Auteur: Bart

Auteur: Bart

Bart heeft groene vingers en weet alles van tuingereedschap.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Beste Bosch Grasmaaier? Advies, Informatie & Top 5 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Bosch grasmaaier? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Bosch grasmaaier die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Bosch grasmaaier top 5 voor het jaar 2023.

Onze keuze

Bosch AdvancedRotak 36-690

Bosch AdvancedRotak 36

Bosch grasmaaier 2023 - Top 5

5. Bosch ARM 32

Deze Bosch grasmaaier is het ideale model om de lijst mee te beginnen. De Bosch ARM 32 is een elektrische grasmaaier met een vermogen van 1200 Watt die prima geschikt is voor kleine gazons tot 200 vierkante meter. Je hebt toegang tot drie verschillende maaihoogte-instellingen waardoor je tussen de 20 en 60 mm hoog gras uitstekend kunt maaien. Zelfs hoog gras kan hierdoor moeiteloos gemaaid worden. Zoals we al eerder zeiden: gemak dient de mens, en daarom is er een opvangbak van 31 liter zodat jij dat niet allemaal bijeen hoeft te harken. 

Het nadeel van deze Bosch grasmaaier is wel dat de stekker geen kabel heeft. Je hebt daardoor altijd een haspel of verlengsnoer nodig. Deze Bosch grasmaaier wordt ook gezien als cirkelmaaier. Dit betekent dat het mes met hoge snelheid horizontaal door een ronde bak gaat. Er wordt ook buiten de wielen gemaaid waardoor je ook de graskanten meeneemt. Al met al heb je een maaibreedte van 32 cm. De duwboom kun je inklappen zodat er minder ruimte in beslag wordt genomen wanneer je de grasmaaier opbergt. Je hoeft geen uren te zitten om uit te vogelen hoe je de Bosch grasmaaier moet opzetten. Het is heel simpel. Hij wordt geleverd in een compacte verpakking. Maai liever niet vroeg op de ochtend met dit model, want hij is niet bepaald zachtjes als het op geluid aankomt.

Bosch ARM 32 grasmaaier

Bekijk verschillende aanbieders

4. Bosch AdvancedRotak 36-690

Zelf het gras maaien heeft soms ook wel z’n charmes, zeker als je een goed apparaat gebruikt zoals de Bosch AdvancedRotak 36-690. Deze grasmaaier weegt 16,5 kilogram en werkt op het Bosch Power For All 36 Volt accu platform.

Het model is zeer geschikt om tuinen tot 500 vierkante meter te maaien. Je hebt 7 verschillende maaihoogte-instellingen variërend van 25 tot 80 mm. De maaibreedte is 40 centimeter. Het gemaaide gras wordt opgevangen in een 50 liter opvangbak, en je kunt ervoor kiezen om de mulching functie te gebruiken.

Je krijgt de accu die bij het apparaat hoort meegeleverd en kunt deze ook gebruiken voor ander gereedschap van Bosch waar je 36 Volt voor nodig hebt. Als je klaar bent met maaien berg je het apparaat compact op door de duwboom in te klappen.

Bosch AdvancedRotak 36-690

Bekijk verschillende aanbieders

3. Bosch CityMower18

Laten we eens kijken naar een Bosch grasmaaier die op accu werkt in plaats van netstroom. De CityMower18 is een lichte accumaaier die ontworpen is voor gemakkelijk onderhoud van een stadstuin. Dat was ook wel een beetje uit de naam te halen. Maar dat iets gemaakt is met de stad in het achterhoofd, betekent niet dat de kwaliteit er minder op wordt. Het tegendeel zelfs! Je werkt met een Bosch grasmaaier op een 18 Volt Li-Ion accu met een capaciteit van 4 Ah. Hierdoor ben je dus niet verbonden aan een snoer of haspel waardoor je alle bewegingsruimte hebt die je nodig hebt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een geavanceerd accumanagementsysteem voor langere looptijden. De maaibreedte is 34 centimeter waardoor je een redelijk grote stadstuin ook binnen no-time gemaaid hebt. 

Dankzij de opvangbak met een inhoud van 31 liter hoef je niet naderhand alles nog bij elkaar te harken. Met de graskam kun je netjes langs muren en kanten trimmen voor snelle en gemakkelijke resultaten. Wist je dat er bij deze Bosch grasmaaier is gedacht aan het ergonomisch gemak van de gebruiker? De ErgoFlex grepen zorgen voor een comfortabele en gezonde houding zodat je geen lichamelijke klachten krijgt. Natuurlijk moet je nog altijd zelf voor een rechte rug zorgen. Je kunt het apparaat instellen op 3 verschillende standen wat betreft het maaihoogtebereik, variërend tussen de 30 en 60 mm.

Bosch CityMower18 grasmaaier

Bekijk verschillende aanbieders

2. Bosch AdvancedRotak 650

Dit model kan niet alleen ontzettend goed de klus geklaard krijgen, maar ziet er ook nog eens stoer uit. Met deze Bosch grasmaaier kun je tussen de 20 en 80 mm hoog maaien. Je kunt dan ook een behoorlijk groot oppervlakte maaien met deze Bosch grasmaaier. De Bosch AdvancedRotak 650 is geschikt voor tuinen met een gazonoppervlakte tot 525 vierkante meter. De grasmaaier maait ook buiten de wielen waardoor de graskanten meegenomen worden. Om zo’n grote tuin te maaien moet je natuurlijk wel en grote opvangbak hebben, en dat heeft dit model. De opvangbak heeft een inhoud van 50 liter waardoor je in één keer jouw tuin kunt maaien. Daarnaast is de opvangbak ook nog eens inklapbaar waardoor er een hoop ruimte wordt bespaard wanneer je hem weer opbergt. Ook kun je de duwboom weer inklappen wat nog meer ruimte creëert. 

Er wordt gebruik gemaakt van een speciaal ontworpen handvat waardoor je een prettige en ergonomische grip op de grasmaaier hebt. Daarnaast is er ook een telescopische handgreep die voorzien is van meerdere drukschakelaars. Helaas moet je hier ook weer gebruik maken van een haspel of verlengsnoer omdat er geen kabel aanwezig is. Hij werkt wel met een uitstekend vermogen van 1700 Watt. Het is geen probleem als je graag vroeg aan de slag gaat. Dankzij de Pro Silence technologie klinkt het geluid van de grasmaaier veel minder scherp. Hij produceert slechts 89dB.

Bosch grasmaaier AdvancedRotak 650

Bekijk verschillende aanbieders

1. Bosch AdvancedRotak 36

En dan moeten we uiteindelijk toch weer de beste Bosch grasmaaier bekronen, de Bosch AdvancedRotak 36-890. Het is wellicht een redelijk zwaar model met zijn 17,5 kilogram, maar dat vinden wij best verantwoord voor alles wat hij kan. Als je een grote tuin hebt die goed onderhouden moet worden, is dit het model die je moet hebben. Met deze Bosch grasmaaier kun je tuinen maaien met een gazonoppervlakte van 890 vierkante meter. Je zit niet vast aan een snoer waardoor je werkelijk alle kanten op kunt. Er wordt gebruik gemaakt van een krachtige 36 Volt Li-Ion accu van 6 Ah. Een ontzettend groot vermogen voor een Bosch grasmaaier die op accu werkt. 

Ondanks dit vermogen is het een van de stilste modellen op deze lijst met 87 dB. Er kan gebruik gemaakt worden van een centrale maaihoogteinstelling met 7 verschillende hoogtes. De maaibreedte ligt op 46 cm waardoor die grote tuinen ook heel snel gemaaid zijn. Deze Bosch grasmaaier heeft een mulching functie. Dit wilt zeggen dat het gras versnipperd en teruggeblazen wordt op het gazon. De snippers dienen als voedingsstof voor een gezond en mooi gazon. Daarnaast heeft de opvangbak een inhoud van 50 liter. Heb je te maken met een ongelijke ondergrond met wellicht wat gesteente of takken op de grond? Geen probleem! Deze Bosch grasmaaier kan het allemaal aan. Natuurlijk krijg je ook twee jaar fabrieksgarantie op dit model.

Bosch AdvancedRotak 36-690

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is de beste Bosch grasmaaier?

Wij vinden de Bosch AdvancedRotak 36 de beste Bosch grasmaaier van 2023. Deze Bosch grasmaaier is geschikt voor een tuin met een groot gazon oppervlak. Heb jij een kleinere grasmat? Lees dan onze top 5 om een model te vinden die beter bij jouw tuin past. 

Hoe lang gaat een elektrische Bosch grasmaaier mee?

Als jij je elektrische Bosch grasmaaier goed onderhoudt, zal deze zeker 10 jaar mee kunnen gaan. Maak je Bosch grasmaaier regelmatig schoon en slijp af en toe de maai messen, zodat je zo lang mogelijk plezier hebt van je Bosch grasmaaier.

Hoeveel watt moet een Bosch grasmaaier hebben?

Hoeveel watt een Bosch grasmaaier nodig heeft, is afhankelijk van verschillende factoren. Voor een klein gazon is een Bosch grasmaaier met een lager wattage nodig dan voor een groot gazon. Ook de maaibreedte is van belang. Daarnaast hebben benzine aangedreven Bosch grasmaaiers als sneller een hoor wattage dan een elektrische grasmaaier. Belangrijker is daarom om te bekijken hoe groot het gazon oppervlak is dat de Bosch grasmaaier aankan en hoe breed de maaibreedte is. Bekijk bij aanschaf van je Bosch grasmaaier daarom goed de productspecificaties.

Hoe kies je een Bosch grasmaaier?

Nu je alvast weet dat je voor een grasmaaier van het merk Bosch wil gaan, zijn er nog een aantal andere factoren om op te letten. Dit zijn onder andere de maaibreedte, de accu duur (als je voor een elektrische Bosch grasmaaier gaat), de oppervlakte van het gazon dat de grasmaaier aan kan, het vermogen van de Bosch grasmaaier, het type Bosch grasmaaier, de manier van maaien en aanvullende functies en mogelijkheden. Het belangrijkste is om te kiezen voor een Bosch grasmaaier die past bij jouw tuin en jouw gebruikssituatie. Lees onze top 5 voor meer informatie en advies per Bosch grasmaaier. 

Hoe wij Bosch grasmaaiers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Bosch grasmaaiers onderzocht, uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Bosch grasmaaier vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog