk krijg je ook twee jaar fabrieksgarantie op dit model.

Lees ook:

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog