GARDENA gereedschap

Gardena Gereedschap

De kans is groot dat je iemand kent met Gardena gereedschap in de schuur of misschien ben je zelf iemand die graag werkt met een van deze producten. Het merk Gardena gaat echter een stuk verder dan veel mensen denken. Dit artikel zal je een betere kijk geven op wat Gardena voor jou als tuinier kan betekenen. Het bedrijf begrijpt dat tuiniers er zijn in alle vormen en maten, met allemaal hun eigen voorkeuren en interesses. Daarom zijn zij constant bezig met het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit van de producten zodat jij gemakkelijker en sneller jouw tuin klussen kunt klaren.

Door middel van dit artikel willen we jou een beter beeld geven van waar Gardena als bedrijf voor staat en wat je van hun kunt verwachten. Zo ben je wellicht nog niet op de hoogte van het geavanceerde smart gereedschap wat jouw tuin kan onderhouden zonder jouw toezicht. Gardena gelooft dat transparantie essentieel is om consumenten met een vertrouwd gevoel te laten winkelen of online te laten bestellen, daarom willen we jou graag een beter inzicht geven in hun idealen en projecten waar zij zich hard voor maken. Zodat jij met een gerust gevoel kan genieten van Duitse kwaliteit tuinproducten.

Het merk Gardena

Het merk Gardena bestaat al ruim 60 jaar en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een van de meest bekende en betrouwbare merken in tuin gereedschap binnen Nederland. Niet alleen binnen Nederland, maar wereldwijd kun je uitgaan van echte Duitse kwaliteit. Op dit moment is Gardena de marktleider als het aankomt op hoge kwaliteit tuin gereedschap binnen Europa en meer dan 80 landen elders in de wereld. Gardena is er voor iedereen die zijn eigen tuin wil maken tot een stukje woonruimte dicht bij de natuur.

Het begon ooit als een kleine handelsonderneming en heeft zich inmiddels omgebouwd tot een international die altijd mee gaat met de laatste trends en technologieën. Je herkent het merk waarschijnlijk van de iconisch oranje gereedschappen die perfect passen bij de Nederlandse identiteit. Gardena producten zijn uiteraard ook in andere kleuren beschikbaar.

Sinds 2007 is Gardena onderdeel van de Zweedse Husqvarna Groep. Mede dit heeft ervoor gezorgd dat de vooruitgang in Gardena kwaliteit en intelligentie in een versneld tempo doorgezet is. Husqvarna is gebaseerd op het delen van kennis om zo collectief research en development gemakkelijker en efficiënter te maken. Ondanks dit heeft Gardena natuurlijk nog steeds haar eigen identiteit behouden en kan je als consument enkel een beter product voor dezelfde prijs verwachten.

Gardena is een van de voorlopers als het aankomt op de ontwikkeling van smart tuingereedschap. Dit begon in 2007 met de introductie van de eerste bewateringsinstallatie met geheugen waardoor meer water bespaard blijft. Denk bij smart tuingereedschap bijvoorbeeld ook aan automatische grasmaaiers. In de toekomst zal Gardena jouw tuinonderhoud nog gemakkelijker en automatischer maken. Met hun smart systemen kun je altijd en overal op de hoogte zijn van hoe jouw tuin erbij staat. Bijvoorbeeld met betrekking tot waterbehoeften of de staat van uw gazon, hierdoor heb je meer tijd om jouw tuin te perfectioneren.

Gardena Reviews

  •  

Overig Gardena gereedschap

Het assortiment van Gardena

De kans is groot dat je Gardena kent van een van de vele bewatering installaties, bijvoorbeeld een simpele tuinsproeier of micro drip systeem of een van de smart systemen die zelfs tijdens de vakantie zelfstandig functioneren. Gardena excelleert echter ook in veel andere gereedschap om jouw gazon, bodem, bomen en struiken in optimale staat te houden of krijgen.

De automatische smart robotmaaiers zijn enorm in opkomst en constant in kwaliteit aan het verbeteren. Een goed onderhouden gazon met strak gemaaid groen gras is vaak het eerste wat je opmerkt aan een tuin. Daarnaast is het ook gewoon fijn om zelf een goed onderhouden tuin te hebben om lekker in te relaxen tijdens de zomermaanden. De belangrijkste alledaagse klussen die je moet doen om jouw gazon zo mooi mogelijk te maken zijn natuurlijk maaien, met de hand of een automatische Gardena gazonmaaier, en sproeien met jouw Gardena sproei installatie. Bepaalde gazonnen kunnen veel last hebben van onkruid. Ook hiervoor heeft Gardena een uitgebreid assortiment voor iedereen. Ook voor de jaarlijkse bemesting van uw gazon kunt u bij Gardena terecht.

Naast een gazon hebben de meeste tuinen natuurlijk ook bomen en struiken die het nodige onderhoud nodig hebben. Het assortiment van Gardena varieert van kleine handmatige takkenscharen voor het fijnere werk tot krachtige elektrische zagen voor het grovere werk. Ook voor bijvoorbeeld de buxusscharen en hakbijlen kun je uiteraard terecht bij Gardena. Dankzij het brede aanbod kan je zelf jouw keuze laten afhangen van de intensiteit waarmee jij verwacht het product te gebruiken en de luxe die je verwacht bij aanschaf van het product. Hierbij uiteraard rekening houdend met grootte jouw tuin, want zelfs voor de kleinste tuinen en balkons heeft Gardena wel gereedschap liggen.

Voor grond- en bodem werk is alles beschikbaar van handschoenen tot bladblazers en zelfs tuindecoratie. Jouw bodem staat aan de basis van de tuin en deze zal in orde moeten zijn om te verwachten dat alles er bovenop ook naar behoren kan groeien en uitbloeit tot een prachtige tuin. Voor de wintermaanden kun je een sneeuwschuiver halen bij Gardena, voor de lente een bollenplanter en voor de zomer heb je natuurlijk een van de eerder genoemde sproeiers nodig om uitdroging tegen te gaan. De bladblazer of -zuiger zal een enorm gemak zijn gedurende de herfst. We raden het ook zeer aan om een kijkje te nemen in het assortiment voor tuindecoratie, hier is voor iedereen wel wat leuks te vinden, of je nu een grote tuin hebt of een klein balkon. Voor jouzelf, maar bijvoorbeeld ook als cadeau. 

Bij tuinieren denken we al snel aan de buitenwijken van een stad of dorpen in de provincie. Bij Gardena geloven ze echter dat tuinieren voor iedereen en overal is. Steeds vaker zie je stadstuintjes die er ook steeds beter uit zien. Sommigen zijn zelfs zo mooi dat mensen er gewoon een uitstapje van maken. Gardena city gardening is speciaal ontwikkeld voor stadstuiniers, zodat je zelfs binnen de hectiek van de stad kunt genieten van jouw eigen stukje groen. Een speciaal ontwikkelde ‘balkon box’ voorziet je van de basis voor jouw stadstuin. Zelfs vanaf €39,99 zijn er kleine dozen beschikbaar met alles wat je nodig hebt om een balkon of kleine tuin te onderhouden. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor stadstuinen en hierbij gemakkelijk op te bergen en flexibel in gebruik. Dit alles uiteraard met de vertrouwde Gardena kwaliteit en duurzaamheid.

Kwaliteit van Gardena gereedschap

Gardena gereedschap staat bekend om haar flexibiliteit, duurzaamheid en fraaie design, hierdoor weet je zeker dat bij een aanschaf van een Gardena product je goed zit voor de aankomende jaren. Gardena begrijpt als geen andere hoe belangrijk het is om onze natuur in stand te houden en de menselijke invloed op het milieu te minimaliseren. Het gereedschap van hen staat aan de basis van wat jij als een individu kan doen om een stukje natuur naar jouw eigen huis te brengen, in de stad, een dorp of op het platteland. Hierbij hebben zij als bedrijf vele activiteiten en steunen zij organisaties die zich hard maken voor het verbeteren van de natuur voor mens en dier.

Samen met de Husqvarna groep is Gardena actief binnen het zogeheten ‘’sustainovate’’ project. Dit project heeft als doel om de mens dichter bij de natuur te brengen. In de eerste plaats doen zij dit door de eigen Gardena bedrijfstuinen die speciaal ontwikkeld zijn als een veilig haven voor bijenkolonies. Bijen zijn essentieel voor de wereldwijde flora, helaas gaat het erg slecht met de bijen. Hierbij worden sinds de jaren ’80 al workshops georganiseerd om mensen met een beperking aan een baan te helpen en zijn ze een ondersteuner van het schoon drinkwater project van UNICEF. Hierbuiten worden vele anderen goede doelen gesteund waarvan zij overtuigd zijn dat hun doel essentieel is voor onze planeet. Op een meer intern niveau selecteert Gardena haar materialen altijd bij gecertificeerde leveranciers die garant staan voor het duurzaam verkrijgen van deze materialen en zonder het gebruiken van schadelijke stoffen voor de natuur.

Je bent bekend met de zekerheid van duurzame producten die vele jaren mee gaan mits ze verantwoord gebruikt worden, zo komen veel van de producten met een garantie tijd van maar liefst 25 jaar! Buiten deze garantie verzekeren zij jou ook dat in veel gevallen het gereedschap eenvoudig en goedkoop te repareren is. Hun assortiment beschikt over duizenden losse onderdelen die voor een lage prijs beschikbaar zijn in de winkel of online verkocht worden. In de meeste gevallen is hierdoor het opsturen van jouw defecte product niet nodig. Alle losse onderdelen zijn gefabriceerd onder dezelfde hoge- en duurzame kwaliteit standaarden.

We hopen dat je door dit artikel een beter beeld hebt gekregen van Gardena, de producten en waar zij voor staan. Voor een gedetailleerde omschrijving van alle producten verwijzen we je graag door naar de website. We zijn ervan overtuigd dat jij voor jouw volgende aanschaf tuingereedschap Gardena zal overwegen. Mocht er alsnog iets onduidelijk zijn dan is de klantenservice altijd beschikbaar.